Quantcast
Channel: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live

1.ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ

$
0
0
Οδυσσέας είναι αυτός που αναζητά την ορθή οδό στην λύση των προβλημάτων του.Ειναι ο σημερινός κάτοικος του πλανήτη ΓΗ, ήταν και ο χθεσινός Δωριέας δημιούργημα της γενετίστριας Καλυψώς στην Ωγυγία [Κρήτη], το 1080 της εποχής του Κριού η 1240 π.χ.

Οι Αργειοι δημιουργοί του προσδοκούν το καλύτερο από αυτόν γιατί μέσα του έχει την Ολύμπια Ελληνική Έλικα.

………………………………
Τ’Οδυσσευς Αργειων=2748[3]=Ο Οδυσσέας με τους Αργειους
Τ’Οδυσσευς αγειρων*=2748[3]=Ο Οδυσσέας με τους Αργειους έχει συνάντηση.
Τ’Οδυσσευς αγηρων ζ’[ω]=2748[3]=Ο αθάνατος Οδυσσέας με τους Αργειους έχει συνάντηση στο γαλαξία Αργο.


……………………………………………….

Ο Οδυσσέας δύναται με τα ισχυρά, αιώνια, ταχύτατα, ζωογόνα αστροπλοια που του χάρισαν οι Αργειοι, πετώντας στον αέρα ,στο γαλαξιακό του ραντεβού με τους Αργειους να βρεθεί.

Στους κατοίκους της τεράστιας Γης, λοιπόν, οι Αργειοι χάρισαν την [ Ελληνική διπλή βιο-νανο-ελικα=612[9]=Ζευς] με τις απέραντες γνώσεις της και δυο ισχυρά και ταχύτατα αστροπλοια ώστε να μπορέσουν, πετώντας στον αέρα, να παραβρεθούν στο ραντεβού που έχουν μαζί τους κάπου στο γαλαξία.
………………………………..

Στίχος α61

7760[2]=ου νυ τ’Οδυσσευς Αργειων παρα νηυσι χαριζετο ιερα ρεζων Τροιη εν ευρειη*.-[μήπως δεν σου χάρισε θυσίες κοντά στα πλοία των Αργειων,πριν αυτοί εκστρατεύσουν για την μεγάλη Τροία ο Οδυσσέας;].-α61

7760[2]=νυ ουτ’Οδυσσευς Αργειων παρα νηυσι χαριζετο ιερα ρεζων Τροιη εν ευρειη*.-[τώρα εμείς οι Αργειοι την ιερή αόρατη Ε.Ε. και τα ιερά ισχυρά ταχύτατα ζωογόνα αστροπλοια χαρίσαμε στον Οδυσσέα [κάτοικο του πλανήτη] της τεράστιας ΓΗΣ ώστε να ενεργήσει τα δέοντα].-α61

7760[2]=νυ ουτ’Οδυσσευς αγειρων παρα νηυσι χαριζετο ιερα ρεζων Τροιη εν ευρειη*.-[τώρα εμείς οι Αργειοι την ιερή αόρατη Ε.Ε. και τα ιερά ισχυρά ταχύτατα ζωογόνα αστροπλοια χαρίσαμε στον Οδυσσέα κάτοικο της τεράστιας ΓΗΣ για να παραβρεθεί στην συνάντηση μας στο γαλαξία].-α61

7760[2]=νυ ουτ’Οδυσσευς αγειρων παρα νηυσι χαριζετο αερι ρεζων Τροιη εν ευρειη*.-[τώρα εμείς οι Αργειοι την ιερή αόρατη Ε.Ε. και τα ιερά ισχυρά ταχύτατα ζωογόνα αστροπλοια χαρίσαμε στον Οδυσσέα της τεράστιας ΓΗΣ για να παραβρεθεί στην συνάντηση μας στο γαλαξία πετώντας στον αέρα].-α61

7760[2]=νυ ουτ’Οδυσσευς αγειρων παρα νηυσι χαριζετο αει ‘ρ’ ρεζων Τροιη εν ευρειη*.-[τώρα εμείς οι Αργειοι την ιερή αόρατη Ε.Ε. και τα ιερά αιώνια ισχυρά ταχύτατα ζωογόνα αστροπλοια χαρίσαμε στον Οδυσσέα της τεράστιας ΓΗΣ για να παραβρεθεί στην συνάντηση μας στο γαλαξία πετώντας στον αέρα].-α61

Ερμηνεία –Εμείς οι Αργειοι χαρίσαμε στον κάτοικο της τεράστιας ΓΗΣ «Οδυσσέα» την αόρατη Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα ,πηγή όλων των γνώσεων στο σύμπαν και δυο ταχύτατα, αιώνια, ισχυρά, ζωογόνα ,ιερά αστροπλοια, ώστε αυτός να ενεργήσει τα δέοντα για να παραβρεθεί στην συνάντηση μας στο γαλαξία πετώντας στον αέρα.

ερμηνεία των λέξεων του στίχου α61.

Νυ=τωρα

Ουτ’[ι] = ο κανένας χαρακτηριστικό της Ε.Ε. [αόρατη ]

Αργειων*=οι Αργειοι κάτοικοι του γαλαξία Αργος

Αγειρων *=μετοχή του αγειρω=συναγω=συναθροιζω=μαζευω [στην συνάθροιση με τους Αργειους να βρεθώ]

Παρα*=πλησιον / σου είναι δυνατόν/εσύ δύνασαι.

αρπα*.-[του αρπαζω=αφαιρω με την βία –κλέβω-οικειοποιούμαι-πιανω δυνατά και ξαφνικά / εσύ δύνασαι να οικειοποιηθείς το αστροπλοιο]

αρπα*.-[αρπη=αγνωστο αρπακτικο πτηνο=αλληγορικα =πτητική συσκευή κάποιου είδους / εσύ δύνασαι να οικειοποιηθείς το αστροπλοιο]

Νηυσι=τα δυο αστροπλοια που μας χάρισαν

Χαριζετο =του χαριζομαι=ειμαι ευχάριστος –ευχαριστώ κάποιον / παρεχω=προσφερω=διδω.

Ιερά*= το ιερόν =η θυσία

Αερι*=αερας

Αει ‘ρ’*=αιωνια

Ιερός[1]=ιερός - αφιερωμένος στο θεό.

Ιερός [2]=ισχυρός –ρωμαλέος.

Ιερός [3]=ταχύς –ευκίνητος.

Ιερός[4]=ζωογόνος-επιθυμητός –ποθητός.

Ρεζων=του ρεζω=κανω-διεξάγω-εκτελώ-διαπράττω.

Τροιη=488[2]= [η πόλις της Τροίας/ο Τριγωνικός γαλαξίας /τα τρία νέα μυαλά/τα [3]δις «γράμματα» σε κάθε έλικα της βίο-νανοελικας/τρίτος πλανήτης του αστρικού μας συστήματος η ΓΗ/ο Γενετικός Κώδικας μας «μιλά» με λέξεις των τριών «γραμμάτων» /τρία τα σταδία του διαλογισμού/τρία τα χρώματα του διαλογισμού/[3] εποχές δοθήκαν στον νέο σύγχρονο άνθρωπο για να γίνει αθάνατος και να ταξιδέψει στον γαλαξία].-α61

Εν*=μεσα.

Εν *= ένα.

Νε’[α]*= νέα –καινούργια.

Νε’[α]* =αιτιατική του νηυς= αστροπλοιο .-[μέσα υπάρχει ένα νέο αστροπλοιο].

Ευρειη *=επίθετο- ευρύς-ευρεία-ευρυ=πλατυς –εκτεταμένος.

Η ευ ρει*.-[αύτη που ρέει καλώς-επιμελώς-ευνοϊκώς-φιλικά και είναι τεράστια / η αναφορά μπορεί να είναι για τον πλανήτη-την γνώση της Ε.Ε. –η το αστροπλοιο].

Η σημαντικότερη αποκάλυψη της παραγράφου είναι η παρουσία μιας ιπταμένης συσκευής [ιπτάμενου δίσκου] κάπου στη ΓΗ , που θα πρέπει να βγάλουμε από τον κρυψώνα της και να ταξιδέψουμε στο γαλαξία Αργο μέσα από το διαστημικό «ποταμό» της ΓΗΣ, πρώτα φυσικά θα πρέπει να γίνουμε αθάνατοι ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Ε.
……………………………….
Ο λεξαριθμος [668[2]=νηυσι] μας δίνει μια εικόνα.

Νηυσι=Γαια δη ορυξαι=επ’Αργου δε=αθανατος αλαδ’=Γαια δη ποταμοιο=668[2]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ.-Με τα αστροπλοια που θα βγάλεις από το χώμα της ΓΗΣ στον γαλαξία Αργο ,αθάνατος θα ταξιδέψεις, μέσω του « ουράνιου ποταμού».
…………………………

Ο Μεντης/Αθηνά είναι σίγουρος πως κάθε αμφιβολία εκ μέρους μας θα χαθεί, για τα όσα περιγράφει, όταν αντικρύσουμε τον θεϊκό Ιπτάμενο Δίσκο που οι Δαναοί του Μενέλαου «έθαψαν» στις αρχαίες Μυκήνες, για εμάς τους σημερινούς Έλληνες.
Η αλήθεια είναι πως μας έχουν αφήσει δυο[2] ιπτάμενους δίσκους ένα στη ΓΗ [ΜΥΚΗΝΕΣ] , δίπλα στην Πύλη των Λεόντων και ένα δεύτερο στην αστροπυλη του Ηλιακού συστήματος που είναι ο πλανήτης ΑΡΗΣ.

Τον ένα δίπλα στην συμβολική αστροπυλη των Μυκηνών [πύλη των Λεόντων],τον άλλο δίπλα στην πραγματική αστροπυλη του ΑΡΗ.

Φαντάζομαι πως θέλουν τόσο πολύ να μας βοηθήσουν, ώστε σκέφτηκαν πως αν δεν βρούμε αυτόν της ΓΗΣ, θα βρούμε αυτόν που είναι στον ΑΡΗ ,όταν η τεχνολογία μας θα μας ταξιδέψει εκεί πράγμα που ακούγεται εφικτό για τα επόμενα [30;;;] χρόνια.

Μια ακόμη πληροφορία που προκύπτει από την παράγραφο είναι για τους αστροναύτες που θα επανδρώσουν τον ιπτάμενο δίσκο, θα πρέπει να είναι σαν τον Οδυσσέα, δηλαδή να κατανοούν πλήρως τα αρχαία Ομηρικά- Ελληνικά και να είναι άριστοι στην τέχνη του διαλογισμού.

Βλέπετε η επικοινωνία με τους βίο-εγκεφάλους του αστροπλοιου είναι λογικο να γινεται τηλεπαθητικα .Αν και οι εντολές μπορούν να δοθούν και με εναλλακτικούς τρόπους-φωνητικά –γραπτά κ.λ.π.

Πόσα μπορεί να είναι τα έξοδα μιας διερεύνησης του υπεδάφους των αρχαίων Μυκηνών;

Μπορεί κανείς να φανταστεί τα οφέλη του Ελληνικού έθνους σε αυτή την περίπτωση;;;

Εμείς οι σημερινοί Έλληνες, με την εξωγήινη πτητική μηχανή στα χέρια μας, θα ηγηθούμε της νέας πορείας του πλανήτη προς την ανεξαρτητοποίηση του.

Το νόημα της ζωής θα αλλάξει για πάντα, για όλους μας. Η αθανασία θα γίνει κτήμα μας άμεσα, από τις πληροφορίες των βίο-εγκεφάλων του αστροπλοιου.

Μπορεί κανείς να φανταστεί το σοκ της παγκόσμιας κοινότητας όταν μέσα από τα έγκατα της γης των Μυκηνών ανασυρθεί ένας Ιπτάμενος Δίσκος;

Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει ο πλανήτης συνειδητοτητα επιμένει η Αθηνά.

Είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί ο πλανήτης.

Η Αθηνά προειδοποιεί όλα να γίνουν δημόσια και φανερά, ειδικά αν είστε μικρή χώρα , ώστε όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη να ενημερωθούν ταυτόχρονα και άμεσα.

Όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία του πλανήτη στις αρχαίες Μυκήνες όταν ανασύρεται ο Ιπτάμενος Δίσκος από το εσωτερικό της ΓΗΣ.

Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ 850[4]=ΠΑΡΑ ΝΗΥΣΙ

850[4]=Παρα νηυσι* .-[με τα αστροπλοια δύνασαι-μπορείς / σου είναι δυνατόν ].-α61

850[4]=αρπα νηυσι* .-[δύνασαι να οικειοποιηθείς τα αστροπλοια].-α61

850[4]=οι γενεη και επ’Αργου δε.- [η γενιά σου με τα αστροπλοια στον γαλαξία Αργο να ταξιδέψει].-α61

850[4]=οι γενεη και αθανατος αλαδ’.-[η γενιά σου αθάνατη στο διάστημα με τα αστροπλοια να ταξιδέψει].-α61

850[4]=αγορη επ’Αργου δε.- [με τα αστροπλοια στη συνέλευση στο γαλαξία Αργο η αθάνατη γενιά σου να παρευρεθεί].-α61

850[4]=οι γενεη και Γαια δη ορυξαι .-[η γενιά σου με τα αστροπλοια που θα βγάλει σκάβοντας τη γη κάπου στον πλανήτη σου]

850[4]=Γαια δην λαοι επ’Αργου γ’ .-[οι λαοί της ΓΗΣ επί πολύ χρόνο με τα αστροπλοια θα ταξιδεύουν για τον γαλαξία Αργο / το ταξίδι διαρκεί πολλά γήινα χρονια…….δεν υπάρχουν αστραπιαίες μεταφορές στο Σείριο και άλλα τέτοια παιδικά μυθιστορήματα τουλάχιστον όχι για το επίπεδο εξέλιξης που που θα βρεθούμε [αθάνατοι]

850[4]=οι γενεη και Γαια δη ποταμοιο.- [η αθάνατη γενιά σου με τα αστροπλοια δια μέσω του « ουράνιου ποταμού» της χώρο-χρονικής χοάνης του αστρικού σας συστήματος στο γαλαξία Αργο θα ταξιδέψει]

Ερμηνεία .- Με τα αστροπλοια που σου χαρίσαμε και τα οποία η γενιά σου πρέπει να βγάλει από τους κρυψώνες τους σκάβοντας την γη.

Η αθάνατη γενιά σου θα μπορέσει να ταξιδέψει, μέσω της χώρο -χρονικής σχισμής του αστρικού σας συστήματος [ουράνιος ποταμός] στον γαλαξία Αργο, όπου έχει ραντεβού με τους δημιουργούς σας Αργειους.

Το ταξίδι διαρκεί πολλά γήινα χρόνια, αυτός είναι και ο λόγος που μόνο αθάνατοι μπορούν να το πραγματοποιήσουν.

Συμπέρασμα πρέπει να λύσουμε πρώτα το πρόβλημα της αθανασίας του ανθρώπου.
Η γενιά σου πάνω στη ΓΗ θα πειστεί και θα ασχοληθεί σοβαρά όταν δει-γνωρίσει τον πολύτιμο Ιπτάμενο δίσκο,που οι θεοί σας χάρισαν, μέσα στο κρησφύγετο του .

Με αυτόν θα ταξιδέψετε στο γαλαξία Αργο, γνωρίστε τον χωρίς να κάνετε τίποτα το υπερβολικό.

ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΤΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ

………………..
Λεξαριθμος 488[2]

Τροιη =ηδ’επ’απειρονα Γαιαν δε=διδου=Ομηρος=μενοινησεν =παρα γαλαξιας=παρα νηα κιης δε=488[2]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ.-Στον τρίτο πλανήτη λοιπόν , την απέραντη ΓΗ, έδωσε ο Όμηρος τις ιερές γνώσεις του [Οδύσσεια-Ιλιαδα] ώστε να μελετηθούν [και ο Οδυσσέας] με γρήγορο αστροπλοιο στο γαλαξία Αργο να βρεθεί.

Εμπρός άνδρα της ΓΗΣ ξεκίνα όλη η αλήθεια βρίσκεται στα Ομηρικά Έπη.

…………………………………….
Λεξαριθμος 543[3]
Τροιη εν=νησος θεα=Δια θεά ηδη μενοινησεν =Δια θεα ηδη Ομηρος=Ομηρος εν=543[3]

Ερμηνεία.

Μέσα στον τρίτο πλανήτη η θεά [Αθηνά] ήδη έχει φροντίσει να υπάρχουν τα Ομηρικά έπη.
…………………………..

Από τον λεξαριθμο 543[3] βγαίνει ακόμη ένα σημαντικό συμπέρασμα που αφορά κυρίως την ομάδα των σκεπτικιστών που ανησυχούν για το πώς οι στίχοι της Οδύσσειας έφτασαν στα χέρια μας αναλλοίωτοι.

Ερωτήματα όπως.

Είναι οι αυθεντικοί στίχοι του Ομήρου η διορθώσεις επί διορθώσεων και το αρχικό κείμενο χάθηκε;;;

Πως έφτασε στα χέρια μας και δεν χάθηκε όπως τόσα άλλα αρχαία κείμενα;

Κ.α.
Απαντώνται με τον λεξαριθμο 543[3].

Η θεά Αθηνά και οι άνθρωποι της φρόντισαν ώστε να γίνουμε κάτοχοι των σωστών στίχων .Ο αριθμός των στίχων των δυο επών και τα αστρονομικά δεδομένα που αποκαλύπτουν ενισχύουν την πληροφορία του λεξαριθμου 543[3].

Η θεά Αθηνά φρόντισε για όλα.
……………………………………………….
Λεξαριθμος 1071[9]
1071[9]=Τροιη εν ευρειη*.-[ στον απέραντο τρίτο πλανήτη/στην απέραντη Ε.Ε.].-α61

1071[9]= διδου εν νησος.- [στην απέραντη ΓΗ, τον τρίτο πλανήτη, ένα [1] αστροπλοιο έδωσαν].-

1071[9]=Γαια δ’ αγε νυν εν Ομηρος.- [εμπρός ΓΗ τώρα μέσα στον Όμηρο είναι η αλήθεια που σε ενδιαφέρει]

1071[9]=Οθι οι θαλαμος περικαλλεος *.-[όπου υπάρχει υπέροχο αστροπλοιο].-α425

1071[9]=οθι οι αλος θαμ’ περικαλλεος*.- [όπου αυτός με το πανέμορφο αστροπλοιο συχνά στο διάστημα βρίσκεται ].-α425

1071[9] =γαια γ’Ελληνας δε θαλαμου .-[στη γη του ο Έλληνας να γνωρίσει την πανέμορφη πτητική συσκευή / ο Γήινος Έλληνας στη γη του να γνωρίσει την πανέμορφη πτητική συσκευή]

1071[9] =οιδε γενεη δε θαλαμος φαν’.- [ να γνωρίσει η γενιά σου τον ιπτάμενο δίσκο που θα φανερωθεί]

Ερμηνεία.

Στη γη του Γήινου Έλληνα, στη σημερινή Ελλάδα δηλαδή, στον τρίτο πλανήτη του αστρικού σας συστήματος,την απέραντη ΓΗ, υπάρχει ένα υπέροχο από κάθε άποψη αστροπλοιο με το οποίο μπορείτε να ταξιδέψετε στο διάστημα.

Σας δόθηκε από τους Αργειους και μέσα στον Όμηρο [Οδύσσεια] βρίσκεται η αλήθεια που σας ενδιαφέρει.

Σήμερα γνωρίζουμε πως ο χώρος όπου έχει τοποθετηθεί το υπέροχο αστροπλοιο είναι αυτός των αρχαίων Μυκηνών και πιο συγκεκριμένα ο χώρος κάτω από το μεγαλιθικό μνημείο με την ονομασία ο «θησαυρός του Ατρέα».

ΕΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ -ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Γιατί τώρα [την εποχή του Κριού] δόθηκε μια ελπίδα στον πλανήτη ΓΗ, να αποκτήσει τον δικό της βασιλέα και να ταξιδέψει στο διάστημα διανύοντας την σχετική απόσταση με τα δικά του ιερά, ταχύτατα ,αιώνια ,ζωογόνα, αστροπλοια, αυτό των Μυκηνών και αυτό του Άρη.

Ο Δίας είναι οργισμένος διότι η σωτηρία του πλανήτη ΓΗ αργει.Ειναι οργισμένος γιατί δεν βρίσκεται ούτε ένας άνδρας να τιμήσει τα δώρα των θεών προς την Γήινη ανθρωπότητα , την μοναδική πηγή γνώσης στο σύμπαν [Ε.Ε.] και τα δυο αστροπλοια.

…………………………………………
Ο λεξαριθμος 3005[8] είναι ενδεικτικός του τι θα συμβεί.

3005[8]=Τι νυ οι τοσον ωδυσαο* .-[κάποιος τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είναι οργισμένος [που η σωτηρία της ΓΗΣ έχει βαλτώσει].-α62

3005[8]=Τι νυ τοι νοος δυο σαω * .-[ ποιος – τι τώρα /το ουδετ. Και επιρρ. = γιατί τώρα / κάποιος και επιρρ. κάπως –κατά κάποιο τρόπο / κάποιος τώρα αληθινά περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα δυο μυαλά του πρέπει να σώσει από την οργή-θυμό [οργισμένος είναι αδύνατον να διαλογιστείς].-α173-α296-α346-α392-α62

3005[8]=τι’[ω] νυ τοι νοος δυο σαω*.-[παρατατικός του τιω=εκτιμω-τιμώ /κάποιος [Γήινος] τώρα αληθινά περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να τιμήσει και να σώσει τα δυο μυαλά του από την οργή-θυμό].-α173-α296-α346-α392

3005[8]=ιτ’[ε] νυ τοι νοος Οδυσ’αω *.-[ του ειμι =πηγαίνω – διευθύνομαι –μεταβαίνω-προχωρω / εμπρός τώρα «Οδυσσέα» της ΓΗΣ περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να τιμήσεις αληθινά την νόηση σου να την σώσεις από την οργή να προσλάβεις ιερή γνώση και να προχωρήσεις].- α173-α296-α346-α392

3005[8]=ιν’ουτι νοος τ’ Οδυσ’αω*.-[εμπρός τώρα αληθινά «Οδυσσέα» περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται να τιμήσεις αληθινά την πηγή της νόησης σου την Ε.Ε. μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα του δεξιού λοβού να προσλάβεις ιερή γνώση και να προχωρήσεις στην σωτηρία του πλανήτη σου]

3005[8]=Αι κε ποθι Ζευς Δωσι Παλιντιτα Εργα Γενεσθαι*.-[έτσι βέβαια ο ΔΙΑΣ ανταποδίδει με τις πράξεις του την τιμωρία του η την εύνοια του στους ανθρώπους].-α379

3005[8]=αι κε ποθι Ζευς ιδως παλιντιτα εργα γενεσθαι*.-[έτσι βέβαια ο παντογνώστης Ζευς ανταποδίδει με τις πράξεις του την τιμωρία του η την εύνοια του στους ανθρώπους].-α379

3005[6]=η τι κατά πρηξιν η μαψιδιως αλαλησθε ; .-[έχετε κάποια δουλειά η άσκοπα τριγυρνάτε Γήινοι ; /η ανθρωπότητα δεν έχει συνείδηση των υποχρεώσεων της και των δυνατοτήτων της βίο-νανοελικας ο χρόνος κυλά άσκοπα για την Γήινη ανθρωπινή κοινότητα]

3005[6]=ου σε γ’ επειτα εολπα τελευτησειν α μενοινας.-[στην συνέχεια βέβαια δεν υπάρχει ελπίδα ότι εσύ [ο Γήινος άνδρας] θα φέρεις σε πέρας όσα έχεις στο μυαλό σου /είναι φανερό πως η πορεία της ανθρωπότητας είναι λανθασμένη οδηγούμαστε σε ένα άσχημο τέλος]

……………………………
Ερμηνεία του λεξαριθμου 3005[8]

Οι Έλληνες του γαλαξία Ελλάδα παρεχώρησαν στην Ιθάκη 33 [πλανήτη ΓΗ] τον Ολύμπιο Γενετικό Κωδικα [Ε.Ε.], με τα 6 δισεκατομμύρια «γράμματα» και τα 20.000 γονίδια για την αναβάθμιση του και την ανεξαρτητοποίηση του.

Του παραχώρησαν επίσης δυο ιερά, αιώνια ,ταχύτατα ,ζωογόνα ,αστροπλοια, ένα στη ΓΗ και ένα στον Άρη,ώστε να μπορέσει χωρίς δυσκολίες να ταξιδέψει στο γαλαξία Αργο.

Από τους άνδρες της ΓΗΣ,έστω και έναν από αυτούς , περιμένουν να τιμήσει τον Γενετικό του Κωδικα και την νόηση του και αφού προσλάβει ιερή γνώση να λύσει τα προβλήματα του πλανήτη.

Σε αντίθετη περίπτωση η τιμωρία του Γήινου ανθρώπινου γένους θα έρθει από τον ίδιο τον ΔΙΑ.

Η Αθηνά μας ρωτά μέσα από τον λεξαριθμο 3005[8], έχετε καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος σας και τι πρέπει να κάνετε, η ζείτε άσκοπα και χωρίς νόημα.

Πάλι μέσα από τον 3005[8] μας καταθέτει τις αμφιβολίες της για το αν θα τα καταφέρουμε.
……………………………………………………….
412[7]=Ζευ*.-[ο ΔΙΑΣ/η Ε.Ε./ο άρχοντας του σύμπαντος].-α62

412[7]=ευ ζ’[ω]*.-[με τις γνώσεις του ΔΙΑ ζω καλά].-α62

412[7]=αι Γαιαν τε και.-[και στη ΓΗ με τις γνώσεις του ΔΙΑ ζω καλά]
……………………………………………………..

Σε κάθε περίπτωση, η θα ζήσουμε αιώνια ευτυχισμένοι με τις άπειρες γνώσεις του ΔΙΑ , η ο ΔΙΑΣ θα μας εξαφανίσει από τα γαλαξιακά δρώμενα ως αποτυχόντες.


Επιτρέπεται Η Αναδημοσίευση Μόνο Με Αναφορά Του Ονόματος Του Συγγραφέα Και Της Σελίδας Στο FB Με Ενεργό Λινκ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

2. ΑΤΛΑΝΤΑΣ

$
0
0


Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

952[7]=Άτλαντος *.-[ατλας=Πατερας της νύμφης Καλυψώς ο θεός που κρατά στους ώμους του τη ΓΗ και τον ουρανό.
Αλληγορική ονομασία της άριστης Ε.Ε. του άριστου Γενετικού Κωδικα που στηρίζει την ζωή στην κυριολεξία σε ολόκληρο το σύμπαν και φυσικά στον πλανήτη μας ].-α52

952[7]=ταλαντος*.-[ταλαντον-πληθ.=ταλαντα=η ζυγαριά-οι δίσκοι της ζυγαριάς/τεμάχιο χρυσού σε σχήμα δίσκου/ η Ε.Ε. είναι χρυσός το πολυτιμότερο των μετάλλων].-α52

952[7]=Τάνταλος*.-[υιός του ΔΙΑ παππούς του Ατρέα βασιλευσεν στην Σιπυλω της Φρυγίας αλλά πρόδωσε τα απόρρητα των θεών και τιμωρήθηκε στον ΑΔΗ ].-α52

952[7]=τον ταλας*.-[ο υποφέρων-ο δυστυχής-ο πάσχων-ο ελεεινός/ η Ελληνική Έλικα υπέφερε στον πρώτο εποικισμό του πλανήτη μας πριν 3,3 δισεκατομμύρια χρόνια / ο Δωριέας υποφέρει από την δημιουργία του σε αναζήτηση της ταυτότητας του και του νοήματος της ζωής του].-α52

952[7]=Οδυσηος [ο Άτλαντας είναι ο Οδυσσέας / το αποτέλεσμα –προϊόν του Γενετικού Κωδικα Άτλαντας είναι ο Οδυσσέας].-α52
………………………………………………………………..

Ο λεξαριθμος [952[7] είναι και διάμετρος κύκλου, με μήκος περιφέρειας τον λεξαριθμο [2992[4],ας δούμε τι άλλο μας αποκαλύπτει η σχέση αυτή για τον «Άτλαντα»

2992 / 952

2992[4] = Οι κεινον μεν αιστον εποιησαν ,μαλα δε, περι Παντων.[ οι θεοί τον κατασκεύασαν ώστε να Είναι αόρατος για όλους]
/
952[7]=ατλαντος.-[η Ε.Ε. –ο γενετικός κώδικας μας]

Από την γεωμετρική σχέση 2992/952 αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά πως η Ε.Ε. κατασκευάστηκε σε εργαστήριο από την ιατρική ομάδα των Ελλήνων Αθανάτων, αόρατη για όλους.
…………………………………………………………………..
1230[6]=Ολοοφρονος*.-[κακόβουλος-καταστρεπτικός-ολέθριος/μια από τις ιδιότητες –χαρακτηριστικά της Ε.Ε. αφού είναι υπεύθυνος και για την ζωή και για τον θάνατο των ανθρώπων]

1230[6]= ο όλο φρονος*.-[αυτός που είναι όλος μυαλό - είναι καταστρεπτικός αλλά ταυτόχρονα ο πιο ευφυής πάντων-είναι το κέντρο της νοήσεως και της γνώσης .Κάποιος που είναι παντογνώστης δεν είναι δυνατόν να είναι άδικος.]

1230[6]=έχοντες[του έχω –ο παντογνώστης που έχει-διατηρεί –κρατα-συγκρατα-κινει-διευθυνει-διασωζει-προστατευει-δυναται-κατεχει-κατοικει κ.α. τα πάντα]

1230[6]=φέροντες[του φερω-μεταφερω-παραγω-αποδιδω-ειμαι-γινομαι-επιφερω-προξενω-λαμβανω- αποκτώ / αυτός που φέρει –μεταφέρει –παράγει-αποδίδει-γίνεται-επιφέρει-προξενεί-λαμβάνει-αποκτα τα πάντα]
[ Ελληνική διπλή βιο-νανο-ελικα=612[9]=Ζευς] το [α] και το [ω] στο σύμπαν.
……………………………………………………………………………….

