Quantcast
Channel: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live

Χορός οπωσδήποτε (Bίντεο)

$
0
0
image

Για κάθε ηλικία, με κάθε τρόπο



Χορός, η μαγική εκείνη χώρα όπου αφήνεις το σώμα σου να εκφραστεί, ελευθέρα μεν, κατευθύνοντας την ενέργεια δε. Είναι από εκείνες τις χώρες που δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια για να μπεις, αφού δεν έχει «όρια» και δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Φτάνει να χρησιμοποιείς το σώμα σου, για να μετατρέψεις σε κίνηση τη μουσική που κατακλύζει το μυαλό σου.

Δείτε κάποιους που βρήκαν το καλύτερο τρόπο να «σκορπίσουν» την ενέργειά τους στο βίντεο που ακολουθεί (με μουσική επένδυση Daft Punk)
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιατί δεν πρέπει να λες την αλήθεια σε μια γυναίκα

$
0
0

Κωνσταντίνα Γιαχαλή.
Γιατί δεν πρέπει, δεν κάνει, δεν χρειάζεται, δεν ωφελεί, τζιζ, μη εκεί! Μη!
Μην λέτε ποτέ την αλήθεια!
Ποτέ και για κανένα λόγο. Aκόμα – και κυρίως- όταν σας κοιτάξει με κείνο το σταθερό, φιλικό, ευθύ βλέμμα και πει, χαμογελώντας γλυκά: «Δεν θα με πειράξει ότι κι αν ακούσω, φτάνει να μου πεις την αλήθεια».
Αυτή η φράση είναι μεγάλη απάτη και το γλυκό χαμόγελο μεγαλύτερη και προσέξτε γιατί εδώ έχουμε SOS. Δεν θα την πειράξει; Αθώα, απονήρευτα αγόρια! Θα σας πατήσει κάτω! Θα το πληρώσετε και θα το πληρώνετε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Επώδυνα, αργά και βασανιστικά.

Εσείς νομίζετε ότι απλά είστε ειλικρινείς κι «έλα, μωρέ, τι είπα; Αφού με ρώτησε, ψέματα να πω;». Ψέματα να πεις, δεν σε ρωτάει για να της πεις την αλήθεια, σε ρωτάει για να ακούσει αυτό που θέλει.
Παράδειγμα: «Νομίζεις ότι πάχυνα;» Η αλήθεια είναι ότι πάχυνε και θέλετε από καιρό να της το πείτε, αρπάζετε λοιπόν την ευκαιρία και λέτε «ναι, ρε μωρό κι εγώ ήθελα να στο πω, κόψε πια το μασαμπούκι το βράδυ, δεν βλέπεις που δεν χωράς στο τζιν;» Συγχαρητήρια, μόλις κερδίσατε κατεβασμένα μούτρα, μπηχτές και γκρίνια, ποοοολύ γκρίνια και ποτέ δεν θα μάθετε τον λόγο, γιατί δεν θα σας πει φυσικά «τα κάνω όλα αυτά γιατί με είπες τόφαλο», απλά θα τα κάνει. Γιατί έτσι είναι οι γυναίκες, δεν δίνουν εξηγήσεις, βαράνε στον σταυρό.
Σκεφτείτε όμως να λέγατε: «Πάχυνες; Δεν νομίζω, η μόνη διαφορά που βλέπω, είναι ότι γλύκανες πολύ στο πρόσωπο, αλλά και να πάχυνες τι σε νοιάζει, μωρό μου, για τα περιττά κιλά, αφού το ξέρεις ότι θα πάνε σε καλά χέρια», κι απλώνετε τα καλά χέρια στα επίμαχα σημεία (κι αυτό SOS, γιατί θέλουμε να μας θέλετε πάντα, παντός καιρού και κιλών). Αποτέλεσμα: θα σας λατρέψει και θα γίνει χαλί να την πατήσετε, τουλάχιστον για κείνη την μέρα, άντε και για δυο τρεις ακόμα επειδή σας συμπάθησα.
Γιατί όμως, δεν πρέπει να λέτε ποτέ την αλήθεια; Γιατί οι γυναίκες είναι φιλομαθείς. Μην τους καλύπτετε αυτή την φιλομάθεια, γιατί ως γνωστόν η γνώση είναι δύναμη (δική της) κι οδηγεί στην ελευθερία (πάλι την δική της).
Δεν θα σκεφτεί ότι είστε ειλικρινείς και στοχεύετε σε μια βαθιά σχέση, αλλά ότι είστε ένα άκαρδο γουρούνι σαν όλους τους άντρες και δεν σας νοιάζει που «το ‘ριξες και πάλι απόψε το φαρμάκι σουουουου κι έκανες ξανά να κλαίει το κοριτσάκι σουουουου».
Ένας ακόμα λόγος στο επίμαχο ερώτημα είναι: γιατί εμείς δεν λέμε πάντα/ποτέ την αλήθεια – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που δεν σας αφορούν, γιατί γυναίκα που λέει την αλήθεια είναι γυναίκα που έχει να δει σχέση από τότε που η ΑΕΚ έχει να δει πρωτάθλημα.
Όχι επειδή είμαστε πονηρές ή κακές αλλά γιατί έχουμε μάθει απ’ την μαμά μας, παρατηρώντας πως φερόταν στον μπαμπά μας, πως στους άντρες δεν λέμε την αλήθεια, αλλά κάτι σαν την αλήθεια. Ο λόγος: Όπως δεν δίνεις στο παιδί την καλή πορσελάνη να παίξει με την ίδια λογική δεν λες στον άντρα την αλήθεια, στο τέλος ζημιά θα γίνει.
Δεν λέμε την αλήθεια γιατί δεν θέλουμε να σας πληγώσουμε, δεν θέλουμε να κάτσει αυτή η αλήθεια στο πίσω μέρος του μυαλού σας και να σας τυραννάει, δεν θέλουμε να σας γεμίζουμε ανασφάλειες και φόβους, γιατί σας ξέρουμε πιο καλά από ότι θα μας μάθετε εσείς ποτέ, γιατί εσείς είστε ένα- δύο κι εμείς είμαστε ένα εκατομμύριο, εκατόν μια χιλιάδες και δέκα.
Δεν θα σας πούμε ότι σκεφτόμαστε καμιά φορά τι να κάνει ο πρώην μας, ότι θαυμάζουμε τα μάλα τα μπράτσα του νεαρού στο γυμναστήριο, ότι δεν σας πάει όταν αραιώνουν τα μαλλάκια σας κι ότι η κοιλίτσα που μεγαλώνει δεν είναι μαξιλαράκι του έρωτα αλλά δείχνει ολίγην από παραίτηση και πολλές μπύρες.
Γι’ αυτό τον λόγο δεν θέλουμε να ακούμε κι εμείς κάποιες αλήθειες, γιατί όταν τις ακούμε, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, πιστεύουμε ότι τις λέτε γιατί δεν σας νοιάζει αν θα στενοχωρηθούμε, αν θα γεμίσουμε ανασφάλεια κι αν θα τρέξουμε στην κολλητή μας «άκου τι μου είπε, δεν μ’ αγαπάει, αλλιώς δεν θα ‘λεγε κάτι τέτοιο».
Ναι, εσείς δεν έχετε κακή πρόθεση, ναι, εσείς μας αγαπάτε, ναι, ναι, αλλά, καλά μου παιδιά, γιατί εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι περνάει απ’ το κεφάλι σας; Δεν θέλουμε! Κρατήστε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας ή για τους κολλητούς σας ή για τον ψυχαναλυτή σας (αν είστε τόσο Ευρωπαίοι).
Τι την θες την αλήθεια, παλληκάρι μου; Γιατί να σε βάλει η αμαρτία να πεις «όχι, δεν έχω τίποτα, αλλά… να, μωρέ, μια και ρώτησες… είδα την πρώην μου σήμερα, έχει ομορφύνει τόσο πολύ και τα θυμήθηκα όλα πάλι, ξέρεις αυτή με είχε παρατήσει και άκου τώρα τι είχε γίνει…» Ω, θα ακούσει, μια χαρά θα ακούσει και θα τα χρησιμοποιήσει όλα, μα όλα, εναντίον σου, μέχρι να μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δεν κατάπιες ένα μαγκάλι κάρβουνα αντί να μιλήσεις.
Γι’ αυτό σας λέω, μην λέτε την αλήθεια, εκτός απ’ τις περιπτώσεις που επιβάλλεται να την πείτε, όπως όταν σας έχει φύγει ο έρωτας, αλλά, επειδή σαν άντρας, δεν θέλετε να έχετε την ευθύνη του χωρισμού, αρχίζετε και κάνετε όλες αυτές τις βλακείες, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι φταίει και δεν βγαίνουμε πια, δεν κάνουμε σεξ, έχετε νεύρα κλπ κλπ. Εκεί βρείτε το θάρρος, δεν ξέρω από πού, και πείτε, «μου τελείωσε και καλή τύχη». Ή όταν έχετε ήδη ξεκινήσει μια άλλη ιστορία και κερατώνετε την καλή σας αλλά δεν λέτε και στην καινούργια ότι έχετε δεσμό, εκεί μιλήστε γρήγορα γιατί είστε πολύ φάουλ και σταματήστε αυτή την στιγμή να διαβάζετε το άρθρο γιατί με τσαντίσατε.
Οι υπόλοιποι (δεν θα μείνατε και πολλοί) διαβάστε παρακάτω τι δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να πείτε:
-Δεν την αντέχω την ηλίθια την μάνα σου, αν καταντήσεις έτσι θα σε χωρίσω.
-Η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι ώρες ώρες που μιλάμε.
-Μαγειρεύεις απαίσια. Δεν αντέχω ούτε να το βλέπω αυτό το πράγμα και θες να το φάω κι από πάνω;
-Η κολλητή σου είναι παλουκοπηδήχτρα, μέχρι και σε μένα την έχει πέσει, να ‘χει χάρη που είναι φίλη σου, αλλιώς δεν θα μου την γλίτωνε.
-Αυτή η κοπέλα μου θυμίζει την πρώην μου, που να ‘ναι τώρα, τι ωραία που είχαμε περάσει, έκανα χρόνια να την ξεπεράσω κι ακόμα αναρωτιέμαι καμιά φορά αν τα κατάφερα.
-Μπικίνι; Ε, έτσι όπως είναι η κοιλιά σου, καλύτερα ολόσωμο.
-Τι σου ήρθε κι έκοψες τα μαλλιά σου; Χάλια είσαι!
-Φυσικά και την κοίταξα! Δεν έχω δει πιο όμορφη γυναίκα. (πόδια/ στήθος, κλπ).
-Να σου πω την αλήθεια, δεν σε ερωτεύτηκα αμέσως, αλλά με κυνήγησες τόσο πολύ που είπα «για να δούμε, τόσες και τόσες μ’ έχουν φτύσει, αυτή τουλάχιστον κόβει φλέβα».
-Ναι, κοιμήθηκα μαζί της. Όχι, δεν ήμουν μεθυσμένος. Αν θα το ξανακάνω; Θα ‘θελα αλλά μ’ έφτυσε, γιατί ξαναγύρισα σε σένα νομίζεις; Ας μου κάτσει αυτή κι αν με ξαναδείς να μου σφυρίξεις κλέφτικα.
-Δεν πιστεύω τώρα που παντρεύτηκε η αδερφή σου να θες κι εσύ γάμο;
-Δεν πιστεύω τώρα που γέννησε η αδερφή σου να θες κι εσύ παιδιά;
Και τελειώνοντας κάτι που έχετε διαπιστώσει όλοι και γυρνάει τόση ώρα στο μυαλό σας. Άντε και δεν είπατε την αλήθεια, θα σας πιστέψει; Και πως θα το καταλάβετε; Κατ’ αρχάς, δεν θα το καταλάβετε, άρα μην ασχολείστε άλλο. Ας πάρουμε σαν θέσφατο ότι απ’ τις γυναίκες καταλαβαίνετε μόνο ότι θέλουν να καταλάβετε, τα υπόλοιπα είναι «στην ζώνη του λυκόφωτος». Εντάξει; Πάμε παρακάτω!
Λοιπόν, η γυναίκα, γυναίκα είναι, θα σε καταλάβει. Ό,τι κι αν πεις, αυτή θα ξέρει αν της είπες ψέματα ή αλήθεια.  Αυτό είναι πρόβλημα, αλλά σας έχω καλά νέα. Υπάρχουν εκεί έξω πολλές χαζές ή πολύ απασχολημένες με τον εαυτό τους, αν σας ενοχλεί το χαζές κι αυτές δεν καταλαβαίνουν μία ή σκοτίστηκαν αν τους λέτε αλήθεια ή ψέματα φτάνει να της πάτε πρώτο τραπέζι στον Μαζώ το βράδυ και Σαββατοκύριακο στην Αράχωβα. Σ’ αυτές κάντε ότι θέλετε και πείτε ότι θέλετε, ποσώς μας αφορούν και μεταξύ μας δεν πρέπει να αφορούν και σας, αλλά περί ορέξεως…
Ερχόμαστε στις άλλες, αυτές που καταλαβαίνουν και καταλαβαίνουν γιατί σας αγαπάνε και θέλουν να συνεχίσουν να σας αγαπάνε. Στις αθώες, ανώδυνες ερωτήσεις πείτε ψέματα, άφοβα, με την ψυχή σας, αυτό που θα γίνει είναι το τηλεφώνημα στην κολλητή: «δεν μου είπε ότι πάχυνα, αλλά ότι γλύκανα στο πρόσωπο, το μανάρι μου, δεν είναι ο καλύτερος; Άκου τι μου ‘πε για να μην στενοχωρηθώ»
Και στις σοβαρές ερωτήσεις, τις επώδυνες: φροντίστε να μην χρειαστεί να πείτε ποτέ ψέματα!

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φτιάξτε φωτιστικό από γυάλινα βαζάκια!!!

$
0
0


Ας ξεχάσουμε όλα τα ακριβά προϊόντα του εμπορίου και ας δημιουργήσουμε.
Αντί να προτιμήσουμε τα φωτιστικά και τις λάμπες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και να μπούμε στη διαδικασία να ψάχνουμε αυτό που
ταιριάζει στο χώρο μας χάνοντας χρόνο και χρήμα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πανέμορφες λάμπες και φωτιστικά με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι και φυσικά παρέα με μπόλικη διάθεση και φαντασία...!!



Η ιδέα που προτείνουμε είναι η επαναχρησιμοποίηση των παλιών γυάλινων βάζων που κρατάμε φυλαγμένα στα ντουλάπια της κουζίνας μας,που μπορούν να δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα κρεμασμένα στο σπίτι ή το μπαλκόνι μας...Ας δούμε τον τρόπο κατασκευής και στη συνέχεια μπορούμε να βάλουμε δικές μας δημιουργικές πινελιές με μπογιές και χρώμα...