Ο «ΑΤΛΑΝΤΑΣ» είναι ο εκλεκτός, πολύ-δοξασμένος, πολύ-φημισμένος , Ελληνικός Γενετικός Κώδικας, υπεύθυνος και πατέρας κάθε μορφής ζωής στο αχανές σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων,είναι παντογνώστης .
Η «θυγατέρα» του αποτελεί μια ειδική Ε.Ε. κατασκευασμένη από την Καλυψώ για τις ανάγκες των Γήινων πρωτόγονων θνητών , αυτή είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα στην αθανασία για την Γήινη ανθρωπότητα.
Είναι ο ισχυρότερος βίο-εγκέφαλος του συμπαντος.Εχει εφοδιαστεί με [20.000] γονίδια όπου έχουν καταχωρηθεί όλες οι γνώσεις που μας επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο υπαρξης.Οι γνώσεις που περιέχονται στα γονίδια του Γενετικού μας Κωδικα είναι αρκετές να μας οδηγήσουν στην αθανασία και στο ταξίδι μας στον γαλαξία Αργο.
Όλα έγιναν πριν 4333 χρόνια ακριβώς όταν η τελευταία εποχή του Ταύρου συνάντησε την τελευταία εποχή του Κριού για εκατοστή φορά το 2320 π.χ.
………………………………………………………………………..
3003[6]=Ατλαντος θυγατηρ ολοοφρονος .-[η κόρη του παντογνώστη Άτλαντα / μια άλλη εκδοχή του Άτλαντα]

3003[6]=οδυσηος ετευξαν Γαια γ’αθανατων.- [για τον Οδυσσέα της ΓΗΣ κατασκεύασαν μια εκδοχή του «Άτλαντα» που θα μας μετατρέψει σε πλανήτη αθανάτων]

3003[6]=Ταύρων τε και αρνειων.- [και όλα αυτά συμβαίνουν την εποχή που Ο ΤΑΥΡΟΣ συνάντησε τον ΚΡΙΟ για εκατοστή φορα,πριν [4333] χρόνια ακριβώς.

Τα πειράματα της Καλυψώς για την δημιουργία της «θυγατέρας» του αυθεντικού Ελληνικού γενετικού κωδικα άρχισαν με τον ερχομό της στη Γη πριν [4333] χρόνια στην αρχή της εποχής του Κριού.
……………………………………………………………….
Ο στίχος [Α54] μας κάνει γνωστή μια επιστημονική αλήθεια που αφορά την Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα μας.

Το μήκος της μιας έλικας έχει ήδη μετρηθεί από τους επιστήμονες είναι [99] εκατοστά του μέτρου, άρα η διπλή έλικα μέσα σε ένα μόνο ανθρώπινο κύτταρο αν την ξεδιπλώσουμε έχει μήκος [2 Χ 99 = 198] εκατοστά του μέτρου.

Σύμφωνα τώρα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις ένας άνθρωπος αποτελείται από [100] Τρισεκατομμύρια κύτταρα, αν τώρα πολλαπλασιάσουμε το μήκος του Γενετικού μας Κωδικα με τον αριθμό των κυττάρων μας, θα βρούμε πως κάθε άνθρωπος έχει μέσα του Γενετικό κωδικα μήκους [198.000.000] εκατομμυρίων χιλιομετρων.Μηκος αρκετό για να κάνει το γύρο της ΓΗΣ [4950] φορές.

Το μήκος της περιφέρειας του πλανήτη ΓΗ είναι περίπου 40.000 χιλ.χιλ. έτσι έχουμε 198.000.000 / 40.000 = 4950

Με δεδομένο πως η μεγαλύτερη απόσταση ΓΗΣ – ΗΛΙΟΥ είναι περίπου [ 153.000.000] εκ.χιλ τότε η Ε.Ε. ενός μόνο ανθρώπου, φτάνει στον Ήλιο και τον τυλίγει και 10 φορές.

Κατανοεί λοιπόν ο καθένας από εμάς γιατί ο «Άτλαντας» είναι αυτός που κρατά στους «ώμους» του ολόκληρο το σύμπαν.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Και συνεχίζει η Αθηνά η πρώτη προτεραιότητα σας είναι να ζητήσετε πληροφορίες από την Ε.Ε. ώστε να λύσετε το πρόβλημα της αθανασίας του ανθρώπου, να σταματήσετε δηλαδή την γήρανση –εντροπία του σώματος του και άρα τον θάνατο του.

Δεύτερη προτεραιότητα σας είναι ,η ανεύρεση και η χρήση των δυο αστροπλοιων που σας χαρίστηκαν για το ταξίδι σας στο γαλαξία.

Μόνο έτσι θα γίνει ο πλανήτη σας ανεξάρτητος και κάτοχος των «κτημάτων» που του δίνει η θέση του.

Ως «κτήματα» της ανθρώπινης Γήινης γενιάς θεωρούνται ,ο Γενετικός του Κώδικας, το αστρικό του σύστημα και η αστροπυλη του Άρη μαζί με τον ουράνιο ποταμό της «Στυγός» που οδηγεί στον Σείριο.

Αυτά θα είναι τα περιουσιακά σας στοιχεία στο γαλαξία όταν γίνεται ανεξάρτητοι.
Ο αριστερός εγκέφαλος σας είναι εξίσου ιερός με τον δεξιο.Μην ξεχνάτε πως αυτός είναι που προσλαμβάνει την ιερή γνώση του δεξιού και θα πρέπει να δράσει ανάλογα.
Η συμβολή του στην επιτυχία της προσπάθειας ανεξαρτητοποίησης του πλανήτη σας δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση.

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

………………………………………………
Ο λεξαριθμος 611[8]
611[8]=Θανεειν ιμειρεται *.-[επιθυμεί να πεθάνει/ «θάνατος» των αισθήσεων απαιτείται για την επαφή με τον θεό μέσα μας-διαλογισμός].-α59

611[8]=θανεειν με αιρει τι*.-[αιρεω=πιανω-λαμβανω/παιρνω/συλλαμβανω/καταβαλλω-φονευω/λαφυραγωγω-κυριευω/καταλαμβανω/με τον «θάνατο» μου εγώ επιθυμώ να πάρω κάτι].-α59

611[8]=θανεειν ιρα ετ’ ειμι*.-[ με τον «θάνατο» μου τις ιερές πληροφορίες που υπάρχουν μέσα στα μυαλά μου επιθυμώ].-α59
……………………………………………….
611[8]=Ερετας*.- [κωπηλάτες = αλληγορικά τα γονίδια/για να πάρεις πληροφόρηση από τα γονίδια σου θα πρέπει να «σκοτώσεις» τις αισθήσεις σου].-

611[8]=αρετές*.-[αρετη=υπεροχη –δεξιότητα /πλεονέκτημα/ικανότης/ταχύτης/αξίωμα –βαθμός-μεγαλείο/χάρισμα-χαρίσματα-χάρες/προκοπή-ευδοκίμηση /η ιερή γνώση των γονιδίων σου δίνει όλες τις αρετές-τα όποια χαρίσματα ]

611[8]=τε αρες*.-[αρες=κακον-όλεθρος/πρόξενε κακού-καταστρεπτικέ/ τα γονίδια είναι υπεύθυνα και για τις αρετές-χαρίσματα και για την καταστροφή του ανθρώπου]
Ερμηνεία του λεξαριθμου 611[8]

Για να αντλήσεις ιερή γνώση από τα γονίδια σου θα πρέπει να διαλογιστείς «σκοτώνοντας» τις αισθήσεις σου.Τα γονίδια είναι υπεύθυνα και για τις αρετές , τα χαρίσματα των ανθρώπων όπως και για την καταστροφή του.
……………………………………………………………………
Οποίος σύγχρονος άνδρας επιθυμεί σοβαρά να γνωρίσει την ιερή γνώση του σύμπαντος που βρίσκεται στα γονίδια της Ε.Ε. θα πρέπει διαλογιζόμενος να «σκοτώσει» τις αισθήσεις του, ώστε ο θειος εαυτός του να μπορέσει να αναδειχτεί.

Όλη η γνώση του σύμπαντος βρίσκεται στα γονίδια του Γενετικού μας Κωδικα ο τρόπος να φτάσουμε σε αυτήν είναι ο Ομηρικός διαλογισμός* έτσι έχουμε «κατασκευαστεί» από την Καλυψώ με εντολή του ΔΙΑ.

*τα του διαλογισμού στο κεφάλαιο «γνωθι σ’αυτόν»

Εμπρός Δωριέα δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για εσένα, σου έχουν δοθεί όλα τα ιερά εφόδια ώστε να μπορέσεις στις σπείρες του γαλαξία να βρεθείς.

Ο μηχανισμός του διαλογισμού έχει τοποθετηθεί μόνο σε εσένα η τύχη του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια σου.

Ξεκίνα με μικρά βηματα.

Μπορείς να διαλογιστείς οπουδήποτε, στο πάτωμα ,στο χώμα παντού. Το μυστικό είναι πως πρέπει να στρέψεις την σκέψη σου στο εσωτερικό του εαυτού σου.

Διαχρονικά, η στροφή στο εσωτερικό του μυαλού μας, συμβολίζεται ποικιλοτρόπως από τους μύστες όλων των εποχών,δυο από τους συμβολισμούς είναι α].- το φίδι που τρώει την ουρά του και β].- ο κρεμασμένος ανάποδα άνδρας [από τα πόδια].

Στρέψου στο εσωτερικό του μυαλού σου [ανεω=856[10=αφωνος] χωρίς να μιλάς και χωρίς να κάνεις κανενός είδους θόρυβο.

Η αναφορά γίνεται για την «θανάτωση» της αίσθησης της ακοής.

Οι δυσκολίες που θα συναντήσεις συγκεντρώνονται σε ένα μόνο όνομα το εμπόδιο του Μεσολόβιου.

Όταν το ξεπεράσεις οι πληροφορίες που θα πάρεις θα σε ικανοποιησουν.

Η Ολύμπια Ε.Ε. θα σε οδηγήσει στο γαλαξία Αργο.
……………………
Η Γεωμετρική σχέση του λεξαριθμου 660[3]=Φιλον –στιχος α59 [μήκος περιφέρειας κύκλου] με το 210 [ μήκος διαμέτρου κύκλου ] μας ενημερώνει για το ποιος είναι αυτός που μας χορηγεί τις ιερές πληροφορίες.

660/210

660[3]=Φιλον .-[η αγαπημένη Ε.Ε.]
/
210[3]=θεον είναι.-[είναι θεος].-

210[3] =θαλαμονδε.-[μεσα στο κυτταρο].-

210[3]=ιρα πηγη.-[μεσα στο κυτταρο είναι η ιερη πηγη].-

210[3]=με ανδρι.-[για εμένα τον άνδρα ο θεός η ιερή πηγή του σύμπαντος βρίσκεται μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα μου]

Από την Γεωμετρική σχέση προκύπτει πως η αγαπημένη Ε.Ε. μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα των ανδρών είναι ο θεός και πως αυτή είναι η ιερή πηγή όλων των πληροφοριών.
………………………….
Ο Ολύμπιος γενετικός κώδικας των Ελλήνων Αθανάτων είναι αυτός που δωρίστηκε στους «Αιθίοπες» της ΓΗΣ.

Δωριέα δεν πρέπει να φοβάσαι τον αγαπημένο σου γενετικό κωδικα ,αυτός σε γέννησε και αυτός σε βοηθά πληροφορώντας σου για τα πάντα.

Η διαδικασία επαφής σου με τον θεό μέσα στα μυαλά σου, την Ε.Ε. , για την άντληση θειων πληροφοριών είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια αυτό όμως δεν πρέπει να σε φοβίζει.

Οι υποψήφιοι άνδρες – ήρωες της ΓΗΣ θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στο εμπόδιο του Μεσολόβιου .Μπορούν να το ξεπεράσουν μόνο με ισχυρή πνευματική εντολή [ερώτηση] και να πάρουν θεια πληροφόρηση για την μοίρα τους και για το ταξίδι που πρέπει να κάνουν στο γαλαξία Αργο.
………………………….
Λεξαριθμος 1150[7]

1150[7]=Ωπος*.-[ωπος=είναι γιος του Πεισηνορα έχει κόρη την Ευρύκλεια/ο Πεισηνωρ είναι κήρυκας είναι σοφός και δίνει το σκήπτρο στον Τηλέμαχο/είναι η Ε.Ε. ].-β38

1150[7] = όπως*.- [καθώς –όταν/διότι/ίνα-για να].-α57

1150[7]=ος πω*.- [αυτός για τον οποίο λέγω ο Ωπος δηλαδή η Ε.Ε.].-α57

1150[7]=άμα τω γε*.- [συγχρόνως βέβαια πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί της για την πρόσληψη θειας γνώσης]

1150[7]=γαμαω τε*.-[πρέπει να γίνει ο «γάμος» με τα δυο μυαλά για την επαφή με την Μούσα και την πρόσληψη θειας γνώσης ].

Ερμηνεία .-

Ο Ωπος είναι άλλη μια ονομασία της θειας Ε.Ε. Είναι αυτή που μας επιτρέπει να προσλάβουμε θεια γνώση, όταν στην διαδικασία του διαλογισμού «παντρεύουμε» τα μυαλά μας.
…………………………

Σε ένα επιτυχημένο διαλογισμό ο «γάμος» των τριών μυαλών είναι απαραίτητη προυποθεση.Αυτο επιτυγχάνεται με την επιλογή της σωστής σε βαρύτητα και διάτρηση πνευματική εντολή [εγχος=δορυ] και με τον «θάνατο» όλων των αισθήσεων του υποψήφιου άνδρα –ηρώα-μυστη [μνηστήρα].


Επιτρέπεται Η Αναδημοσίευση Μόνο Με Αναφορά Του Ονόματος Του Συγγραφέα Και Της Σελίδας Στο FB Με Ενεργό Λινκ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

3. Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΗ ΒΙΟ-ΝΑΝΟ-ΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΛΟΒΟΥ ΤΟΥ.

$
0
0

Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

ΟΜΦΑΛΟΣ=911[2]
ΝΗΣΟΣ ΔΕΝΔΡΗΕΣΣΑ =1105[7]

Δυο ακόμη επιτυχημένες μεταφορές της Αθηνάς για το Μεσολόβιο –Αστρική πύλη. 
…………………………………………………………………………………………..
911[2]=Ομφαλός .-[αφαλός/προεξοχη της ασπίδας-προεξοχή του κρίκου/το μέσον –το κέντρο/αλληγορικά το Μεσολόβιο-η πύλη]

911[2]=ΟΜΦ’[Η] ΑΛΟΣ*.- [η θεια φωνή της θάλασσας/η θεια φωνή της Ε.Ε. μέσα από τον πυρήνα του κυττάρου /η θεια φωνή που προκύπτει μέσα από το χάος των μυαλών] .-α50

911[2]=φαος μολ’[η]*.-[το φως που πηγαινοέρχεται/ οι πληροφορίες πηγαινοέρχονται και ρυθμιστής είναι το Μεσολόβιο]

911[2]= φα όλμος *.-[η φωτεινή «κυλινδρική πέτρα»]

EΡΜΗΝΕΙΑ [1]=η θεια φωνή, το «φως» που μεταφέρει τις πληροφορίες ,πηγαινοέρχεται μεταξύ των εγκεφάλων και ρυθμιστής είναι η φωτεινή «κυλινδρική πέτρα»,το θειο Μεσολόβιο.

Ερμηνεία [2]=Η αστροπυλη την οποία διασχίζεις για να εισέρθεις στον Ουράνιο Ποταμό.
……………………………………………………………………………………..


1426[4]=Ομφαλός εστί.-[υπάρχει προεξοχή/υπάρχει το κέντρο/αλληγορικά =υπάρχει το Μεσολόβιο]

1426[4]=Ομφ’[η] αλος εστι.-[υπάρχει η θεια φωνή που αναδύεται από την «θάλασσα» ]

1426[4]=Ομφ’[η] αλος τι σε .-[ποια είναι η θεια φωνή που αναδύεται από την «θάλασσα» για σένα]

1426[4]=Ομφ’[η] αλος ιστε .-[η θεια φωνή από την βίο-νανοελικα μέσα στο θαλασσινό νερό]

1426[4]=Ομφ’[η] αλος σιτε.-[η θεια φωνή δηλαδή η ιερή γνώση της βίο-νανοελικας μέσα στο θαλασσινό νερό/ το Μεσολόβιο είναι ο ρυθμιστής της θειας πληροφόρησης ]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ=υπαρχει το κέντρο [ομφαλός] ανάμεσα στα μυαλά και αυτό διαχειρίζεται τις ιερές πληροφορίες που απορρέουν από την Ε.Ε. 
……………………………………………………………………………………………
1105[7]=Νήσος δενδρηεσσα*.-[ μεταφορικά το Μεσολόβιο με τις [250] εκ. νευρικές απολήξεις που ο ακριβής ρόλος του είναι άγνωστος ακόμη στους επιστήμονες μας] 

1105[7]=νήσος σε άνδρες δη*.-[ το Μεσολόβιο που αποδίδει ιερή γνώση μόνο σε άνδρες τηρώντας τους Όρους της συμφωνίας Αθηνάς-Ποσειδώνα-Αχαιών]

1105[7]=Γαία δ’αγε αξιον ιδεν νοον πυλην δε.- [εμπρός Γη είσαι άξια να γνωρίσεις τον πραγματικό εαυτό σου το μυαλό σου περνώντας την πύλη του Μεσολόβιου.

…………………………………………………………..

Ερμηνεία.- Το carpus callosum με τις 250 εκ. νευρικές απολήξεις του είναι αυτό που διαχειρίζεται τις πληροφορίες από και προς τα δυο ανθρώπινα μυαλά. Είναι προγραμματισμένο από τον δημιουργό-κατασκευαστή του [Καλυψώ] να παρέχει την ιερή επιστημονική γνώση μόνο στους άνδρες μετά από ειδική διαδικασία [Ομηρικός διαλογισμός]
……………………………………………………………………………………

Νοησαι=339[6]=Πηνελοπεια*

Ερμηνεία = κατανόησε τον ρόλο του Μεσολόβιου σε σχέση με όσα λαμβάνουν χώρα μέσα στο κρανίο σου και έχουν σχέση με την νόηση σου. 

*πηνελοπεια = αλληγορική ερμηνεία το Μεσολόβιο
…………………………………………………………………………………….

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΘΕΑ [Ε.Ε.] ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΒΙΟΥ
……………………….
1296[9]=Θεα δ’ εν δωματα ναιει* .-[η θεά κατοικεί στα εγκεφαλικά κύτταρα].-α51
1296[9]=Θεα δ’ εν δωματα ειναι *.-[η θεά βρίσκεται στα εγκεφαλικά κύτταρα].-α51
1296[9]=Θεα δ’ εν δωματα αιειν *.-[η θεά που κατοικεί μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα είναι αιώνια -αθάνατη].-α51
1296[9]=ενθαδε δωματα ναιει *.-[εκεί στα εγκεφαλικά κύτταρα κατοικεί].-α51
1296[9]=ενθαδε δωματα αιειν* .-[εκεί στα εγκεφαλικά κύτταρα αιώνια βρίσκεται].-α51
…………………………..
Ερμηνεία = η Ε.Ε. είναι θεά και βρίσκεται αιώνια και στα εγκεφαλικά κύτταρα του Μεσολόβιου .

…………………………………………………………………………….

ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΙΘΑΚΗ 33
Αυτή είναι η μοίρα του κάθε «Οδυσσέα» που γεννήθηκε στη Φαιστό της Κρήτης. 
700 χρόνια περίμενε την πνοή της ζωής από την δημιουργό του-μοριακή βιολόγο-γενετίστρια Καλυψώ.

Είναι ο Δωριέας το δώρο των δημιουργών μας στον πλανήτη Ιθάκη 33. Γεννήθηκε πριν 3253 χρόνια και καθήκον του είναι να καταστήσει τον πλανήτη ανεξάρτητο και ισότιμο ανάμεσα στους γαλαξιακούς πολιτισμούς.

Για να φέρει σε πέρας την τεράστιας δυσκολίας αποστολή του έχει πριμοδοτηθεί από τους Έλληνες Αθάνατους με την πηγή της συμπαντικής γνώσης την [Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα =612[9]=Ζευς]

Η Ε.Ε. είναι αθάνατη, αιώνια θα πληροφορεί τον «Οδυσσέα-Τηλεμαχο» κάθε γενιάς .
Η επιταγή της Αθηνάς έχει ως εξής.

«Εμπρός Δωριέα εξήντλησε-αποκόμισε τα αιώνια «εφόδια» της βίο- νάνο- έλικας, προσέλαβε τις αιώνιες επιστημονικές πληροφορίες της που κρύβει μέσα στα 20.000 γονίδια της. Βρες το γονίδιο της αθανασίας, σταμάτησε την εντροπία του ανθρώπινου σωματος.Βρες τα κρυμμένα αστροπλοια ταξίδεψε στον γαλαξια.Γινε ισόθεος –ισότιμος με τους υπόλοιπους Αργειους».

Η θεά Αθηνά συνιστά όμως και την προσοχή μας στις «συναλλαγές» μας με την Ε.Ε.

Ο Όρος [τα παλιντιτα έργα του ΔΙΑ] σημαίνει οι ανταποδοτικές πράξεις της Ε.Ε.

Από την Ε.Ε. μπορεί ο καθένας μας να ζητήσει όποια πληροφορία επιθυμεί, ο μηχανισμός υπερκέρασης του Μεσολόβιου [Ομηρικός διαλογισμός],όπως και ο μηχανισμός του δόλου ,είναι τελικά για όποιον ασχοληθεί σοβαρά μια εύκολη υπόθεση τα προβλήματα συνήθως αρχίζουν μετά.

Όλο το χρονικό διάστημα που ο μελλοντικός «Οδυσσέας-Τηλεμαχος» ασχολείται με την λύση των προβλημάτων του πλανήτη και της Γήινης ανθρώπινης κοινότητας, όσο πιο ταπεινά μπορεί ,δεν υπάρχουν προβλήματα .

Κάθε παρέκκλιση όμως από αυτήν την πορεία και οι υποψήφιοι άνδρες-ήρωες-μύστες [μνηστήρες] ανακαλύπτουν την ανταπόδοση της βίο-νάνο-έλικας προς τους υβρίζοντες.

Προσοχή λοιπόν η Ε.Ε. όσο εύκολα δίνει πληροφορίες επί παντός επιστητού [ακόμη και τους αριθμούς του Λόττο] άλλο τόσο εύκολα σε στέλνει στο ταξίδι χωρίς γυρισμό.

Και η θεά Αθηνά επιμένει, δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου, δεν ήξερα, δεν γνώριζα ,δεν μου το είπε κανείς, έχετε ενημερωθεί.

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
………………………….
2383[7]=Οδυση μετρα περιχευεν.- [τον κάθε Οδυσσέα που επιθυμούσε να μάθει με στοιχεία –πληροφορίες τροφοδοτούσε η Ε.Ε.]

2383[7]=θαλαμον θεον είναι και νοον μετρα περιχευεν.- [μέσα στο κύτταρο βρίσκεται ο θεός και αυτός τροφοδοτεί τα μυαλά με πληροφορίες ]

2383[7]=αοιδος αειδε Γαιη δε γενεης μυθον απηλεγεως.- [την γενιά της ΓΗΣ η Ε.Ε. θεια πληροφόρηση έδινε]

Ερμηνεια=Τον κάθε Οδυσσέα της Γήινης ανθρώπινης γενιάς η Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα τροφοδοτεί δια μέσου των μυαλών με κάθε είδους επιστημονικές πληροφορίες.
…………………………….

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΗ ΒΙΟ-ΝΑΝΟ-ΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΛΟΒΟΥ ΤΟΥ.
Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις ισότητες του λεξαριθμου 2383[7] και άλλων πολλών, είναι πως δεν υπάρχουν έξυπνοι και βλάκες ,όλοι έχουμε την ιδία πηγή γνώσης μέσα μας και αυτός που δυσκολεύεται να μοιράσει το άχυρο σε δυο [2] γαιδάρους και αυτός που θα πάρει το Νόμπελ στο τομέα της Μοριακής Βιολογίας για το 2014 .

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά ανάμεσα στους δυο ανθρώπους του παραδείγματος μας;

Ο Μοριακός βιολόγος ανήκει στους άριστους αυτού του πλανήτη αυτούς που θα γράψουν την ιστορία του.Το γιατί ο ένας έγινε Μοριακός βιολόγος και ο άλλος παρέμεινε εγκλωβισμένος στο χώρο των αισθήσεων, παρόλο που έχουν την ιδία πηγή γνώσης , οφείλεται στο που γεννήθηκαν [χώρα],την οικονομική τους κατάσταση, στις υπάρχουσες υποδομές η όχι της χώρας που γεννήθηκαν ,στα ερεθίσματα του άμεσου και έμμεσου περιβάλλοντος τους, στις ευκαιρίες που είχαν για μόρφωση –ενημέρωση κ.α.
…………………………………………………………
Αριστοι=691[7]=ιστορία

Ερμηνεία= οι άριστοι γράφουν την ιστορία του πλανήτη.
…………………………………………………………………….

Όταν πεινάς η μάχεσαι για την ελευθερία σου, στην σημερινή εποχή, δεν έχεις καμιά δυνατότητα να σκεφτείς κάτι άλλο.Στη χώρα που ζεις υπάρχουν συνήθως ελάχιστες ευκαιρίες μόρφωσης οιουδήποτε επιπέδου. Ετσι η φιλοσοφική και η επιστημονική έρευνα είναι ανύπαρκτες ακόμη και για χαρισματικούς.

Ζώντας ανελεύθερος και πεινώντας δεν ανακαλύπτεις ποτέ τον άλλο σου εαυτό, τον θεό μέσα σου, παραμένεις ένας [ανοημων] ανόητος εγκλωβισμένος στις καθημερινές εμπειρίες του κόσμου των αισθήσεων, στον αέναο κύκλο της «ελεύθερης βούλησης» σου, αυτόν της βίας του αίματος, της αγάπης, του μίσους και της εκδικησης. Δεν θα αντιληφτείς ποτέ την άλλη όψη του νομίσματος [νοήμωνα].

………………………………………………………..
Ανοημων =1019[2]=νοημωνα

Ερμηνεία =οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος [το κοράκι και ο Απόλλων] ο ανόητος και ο νοήμων.
………………………………………………………..
Αντίθετα από ότι πιστεύαμε έως σήμερα η γνώση δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε εμείς διαχρονικά για πρώτη φορά στην ιστορία του σύμπαντος.

Όλη η γνώση πηγάζει από την Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα που βρίσκεται στο πυρήνα των εγκεφαλικών κυττάρων του δεξιού μας λοβού. Από εκεί διαχέεται στα μυαλά μας με ρυθμιστή πάντα το Μεσολόβιο και σύμφωνα με τους νοητικούς μηχανισμούς του ύπνου του διαλογισμού και αυτού της «ελεύθερης βούλησης».

Κανείς δεν ανακάλυψε την φωτιά ,η τον τροχό ,η γνώση ήταν πάντα εκεί παρούσα μέσα στα μυαλά των προγόνων μας [Δωριέας 1240 π.χ.] .Ο πρώτος που προσπάθησε λίγο παραπάνω από τους άλλους [επιμονή-μηχανισμός του δόλου] η γνώση του αποκαλύφτηκε από την Ε.Ε. και το όποιο πρόβλημα λύθηκε, είτε αυτό λεγόταν φωτιά –τροχός-πλοιο, είτε μονάδα μετρήσεως νάνο-αποστάσεων [angstrom], είτε διάσπαση του ατόμου κ.λ.π.

Η γνώση επί παντός επιστητού, ακόμη και αυτή που ξεπερνά τα πιο τρελά μας όνειρα, υπάρχει ήδη, πάντα υπήρχε,βρίσκεται στα 6 δις γράμματα του Γενετικού μας Κωδικα.

Είναι αδύνατον, για τον Γήινο άνθρωπο,να δημιουργήσει νέα γνώση πέρα από αυτήν που ήδη περιέχεται στο Γενετικό του Κωδικα.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν τα πράγματα στο συμπαν.

Η «ταυτότητα» σου είναι οι γνώσεις του Γενετικού σου Κωδικα.

Απεριόριστες για πρωτόγονους σαν εμάς, όμως πεπερασμένες για τους ήδη υπάρχοντες γαλαξιακούς πολιτισμούς που διψούν για περισσότερη γνώση.

Για να αλλάξουμε επίπεδο στα συμπαντικά δρώμενα θα πρέπει να αποκτήσουμε άλλο Γενετικό Κωδικα με μεγαλύτερη πληροφόρηση και αυτό εναπόκειται στους, τα πάντα γνωρίζοντες, Έλληνες του γαλαξία Ελλάδα.

Έχουμε κατανοήσει έως εδώ, πως οι Δαναοί έχουν τον πιο ενημερωμένο Γενετικό Κωδικα από κάθε άλλο λαό στο γαλαξία μας.

Φυσικά στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Ολύμπιος Δίας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΓΗΙΝΟ ΑΙΘΙΟΠΑ
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όλου «πακέτου» που τοποθετήθηκε στον Γήινο Αιθίοπα, από την Καλυψώ και ο τρόπος λειτουργίας όλων των μερών του «πακέτου», είναι τα εξής.

Πρώτα από όλα έχει νέο Γενετικό Κωδικα την αθάνατη Ε.Ε. πηγή όλων των πληροφοριών του σύμπαντος.

Έχει πέντε[5] αισθήσεις ,δυο [2] νέα μυαλά, τον αριστερό εγκεφαλικό λοβό, τον δεξιό εγκεφαλικό λοβό και ένα τρίτο μυαλό το Μεσολόβιο ,που λειτουργεί σαν ρυθμιστής των εισερχομένων και εξερχομένων πληροφοριών από και προς τα δυο μυαλά.

Η παρουσία του Μεσολόβιου μέσα στο νέο κρανίο του Γήινου ανθρώπου δημιουργεί και την διπλή του υπόσταση  Αφού τα δυο μυαλά αγνοούν η αναγνωρίζουν το ένα την ύπαρξη του άλλου, ανάλογα με τις εργασίες που αυτό επιτελεί και μόνον για αυτές.

Η αίσθηση της οράσεως εξυπηρετείτε από δυο νέα μάτια, το κρανίο του Γήινου Αιθίοπα έχει μεγαλώσει για να χωρέσει τα [3] νέα μυαλά.

Ο νοητικός μηχανισμός του διαλογισμού έχει τοποθετηθεί στα μυαλά του νέου ανθρώπου ,όπως και ο μηχανισμός του δόλου, αυτός του ύπνου [υφαντό της Πηνελόπης],καθώς και αυτός της «ελεύθερης βούλησης».

Όλες οι διαφορές που προκύπτουν παρατηρώντας ένα [cro-magnon –Homo sapiens] σε σύγκριση με τον σημερινό σύγχρονο άνθρωπο.

Υπάρχουν πάντα και οι Αρειανοί για τους οποίους δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τίποτα άλλο, πέρα από το ότι χρησιμοποιήθηκαν γιατί οι αριθμοί των γηγενών «Αιθιόπων» ήταν μικροί.

Τα μόνα λογικά συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε για τους Αρειανούς που χρησιμοποιήθηκαν στον εποικισμό του πλανήτη μας είναι τα έξης .

Γνωρίζουμε πως ο πλανήτης τους καταστράφηκε για τους γνωστούς λόγους πριν 3.3 δισεκατομμύρια χρόνια  Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει είναι πως οι κάτοικοι του Άρη διασώθηκαν και ζουν σε κάποιο άλλο πλανήτη.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε για τους Αρειανούς είναι πως όσοι από αυτούς «βοήθησαν» στον εποικισμό της ΓΗΣ, μετά το 2320 π.χ., έχουν γεννηθεί από τον νέο Γενετικό Κώδικα της ΓΗΣ και οι όποιες μνήμες υπήρχαν στα μυαλά τους χάθηκαν μαζί με τον παλιό Γενετικό τους Κώδικα.