Υλικά που θα χρειαστούμε:

Ένα γυάλινο βάζο με πλαστικό καπάκι 
Καλώδιο στο μήκος που επιθυμείτε 
Βάση λαμπτήρα (ντουί) 
Λάμπα πυρακτώσεως 
Σφυρί και ένα καρφί 
Κολλητική ταινία 
Χρώμα σε σπρέι


Διαδικασία:

Βήμα 1ο. Αφαιρέστε το καπάκι από το βάζο και σχεδιάστε με ένα μολύβι ένα κύκλο με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του ντουί που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια, τρυπήστε τον κύκλο περιμετρικά με το καρφί και το σφυρί. Αφαιρέστε το εσωτερικό του κύκλου προσέχοντας τις αιχμηρές γωνίες.



Βήμα 2ο. Τοποθετήστε το ντουί βιδώνοντάς το στην τρύπα του καπακιού. Το μυστικό είναι να μην τοποθετηθεί πολύ σφικτά, διαφορετικά η λάμπα θα γέρνει.



Βήμα 3ο. Με μια ταινία καλύψτε το καλώδιο από την βάση μέχρι περίπου τη μέση και βάψτε ομοιόμορφα με το σπρέι το καπάκι και το ντουί. Αφήστε τα στην άκρη να στεγνώσουν. Όταν είναι έτοιμα, συνδέστε το ντουί με τη λάμπα και βιδώστε το γυάλινο βαζάκι.



Mπορούμε να φτιάξουμε όσες λάμπες θέλουμε και σε διαφορετικά μεγέθη για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Καλές δημιουργίες!!!!!!



ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Καλά νέα για των καρκίνο των ωοθηκών

$
0
0
Image
Από την Αμερική έρχονται τα καλά νέα… Δοκιμάζεται με αισιόδοξα μέχρι τώρα αποτελέσματα, νέα μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου των ωοθηκών, που προσβάλλει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Με μια αιματολογική εξέταση, θα εντοπίζεται σε πρώιμο στάδιο η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου και έτσι θα μπορεί να αντιμετωπίζεται πολύ νωρίτερα και με καλύτερα αποτελέσματα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Διαφορετικά χρώματα βλέπουν άνδρες και γυναίκες

$
0
0

Μια μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης (CUNY) έδειξε ότι άνδρες και γυναίκες βλέπουν τα χρώματα διαφορετικά.  Από τα πειράματα των ειδικών φάνηκε ότι οι άνδρες αδυνατούν να αντιληφθούν λεπτές διαφορές στις αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του μπλε. Μπορεί η χρωματική απόκλιση να είναι ανεπαίσθητη, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι μάλλον πιο κατάλληλες για επαγγέλματα όπου η επιλογή του χρώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική π.χ. του χρωματολόγου σε κομμωτήριο.

Η διαφορά οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τα χρώματα ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος. Το πορτοκαλί χρώμα φαντάζει πιο κοκκινωπό στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες. Το γρασίδι λαμβάνει μια πιο κιτρινωπή απόχρωση στα μάτια των ανδρών, σε σχέση με την ξεκάθαρη πρασινωπή απόχρωση που έχει στα μάτια των γυναικών.
-Και πάλι η τεστοστερόνη
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα ανδρών και γυναικών να περιγράψουν τα χρώματα φωτεινών λάμψεων που πρόβαλαν μπροστά τους. Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν έπασχε από αχρωματοψία ή άλλα προβλήματα όρασης.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πίσω από την αδυναμία των ανδρών να διακρίνουν διαφορετικές αποχρώσεις κρύβεται ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός τους «διαβάζει» τα χρώματα λόγω της τεστοστερόνης. Σύμφωνα με την άποψή τους, η ανδρική ορμόνη ενδεχομένως να επηρεάζει την επεξεργασία των πληροφοριών που καταγράφουν τα μάτια. «Υποθέτουμε ότι η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία» εξηγεί ο καθηγητής Ίσραελ Αμπράμοβ, που έλαβε μέρος στη μελέτη.
-Καλύτεροι οι άνδρες στις κινούμενες εικόνες
Κατά τους επιστήμονες, η όραση δεν αποτελεί τη μόνη αίσθηση που εμφανίζεται πιο δυνατή στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «Biology of the Sex Differences», όπου και δημοσιεύεται η ενδιαφέρουσα μελέτη, οι γυναίκες φαίνεται να έχουν καλύτερη ακοή, γεύση και όσφρηση, συγκριτικά με τους άνδρες.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πως Να Συμπεριφέρεστε Στις Δύσκολες Στιγμές!!!

$
0
0



 Για εσάς που μαθαίνετε ή ακούτε κάτι και μετά το τριγυρίζετε πολύ στο νου σας και σας δημιουργεί άγχη και σας μπερδεύει και σας κάνει να νιώθετε σα να έχει συμβεί το χειρότερο σενάριο χωρίς αυτό να έχει συμβεί, σας δίνουμε απόψε την άποψη του φιλοσόφου Μάρκου Αυρήλιου για το πώς να συμπεριφέρεστε αυτές τις στιγμές αν θέλετε να δοκιμάσετε να ξεφύγετε λίγο από αυτό…!!!


«Μη λες στον εαυτό σου τίποτα περισσότερο από αυτό που σε πληροφορούν οι αρχικές παραστάσεις. Σου έρχεται η πληροφορία ότι ο τάδε σε κακολογεί.


 ΑΥΤΗ είναι η πληροφορία. 

Το ότι βλάφτηκες δεν το ‘χεις πληροφορηθεί. Βλέπω ότι το παιδί μου είναι άρρωστο. Το βλέπω, αλλά δεν βλέπω ότι κινδυνεύει. 

Έτσι λοιπόν, να μένεις πάντα στις αρχικές παραστάσεις χωρίς να προσθέτεις από πάνω δικά σου λόγια, και δεν θα πάθεις τίποτα.

 Ή μάλλον, πρόσθετε, σαν κάποιος που γνωρίζει ένα – ένα τα όσα ενδέχεται να συμβούν.»

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιγαντιαία υπόγεια πέτρινα κουτιά κοντά τις πυραμίδες στην Αίγυπτο!!!(Βίντεο)

$
0
0

Τεράστια υπόγεια πέτρινα κουτιά κοντά τις πυραμίδες στην Αίγυπτο; Μυστηριώδεις γιγαντιαία κουτιά κάτω από την αιγυπτιακή άμμο. Περισσότερα από 20 κουτιά έχουν ανακαλυφθεί. Είναι ενδιαφέρον και μπορείτε να δείτε τα πάντα πολύ καθαρά. Παρακολουθήστε...



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

$
0
0

Το διεφθαρμένο,εκμαυλισμένο και προδοτικό πολιτικό μας σύστημα αποκαλύφτηκε σε όλο του το μεγαλείο!Ψυχανεμιζόμαστε όλοι εμείς, που δεν υπήρξαμε πελάτες του, πού το πάει...Ψυχανεμιζόμαστε την προδοσία και την απάτη σε βάρος μας,αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε ως εδώ!Κι οι άλλοι,  παραπλανημένοι ή όχι, που το υπηρέτησαν, έπρεπε να καταστούν συνένοχοι,για να ευνουχιστεί η κοινή λογική και η συνείδηση του Έλληνα.Κι ήρθε ο καιρός της κρίσης,με τα δεινά,τις δοκιμασίες,την κατάρρευση των στερεότυπων και των ιδεολογημάτων,των «μύθων»…


Και τώρα ξεχωρίζουν οι ουσιαστικοί άνθρωποι και τα παλικάρια από τους «δήθεν»,από τους  κενόδοξους  και επίδοξους σωτήρες… «Σωτηρία είναι να λυτρωθείς από όλους τους σωτήρες .Αυτή είναι η ανώτατη λευτεριά»   είπε ο Καζαντζάκης…

Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας ,είπε  κι ο κ.Καζάκης,που είναι η ανώτερη πράξη ευθύνης…Και κάποιοι εθελοτυφλώντας ή πιεσμένοι από την ανάγκη ψάχνουν να βρουν μέσα σε αυτό το χρεοκοπημένο σύστημα τη λύση,ενώ βαθιά μέσα τους το ξέρουν πως θα προδοθούν άλλη μια φορά.

Φοβούνται να απελευθερωθούν,νιώθουν ανασφάλεια έξω από αυτό, γιατί δεν έμαθαν να είναι ελεύθεροι,και πάντα ζητούσαν «δεκανίκια»,που απλόχερα τους πρόσφερε το σύστημα της απάτης…Και τώρα που παίζεται η ίδια η επιβίωσή μας κορώνα γράμματα,πάλι θα συνεχίσουν να εθελοτυφλούν;Ξεπεράσαμε κάθε όριο ηλιθιότητας!

Η πιο μεγάλη αρετή είναι αυτή της διάκρισης,έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι…Αλλά πού πήγαν οι αρετές του Έλληνα;Χάθηκαν;Πιστεύω πως όχι…Απλά  κρύφτηκαν κάτω από τη λάσπη και το βόρβορο,που επιφύλαξε το καθεστώς σαν μοναδική μας «μοίρα»…Και τώρα με απάτη και δόλο κλέβει τη ζωή ,τα όνειρα και τους κόπους μας…Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στην ίδια βρωμιά «παίζει»ένα άθλιο παιχνίδι απέναντί μας ,στηριζόμενο στη δύναμη του χρήματος.


Πού να δουν τι σημαίνει δύναμη του νου ,του δίκαιου και της ψυχής!…Εμείς δεν είμαστε ένα έθνος χωρίς ρίζες,για να μας ξεριζώσουν,ούτε κάτι ξεκομμένο από την ιστορία,τον πολιτισμό μας και τη συλλογική μας μνήμη ,που μέσω της «παιδείας»θέλησαν να σβήσουν.Την νιώσαμε την προδοσία στο πετσί μας κι άλλοτε -και μέσω των παππούδων μας…Κι αυτή, η πιο μεγάλη προδοσία ενάντια στον ελληνισμό συντελείται πολύ καιρό.

Προετοιμαζόταν χρόνια το έγκλημα,και οι «πνευματικοί»μας ταγοί ταυτισμένοι με τη λογική της εξουσίας εθίζανε τον κόσμο στη φτηνή και ρηχή διαμαρτυρία,χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν ούτε μια αξία, που θα «έσωζε»τις ψυχές μας…Τώρα, που ήρθε η ώρα της αλήθειας, καταρρέουν.Εθιστήκαμε στην ευτέλεια και θεωρήσαμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό η διαφθορά στην πολιτική και το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας,που μας πουλούσαν…Ε,όχι λοιπόν .Αυτά είναι παρά φύσιν χαρακτηριστικά άρρωστων μυαλών και διεστραμμένων.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από αλήθεια ,καθαρότητα,εντιμότητα ,για να ισορροπεί και να ζει αρμονικά με τον εαυτό του και τους γύρω…Κι είμαστε Έλληνες,κι έχουμε μέσα μας το «φως»,που μας κράτησε ζωντανούς σ’αυτή την ευλογημένη γη.

Αυτό το φώς ψάχνουμε τώρα μέσα μας καιρό σε μια διαδικασία αυτογνωσίας ,και θα το βρούμε –ο καθείς με τον τρόπο του…και θα το κομίσουμε στον κοινό μας αγώνα,ό,τι και όσο μπορεί ο καθείς….κι όταν βρεθούμε όλοι μαζί στον κοινό δρόμο της αντίστασης, θα πάρουμε τόση δύναμη ο ένας από τον άλλον ,ώστε το «θαύμα»που θα ζήσουμε ούτε που μπορούμε να το φανταστούμε!

Αυτό το σύστημα λοιπόν είναι ο πιο μεγάλος μας εχθρός,γιατί μας έπεισε να κουβαλάμε μέσα μας την παράλογη και άρρωστη «λογική»του και αρρώστησε τις ψυχές και το πνεύμα μας,μας έκανε δυστυχείς κι εμάς και τα παιδιά μας.

Καιρός να πάμε κόντρα στη σχιζοφρένεια και την απάτη του,καιρός να βρούμε τον εαυτό μας και την αλήθεια μας,για να σώσουμε εμάς και τα παιδιά μας,πετώντας τα «σκουπίδια»που μας «φόρτωσαν»ως «λογική»ζωής ,ακούγοντας μόνο τη σπίθα της καρδιάς μας,που ποτέ της δε λαθεύει…

Κι όταν ξεριζώσουμε τη φρίκη αυτή από μέσα μας ,τότε θα διακρίνουμε καθαρά τον εχθρό,που είχε κουρνιάσει  εκεί και δεν τον ξεχωρίζαμε…

Και θα κάνουμε το χρέος που μας πρέπει ως Έλληνες και μόνο…

Διαμαντοπούλου Έλλη,μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου(Ε.ΠΑ.Μ) 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ




"Θεός σχωρέσ’ την μητέρα του Αγίου Φανουρίου! Θεός σχωρέσ' την!"

$
0
0
Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων "περασμένης διατηρησιμότητας", -έτσι θα λέμε από τούδε και στο εξής τα ληγμένα προϊόντα, με τη βούλα και τους κανόνες της "Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών" που αποτελούν τη μετεξέλιξη (sic) του Αγορανομικού Κώδικα.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση ληγμένων μη ευαλοίωτων τροφίμων όπως προσδιορίζονται στη νομοθεσία, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και με ειδική σήμανση, όπου θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση "Τρόφιμα για πτωχούς" ή κάτι παρόμοιο. 

Πρόσβαση σε αυτά τα ληγμένα τρόφιμα θα έχουν μόνο όσοι πτωχοί είναι φορολογικά ενήμεροι. Η φορολογική τους ενημερότητα θα αποδεικνύεται με την επίδειξη ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας στο σημείο πώλησης. Οι ενδιαφερόμενοι φορολογικά ενήμεροι πτωχοί, με τη δική τους ελεύθερη βούληση- θα προμηθεύονται από τις κατά τόπους δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, αντί παραβόλου 10 ευρώ, τις ειδικές ηλεκτρονικές τους κάρτες. Οι κάρτες θα επιδεικνύονται στα ταμεία των μεγαλομπακάλικων και οι κάτοχοι πτωχοί θα κερδίζουν πλούσια φορολογικά δώρα σε πρωτοχρονιάτική κλήρωση. Το υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ολετήρων, στο προσεχές μέλλον θα προτείνει περαιτέρω φορολογικές εκπτώσεις για τους πτωχούς φορολογούμενους υπό τη μορφή πιστωτικών credits. Οι εκπτώσεις θα κυμαίνονται ανάλογα με την κατανάλωση ληγμένων προϊόντων. Η πρόταση για επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα ληγμένα τρόφιμα κρίθηκε ως ασύμφορη. Ανεπίσημες πηγές από το περιβάλλον του "υπουργού" Οικονομικών θεωρούν ότι η πρόταση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα ληγμένα προϊόντα θα υπονόμευε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις προσπάθειες της χώρας να βγει στις αγορές μέσα στο 2014.

Αξέχαστες είναι και οι αμίμητες φαιδρότητες που είχε εκστομίσει παλιότερα ο φαιδρότερος "υφυπουργός" της κυβέρνησης των Ολετήρων, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μια ακαμψία (sic) στην πτώση των τιμών σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων»! 

Σε σοβαρότερο ύφος, βέβαια, δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε πια, τα έχομε ξαναπεί, είναι εξαιρετικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει υπό την καθοδήγηση των μαυραγοριτών, ντόπιων και ξένων, που μετατρέπουν σε αδικαιολόγητο πλούτο μέχρι και το τελευταίο καπίκι από την τσέπη του συνταξιούχου, του απολυμένου υπάλληλου, του γείτονα, της γιαγιάς σου που φυτοζωεί με τη πετσοκομμένη σύνταξη του μακαρίτη...

Θα έπρεπε να έχει γίνει καθολική κοινωνική απαίτηση, από καιρό τώρα, ο κοστολογικός έλεγχος όλων αυτών που απομυζόντας την κοινωνία ολόκληρη, λυμαίνονται τα δίκτυα διανομής. Μαυραγορίτες από τα παλιά, με λούστρο νομιμότητας! Οι υπερτιμολογήσεις, οι τριγωνικές συναλλαγές μέσω ανεξέλεγκτων υπεράκτιων δομών κι όλα τα άλλα γνωστά κόλπα εκβιασμού του παραγωγού και ξεπουπουλιάσματος του καταναλωτή, δεν αφορούν, κατά τα φαινόμενα, το κράτος των Ολετήρων. 

Το μόνο που τον απασχολεί τον κ. "υφυπουργό" και τους ομοίους του, είναι μην τύχει και συνεχιστεί αυτή η οικονομική αιμορραγία των μεγαλομπακάληδων που μέχρι την 31η Αυγούστου θα είναι υποχρεωμένοι να τα πετούν στα σκουπίδια ή να τα χαρίζουν στα συσσίτια τα... ημιευαλλοίωτα. Αλλά, ευτυχώς, από 1ης Σεπτεμβρίου θα τα χρεώνουν τα ληγμένα και θα βάλουν έτσι κι οι μεγαλομπακάληδες πλάτη στην εθνική προσπάθεια, να έλθει ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο κοντά η περιπόθητη ανάπτυξη.  

Με τέτοιες φαιδρότητες θα συνεχίσουν να μας υποτιμούν εμάς και τη νοημοσύνη μας, όσο σαν κοινωνία δεν αντιδρούμε, όσο σαν πολίτες, βλέποντας, αρχής γενόμενης από 1ης Σεπτεμβρίου, τον διπλανό μας να παίρνει σκουληκιασμένο ρύζι ή μακαρόνια με μαμούνια, σε "συμφέρουσα τιμή", εμείς θα φταίμε αν θα γυρνάμε το βλέμμα μας από την άλλη μεριά, πάλι σιωπηλοί! Εμείς θα φταίμε γιατί δε θα έχομε ακόμα βρει τον τρόπο να ομονοήσομε και να σηκώσουμε επιτέλους τα σκυμμένα κεφάλια μας και να φωνάξομε, πολλοί μαζί, προς στους Ολετήρες, ότι ως εδώ και μη παρέκει!

Ξαναθυμάμαι, με αφορμή τη σημερινή γιορτή, ότι: "Ὀλοι μαζί θα δεηθούμε του Άγιου Φανουρίου να μας φανερώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια που έχει χαθεί στους διαδρόμους του όγδοου ορόφου του μεγάρου της Τράπεζας  της Ελλάδας. Εκεί θα πάνε πάλι να θρονιαστούν, λέει, οι ράφτες της Τρόικας που ετοιμάζονται να πάρουν τα μέτρα για το καινούριο φθινοπωρινό κουστούμι."

Ας την κάνομε πάλι φέτος, όπως και πέρσι την ευχή: "Θεός σχωρέσ’ την μητέρα του Αγίου Φανουρίου! Θεός σχωρέσ' την!"

Κι ύστερα, όταν με το καλό θα σηκώσουμε κεφάλι και θα τους πούμε, βροντερά, ότι φτάνει πια...

Φτάνει πια με τη διάλυση των σχολείων!

Φτάνει πια με τη διάλυση των νοσοκομείων!

Φτάνει πια με τα ληγμένα ημιευαλλοίωτα για πτωχούς, φτάνει με τους άδικους φόρους που χρεώνονται σε άλλους αντί άλλων, φτάνει με τα παράσιτα, φτάνει και με την ηλιθιότητα...

Φτάνει πια με τη διάλυση των πάντων!

...από εκείνη τη στιγμή και μετά, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, θα πρέπει πλέον να τη γιορτάζομε την επέτειο της θλιβερής, όπως είναι σήμερα, της Δημοκρατία μας· αν ήταν κι έβρισκε για λογαριασμό μας ο Άγιος την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια, την 27η Αυγούστου, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, θα πρέπει να μεταφέρομε τη γιορτή της Δημοκρατίας, σου λέω. Αλλά πρέπει κι εμείς να βρούμε μέσα μας το θάρρος να υπερασπιστούμε, επιτέλους, το δικαίωμα μας σε έναν καλύτερο αυριανό κόσμο, να πούμε όχι σε αυτή τη μιζέρια της καθολικής ανέχειας και της οικουμενικής ανοχής στον παρασιτισμό της κυβέρνησης των Ολετήρων.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Παράνομη μετανάστευση ή Αλβανο – Τουρκο - Ισλαμική εισβολή; Ποιός τους στηρίζει; Ποιός και γιατί το αφήνει να εξελίσσεται;

$
0
0


 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Αξίζει να διαβάσουμε μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Μια μικρή παράγραφος από κάποιο βιβλίο είναι. Και ας αφήσουμε τους συνειρμούς να κάνουν τα υπόλοιπα:

«...Ας υποθέσουμε ότι πρόσφατα συνέβη κάτι όπως το εξής: ότι 26 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά έφτασαν ξαφνικά και απροσδόκητα στα λιμάνια της Ν. Υόρκης, της Βοστόνης, της Φιλαδέλφειας και της Βαλτιμόρης. Ας υποθέσουμε ακόμη ότι αυτοί οι απειράριθμοι επισκέπτες λιμοκτονούσαν, ήταν απένταροι, δεν είχαν κανένα περιουσιακό στοιχείο εκτός από τα ρούχα που φορούσαν, ότι τα κορμιά τους καλύπτονταν από βρώμα και παράσιτα και τους είχε ρημάξει ο τυφοειδής πυρετός και η ευλογιά. Ας φανταστούμε ότι αυτά τα 26 εκατομμύρια ανθρώπων εξαρτώνταν απόλυτα από την φιλανθρωπία των Αμερικανών για άμεση εξασφάλιση τροφής, στέγης και ιατρικής φροντίδας. Ας φανταστούμε ότι εξαρτώνταν απόλυτα από την Αμερική όσον αφορά τη δυνατότητα να χτίσουν τις εστίες τους και να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν για την υπόλοιπη ζωή τους...»
 

Θα μπορούσε να είναι η «απόλυτη σύγκριση» με αυτό που ζει η Ελλάδα σήμερα μ’ αυτό το απίστευτο κύμα Παράνομης Μετανάστευσης.
Θα μπορούσε να έχει γραφτεί σήμερα για την Ελλάδα.
Γράφτηκε, εν τούτοις, το 1929 από τον Henry Morgenthau, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη από το 1913 – 1916 καθώς και διορισμένο από την Κοινωνία των Εθνών ως Πρόεδρο της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων στην Ελλάδα το 1923.
Το παραπάνω απόσπασμα βρίσκεται στο βιβλίο του «Η Αποστολή μου στην Ελλάδα» και επιχειρεί να αναδείξει το απίστευτα δυσθεώρητο μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπισε η κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα τότε λόγω της απότομης εισόδου και εγκατάστασης ενός τόσο μεγάλου όγκου προσφύγων. 1.500.000 άνθρωποι.
Τα μεγέθη ταιριάζουν απόλυτα.
Το 1929 που γράφτηκε ήταν η χρονιά του Μεγάλου Κράχ για τις ΗΠΑ. Μπορούσαν λοιπόν να κατανοήσουν πια τι σήμαινε για την Ελλάδα του ’23 κάτι τέτοιο.
Για να το κατανοήσουν καλύτερα οι Αμερικανοί, ο Morgenthau τους το παρουσιάζει όπως θα ήταν αν συνέβαινε σ’ αυτούς.
Σαν να (υπο)δέχονταν οι ΗΠΑ – και μάλιστα σε μέρες οικονομικής καταστροφής τους, βλ. Μεγάλη Ύφεση - όγκο πληθυσμού ισοδύναμο με το 25% του πληθυσμού τους. Ο οποίος τότε ήταν περίπου 100 εκατομμύρια.

Πάμε στο σήμερα λοιπόν.

Η Ελλάδα – κατά επίσημη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού – έχει πληθυσμό παράνομων μεταναστών περί τα 2,000,000.
Αυτό σημαίνει πως αν και λιμοκτονούσα η οικονομία της έχει δεχτεί μια «εισβολή» ενός ογκώδους πληθυσμού περίπου ισοδύναμου με το 20% του πληθυσμού της.
Επειδή όμως:

Μέχρι και πριν την δήλωσή του, η Ελληνική Πολιτεία ισχυρίζονταν πως αυτός ο αριθμός ανέρχεται το πολύ σε 300,000 μετανάστες.
Αυτό σημαίνει μια απόκλιση 1 προς 7.
Δικαιούμαστε λοιπόν να υποθέσουμε πως και πάλι ψεύδεται η Ελληνική Πολιτεία με τον αριθμό των 2 εκατομμυρίων που δίνει, συνεπώς, ακούγεται πλέον άκρως ρεαλιστικός ο αριθμός που χρόνια τώρα φωνάζουν πολλοί και που είναι :

Έχουμε περί τα 5.000.000 παράνομους μετανάστες στη χώρα.
Αυτό σημαίνει πως έχει επιβαρυνθεί σε ελάχιστα χρόνια και μάλιστα σε παρατεταμένη περίοδο κρίσης με έναν πληθυσμιακό όγκο ισοδύναμο περίπου με το 50% του πληθυσμού της.

Το ισοδύναμο για τις σημερινές ΗΠΑ (απογραφή 2012, 314 εκατομμύρια) είναι περίπου 150 εκατομμύρια επιπλέον πληθυσμό!
Να κάνουμε πως δεν βλέπουμε το προφανές και αντί για 50% να πούμε 30%;
Το ισοδύναμο για τις ΗΠΑ είναι περίπου 90 εκατομμύρια πρόσθετο πληθυσμό! Και δη, Μουσουλμάνοι.

Θα τα έβγαζαν άραγε πέρα με κάτι τέτοιο;
Θα το θεωρούσαν απλή μετανάστευση; Ή μήπως «εισβολή»;
Πως θα το διαχειρίζονταν;
Θα επέτρεπαν να συμβεί;
Θα επέτρεπαν να πατήσει πόδι στην επικράτειά τους αυτός ο «δυσθεώρητος επικίνδυνος μεταναστευτικός όγκος»;

Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως απλά σφυρίζουν αδιάφορα. Τάχαμου δείχνουν την ανησυχία τους που και που με καμιά ετήσια έκθεση του State Department.
Τους συνιστούμε να διαβάσουν το παραπάνω κείμενο του αξιόλογου πρώην Πρέσβη τους.
Τα ανάλογα βεβαίως ισχύουν και στην περίπτωση των βόρειων εταίρων μας της ΕΕ...
Που όλοι «δήθεν νοιάζονται» αλλά στην ουσία αδιαφορούν για την επίλυση του προβλήματος και το μόνο που κάνουν είναι με κόλπα τύπου Συνθήκη Σένγκεν να αφήνουν την Ελλάδα μόνη σε μια δυσθεώρητη ξεκάθαρη εισβολή.

Ο ξένος (συμμαχικός κατ’ ευφημισμόν) παράγοντας είναι ο πιο «ασαφής» και ο πιο «ύπουλος» βεβαίως.
Εν πολλοίς δε, ανεξήγητος.
Εκτός αν το δεις υπό το πρίσμα της «παγκοσμιοποίησης» και του υποχρεωτικού ανακατέματος των Εθνών. Με ότι αυτό κι αν επιφέρει.
Ή ακόμη χειρότερα, με πιθανά σχέδια εδαφικού διαμελισμού της χώρας και μετατροπής του Ελληνικού στοιχείου σε «εθνική μειονότητα». Προκειμένου κάποιοι να «κάνουν τα γεωπολιτικά/οικονομικά τους παιγνίδια».

Για να συμβαίνει όμως αυτό το απίστευτο γεγονός στην Ελλάδα, καταλήγεις – αναπόφευκτα - πως κάποιοι το στηρίζουν. Πλην των παραπάνω.

Ποιοί έχουν λοιπόν συμφέρον να στηρίζουν/υποστηρίζουν μια τέτοια εγκληματική κατάσταση;

Αναγκαστικά πάμε πίσω στο ξεκίνημα αυτής της κατάστασης.
Εκεί περίπου στο 1990 και στο άνοιγμα των συνόρων του Ανατολικού Μπλοκ.
Και κυρίως, το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.

Θα πρέπει απαραίτητα να θυμηθούμε πως τότε τα αγροτικά και τα οικοδομικά μεροκάματα ήταν και άφθονα και  αξιοπρεπή. Τουλάχιστον σε σχέση με σήμερα. Αυτός (ο Έλληνας) που ήθελε να δουλέψει και δουλειά έβρισκε και λεφτά έβλεπε η τσέπη του.

Ανοίγουν τα σύνορα, γεμίζει η Ελλάδα από Αλβανούς και ξαφνικά δύο πράγματα συνέβησαν:

Οι δουλειές χάθηκαν και τα μεροκάματα έπεσαν κατακόρυφα.
Οι νεοεισερχόμενοι  δούλευαν για το 10% του μεροκάματου των Ελλήνων.