Ο τρόπος λειτουργίας των τριών [3] κύριων μυαλών μας και των νοητικών μηχανισμών [διαλογισμός –μηχανισμός του ύπνου-ελεύθερη βούληση ] μέσα στο κρανίο μας έχει ως εξής.

Είμαστε αναλώσιμα βιολογικά ρομπότ με μια ιδιαιτερότητα μας έχει δοθεί το δικαίωμα μέσω της [Ε.Ε.] να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις της και να αναβαθμιστούμε σε ανώτερα πνευματικά όντα αλλάζοντας την μοίρα μας. 

Κατά αρχάς η πηγή κάθε γνώσης βρίσκεται στην Ε.Ε. του πυρήνα των εγκεφαλικών μας κυττάρων του δεξιού ανδρών και γυναικων.Ο ρόλος των μυαλών μας είναι βοηθητικός-συμπληρωματικός.

Ο μηχανισμός του Ύπνου [το υφαντό της Πηνελόπης] είναι κεντρικής σημασίας στην καθημερινή λειτουργία των εγκεφάλων μας.

Πως λειτουργεί ο μηχανισμός του ύπνου;;;

Κατά την διάρκεια της ημέρας ζούμε ότι αποφασίσαμε στο παρελθόν,χθες η και παλιότερα. 

Όλες οι νέες πληροφορίες-εντολές που συλλέγονται από τις αισθήσεις μας στην νέα ημέρα που ξημέρωσε καταλήγουν στο Μεσολόβιο.

Κατά την διάρκεια του ύπνου, την νύχτα,το Μεσολόβιο μοιράζει τις πληροφορίες –εντολές που είχε συλλέξει την προηγουμένη [ η Πηνελόπη χαλά το υφαντό ] στα δυο μυαλά , ώστε αυτά να ενεργήσουν για το τι θα συμβεί την επομένη ημέρα η και στο άμεσο η βαθύτερο μέλλον.

Την καινούργια ημέρα το Μεσολόβιο, άδειο από πληροφορίες κάθε είδους, αρχίζει εκ νέου την συλλογή των νέων πληροφοριών από τις αισθήσεις για το 24ωρο που «τρέχει».[η Πηνελόπη υφαίνει το υφαντό εκ νέου κ.ο.κ.]

Έτσι ότι βιώνουμε κάθε ημέρα, έχει αποφασιστεί την προηγουμένη ,η στο άμεσο, η βαθύτερο παρελθόν μας.Τιποτα επομένως δεν είναι τυχαίο, όλα συμβαίνουν γιατί έτσι έχουν προγραμματιστεί από εμάς να συμβούν σε ασυνείδητο επίπεδο. 

Αυτό σημαίνει πως κάθε συνειδητή πράξη μας, από την εποχή της γέννησης μας έως σήμερα, ήταν ήδη αποφασισμένη να συμβεί  Επίσης σημαίνει πως το ασυνείδητο του καθενός από εμάς γνωρίζει ήδη τι θα συμβεί αύριο, μεθαύριο, η και στο μακρινό μέλλον.

Άρα σαν πρώτο συμπέρασμα έχουμε το αδιαπραγμάτευτο γεγονός πως το μέλλον είναι ήδη γνωστό για όλους μας από ένα «κομμάτι» του εγκεφάλου μας που ονομάζουμε ασυνείδητο και προγραμματισμένο να συμβεί «βρέξει χιονίσει» .

Απλά εμείς δεν το γνωρίζουμε διότι έχουμε πιστέψει από παιδιά πως το μέλλον είναι άγνωστο και μη ανιχνεύσιμο.

Λοιπόν τα μελλούμενα είναι γνωστά άρα και ανιχνεύσιμα.

Επιστήμονες του πανεπιστήμιου Χάρβαρντ, πρόσφατα, ανακοίνωσαν πως οι συνειδητές καθημερινές πράξεις μας δεν είναι καθόλου συνειδητές, αφού κάποιο άλλο μέρος του εγκεφάλου μας [ασυνείδητο] ενημερώνει το συνειδητό τι να πράξει δευτερόλεπτα πριν την πράξη. Γίνετε κατανοητό πως οι νεύρο-επιστήμονες του Χάρβαρντ βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Ελπίζω σύντομα ,η σημασία του μηχανισμού του Ύπνου [υφαντό της Πηνελόπης],να αναγνωριστεί και επίσημα από τους ειδικούς επιστήμονες.

Όχι τίποτα άλλο, απλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε λίγο καλύτερα αντιλαμβανόμενοι την αλήθεια της ύπαρξης μας.

Έχουμε εξηγήσει στο ειδικό κεφαλαίο [γνώθι σ’αυτόν] τα πάντα σχετικά με τον νοητικό μηχανισμό του διαλογισμού.

Η ελεύθερη βούληση είναι γεγονος. Το σκεπτικό του κατασκευαστή των νοητικών μηχανισμών του κρανίου μας, σε ότι αφορά την ανθρώπινη ελεύθερη βούληση, απεδείχθη πως έχει ως εξής.

Όλος ο μηχανισμός [20.000 γονίδια] της Ε.Ε. εργάζεται ακατάπαυστα για το «καλό» μας, την σωτηρία του πλανήτη μας κ.λ.π..Είναι φιλικός προς τον άνθρωπο, αν δεν ήταν δεν θα υπήρχαμε σήμερα να συζητάμε.

Το «κακό», το αντίπαλο δέος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η «ελεύθερη βούληση» του ανθρώπου και αντιπροσωπεύεται όπως είδαμε από την ερμηνεία της λέξης [ατασθαλιησιν=οι αλαζονικές πράξεις –οι εγωπαθείς πράξεις – οι ανοησίες –οι βιαιότητες κάθε μορφής και είδους –κάθε πράξη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως καταστροφική για την ζωή με την ευρεία έννοια της ].

Προσοχή λοιπόν σε αυτό που πιστεύεται πως αντιπροσωπεύει την «ελεύθερη βούληση» σας. Οτι κάνετε για το «καλό» ,γενικό η ειδικό ,είναι γονιδιακό και δεν εξαρτάται από την συνείδηση σας [αριστερό λοβό] αλλά από το δεξί μυαλό . Ότι κάνετε και είναι «κακό» ,γενικό η ειδικό ,είναι αποτέλεσμα της «ελεύθερης βούλησης» σας και μόνον.[ το αριστερό μυαλό είναι αποκλειστικά υπεύθυνο].

Οι αισθήσεις μας είναι απλά συλλέκτες πληροφοριών-εντολών. Κάθε εικόνα ,ήχος,γεύση ,άγγιγμα, οσμή, κίνηση, τηλεπάθεια[επεα πτεροεντα], είναι εν δυνάμει εντολές-πληροφορίες προς τους εγκεφάλους μας. Όπως γίνεται κατανοητό ο κάθε ανθρώπινος εγκέφαλος [ Μεσολόβιο] επεξεργάζεται εκατομμύρια δεδομένων καθημερινά.


Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

Επιτρέπεται Η Αναδημοσίευση Μόνο Με Αναφορά Του Ονόματος Του Συγγραφέα Και Της Σελίδας Στο FB Με Ενεργό Λινκ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

4. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

$
0
0

Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

Ερμηνεία της παραγράφου [α44 έως α62] σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.

Ε π ι κ ε φ α λ ι δ ε ς
τα σχέδια των ελλήνων αθανάτων για τη γη. / πριν 15 δισεκατομμύρια χρόνια η δράση της κοσμικής σκόνης δημιουργός του αρχέγονου κυττάρου. / όλεθρος για τους καταπατητές της γης / 700 χρόνια γενετικών πειραμάτων από την καλυψώ / ομφαλος=911[2] - νήσος δενδρηεσσα =1105[7] / η αθάνατη θεά βρίσκεται και στα εγκεφαλικά κύτταρα του μεσολόβιου / οι Δωριείς το δώρο των «ελλήνων» στον πλανήτη Ιθάκη 33 / η πηγή της γνώσης / τεχνικά χαρακτηριστικά του πακέτου στον γήινο Αιθίοπα/ άτλαντας / προτεραιότητες της γήινης ανθρώπινης κοινότητας / υψηλή τέχνη του διαλογισμού / τα δυο αστροπλοια των Αργειων και οι προσδοκίες τους / ο λεξαριθμος 850[4]=παρά νηυσι / στη γη του ο έλληνας να γνωρίσει την πανέμορφη πτητική συσκευή / έκκληση στους άνδρες του πλανήτη -κάποιος να τιμήσει τα δώρα των θεών.



ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ. 
Η διαμάχη της Αθηνάς με τον ΔΙΑ έγκειται στο ότι η Αθηνά επιθυμούσε την χορήγηση της Ε.Ε. στο Γήινο «Αιθίοπα» και την πλήρη αναβάθμιση του σε άνδρα ισότιμο των Αργειων.

Δεν επιθυμούσε, δηλαδή, την χρήση του εμποδίου του Μεσολόβιου στην διαδικασία πρόσληψης γνώσεων του ενός εγκέφαλου από τον άλλον, γεγονός που θα σηματοδοτούσε την διπλή υπόσταση του Γήινου ανθρώπου.

Εκ του αποτελέσματος σήμερα κατανοούμε πως η πρόταση της Αθηνάς δεν είχε τύχη.
Αντιθετα η πρόταση του Ποσειδώνα, περί διπλής υπόστασης του ανθρώπου, πέρασε σαν Όρος της συμφωνίας των δυο μερών.

Η αλήθεια είναι πως η Αθηνά προσπάθησε να περάσει τους Μυκηναίους ,το 1620 π.χ. η 700 της εποχής του Κριού, σαν τους ιδανικούς ανθρώπους που θα ζούσαν πάνω στον πλανήτη ΓΗ.

Γεγονός επίσης είναι πως οι Μυκηναίοι ήταν οι πρώτοι Γήινοι άνθρωποι που «βγήκαν» από τα εργαστήρια της Φαιστού [Καλυψώ] και όχι αυτά της Κύπρου [θοωσα], όπως προκύπτει και από το όνομα Μυκήνες.

………………………………………….

Μυκήνες =723[3]=Μη κυνες 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ= οι Μυκηναίοι είναι οι πρώτοι Γήινοι, την εποχή του Κριού, που δεν έχουν «κατασκευαστεί» από τα εργαστήρια γενετικής [ στο νησί της Κύπρου] των υπηρετούντων το Άστρο του Κυνα [Σείριου – Dog star]
……………………………………………….

Τελικά αποδείχτηκε πως οι Μυκηναίοι δεν είχαν Μεσολόβιο. Αυτός ήταν και ο λόγος της τεράστιας επιτυχίας τους που προκάλεσε και την ξαφνική απόσυρση τους από τους δημιουργούς τους [Αθηνά]. Δεν τηρούσαν βασικό όρο της συμφωνίας.

Εξαφανίστηκαν από τα ιστορικά δρώμενα, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας –δύναμης τους, χωρίς κανένα εμφανή λόγο που να δικαιολογεί το δραματικό αυτό γεγονός.

Οι θεοί λυπόταν για την μοίρα της Ιθακης.Με απόφαση του ΔΙΑ αυτό θα άλλαζε στο μελλον.Η θεά Αθηνά θα δημιουργούσε μια νέα γενιά ανθρώπων με την συνεργασία της ιατρικής ομάδας της Καλυψως.Μια γενιά ανθρώπων με διπλή υπόσταση μια ανθρώπινη και μια θεϊκή.

Οι δυσκολίες για τους νέους αυτούς Γήινους ανθρώπους θα είναι πολλές. Θα χρειαστούν πάρα πολύ χρόνο για να κατανοήσουν την ταυτότητα τους καθώς και την ύπαρξη της πηγής όλων των γνώσεων στο εσωτερικό του κρανίου τους.

Η Αθηνά καταθέτει τους φόβους της και τις ελπίδες της για το μέλλον της γενιάς του Οδυσσέα πάνω στη ΓΗ.

Προμαντεύει πως μόνο αυτοί που θα φροντίσουν να κατανοήσουν το ρόλο της [Ε.Ε.] καθώς και των τριών[3] νέων μυαλών, που θα τοποθετηθούν στο κεφάλι τους, αφού δείξουν υπομονή και μάθουν να υποφέρουν, μόνο αυτοί θα είναι ικανοί να αποκτήσουν θεια πληροφόρηση από την έδρα της ζωής, τον ισχυρότερο βίο- νάνο-εγκέφαλο του σύμπαντος.

Οι λαοί της ΓΗΣ πρέπει να γνωρίζουν πως για πολύ χρόνο ο τρόπος πρόσληψης της ιερής γνώσης από την Ε.Ε θα διαφεύγει της προσοχής τους λογω του Μεσολόβιου και η ιερή γνώση της Ε.Ε. δεν θα φτάνει στο λαό.

Προμαντεύει , επίσης ,πως η πνευματική μάχη για την απόκτηση της φρόνησης του ΔΙΑ ,από τον έμπειρο δεξιό εγκέφαλο ,θα είναι επιτυχής και η γενιά του Οδυσσέα θα ζήσει αιώνια ευτυχισμένη συμμετέχοντας στα γαλαξιακά δρώμενα.

……………………………………………………………..
478[10]=Ητορ.-[ητορ[1]=η καρδια –ητορ[2]=η έδρα της ψυχής-η έδρα των ποικίλων του ψυχικού βίου συμβεβηκοτων/ η έδρα των συναισθημάτων της χαράς –της λύπης-της ευαρεστήσεως-της δυσαρεστήσεως-και της καταστάσεως μανίας και οργής/έδρα των υλικών συναισθημάτων της πείνας και της δίψας /έδρα των διαλογισμών/αλληγορικά η Ελληνική Έλικα στα εγκεφαλικά κύτταρα του δεξιού]

Πρώτη εμφάνιση της λέξεως [ητορ].Έχει διπλή ερμηνεία [1] =καρδιά και [2]=Ε.Ε.
……………………………………………………………..

ΠΡΙΝ 15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΕΟΥΣΑΣ “ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ” ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΓΟΝΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ.
Σε αυτόν που φτιάχνει Αθάνατους , δυνάμενο να ποιήσει τα πάντα, τον ικανό να αυτό-προσδιορίζεται ,τον παντογνώστη, τον ένα και μοναδικό, εμφανίζεται λαμποκοπούσα η Θεά Αθηνά [ ΜΕΝΤΗΣ ], υπεύθυνη εποικισμού του γαλαξία ΑΡΓΟΣ λέγοντας του.

«Ω Πατέρα, γιε της ρέουσας Κοσμικής Σκόνης, ύψιστε από τους Άρχοντες, εσύ που είσαι υπεύθυνος για την μοίρα καλή η κακή των παντων».Πενθω.

Η θεά Αθηνά πενθεί ,για την απόφαση του Δια να συμφωνήσει με την πρόταση του Ποσειδωνα.

Συγχρονως αποφασίζει πως θα κάνει ότι μπορεί στο σχεδιασμό του νέου ανθρώπου της ΓΗΣ ώστε αυτός να να κερδίσει το «στοίχημα» και να γίνει ισότιμος των υπόλοιπων Αργειων, παρά τις δυσκολίες που θα του επέβαλαν στην πρόσληψη γνώσεων από την πηγή.

Διευκρινίζει προς τον ΔΙΑ πως, «ο δικός μας γόνος θα βασιλέψει πάνω στη ΓΗ», πως ο γηγενής νέος άνδρας [Οδυσσέας -Τηλέμαχος] θα δημιουργηθεί στα εργαστήρια της Φαιστού στην ΚΡΗΤΗ.

Επίσης διευκρινίζει πως οι Αχαιοί ,που συμμετείχαν στη συμμαχία με τον Ποσειδώνα, θα καταστραφούν στην πορεία επιστροφής τους στους πλανήτες τους. 

……………………………………………………………………………………….
262[10]=Κρονιδη *.-[κρονος=ο θεός Κρόνος από τον οποίο αφήρεσε ο Ζευς την βασιλεία και τον έρριψε μετά των άλλων Τιτάνων εις τον Τάρταρο-πατέρας του Δια-του Ποσειδώνα-της Ήρας-του Άδου-της Δήμητρας και της Εστίας-σύζυγος της Ρέας]

262[10]=κονιη δρ’[ω]*.-[σκόνη-στάχτη-άμμος/η δράση της ρέουσας Κοσμικής Σκόνης πατέρας του ΔΙΑ και των λοιπών θεών]

262[10]=αληθές δε [είναι αλήθεια .το αποτέλεσμα της δράσης της ρέουσας κοσμικής σκόνης είναι ο πατέρας της αρχέγονης Ελληνικής Έλικας –του Δια και των λοιπών θεών]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ = η Αθηνά μας δηλώνει πως Πατέρας του ΔΙΑ και των υπόλοιπων θεών του Όλυμπου δεν είναι άλλος από την ρέουσα Κοσμική Σκόνη και τις διεργασίες που έλαβαν χώρα στην αρχή της δημιουργίας του συμπαντος.Η αλήθεια είναι δηλαδή πως η ζωή εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την δημιουργία του σύμπαντος.
……………………………………………………………………………………

2191[4]=Υπατε Κρειοντων *.-[ευπατρίδης –ευγενής-κύριος-άρχων/των αρχόντων]

2191[4]=επτα των κρειον υ’[ε] *.-[κρειον =κρεας=πληροφορια/ ο Υψιστος αρχοντας της πληροφορίας/οι επτά αγγελιοφόροι της ιερής γνώσης = mRNA=το γονιδιωμα αγγελιοφόρος ]

2191[4]=επτά τον κρειων υ’[ε] *.-[ οι επτά άρχοντες της ιερής πληροφόρησης = mRNA= το γονιδιωμα αγγελιοφόρος]

2191[4]=Ω πάτερ ημέτερε Κρονιδη δομεναι.- [Ω πατέρα μου γιε της Κοσμικής σκόνης άρχοντα των πληροφοριών στο σύμπαν δώσε τους επτά αγγελιοφόρους της ιερής γνώσης ].-α45

2191[4]=Ω πάτερ ημέτερε Κρονιδη αιθιοπα δε.- [Ω πατέρα μου γιε της Κοσμικής σκόνης άρχοντα των πληροφοριών στο σύμπαν δώσε τους επτά αγγελιοφόρους της ιερής γνώσης στον γηγενή Αιθίοπα].-α45

ΕΡΜΗΝΕΙΑ = το γονιδιωμα αγγελιοφόρος, γνωστό και ως mRNA, όπου m=messanger =αγγελιοφορος.Συνισταται από [7] χημικές ενώσεις [6+1] είναι αυτό που μας δίνει μέσα από τον πυρήνα του κυττάρου [6 δις γράμματα -20000 γονίδια ]όλες τις γνώσεις που κατέχουμε έως σήμερα σαν ανθρωπότητα.

Από τον πυρήνα του κυττάρου απορρέουν, με φορέα το γονιδιωμα αγγελιοφόρος , όλες οι γνώσεις και οι εντολές που συνιστούν την καθημερινότητα κάθε ανθρώπου ,πάνω στον πλανήτη ΓΗ, είτε για καλό είτε για κακό.
…………………………………………………………………………………………………………….

ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Για υπερβολικά πολύ καιρό οι θεοί [Αίγισθος και Αχαιοί] που ήρθαν από το διάστημα και έμοιαζαν καλοί-λαμπροί και ταιριαστοί για την «Ιθάκη 33» προξενούν κακό -συμφορά κρατώντας, την Ε.Ε. και έτσι όσους είναι ευλογημένοι με νοημοσύνη, μακριά από τον πλανήτη.

Για αυτή τους την συμπεριφορά στο μέλλον, παλαιοί και νέοι Αργειοι , θα πληρώσουν με καταστροφή. Διπλά ανταποδίδει ο ΔΙΑΣ και το καλό και το κακό.

Έχει αποφασιστεί από τους Έλληνες αθάνατους [ΔΙΑΣ] σε συμφωνία με τον Ποσειδώνα να τοποθετηθεί η Ε.Ε. στους εναπομείναντες «Αιθίοπες» της ΓΗΣ.Ετσι ώστε τα δυστυχισμένα αυτά όντα στο μέλλον να μπορέσουν να βασιλευσουν στον πλανήτη ΓΗ.

Την συμφωνία για εποικισμό της ΓΗΣ από το μοντέλο «Οδυσσέας-Τηλέμαχος» με την «Μητέρα» να προσέχει νύχτα και ημέρα τις πράξεις του,επικροτει και η Αθηνα.

Την διαδικασία εμποδίζουν οι Αχαιοί γείτονες της ΓΗΣ στην σπείρα του Ωρίωνα.

Οι Αχαιοί βρίσκονται για πάρα πολλά χρόνια πάνω στη ΓΗ, αυξάνοντας συνέχεια την παρουσία τους. Αποκομίζουν υλικά από τον πλανήτη και το αστρικό του σύστημα και κάποιοι από αυτούς είναι αποφασισμένοι να την διεκδικήσουν έως το τέλος. 

Ο Μεντης, ο γιος του Αγχίαλου [θεά Αθηνά], ενημερώνει όλους τους Αχαιούς πάνω στη ΓΗ, να ξεχάσουν το «πλιάτσικο» του πλανήτη όπως και τα σχεδια τους εποικισμου του. Σε κάθε άλλη περιπτωση η ωρα της αποχωρησεως τους η της καταστροφης ειχε ερθει.

Η Αθηνά διαβεβαιώνει τους Αχαιούς πως, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΔΙΑ, στο μέλλον όποιος επιχειρήσει εναντίον της ΓΗΣ θα καταστραφεί.

700 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΩ
Η Καλυψώ εργάζεται αδιάκοπα για επτά* [7] χρόνια ώστε να δημιουργήσει την εφοδιασμένη με [20.000] γονίδια και έξι [6] δισεκατομμύρια «γράμματα» νέα Ελληνική Έλικα ειδικά για τον Γήινο «Αιθίοπα».

Εργάζεται πυρετωδώς μαζί με την ιατρική της ομάδα ώστε να ετοιμάσει τους νοητικούς μηχανισμούς των τριών [3] νέων μυαλών του δύστυχου Γήινου πρωτόγονου άνδρα έτσι ώστε αυτός στο μέλλον να γίνει όμοιος στα μυαλά με τον Αγαμέμνονα.

*επτά[7]=στην πραγματικότητα η Καλυψώ εργαζόταν για επτακόσια [700] χρόνια.
Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως το 700 της εποχής του ΚΡΙΟΥ εμφανίστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα των προσπαθειών της ομάδας της που ήταν οι Μυκηναίοι, [1620 π.χ. η 700 της εποχής του Κριου. Οι Μυκηναίοι αποσύρθηκαν για τους γνωστούς λόγους το 1240 π.χ. η 1080 της εποχής του Κριού με την εμφάνιση των Δωριέων.
Η Καλυψώ ήρθε στη ΓΗ μαζί με την Αθηνά στην αρχή της εποχής του Κριού πριν [4333] χρόνια ακριβώς [2320 π.χ.].

οι Μοριακοί βιολόγοι γενετιστές των Ελλήνων συνάντησαν τεράστιες δυσκολίες στην δημιουργία του Μεσολόβιου και γενικά της προσαρμογής όλου του πακέτου των αλλαγών που χρειάστηκαν ώστε το ανθρωποειδές [cro-magnon /Homo-sapiens] να μετατραπεί στον σύγχρονο άνθρωπο [Δωριέα].

Ο λόγος είναι πως έπρεπε να τηρήσουν συγχρόνως τις συμφωνίες των δυο μερών και βασικά αυτή της διπλής υπόστασης του σύγχρονου Γήινου ανθρώπου.

Εκ του αποτελέσματος σήμερα αντιλαμβανόμαστε πως τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφει η Αθηνά στην Οδύσσεια.Η γνώση της αλήθειας για την Γήινη ανθρωπότητα ήρθε αργά πέρασαν χιλιάδες χρόνια άγνοιας και λάθος επιλογών.

Μια από τις βασικές αιτίες της άγνοιας , εκτός του εμποδίου του Μεσολόβιου, οφείλεται και στο φόβο των απλών ανθρώπων να διαλογιστούν. 
………………………………………………….
Θάρρος
380[2]= ιεμενος*.- [τινω προς τι – σπεύδω/επιθυμώ].-α6-α58
380[2]=ει μένος*.-[εάν έχεις θάρρος / με θάρρος επιχείρησε να διαλογιστείς]
380[2]=ει νεμος*.-[εάν θέλεις να προσλάβεις ιερή γνώση πρέπει να είσαι θαρραλέος]
380[2]=ος νεμει*.- [αυτός ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει θεια πληροφόρηση από την Ε.Ε. πρέπει να έχει θάρρος]
…………………………………………………

Το Μεσολόβιο έκανε καλά την «δουλειά» του και συνεχίζει να την κάνει, τα οφέλη για την ανθρωπότητα δειλά –δειλά άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως από την στιγμή που μετρήσαμε τα 6 δισεκατομμύρια «γράμματα» του Γενετικού μας Κωδικα [2000 μ.χ.]
………………………………………………………
1412[8]=αθανατην θεον εγνω*.-[την αθάνατη θεά γνωρίζω]
1412[8]=αθανατην θεον εγων *.-[εγώ είμαι η αθάνατη θεά]
………………………………………………………
682[7]=θαλαμον θεον είναι και νοον.- [στα εγκεφαλικά κύτταρα βρίσκεται ο θεός μέσα στα μυαλά]
……………………………………………………….

Η Καλυψώ υπέφερε έως ότου ανακαλύψει τον τρόπο που εσύ, Γήινε άνδρα, θα κατανοούσες το πως θα πρέπει να αποφύγεις το εμπόδιο του Μεσολόβιου και το χάος μέσα στα μυαλά σου.

Η επικοινωνία μέσα στα μυαλά μας γίνεται τηλεπαθητικά [επεα πτεροεντα] ,ο μηχανισμός του διαλογισμού ενεργοποιείται από την πνευματική εντολή [ερώτηση] του υποψήφιου άνδρα-ήρωα-μύστη.

Μια από τις μεταφορές της πνευματικής εντολής που χρησιμοποιεί η Αθηνά είναι και η λέξη [εγχος=δορυ ].

Είναι η απάντηση της Καλυψώς στο εμπόδιο του Μεσολοβιου. Αλληγορικη ονομασία του είδους της ερώτησης που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος άνδρας-ήρωας, ώστε να διασχίσει το εμπόδιο του Μεσολόβιου και να φτάσει στα εγκεφαλικά κύτταρα του δεξιού εγκεφαλικού λοβου.Η ερώτηση του πρέπει να έχει την διεισδυτικότητα και την δύναμη ενός δόρατος ].

Η Ε.Ε. είναι αμφίδρομη και μέσα της τοποθετήθηκαν [20000] γονίδια. Ο ρόλος τους δεν είναι ακριβώς γνωστός στους σημερινούς ερευνητες.Η Αθηνά μας ενημερώνει πως τα γονίδια είναι υπεύθυνα για τα πάντα όλα που αφορούν τον ανθρωπο.Ακομη και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μας μέσω της διαδικασίας του διαλογισμού δίνονται από κάποιο γονίδιο υπεύθυνο για αυτό.

Τα γονίδια* είναι σαν «βιβλία», περιλαμβάνουν από μερικές χιλιάδες «γράμματα», μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες «γράμματα» και όταν σημερα γνωρίζουμε τι είναι ικανό να κάνει ένα [1] μόνο λάθος «γράμμα» κάποιου γονιδίου [καρκίνος του μαστού γυναικών], φανταστείτε για πόσα άλλα «πράγματα» είναι υπεύθυνο ένα [1] μόνο γονίδιο.

*[20.000] γονίδια =Ο αριθμός των γονιδίων του ανθρώπινου γενετικού κωδικα αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα μυστηριο.Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές από επιστήμονες που ανεβάζουν τον αριθμό των γονιδίων του ανθρώπινου γενετικού κωδικα από [100.000 έως 24.000] γονιδια.Οι αθάνατοι Έλληνες και ειδικά η Καλυψώ που κατασκεύασε τον γενετικό μας κωδικα αναφέρεται επίμονα στον αριθμό [20.000].

Όμως οι Αθάνατοι για λόγους πρακτικούς και αρμονίας του Ελληνικού Γραμμαριθμικου Συστήματος δεν χρησιμοποιούν απόλυτους αριθμούς ,έτσι [20.000] για αυτούς σημαίνει κάθε αριθμό που υπάρχει μεταξύ του αριθμού [19.500] και του αριθμού [20.499].

Έχοντας αυτή την πληροφορία στο μυαλό είναι αδύνατον ο Γ.Κ του ανθρώπου να έχει λιγότερα από [19.500] γονίδια και περισσότερα από [20.499], αυτή είναι και η σωστότερη απάντηση έως ότου μετρηθούν από τους επιστήμονες μας ακριβώς. Η ταπεινή μου άποψη είναι πως ο ακριβής αριθμός των γονιδίων του ανθρώπινου Γ.Κ. είναι [20.400]


Παράγραφος [α44– α62] της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ της παραγράφου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
[Α44].-τον δ’ημειβετ’επειτα θεα γλαυκωπις Αθηνη.
[σε αυτόν απήντησε κατόπιν η απαστράπτουσα θεά Αθηνά]

[Α45].-Ω πατερ ημετερε Κρονιδη,υπατε κρειοντων.
[Ω πατέρα μου γιε του Κρόνου ύψιστε Άρχοντα]

[Α46].-και λιην κεινος γε εοικοτι κειται ολεθρω,
[και πολύ σωστά εκείνος θανατώθηκε]

[Α47].-ως απολοιτο και άλλος οτις τοιαυτα γε ρεζοι.
[όπως και θα χαθεί και όποιος άλλος πράξει τα ίδια]

[Α48].-αλλα μοι αμφ’Οδυσηι δαιφρονι δαιεται ητορ.
[αλλά εμένα καίγεται η καρδιά για τον γενναίο Οδυσσέα]

[Α49].-δυσμορω,ος δη δηθα φιλων από πηματα πασχει νησω εν αμφιρυτη,
[ο κακόμοιρος που μακριά από τους αγαπημένους του υποφέρει σε νησί περιτριγυρισμένο από θάλασσα]

[Α50].-οθι τ’ομφαλος εστι θαλασσης.
[όπου βρίσκεται ομφαλός μέσα στη θάλασσα]

[Α51].-νησος δενδρηεσσα,θεα δ’εν δωματα ναιει,
[νησί πολύδενδρο όπου κατοικεί θεά στα δωμάτια της]

[Α52].-Ατλαντος θυγατηρ ολοοφρονος,ος τε θαλασσης πασης βενθεα οιδεν,
[κόρη του Παντογνώστη Άτλαντα ο οποίος γνωρίζει τα βάθη κάθε θάλασσας]

[Α53].-εχει δε τε κιονας αυτος μακρας,
[έχει δε αυτός μακριές κολόνες]

[Α54].-αι Γαιαν τε και ουρανον αμφις εχουσιν,
[που χωρίζουν την Γη από τον Ουρανό]

[Α55].-του θυγατηρ δυστηνον οδυρομενον κατερυκει.
[αυτού η θυγατέρα τον κακόμοιρο που κλαίει εμποδίζει].