Στο έγκλημα – λέει το πιο αρχαίο δόγμα της εγκληματολογίας – ψάξε να βρεις «ποιός ωφελήθηκε».
Ποιός ωφελήθηκε λοιπόν τότε;
Οι εργοδότες βεβαίως.

Μικροί ή μεγάλοι;
Όλοι.
Οι μεγάλοι πάντα το ξεκινάνε αλλά από κοντά πάνε και οι μικροί.
Αυτό το καρκίνωμα ήταν να μην ξεκινήσει.
Δεν σταμάτησε ποτέ από τότε.
Συνέχισε αμείωτο και όλο και ενισχυόμενο.
Η πρώτη φουρνιά μεταναστών έπαιρνε τα λίγα λεφτά του μεροκάματου και στέλνοντάς τα στην χώρα τους – όπου είχαν τεράστια αξία - τα μετέτρεπε σε «αξιόλογα ποσά». Έχτισαν περιουσίες λοιπόν εκεί. Στην Αλβανία - μην ξεχνιόμαστε.
Σε δέκα χρόνια ήταν αφεντικά. Απλά, χρηματοδότησαν την «εδώ δραστηριότητά» τους με τις «εκεί περιουσίες» που έχτισαν στην «πλάτη των εδώ κορόϊδων εργατών και μικροεπαγγελματιών». Αφού έδιωξαν τους Έλληνες από τα χωράφια, στη συνέχεια τα ανέλαβαν είτε κατ’ αποκοπή είτε αγοράζοντάς τα.
Στα τεχνικά επαγγέλματα αφού έμειναν μόνοι τους στο χώρο εξελίχτηκαν – λογική εξέλιξη – σε «ειδικευμένους τεχνίτες» και εργολάβους.
Σε δέκα χρόνια, αυτή η πρώτη γενιά μεταναστών έπαψε να «υπο-αμοίβεται». Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις της.
Ακόμη κι από τα δικά τους αφεντικά. Ο Αλβανός εργάτης ζητούσε περισσότερα από τον Αλβανό – Αφεντικό. Μπήκαν και αυτά τα «εισαγόμενα αφεντικά» στο χορό της «φτηνής εργασίας».
Η ζήτηση λοιπόν για «φτηνά μεροκάματα» εξακολούθησε να υπάρχει.
«Κάποιοι» βεβαίως έσπευσαν να την καλύψουν. Με άλλες εθνικότητες.
Και οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου, απλά έκαναν τα στραβά μάτια.

Τους είπε κάποιος ευθέως «κάνε τα στραβά μάτια»;
Άγνωστο.
Το πιο πιθανό είναι πως όλοι αυτοί οι επαγγελματικοί κλάδοι της οικονομίας που ωφελούνταν απ’ αυτή την κατάσταση ποτέ δεν το έθεσαν ως «αντζέντα».
Σιωπηρά ή φανερά έλεγαν στις κυβερνήσεις

 «άστο αυτό το θέμα. Έχεις τόσα άλλα σοβαρά ν’ ασχοληθείς. Τι θες δηλαδή; Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εισαγωγής φτηνής εργασίας  από το εξωτερικό και να εκτιναχθούν οι μισθοί στα ύψη; Θα υπάρξει κατάρρευση της αγοράς. Δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Θα πάει κατά διαόλου η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Άστο σου λέω. Ας το δει ο επόμενος σε δυό τρία χρόνια»....
 

Να υποθέσουμε ότι και κάποιοι «Μεγάλοι» έχωναν και κάποια ποσά σε πολιτικούς και κόμματα για να βγάλουν τον σκασμό επί του θέματος;
Με τόσες πολλές αφορμές διαφθοράς που μας έχουν δώσει και με τόσο διογκωμένο το συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί να μην το υποθέσουμε;
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όλες μα όλες οι κυβερνήσεις συντήρησαν αυτή τη Λερναία Ύδρα.

Οι υποστηρικτές του Μεταναστευτικού βεβαίως είναι πολλών ειδών.
Είναι κατ’ εξοχήν φυσικά οι διάφοροι οικονομικοί κλάδοι που προαναφέρθηκαν.
Σ’ αυτούς εντάσσονται αγρότες, κλάδος κατασκευών, εν γένει τεχνικός κλάδος, καταστήματα/επιχειρήσεις, εισαγωγείς φτηνών ειδών (που θέλουν χιλιάδες μικροπωλητές στη διάθεσή τους), ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταφορείς, λογιστικός κλάδος, δικηγόροι, κλπ κλπ

Είναι επίσης το οργανωμένο έγκλημα. Πορνεία, ναρκωτικά, προστασία, όπλα, λαθρεμπόριο, κλπ

Αυτοί οι δύο τομείς, κάπου «ψηλά» έχουν πάντα τους ανθρώπους τους. Οι οποίοι, ως άνθρωποι της καλής κοινωνίας έχουν τις επαφές τους. Πληρώνουν δε πολύ καλά για να εξασφαλίζουν το ότι «δεν θα ενοχληθούν οι πελάτες τους στις δραστηριότητές τους». Τουτέστιν, αφήστε την εισαγωγή παράνομων μεταναστών ελεύθερη και δεν θα ζημιωθείτε κύριοι. Ή αλλιώς : μην αγγίζεις αυτό το θέμα. Μπορεί να κινδυνεύσεις. Όποιο «πιάσει» από τα δύο. Καρότο και μαστίγιο.

Άλλος ένας τομέας ενδιαφέροντος βεβαίως είναι ο «ξένος παράγοντας».
Αυτοί που έχουν λόγους να μεταφέρουν ομοεθνείς τους στην χώρα πάση θυσία αποσκοπώντας σε εδαφικά ωφέλη στο μέλλον.
Τέτοιοι παράγοντες είναι η Τουρκία και η Αλβανία.
Σε παρόμοια όμως θέση – έναντι της χώρας μας και συνολικά του Βορρά - βρίσκεται γενικώς το Ισλάμ. Η κατακτητική πολιτική του Ισλάμ είναι κορωνίδα και πεμπτουσία της φιλοσοφίας τους και της Πίστης τους.
Το ακατανόητο όμως βρίσκεται στην άρνηση εμπλοκής υπέρ της Ελλάδας του «Συμμαχικού Βορρά». Όπως και του ΟΗΕ βεβαίως.

Πνεύμα της Λωζάνης και της Κοινωνίας των Εθνών ως προς την  «ανταλλαγή πληθυσμών» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας το 1922 ήταν να μην είναι μαζί αυτοί οι δύο (Χριστιανοί – Μουσουλμάνοι) γιατί το «μείγμα είναι εκρηκτικό» και οδηγεί σε πολέμους.

Από πότε εξέλειπε αυτό το σκεπτικό; Από πότε ανατράπηκε;
Από πότε μπορεί το Ισλάμ να συμβιώσει με άλλα θρησκεύματα και πολιτισμούς;
Από πότε ανατράπηκε το Πνεύμα της Λωζάνης;

Τελευταίο παράγοντα στήριξης των μεταναστών αφήσαμε τις διάφορες «προοδευτικές δυνάμεις».
Οι οποίοι έρμαια του Διεθνισμού τους (εν αγαστή συνεργασία με τα δίδυμα ξαδερφάκια τους την κλίκα των νεοφιλελεύθερων οι οποίοι το ονομάζουν παγκοσμιοποίηση) στηρίζουν παντοιοτρόπως την μαζική έλευση παράνομων μεταναστών ελπίζοντας και αποσκοπώντας σε ταχεία απίσχναση της εθνικής ομοιογένειας της Ελληνικής κοινωνίας.
Θέλουν μια πολυφυλετική πολυπολιτισμική Ελλάδα πιστεύοντας πως αυτομάτως έτσι θα μετατραπεί όλος ο πλανήτης σε αγγελικό κόσμο.
Δεν θεωρούν ότι κινδυνεύουν από κάτι τέτοιο. Ούτε αυτοί, ούτε και η χώρα. Για την οποία και τα σύνορά της αδιαφορούν παντελώς βεβαίως, διεθνιστές γαρ.
Βιάζονται να τους νομιμοποιήσουν δε όλους ώστε να διασφαλίσουν απρόσκοπτη κυβέρνηση για τους ίδιους πατώντας στην «αναμενόμενη – κατ’αυτούς» στήριξή τους.
Εδώ μιλάμε για εγκληματική αφέλεια (όταν δεν συνυπάρχει και ο παράγοντας της ύποπτης χρηματοδότησης από το εξωτερικό, συνεπώς ο χρηματισμός και η ωφελιμιστική φιλοτομαριστική υστεροβουλία).

Δεδομένων λοιπόν των παραπάνω, το πρόβλημα αντί να βαίνει προς την λύση του θα επιδεινώνεται διαρκώς.

Αυτός που θα επιχειρήσει να το λύσει με το μαχαίρι (δηλαδή, πραγματικά και όχι εικονικά όπως κάνουν όλοι ως τώρα) θα συγκρουστεί αναγκαστικά με όλους τους παραπάνω και ακόμη περισσότερους που ούτε φαίνονται.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Εθνική Ασφάλεια έχει μπει σε πολύ βαθιά νερά που διαρκώς σκοτεινιάζουν:

Εν συντομία:

Με την υπόθεση της Πρεμετής, οι Αλβανοί – και όχι μόνον - τσέκαραν τα ελληνικά αντανακλαστικά.
Το ίδιο και με την υπόθεση Κόλα.
Ελληνική δύναμη χιλιάδων στελεχών, αστυνομικών, στρατιωτικών και πολιτών αφιερώθηκε στο κυνήγι – επί μήνες – 11 δραπετών.
Οι οποίοι δραπέτευσαν με στρατιωτική επιχείρηση από Ελληνικές φυλακές.
Και η απόδραση και η καταδίωξη ουσιαστικά ήταν ένα crash test των ελληνικών δυνατοτήτων ανταπόκρισης σε ζητήματα ασφαλείας.
Όπως άλλωστε μια παρόμοια πλευρά έχουν και κάποιες από τις απόπειρες εισόδου λαθρομεταναστών.

Ποιός επεξεργάζεται άραγε αυτά τα στοιχεία από τα «τσεκαρίσματα»;
Που αποσκοπούν;
Και πως θα «αξιοποιηθούν»;

Όλα θα μπορούσαν να συνοψισθούν σε κάποια ελαχιστοποιημένα ερωτήματα του τύπου:

«αν χρειάστηκαν τόσοι μήνες και χιλιάδες ένοπλα στελέχη για να εξαρθρώσουν 5 -6 δραπέτες φονιάδες που λειτούργησαν στρατιωτικά και αδίστακτα, τότε, στην περίπτωση που αντί για 5 -6 έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ένοπλους αντάρτες παράνομους μετανάστες στο κοντινό μέλλον, τι θα συμβεί; Πως θα τα βγάλει πέρα ο μηχανισμός ασφαλείας της Ελλάδας;».

Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας και κάποια ακόμη δείγματα Αλβανικής κινητικότητας στο Μεταναστευτικό.
Που αποδεικνύει ως δικαιολογημένες τις ως τώρα ανησυχίες.
Ιδρύθηκε στην Θεσπρωτία παράρτημα κόμματος των τσάμηδων.
Πατάνε – λένε – στο ότι υπάρχουν στην Ελλάδα περί το 1.000.000 Αλβανοί, εκ των οποίων 500,000 έχουν πολιτικά/εκλογικά δικαιώματα.
Ευελπιστούν λοιπόν να μπουν Αλβανοί στην Ελληνική Βουλή και να σηκώσουν σημαίες αυτονομίας της Ηπείρου (Τσαμουριά την λένε αυτοί).

Λογικά σκεπτόμενοι, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι «εθνοπατέρες» μας θα αντιδράσουν με τον γνωστό τρόπο.
Από 3% που είναι το όριο εισόδου στην Ελληνική Βουλή, θα το πάνε πόσο άραγε;
10% ; 15;

Αυτό βεβαίως θα είναι ένα καίριο χτύπημα στα Δικαιώματα του Έλληνα Πολίτη.
Θα είναι μια φασιστικοποίηση της Δημόσιας Ζωής και της Πολιτικής.

Και βεβαίως μια ουρανόσταλτη ευκαιρία των «Μεγάλων και της Ελίτ» της Πολιτικής/κοινωνικής/οικονομικής ζωής του τόπου για να περιφρουρήσουν την ισχύ τους ψαλιδίζοντας ακόμη πιο πολύ – και δη καίρια – τα εναπομείναντα πολιτικά δικαιώματα και τα περιθώρια συνταγματικής αντίδρασης των πολιτών απέναντι στα θανάσιμα μνημόνιά τους.

Κοίτα να δεις πως δένουν όλα λοιπόν....

Αλλά αυτό το τελευταίο θα το δούμε πιο αναλυτικά σε επόμενο κείμενο...σύντομα...

ΥΓ: ερώτημα που πλανάται χρόνια τώρα αναπάντητο: καλά, οι πολιτικοί πες πως είναι κατ’ επάγγελμα εκμαυλισμένοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Η Δικαιοσύνη και οι Αρχές Ασφαλείας και Εθνικής Άμυνας δεν τα βλέπουν αυτά; Τι κάνουν; Απλώς τα διαπιστώνουν και τα παρακολουθούν να εξελίσσονται ανεξέλεγκτα επί τόσα χρόνια; Τι περιμένουν για να πάρουν πρωτοβουλίες; Εάν αυτό δεν είναι Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, τότε τι είναι; Απλές φαντασιοπληξίες, ομαδική παραίσθηση και υπερβολές; Και μην μας πούνε πάλι ότι «γίνονται πράγματα που δεν λέγονται».
Αν είναι έτσι, τότε γιατί έφτασαν να είναι κάποια εκατομμύρια οι παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες στη χώρα;
Γιατί ελληνοποιήθηκαν κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες απ’ αυτούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να έχουμε σύντομα κάμποσες δεκάδες απ’ αυτούς στο κοινοβούλιο να σηκώνουν Σημαίες Αυτονομίας σε Ελληνικά Εδάφη;
Γιατί μέχρι πρόσφατα η διακίνηση παράνομων μεταναστών θεωρούνταν πλημμέλημα και όχι βαρύ κακούργημα με αποτέλεσμα από τη μια πόρτα να συλλαμβάνονται και από την άλλη ν’ αφήνονται ελεύθεροι να ξανακάνουν τα ίδια;
Γιατί αφήνονταν να ρέει αυτή η νοσηρή κατάσταση;
Επειδή ήταν Νόμος του Κράτους;
Δεν έκανε μπαμ από χιλιόμετρα πως ήταν «θανάσιμα επικίνδυνος νόμος για την Εθνική Ασφάλεια»;

Γιατί δεν χτυπήθηκε έγκαιρα και αμείλικτα από την Ελληνική Δικαιοσύνη αυτή η νομοθετική «αβλεψία/απραξία/ανευθυνότητα»; Με κάθε τρόπο. Δεν ξέρω ποιόν.
 Αυτοί όμως σίγουρα ξέρουν.
Όπως σίγουρα ξέρουν και τον τρόπο κι έχουν και τα Όπλα για να σταματήσουν αυτόν τον Εθνικό Εφιάλτη έστω και τώρα....
Ξέρουν μήπως κάτι που δεν ξέρουμε όλοι εμείς οι «Απλοί Αφελείς Πολίτες» οι «άσχετοι από ζητήματα Βαθείας και Μυστικής Εξωτερικής Πολιτικής»;


Γιώργος Ανεστόπουλος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Tι πρέπει να κάνουμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;

$
0
0
Tι πρέπει να κάνουμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;
Τι πρέπει να κάνουμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;

Αυτός που σέβεται τον εαυτό του είναι ασφαλής από τους άλλους φοράει μια πανοπλία που κανείς δεν μπορεί να διαπεράσει.
Henry Wadsworth Longerfellow
Μπορείτε να θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές στη ζωή σας στις οποίες έχετε αισθανθεί ότι κάποιος σας μειώνει; Το συναίσθημα αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας ματιάς, μιας έκφρασης ή ενός μορφασμού. Μπορεί ακόμα και τα λόγια κάποιου να προκαλέσουν αίσθημα μείωσης και απαξίωσης.

Τότε, αισθάνεσθε μπερδεμένοι. Αντί να αισθάνεσθε καλά αρχίζετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και αισθάνεσθε άσχημα. Τέτοιες στιγμές προκαλούν στεναχώρια ή σύγχυση που μπορεί να μείνουν στο μυαλό σας για αρκετό καιρό ακόμα και πολλά χρόνια. Μπορεί να πείτε, είναι φυσικό να με μειώνουν. Έχω τόσα πολλά τρωτά σημεία και γι αυτό με επικρίνουν. Πολλοί από εμάς στο πρόβλημα που μας δημιουργούν οι άλλοι όταν μας επικρίνουν προσθέτουμε ένα ακόμα μειώνοντας αυτόματα και εμείς τον εαυτό μας.
Ας προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε τις διάφορες μειωτικές συμπεριφορές καικαι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτές. Την άμεση λεκτική επίθεση, την έμμεση λεκτική επίθεση και τη μείωση του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους.
Η άμεση λεκτική επίθεση
Αυτός ο τύπος της συμπεριφοράς είναι προφανής. Ένα άτομο σας εξοντώνει με τα λόγια του. Για παράδειγμα πέφτετε πάνω σε κάποιον εντελώς τυχαία τον λερώνετε με τον καφέ και εκείνος γίνεται έξαλλος, αποκαλώντας σας ηλίθιο, αφηρημένο, ανεγκέφαλο. Τι μπορείτε να κάνετε σε μια λεκτική επίθεση;
-Επιτρέψτε στο άτομο να ηρεμήσει και να εκτονώσει τα συναισθήματά του.
-Παραδεχτείτε το δικό σας σφάλμα.
-Αναγνωρίστε τα συναισθήματα του άλλου
-Εκφραστείτε διεκδικητικά για τον τρόπο με τον οποίο έχει αντιδράσει.
-Κάντε μια ήρεμη και σύντομη δήλωση που θα βάλει τέλος στο συμβάν όσο πιο γρήγορα.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείτε να πείτε: ήταν ένα ατύχημα. Έχετε δίκιο αλλά θα μπορούσα να σας καταλάβω χωρίς τις φωνές και τις βρισιές.
Η έμμεση λεκτική μείωση
Τι θα κάνατε εάν το αφεντικό σας σας έλεγε κάνατε μια θαυμάσια δουλειά πάνω στο σχέδιο δράσης που παρέδωσες αλλά τα γραμματικά σου λάθη δίνουν μια λαική χροιά;
Μήπως πολλές φορές στην καθημερινότητά σας λαμβάνετε ένα διπλό μήνυμα; Αυτό ονομάζετε έμμεση επιθετικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητάμε περισσότερες πληροφορίες. Τι ακριβώς είναι αυτό που λες; Τι εννοείς; Στόχος είναι να ξεκαθαρίσουμε την πρόθεση του άλλου. Ίσως χρειαστεί να επιμείνετε. Στην περίπτωση του αφεντικού « Σας ευχαριστώ πολύ αλλά μπερδεύτηκα λίγο. Αν σας απασχολούν πράγματι τα γραμματικά μου λάθη θα προτιμούσα να μου το πείτε ευθέως. Δεν μπορώ να καταλάβω εάν σας φάνηκε πράγματι καλή ή κακή η δουλειά μου.
Αν η δεύτερη απάντηση του ατόμου που σας επιτίθεται είναι πιο σκληρή τότε μιλάμε για άμεση πια λεκτική επίθεση και τότε πρέπει να διεκδικήσετε το δίκιο σας όπως είπαμε και προηγουμένως. Το ξεκαθάρισμα δεν παρέχει χρήσιμες πληροφορίες μόνο για το άτομο που επιτίθεται αλλά και για εσάς τους ίδιους. Τι κάνετε λάθος και θα πρέπει να το διορθώσετε; Τι δεν έχετε καταλάβει στη δική σας συμπεριφορά;
Μη λεκτικές μειώσεις
Υπάρχουν πολλοί που μας μειώνουν χωρίς λόγια αλλά με τη συμπεριφορά τους. Μπορεί να είναι απλά μια άσχημα προκλητική ματιά. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε μια τέτοια συμπεριφορά; Η μη λεκτική μείωση κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την αναγνωρίσουμε γιατί δεν περιέχει λόγια και δεν είμαστε πάντα βέβαιοι για την ερμηνεία της.
Προσπαθήστε να κάνετε το άτομο να χρησιμοποιήσει λόγια αντί για χειρονομίες ή γκριμάτσες. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που νιώθετε αν δεν το πείτε άμεσα». Φανταστείτε ότι ένας ταμίας σε κάποιο κατάστημα σας κοιτάει οργισμένα την ώρα που ετοιμάζεσθε να πληρώσετε. Αν ενοχληθείτε από το συμβάν γιατί να μην το αντιμετωπίσετε άμεσα και με ευθύτητα; « Με συγχωρείτε δεν κατάλαβα την πρόθεσή σας» Μήπως έκανα κάτι που δεν σας άρεσε;» Μια τέτοια αντιμετώπιση ξεκαθαρίζει ένα άμεσο μη λεκτικό μήνυμα το φέρνει στην επιφάνεια προς επίλυση για να ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει.
Όταν συμφωνούμε με όσους μας επικρίνουν…
Είναι πολύ πιθανόν  να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας εξίσου επιθετικά όπως και οι άλλοι. Προσπαθήστε να μην αποφεύγετε, αδιαφορείτε ή δραπετεύετε με μη διεκδικητικό τρόπο από τη μειωτική συμπεριφορά που σας δείχνει ο εαυτός σας. Ξεκινήστε έναν διάλογο με τον εαυτό σας. Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί. Τι πραγματικά συμβαίνει; Εξετάστε το ενδεχόμενο να είστε υπερβολικοί με την κριτική που οι ίδιοι κάνετε στον εαυτό σας. Μην καταδικάζεστε αλλά και μην αποφεύγετε να εξετάσετε το γιατί σκέφτεστε με τον τρόπο που σκέφτεστε και πόσο αληθείς είναι οι σκέψεις που κάνετε.
Σε κανέναν δεν αρέσει η σύγκρουση που παράγεται από τις μειώσεις. Αν ρισκάρετε μια ανοιχτή και ευθεία συζήτηση με τον εαυτό σας και με τους άλλους συνήθως η διαφωνία επιλύνεται και έχετε την ανταμοιβή μιας ειλικρινούς επικοινωνίας.  Αξίζει λοιπόν να ξεπεράσετε τους δισταγμούς και να την επιχειρήσετε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!!Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΜΕ ΤΙ ΟΜΩΣ;

$
0
0


 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ

Είναι από τις ειδήσεις, που δεν μπορεί τουλάχιστον για λίγο θα μειδιάσεις, αν δεν ξεσπάσεις σε δυνατά γέλια. Αν μια χώρα που όχι μόνο δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες, ή μάλλον ασήμαντες και δεν υπολογίζεται  διεθνώς, αλλά για να δείξει πρόθυμη, υπάκουη και υποτελής  σε ότι και σε όλα που αποφασίζουν οι μεγάλες δυνάμεις και δη οι ΗΠΑ, σπεύδει πρώτη μαζί με την Γαλλία να δηλώσει παρών στις "επικείμενες" στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, τότε η είδηση προκαλεί κλαυσίγελο, γιατί μιλάμε για επιχειρήσεις, με εκατοντάδες ανθρώπινα θύματα. Δεν εξετάζουμε στο παρόν το δίκαιο ή όχι της επιχείρησης αυτής, που για τους λογικούς και εχέφρονες είναι προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη από πρίν, η πρόφαση "δημιουργήθηκε" και όλοι αναμένουμε την υλοποίησή της, πότε και με ποιον τρόπο. 

Ερχόμαστε ξανά στην γείτονα χώρα που μπορεί να δηλώνει έτοιμη να επιτεθεί στην Συρία, όμως δεν μας λέει με τι θα επιτεθεί, αφού ούτε στρατό (ελάχιστος, ανέτοιμος, ανεκπαίδευτος), ούτε πολεμικό ναυτικό, ούτε αεροπορία, ούτε πυραύλους διαθέτει…

Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν η  Γαλλία και η Αλβανία ήσαν  οι δύο πρώτες χώρες που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να επιτεθούν στη Συρία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να εξέλθει από την ανυπαρξία του και να ανεβάσει το γόητρο της απούσης διεθνώς Γαλλίας,  κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου δήλωσε ότι “η Γαλλία είναι έτοιμη να τιμωρήσει” τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.
“Η Γαλλία εκφράζει την εντιμότητά της για την τιμωρία εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους”, δήλωσε ο Ολάντ. Βέβαια ο πρόεδρος της "μεγάλης" κάποτε Γαλλίας, δεν διευκρινίζει, αν αύριο το πρωί λέμε, αν διαπιστωθεί ότι αυτοί που έριξαν τα χημικά δεν είναι ο συριακός στρατός, που καταγάγει διαρκώς νίκες τους τελευταίους μήνες κατά των ανταρτών και δεν θα είχε κανένα όφελος να ρίξει χημικά, αφού θα προκαλούσε την διεθνή παρέμβαση, αν λέμε ξανά αποδειχτεί ότι τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες στην Συρία, θα επιδιώξει την τιμωρία, με στρατιωτικές επιχειρήσεις βεβαίως κατά "εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους"; Φυσικά με την ενεργό συμμετοχή της "τρομερής" Αλβανικής στρατιωτικής μηχανής θα προσθέταμε.

Καθόσον όπως έγινε γνωστό, η Αλβανία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση που θα αναληφθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας ,  σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.
Η όλη κατάσταση, αν δεν συμπεριλαμβανόταν στην σφαίρα του απόλυτα τραγικού, με αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, όπου η έννοια του δικαίου και η λογική έχουν εξοβελιστεί, λόγω των οικονομικών συμφερόντων, των θρησκευτικών ιδεοληψιών και του διεθνούς παρεμβατισμού, θα ήταν για να ευθυμήσουμε, που τώρα δυστυχώς μας κάνει να προβληματιζόμαστε σοβαρά για το δυσοίωνο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Ας είναι καλά η γείτονος Αλβανία, που μας προκαλεί τουλάχιστον μειδιάματα!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΙΔΗΣΗ/ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ

$
0
0


Ιντσιρλίκ : Προσγειώθηκε το αεροσκάφος E-4B Nightwatch γνωστό ως NEACP (Εθνικό Κέντρο Άμεσης επιχειρησιακής διοίκησης

Το αεροσκάφος E-4B αποτελεί αμερικανικό κέντρο αεροπορικής διοίκησης, το οποίο χρησιμοποιείται στην περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων μεταφέροντας ανωτάτους αξιωματικούς και άλλα μέλη της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών.



Η άφιξη του αεροσκάφους στην Τουρκία θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν « μεταφέρει» ήδη την διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων εκεί για μια πιθανή «αεροπορική επίθεση» στο συριακό έδαφος. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα αεροσκάφη E-4B δύνανται να ίπτανται για 12 ώρες με ετοιμότητα απογείωσης 5 λεπτών από το έδαφος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές .
Τέσσερα αεροσκάφη αυτού του τύπου βρίσκονται σε μάχιμη υπηρεσία στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) και ανήκουν στην 1ο μοίρα (1ACCS) της 55ης Πτέρυγας μάχης της βάσης Offutt στην Νεμπράσκα.
Το εξειδικευμένο Πλήρωμα του E-4B « είναι συνδεδεμένο πλήρως on Line » με την (Air Combat Command) καθώς με την Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ -USSTRATCOM. Επίσης στο νατοϊκό αεροδρόμιο Ιντσιρλίκ εμφανίστηκαν και αμερικανικά UAV PREDATOR.
http://telegrafist.org/2013/08/28/81994/
Γ. Μοτσάκος

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Φοβού Τον Έλληνα!!!

Παράλληλοι δρόμοι Μίνωα- Δαίδαλου

$
0
0

Έρρωσθε, φίλοι Μυθολόγοι!!!


Ο δρόμος μας σήμερα, φίλοι αγαπητοί, διασχίζει τη ζωή του μεγάλου τεχνίτη, εφευρέτη και δημιουργού Δαίδαλου, που μοιραία τέμνεται μ' αυτόν του Κρήτα βασιλιά Μίνωα.
Η καταγωγή του Δαίδαλου αμφισβητείται, καθώς του αποδίδουν ως μητέρα την Αλκίππη, ή την Μερόπη ή την Ιφινόη, όπως και διαφορετικό πατέρα, με σύγκλιση στον Αθηναίο Ευπάλαμο. Υπάρχει, ωστόσο, ομοφωνία πως η γενιά του έλκει από τον Ερεχθέα.
Θεωρείται θαυμάσιος σιδηρουργός, αφού στην τέχνη τον μυεί η θεά Αθηνά. Εφευρίσκει εργαλεία για την κατεργασία του ξύλου, όπως το πριόνι, το τσεκούρι, το νήμα της στάθμης, το τρυπάνι και λογίζεται ως ο πρώτος γλύπτης και ο πρώτος αρχιτέκτονας. 