[Α56].-αιει δε μαλακοισι και αιμυλιοισι λογοισι θελγει,
[μαγεύοντας τον αιώνια με γλυκόλογα]

[Α57].-όπως Ιθάκης επιλησεται,αυταρ Οδυσσεύς,
[να ξεχάσει την Ιθάκη όμως ο Οδυσσέας]

[Α58].-ιεμενος και καπνον αποθρωσκοντα νοησαι ης γαιης,
[που επιθυμεί και καπνό να δει να βγαίνει ψηλά από την πατρίδα του]

[Α59].-θανεειν ιμειρεται,
[πρέπει να επιθυμεί να πεθάνει]

[Α60].-ουδε νυ σοι περ εντρεπεται φιλον ητορ ,Ολυμπιε]
[ούτε τώρα συγκινείται η καρδιά σου Ολύμπιε]

[Α61].-ου νυ τ’Οδυσσευς Αργειων παρα νηυσι χαριζετο ιερα ρεζων Τροιη εν ευρειη,
[μήπως δεν σου χάρισε θυσίες κοντά στα πλοία των Αργειων πριν αυτοί εκστρατεύσουν για την μεγάλη Τροία]

[Α62].-τι νυ οι τοσον ωδυσαο,Ζευ;
[Γιατί είσαι τόσο οργισμένος μαζί του Δια;]


Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος

Επιτρέπεται Η Αναδημοσίευση Μόνο Με Αναφορά Του Ονόματος Του Συγγραφέα Και Της Σελίδας Στο FB Με Ενεργό Λινκ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Aλλαγές στον τρόπο ζωής που προφυλάσσουν από τον καρκίνο του προστάτη

$
0
0

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς άντρες. Σύφμωνα με τους ειδικούς μπορεί να προληφθεί. Οκτώ σημεία κλειδιά για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της 
World Cancer Research Fund (WCRF) είναι :


• Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.
• Η διατήρηση ενός καθημερινού επιπέδου φυσικής δραστηριότητας, δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά συστηματικής φυσικής δραστηριότητας την ημέρα.
• Η ελεγχόμενη κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και γενικότερα πλούσιων σε ενέργεια ροφημάτων.
• Η κατανάλωση μιας ποικιλίας λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων.
• Ο περιορισμός της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.
• Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και συγκεκριμένα να μην ξεπερνά τα 2 αλκοολούχα ποτά την ημέρα. 
• Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλμυρών τροφίμων και τροφίμων που υποβάλλονται σε επεξεργασία με αλάτι.
• Η αποφυγή της κατανάλωσης συμπληρωμάτων για την προστασία κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα μιας μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition and Cancer από το UCLA Jonson Comprehensive Cancer Center, αλλαγές στον τρόπο ζωής αναφορικά με τη φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή μπορούν να προφυλάσσουν έναντι της ανάπτυξης επιθετικών μορφών καρκίνου στο προστάτη.
Στη μελέτη συμμετείχαν 2.212 άνδρες, οι οποίοι είχαν πρόσφατα διαγνωσθεί με καρκίνο του προστάτη. Στους άνδρες αυτούς αξιολογήθηκαν διαφορές παράμετροι σχετικά με τη φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή.

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι ακόμα και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη μπορεί να ελεγχθεί η επιθετικότητα της νόσου μέσω της δίαιτας και των επιλογών του τρόπου ζωής.
Οι άνδρες που εφάρμοζαν λιγότερες από τις τέσσερις προαναφερθείς συστάσεις του WCRF ήταν σε σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο (38% υψηλότερο) για την ανάπτυξη επιθετικών όγκων συγκριτικά με εκείνους που τηρούσαν περισσότερες από τέσσερις.
Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λιγότερο από 500 g κόκκινου κρέατος την εβδομάδα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης επιθετικών όγκων μεταξύ των ατόμων της μελέτης. Ο κίνδυνος ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη μειωνόταν κατά 13% για κάθε επιπλέον βαθμό στην κλίμακα που αξιολογούσε την προσκόλληση στις συστάσεις του WCRF.

Η διατροφή και τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής για άλλη μια φορά αποδεικνύονται καθοριστικοί παράγοντες για τον έλεγχο της υγείας του ανθρωπίνου σώματος.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΟΝΕΙΡΑΤΑ

$
0
0
xartaeetow (1)


Και να πού ρχεται και πάλι ο καιρός να δεις τα ονείρατά σου να θεριεύουν,
να φτιάνουν τείχη αψηλά, να περιστοιχίζουν τη φυλακή σου άγρια μα και σεμνά αντάμα.
Ονείρατα φτιαμένα από θύμησες χρόνων νιών, ακατέργαστων, αγράμματων,
απαίδευτων, καθάριων. Ανάρια από συμβιβασμούς καλοστεκούμενους,ευπρεπείς,
ψεύτικους, σα το βάδισμα Γιαπωνέζας Γκέισας, γοργά μικρά βηματάκια, σχεδόν επιτόπια,
μ’ενα ζωγραφισμένο χαμογέλιο κάτου από τα σχιστά ματάκια, γιομάτο θλίψη
μα και λαχτάρα αντάμα.

Αμαν αφήνεσαι στ’ όνειρο αυτά παθαίνεις, πλανιέσαι χρόνους ολάκερους,
στριφογυρνάς αναμετάξυ σου, και τίποτε δε λογάς, τίποτε απ’ όξω, κλείνεσαι εντός
κι ανανταριάζεις τα σπλάχνα σου συθέμελα. Φτιάνεις στρατούς χαμένους
σε μάχες ισόπαλες χωρίς νικητές. Ψάχνεις να βρεις την έξοδο για να μπεις παρά μέσα,
να το στοιχειώσεις  τ’ όνειρο, να μη πραγματωθεί ποτές, μπας και το χάσεις,
μπας και το μοιραστείς και πάψει ναν δικό σου.
Εκεί στη μοιρασά χαλνάει το ονειρεμένο, εκεί σαπίζει, μοιάζει σα μαραγκιασμένο  μήλο
ακατάδεχτο απ’ όλους. Εκειδά είναι που τρεμοφέγγει η ελπίδα απεγνωσμένα,
αγέρα να βρει.
ΕΕΕΕΕΕΕ….. ονειροπαρμένε άκουμε, δώσε βάση. Φτιάσε το δικό σου όνειρο,
μη το κουλαντιρίζεις βασανιστικά, άστο σα γάργαρο αίμα να τρέξει απ’ τις φλέβες σου,
ειν ατέλευτο μη το φοβάσαι.
Αστο να σεργιανίσει απάνω αψηλά, κει που ο αγέρας χαζεύει με τα σύγνεφα παρέα.
Ενα μονάχα έχε στο νου… κοίτα μην είναι ίδιο με το δικό μου, άλλο νάναι, καλύτερο,
άμαν το ίδιο είναι θα σμίξουν πέρα στ’ άστρα και θα γενούν γκρι,
το ασκημότερο απ’ ούλα τα χρώματα.
Άλλο, διαφορετικό, ομορφότερο, να μπλέξουν όλα μαζί να γιομίσει χρώματα ο ουρανός πολλά,
να χουν τα παιδιά να ζωγραφίζουν αιώνια.
ΕΕΕΕΕΕΕ……..αλλοπαρμένε μη φοβάσαι τα ονείρατα ποτές δεν ειν άσκημα,
άσκημοι ειν οι εφιάλτες μοναχά τους ξεχωρίζεις έφκολα. Είναι γιομάτοι μίσος και πόνο,
δηλοί σαν τις οχιές που καρτεράν να περάσεις πρώτα και μετά…..
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ……και  πούσαι…. μη φοβάσαι τα χρώματα όλα ταιριάζουν αναμετάξυ τους
μονάχα από παιδική καρδιά να ναι φτιαμένα……
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ - ΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!

$
0
0


Αν θελήσετε να συλλέξετε φωτόνια του ηλιακού φωτός για δική σας χρήση, θα σας έρθει ένα πρόστιμο που θα φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ. Αν νομίζετε ότι αυτή η ψεύτικη κρίση που προκλήθηκε, θα ήταν μια καλή επιλογή να έχετε κάποιους ηλιακούς συλλέκτες που είναι κάτω από το 80% στο κόστος και θα έχετε την ευκαιρία να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο ρεύματος και την απάτη του λογαριασμού σας, μπορείτε να το ξεχάσετε.

 Με τον τρόμο που έχουν την εξουσία να «αποσταθεροποιήσουν» την κατανάλωση ρεύματος (αν όχι να την εξαφανίσουν), κάποιος που είναι ενάντια σε αυτό, πρότεινε την ταφή της φωτοβολταϊκής βιομηχανίας (η οποία είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ) σε ένα απύθμενο πηγάδι.

Κάποια στιγμή το 2010 κάποιος έχει αποφασίσει να ιδιωτικοποιήσει τον ήλιο .... ναι ναι καλά διαβάσατε, στην Ισπανία, εντελώς αντίθετα από την Ευρώπη, η οποία επιβάλλει φόρο για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται και εγχέεται στη γραμμή ... αντί να λάβουν τα κέρδη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό... αν σας πιάσουν να συλλέγετε φωτόνια ηλιακού φωτός για δική σας χρήση, θα λάβετε ενα πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ.

"Η Ισπανική Ένωση Φωτοβολταϊκών (UNEF), η οποία συγκεντρώνει περίπου 300 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 85% της βιομηχανίας, εγγυάται ότι, με αυτές τις αλλαγές που εφαρμόζονται, θα είναι πιο ακριβή η ηλιακή κατανάλωση, καταφεύγοντας σε συμβατική τροφοδοσία.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Απίστευτο ''Τσουνάμι Αέρα'' Στη Φλόριντα!!!

$
0
0

Γιγαντιαία Πυραμίδα Χτίστηκε Στην Area 51! Γιατί; (Βίντεο)

$
0
0

Μια γιγάντια πυραμίδα έχει χτιστεί στην περιοχή 51, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από  τον DAHBOO77 . Γιατί έχτισαν μια γιγαντιαία πυραμίδα όπως αυτή η κατασκευή που υπάρχει στην περιοχή 51; Είναι μία ακόμη απόδειξη  «εξωγήινης τεχνολογίας» εδώ στην Αμερική; Κάτι περίεργο  σίγουρα συμβαίνει και για κάποιο λόγο, και  η δική μας κυβέρνηση δεν θέλει να ξέρουμε γι 'αυτό. Η  φωτογραφία από το Google Earth  δείχνει ότι αυτή η πυραμίδα έχει χτιστεί  τουλάχιστον από το 2007!



Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αποκαλυπτικά Πλάνα UFO...Μπορείτε να δείτε τον πιλότο!!! (Βίντεο)

$
0
0


Το 2007, ο Murat Yalcin, ένας νυκτερινός φρουρός ασφαλείας  στο Kumburgaz της Τουρκίας συνέλαβε μερικά από τα καλύτερα βίντεο εμφάνισης UFO . Η ταινία δείχνει ακόμα και τον πιλότο του άγνωστου σκάφους. Η καταγραφή συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, καθώς το UFO εμφανιζόταν πάνω από τη θάλασσα του Μαρμαρά κοντά στο Kumburgaz. Τα βίντεο δεν έχουν ποτέ επιτυχώς καταρριφθεί.  

 
Το περιστατικό της εμφάνισης του UFO στην Τουρκία έλαβε χώρα μεταξύ του 2007 και του 2009. Κατά την περίοδο αυτή υπήρξαν πολλές αναφορές άγνωστων εναέριων αντικείμενων σε όλη την Τουρκία, ενώ μια σειρά από βίντεο ελήφθησαν από έναν κάτοικο της περιοχής που ονομάζεται Murat Yalcin. Οι θεάσεις επιβεβαιώθηκαν από πολλούς ανθρώπους που ζουν στο χωριό  πολλές διαφορετικές ημέρες και νύχτες.



Κατάθεσαν αναφορές με την οργάνωση SIRIUS UFO Research η οποία είναι η κύρια οργάνωση της Τουρκίας για τα UFO. Οι σκηνές αυτές δείχνουν διάφορα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των σχηματισμών των φώτων, σε σχήματα στρογγυλά, δίσκων και πούρων  να κινούνται και να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα. Το βίντεο καταγράφηκε με μια φωτογραφική μηχανή με τηλε-μετατροπέα προσαρμογέα. 
Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συμβούλιο της Τουρκίας και το TUG  εθνικό Αστεροσκοπείο αξιολόγησαν το βίντεο προσπαθώντας να αποδείξουν ότι  είναι μια φάρσα, αλλά χωρίς επιτυχία. Η ταινία έχει μελετηθεί από εμπειρογνώμονες από την Ιαπωνία, τη Χιλή, τη Βραζιλία και τη Ρωσία. Μετά από πολλές προσπάθειες κανείς δεν ήταν σε θέση να καταρρίψει με επιτυχία τα βίντεο. Μέχρι τώρα παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το περιστατικό της Τουρκίας έλαβε χώρα μεταξύ του 2007 και του 2009.







 
Το 2007, Yalcin Yamin, ένας φρουρός ασφαλείας το βράδυ στο Kumburgaz, η Τουρκία κατέλαβε μερικά από τα καλύτερα βίντεο UFO ποτέ συλληφθεί.Η ταινία δείχνει ακόμα ο πιλότος του άγνωστου σκάφους.Η τεκμηρίωση συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, καθώς η UFO εμφανίστηκε πάνω από τη θάλασσα του Μαρμαρά κοντά Kumburgaz.











 




Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τι ακριβώς είναι ένας μικρός τύραννος;

$
0
0
edw hellas  (8)

Η δύναμη που κυβερνάει τη μοίρα όλων των ζωντανών όντων ονομάζεται Αετός, όχι γιατί είναι ένας αετός ή έχει σχέση με αετό, αλλα γιατί στον οραματιστή εμφανίζεται σαν ένας τεράστιος κατάμαυρος αετός, που στέκεται ορθός, όπως στέκεται ένας αετός και το ύψος του φτάνει στο άπειρο. (Ο Κύριος Άρχοντας ΔΕΝ είναι ο Αετός)

Καθώς ο οραματιστής κοιτάζει αυτή τη μαυρίλα που είναι ο Αετός, τέσσερις λάμψεις φωτός του αποκαλύπτουν με τι μοιάζει ο Αετός. Η πρώτη λάμψη, που είναι σαν κεραυνός, βοηθάει τον οραματιστή να διακρίνει το περίγραμμα του σώματος του Αετού. Υπάρχουν κομμάτια λευκότητας που μοιάζουν σαν τα φτερά και τα νύχια ενός αετού. Μια δεύτερη αστραπή αποκαλύπτει το φτεροκόπημα, μια μαυρίλα που δημιουργεί άνεμο και μοιάζει σαν φτερά αετού. Με την τρίτη αστραπή φωτός ο οραματιστής αντικρίζει ένα διαπεραστικό, μη ανθρώπινο μάτι. Και η τέταρτη και τελευταία λάμψη αποκαλύπτει τι κάνει ο Αετός.

Ο Αετός καταβροχθίζει την επίγνωση όλων των πλασμάτων που, ενώ ένα λεπτό πριν ζούσαν στη γη, τώρα είναι νεκρά και ανεβαίνουν μέχρι το ράμφος του Αετού, σαν ένα ατέλειωτο σμήνος από πυγολμπίδες, για να συναντήσουν τον κύριό τους, το λόγο που είχαν ζωή. Ο Αετός ξεχωρίζει αυτές τις λεπτές φλόγες, τις απλώνει, όπως ένας βυρσοδέψης απλώνει μια προβιά, και ύστερα τις καταβροχθίζει, γιατί η επίγνωση είναι η τροφή του αετού.
Ο Αετός, αυτή η δύναμη που κυβερνάει το πεπρωμένο όλων των ζωντανών πραγμάτων, αντανακλά παρόμοια και ταυτόχρονα όλα αυτά τα ζωντανά πράγματα. Δεν υπάρχει, επομένως τρόπος να παρακαλέσει ο άνθρωπος τον Αετό, να ζητήσει χάρες, ή να ελπίζει για εύνοια. Το ανθρώπινο μέρος του Αετού είναι πολύ ασήμαντο για να παρακινήσει το σύνολο.
Μόνο από τις πράξεις του Αετού μπορεί ο οραματιστής να καταλάβει τι θέλει. Ο Αετός αν και δεν παρασύρεται από τις περιστάσεις κανενός ζωντανού πράγματος, έχει παραχωρήσει ένα δώρο σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Το καθένα απ’ αυτά, με τον δικό του τρόπο και δικαίωμα, έχει τη δύναμη, αν το επιθυμεί, να κρατήσει τη φλόγα της επίγνωσης. Έχει τη δύναμη να μην υπακούσει στις διαταγές να πεθάνει και να καταβροχθιστεί.
Σε κάθε ζωντανό πράγμα έχει παραχωρηθεί η δύναμη, αν το επιθυμεί, να αναζητήσει ένα άνοιγμα προς την ελευθερία και να περάσει μέσα απ’ αυτό. Για τον οραματιστή που βλέπει το άνοιγμα και για τα πλάσματα που περνάνε μέσα απ’ αυτό, είναι φανερό ότι ο Αετός παραχώρησε αυτό το δώρο προκειμένου να διαιωνίσει την επίγνωση.
Για τον σκοπό της καθοδήγησης των ζωντανών πραγμάτων προς αυτό το άνοιγμα, ο Αετός δημιούργησε το Ναγουάλ. Το Ναγουάλ είναι μια διπλή ύπαρξη στην οποία έχει αποκαλυφτεί ο νόμος. Το Ναγουάλ – είτε υπάρχει με τη μορφή ενός ανθρώπινου όντος, ενός ζώου, ενός φυτού ή οτιδήποτε άλλου ζωντανού πράγματος – με τη δύναμη της διπλότητας του ωθείται να αναζητήσει αυτό το κρυμμένο πέρασμα.
Το Ναγουάλ έρχεται σε ζεύγη, αρσενικό και θηλυκό. Ένας διπλός άντρας και μια διπλή γυναίκα γίνονται Ναγουάλ μόνο όταν στον καθένα απ’ αυτούς έχει αποκαλυφτεί ο νόμος, και ο καθένας τους τον έχει κατανοήσει και τον έχει αποδεχτεί πλήρως.
Στα μάτια του οραματιστή ένας άντρας – Ναγουάλ ή μια γυναίκα – Ναγουάλ παρουσιάζονται σαν ένα φωτεινό αυγό με τέσσερα μέρη. Αντίθετα από το κοινό ανθρώπινο ον που έχει μόνο δύο πλευρές, μια αριστερή και μια δεξιά, το Ναγουάλ έχει την αριστερή πλευρά του χωρισμένη σε δύο τμήματα, και τη δεξιά πλευρά του παρόμοια χωρισμένη στα δύο.
Ο Αετός δημιούργησε τον πρώτο άντρα και την πρώτη γυναίκα – Ναγουάλ σαν οραματιστές και αμέσως τους τοποθέτησε στον κόσμο για να δουν. Τους παραχώρησε ακόμα τέσσερις θηλυκούς πολεμιστές που ήταν διώκτες, τρεις αρσενικούς πολεμιστές και έναν αρσενικό αγγελιοφόρο, τους οποίουε έπρεπε να θρέψουν να ανυψώσουν και να οδηγήσουν στην ελευθερία.
Οι θηλυκοί πολεμιστές ονομάζονται οι τέσσερις κατευθύνσεις, οι τέσσερις γωνίες του τετραγώνου, οι τέσσερις διαθέσεις, οι τέσσερις άνεμοι, οι τέσσερις διαφορετικές θηλυκές προσωπικότητες που υπάρχουν στην ανθρώπινη φυλή.
Η πρώτη είναι η ανατολή. Ονομάζεται τάξη. Είναι αισιόδοξη, εύθυμη, ήρεμη, επίμονη σαν μια σταθερή αύρα.
Η δεύτερη είναι ο βορράς. Ονομάζεται δύναμη. Είναι πολυμήχανη, απότομη, άμεση, ανθεκτική σαν ένας σκληρός άνεμος.
Η τρίτη είναι η δύση. Ονομάζεται αίσθημα. Είναι εσωστρεφής, μετανοητική, πονηρή, ύπουλη σαν κρύα πνοή ανέμου.
Η τέταρτη είναι ο νότος. Ονομάζεται ανάπτυξη. Είναι προστατευτική, επιδεικτική, επιφυλακτική, θερμή σαν ζεστός άνεμος.
Οι τρεις αρσενικοί πολεμιστές και ο αγγελιοφόρος αντιπροσωπεύουν τους τέσσερις τύπους αρσενικής δραστηριότητας και χαρακτήρα.
Ο πρώτος τύπος είναι ο νοήμονας άντρας, ο μορφωμένος. Ένας ανώτερος, αξιόπιστος, σοβαρός άνθρωπος, ολότελα αφοσιωμένος στην εκτέλεση του καθήκοντός του οτιδήποτε και αν είναι αυτό.
Ο δεύτερος τύπος είναι ο άνθρωπος της δράσης, ένας πολύ ασταθής και πολύ διασκεδαστικός, άστατος σύντροφος.
Ο τρίτος τύπος είναι ο οργανωτής στα παρασκήνια, ομυστηριώδης, άγνωστος άντρας. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί γι’ αυτόν γιατί δεν αφήνει να ξεγλιστρήσει τίποτα σχετικά με τον εαυτό του.
Ο τέταρτος τύπος είναι ο αγγελιοφόρος. Είναι ο βοηθός, ένας σοβαρός άντρας που τα καταφέρνει πολύ καλά αν κατευθυνθεί σωστά, αλλά που δεν μπορεί να σταθεί από μόνος του.
Προκειμένου να διευκολύνει τα πράγματα, ο Αετός έδειξε στον άντρα – Ναγουάλ και στη γυναίκα – Ναγουάλ ότι ο καθένας από αυτούς τους τύπους των αντρών και των γυναικών πάνω στη γη, έχει τα ιδαίτερα χαρακτηριστικά του στο φωτεινό σώμα του.
Ο μορφωμένος έχει ένα είδος ρηχού κοιλώματος, ένα φωτεινό βαθούλωμα στο ηλιακό του πλέγμα. Σε μερικούς άντρες φαίνεται σαν μια λίμνη έντονης φωτεινότητας, που μερικές φορές είναι λεία και λαμπερή σαν καθρέφτης χωρίς ανάκλαση.
Ο άντρας της δράσης έχει μερικές ίνες που εκπορεύονται από την περιοχή της θέλησης. Ο αριθμός των ινών ποικίλλει από μια μέχρι πέντε και το μέγεθός τους κυμαίνεται από απλό πάχος σχοινιού μέχρι ένα πλοκάμι σαν μαστίγιομε μάκρος δυόμισι μέτρα. Μερικοί έχουν μέχρι και τρεις τέτοιες ίνες αναπτυγμένες σε πλοκάμια.
Ο άνθρωπος στα παρασκήνια δε διακρίνεται από κάποιο χαρακτηριστικό, αλλά από την ικανότητά του να δημιουργεί σχεδόν αθέλητα μια έκρηξη δύναμης που αιχμαλωτίζει αποτελεσματικά την προσοχή του οραματιστή.
Όταν βρίσκονται μπροστά σ’ αυτό τον τύπο ανθρώπου οι οραματιστές βρίσκονται ξαφνικά βυθισμένοι σε εξωτερικές λεπτομέρειες παρά τον οραματισμό.
Ο βοηθός δεν έχει φανερό χαρακτηριστικό. Στους οραματιστές παρουσιάζεται σαν μια καθαρή λάμψη μέσα σε ένα άψογο κέλυφος φωτεινότητας.
Στην περιοχή των γυναικών, η ανατολή αναγνωρίζεται από τις σχεδόν ανεπαίσθητες κηλίδες στη φωτεινότητά της, κάτι σαν μικρές περιοχές ξεθωριάσματος.
Ο βορράς έχει μια γενική ακτινοβολία. Εκπέμπει μια κοκκινωπή λάμψη, σχεδόν σαν θερμότητα.
Η δύση έχει μια λεπτή μεμβράνη που την περιβάλλει, μια μεμβράνη που την κάνει να φαίνεται πιο σκοτεινή από τις άλλες.
Ο νότος έχει μια διακοπτόμενη λάμψη. Φωτίζει για μια στιγμή και ύστερα ξεθωριάζει για να φωτίσει πάλι.
Ο άντρας-Ναγουάλ και η γυναίκα-Ναγουάλ έχουν δυο διαφορετικές κινήσεις στο φωτεινό σώμα τους. Η δεξιά πλευρά κυματίζει, ενώ η αριστερή περιστρέφεται.
Από άποψη προσωπικότητας ο άντρας-Ναγουάλ είναι αυτός που στηρίζει, σταθερός, αμετάβλητος. Η γυναίκα-Ναγουάλ βρίσκεται πάντα σε πόλεμο και όμως είναι χαλαρωμένη, πάντα σε ετοιμότητα αλλά χωρίς ένταση. Και οι δυο τους αντανακλούν τους τέσσερις τύπους του φύλου τους, σαν τέσσερις τρόπους συμπεριφοράς.
Η πρώτη διαταγή που έδωσε ο Αετός στον άντρα-Ναγουάλ και στη γυναίκα-Ναγουάλ, ήταν να βρουν από μόνοι τους ένα άλλο σύνολο από τέσσερις θηλυκούς πολεμιστές, τέσσερις κατευθύνσεις, που να είναι ακριβή αντίγραφα των διωκτών, αλλά να είναι ονειρευτές.
Οι ονειρευτές εμφανίζονται στον οραματιστή σαν να έχουν μια ποδιά από τριχοειδείς ίνες στη μέση τους. Και οι διώκτες έχουν ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό σαν ποδιά, αλλά αντί για ίνες η ποδιά αποτελείται από αμέτρητες, μικρές, στρογγυλές προεξοχές.
Οι οχτώ θηλυκοί πολεμιστές διαιρούνται σε δυο ομάδες που ονομάζονται δεξιός και αριστερός πλανήτης. Ο δεξιός πλανήτης αποτελείται από τέσσερις διώκτες, ο αριστερός από τέσσερις ονειρευτές. Οι πολεμιστές του κάθε πλανήτη διδάχτηκαν από τον Αετό τον κανόνα του ειδικού καθήκοντός τους: οι διώκτες διδάχτηκαν την καταδίωξη. Οι ονειρευτές διδάχτηκαν το ονείρεμα.
Οι δύο θηλυκοί πολεμιστές της κάθε κατεύθυνσης ζουν μαζί. Είναι τόσο όμοιοι ώστε αντανακλούν ο ένας τον άλλο, και μόνο μέσα από την άψογη συμπεριφορά μπορεί ο ένας να βρει παρηγοριά και πρόκληση στην αντανάκλαση του άλλου.
Οι τέσσερις θηλυκοί ονειρευτές ή οι τέσσερις θηλυκοί διώκτες δε συγκεντρώνονται ποτέ όλοι μαζί παρά μόνο όταν έχουν να εκτελέσουν ένα δύσκολο καθήκον. Αλλά μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες πρέπει να ενώσουν τα χέρια τους γιατί το άγγιγμά τους τους συγχωνεύει σε μια ύπαρξη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρά μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης, ή τη στιγμή που εγκαταλείπουν αυτό τον κόσμο.
Οι δυο θηλυκοί πολεμιστές κάθε κατεύθυνσης ενώνονται με έναν από τους αρσενικούς πολεμιστές, σε οποιοδήποτε συνδυασμό χρειάζεται. Έτσι φτιάχντουν ένα σύνολο από τέσσερις «οικογένειες» που είναι ικανές να ενσωματώσουν όσους πολεμιστές χρειάζεται.
Οι αρσενικοί πολεμιστές και ο αγγελιαφόρος μπορούν και αυτοί να σχηματίσουν μια ανεξάρτητη μονάδα τεσσάρων αντρών, ή μπορούν να λειτουργήσουν σαν μοναχικές υπάρξεις, σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις της ανάγκης.
Ύστερα το Ναγουάλ και η ομάδα του διατάχτηκαν να βρουν άλλους τρεις αγγελιαφόρους. Αυτοί μπορούσαν να είναι όλοι αρσενικοί ή όλοι θηλυκοί ή ένα ανάμιχτο σύνολο. Αλλά οι αρσενικοί αγγελιαφόροι έπρεπε να είναι από τον τέταρτο τύπο άντρα, το βοηθό, και οι θηλυκοί έπρεπε να είναι του νότου.
Προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο πρώτος άντρας-Ναγουάλ θα οδηγούσε την ομάδα του στην ελευθερία και δε θα ξέφευγε από το μονοπάτι ούτε θα διαφθειρόταν, ο Αετός πήρε τη γυναίκα-Ναγουάλ στον άλλο κόσμο για να χρησιμεύει σαν φάρος και να καθοδηγεί την ομάδα προς το άνοιγμα.
Ύστερα το Ναγουάλ και οι πολεμιστές του διατάχτηκαν να ξεχάσουν. Βυθίστηκαν μέσα στο σκοτάδι και τους δόθηκαν νέα καθήκοντα: το καθήκον να θυμηθούν τον εαυτό τους και το καθήκον να θυμηθούν τον Αετό.
Η διαταγή να ξεχάσουν ήταν τόσο ισχυρή ώστε όλοι χωρίστηκαν. Δε θυμόνταν ποιοί ήταν. Ο σκοπός του Αετού ήταν ότι αν μπορούσαν να θυμηθούν ξανά τον εαυτό τους, τοτε θα εύρισκαν την ολότητα του εαυτού τους. Μόνο τότε θα διέθεταν την αναγκαία δύναμη και αυτοσυγκράτηση για να επιχειρήσουν και να αντιμετωπίσουν το τελευταίο τους ταξίδι.
Το τελευταίο καθήκον που τους ανατέθηκε, αφού απόκτησαν πάλι την ολότητα του εαυτού τους, ήταν να βρουν ένα ζευγάρι διπλών όντων και να το μεταμορφώσουν σε ένα νέο άντρα-Ναγουάλ και μια νέα γυναίκα-Ναγουάλ αποκαλύπτοντας τους το νόμο. Και ακριβώς όπως στον πρώτο άντρα-Ναγουάλ και στην πρώτη γυναίκα-Ναγουάλ είχε παραχωρηθεί μια μικρή ομάδα, έτσι και αυτοί έπρεπε να προμηθέψουν το καινούργιο ζευγάρι των Ναγουάλ με τέσσερις θηλυκούς πολεμιστές που να είναι διώκτες, τρεις αρσενικούς πολεμιστές και έναν αρσενικό αγγελιαφόρο.
Όταν το πρώτο Ναγουάλ και η ομάδα του ήταν έτοιμοι να περάσουν μέσα από το πέρασμα, η πρώτη γυναίκα-Ναγουάλ τους περίμενε για να τους οδηγήσει. Τότε διατάχτηκαν να πάρουν μαζί τους στον άλλο κόσμο την καινούργια γυναίκα-Ναγουάλ για να χρησιμεύσει σαν φάρος για τους ανθρώπους της, αφήνοντας τον καινούργιο άντρα-Ναγουάλ στον κόσμο για να επαναλάβει τον κύκλο.
Όσο βρίσκεται στον κόσμο ο μικρότερος αριθμός κάτω από την αρχηγία του Ναγουάλ είναι δεκάξι: οχτώ θηλυκοί πολεμιστές, τέσσερις αρσενικοί πολεμιστές, μαζί με το Ναγουάλ, και τέσσερις αγγελιαφόροι. Τη στιγμή που εγκαταλείπουν τον κόσμο, όταν βρίσκεται μαζί τους η καινούργια γυναίκα-Ναγουάλ, ο αριθμός του Ναγουάλ είναι δεκαεπτά. Αν η προσωπική δύναμη του επιτρέπει να έχει περισσότερους πολεμιστές, τότε μπορούν να προστεθούν και άλλα νούμερα πολλαπλάσια του τέσσερα.
*Ο Νόμος Του Ναγκουάλ – Carlos Castaneda
Οι Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη
..Ο δον Χουάν έμεινε πολύ ώρα σιωπηλός.
«Θα κάνω κάτι καλύτερο απ’ το να σου δώσω ένα παράδειγμα αξιομνημόνευτου περιστατικού του δικού μου λευκώματος», είπε τελικά. «Θα σου δώσω ένα αξιομνημόνευτο περιστατικό από τη δική σου ζωή, ένα περιστατικό που θα άξιζε σίγουρα να μπει στη συλλογή σου. Ή, αν προτιμάς, εγώ θα το έβαζα οπωσδήποτε στη δική μου συλλογή αν ήμουν στη θέση σου».
Νόμισα πως αστειευόταν κι έβαλα ανόητα τα γέλια.
«Δεν είναι καμιά αστεία ιστορία», παρατήρησε κοφτά. «Σοβαρολογώ. Κάποτε μου διηγήθηκες μια ιστορία που ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις».
«Για ποια ιστορία μιλάς;»
«Εκείνη για τις Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη», απάντησε. «Ξαναπές μου αυτή την ιστορία. Πες τη μου όμως με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείς να θυμηθείς».
Άρχισα να διηγούμαι βιαστικά την ιστορία. Ο δον Χουάν με διέκοψε και μου ζήτησε να τη διηγηθώ όσο πιο προσεκτικά και λεπτομερώς μπορούσα, ξεκινώντας από την αρχή. Υπάκουσα, αλλά η αφήγησή μου δεν τον ικανοποίησε.
«Ας κάνουμε έναν περίπατο», πρότεινε. «Είσαι πολύ πιο σαφής όταν βαδίζεις παρά όταν κάθεσαι. Δεν θα ήταν παράλογη ιδέα το να βαδίζεις πάνω κάτω όταν προσπαθείς να διηγηθείς κάτι».
Καθόμασταν στην βεράντα, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε στη διάρκεια της μέρας. Είχα υιοθετήσει μια ρουτίνα που δεν αποχωριζόμουν: καθόμουν πάντα στο ίδιο σημείο, με την πλάτη να ακουμπά στην πρόσοψη του σπιτιού. Ο δον Χουάν πάλι, καθόταν σε διάφορα σημεία, ποτέ στο ίδιο.
Διαλέξαμε τη χειρότερη ώρα για την πεζοπορία μας. Ήταν καταμεσήμερο. Ο δον Χουάν μου είχε δώσει ένα παλιό ψαθάκι, όπως έκανε πάντα όταν βγαίναμε να περπατήσουμε για ώρα κάτω από τον ήλιο. Περπατήσαμε πολύ ώρα χωρίς να πούμε λέξη. Έβαλα τα δυνατά μου να θυμηθώ με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία για τις Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη. Το απόγευμα είχε προχωρήσει αρκετά όταν καθίσαμε στη σκιά μιας συστάδας ψηλών θάμνων και επανέλαβα την ιστορία στον δον Χουάν.
Χρόνια πριν, όταν σπούδαζα γλυπτική σε μια σχολή Καλών Τεχνών στην Ιταλία, είχα γίνει στενός φίλος μ’ ένα Σκοτσέζο συμφοιτητή μου που ήθελε να γίνει τεχνοκριτικός. Εκείνο που θυμόμουν πιο ζωηρά γι’ αυτό τον άνθρωπο, το στοιχείο που σχετιζόταν με την ιστορία που διηγούμουν στο δον Χουάν, ήταν η μεγάλη ιδέα που είχε για τον εαυτό του. Πίστευε πως ήταν ο πιο ακόλαστος, λάγνος και κοσμογυρισμένος λόγιος και καλλιτέχνης: ένας άνθρωπος της Αναγέννησης. Ακόλαστος ήταν σίγουρα, αλλά η λαγνεία ήταν κάτι που βρισκόταν σε πλήρη αντίθεση με την αποστεωμένη, στεγνή και σοβαρή προσωπικότητά του. Ήταν ένθερμος οπαδός του Μπέρτραντ Ράσελ και ονειρευόταν να εφαρμόσει τις αρχές του λογικού θετικισμού στην τεχνοκριτική. Όσο για την ιδιότητα του κοσμογυρισμένου λογίου και καλλιτέχνη, δεν υπήρχε μεγαλύτερη φαντασίωση, αφού ήταν ο πιο αναβλητικός άνθρωπος του κόσμου. Η δουλειά ήταν η θεία δίκη του.
Η διφορούμενη ειδικότητά του δεν ήταν η τεχνοκριτική, αλλά η προσωπική γνωριμία του με όλες τις πόρνες των πάμπολλων οίκων ανοχής που λειτουργούσαν στην πόλη. Οι ολοζώντανες και εκτενείς περιγραφές που συνήθιζε να μου κάνει – ώστε να με κρατά, κατά τα λεγόμενά του, ενήμερο για όσα θαυμαστά πράγματα υποτίθεται ότι διαδραματίζονταν στον κόσμο αυτής του της ειδικότητας – ήταν απολαυστικές. Δεν παραξενεύτηκα επομένως όταν εμφανίστηκε μια μέρα στο διαμέρισμά μου, ξέπνοος σχεδόν από την έξαψη, για να μου πει ότι του είχε συμβεί κάτι εξαίσιο, κάτι που ανυπομονούσε να μοιραστεί μαζί μου.
«Λοιπόν παλιόφιλε, είναι κάτι που πρέπει να το δεις με τα ίδια σου τα μάτια!» μου είπε ξαναμμένος, με την οξφορδιανή προφορά που υιοθετούσε όποτε απευθυνόταν σ’ εμένα. Βημάτιζε νευρικά στο δωμάτιο. «Είναι δύσκολο να σ’ το περιγράψω, μα είμαι βέβαιος πως είναι κάτι που θα εκτιμήσεις. Κάτι που η εντύπωσή του θα σ’ ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή! Πρόκειται να σου χαρίσω ένα θαυμαστό δώρο ζωής. Καταλαβαίνεις;»
Εκείνο που καταλάβαινα ήταν πως είχα μπλέξει μ’ έναν υστερικό Σκοτσέζο. Προτιμούσα πάντα να τον καλοπιάνω και να πηγαίνω με τα νερά του. Ποτέ μου δεν είχα μετανιώσει γι’ αυτό.
«Ηρέμησε, Έντι», του είπα. «Ησύχασε. Τι προσπαθείς να μου πεις;»
Μου διηγήθηκε πως είχε βρεθεί σ’ έναν οίκο ανοχής, όπου ξετρύπωσε μια απίστευτη γυναίκα που του έκανε ένα καταπληκτικό νούμερο, τις Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη. Με διαβεβαίωσε άπειρες φορές, τραυλίζοντας σχεδόν από την αναστάτωση, πως όφειλα να προσφέρω στον εαυτό μου αυτή την απίστευτη εμπειρία.
«Και μην ανησυχείς αν δεν έχεις λεφτά!» έσπευσε να με καθησυχάσει, ξέροντας ότι τα έφερνα δύσκολα βόλτα. «Πλήρωσα ήδη για την επίσκεψη. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να έρθεις μαζί μου. Η μαντάμ Λουντμίλα θα χαρεί να σου δείξει τις Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη. Είναι περίπτωση!».
Σε μια κρίση ανεξέλεγκτης αγαλλίασης, ο Έντι ξέσπασε σε βροντερά γέλια, ξεχνώντας τα κακάσχημα δόντια του, τα οποία έκρυβε συνήθως πίσω από μειδιάματα ή συγκρατημένα μισόγελα με σφιχτοκλεισμένα χείλη. «Άκουσέ με, είναι καταπληκτική!»
Η περιέργειά μου φούντωνε όσο περνούσε η ώρα. Ένιωθα όλο και πιο πρόθυμος να μοιραστώ την καινούρια του απόλαυση. Ο Έντι με πήγε με τ’ αμάξι του στα περίχωρα της πόλης. Σταματήσαμε μπροστά σ’ ένα μουντό, κακοδιατηρημένο κτίριο. Η μπογιά στην πρόσοψη είχε ξεθωριάσει και ξεφλουδίσει. Θύμιζε παλιό ξενοδοχείο, ένα ξενοδοχείο που τώρα ήταν πολυκατοικία. Διέκρινα τα απομεινάρια μιας παλιάς πινακίδας ξενοδοχείου, σκεβρωμένης από την υγρασία και την πολυκαιρία. Πολλά από τα βρόμικα στενά μπαλκόνια ήταν γεμάτα γλάστρες με λουλούδια, ενώ στα κάγκελα άλλων κρέμονταν χαλιά αφημένα να στεγνώσουν στον ήλιο.
Στην είσοδο έστεκαν δύο μελαψοί, ύποπτοι άντρες με μυτερά μαύρα παπούτσια που έδειχναν πολύ στενά για τα πόδια τους. Χαιρέτησαν διαχυτικά τον Έντι.
Είχαν κατάμαυρα αεικίνητα μάτια, απειλητικά. Φορούσαν γυαλιστερά αχνογάλαζα κοστούμια, πολύ στενά για τα ογκώδη κορμιά τους. Ο ένας άνοιξε την πόρτα για τον Έντι. Εμένα ούτε που καταδέχτηκαν να με κοιτάξουν.
Ανεβήκαμε στο πάνω πάτωμα από μια ετοιμόρροπη σκάλα που έδειχνε πως κάποτε είχε περάσει εποχές μεγαλείου. Ο Έντι προχώρησε πρώτος σ’ έναν άδειο διάδρομο που θύμιζε έντονα ξενοδοχείο με τις διαδοχικές πόρτες και στις δύο πλευρές. Όλες ήταν βαμμένες στην ίδια μουντή λαδιά απόχρωση και σε καθεμιά ένας μπρούτζινος αριθμός , θαμπωμένος από τα χρόνια, μόλις που διακρινόταν.
Ο Έντι στάθηκε σε μια πόρτα. Πρόσεξα ότι είχε τον αριθμό 112. Ο φίλος μου χτύπησε επίμονα. Μας άνοιξε μια κοντή στρουμπουλή γυναίκα με οξυζεναρισμένα μαλλιά και μας κάλεσε αμίλητη να περάσουμε μέσα. Φορούσε μια κατακόκκινη μεταξωτή ρόμπα με φουσκωτά μανίκια στολισμένα με φτερά και ένα ζευγάρι κατακόκκινες παντόφλες με γούνινες φούντες. Η γυναίκα έκλεισε την πόρτα πίσω μας όταν προχωρήσαμε λίγο στο μικρό χολάκι, κι έπειτα χαιρέτησε τον Έντι με τα φριχτά της αγγλικά.
«Γεια, Έντι. Έφερες φίλο, ε;»
Ο Έντι έσφιξε το χέρι της και μετά έσκυψε όλο αβρότητα και το φίλησε. Φερόταν σαν να ήταν απόλυτα ήρεμος, όμως εγώ πρόσεξα κάποιες μικρές ασυνείδητες κινήσεις του που μόνο ηρεμία δεν πρόδιδαν.
«Πως είστε σήμερα, μαντάμ Λουντμίλα;» ρώτησε, προσπαθώντας να ακουστεί σαν Αμερικανός.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Έντι παρίστανε τον Αμερικανό όποτε είχε δοσοληψίες με κάποιο κακόφημο σπίτι. Υποπτεύομαι ότι το έκανε επειδή γενικά οι Αμερικανοί θεωρούνταν εύποροι και ήθελε να έχει εκεί τη φήμη του πλουσίου, άρα και αξιόπιστου.
Ο Έντι στράφηκε σε μένα και είπε με την ψεύτικη αμερικάνικη προφορά του: «Σ’ αφήνω σε καλά χέρια, νεαρέ μου».
Ακούστηκε τόσο απαίσιος, τόσο ανοίκειος, που έβαλα τα γέλια. Αυτό το ξέσπασμα ιλαρότητας δε φάνηκε να ενοχλεί τη μαντάμ Λουντμίλα. Ο Έντι της φίλησε πάλι το χέρι κι έφυγε αφήνοντάς μας μόνους.
«Μιλάει αγγλικά, αγοράκι;» τσίριξε υστερικά η γυναίκα, λες και μιλούσε σε κουφό. «Αιγκύπτιος είσαι για Τούρκος;»
Διαβεβαίωσα τη μαντάμ Λουντμίλα ότι δεν ήμουν τίποτα απ’ τα δύο κι ότι μιλούσα αγγλικά. Εκείνη με ρώτησε τότε αν μου ‘καναν κέφι οι Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη. Δεν ήξερα τι να πω, έγνεψα μονάχα καταφατικά.
«Θα δεις νούμερο καλό» με διαβεβαίωσε. «Οι Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη είναι μόνο η αρχή. Πες μου να σταματήσω όταν φτιαχτείς».
Από το χολάκι όπου στεκόμασταν περάσαμε σ’ ένα μισοσκότεινο κι απόκοσμο δωμάτιο με βαριές κουρτίνες. Ασθενικές λάμπες έφεγγαν μέσα σε απλίκες στέλνοντας το φως ίσια στο πάτωμα. Παράταιρα αντικείμενα γέμιζαν το δωμάτιο: μικρές σιφονιέρες, τραπεζάκια αντίκες και καρέκλες. Ένα σεκρετέρ φορτωμένο χαρτιά, μολύβια, χάρακες και τουλάχιστον καμιά δεκαριά ψαλίδια διαφόρων μεγεθών στηρίζονταν στον τοίχο. Η μαντάμ Λουντμίλα μ’ έβαλε να καθίσω σε μια παλιά μπερζέρα.
«Το κρεβάτι είναι στ’ άλλο δωμάτιο, γλύκα», με πληροφόρησε, δείχνοντας στο βάθος του δωματίου. «Τούτη δω είναι η αντισάλα μου. Εδώ κάνω το νούμερό μου για να φτιαχτείς και να ‘σαι ορεξάτος».
Την επομένη στιγμή, πέταξε πέρα την κόκκινη ρόμπα της, κλότσησε στην άκρη τις φανταχτερές της παντόφλες κι άνοιξε με μια αεράτη κίνηση τις δίφυλλες ντουλάπες που έστεκαν πλάι πλάι σ’ έναν τοίχο. Στο εσωτερικό του κάθε φύλλου βρισκόταν ένας ολόσωμος καθρέφτης.
«Και τώρα μουσική, αγοράκι», ανήγγειλε η μαντάμ Λουντμίλα, κι άρχισε να γυρνά τη μανιβέλα ενός φωνογράφου που έδειχνε να είναι σε θαυμάσια κατάσταση, γυαλιστερός σαν καινούριος. Έβαλε ένα δίσκο γραμμοφώνου στο πλατό της συσκευής. Η στριγκή, βασανιστική μελωδία μου θύμισε τα εμβατήρια που παίζουν στο τσίρκο.
«Και τώρα το νούμερό μου», φώναξε κι άρχισε να στριφογυρνά στο ρυθμό της μελωδίας. Η επιδερμίδα της ήταν σφιχτή – στα περισσότερα σημεία, τουλάχιστον – κι εκπληκτικά λευκή, αν και δεν ήταν πια νέα. Θα πρέπει να πλησίαζε τα πενήντα. Η κοιλιά της ήταν χαλαρή – όχι πολύ, αλλά αρκετά -, όπως και τα πλούσια στήθη της. Είχε μικρή μύτη κι έντονα βαμμένα κόκκινα χείλη. Μια γερή στρώση μαύρης μάσκαρα είχε πετρώσει στα βλέφαρά της. Έφερνε στο νου το αρχέτυπο της γερασμένης πόρνης. Ανέδιδε ωστόσο κάτι παιδικό, μια κοριτσίστικη εγκατάλειψη και εμπιστοσύνη, μια γλύκα που με τάραξε.
«Και τώρα, οι Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη», ανήγγειλε η μαντάμ Λουντμίλα, ενώ η μουσική συνεχιζόταν.
«Πόδι, πόδι, πόδι!» φώναξε, τινάζοντας ψηλά πρώτα το ένα πόδι και μετά το άλλο στο ρυθμό της μουσικής. Το δεξί της χέρι ακουμπούσε την κορυφή του κεφαλιού της – θύμιζε κοριτσάκι που δεν είναι σίγουρο αν μπορεί να εκτελέσει τις χορευτικές φιγούρες.
«Γύρω, γύρω, γύρω!» κραύγασε στριφογυρνώντας σαν σβούρα.
«Ποπός, ποπός, ποπός!» τσίριξε μετά, δείχνοντάς μου τον πισινό της σαν χορεύτρια του καν καν.
Επανέλαβε ξανά και ξανά την ίδια σειρά κινήσεων, ώσπου άρχισε να σβήνει η μουσική όπως ξεκουρδιζόταν ο φωνογράφος. Είχα την αίσθηση ότι χανόταν η μαντάμ Λουντμίλα, έτσι όπως στροβιλιζόταν κατευθυνόμενη στο βάθος του δωματίου, έτσι όπως μίκραινε και μίκραινε ολοένα καθώς έσβηνε η μουσική. Ένα αίσθημα απόγνωσης και μοναξιάς που αγνοούσα πως έτρεφα μέσα μου αναδύθηκε απ’ τα κατάβαθα της ύπαρξής μου, και μ’ έσπρωξε να πεταχτώ από την μπερζέρα και να βγω τρέχοντας από το δωμάτιο, να κατέβω κουτρουβαλώντας τη σκάλα και να ορμήσω έξω, στο δρόμο.
Ο Έντι και οι δύο άντρες με τα αχνογάλαζα γυαλιστερά κοστούμια στέκονταν εκεί κουβεντιάζοντας. Όταν ο φίλος μου με είδε να πετάγομαι σαν τρελός από το κτίριο, ξέσπασε σε δυνατά γέλια.
«Δεν ήταν φοβερή περίπτωση;» μου φώναξε, πασχίζοντας ακόμη ν’ ακουστεί σαν Αμερικανός. «Οι Φιγούρες Μπροστά στον Καθρέφτη είναι μόνο η αρχή». Τι φάση! Τι φάση, στ’ αλήθεια!»
Την πρώτη φορά που ανέφερα αυτή την ιστορία στο δον Χουάν, του είπα ότι είχα επηρεαστεί βαθιά από τη βασανιστική μελωδία και το τρελό στροβίλισμα της γριάς πόρνης στο άκουσμά της. Εξίσου βαθιά με είχε επηρεάσει και η αποκάλυψη της αναισθησίας του φίλου μου.
Αυτή τη φορά, όταν ολοκλήρωσα την ιστορία μου στο δον Χουάν, στη σκιά των ψηλών θάμνων όπου καθόμασταν σ’ εκείνα τα βουνά της Σονόρα, έτρεμα σύγκορμος. Με είχε μυστηριωδώς επηρεάσει κάτι εντελώς απροσδιόριστο.
«Αυτή η ιστορία», είπε ο δον Χουάν, «πρέπει να μπει οπωσδήποτε στο λεύκωμά σου με τα αξιομνημόνευτα περιστατικά. Ο φίλος σου, αν και δεν υποψιάστηκε καν τι έκανε, σου πρόσφερε, όπως είπε κι ο ίδιος, ένα θαυμαστό δώρο, κάτι που πράγματι η εντύπωσή του θα διατηρηθεί μέσα σου και θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή».
«Προσωπικά θεωρώ πολύ θλιβερή αυτή την ιστορία, δον Χουάν, θλιβερή, μα τίποτ’ άλλο», μουρμούρισα.
«Είναι πράγματι μια θλιβερή ιστορία, όπως κι όλες οι άλλες ιστορίες σου», μου απάντησε, «αλλά αυτό που την κάνει ξεχωριστή για μένα και αξιομνημόνευτη είναι ότι μας αγγίζει όλους, κάθε ανθρώπινο πλάσμα, όχι μόνο εσένα, όπως συνέβαινε με τις υπόλοιπες ιστορίες σου. Βλέπεις, όπως η μαντάμ Λουντμίλα, έτσι και ο καθένας από μας, είτε νέος είτε γέρος, κάνει φιγούρες μπροστά σε κάποιο καθρέφτη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Λογάριασε πρώτα τι γνωρίζεις για τους ανθρώπους. Σκέψου κάθε ανθρώπινο πλάσμα σε τούτη τη γη, και θα καταλάβεις, χωρίς αμφιβολία, πως όποιοι κι αν είναι αυτοί οι άνθρωποι ή ό,τι κι αν πιστεύουν για τον εαυτό τους, ό,τι κι αν κάνουν, το αποτέλεσμα των πράξεών τους είναι πάντα το ίδιο: παράλογες φιγούρες μπροστά σ’ έναν καθρέφτη».
Έλεγχος, Πειθαρχία, Επιμονή, Χρονισμός και Θέληση
Ο δον Χουάν δε συζήτησε μαζί μου την κυριαρχία της συνείδησης παρά πολλούς μήνες αργότερα. Βρισκόμαστε στο σπίτι όπου έμενε η ομάδα του ναγκουάλ
«Πάμε μια βόλτα», μου είπε ο δον Χουάν, ακουμπώντας το χέρι του στον ώμο μου. «Ή ακόμα καλύτερα, πάμε στην πλατεία, όπου έχει πολύ κόσμο, να καθίσουμε και να μιλήσουμε».
Ξαφνιάστηκα όταν μου μίλησε. Βρισκόμουν στο σπίτι δύο ολόκληρες μέρες και δεν με είχε ούτε καν χαιρετήσει.
Καθώς βγαίναμε από το σπίτι μας, σταμάτησε η Γκόρντα και απαίτησε να την πάρουμε μαζί μας. Έδειχνε αποφασισμένη να μη δεχτεί άρνηση. Ο δον Χουάν, με πολύ αυστηρή φωνή, της είπε ότι είχε να συζητήσει μαζί μου κάτι προσωπικό.
«Θα μιλήσετε για μένα», είπε η Γκόρντα. Ο τόνος και οι χειρονομίες της έδειχναν καχυποψία.
«Έχεις δίκιο», απάντησε ξερά ο δον Χουάν. Την προσπέρασε χωρίς να την κοιτάξει.
Τον ακολούθησα και περπατήσαμε αμίλητοι μέχρι την πλατεία της πόλης. Όταν καθίσαμε των ρώτησα τι θα μπορούσαμε να βρούμε να συζητήσουμε για την Γκόρντα. Εξακολουθούσα να αισθάνομαι καρφωμένο πάνω μου το απειλητικό της βλέμμα, καθώς βγαίναμε από το σπίτι.
«Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε για την Γκόρντα ή για οποιονδήποτε άλλον», είπε. «Της το είπα απλά και μόνο για να προκαλέσω τον τεράστιο εγωισμό της. Και πέτυχε. Είναι έξαλλη μαζί μας. Αν την ξέρω καλά, μέχρι τώρα θα έχει φουντώσει την αυτοπεποίθηση και την αγανάκτησή της. Δεν θα εκπλαγώ να έρθει να μας βρει εδώ, στο παγκάκι».
«Αν δεν πρόκειται να μιλήσουμε για την Γκόρντα, τι θα συζητήσουμε;» ρώτησα.
«Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση που αρχίσαμε στην Οαξάκα», απάντησε. «Η κατανόηση της εξήγησης της συνείδησης θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια από μέρους σου και την προθυμία σου να μεταφέρεσαι απ’οτο ένα στο άλλο στάδιο συνείδησης. Ενώ θα συζητάμε, απαιτώ την απόλυτη συγκέντρωσή και υπομονή σου».
Γκρινιάζοντας του είπα ότι με είχε κάνει να αισθανθώ άσχημα, αρνούμενος να μου μιλήσει, τις δύο προηγούμενες μέρες. Με κοίταξε και σήκωσε τα φρύδια του. Ένα χαμόγελο εμφανίστηκε στα χείλια του και μετά εξαφανίστηκε. Συνειδητοποίησα ότι μου έδειχνε ότι δεν ήμουν καλύτερος από την Γκόρντα.
«Προκαλούσα τον εγωισμό σου», είπε συνοφρυωμένος. «Ο εγωισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Σκέψου το – αυτό που μας κάνει αδύνατους είναι το να αισθανόμαστε ότι μας προσβάλλουν οι ενέργειες των συνανθρώπων μας. Ο εγωισμός μας απαιτεί να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας προσβλημένοι από κάποιον. Οι νέοι μάντεις συνιστούσαν να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξαφάνιση του εγωισμού από τη ζωή των πολεμιστών. Έχω ακολουθήσει αυτή τη σύσταση και μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς μου απέναντί σου έχει σκοπό να σου δείξει ότι χωρίς εγωισμό, είμαστε αήττητοι!»
Καθώς τον άκουγα, τα μάτια του έγιναν ξαφνικά πολύ γυαλιστερά. Σκεφτόμουν ότι ήταν έτοιμος να γελάσει και ότι δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο, όταν ξαφνιάστηκα από ένα δυνατό οδυνηρό χαστούκι στο δεξί μου μάγουλο.
Τινάχτηκα όρθιος. Η Γκόρντα στεκόταν πίσω μου με το χέρι της ακόμα σηκωμένο. Το πρόσωπό της ήταν κατακόκκινο από το θυμό.
«Τώρα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε για μένα, έχοντας κάποια δικαιολογία», φώναξε. «Αν έχετε πάντως να πείτε κάτι, πείτε το μπροστά μου!».
Η έκρηξή της έμοιαζε να την έχει εξαντλήσει, γιατί κάθισε κάτω στο τσιμέντο και άρχισε να κλαίει. Ο δον Χουάν έδειχνε ενθουσιασμένος. Εγώ ήμουν παγωμένος από τη μανία μου. Η Γκόρντα με κοίταξε και μετά γύρισε προς τον δον Χουάν. Του είπε παραπονεμένα ότι δεν είχαμε δικαίωμα να την κατηγορούμε.
Ο δον Χουάν γέλασε τόσο δυνατά που διπλώθηκε στα δύο. Δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Προσπάθησε δύο τρεις φορές να μου πει κάτι, αλλά τελικά παράτησε την προσπάθεια και απομακρύνθηκε με το σώμα του να αναταράζεται ακόμα από τα γέλια.
Ήμουν έτοιμος να τρέξω πίσω του, κοιτάζοντας ακόμα αγριεμένα τη Γκόρντα – εκείνη τη στιγμή την εύρισκα αποκρουστική – όταν μου συνέβηκε κάτι εκπληκτικό. Κατάλαβα γιατί με είχε βρει τόσο αστείο ο δον Χουάν. Η Γκόρντα και εγώ ήμασταν φρικιαστικά όμοιοι. Ο εγωισμός μας ήταν τρομακτικός. Η έκπληξη και η οργή μου που με είχαν χαστουκίσει ήταν σαν το θυμό και τις υποψίες της Γκόρντα. Ο δον Χουάν είχε δίκιο. Το βάρος του εγωισμού είναι μεγάλο εμπόδιο.
Έτρεξα πίσω του, ενθουσιασμένος, με τα δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό μου. Τον πρόλαβα και του είπα τι είχα καταλάβει. Τα μάτια του γυάλιζαν με ικανοποίηση και ευχαρίστηση.
«Τι να κάνω με τη Γκόρντα;» ρώτησα.
«Τίποτα», απάντησε. «Η συνειδητοποίηση είναι πάντα κάτι το προσωπικό».
Άλλαξε θέμα και είπε ότι οι οιωνοί μας έλεγαν να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας πίσω στο σπίτι, ή στο μεγάλο δωμάτιο με τις άνετες πολυθρόνες, ή στην πίσω αυλή που είχε έναν σκεπαστό διάδρομο γύρω της. Είπε ότι όποτε εξηγούσε μέσα στο σπίτι, αυτά τα δύο μέρη ήταν απαγορευμένα για όλους τους άλλους.
Γυρίσαμε στο σπίτι. Ο δον Χουάν είπε σε όλους τι είχε κάνει η Γκόρντα. Η χαρά που έδειξαν όλοι οι μάντεις έκανε τη θέση της Γκόρντα πολύ δύσκολη.
«Ο εγωισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευγένειες», είπε ο δον Χουάν όταν του εξέφρασα την ανησυχία μου για την Γκόρντα.
Μετά είπε σε όλους να βγουν από το δωμάτιο. Καθίσαμε και ο δον Χουάν άρχισε τις εξηγήσεις του.
Είπε ότι οι μάντεις, παλιοί και νέοι, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει αυτούς που είναι διατεθειμένοι να αυτοσυγκρατηθούν και μπορούν να διοχετεύσουν τις ενέργειές τους προς στόχους που μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους μάντεις αλλά και την ανθρωπότητα γενικά. Η άλλη κατηγορία περιλαμβάνει αυτούς που δε συμπαθούν την αυτοσυγκράτηση και δεν ενδιαφέρονται για τέτοιους στόχους. Οι μάντεις πιστεύουν ότι αυτοί οι τελευταίοι είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα του εγωισμού.
«Ο εγωισμός δεν είναι κάτι το απλό και αφελές», εξήγησε. «Από τη μια μεριά, αποτελεί τον πυρήνα όλων όσων είναι καλά για μας και από την άλλη μεριά, τον πυρήνα όσων είναι σάπια. Για να ξεφορτωθεί κανείς το σάπιο εγωισμό χρειάζεται ένα αριστούργημα στρατηγικής. Οι μάντεις μέσα στους αιώνες, έχουν τιμήσει ιδιαίτερα αυτούς που το κατάφεραν».
Παραπονέθηκα ότι η ιδέα της εξαφάνισης του εγωισμού, αν και μου φαινόταν ελκυστική μερικές φορές, ήταν στην ουσία ακατανόητη. Του είπα ότι εύρισκα τις οδηγίες του τόσο ασαφείς που δεν μπορούσα να τις ακολουθήσω.
«Σου είπα πολλές φορές, ότι προκειμένου να ακολουθήσεις το μονοπάτι της γνώσης πρέπει να έχεις μεγάλη φαντασία. Βλέπεις, το μονοπάτι της γνώσης, τίποτα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο θα θέλαμε».
Η δυσάρεστη αίσθηση που μου δημιούργησαν τα λόγια του με έκανε να πω ότι αυτά που έλεγε μου θύμιζαν κηρύγματα της καθολικής εκκλησίας. Μετά από μια ολόκληρη ζωή που με δίδασκαν τα κακά της αμαρτίας, είχα γίνει αναίσθητος.
«Η μάχη των πολεμιστών κατά του εγωισμού», είπε, «είναι θέμα στρατηγικής, όχι αρχής. Το λάθος σου είναι ότι μεταφράζεις ό,τι λέω με βάση την ηθική».