Κοντά του μαθητεύουν πολλοί, ανάμεσά τους και ο Τάλως, γιος της αδελφής του, Πολυκάστης, ή Πέρδικας, που μάλιστα τόσο τον ξεπερνά στην τέχνη και την επινοητικότητα, ώστε ν' ανάψει μέσα του τη ζήλεια, με επακόλουθο να βάψει τα χέρια του με αίμα.
Καταστρώνοντας το σχέδιό του, τον παρασύρει στην στέγη του ναού της Αθηνάς στην Ακρόπολη, δήθεν να του δείξει τη θέα κι από εκεί τον σπρώχνει και τον γκρεμίζει. Στη συνέχεια περιμαζεύει το πτώμα του σ΄ένα σακί, με σκοπό να το θάψει κρυφά. Στους περαστικούς που τον ρωτούν τι μεταφέρει κάνει λόγο για ένα ψόφιο φίδι, που περιμάζεψε από τους πρόποδες της Ακρόπολης. Οι κηλίδες όμως αίματος στο σακί φανερώνουν τη μιαρή του πράξη και έτσι ο Δαίδαλος οδηγείται σε καταδίκη από τον Άρειο Πάγο, ήτοι στην εξορία του.
Η ψυχή του Τάλω πετά μακριά παίρνοντας τη μορφή πέρδικας, θυμηθείτε το όνομα της μητέρας του, και το σώμα του θάπτεται εκεί όπου είχε κατακρημνισθεί.
Σύμφωνα τώρα με άλλη εκδοχή ο Τάλως είναι ο χάλκινος φύλακας που δώρισε Δίας στην ερωμένη του Ευρώπη, ως φύλακα της Κρήτης, όπως πολύ παραστατικά περιέγραψε πρόσφατα σ'ένα εξαιρετικό της άρθρο η αγαπητή φίλη μας, Ολυμπία Χατζησάρου.
Θα αναφερθώ, ωστόσο, μόνο στο περιστατικό των Σαρδηνίων τους οποίους, όταν θέλησαν να εισβάλλουν την Κρήτη, ο Τάλως, άξιος φρουρός της, πυρακτώνοντας το σώμα του μέσα στη φωτιά, τους έσφιγγε πάνω του και, μετά γελώντας βροντερά και με καμάρι, τους εξόντωσε όλους! Από εδώ προέρχεται και η γνωστή έκφραση: “Σαρδόνιος Γέλως”!
Ο Δαίδαλος, λοιπόν, ο καταδικασμένος σ' εξορία για το φονικό του Τάλω, φθάνει, μετά από μικρή παραμονή σ' έναν από τους αττικούς δήμους, που ονομάστηκε γι' αυτό Δαιδαλίδες, στην Κνωσό, όπου και διασταυρώνει τη ζωή του μ' αυτή του Μίνωα.
Τον προσλαμβάνουν στο παλάτι ως επιδέξιο τεχνίτη, όπου και κατασκευάζει ακόμα και ξύλινα κινούμενα παιγνίδια για τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας, γίνεται πιστός φίλος της Πασιφάης, την οποία, όπως σίγουρα θυμάσθε, τη βοηθά να ενωθεί με τον λευκό ταύρο του Ποσειδώνα, ενώ και ο ίδιος αποκτά γιο, τον Ίκαρο, από την Ναύκρατη, μια σκλάβα του Μίνωα.
Χαίρει μεγάλης εκτίμησης ο Δαίδαλος, ως ένα σημείο, στον παράλληλο βίο του με τον Μίνωα, μέχρι που γνωστοποιείται η συμβολή του στη γέννηση του Μινώταυρου.
Θυμωμένος ο Μίνωας τον φυλακίζει με το γιο του στον Λαβύρινθο, στο ίδιο του το κατασκεύασμα, έχοντας για συντροφιά την Πασιφάη και την “ντροπή” της! Κατ' άλλη εκδοχή η φυλάκισή του έγινε, γιατί αυτός προμηθεύει το μίτο στην Αριάδνη, που με τη σειρά της τον παραδίδει στο Θησέα, με το γνωστό αποτέλεσμα!
Η Πασιφάη όμως, μη ξεχνώντας τη βοήθειά του και τις συμβουλές του, τον ελευθερώνει μαζί και το γιο του, Ίκαρο. Όλη η Κρήτη όμως έχει μεταβληθεί σε απόρθητο φρούριο στρατιωτικό, με τα λιμάνια της φρουρούμενα, γιατί ο Μίνωας φοβάται την επινοητικότητα του Δαίδαλου, την ικανότητά του να βρίσκει λύσεις, ακόμα και μέσα στο Λαβύρινθο που κάθε του γωνιά είναι μελετημένη!
Και δεν είχε άδικο!
Σκαρφίζεται σχέδιο απόδρασης από τον αέρα! Η ιστορία με τα φτερά, που τα μεταξύ τους καλάμια συγκολλούνται με κερί και συμβάλλουν στη δραπέτευση πατέρα και γιού, είναι γνωστή, ως παραμύθι από τα παιδικά μας χρόνια, σε όλους μας, όπως και οι παρακάτω πατρικές συμβουλές:
“Μη πετάς ούτε πολύ ψηλά, γιατί ο ήλιος θα λιώσει το κερί, ούτε πολύ χαμηλά, γιατί η θάλασσα θα βρέξει τα φτερά”.
Ο Ίκαρος συνεπαρμένος από τη γοητεία του πετάγματος, αγνοεί τις συμβουλές του πατέρα και αρχίζει να πλησιάζει τον ήλιο...
Όταν, έχοντας την Κάλυμνο στα δεξιά τους, ο Δαίδαλος στρέφει πίσω, να διακρίνει το γιο του, το μόνο που ξεχωρίζει είναι τα σκόρπια φτερά του να επιπλέουν στα κύματα. Ο Δαίδαλος, μετά από κύκλους στον αέρα, βρίσκει το πτώμα του Ίκαρου και το μεταφέρει στην Ικαρία, όπου και το θάβει. Το δε νησί δίνει το όνομά του στη θάλασα που το περιβάλλει.
Μια πέρδικα την ώρα της ταφής στέκεται σ' ένα κλαδί αγριοβελανιδιάς, τερετίζοντας με ευχαρίστηση. Η ψυχή της αδελφής του Πολυκάστης ή Πέρδικας, απολαμβάνει την εκδίκησή της. Και ο αδελφός της έχει χάσει, όπως και αυτή, το παιδί του...
Το μέτρο που είχε υπερβεί ο Δαίδαλος, με το φόνο του Τάλω, το περνά και ο Ίκαρος, με την επιθυμία του να φθάσει τον Ήλιο, και πεθαίνει γι' αυτό, πληρώνοντας το αμάρτημα του πατρός του...Ο Δαίδαλος πληρώνει με τον πατρικό πόνο. Η ύβρη τιμωρείται, ακόμα κι αν τη διαπράξει ο Ήλιος, που γι αυτόν κριτές γίνονται οι Ερινύες, σύμφωνα με τη σοφή ρήση του Ηράκλειτου.
Ένας άλλος μύθος αναφέρει πως η απόδραση, με τη βοήθεια πάντα της Πασιφάης, από ευγνωμοσύνη στο μυστικοσύμβουλό της, πραγματοποιείται με πλοίο και είναι ο Δαίδαλος που εφευρίσκει τα ιστία, για να ξεπεράσει τις γαλέρες του Μίνωα, αλλά η απρόσεκτη πλοήγηση του Ίκαρου ανατρέπει το πλοίο και έτσι πνίγεται.
Ο Δαίδαλος διαμένει για λίγο στην Κύμη της Ιταλίας, βιώνοντας το θάνατο του γιου του. Εκεί χτίζει ένα χρυσόστεγο ναό προς τιμή του Απόλλωνα, όπου και αφιερώνει τις φτερούγες που τον έσωσαν.
Στη συνέχεια μεταβαίνει στην Κάμικο της Σικελίας, ενώ ο Μίνωας με τον στόλο του δεν παύει να τον ψάχνει. Ο βασιλιάς της Καμίκου, Κόκαλος, τον υποδέχεται φιλόξενα και ο Δαίδαλος τον ανταμείβει με τη δημιουργία κτισμάτων, όπως της Κολυμβήθρας, του οχετού δηλαδή και του υδραγωγείου της περιοχής και των τειχών του Ακράγαντα.
Στο μεταξύ καταφθάνει και ο Μίνωας στο βασίλειο του Κόκαλου, γυρεύοντας τάχα ένα τεχνίτη, ικανό να περάσει μια λινή κλωστή από τους έλικες ενός τριτώνιου κοχυλιού.
Ο Κόκαλος αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα, αναθέτοντάς το στον Δαίδαλο. Αυτός τα καταφέρνει δένοντας την άκρη της κλωστής σε μια ζωντανή μέλισσα αλείφοντας όλο το μήκος της με μέλι, εν είδει δολώματος.
Κατ' άλλη εκδοχή είχε δέσει μυρμήγκι, με ίδιο δόλωμα, σε ιστό αράχνης.
Πάντως ο Μίνωας, σαν είδε την κλωστή περασμένη, καταλαβαίνει πως πίσω από τη λύση κρύβεται ο Δαίδαλος και απαιτεί την έκδοση του δραπέτη.
΄Ο Κόκαλος καμώνεται πως θα του τον παραδώσει και τον καλεί σε συμπόσιο που οργανώνει προς τιμή του. Οι κόρες του Κόκαλου, που ο Δαίδαλος κατασκεύαζε για χάρη τους παιγνίδια, δεν θέλουν να τον χάσουν από κοντά τους κι έτσι, ίσως και σε γνώση του Κόκαλου, στήνεται η πλεκτάνη που φέρνει το θάνατο του Μίνωα.
Ο Δαίδαλος τρυπά την οροφή του μπάνιου, όπου τοποθετεί σωλήνα με βραστό νερό, που πέφτει όλο πάνω στο Μίνωα την ώρα που απολαμβάνει το ζεστό του μπάνιο, το οποίο για χάρη του ετοίμασαν οι κόρες του Κόκαλου. Ο Μίνωας βγαίνει νεκρός από το μπάνιο, το δε σώμα του παραδίδει ο Κόικαλος στους Κρήτες με τη δικαιολογία ότι σκοντάφτοντας σ'ένα χαλάκι έπεσε σ' ένα καζάνι με καυτό νερό!
Άλλη εκδοχή: Οι οπαδοί του Μίνωα τον θάπτουν με τιμές και ο Δίας τον διορίζει, θυμάσθε ελπίζω, κριτή των νεκρών στα Τάρταρα, οπως και τον Ραδάμανθυ και τον Αιακό. Ο τάφος του βρισκόταν στο ναό της Αφροδίτης στην Κάμικο και για πολλές γενεές τον τιμούσαν οι Σικελιώτες στα πλαίσια της λατρείας της Αφροδίτης. Τελικά ο Θήρωνας, ο τύραννος του Ακράγαντα, επέστρεψε τα οστά του στην Κρήτη.
Αυτοί, λοιπόν, είναι οι παράλληλοι δρόμοι Μίνωα- Δαίδαλου, που ξεκίνησαν καλά, δημιουργικά, αλλά στην πορεία κατέληξαν δραματικά μοιραίοι!
Εμείς πάλι θα ξαναβρεθούμε, φίλοι αγαπητοί, κι αυτή τη φορά στους απέραντους δαιδαλώδεις διαδρόμους της μινωικής ιστορίας, στο μοιραίο δρόμο των γιων αυτού του τρανού βασιλιά, μέσα στις συνέπειες του θανάτου του Ανδρόγεω και στο δραματικό τέλος του Κατρέα, που είναι ο παππούς άλλων μας ηρώων, από τον Τρωικό Κύκλο, του Μενέλαου και του Αγαμέμνονα.

Χαίροισθε, φίλοι των μύθων και των παραδόσεων

Πηγές: Ρ. Γκρέιβς: Ελληνικοί μύθοι, Ζ. Ρισπέν: Μεγάλη ελληνική μυθολογία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Μυθικά Και Μεγαλειώδη Δακτυλίδια

$
0
0



Τα παραμύθια και οι μύθοι μιλούν για τόσα δαχτυλίδια, περισσότερα κι από όσα συναντά κανείς σε κοσμηματοπωλεία. Όμως τα δαχτυλίδια ενός μύθου έχουν ''αξία'' πολύ μεγαλύτερη κι από το πιο ζηλευτό κόσμημα μιας Ινδής μαχαρανής ή μιας κυρίας πολυεκατομμυριούχου, καθώς είναι μαγικά και πραγματοποιούν όλες τις επιθυμίες! 

Μπορούν να κάνουν τον ήρωα αόρατο, να κατασκευάσουν αστραπιαία μια ολόκληρη πόλη, να χωρίσουν σωρούς από στάρι ή να εμφανίσουν ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά. Άλλα πάλι αλλάζουν χρώμα ειδοποιώντας τον κάτοχό τους για έναν κίνδυνο.

 Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνα που φέρνουν συμφορές, όπως εκείνο που δίνει μια κακή μάγισσα σε μια όμορφη κόρη κάνοντάς την να πέσει σε ύπνο βαθύ σαν θάνατο μόλις το φορέσει - για να ξυπνήσει όταν το γενναίο πριγκιπόπουλο της το τραβήξει από το δάχτυλο και λύσει τα μάγια Ακόμα πιο παλιά από τα δαχτυλίδια των παραμυθιών είναι τα δαχτυλίδια των μύθων. 




* O σοφός βασιλιάς Σολομών «διάβαζε» πάνω στο πετράδι του δαχτυλιδιού του ποια ήταν η σωστή απόφαση να πάρει κάθε φορά, σαν σε κρυστάλλινη σφαίρα.



* O τύραννος της Σάμου Πολυκράτης πέταξε το αγαπημένο του δαχτυλίδι στη θάλασσα, για να λυπηθεί με την απώλεια και να μην τραβά το φθόνο των θεών για τον πλούτο και τη δύναμή του. Ένα ψάρι κατάπιε το δαχτυλίδι, ένας ψαράς πούλησε το ψάρι στο παλάτι κι ο βασιλιάς βρήκε το δαχτυλίδι στο πιάτο του. Ήταν ο οιωνός για τις συμφορές που επρόκειτο να τον βρουν, με κατάληξη την αιχμαλωσία και το θάνατό του.