«Σε θεωρώ πολύ ηθικό άνθρωπο, δον Χουάν», επέμεινα.
«Απλώς έχεις προσέξει το ότι είμαι άψογος», είπε.
«Το να είσαι άψογος, όπως και το να ξεφορτώνεσαι τον εγωισμό σου, αποτελούν πολύ αόριστες έννοιες για να έχουν κάποια αξία για μένα», παρατήρησα.
Ο δον Χουάν πνίγηκε στα γέλια και του ζήτησα να εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι άψογος.
«Το να είσαι άψογος δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη σωστή χρήση της ενέργειας», είπε. «Οι δηλώσεις μου δεν περιλαμβάνουν κανένα υπαινιγμό ηθικής. Έτσι εξοικονόμησα ενέργεια και αυτό με κάνει άψογο. Για να το καταλάβεις, θα πρέπει και εσύ να εξοικονομήσεις αρκετή ενέργεια».
Μείναμε σιωπηλοί για αρκετή ώρα. Ήθελα να σκεφτώ αυτό που είχε πει. Ξαφνικά, άρχισε να μιλάει και πάλι.
«Οι πολεμιστές μελετούν τις στρατηγικές τους», είπε. «Καταγράφουν όλα όσα κάνουν. Μετά αποφασίζουν τι απ’ αυτά μπορεί να αλλάξει προκειμένου να ξεκουραστούν, από απόψεως δαπάνης ενέργειας».
Παρατήρησα ότι αυτός ο κατάλογος θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα. Υπομονετικά μου εξήγησε ότι ο στρατηγικός κατάλογος στον οποίο αναφερόταν, κάλυπτε μόνο τους τρόπους συμπεριφοράς που δεν ήταν κρίσιμοι για την επιβίωση και την καλή ζωή μας.
Άρπαξα την ευκαιρία για να επισημάνω ότι η επιβίωση και η καλή ζωή ήταν κάτι που μπορούσε να ερμηνευθεί με άπειρους τρόπους, άρα, δεν υπήρχε τρόπος να συμφωνήσει κανείς στο τι ήταν ή δεν ήταν απαραίτητο.
Καθώς μιλούσα άρχισα να χάνω τη φόρα μου. Τελικά, σταμάτησα γιατί κατάλαβα τη ματαιότητα των επιχειρημάτων μου.
Ο δον Χουάν είπε τότε, ότι, στους στρατηγικούς καταλόγους των πολεμιστών, ο εγωισμός είναι αυτό που καταναλίσκει την περισσότερη ενέργεια και άρα αυτόν προσπαθούν να εξαλείψουν.
«Μια από τις βασικές προσπάθειες των πολεμιστών είναι να απελευθερώσουν αυτή την ενέργεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μ’ αυτή το άγνωστο», συνέχισε ο δον Χουάν. «Με τον τρόπο αυτό, με την αλλαγή της πορείας της ενέργειας, γίνεται κανείς άψογος».
Είπε ότι η πιο αποτελεσματική στρατηγική είχε δημιουργηθεί από τους μάντεις της κατοχής, τους αναμφισβήτητους κυρίαρχους της «επιμονής». Αποτελείται από έξι στοιχεία που αλληλοεπηρεάζονται. Τα πέντε απ’ αυτά αποκαλούνται «χαρακτηριστικά της πολεμικότητας»: έλεγχος, πειθαρχία, μακροθυμία, χρονισμός και «θέληση». Αφορούν τον κόσμο του πολεμιστή που μάχεται να χάσει τον εγωισμό. Το έκτο στοιχείο, που είναι ίσως το πιο σημαντικό αφορά τον έξω κόσμο και λέγεται ο μικρός τύραννος.
Με κοίταξε σιωπηλά σαν να ρωτούσε αν είχα καταλάβει.
«Τα έχω χαμένα», είπα. «Λες συνέχεια ότι η Γκόρντα είναι ο μικρός τύραννος στη ζωή μου. Τι ακριβώς είναι ένας μικρός τύραννος;»
«Ένας μικρός τύραννος είναι ένας βασανιστής», απάντησε. «Κάποιος που ή έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους πολεμιστές, ή απλά και μόνο τους ενοχλεί μέχρι παραφροσύνης».
Ο δον Χουάν χαμογελούσε πλατιά καθώς μου μιλούσε. Είπε ότι οι νέοι μάντεις ανέπτυξαν τη δική τους κατάταξη των μικρών τυράννων. Αν και η έννοια αυτή αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και σοβαρότερες ανακαλύψεις τους, το αντιμετώπιζαν με χιούμορ. Με διαβεβαίωσε ότι υπήρχε μια υποψία κακίας και χιούμορ σε κάθε μια από τις κατηγορίες τους, επειδή το χιούμορ ήταν ο μοναδικός τρόπος να αντισταθμίσουν την ακαταμάχητη τάση της ανθρώπινης συνείδησης να κατατάσσει και να δημιουργεί άβολες κατηγορίες.
Οι νέοι μάντεις, σύμφωνα με την πρακτική τους, θεώρησαν σωστό να ξεκινήσουν την κατάταξη με την αρχέγονη πηγή ενέργειας τον ένα και μοναδικό κυρίαρχο του σύμπαντος, που την ονόμασαν απλά «ο τύραννος». Οι υπόλοιποι καταπιεστές και αυθεντίες, φυσικά κατατάχτηκαν απείρως χαμηλότερα από την κατηγορία του τύραννου. Σε σύγκριση με την πηγή των πάντων, οι πιο τρομεροί, τυραννικοί άνθρωποι ήταν απλοί παλιάτσοι. Άρα, κατατάχτηκαν στην κατηγορία των μικρών τυράννων, «πίντσες τιράνος».
Είπε ότι υπήρχαν δύο υποκατηγορίες μικρών τυράννων. Η πρώτη υποκατηγορία περιλάμβανε τους μικρούς τυράννους που ταλαιπωρούν και προκαλούν δυστυχία, χωρίς όμως να προκαλούν το θάνατο κανενός. Αυτοί ονομάζονταν μικροί τυραννίσκοι, «ρεπίντσες τιρανίτος», ή μικροτυραννάκια «πίντες τιρανίτος τσικιτίτος».
Σκέφτηκα ότι οι κατηγορίες αυτές ήταν γελοίες. Ήμουν σίγουρος ότι έβγαζε από το μυαλό του τους ισπανικούς όρους. Τον ρώτησα αν ήταν έτσι.
«Κάθε άλλο», απάντησε, δείχνοντας να το διασκεδάζει. «Οι νέοι μάντεις ήταν καταπληκτικοί με τις κατατάξεις τους. Ο Χενάρο αναμφισβήτητα είναι ένας από τους καλύτερους. Αν τον παρατηρήσεις προσεκτικά, θα συνειδητοποιήσεις πως ακριβώς αισθάνονται οι μάντεις για τις κατηγορίες αυτές».
Γέλασε δυνατά βλέποντας τη σύγχυση μου όταν τον ρώτησα αν με κορόιδευε.
«Δεν θα μπορούσα ούτε να το διανοηθώ», είπε χαμογελώντας. «Ο Χενάρο θα μπορούσε να το κάνει, αλλά όχι εγώ, ιδίως όταν ξέρω πως αισθάνεσαι για τις κατηγορίες. Μόνο που οι νέοι μάντεις είναι τρομερά ανεβλαβείς».
Πρόσθεσε ότι οι μικροί μικρό-τύραννοι χωρίζονταν σε τέσσερις άλλες υποκατηγορίες. Μια γι’ αυτούς που βασανίζουν βάναυσα και βίαια. Μια άλλη γι’ αυτούς που δημιουργούν τρομερή ανησυχία και φόβο με ύπουλες μεθόδους. Μια άλλη γι’ αυτούς που καταπιέζουν με τη λύπη. Και η τελευταία, γι’ αυτούς που βασανίζουν κάνοντας τους πολεμιστές να οργίζονται.
«Η Γκόρντα ανήκει σε δική της κατηγορία», πρόσθεσε. «Είναι ένας δραστήριος μικροσκοπικός μικρό-τύραννος. Σε ενοχλεί μέχρι θανάτου και σε εξοργίζει. Μέχρι που σε χαστουκίζει. Με όλα αυτά σε διδάσκει την απελευθέρωση από τον εγωισμό».
«Δεν είναι δυνατόν!» διαμαρτυρήθηκα.
«Δεν έχεις ακόμα συνδυάσει όλα τα συστατικά της στρατηγικής που έχουν διαμορφώσει οι νέοι μάντεις», είπε. «Όταν θα το κάνει θα δεις πόσο αποτελεσματική και έξυπνη είναι η λύση να χρησιμοποιείται ένας μικρός τύραννος. Μπορώ να πω ότι αυτή η στρατηγική, όχι μόνο εξαφανίζει τον εγωισμό, αλλά και προετοιμάζει τους πολεμιστές για την τελική συνειδητοποίηση ότι το να είσαι άψογος είναι το μόνο που έχει σημασία στο μονοπάτι της γνώσης».
Είπε ότι αυτό που είχαν υπ’ όψη τους οι νέοι μάντεις ήταν μια θανάσιμη κατάσταση στην οποία ο μικρός τύραννος ήταν σαν μια βουνοκορυφή και τα συστατικά της πολεμικότητας ήταν σαν αναρριχητές που συναντιόνταν στην κορφή.
«Συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο τέσσερα συστατικά», συνέχισε. «Το πέμπτο, η «θέληση», φυλάγεται πάντα για την τελική αντιπαράθεση, όπως όταν οι πολεμιστές αντιμετωπίζουν το εκτελεστικό απόσπασμα».
«Γιατί γίνεται έτσι;»
«Γιατί η θέληση ανήκει σε μια άλλη σφαίρα, το άγνωστο. Τα άλλα τέσσερα ανήκουν στο γνωστό, εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι μικροί τύραννοι. Μάλιστα αυτό που μετατρέπει τους ανθρώπους σε μικρούς τυράννους, είναι η συνεχής μανιακή χρήση του γνωστού».
Ο δον Χουάν εξήγησε ότι η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα πέντε συστατικά της πολεμικότητας γίνεται μόνο από μάντεις που είναι άψογοι πολεμιστές και ελέγχουν απόλυτα την «θέληση». Μια τέτοια αλληλεπίδραση αποτελεί την υπέρτατη κίνηση που δεν μπορεί να γίνει στο καθημερινό ανθρώπινο στάδιο.
«Τα τέσσερα συστατικά είναι αρκετά για να αντιμετωπίσει κανείς ακόμα και τους χειρότερους μικρούς τυράννους», συνέχισε. «Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι έχει βρεθεί ένας μικρός τύραννος. Όπως είπα, ο μικρός τύραννος είναι το εξωτερικό στοιχείο, αυτό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και το στοιχείο που κατά πάσα πιθανότητα είναι το πιο σημαντικό. Ο ευεργέτης μου έλεγε ότι ο πολεμιστής που σκοντάφτει πάνω σε έναν μικρό τύραννο, είναι τυχερός. Εννοούσε ότι είσαι τυχερός αν συναντήσεις έναν στον δρόμο σου, γιατί αν δεν τον συναντήσεις θα πρέπει να ψάξεις να τον βρεις».
Εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της εποχής της κατοχής ήταν ένα οικοδόμημα που το αποκάλεσε «πρόοδο τριών φάσεων». Οι μάντεις της περιόδου αυτής, καταλαβαίνοντας τη φύση του ανθρώπου, μπόρεσαν να φτάσουν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι αν οι μάντεις μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τους μικρούς τυράννους, μπορούν σίγουρα να αντιμετωπίσουν ανώδυνα το άγνωστο. Και μετά μπορούν να αντέξουν ακόμα και την παρουσία αυτού που βρίσκεται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης.
«Η αντίδραση του μέσου ανθρώπου είναι να σκεφτεί ότι η σειρά αυτής της δήλωσης πρέπει να αναστραφεί», συνέχισε. «Ένας μάντης που μπορεί να κρατήσει τη θέση του απέναντι στο άγνωστο, μπορεί σίγουρα να αντιμετωπίσει τους μικρούς τυράννους. Αλλά δεν είναι έτσι. Αυτό που κατέστρεψε τους θαυμάσιους μάντεις των αρχαίων χρόνων, ήταν αυτή ακριβώς η παρανόηση.
Τώρα ξέρουμε περισσότερα. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να δοκιμάσει περισσότερο το πνεύμα του πολεμιστή, απ’ ότι το να αντιμετωπίσει απίθανους ανθρώπους σε θέσεις ισχύος. Μόνο κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες μπορούν οι πολεμιστές να αποκτήσουν τη νηφαλιότητα και την ηρεμία που απαιτείται για να αντέξουν την πίεση που δεν μπορεί να κατανοηθεί».
Διαφώνησα μαζί του. Του είπα ότι, κατά τη γνώμη μου, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι τύραννοι είναι να φέρουν τα θύματά τους σε απόγνωση ή να τα αναγκάσουν να γίνουν εξ ίσου βάναυσα μ’ αυτούς. Επεσήμανα ότι έχουν γίνει αναρίθμητες μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων σε τέτοια θύματα.
«Η διαφορά βρίσκεται σε κάτι που είπες», απάντησε. «Μίλησες για θύματα, όχι για πολεμιστές. Κάποτε αισθανόμουν κι εγώ σαν και σένα. Θα σου πω τι με έκανε να αλλάξω, αλλά πρώτα ας γυρίσουμε σ΄ αυτό που είπα για την κατοχή. Οι μάντεις εκείνης της εποχής δε θα μπορούσαν να βρουν προσφορότερο έδαφος. Οι Ισπανοί ήταν οι μικροί τύραννοι που δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο έπακρο. Αφού αντιμετώπισαν τους κατακτητές, οι μάντεις ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε. Ήταν τυχεροί. Εκείνη την εποχή υπήρχαν παντού μικροί τύραννοι.
»Μετά από αυτά τα θαυμάσια χρόνια της αφθονίας, τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά. Οι μικροί τύραννοι δεν είχαν ποτέ άλλοτε τέτοια δύναμη. Μόνο εκείνη την περίοδο είχαν απεριόριστη εξουσία. Ένας μικρός τύραννος με απεριόριστες δυνατότητες είναι το τέλειο συστατικό για την προετοιμασία ενός θαυμάσιου μάντη.
»Δυστυχώς, στην εποχή μας οι μάντεις χρειάζεται να φτάσουν στα άκρα για να βρουν έναν αξιόλογο τύραννο. Και τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να ικανοποιηθούν με μικροπράγματα».
«Εσύ βρήκες ένα μικρό τύραννο δον Χουάν;»
«Ήμουν τυχερός. Ένας τεράστιος τύραννος με βρήκε εμένα. Εκείνη την εποχή, όμως, αισθανόμουν όπως και συ. Δε θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό».
Ο δον Χουάν είπε ότι η δοκιμασία του άρχισε μερικές εβδομάδες πριν συναντήσει τον ευεργέτη του. Μόλις που είχε κλείσει τα είκοσι. Είχε βρει μια δουλειά σαν εργάτης σε ένα εργοστάσιο ζάχαρης. Ανέκαθεν ήταν δυνατός και έτσι ήταν εύκολο να βρίσκει δουλειές που απαιτούσαν μπράτσα. Μια μέρα, καθώς μετέφερε κάτι μεγάλα σακιά ζάχαρη, μπήκε μέσα μια γυναίκα. Ήταν πολύ καλά ντυμένη και φαινόταν εύπορη. Ήταν καμιά πενηνταριά χρονών, είπε ο δον Χουάν. Κοίταξε τον δον Χουάν, μίλησε στον αρχιεργάτη κι έφυγε. Στη συνέχεια ο αρχιεργάτης πλησίασε τον δον Χουάν και του είπε ότι αν του έδινε κάτι, θα τον σύστηνε για μια δουλειά στο σπίτι του αφεντικού. Ο δον Χουάν του είπε ότι δεν είχε λεφτά. Ο αρχιεργάτης χαμογέλασε και είπε ότι δεν πείραζε, θα είχε αρκετά την ημέρα της μισθοδοσίας. Χτύπησε φιλικά τον δον Χουάν στην πλάτη και τον διαβεβαίωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή να δουλέψει για το αφεντικό.
Ο δον Χουάν είπε ότι σαν αστοιχείωτος και φτωχός ινδιάνος που ήταν εκείνη την εποχή, τα έχαψε όλα. Πίστευε ότι τον βοηθούσε κάποια καλή νεράιδα. Υποσχέθηκε να δώσει στον αρχιεργάτη ό,τι ήθελε. Ο αρχιεργάτης ζήτησε ένα τεράστιο ποσό που έπρεπε να πληρωθεί σε δόσεις.
Αμέσως μετά, ο ίδιος ο αρχιεργάτης, πήγε τον δον Χουάν στο σπίτι, που ήταν αρκετά μακριά από την πόλη, και τον άφησε εκεί με έναν άλλο αρχιεργάτη, έναν άσκημο, σοβαρό, τεράστιο άντρα που έκανε πολλές ερωτήσεις.
Ήθελε να μάθει για την οικογένεια του δον Χουάν. Ο δον Χουάν είπε ότι δεν είχε οικογένεια. Ο αρχιεργάτης χάρηκε τόσο πολύ που χαμογέλασε, δείχνοντας τα σάπια δόντια του.
Υποσχέθηκε στον δον Χουάν ότι θα τον πλήρωναν καλά και ότι θα ήταν σε θέση ακόμα και να αποταμιεύσει, μια και δε θα ήταν αναγκασμένος να ξοδεύει, μένοντας και τρώγοντας στο σπίτι.
Ο τρόπος με τον οποίο γελούσε ο τεράστιος αυτός άνθρωπος, ήταν τρομακτικός. Ο δον Χουάν κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει αμέσως. Έτρεξε στην πόρτα, αλλά ο αρχιεργάτης μπήκε μπροστά του με ένα πιστόλι στο χέρι. Σήκωσε τον κόκορα και το έχωσε στο στομάχι του δον Χουάν.
«Έχεις έρθει εδώ για να δουλέψεις μέχρι να σέρνεσαι», είπε «και μην το ξεχνάς».
Τον έσπρωξε με ένα γκλομπ και τον οδήγησε στο πλάι του σπιτιού. Αφού δήλωσε ότι οι άντρες του δούλευαν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, χωρίς διάλειμμα, έβαλε τον δον Χουάν να σκάψει για να ξεριζώσει δυο τεράστιους κορμούς. Του είπε επίσης ότι αν προσπαθούσε να αποδράσει, ή αν πήγαινε στις αρχές, θα τον σκότωνε – και ότι αν ποτέ ο δον Χουάν έφευγε, θα ορκιζόταν στο δικαστήριο ότι είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει το αφεντικό.
«Θα δουλέψεις εδώ μέχρι να πεθάνεις», είπε. «Κάποιος άλλος Ινδιάνος θα πάρει τη θέση σου, όπως εσύ παίρνεις τη θέση κάποιου που πέθανε».
Ο δον Χουάν είπε ότι το σπίτι έμοιαζε με κάστρο, γεμάτο άντρες οπλισμένους με μασέτες.
Άρχισε λοιπόν να δουλεύει και προσπάθησε να μη σκέφτεται τη θέση του. Στο τέλος της ημέρας, ο αρχιεργάτης γύρισε και τον πήγε με κλωτσιές μέχρι την κουζίνα, επειδή δεν του άρεσε το περήφανο βλέμμα του. Απείλησε να κόψει τους τένοντες στα χέρια του δον Χουάν αν δεν υπάκουε.
Στην κουζίνα, μια γριά έφερε φαγητό, αλλά ο δον Χουάν ήταν τόσο στενοχωρημένος και φοβισμένος που δεν μπορούσε να φάει. Η γριά τον συμβούλεψε να φάει όσο μπορούσε. Έπρεπε να κρατήσει τη δύναμή του, είπε, επειδή η δουλειά του δε θα σταματούσε ποτέ. Τον προειδοποίησε ότι ο άνθρωπος που είχε τη θέση του πριν απ’ αυτόν, είχε πεθάνει μια μέρα νωρίτερα. Ήταν πολύ αδύναμος για να δουλέψει και είχε πέσει από ένα παράθυρο του δεύτερου ορόφου.
Ο δον Χουάν μου είπε ότι δούλεψε στο σπίτι του αφεντικού επί τρεις βδομάδες, και ότι ο αρχιεργάτης τον κυνηγούσε συνέχεια. Τον έβαζε να δουλεύει κάτω από τις πιο επικίνδυνες συνθήκες, να κάνει την πιο βαριά δουλειά που μπορούσε να φανταστεί κανείς, κάτω από την συνεχή απειλή του μαχαιριού, του πιστολιού και του γκλομπ. Τον έστελνε καθημερινά στους στάβλους για να καθαρίσει ανάμεσα στα χωρίσματα, ενώ τα νευρικά άλογα ήταν μέσα. Στην αρχή της κάθε μέρας, ο δον Χουάν πίστευε ότι θα ήταν η τελευταία του σ’ αυτόν τον κόσμο. Και η επιβίωση σήμαινε απλά και μόνο ότι θα έπρεπε να ξαναπεράσει από την ίδια δοκιμασία την επόμενη μέρα.
Αυτό που έφερε το τέλος, ήταν ότι ζήτησε λίγη ελεύθερη ώρα. Σαν πρόφαση, είπε ότι έπρεπε να πάει στην πόλη για να δώσει στον αρχιεργάτη του εργοστασίου ζαχάρεως τα λεφτά που του χρώσταγε. Ο άλλος αρχιεργάτης απάντησε ότι ο δον Χουάν δεν μπορούσε να σταματήσει ούτε για ένα λεπτό να δουλεύει, γιατί ήταν χρεωμένος μέχρι το λαιμό μόνο και μόνο για το προνόμιο να δουλεύει εκεί.
Ο δον Χουάν κατάλαβε ότι ήταν ξοφλημένος. Κατάλαβε ότι οι δύο αρχιεργάτες ήταν συνεννοημένοι να παίρνουν φτωχούς ινδιάνους από το εργοστάσιο, να τους αναγκάζουν να δουλεύουν μέχρι θανάτου και μετά να μοιράζονται τους μισθούς τους. Αυτό τον έκανε να θυμώσει τόσο πολύ που διέσχισε τρέχοντας και ουρλιάζοντας την κουζίνα και μπήκε στο κυρίως σπίτι. Ο αρχιεργάτης και οι άλλοι εργάτες ξαφνιάστηκαν. Έτρεξε έξω από την μπροστινή πόρτα, και σχεδόν κατάφερε να ξεφύγει, αλλά ο αρχιεργάτης τον πρόλαβε στο δρόμο και τον πυροβόλησε στο στήθος. Τον άφησε νομίζοντας ότι ήταν νεκρός.
Ο δον Χουάν είπε ότι δεν ήταν η μοίρα του να πεθάνει. Ο ευεργέτης του τον βρήκε εκεί και τον φρόντισε, μέχρι που έγινε καλά.
«Όταν είπα ολόκληρη την ιστορία στον ευεργέτη μου», είπε ο δον Χουάν, «με δυσκολία συγκράτησε τον ενθουσιασμό του. Αυτός ο αρχιεργάτης είναι θησαυρός, μου είπε. Είναι πολύ καλός για να τον αφήσουμε να πάει χαμένος. Κάποια μέρα, πρέπει να γυρίσεις σ’ εκείνο το σπίτι.
»Μίλησε για την τύχη μου, που κατάφερα να βρω έναν μικρό τύραννο που ήταν ένας στο εκατομμύριο, με σχεδόν απεριόριστη ισχύ. Νόμιζα ότι ήταν μουρλός. Πέρασαν χρόνια πριν καταλάβω για τι πράγμα μιλούσε».
«Είναι μια από τις πιο τρομερές ιστορίες που έχω ακούσει», είπα. «Ξαναγύρισες πράγματι στο σπίτι;»
«Και βέβαια, τρία χρόνια αργότερα. Ο ευεργέτης μου είχε δίκιο. Ένας μικρός τύραννος σαν κι αυτόν ήταν ένας στο εκατομμύριο και δεν μπορούσε να πάει χαμένος».
«Πως κατάφερες να γυρίσεις;»
«Ο ευεργέτης μου ανέπτυξε μια στρατηγική που χρησιμοποιούσε τα τέσσερα συστατικά της πολεμικότητας:έλεγχο, πειθαρχία, επιμονή και χρονισμός».
Ο δον Χουάν είπε ότι ο ευεργέτης του, εξηγώντας του τι έπρεπε να κάνει για να κερδίσει αντιμετωπίζοντας αυτό το κάθαρμα, του είπε αυτά που οι νέοι μάντεις θεωρούσαν τα τέσσερα βήματα στο μονοπάτι της γνώσης. Το πρώτο βήμα είναι η απόφαση να γίνεις μαθητευόμενος. Αφού οι μαθητευόμενοι αλλάξουν τις απόψεις τους για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, κάνουν το δεύτερο βήμα και γίνονται πολεμιστές, δηλαδή όντα ικανά για απόλυτη πειθαρχία και έλεγχο του εαυτού τους. Το τρίτο βήμα, αφού αποκτηθεί η υπομονή και ο χρονισμός, είναι να γίνουν άνθρωποι της γνώσης. Και όταν οι άνθρωποι της γνώσης μάθουν να «βλέπουν», έχουν κάνει το τέταρτο βήμα και έχουν γίνει μάντεις.
Ο ευεργέτης του είχε τονίσει το γεγονός ότι ο δον Χουάν βρισκόταν στο μονοπάτι αρκετό καιρό, ώστε να αποκτήσει τα πρώτα δύο συστατικά: έλεγχο και πειθαρχία. Ο δον Χουάν επεσήμανε ότι και τα δύο αυτά συστατικά αναφέρονται σε μια εσωτερική κατάσταση. Ο πολεμιστής ασχολείται με τον εαυτό του, όχι με εγωιστικό τρόπο, αλλά από την άποψη της απόλυτης και συνεχούς εξέτασης του είναι του.
«Εκείνη την εποχή, τα άλλα δύο συστατικά μου ήταν απαγορευμένα», συνέχισε ο δον Χουάν. «Η επιμονή και ο χρονισμός δεν αποτελούν ακριβώς εσωτερική κατάσταση. Αποτελούν το χώρο όπου κινείται ο άνθρωπος της γνώσης. Ο ευεργέτης μου μου το έδειξε μέσω της στρατηγικής του».
«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις από μόνος σου το μικρό τύραννο;» ρώτησα.
«Είμαι σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα μόνος μου, αν και πάντα αμφέβαλα αν θα μπορούσα να τα καταφέρω με τόσο κέφι και χαρά. Ο ευεργέτης μου χαιρόταν τη σύγκρουση, καθοδηγώντας την. Η ιδέα του να χρησιμοποιείς έναν μικρό τύραννο, δεν είναι μόνο για την τελειοποίηση του πνεύματος του πολεμιστή, αλλά και για διασκέδαση και χαρά».
«Πως μπορεί να διασκεδάσει κανείς με το τέρας που μου περιέγραψες;»
«Δεν ήταν τίποτα σε σχέση με τα πραγματικά τέρατα που αντιμετώπιζαν οι μάντεις κατά τη διάρκεια της κατοχής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, διασκέδαζαν πολύ αντιμετωπίζοντας τους. Απέδειξαν ότι ακόμα και οι χειρότεροι τύραννοι μπορούν να δώσουν χαρά, με την προϋπόθεση φυσικά ότι είσαι πολεμιστής».
Ο δον Χουάν εξήγησε ότι το λάθος που έκαναν οι άνθρωποι όταν αντιμετώπιζαν μικρούς τυράννους ήταν το να μην έχουν μια στρατηγική. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο μέσος άνθρωπος παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Οι ενέργειές τους και τα αισθήματά τους, όπως και αυτά των μικρών τυράννων, έχουν μεγάλη σημασία. Οι πολεμιστές από την άλλη μεριά, όχι μόνο έχουν μια καλά προετοιμασμένη στρατηγική, αλλά είναι απελευθερωμένοι και από τον εγωισμό. Αυτό που συγκρατεί τον εγωισμό είναι το ότι έχουν καταλάβει πως η πραγματικότητα είναι μια δική μας ερμηνεία. Αυτή η γνώση ήταν το πλεονέκτημα που είχε ο μάντης απέναντι στον απλοϊκό ισπανό.
Είπε ότι πείσθηκε ότι θα μπορούσε να νικήσει τον αρχιεργάτη, χρησιμοποιώντας την απλή διαπίστωση ότι οι μικροί τύραννοι, παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους, κάτι που δεν κάνουν οι πολεμιστές.
Ακολουθώντας το στρατηγικό σχέδιο του ευεργέτη του, ο δον Χουάν έπιασε δουλειά στο ίδιο εργοστάσιο ζάχαρης. Κανείς δεν θυμόταν ότι είχε ξαναεργασθεί εκεί. Διάφοροι φτωχοί ινδιάνοι έρχονταν και έφευγαν χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.
Η στρατηγική του ευεργέτη του έλεγε να περιμένει να έρθει κάποιος αναζητώντας νέο θύμα. Όπως έγιναν τα πράγματα, ήρθε η ίδια γυναίκα και τον επεσήμανε, όπως είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια. Αυτή τη φορά ήταν ακόμα πιο δυνατός στα μπράτσα.
Τα πράγματα ακολούθησαν την ίδια πορεία. Η στρατηγική, όμως, έλεγε ότι έπρεπε να αρνηθεί από την αρχή να πληρώσει τον αρχιεργάτη. Ο αρχιεργάτης δεν είχε ξανασυναντήσει άρνηση και σάστισε. Απείλησε να απολύσει τον δον Χουάν. Ο δον Χουάν τον απείλησε με τη σειρά του, λέγοντας ότι θα πήγαινε κατευθείαν στο σπίτι της κυρίας και θα την έβλεπε. Ο δον Χουάν ήξερε ότι η γυναίκα, που ήταν η γυναίκα του ιδιοκτήτη του εργοστασίου, δεν ήξερε τι έκαναν οι δύο αρχιεργάτες. Είπε στον αρχιεργάτη ότι ήξερε που έμενε, επειδή είχε δουλέψει στα γειτονικά χωράφια, κόβοντας ζαχαροκάλαμο. Ο αρχιεργάτης άρχισε να μαζεύεται και ο δον Χουάν του ζήτησε εκείνου λεφτά, πριν δεχθεί να πάει στο σπίτι της κυρίας. Ο αρχιεργάτης υποχώρησε και του έδωσε μερικά χαρτονομίσματα. Ο δον Χουάν ήξερε πολύ καλά ότι η συμφωνία του αρχιεργάτη ήταν απλά ένα κόλπο για να τον πάει μέχρι το σπίτι.
«Με πήγε πάλι ο ίδιος στο σπίτι», είπε ο δον Χουάν, «ήταν μια παλιά χασιέντα που ανήκε στην οικογένεια που είχε το εργοστάσιο – πλούσιοι άνθρωποι που ή ήξεραν τι συνέβαινε και δεν τους ένοιαζε, ή αδιαφορούσαν τόσο που δεν το είχαν καν προσέξει.
»Μόλις φθάσαμε εκεί, έτρεξα μέσα στο σπίτι για να βρω την κυρία. Τη βρήκα. Γονάτισα μπροστά της και της φίλησα το χέρι, ευχαριστώντας την. Οι δύο αρχιεργάτες έμειναν άναυδοι.
»Ο αρχιεργάτης του σπιτιού έκανε τα ίδια όπως και την προηγούμενη φορά. Αλλά είχα τα κατάλληλα μέσα να τον αντιμετωπίσω. Είχα έλεγχο, πειθαρχία, επιμονή και χρονισμό. Όλα έγιναν όπως τα είχε προγραμματίσει ο ευεργέτης μου. Ο έλεγχος με βοήθησε να ικανοποιήσω τις μεγαλύτερες απαιτήσεις του. Αυτό που συνήθως μας εξαντλεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι η φθορά του εγωισμού μας. Κάθε άνθρωπος που έχει λίγη περηφάνια μέσα του, αισθάνεται να κομματιάζεται όταν τον κάνουν να αισθάνεται ότι δεν έχει καμιά αξία.
»Έκανα με ευχαρίστηση ό,τι μου έλεγαν. Ήμουν χαρούμενος και δυνατός. Και δεν έδινα δεκάρα για την περηφάνια μου ή για το φόβο μου. Βρισκόμουν εκεί σαν ένας άψογος πολεμιστής. Το να κουρδίζεις το πνεύμα σου όταν κάποιος άλλος σε ταλαιπωρεί, λέγεται έλεγχος».
Ο δον Χουάν εξήγησε ότι η στρατηγική του ευεργέτη του, απαιτούσε ότι αντί να λυπάται τον εαυτό του, όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά, να αρχίσει αμέσως να χαρτογραφεί τα ισχυρά σημεία του αντιπάλου, τις αδυναμίες του , τις ιδιοτροπίες της συμπεριφοράς του.
Ανακάλυψε ότι τα ισχυρότερα σημεία του αρχιεργάτη, ήταν η βίαιη φύση και η τόλμη του. Είχε πυροβολήσει τον δον Χουάν μέρα μεσημέρι, και μπροστά σε ένα σωρό περαστικούς. Η μεγάλη του αδυναμία ήταν ότι του άρεσε η δουλειά του και δεν ήθελε να την βάλει σε κίνδυνο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να προσπαθήσει να σκοτώσει τον δον Χουάν μέσα στον περίβολο του σπιτιού, την ημέρα. Η άλλη του αδυναμία, ήταν ότι ήταν οικογενειάρχης. Είχε μια γυναίκα και παιδιά, που ζούσαν σε μια καλύβα κοντά στο σπίτι.
«Το να μαζέψεις όλες αυτές τις πληροφορίες ενώ σε δέρνουν, λέγεται πειθαρχία», είπε ο δον Χουάν. «Ο αρχιεργάτης ήταν ένα κάθαρμα. Δεν είχε τίποτα καλό επάνω του. Σύμφωνα με τους νέους μάντεις, ένας τέλειος μικρός τύραννος δεν έχει τίποτα το καλό».
Ο δον Χουάν είπε ότι τα άλλα δύο συστατικά της πολεμικότητας, υπομονή και χρονισμός, που δεν τα είχε ακόμα αποκτήσει, είχαν αυτόματα αποτελέσει μέρος της στρατηγικής του ευεργέτη του. Η υπομονή είναι να περιμένεις -χωρίς βιασύνη, χωρίς άγχος – μια ευχάριστη αναβολή αυτού που θα γίνει.
«Πάσχιζα μέρα με τη μέρα», συνέχισε ο δον Χουάν, «καμιά φορά κλαίγοντας κάτω από το μαστίγιο του αρχιεργάτη. Και όμως, ήμουν ευτυχισμένος. Η στρατηγική του ευεργέτη μου ήταν αυτή που με έκανε να περνάω από μέρα σε μέρα, χωρίς να τον μισώ. Ήμουν πολεμιστής. Ήξερα ότι περιμένω και ήξερα τι περίμενα. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη χαρά του να είσαι πολεμιστής».
Πρόσθεσε ότι η στρατηγική του ευεργέτη του απαιτούσε τη συστηματική παρενόχληση του αρχιεργάτη, με τον να καλύπτεται πίσω από κάποιον ανώτερο, όπως είχαν κάνει και οι μάντεις της κατοχής, καλυπτόμενοι πίσω από την καθολική εκκλησία. Ένας φτωχός παπάς, ήταν καμιά φορά πιο ισχυρός από έναν ευγενή.
Η ασπίδα του δον Χουάν ήταν η γυναίκα που του είχε βρει τη δουλειά. Γονάτιζε μπροστά της και τη φώναζε αγία, κάθε φορά που την έβλεπε. Την ικέτευσε να του δώσει το μετάλλιο του φύλακα αγίου της έτσι ώστε να προσεύχεται σ’ αυτόν για την υγεία και την ευτυχία της.
«Μου έδωσε ένα», είπε ο δον Χουάν, «και αυτό τάραξε πολύ τον αρχιεργάτη. Και όταν έβαλα τους υπηρέτες να προσεύχονται το βράδυ, κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή. Νομίζω ότι τότε αποφάσισε να με σκοτώσει. Δεν μπορούσε να με αφήσει να συνεχίσω.
»Σαν αντίμετρο, οργάνωσα μιαν ολονυκτία ανάμεσα στους υπηρέτες του σπιτιού. Η κυρία πίστευε ότι ήμουν ένας πολύ ευλαβής άνθρωπος.
»Δεν κοιμόμουν βαριά μετά απ’ αυτό, ούτε κοιμόμουν στο κρεβάτι μου. Κάθε βράδυ σκαρφάλωνα στη στέγη. Από εκεί τον είδα δύο φορές να με ψάχνει μέσα στη νύχτα, με το φόνο να γυαλίζει στα μάτια του.
»Κάθε μέρα με έστελνε στα χωρίσματα των αλόγων, ελπίζοντας ότι θα με τσαλαπατούσαν μέχρι θανάτου, αλλά εγώ είχα μερικές βαριές σανίδες που έστηνα σε μια γωνιά και προφυλαγόμουν από πίσω τους. Ο αρχιεργάτης ποτέ δεν το έμαθε, γιατί τα άλογα του έφερναν αηδία – άλλη μια από τις αδυναμίες του, η πιο θανάσιμη, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα».
Ο δον Χουάν είπε ότι ο χρονισμός, είναι αυτό που προσδιορίζει τη στιγμή της απελευθέρωσης όλων αυτών που συγκρατείς μέσα σου. Έλεγχος, πειθαρχία, και υπομονή είναι σαν ένα φράγμα πίσω από το οποίο λιμνάζουν τα πάντα. Ο χρονισμός είναι η πόρτα του φράγματος.
Ο αρχιεργάτης γνώριζε μόνο τη βία, με την οποία τρομοκρατούσε. Αν εξουδετερωνόταν η βία του, γινόταν σχεδόν ακίνδυνος. Ο δον Χουάν ήξερε ότι ο αρχιεργάτης δε θα τολμούσε να τον σκοτώσει μπροστά στο σπίτι, έτσι μια μέρα, μπροστά σε όλους τους εργάτες, αλλά και σε σημείο όπου μπορούσε να τον δει η γυναίκα του αφεντικού του, τον προσέβαλε. Τον αποκάλεσε δειλό, που φοβόταν θανάσιμα τη γυναίκα του αφεντικού.
Η στρατηγική του ευεργέτη του προέβλεπε ότι θα έπρεπε να περιμένει να εμφανιστεί μια τέτοια ευκαιρία, για να την εκμεταλλευτεί ανατρέποντας έτσι την κατάσταση. Έτσι γίνεται συνήθως με κάτι ξαφνικό. Ο τελευταίος των σκλάβων ξαφνικά κοροϊδεύει τον τύραννό του, τον προκαλεί και τον κάνει να αισθάνεται γελοίος μπροστά σε μάρτυρες, και μετά απομακρύνεται χωρίς να του δώσει καιρό να αντεπιτεθεί.
«Την άλλη στιγμή ο αρχιεργάτης τρελάθηκε από την οργή του, αλλά εγώ είχα ήδη γονατίσει μπροστά στην κυρά», συνέχισε.
Ο δον Χουάν είπε ότι όταν η κυρία γύρισε στο σπίτι, ο αρχιεργάτης και οι φίλοι του τον φώναξαν στο πίσω μέρος, δήθεν για να κάνει κάποια δουλειά. Ο αρχιεργάτης ήταν πολύ χλωμός από το θυμό. Από τον ήχο της φωνής του, ο δον Χουάν κατάλαβε τι σκόπευε να κάνει. Ο δον Χουαν προσποιήθηκε ότι δεχόταν, αλλά αντί να πάει προς την πίσω αυλή, έτρεξε προς τους στάβλους. Ήταν σίγουρος ότι τα άλογα θα έκαναν τέτοια φασαρία, που οι ιδιοκτήτες θα έβγαιναν να δουν τι συνέβαινε. Ήξερε ότι ο αρχιεργάτης δε θα τολμούσε να τον πυροβολήσει. Κάτι τέτοιο θα έκανε πολύ φασαρία και ο φόβος να χάσει τη δουλειά του, τον συγκρατούσε. Ο δον Χουάν ήξερε επίσης ότι ο αρχιεργάτης δε θα πήγαινε εκεί που ήταν τα άλογα – εκτός αν τον πίεζε πέρα από το ανώτατο σημείο της αντοχής του.
«Πήδηξα μέσα στο χώρισμα του πιο άγριου βαρβάτου», είπε ο δον Χουάν «και ο μικρός τύραννος, τυφλωμένος από την οργή, έβγαλε το μαχαίρι του και με ακολούθησε. Αμέσως κρύφτηκα πίσω από τις σανίδες μου. Το άλογο τον κλώτσησε μια φορά και όλα τελείωσαν.
»Είχα μείνει έξι μήνες στο σπίτι, και σ’ αυτή την περίοδο είχα χρησιμοποιήσει τα τέσσερα συστατικά της Τοεμικότητας. Χάρη σ΄ αυτά είχα πετύχει. Ούτε μια φορά δεν είχα λυπηθεί τον εαυτό μου, ούτε είχα κλάψει από την αδυναμία μου να αντιδράσω. Ήμουν χαρούμενος και ήρεμος. Ο έλεγχος και η πειθαρχία μου παρέμεναν όπως πάντα, και είχα ένα παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η επιμονή και ο χρονισμός για τους άψογους πολεμιστές. Και ούτε για μια στιγμή δεν είχα επιδιώξει τον θάνατο του αρχιεργάτη.
»Ο ευεργέτης μου μου εξήγησε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η υπομονή σημαίνει να συγκρατείς με το πνεύμα κάτι που ξέρεις ότι πρέπει να συμβεί. Δε σημαίνει ότι ο πολεμιστής σχεδιάζει να κάνει κακό σε κάποιον, ή να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς. Η υπομονή είναι κάτι το ανεξάρτητο. Όσο ο πολεμιστής έχει έλεγχο, πειθαρχία και χρονισμό, η υπομονή εξασφαλίζει ότι θα γίνει αυτό που πρέπει, σε όποιον το αξίζει».
«Υπάρχει περίπτωση να νικάνε οι μικροί τύραννοι και να καταστρέφουν τον πολεμιστή που τους αντιμετωπίζει;» ρώτησα.
«Φυσικά. Υπήρχε μια εποχή που οι πολεμιστές πέθαιναν σαν μύγες, στην αρχή της κατοχής. Είχαν αποδεκατιστεί. Οι μικροί τύραννοι μπορούσαν να θανατώσουν οποιονδήποτε, όποτε τους ερχόταν. Κάτω από τέτοιες πιέσεις, οι μάντεις έφθασαν στο απόγειο των ικανοτήτων τους».
Ο δον Χουάν είπε ότι εκείνη την εποχή, οι μάντεις που επιζούσαν, έπρεπε να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να βρουν καινούργιες τεχνικές.
«Οι νέοι μάντεις χρησιμοποιούσαν μικρούς τυράννους», είπε ο δον Χουάν κοιτάζοντάς με επίμονα, «όχι μόνο για να ξεφορτωθούν τον εγωισμό τους, αλλά και για να πετύχουν την πολύ εξευγενισμένη κίνηση του να φύγουν απ’ αυτόν τον κόσμο. Θα καταλάβεις αυτή την κίνηση, καθώς θα συνεχίσουμε να συζητάμε την κυριαρχία της συνείδησης».
Εξήγησα στον δον Χουάν ότι αυτό που ήθελα να μάθω, ήταν αν στο παρόν, στη δική μας εποχή, οι μικροί τύραννοι που εκείνος αποκαλούσε «μικροπράγματα», μπορούσαν να νικήσουν ένα πολεμιστή.
«Φυσικά», απάντησε. «Οι συνέπειες όμως, δεν είναι τόσο σοβαρές όσο στο παρελθόν. Σήμερα εννοείται ότι οι πολεμιστές έχουν πάντα την ευκαιρία να συνέλθουν, ή να αποσυρθούν και να ξαναγυρίσουν. Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά στο πρόβλημα. Το να νικηθείς από έναν ασήμαντο μικρό τύραννο δεν είναι θανάσιμο, αλλά είναι εξευτελιστικό. Η θνησιμότητα, με μεταφορική έννοια, είναι σχεδόν το ίδιο υψηλή. Εννοώ ότι οι πολεμιστές που υποκύπτουν σε έναν ασήμαντο μικρό τύραννο, εξολοθρεύονται από την δική τους αίσθηση της αποτυχίας και της ανεπάρκειας. Αυτό για μένα σημαίνει μεγάλη θνησιμότητα».
«Πως μετράτε την αποτυχία;»
«Όποιος ενώνεται με τον μικρό τύραννο, είναι νικημένος. Το να ενεργείς με θυμό, χωρίς έλεγχο και πειθαρχία, το να μην έχεις υπομονή, σημαίνει ήττα!»
«Τι συμβαίνει όταν ηττηθούν οι πολεμιστές;»
«Ή ανασυντάσσονται, ή εγκαταλείπουν την επιδίωξη της γνώσης και μπαίνουν για πάντα στις τάξεις των μικρών τυράννων».
 »Η Ενεργός Πλευρά του Απείρου» Carlos Castaneda
Αντιλαμβάνεσαι πόσο αστείος φαίνεσαι όταν διαμαρτύρεσαι και διαμαρτύρεσαι και διαμαρτύρεσαι, χωρίς να αναλαμβάνεις Ευθύνη για τίποτα ! Χωρίς αν νοιώθεις ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για τους τόσους μικρούς τυράννους που υπάρχουν γύρω σου έτοιμοι να σου προσφέρουν το θείο δώρο της Πειθαρχίας και της Ανεξαρτησίας;
Ναι είναι εξευτελισμός να νικηθεί κάποιος από έναν μικρό ή τεράστιο τύραννο ! πόσο μάλλον από τον Αετό!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μαζικοί Θάνατοι Ψαριών Στην Αμερική!! (Βίντεο)

$
0
0
24 Ιουλίου, 2013 - ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ - Τα παρακάτω αποτελούν τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την μαζική εξόντωση των ψαριών  στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Χιλιάδες ψάρια πεθαίνουν από «έλλειψη βροχής" Στο Sugar Lake, Μιζούρι.


Η κοινότητα Buchanan ασχολείται με μία δυσάρεστη κατάσταση, και μάλιστα δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι 'αυτό. Η έλλειψη βροχής  στην  Sugar Lake, σκότωσε χιλιάδες ψάρια σε  λίγες μόνο ημέρες . ​​Η λίμνη χρησιμοποιείται για κολύμβηση και αγκυροβόληση σκαφών, αλλά το μόνο πράγμα μέσα στη λίμνη στο Lewis and Clark Village είναι χιλιάδες νεκρά ψάρια. "Είναι τρομερό. Μια φοβερή, τρομερή σπατάλη  φυσικών πόρων», δήλωσε ο Fred Simmerman, ο οποίος αποτελεί μέρος του Sugar Lake, Sportsman Club, μιας ομάδας αφιερωμένης στη διατήρηση της περιοχής. Οι κάτοικοι λένε ότι στην περιοχή έχει πέσει περίπου το ένα πέμπτο της συνήθους βροχή μέχρι στιγμής φέτος. Η γρήγορη εξάτμιση αφήνει το νερό χωρίς οξυγόνο. 







Εκατοντάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν στην Lake George, Μασαχουσέτη.

(Φωτογραφία αρχείου)
Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στην πολιτεία του Hampden στην Lake George λόγω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών του νερού.Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα ψάρια μπορούν να ξεμείνουν από οξυγόνο. Είναι ασαφές ποια είδη επλήγησαν.



 ΔΕΙΤΕ:Εκατοντάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν στην Lake George.






Εκατοντάδες ψάρια  νεκρά στην Holter Lake, Μοντάνα.



Montana Fish, Wildlife & Parks. Οι βιολόγοι προσπαθούν ακόμα να καθορίσουν τι σκοτώνει τους κυπρίνους στη δεξαμενή Holter. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκατοντάδες νεκροί κυπρίνοι έχουν βγει στην επιφάνεια της λίμνης. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ασαφή , αλλά μας λένε ότι μπορεί να φταίνε τα βακτήρια.  - KRTV .


Μεγάλα ψάρια ξεβράστηκαν στη λίμνη Μίτσιγκαν.

Credit Phil Moy / Wisconsin Sea Grant


 Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην ξηρά σε ορισμένες δημοφιλείς παραλίες της λίμνης Μίσιγκαν.  -Radio Michigan .


600 ψάρια πεθαίνουν από "τη θερμότητα και τη χαμηλή στάθμη του νερού" σε δεξαμενή στη Γιούτα.


Η πρόσφατη βροχή κρύωσε τη θερμοκρασία του νερού στην Strawberry Reservoir, αλλά η ζέστη είχε ήδη κάνει ζημιά με τη δολοφονία 600 ψαριών την περασμένη εβδομάδα. Η βιολόγος Alan Ward  είπε ότι τα ψάρια πεθαίνουν λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων  και ότι σε συνδυασμό με τη ζέστη μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου. Είπε ότι έχει δει παρόμοιες καταστάσεις στη διάρκεια του έτους, όπου η θερμότητα επηρεάζει άμεσα την άγρια ​​ζωή. 





Ωστόσο, τα ψάρια που έχουν πεθάνει δεν είναι το είδος των ψαριών που οι άνθρωποι συνήθως ψαρεύουν.. 







Νεκροί σολομοί Chinook στον ποταμό John Day, Όρεγκον.

Αξιωματούχοι λένε ότι πάνω από 180 άγριοι σολομόι Σινούκ έχασαν τη ζωή τους σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Middle Fork  του ποταμού John Day..  Ο θάνατός τους οφείλεται  στη χαμηλή στάθμη του νερού και μια ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων.  Μέλη του προσωπικού που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι βρέθηκαν 113 Chinook ακόμα ζωντανοί.  Η περιοχή έχει πληγεί με πρώιμο κύμα καύσωνα, ο οποίος φθάνει ακόμη και πάνω από 100 βαθμούς.  Ο Jeff Neal,  βιολόγος , λέει η  θερμοκρασία του νερού  στο ποτάμι αυξήθηκε από τους 62 βαθμούς στις 26 Ιουνίου στο υψηλό των 74 βαθμών την επόμενη μέρα.   - OPB .

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν σε ένα ρυάκι στα Colonial Heights, Βιρτζίνια.

Το Τμήμα Ποιότητας Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές της εργάζονται για να καθορίσουν τι σκότωσε εκατοντάδες ψάρια στον κολπίσκο Colonial Heights . Γείτονες που ζουν κοντά στο Swift Creek στα Colonial Heights ανακάλυψαν τους νεκρούς κυπρίνους μετά από μια αποκρουστική μυρωδιά που γέμισε τον αέρα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. «Ήταν μια μυρωδιά σάπιου. Σκεφτήκαμε ότι κάτι πέθαινε. Πήγαμε μια βόλτα στο δάσος και δεν είδαμε τίποτα.  Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε η πηγή της δυσοσμίας. «Υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί κυπρίνοι από τη γέφυρα σε όλη τη διαδρομή προς το φράγμα, "δήλωσε ο Γουίλσον. "Είχαν κολλήσει στα δέντρα. 

 WATCH : Εκατοντάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν σε ένα ρυάκι στα Colonial Heights.



3.000 ψάρια βρέθηκαν νεκρά σε ένα ρυάκι στο Madison County, Οχάιο.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος του Οχάιο  τοποθετεί αερισμό κατά μήκος ενός τμήματος του Run Oak που είχε μολυνθεί με αμμωνία αυτή την εβδομάδα. Το περιστατικό σκότωσε πάνω από 3.000 ψάρια κοντά στο Λονδίνο. Οχάιο Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος

Μετά από αρκετές ημέρες εκκαθάρισης, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος του Οχάιο  λέει ότι ξέρει πλέον τι σκότωσε πάνω από 3.000 ψάρια στο Madison County την Κυριακή: Η εγκατάσταση αποχέτευσης της πόλης του Λονδίνου  διοχέτευσε  αμμωνία μολύνοντας το  νερό στο ρεύμα. Η περιοχή που μολύνθηκε είναι περίπου 6 μίλια του Run Oak, και η μόλυνση αρχικά προήλθε από το Scotts Miracle-Gro εργοστάσιο λιπασμάτων στην Marysville. -  Columbus Dispatch .


Από thecelestialconvergence

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει ομαλή έξοδος- Θα ξεσπάσει η κόλαση!

$
0
0
Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει ομαλή έξοδος- Θα ξεσπάσει η κόλαση!
Σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα απαντά σε δημοσίευμα των Financial Times περί ώριμων συνθηκών για Grexit...
Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει ομαλή έξοδος- Θα ξεσπάσει η κόλαση!
Στο άρθρο των Financial Times που έκανε λόγο για «ώριμες συνθήκες» περί ενός «ομαλού Grexit» απαντά ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. Ο καθηγητής Οικονομικών τονίζει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τώρα την «τεχνική» του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει επιτευχθεί προκειμένου να διαπραγματευτεί σκληρά και να σηκώνει τους ώμους της αν το Βερολίνο συνεχίζει να απειλεί με αποβολή από την Ευρωζώνη» .

Τέλος, τονίζει, σε άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ότι στην ευρωζώνη υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα που δεν είναι δεκτικό σε διαφοροποιήσεις. «Όσο για την «ομαλή» έξοδο, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα», λέει, διότι «τότε θα ξεσπάσει η κόλαση».
Προσθέτει ο καθηγητής τρία βασικά σημεία:
- Πρώτον, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρό και έχει ως προϋπόθεση την άρνηση του κράτους να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες (π.χ. καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς, μη καταβολή των ιδιωτικών επιχειρήσεων για αγαθά και υπηρεσίες που έχουν ήδη κ.λπ.).
- Δεύτερον, η έξοδος από την Ευρωζώνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες διότι το τρέχον πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμη και αν ήταν πραγματικό, δεν θα είναι σε θέση να καλυφθεί.
- Τρίτον, εάν η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρονταν για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, θα επωφελούνταν από τη συμμαχία με το ΔΝΤ να το πράξει και ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αρνούνταν να επιστρέψει στην ΕΚΤ τα ομόλογα που αγόρασε ανόητα μεταξύ 2010 και 2011. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τη διαπραγμάτευση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Σας αξίζει!

$
0
0
Γεια σου πιτσιρίκο, δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχε τέτοια ανάγκη να σου γράψω, αλλά θέλω να πω κάποια πράγματα και να ακουστώ. Αισθάνομαι ότι πνίγομαι, ότι παρόλο που φωνάζω, δεν ακούγομαι… και για αυτό είμαι εδώ, μόνη πάνω από τον υπολογιστή μου και πλέον σιωπηλή.
Η φωνή μου έχει κλείσει εδώ και μερικές μέρες, μιλάω κυριολεκτικά δηλαδή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από έναν καυγά με την αγαπημένη μου μητέρα.
Έφυγα πριν ένα περίπου χρόνο στο εξωτερικό, μια απόφαση για την οποία ήμουν σίγουρη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν ήρθα ούτε Χριστούγεννα ούτε Πάσχα, και από την άλλη δεν μπόρεσε να έρθει κανένα μέλος της οικογένειάς μου να με δει εκεί που είμαι.

Και να ‘μαι εδώ, στην αγαπημένη μου Ελλαδίτσα, που τόσο μου έλειψε, παρά τα χίλια άσχημα που τη συνοδεύουν και που με «ανάγκασαν» να αποχωρήσω.
Είχα τόσα πολλά να πω και αντί για ανθρώπους, συνάντησα φαντάσματα κολλημένα στην τηλεόραση…
Στην ουσία, δεύτερη μέρα από την άφιξή μου, με άκουσε όλη η γειτονιά να ουρλιάζω στη μητέρα μου και να τελειώνω, σαν να ξεψυχάω, με ένα «αυτό σου αξίζει». Και μετά κλάμα… Ακόμη κλαίω.
Δεν φώναζα στη μητέρα μου, άλλωστε αυτή είναι μεγάλη γυναίκα και ότι ήταν να κάνει το έκανε πριν χρόνια. Φώναζα σε όλους αυτούς που πιστεύω ότι όντως τους αξίζει. Τους αξίζει να έχουν μισθούς της πείνας, σχολεία χωρίς βιβλία και νοσοκομεία χωρίς γάζες.
Όσο αγαπάω αυτή τη χώρα, άλλο τόσο μισώ τον ωχαδερφισμό και την αδιαφορία των κατοίκων της. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και από την άλλη, μια μειοψηφία παλεύει για το αυτονόητο.
Ελάχιστοι νοιάζονται για το αν ο γείτονας έχει ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι ή φάρμακα για το άρρωστο παιδί του. Να έχουμε λεφτά για φρέντο και τσιγάρα και όλα τα υπόλοιπα δεν μας νοιάζουν.
Βαρέθηκα να φωνάζω. Βαρέθηκα να τρώω δακρυγόνα για άλλους. Βαρέθηκα να προσπαθώ να αφυπνίσω.
Βαρέθηκα να με θεωρούν γραφική. Σας αξίζει! Ναι, σε όλους εσάς που ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε παρά μόνο για τον εαυτούλη σας.
Ντρέπομαι πραγματικά που η μόνη φορά που βγήκαν μαζικά στους δρόμους ήταν ύστερα από μια παρότρυνση από την Ισπανία. Δηλαδή αυτό περιμένουμε;; Να μας θυμίζουν οι άλλοι ότι κοιμόμαστε;
Δεν θα πω πολλά, για να μην μακρηγορώ. Δυο τελευταία πράγματα μονάχα…
Το πρώτο είναι ότι ακόμη πιστεύω. Πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει.
Το δεύτερο είναι ότι αυτή η πίστη μου δεν με πείθει να γυρίσω. Ακόμη και να φτιάξουν τα πράγματα όπως ήταν, είμαι πεπεισμένη ότι δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε αυτή τη χώρα που τόσο αγάπησα και τόσο με πληγώνει.
Χαιρετώ.
ΥΓ: Το ξέρω ότι ακούγομαι κακιά, αλλά μια ζωή υποστήριζα ότι αξίζεις αυτό που επιλέγεις. Και επιμένω. Τους αξίζει.
(Αγαπητή φίλη, έχω νιώσει τα ίδια ακριβώς συναισθήματα με εσάς. Και προφανώς, τα έχουν νιώσει και πολλοί άλλοι. Βέβαια, αυτή την εποχή, επειδή είμαι μακριά από την πολλή συνάφεια του κόσμου, μακριά από τις πολλές κινήσεις και ομιλίες, όλα μου φαίνονται όμορφα και γαλήνια. Συμφωνώ ότι αξίζεις αυτό που επιλέγεις. Να μην ξεχνάμε, όμως, πως κάποιοι άνθρωποι -ενίοτε ολόκληρες εθνικές και φυλετικές ομάδες-γεννιούνται χωρίς επιλογές και ο ένας από αυτούς που θα τα καταφέρει στη ζωή αντιστοιχεί σε χιλιάδες που δεν θα τα καταφέρουν. Καλό καλοκαίρι και καλή τύχη.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Το πρώτο μινωικό ναυάγιο (1800 π.Χ.)

$
0
0

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος που ανακάλυψε το πρώτο ναυάγιο των Μινωιτών

Ιούλιος 25, 2013.

Η Κρήτη παρουσιάζεται ευφάνταστα από αρχαιολόγους για περισσότερο από έναν αιώνα.

 Δέλεαρ είναι οι βραχώδεις ακτές, οι φανταστικές ιστορίες με θρυλικούς βασιλιάδες, πονηρές θεότητες και μυθικά πλάσματα.


Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη, ήταν η πατρίδα των Μινωιτών (3100-1050 π.Χ.) με ένα μεγάλο πολιτισμό στην Εποχή του Χαλκού και το όνομα της εποχής το έλαβε από έναν πανίσχυρο ηγεμόνα, το βασιλιά Μίνωα, τον «κύριο των Θαλασσών» που καθώς λέγεται απάλλαξε τις θάλασσες από  τους πειρατές της αρχαιότητας.

Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, είναι αυτός που ίδρυσε την πρώτη Θαλασσοκρατία ή την Θαλάσσια Εμπορική Αυτοκρατορία.

Οι Μινωίτες ήταν γνωστοί  για τη ναυτική ανδρεία τους, με την οποία άνοιξαν θαλάσσιους δρόμους με τα ισχυρά βασίλεια της Αιγύπτου, της Ανατολίας και της Ανατολής.

Απεικονίσεις πλοίων αφθονούν στις μινωικές σφραγίδες και τοιχογραφίες. Είναι αρκετά λεπτομερείς, ώστε να φαίνονται τα σκάφη εντυπωσιακά. Είχαν 15 κουπιά σε κάθε πλευρά και τετράγωνα πανιά και ήταν περίπου 15 μέτρα μάκρος.

Αλλά λίγα ήταν γνωστά για την ναυτιλία των Μινωιτών μέχρι που μία Ελληνίδα αρχαιολόγος, η Ελπίδα Χατζηδάκη, έγινε η πρώτη που ανακάλυψε ένα μινωικό ναυάγιο.

Η Χατζηδάκη, αυτοπεριγράφεται ως ‘κορίτσι του λιμανιού’, αφού γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης, τα Χανιά. Είναι έμπειρος και παθιασμένη δύτης και έχει σπουδάσει στην κλασσική αρχαιολογία. Είχε λάβει χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, και το 2003 άρχισε να αναζητά ναυάγια κοντά στην Κρήτη.