* O Προμηθέας φορούσε ένα δαχτυλίδι που ήταν φτιαγμένο από τα χέρια του ίδιου του Δία. O βασιλιάς των θεών τιμώρησε τον ημίθεο Προμηθέα, που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους, αλυσοδένοντάς τον στον Καύκασο. Ένας αετός τού έτρωγε κάθε μέρα το συκώτι, το οποίο ξαναγινόταν τη νύχτα, για να διαιωνίζεται το μαρτύριο. O Ηρακλής τον απελευθέρωσε και ο Δίας τον εξανάγκασε να φορά ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από τις αλυσίδες του και με ένα κομμάτι από το βράχο αντί για πετράδι.



* O Γύγης, στο μύθο που αναφέρει ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» του, έγινε τύραννος της Λυδίας στις αρχές του 7ου αιώνα π.Χ. χάρη σε ένα δαχτυλίδι που, όταν το έτριβε, του πραγματοποιούσε κάθε επιθυμία. O Γύγης δέχτηκε την πρόκληση του προηγούμενου ηγεμόνα να κρυφτεί και να δει γυμνή τη γυναίκα του δεύτερου, κι όταν εκείνη τον αντιλήφθηκε, αξίωσε να μονομαχήσει με τον άντρα της. O Γύγης σκότωσε τον άρχοντα και πήρε και τη θέση του και την πανέμορφη γυναίκα του.



* Μυθικό και μεγαλειώδες είναι το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν, που αποθεώθηκε με την ομώνυμη όπερα του Βάγκνερ. Σύμφωνα με το μύθο αυτό της βόρειας παράδοσης, το δαχτυλίδι το είχε πάρει ένας δαιμονικός νάνος από τα κύματα του Ρήνου και ήταν καταραμένο. O ήρωας Ζίγκφριντ προσπάθησε να το επιστρέψει στα πνεύματα του νερού, αλλά σκοτώθηκε. Στο τέλος, η Βαλκυρία Βρουνχίλδη ξανάριξε το δαχτυλίδι στο Ρήνο.



* Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το δάχτυλο που φορούσε μια γυναίκα το δαχτυλίδι, αποκάλυπτε σε ποιο θεό ή θεά του Ολύμπου πίστευε και την χαρακτήριζε:



Αντίχειρας: Ποσειδώνας (απελευθερωμένη, προοδευτική)

Δείκτης: Δίας (ανεξάρτητη, ηγετική, κυριαρχική)

Μέσος: Διόνυσος (παρορμητική, ενθουσιώδης)

Παράμεσος: Αφροδίτη (ρομαντική, πιστή)

Μικρό: Άρης (ετοιμοπόλεμη, ανά πάσα στιγμή)

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Σελήνιο: σε ποιες τροφές βρίσκεται το πολύτιμο αντικαρκινικό συστατικό;

$
0
0

Η έλλειψή του συνδέεται με διάφορες αυτοάνοσες παθήσεις, ενώ η επάρκειά του στη διατροφή μας έχει ανεξάντλητα οφέλη. Από ποιες τροφές, όμως, μπορούμε να λάβουμε σελήνιο και τι θα προσφέρουμε στον εαυτό μας καταναλώνοντάς το;

Τα τελευταία χρόνια «κυκλοφορεί» πολύ στα περισσότερα άρθρα και συζητήσεις για την υγεία και τη διατροφή, ενώ έχει συνδεθεί ιδιαιτέρως και με το θυρεοειδή αδένα, αποτελώντας το αντιοξειδωτικό του. Τι είναι, όμως, αυτό το θαυματουργό σελήνιο;

Πρόκειται για ένα απαραίτητο για τον οργανισμό μας ιχνοστοιχείο, το οποίο συναντάμε συνήθως σε φυτά, θαλασσινά και κρεατικά και το χρειαζόμαστε σε μικρές ποσότητες, καθώς αποτελεί αντιοξειδωτικό και απαραίτητο συστατικό διάφορων ενζύμων.
Σε συνεργασία με τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη C, τη γλουταθειόνη και τη βιταμίνη Β3, το σελήνιο δρα σαν αντιοξειδωτικό εμποδίζοντας τη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, γι’ αυτό και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση διαφόρων ειδών καρκίνου, ενώ έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Ακόμη, το σελήνιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να ευεργετήσει την ανδρική γονιμότητα βελτιώνοντας την κινητικότητα του σπέρματος.
Παρά τα πολλαπλά οφέλη του, όμως, το σελήνιο μπορεί να έχει και τοξική δράση, μόνο αν καταναλωθεί σε υπερβολικές ποσότητες (άνω των 400 μικρογραμμαρίων την ημέρα), προκαλώντας αίσθημα κούρασης, τριχόπτωση, εξανθήματα, γαστρεντερικές διαταραχές και άσπρες κηλίδες στα νύχια.
Για να το λάβετε, λοιπόν, στις απαραίτητες ποσότητες, θα πρέπει να στραφείτε προς τις τροφές που είναι πλούσιες σε αυτό και να αποφύγετε τις επεξεργασμένες, καθώς η επεξεργασία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του σεληνίου στην τροφή. Ακόμη, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μειώνουν τα επίπεδα σεληνίου του οργανισμού, γι’ αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πώς και σε τι ποσότητες χρειάζεται να το λάβετε, ξεκινώντας πάντα από τη διατροφή και από τις παρακάτω ωφέλιμες τροφές.
Φιστίκια: στην κορυφή της λίστας
Τα φιστίκια, τα οποία είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, παρέχουν υψηλές ποσότητες σεληνίου με περίπου 96 μικρογραμμάρια του ιχνοστοιχείου σε ένα μόνο φιστίκι (ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση). Προτιμήστε τα σκέτα σαν σνακ και προσέξτε τις υπερβολές.
Συκώτι: απόλυτα θρεπτικό
Πολλοί ίσως δυσκολεύονται στην κατανάλωσή του, ίσως λόγω της έντονης οσμής του, το συκώτι σχεδόν όλων των ζώων, όμως, είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το σελήνιο. Σε όποια μορφή και αν το προτιμήσετε, το αρνίσιο συκώτι συγκεκριμένα περιέχει 116 μικρογραμμάρια σεληνίου σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων
Οστρακοειδή: και αφροδισιακά και υγιεινά
Τα αγαπημένα μας –και διάσημα για τη διασύνδεσή τους με τη λίμπιντο- στρείδια και μύδια, κατέχουν επίσης μια θέση ψηλά στη λίστα των τροφών πλούσιων σε σελήνιο, με μέχρι 154 μικρογραμμάρια σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων όσον αφορά τα στρείδια και 90 μικρογραμμάρια στα 100 γραμμάρια μύδια. Εκτός, όμως, από σελήνιο, τα συγκεκριμένα οστρακοειδή είναι μια εξαιρετική πηγή χαλκού, ψευδαργύρου, σιδήρου και βιταμίνης Β12, γι’ αυτό μην περιμένετε ένα ρομαντικό δείπνο για να τα καταναλώσετε!
Ψάρι: απαραίτητο στη διατροφή μας
Οι ειδικοί το συστήνουν προς κατανάλωση 2 φορές την εβδομάδα, λόγω του ότι είναι μια από τις τροφές που ευεργετούν την καρδιά, μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12. Προτιμήστε το σολομό, τις αντσούγιες, τον ξιφία, τη ρέγκα, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο και κάντε τις εναλλαγές σας, έτσι ώστε να τα καταναλώνετε όλα συχνά.
Δημητριακά εμπλουτισμένα σε σελήνιο: για ένα δυνατό πρωινό
Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, το οποίο μας χαρίζει ενέργεια για τις επόμενες ώρες και τονώνει το μεταβολισμό. Στο εμπόριο υπάρχουν δημητριακά τα οποία είναι εμπλουτισμένα με σελήνιο και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας σε αυτό, αρκεί να τα προσθέσετε στο πρώτο γεύμα της ημέρας, μαζί με άλλες αγαπημένες σας υγιεινές επιλογές. Αναζητήστε τα, ελέγξτε την περιεκτικότητά τους σε σελήνιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία και καταναλώστε τα αναλόγως.
Ηλιόσπορος: ένας σπόρος θαυματουργός
Ένα από τα σνακ που καταναλώναμε πιο συχνά στα παιδικά μας χρόνια, ο ηλιόσπορος, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, σίδηρο, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β6, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό. Τα θρεπτικά του συστατικά, όμως, δεν σταματούν εκεί, αφού ο ηλιόσπορος περιέχει και σελήνιο, φτάνοντας τα 79 μικρογραμμάρια του στοιχείου στα 100 γραμμάρια του ηλιόσπορου.
Μπέικον και χοιρινό: έχουν και τα καλά τους
Μπορεί το μπέικον να είναι πλούσιο σε λίπη και χοληστερίνη, αν, όμως, το καταναλώνετε μια στο τόσο, τότε είναι καλό να γνωρίζετε πως αποτελεί και μια καλή πηγή σεληνίου με 65 μικρογραμμάρια στα 100 γραμμάρια μπέικον. Μια χοιρινή μπριζόλα απαλλαγμένη από τα περιττά λίπη, επίσης, προσφέρει σελήνιο στον οργανισμό με 43 μικρογραμμάρια ανά 100 γραμμάρια του κρέατος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορείτε από ‘δω και πέρα να καταναλώνετε άφοβα μπριζόλες και μπέικον με αφορμή το σελήνιο, απλώς να τα διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα στη διατροφή σας, μια φορά την εβδομάδα.
Χαβιάρι: θρεπτικό και παρεξηγημένο
Δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζουν οι περισσότεροι και αποτελεί μια σημαντική πηγή σιδήρου, πρωτεΐνης και βιταμίνης Β12. Τα 100 γραμμάρια χαβιάρι παρέχουν 65,5 μικρογραμμάρια σεληνίου, συν του ότι δίνει μια διαφορετική χροιά στο διατροφικό σας πρόγραμμα, αφού είναι μια τροφή που δεν καταναλώνετε συχνά. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε το.
Θαλασσινά: υγιεινή νοστιμιά με θαλασσινή αύρα
Η εποχή ενδείκνυται για την κατανάλωσή τους και ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, οι γαρίδες, τα καβούρια και ο αστακός αποτελούν τη μόνιμη…. λιγούρα μας. Αν σταθείτε τυχεροί και βρείτε μια οικονομική και νόστιμη αστακομακαρονάδα φέτος στις διακοπές σας, τότε θυμηθείτε ότι ο αστακός της είναι πλούσιος σε σελήνιο, με 59 μικρογραμμάρια στα 100 γραμμάρια αστακού. Αντίστοιχα, τα καβούρια μας παρέχουν 47,5 μικρογραμμάρια σεληνίου ανά 100 γραμμάρια μερίδας και οι γαρίδες περίπου 40 μικρογραμμάρια σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι οι γαρίδες περιέχουν πολλή χοληστερίνη και καλό είναι να μην καταναλώνονται συχνά.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Υπερτροφές με λιγότερο από 1 ευρώ; Κι όμως υπάρχουν!

$
0
0


Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία χτυπάει κόκκινο και οι διαθέσιμοι οικονομικοί μας πόροι διαρκώς ελαττώνονται. Το πνεύμα οικονομίας, μπήκε πλέον για τα καλά στη ζωή μας και οι περιττές σπατάλες αποτελούν συνήθεια του παρελθόντος.
Στην εποχή μας ακόμη και το 1 ευρώ έχει μεγάλη αξία. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με 1 ευρώ στην τσέπη; Κάποιοι θα πουν υποτιμητικά, ότι το 1 ευρώ δεν φθάνει για τίποτα, ούτε για τσίχλες. Ευτυχώς όμως έχουμε αρκετά παραδείγματα για να τους διαψεύσουμε.



Δεν αναφερόμαστε μόνο στο μπουκαλάκι νερού των 0,50 λεπτών ή στην φρατζόλα του ψωμιού. Υπάρχουν ευεργετικές για τον οργανισμό μας υπερτροφές, που το κόστος τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό και η διατροφική τους αξία, εξαιρετικά υψηλή. Ο ιδανικός δηλαδή συνδυασμός.
Σίγουρα με το 1 ευρώ, δεν μπορούμε να γεμίσουμε το περίφημο «καλάθι της νοικοκυράς», μπορούμε όμως να «γεμίσουμε» με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά τον οργανισμό μας, με μερίδες υγιεινών τροφών που κοστίζουν ιδιαίτερα φθηνά…




Όσπρια
Χαμηλά σε λιπαρά και γεμάτα πρωτεΐνες, τα όσπρια περιέχουν δεκάδες θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, κάλιο καιμαγνήσιο. Στην πλειονότητά τους είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών,σιδήρου ή και φώσφορου. Τα όσπρια μπορεί να είναι το κυρίως γεύμα σας ή να αποτελέσουν το συνοδευτικό σε αρκετά πιάτα, σαλάτες, ντιπ κ.ο.κ. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα, εκτός από την πληθώρα των θρεπτικών τους συστατικών, είναι το χαμηλό τους κόστος. Μια μερίδα από όσπρια της αρεσκείας σας (φασόλιαφακές, ρεβίθια κ.ά.) είναι πολύ οικονομική. Ιδίως αν τα προμηθεύεστε από καταστήματα με «χύμα» προϊόντα και δεν προτιμάτε εμπορικές εταιρείες. 




Φρούτα και λαχανικά εποχής
Υγιεινά, οικολογικά και οικονομικά, τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, είναι ιδανική επιλογή για να χαρίσετε στον οργανισμό σας ενέργεια και να εξοικονομήσετε χρήματα. Για παράδειγμα το χειμώνα δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε τις άγευστες και ακριβές ντομάτες. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, όπως τοσπανάκι, το λάχανο, το μπρόκολο ή και το κουνουπίδι. Το ίδιο ισχύει και με τα φρούτα. Επιλέγουμε εποχικά φρούτα και αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματά μας. Ο οργανισμός μας μπορεί να επωφεληθεί από τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες, το φυλλικό οξύ, τα μέταλλα κ.ά., ενώ η τσέπη μας θα γλιτώσει αρκετά ευρώ. Πέρα από το χαμηλό κόστος τους, τα φρούτα έχουν και μια ακόμη λειτουργία σύμφυτη με το πνεύμα οικονομίας της εποχής: λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νερό και φυτικές ίνες, μας χορταίνουν περισσότερο και μας κάνουν να πεινάμε λιγότερο μέσα στη μέρα. Συνεπώς τρώμε λιγότερο και εξοικονομούμε πόρους.



Αυγά 
Τα αυγά είναι νόστιμα, έχουν πλούσια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Η συντήρησή τους είναι εύκολη και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τα απολαύσουμε, πολλοί. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής θρεπτικής αξίας,βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Ακόμη, αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, απαραίτητες για την καλή υγεία των ματιών και την ενδυνάμωση της όρασης. Μεγάλη διατροφική αξία και χαμηλό κόστος, είναι ο ιδανικός συνδυασμός.




Πατάτες
Τηγανιτές, ψητές, βραστές, με όποιον τρόπο και αν τις προτιμάτε, οι πατάτες καταναλώνονται όλο το χρόνο -ανεξαρτήτως εποχής- είτε ως συνοδευτικό, είτε ως κυρίως γεύμα. Έχουν ξεχωριστή γεύση, υψηλή διατροφική αξία και χαμηλό κόστος. Ως προς τα θρεπτικά τους συστατικά, οι πατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο,βιταμίνες C, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, ενώ περιέχουν άμυλο και μαγνήσιο. Μπορείτε να προμηθευτείτε μερικές πατάτες από τη λαϊκή αγορά ή το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας, δαπανώντας λιγότερο από 1 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, με τη συχνότητα που καταναλώνετε τηγανιτές πατάτες, αφού η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και δεν εννοούμε μόνο ότι παχαίνουν.



Ζυμαρικά 
Εύκολα, νόστιμα, θρεπτικά και οικονομικά, τα ζυμαρικά είναι μια καλή επιλογή για ένα γρήγορο και φθηνό γεύμα. Προτιμήστε τα μακαρόνια ολικής άλεσης που έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Περισσότερο οικονομικές λύσεις είναι το πλιγούρι και το ρύζι. Τα αμυλούχα τρόφιμα (πατάτες, ψωμίρύζι, ζυμαρικά), εκτός του ότι μας παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), διατηρούν τις τιμές τους σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.




Μαύρη σοκολάτα
Αποτελεί μια από τις περισσότερο διαδεδομένες υπερτροφές. Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ελευθερώνει τη λειτουργία των αρτηριών και εμποδίζει το σχηματισμό βλαβερών θρόμβων. Είναιπλούσια σε αντιοξειδωτικά, κυρίως σε πολυφαινόλες. Επίσης έχειαντικαταθλιπτική δράση, καθώς περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα, όπως η τυροσίνη, η οποία σχετίζεται με την καλύτερη διάθεση που μπορεί να νιώθουμε με την κατανάλωση λίγης σοκολάτας. Όλες αυτές τις θρεπτικές ιδιότητες μπορεί να τις προσλάβει ο οργανισμός σας, με λιγότερο από 1 ευρώ (μιλάμε για μια μικρή σοκολάτα ή μερικά κομμάτια). Στο εμπόριο θα βρείτε διαθέσιμες συσκευασίες μαύρης σοκολάτας, που το κόστος τους δεν υπερβαίνει το 1 ευρώ.




Βότανα
Η ελληνική φύση είναι γεμάτη βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να νοστιμίσουμε τα φαγητά μας ή να τα πιούμε ως αφέψημα. Τα βότανα εκτός από υπέροχη γεύση και άρωμα περιέχουν πολλά ευεργετικά συστατικά που μας βοηθούν να προστατεύσουμε την υγεία μας ή και να αντιμετωπίσουμε τυχόν ασθένειες. Μερικά παραδείγματα είναι το θυμάρι, η μέντα, η λουίζα, ηλεβάντα και το δεντρολίβανο. Το κόστος τους είναι χαμηλό στην αγορά, αλλά μπορείτε και οι ίδιοι να τακαλλιεργήσετε σε ένα μικρό κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Άνετα όλοι μπορούμε να έχουμε μια γλάστρα με βασιλικό, θυμάρι, μέντα, δεντρολίβανο ή δυόσμο. Διαφορετικά μια εξόρμηση στη φύση είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ενισχύσετε τα αποθέματά σας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Περί πλειστηριασμών

$
0
0



Η κυβέρνηση έχει πλέον αποφασίσει να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία από τις αρχές του επόμενου έτους. Βλέποντας πίσω της μόνο επιτυχίες σχετικά με την επιβολή σκληρών μέτρων όλα αυτά τα χρόνια, θεωρεί ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Αναρωτιέμαι όμως πώς! Διότι ο πλειστηριασμός έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς στα προηγούμενα μέτρα. Έχει υλικότητα, έχει σωματικότητα, κοντολογίς, προϋποθέτει έξωση και αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί χωρίς πάλη. Όχι ιδεατή, αλλά χειροπιαστή.Όπως και να το δεις, η έξωση είναι ένα πολύ άγριο πράγμα. Σκεφτείτε να σού πετάνε τα έπιπλα στο πεζοδρόμιο, τα πιατικά, τα καθαρά απ’ το ντουλάπι και τα βρώμικα απ’ τον νεροχύτη, τα ρούχα, τα σιδερωμένα και τ’ ασιδέρωτα, το πανέρι με τα άπλυτα, να σου ξεσκίζουν τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες του γάμου σου και των παιδιών σου, να σου λασπώνουν τα σεντόνια, τα χαλιά και τα κεντίδια της γιαγιάς σου, τα βιβλία σου και τα CD σου, τα περιοδικά, τα ενθύμια απ’ τα ταξίδια σου, ό,τι χρήσιμο και άχρηστο μάζευες αυτά τα χρόνια, μπορεί άχρηστα, αλλά κομμάτια της ψυχής σου που δεν έλεγες να τα’ αποχωριστείς αν και σου έπιαναν πολύτιμο χώρο στα ράφια, και τώρα νά, να πέφτουν στα λερά δάχτυλα ενός τυχάρπαστου ασεβή, κι η ζωή σου, κρυφή και φανερή, να γίνεται βορά στα λαίμαργα μάτια των περαστικών.   

Αν και η απόλυση είναι κάποιο είδος έξωσης από τον τόπο εργασίας, εν τούτοις η ιδιωτική κατοικία είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, είναι άσυλο, είναι προσωπικό καταφύγιο και ως εκ τούτου θεωρείται σεβαστό και απαραβίαστο. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ ο νόμος παρέχει στον ιδιοκτήτη δικαίωμα οπλοφορίας για να την υπερασπίζεται και η δολοφονία απρόσκλητων εισβολέων δεν λογίζεται ως τέτοια. Και αν στην Ελλάδα δεν ισχύει παρόμοια νομοθεσία, εν τούτοις η διάθεση των ενοίκων να υπερασπιστούν το πιο σημαντικό κομμάτι του μικρόκοσμού τους θεωρείται δεδομένη και αμετάκλητη. Το έχουμε δει στην πράξη ήδη στο παρελθόν, στις απεγνωσμένες αντιδράσεις τους, στις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιο αυθαίρετο επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Οχυρώσεις, καραμπίνες, απειλές, απόπειρες αυτοκτονίας από ταράτσες, έμπρακτη συμπαράσταση των γειτόνων και στο τέλος οι μπουλντόζες να αποχωρούν με την ουρά στα σκέλια.

Θεωρητικά μιλώντας, η κυβέρνηση έχει δυο επιλογές. Είτε πλειστηριασμοί με έξωση, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, είτε πλειστηριασμοί χωρίς έξωση, δηλαδή με κάποιο κόλπο ώστε ο ιδιοκτήτης να συνεχίσει να παραμένει στην οικία του, η οποία φυσικά δεν θα του ανήκει, έναντι κάποιου ενοικίου, ταυτόσημου με τη δόση του δανείου ή, λογικά, αρκετά μικρότερου, διότι αλλιώς τι νόημα θα είχε η αθέτηση πληρωμών των δόσεων. 

Για ποιο λόγο όμως κάποιος θα αγοράσει μια κατοικία αν δεν πρόκειται να την αξιοποιήσει κατά όπως θέλει; Είτε να μείνει μέσα ο ίδιος, είτε να την νοικιάσει με υψηλότερο ενοίκιο, είτε να την μεταπωλήσει. Αναγκαστικά, λοιπόν, το πρόβλημα της έξωσης δεν θα μπορέσει να το προσπεράσει, και φυσικά τις συνέπειες που μοιραία θα το συνοδεύσουν.

Ακούγεται ότι οι τράπεζες προτίθενται να πουλήσουν σε εξευτελιστική τιμή τα κόκκινα οικιστικά δάνεια, κάπου στο 10%-20% της αξίας τους σε πρόθυμα vulture funds, ώστε αυτά τα τελευταία να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Αλλά ακόμα και έτσι, η άσκηση μεγαλύτερης πίεσης από τη μεριά τους, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην προκαλέσει και αύξηση της αντίδρασης, ειδικά όταν πρόκειται για ιδιώτες της τελευταίας υποστάθμης.

Εδώ όμως θα ήθελα να εκφράσω και μια απορία: Αν οι τράπεζες προτίθενται να χάσουν έως και το 80% της αξίας των δανείων τους πουλώντας τα στα εν λόγω funds, γιατί δεν τα κουρεύουν από μόνες τους σε κάποιο πολύ μικρότερο ποσοστό, ας πούμε στο 50%; Μ’ ένα τέτοιο κούρεμα, το στεγαστικό έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να εισπραχθεί στο ακέραιο. Κι έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Χάθηκε η λογική από το βασίλειο της ορθολογικότητας;

Ίδωμεν!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μήπως ιδρώνετε υπερβολικά;Από τι κινδυνεύετε

$
0
0
Μήπως ιδρώνετε υπερβολικά;Από τι κινδυνεύετε


του Χριστόφορου Τζερμιά Δερματολόγου

Ο ιδρωτοποιός αδένας έχει μια ιδιαιτερότητα ως προς το ότι οι συμπαθητικές ίνες που διεγείρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες είναι χολινεργικές και όχι αδρενεργικές.
Η ταξινόμηση της υπεριδρωσίας έχει γίνει με διάφορους τρόπους. Δύο προσεγγίσεις αφορούν το διαχωρισμό ιδιοπαθούς/παθολογικής υπεριδρωσίας και υπεριδρωσίας νευρολογικής/μη νευρολογικής φύσης.
 Η ιδιοπαθής υπεριδρωσία ορίζεται ως υπερβολική εφίδρωση, η οποία είναι συμμετρική και εντοπίζεται στις παλάμες, τα πέλματα ή τις μασχάλες (μεμονωμένα ή σε συνδυασμό) και ανεξάρτητα από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. 
Η κρανιοπροσωπική υπεριδρωσία είναι μια παρόμοια αλλά πιο σπάνια πάθηση. 
Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών περιλαμβάνεται η επεισοδιακή φύση της πάθησης, η εμφάνισή της ως απόκριση σε ερεθίσματα, καθώς και η έναρξή της κατά τη διάρκεια ή μετά την εφηβεία. Επιπλέον συνήθως υπάρχει και οικογενειακό ιστορικό. 
Δεν υπάρχει οσμιδρωσία και λίγη ή καθόλου εποχική διακύμανση. 
Η παθολογική υπεριδρωσία μπορεί να είναι εντοπισμένη ή γενικευμένη. 

Η εντοπισμένη υπεριδρωσία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα τραυματισμού στο κεντρικό ή το περιφερικό νευρικό σύστημα, συριγγομυελίας, νευρίτιδας, μυελίτιδας, νωτιαίας φθίσης ή εντοπισμένων αγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του κρύου τραυματισμού της αρτηριοφλεβικής δυσπλασίας (arteriovenous malformation - AVM) και της ερυθροκυάνωσης. 
Η εντοπισμένη υπεριδρωσία μπορεί να προκύψει ως λειτουργικός σπίλος, στον οποίο υπάρχει φυσιολογικός αριθμός εκκρινών αδένων που είναι υπερευαίσθητοι στην ακετυλοχολίνη. 
Οι εντοπισμένες περιοχές με υπεριδρωσία μπορεί να εμφανιστούν ως αντισταθμιστική αντίδραση, όταν αναπτύσσεται εκτεταμένη ανιδρωσία στο σύνδρομο Ross (σύνδρομο Holmes Adie στις κόρες των ματιών, απώλεια αντανακλαστικών των τενόντων, γενικευμένη ανιδρωσία, καθώς και αντισταθμιστική εμφάνιση μεμονωμένων περιοχών με υπεριδρωσία). 

Η υπεριδρωσία μπορεί να εμφανιστεί σε κληρονομικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου blue rubber bleb nevus, με πολλαπλά κυανά αιμαγγειώματα. 

Τα αίτια της γενικευμένης υπεριδρωσίας περιλαμβάνουν εμπύρετες ασθένειες, μεταβολικές και ενδοκρινικές νόσους (διαβήτης, υπερθυρεοειδισμό, αρθρίτιδα, ακρομεγαλία, εγκυμοσύνη, πορφυρία, φαιοχρωμοκύττωμα, καρκινοειδές σύνδρομο, δηλητηρίαση από οινόπνευμα), συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και σοκ, εσωτερική κακοήθεια, παθήσεις του ΚΝΣ (όγκοι και τραυματισμός), καθώς και κληρονομικά σύνδρομα (σύνδρομο Chediak-Higashi και φαινυλκετονουρία).

Η ταξινόμηση της υπεριδρωσίας ως νευρολογικής/μη νευρολογικής φύσης βασίζεται στην εκφορητική οδό διέγερσης των ιδρωτοποιών αδένων, η οποία αποτελείται από τον εγκεφαλικό φλοιό (συναισθηματικό - το αντίστοιχο της ιδιοπαθούς υπεριδρωσίας), τον υποθάλαμο (θερμορύθμιση, άσκηση, φάρμακα, λοιμώξεις, μεταβολικά, καρδιαγγειακά, αγγειοκινητικά, νευρολογικά), το μυελό (συριγγομυελία, ωτο-κροταφικό σύνδρομο), το νωτιαίο μυελό (συριγγομυελία, τραυματισμός, νωτιαία φθίση), τα συμπαθητικά γάγγλια και τις μεταγαγγλιακές ίνες. 

Η εγχείριση του προσώπου (ειδικά της παρωτίδας) και ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσουν σε εντοπισμένη γευστική εφίδρωση (σύνδρομο Frey). 
Η υπεριδρωσία μη νευρολογικής φύσης περιλαμβάνει τοπική θερμότητα, τοπικές αλλαγές της αρτηριακής πίεσης (αρτηριοφλεβική δυσπλασία), καθώς και τη χρήση φαρμάκων (χολινεργικά).
Οι τοπικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών, ηλεκτρικών ή χειρουργικών διαδικασιών, αποσκοπούν στην επαρκή μείωση της εφίδρωσης ώστε να ελεγχθούν τα συμπτώματα.

Πρώτα θα πρέπει να εξετάζονται οι θεραπείες με τον μικρότερο κίνδυνο, σύμφωνα με τη σοβαρότητα της κατάστασης και, σε συνεννόηση με τον ασθενή, να αξιολογείται η ισορροπία μεταξύ κινδύνου και οφέλους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>