«Πάντοτε  έλεγα ότι θα βρω ένα ναυάγιο της μινωικής εποχής. Και έτσι άρχισα να ψάχνω με επιμονή».

Επί ένα περίπου μήνα  έψαχνε η ίδια με μια ομάδα από τρεις σφουγγαράδες όταν οι δύτες εντόπισαν  μέσα σε κοράλλια ένα 20 ποδιών ξύλινο αλιευτικό σκάφος. Μαζί με τον Γιώργο Αθανασάκη από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών, χρησιμοποιώντας ένα βυθόμετρο εντόπισε διάφορους στόχους και «ανωμαλίες» στο βυθό. Ερευνώντας εντόπισαν σε αρκετό βάθος ένα αεροπλάνο του Β’ παγκοσμίου πολέμου το οποίο είχε παρασυρθεί και τραβηχτεί από τα δίχτυα μηχανότρατων καθώς και ένα ναυάγιο του 19ου αιώνα και μερικά ζεύγη παπουτσιών.

Τη δεύτερη ημέρα και την τελευταία της έρευνας, η Χατζηδάκη αποφάσισε να ξεφορτωθεί την τεχνολογία  και να αναζητήσει στο βυθό με το ένστικτό της.

Γνώριζε ότι το 1976, ο Ζακ Κουστώ, με μια μικρή ομάδα είχε πάει στο μικρό νησί Ψείρα που απέχει  ενάμισι μίλι από την βορειοανατολική ακτή της Κρήτης, στο κόλπο του Μιραμπέλλου.

Έψαχνε τότε την Ατλαντίδα και θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το νησί της Θήρας. 

Ο Κουστώ είχε ανακαλύψει με την υποβρύχια έρευνά τους μινωικά κεραμικά κοντά στην ακτή και είχε πει ότι προέρχονταν από πλοία που βυθίστηκαν στο λιμάνι κατά την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου που κατέστρεψε την Θήρα το 1650 ή 1520 π.Χ.

(Τα ευρήματα σήμερα  πιστεύεται ότι είναι από τα σπίτια στην Ψείρα που έπεσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού).

Η Ελπίδα Χατζηδάκη και η ομάδα της κατευθύνθηκε από περιέργεια κυρίως, σε ένα σημείο, περίπου  300 μέτρα από την Ψείρα, κοντά στο σημείο που είχε πάει ο Κουστώ.

«Σκέφθηκα ότι δεν θα πάω εκεί που έκανε κατάδυση ο Κουστώ. Θα πάω σε ένα βαθύτερο σημείο».

Πρώτα  είπε στο μέλος της ομάδας τον Γιώργο Κλώντζα να κατέβει. Η Χατζηδάκη είχε προετοιμαστεί ότι θα τον περίμενε τουλάχιστον για πέντε ώρες, που είναι ο συνολικός χρόνος για μια κατάδυση. Αλλά ο Κλόντζας  αναδύθηκε μισή ώρα αργότερα.

«Ήρθε με τα χέρια του γεμάτα από αρχαία αγγεία. Και είπε: ‘ Υπάρχει ένα ολόκληρος κόσμος από αυτά εκεί κάτω».
Ξαναπήδηξε στη θάλασσα φωνάζοντας ‘πάμε’!

Στις επόμενες δύο ημέρες η ομάδα έφερε ένα σωρό αντικείμενα στην επιφάνεια της θάλασσας: κούπες, αμφορείς, αρχαίες πήλινες κανάτες κλπ.
Η περιοχή χαρτογραφήθηκε και την επόμενη χρονιά το 2004 έγινε μια μεγάλη κλίμακας έρευνα. Όλα τα αντικείμενα ήταν θαμμένα στην άμμο του βυθού.

«Ήταν σκεπασμένα με άμμο και ανάμεσα σε βράχια», είπε η Χατζηδάκη.
Τελικά, ήρθαν στην επιφάνεια 209 κεραμικά αγγεία,  και τα 80 από αυτά είναι σαφώς οι γνωστοί αμφορείς και τα μεγάλα πιθάρια για μεταφορά υγρών, ενδεχομένως οίνου και ελαιολάδου και στα οποία υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα των περιεχομένων.

Μια χούφτα αντικειμένων μαγειρικής, προφανώς ανήκαν στο πλήρωμα του σκάφους.
Ο Alexander Mac Gillivray, διευθυντής των ανασκαφών στο Παλαίκαστρο, μιας μινωικής πόλης στην ανατολική ακτή της Κρήτης, εξέτασε, επίσης,  μερικά από τα ευρήματα.

«Είναι αφάνταστα, με αυτά μπορούμε να πάρουμε μια γεύση του φορτίου του πλοίου  που ταξίδευε στην ανατολική  Μεσόγειο, όταν οι Μινωίτες άρχιζαν να χτίζουν τα παλάτια τους», είπε

Ο Philip Betancourt, εμπειρογνώμονας της μινωικής κεραμικής που μελέτησε τα ευρήματα των ανασκαφών στο νησί Ψείρα που έγιναν από το 1986 ως το 1996, είναι πεπεισμένος  ότι τα ευρήματα, επειδή είναι ασυνήθιστα μεγάλη ομάδα κεραμικών ότι ανήκουν σε ένα ναυάγιο και της ίδιας περιόδου,  δηλαδή της μεσομινωικής- 1800- 1700/1675 π.Χ. και ήταν όλα κατασκευασμένα στην ανατολική Κρήτη. Ωστόσο το ξύλινο σκάφος δεν διασώθηκε, μόνο το πήλινα σκεύη παρέμειναν περίπου 4.000 χρόνια στο  βυθό.

Η Ελένη Χατζηδάκη ολοκλήρωσε την τελική ανασκαφική περίοδο  στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2009 με την ανάκτηση άλλων 60 κεραμικών αγγείων.

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος αισθάνεται την αίσθηση της ολοκλήρωσης: «Είναι το μοναδικό μινωικό ναυάγιο που έχει βρεθεί ποτέ και έχει ανασκαφτεί» θα πει με ένα 
πλατύ χαμόγελο.
--

A publication of the Archaeological Institute of America
--
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δελφίνια εναντίον δράκων στη Μεγάλη Ελλάδα

$
0
0


Ένα σημαντικό ψηφιδωτό - το μεγαλύτερο της ελληνιστικής περιόδου στη Μεγάλη Ελλάδα - έφεραν στο φως φοιτητές της αρχαιολογίας. 

Το εύρημα ανακαλύφθηκε στο Μοναστεράτσε Μαρίνα (την αρχαία Καυλωνία), ένα χωριό 3.500 κατοίκων στην περιοχή της Καλαβρίας. Στην ανασκαφή πήραν μέρος φοιτητές από την Αργεντινή και την Ιταλία.

Η ανακάλυψη συμπληρώνει τα ευρήματα που έφερε στο φως πέρυσι το φθινόπωρο ο αρχαιολόγος Φραντσέσκο Τσουτέρι. Ο Ιταλός αρχαιολόγος είχε ήδη αποκαλύψει το 2012 έναν δράκο, μια ροζέτα και έξι πλαίσια με μοτίβα λουλουδιών.

Οι σημερινές ανασκαφές έφεραν στο φως ένα μικρό δελφίνι, έναν ακόμη δράκο και ένα μεγάλο δελφίνι που δείχνει να έρχεται αντιμέτωπο και να παλεύει με τον δράκο που ανακαλύφθηκε πέρυσι. Ο χώρος του ψηφιδωτού καταλαμβάνει περίπου 30 τ.μ. και ονομάστηκε από τους αρχαιολόγους «Η αίθουσα των δράκων και των δελφινιών». Το ψηφιδωτό πιστεύεται ότι χρονολογείται από τα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. ή τις πρώτες δεκαετίες του 3ου. Ο αρχαιολόγος Φραντσέσκο Τσουτέρι, ο οποίος έχει την ευθύνη των ανασκαφών, επισήμανε ότι οι εργασίες πρόκειται να συνεχιστούν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν στο φως και άλλα ευρήματα με ψηφιδωτά που θα απεικονίζουν δελφίνια και δράκους.

Οι ανασκαφές στον χώρο άρχισαν το 1998 και όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος αρχαιολόγος απέχουν πολύ ακόμη από την ολοκλήρωσή τους.


Πηγή: Ζ. Λιάκα, Τα Νέα


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Θεραπεία...Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά;

$
0
0

"Η θεραπεία είναι θέμα χρόνου, αλλά μερικές φορές είναι και θέμα ευκαιρίας".  Ιπποκράτης

Η θεραπεία είναι η επαναφορά στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. Παρόλο που σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι τη συνδέουν με το σωματικό επίπεδο, ωστόσο η θεραπεία δεν είναι λιγότερο απαραίτητη στο συναισθηματικό ή στο πνευματικό επίπεδο. Η θεραπεία είναι μια ισόβια διαδικασία που προσπαθεί να ξεθάψει τα θέματα εκείνα που σκιάζουν την ψυχή σου και να γεμίσει τα κενά που υπάρχουν στην καρδιά σου.


Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν τη θεραπεία, και οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν οπωσδήποτε μπροστά τους. Ακόμα κι εκείνοι που η ζωή τους φαίνεται να είναι τέλεια, χωρίς προβλήματα, αυτό το μάθημα δεν θα το αποφύγουν. Στη θάλασσα της ζωής παρουσιάζονται πάρα πολλά εμπόδια και δοκιμασίες, και κανείς δεν μπορεί να τη διασχίσει και να μείνει ανέπαφος από τα κύματα. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που θεωρεί πολύ σημαντική τη θεραπεία κι έτσι έχουμε στη διάθεσή μας ένα ευρύ φάσμα από πηγές. Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώσεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να τον οδηγήσεις στην ψυχική και σωματική υγεία που οδηγεί στην ευτυχία.

Μπορείς να επιταχύνεις το ταξίδι σου προς αυτή την κατεύθυνση, αν είσαι πρόθυμος να χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου στον εξωτερικό κόσμο σαν εργαλεία για να θεραπεύσεις τις εσωτερικές πληγές σου. Κάθε αρνητική εμπειρία είναι μια ευκαιρία για να γιατρέψεις κάτι μέσα σου.

Η θετική στάση που κρατούν οι άλλοι απέναντί μας είναι απόλυτα ικανή να γιατρέψει κάθε ζημιά που έχει υποστεί η αυτοεκτίμησή μας. Αλλά η θεραπεία μέσα από τους καθρέφτες μας μπορεί  να γίνει και με διαφορετικό τρόπο. Μπορούμε να γιατρέψουμε παλιές πληγές όταν έρχεται κάποιος και μας τις καθρεφτίζει στο παρόν. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματα που αναδύονται με αφορμή κάποιες δύσκολες καταστάσεις και να ξεμπερδεύουμε έτσι μαζί τους μια και καλή. Οι άνθρωποι που λειτουργούν σαν καθρέφτες σου στο παρόν είναι τα δώρα που μπορούν να σου γιατρέψουν πληγές από το παρελθόν.

Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά;
Από το βιβλίο: Αν η Ζωή είναι Παιχνίδι, αυτοί είναι οι Κανόνες του, Cherie Carter - Scott, εκδόσεις: Δυναμική Επιτυχίας

ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Έλληνας ο πατέρας του βασιλικού μωρού!

$
0
0
Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent Guardian» που υποστηρίζει πως ο πατέρας του βασιλικού μωρού είναι Έλληνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βασιλικές ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έδειξαν πως έχει ελληνικό DNA και στις φλέβες του ρέει ελληνικό αίμα. 


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Κέιτ Μίντλετον έμεινε έγκυος τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το ζευγάρι βρισκόταν για διακοπές με γιοτ στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πατέρας του παιδιού πρέπει να είναι ο μούτσος του γιοτ, ένας νταβραντισμένος και δασύτριχος νεαρός Έλληνας, ο οποίος έχει και φιλοσοφικές ανησυχίες, αφού, όταν δεν παλεύει με τα παλαμάρια, διαβάζει Αξελό και Καστοριάδη.
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαψεύδουν πως το βασιλικό μωρό είναι μπάσταρδο και πως ο πατέρας του είναι Έλληνας.
Όπως ανέφερε ο γιατρός της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μείνει έγκυος από Έλληνα playboy, οπότε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχει ελληνικό αίμα και αυτός είναι ο λόγος που βρέθηκε ελληνικό αίμα στις φλέβες του βασιλικού μωρού.
Η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει σε 30 χρόνια που θα ανοίξουν τα αρχεία του Φόρειν Όφις, αν και μπορεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και το βασιλικό μωρό να έρθουν νωρίτερα στην Ελλάδα και να αναζητήσουν τους πατεράδες τους στο «Πάμε Πακέτο».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τινάγματα στον ύπνο: Ποιές οι αιτίες;

$
0
0

Έχετε συχνά τινάγματα στον ύπνο σας που δε σας αφήνουν να κοιμηθείτε ή ταράζουν για λίγα λεπτά τον ύπνο σας;
Τα τινάγματα στον ύπνο είναισύντομες, ακούσιες ταχείες κινήσεις που διαταράσσουν τον ύπνο του ασθενούς. Συχνά τα ακούσια αυτά τινάγματα 
διαταράσσουν σημαντικά τον ύπνο όλων των ατόμων που κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο. Όχι σπάνια οι ασθενείς προσέρχονται στο ιατρείο, λόγω προτροπής των ατόμων που συμβιώνουν μαζί του.
Τα κύρια αίτια εμφάνισης του παθολογικού αυτού συμπτώματος είναι:

● Νευρολογικά νοσήματα: Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι η επιληψία, η νόσος Creutzfeld Jakob.
● Φάρμακα και τοξικές ουσίες: Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι η κατάχρηση αλκοόλ και η λεβοντόπα.
● Συστηματικά παθολογικά προβλήματα: Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας είναι η παρατεταμένη ανοξία (π.χ. λόγω καρδιακής ανακοπής) και τα μεταβολικά νοσήματα.
● Ψυχιατρικά νοσήματα
● Άγχος
● Ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία
Η σωστή παθολογική εξέταση είναι απαραίτητη για την ορθή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιατί ερωτευόμαστε;

$
0
0
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Έρευνα: Γιατί ερωτευόμαστε;    
Το βλέμμα μαγνητίζεται, οι σφυγμοί της καρδιάς ανεβαίνουν, τα πόδια κόβονται, το στομάχι δένεται κόμπος (ή αλλιώς νιώθουμε «πεταλούδες» στο στομάχι), η ανάσα πνίγεται και όλα αυτά, απλά και μόνο μπροστά στη θέα ενός ανθρώπου.
Παραδόξως, όμως, κάθε άλλο παρά δυσφορία νιώθουμε.
Απεναντίας, μάλιστα, αντλούμε ευχαρίστηση, μοναδική ευφορία και μια ανεξήγητη πληρότητα. Ξαφνικά όλα γύρω μας μοιάζουν υπέροχα, παίρνουν άλλο νόημα, δείχνουν πιο όμορφα. Και αν αυτό το συναίσθημα βρει ανταπόκριση και από τον άλλον, τότε πραγματικά είναι ευλογία και για τους δυο. Τα συναισθήματα που νιώθουμε, μπορούμε να τα περιγράψουμε και αργά η γρήγορα και να αντιληφθούμε τις αλλαγές μέσα μας.
Να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Και η απάντηση σε όλα αυτά είναι «έρωτας» και πάντα έρχεται απροειδοποίητος. Είμαστε, λοιπόν ερωτευμένοι, κάτω από την γλυκιά επήρεια όλων αυτών των «μαγικών» συμπτωμάτων, που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη. Γιατί, όμως, μας συμβαίνει; Γιατί ερωτευόμαστε; Και γιατί το συγκεκριμένο άτομο και όχι κάποιο άλλο;

Από πού που έρχεται ο έρωτας;
Ο Έρωτας είναι ένας μικρός φτερωτός θεός, ένα παιδάκι που παίζει με τα βέλη του και τα ρίχνει όπου βρει, όποτε θέλει, αγνοώντας τις συνέπειες. Η επιστήμη βέβαια, έχει άλλη άποψη περί του θέματος.
Ο εγκέφαλός μας είναι το βασικό σημείο που κινεί τα νήματα. Όλα ξεκινούν από αυτόν και καταλήγουν, επίσης, σε αυτόν. Αυτός είναι που καθορίζει ποιο πρόσωπο μπορεί να μας γοητεύσει, να μας ενθουσιάσει, να μας κόψει την ανάσα και ποιο να μας αφήσει παγερά αδιάφορους.
Εδώ ξεκινούν και τα πρώτα συμπτώματα, τα οποία περιγράψαμε και στην εισαγωγή. Μέσα σε αυτά ανήκει και η αϋπνία, καθώς και οι έμμονες σκέψεις, του ατόμου που έχουμε ερωτευτεί. Γι αυτό πολλές φορές, ακούτε τους ερωτευμένους να λένε, πως κοιμούνται και ξυπνούν με την ίδια σκέψη του αγαπημένου προσώπου καρφωμένη στο μυαλό τους, ή ακόμα και το ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.
Και είναι φυσιολογικό, αφού σώμα και μυαλό είναι δέσμια μιας κατάστασης μόνιμης αναστάτωσης και ολοκληρωτικά απορροφημένα από αυτήν. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο έρωτας είναι βιολογική ανάγκη και διαφορετική από τη σεξουαλική διέγερση. Είναι κάτι σαν την πείνα, τη δίψα, την ανάγκη ενός καπνιστή να καπνίσει.
H έρευνα εξηγεί, γιατί ο έρωτας μπορεί να εμπεριέχει τόσο ακραία και αντίθετα συναισθήματα, όπως ευφορία, άγχος και θυμό, τα τελευταία κυρίως, όταν χάνουμε ή κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντικείμενο του πόθου μας. Τότε ο έρωτας ενισχύεται. «Όταν είσαι ερωτευμένος χάνεις τον έλεγχο, τη λογική», εξηγεί η Δρ Xέλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Pάτζερς.
Μπορεί να μοιάζουν με συμπτώματα ασθένειας, αφού μεταβάλλεται σημαντικά η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις του ατόμου, μόνο που, ευτυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση. Ο έρωτας, χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια θαυμάσια επινόηση της φύσης για την εξασφάλιση της διαιώνισης του είδους μας.
Ο έρωτας περνάει από...τη μύτη!
Καταλάβαμε περίπου γιατί ερωτευόμαστε, καθώς και τι νιώθουμε όταν συμβαίνει αυτό. Γιατί όμως να ερωτευόμαστε εκείνον και όχι τον άλλον; Γιατί μας έλκουν συγκεκριμένοι άνθρωποι; Γιατί αυτός που σε εμάς φαίνεται υπέροχος, σε κάποιον άλλον δεν προκαλεί καμιά εντύπωση, και το αντίθετο; Οι θετικές επιστήμες έχουν τις απαντήσεις.
Έχουμε ακούσει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ότι μια ματιά ήταν αρκετή για να μην μπορούμε να τον/την ξεχάσουμε, ένα άγγιγμα, κλπ. Αυτά είναι εν μέρει αλήθεια, όμως υπάρχει μια βαθύτερη εξήγηση. Ότι και αν νιώθουμε με τις υπόλοιπες αισθήσεις μας, μία είναι αυτή που θα μας οδηγήσει πραγματικά στο άτομο που θα ερωτευτούμε.
Από τα πιο βασικά αισθητήρια όργανα του έρωτα είναι η μύτη. Λειτουργεί ως «ανιχνευτής» της φυσικής μυρωδιάς των ανθρώπων που πρόκειται να μας εντυπωσιάσουν, πριν καλά-καλά, μάλιστα, να έρθουμε σε οπτική επαφή μαζί τους. Άλλες μυρωδιές είναι πιο οικείες και άλλες απλά, μας αφοπλίζουν! Μόλις το άτομο μυρίσει την κατάλληλη για εκείνο μυρωδιά, αναλαμβάνει δράση!
Η σύνδεση αυτή του έρωτα και της όσφρησης, κάθε άλλο παρά αυθαίρετη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το πώς νιώθουμε, οι εικόνες που ανακαλούμε και μόνο στην μυρωδιά ενός αρώματος, η αλλαγή της διάθεσης μας από μια και μόνο μυρωδιά, είναι φαινόμενα που έχουν συμβεί σε όλους μας.
Η οσμή ανακαλεί μνήμες και συναισθήματα με πολύ μεγαλύτερη ένταση από τις άλλες μας αισθήσεις και οδηγεί γρήγορα σε συνειρμούς. Θυμηθείτε, γιατί πολλές φορές θέλουμε να μείνουμε σε έναν χώρο ή να φύγουμε, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει οπτικά. Η όσφρηση καταλαμβάνει απροειδοποίητα χώρο στη μνήμη μας και εντυπώνεται.
Στην όσφρηση στηρίζεται και η άποψη ότι, «τα ετερώνυμα έλκονται», και αυτό γιατί ο οργανισμός μας έχει την τάση να έλκεται από άτομα που εκπέμπουν διαφορετική μυρωδιά από το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε σχέση με το δικό μας.
Κι όμως, η χειραψία δεν αποτελεί μόνο κοσμική εκδήλωση αλλά, κυρίως, την πρώτη αναγνωριστική επαφή για την οσμή κάποιου! Η έλξη που νιώθουμε για ένα άτομο εξαρτάται από την οσμή. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει πάντοτε σωστές επιλογές. Είναι μια καθαρά ενστικτώδης λειτουργία.
«Σχιζοφρενής» ο ερωτευμένος εγκέφαλος..;
Για τη μελέτη, η Δρ Xέλεν Φίσερ, μαζί με άλλους διακεκριμένους ιατρούς, μέσα στους οποίους και ψυχολόγους, ανέλυσαν 2.500 τομογραφίες εγκεφάλου 17 φοιτητών που διένυαν τους πρώτους μήνες ή εβδομάδες του ερωτικού τους πάθους. Οι φοιτητές κοιτούσαν τη φωτογραφία του ή της αγαπημένου τους ενώ υποβάλλονταν σε μαγνητική τομογραφία. Αυτές οι εικόνες συγκρίθηκαν με άλλες που ελήφθησαν, ενώ οι εθελοντές κοιτούσαν τη φωτογραφία κάποιου γνωστού τους.
Αποδείχθηκε, πως οι εστίες δραστηριότητας του «ερωτευμένου εγκεφάλου» βρίσκονται σε περιοχές του υποσυνειδήτου με πολλά κύτταρα που είτε παράγουν είτε προσλαμβάνουν ντοπαμίνη. Το χημικό ανιχνεύεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στον εγκέφαλο όταν αναμένουμε ή επιθυμούμε κάποια ανταμοιβή. H εγκεφαλική συμπεριφορά του ερωτευμένου ατόμου ξεπερνάει τα όρια της λογικής.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στον εγκέφαλο των πιο παθιασμένων δραστηριοποιείται ο «κερκοφόρος πυρήνας». Αυτός βρίσκεται σε αντιδιαμετρικό σημείο του εγκεφάλου από την περιοχή που «εγγράφει» πόσο ελκυστικό -όσον αφορά στη μορφή- είναι το αντικείμενο του έρωτα και συνδέεται με την επιθυμία, τη διαρκή σκέψη και την ανεξήγητη και ακαταμάχητη έλξη που νιώθουμε για έναν και μόνο άνθρωπο, ακόμα και αν περιστοιχιζόμαστε από εξίσου γοητευτικούς επιδόξους συντρόφους. Ίσως η φύση να έχει φροντίσει με αυτό τον τρόπο, την διατήρηση της μονογαμίας.
Αυτή η κάπως «μανιώδης» συμπεριφορά απέναντι στον καινούργιου έρωτα, αμβλύνεται με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στη λειτουργία των κέντρων του εγκεφάλου.
Η διαδρομή του έρωτα
Είναι ένας συναίσθημα μοναδικό , αναντικατάστατο, μαγικό, τρελό και υπέροχο μαζί και πολλά άλλα ακόμα. Όταν το ζούμε, όλα όσα νιώθουμε είναι στον υπέρτατο βαθμό. Όρκοι αιώνιας αγάπης και ολοκληρωτικής αφοσίωσης, που πραγματικά τους πιστεύουμε. Πόσο όμως κρατάει αυτό;
Από την στιγμή που ο έρωτας θα μας χτυπήσει με τα βέλη του, είναι σίγουρο πως δεν θα κρατήσει παντοτινά με αυτή την ένταση. Έρχεται όμως να δώσει την θέση του σε ένα άλλο συναίσθημα πιο βαθύ και ικανό να κρατήσει για πάντα. Την αγάπη. ποια είναι όμως η πορεία της διαδρομής από την στιγμή που θα αντικρίσουμε το άτομο που θα ερωτευτούμε μέχρι την αγάπη;
Η πρώτη φάση του έρωτα είναι ο πόθος. Θηλυκά οιστρογόνα και αρσενική τεστοστερόνη συναντιούνται και προκαλούν εκρήξεις! Για να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα, η παραγωγή των ορμονών λειτουργεί αντίστροφα. Η έκκριση της τεστοστερόνης στον άνδρα μειώνεται, ενώ τα οιστρογόνα στη γυναίκα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, έως ότου πλησιάσει το «ταίρι» της.
Όταν οι ενδιαφερόμενοι έρθουν κοντά, ξεκινά η δεύτερη φάση του έρωτα. Ορμόνες που ελέγχουν τον ρυθμό της καρδιάς, της πίεσης και του στρες, όπως η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη, κατακλύζουν το σώμα από συναισθήματα. Το σώμα, ωστόσο, αδυνατεί να βιώσει την έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ορμόνες αυτές λειτουργούν στα κέντρα όπου είναι «τοποθετημένα» το αίσθημα της πείνας, της δίψας και άλλων αναγκών. Όσο η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη πλημμυρίζουν το σώμα, ο άνθρωπος λειτουργεί με αυξημένο στρες, κατάσταση που μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια!
Όταν ερωτευόμαστε, το κέντρο της κρίσης του εγκεφάλου «χάνεται». Οι παρενέργειες της γλυκιάς «νόσου» γίνονται ανεξέλεγκτες, γι? αυτό και ο ερωτευμένος λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο, σαν χαμένος, πολλές φορές για παράδειγμα, με ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς λόγο, με μια αφέλεια, με απροσεξία κλπ.
Αυτό, όμως, δεν διαρκεί για πολύ. Την κατάσταση έρχεται να σώσει η οξιτοκίνη ή αλλιώς οκιτοκίνη, που είναι μια ορμόνη που χαρακτηρίζει και την σχέση μητέρας-παιδιού. Σκοπός είναι να περάσει η σχέση σε ένα στάδιο πιο ώριμο και συνειδητοποιημένο.
Στην τελευταία φάση της πορείας του έρωτα, ανήκει η διαδικασία του δεσίματος των συντρόφων. Εδώ εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης. Το ενδιαφέρον και η διάθεση για όρκους αγάπης και αφοσίωσης υπάρχουν, αλλά αυτή τη φορά πιο συνειδητοποιημένα και με πιο χαλαρές διαθέσεις.
Η ορμόνη της αγάπης έρχεται για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μέσα στο ζευγάρι. Έτσι, ο έρωτας διατηρείται, ενώ αυτό που περιορίζεται είναι η έντασή του. Το ζευγάρι αρχίζει να ηρεμεί, να ζει πιο ήρεμα και αρμονικά, χωρίς τις ακρότητες που είχαν φέρει το πάθος και ο ενθουσιασμός στα πρώτα στάδια. Εν ολίγοις, επιτρέπει στο ζευγάρι γλυκιά, ήρεμη, αρμονική ζωή, χωρίς τις ακρότητες του πάθους.
Σε αυτό το στάδιο βασίζεται πολύ το αν η σχέση θα έχει μακροβιότητα. Γιατί αν η αγάπη δεν έρθει να πάρει τη θέση της, τότε μάλλον θα έρθει η αδιαφορία, η οποία μπορεί να είναι αμοιβαία, μπορεί όμως και όχι. Σε αυτή την περίπτωση, αν και οι τυχόν προσπάθειες που μπορεί να κάνει το ζευγάρι για βελτίωση της σχέσης δεν ευδοκιμήσουν, θα ήταν καλύτερο να τελειώσουν τη σχέση τους ήρεμα και όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται, από το να υποφέρει κάποιος από τους δύο ή και οι δύο.
Είναι σημαντικό, να αναφέρουμε, ότι τις περισσότερες φορές, η έκκριση ορμονών ανάμεσα στους συντρόφους, δεν γίνεται με τον ίδιο ρυθμό ούτε συμπίπτει χρονικά. Στους άνδρες, συνήθως, υπάρχει μια πιο αργή αλλά σταθερή πορεία προς την τρίτη φάση. Οι γυναίκες από την άλλη είναι λίγο πιο γρήγορες. Για το αν κάποιος έχει μια τάση στο να μην προτιμάει τις δεσμεύσεις, ή ακόμα να είναι άπιστος, μάλλον δεν είναι κάτι που οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού επιστημονικά, καμία ορμόνη δεν κατοχυρώνει κάτι τέτοιο.
Πως λειτουργεί η απόρριψη;
Από τις δυσάρεστες πτυχές στο κεφάλαιο «Έρωτας», καθώς και ένας από τους λόγους που προκαλούν αγωνία και καρδιοχτύπι στον ερωτευμένο. Είναι ο φόβος και η αγωνία μιας πιθανής απόρριψης. Διαπιστώθηκε, πως, ενώ εξακολουθείς να είσαι ερωτευμένος, η απόρριψη μπορεί να αποσυντονίσει την δραστηριότητα σε όλες σχεδόν τις περιοχές του εγκεφάλου.
Φυσικά, σε έναν ψυχικά υγιή άνθρωπο, η ηρεμία σιγά-σιγά αποκαθίσταται. Όμως, τα κυκλώματα του εγκεφάλου που συνδέονται με το πάθος, δεν επηρεάζονται καθόλου, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να «ξανανάψουν» στο επόμενο «αντικείμενο» του πόθου.
Κεραυνοβόλος έρωτας. Όντως υπάρχει;
Κι εκεί που όλο το βράδυ φαινότανε για ... σκάρτοπερνάς από μπροστά μου ξαφνικά και ...Μπαμ και κάτω! Έτσι έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι, εκφράζοντας το πόσο ξαφνικά μπορεί ο έρωτας να σου χτυπήσει την πόρτα. Το ότι ο έρωτας μας έρχεται πάντοτε απροειδοποίητα, αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Μπορεί, όμως να είναι τόσο έντονος που να μας συμβεί με την πρώτη κιόλας ματιά; Οι απόψεις διίστανται. Αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει γιατί σε κάποιους δεν έτυχε να συμβεί. Ακόμα!
Όσοι τον έχουν ζήσει, πάντως, το περιγράφουν ως κάτι μοναδικό, από τα πιο ρομαντικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε κάποιον και θα ήθελαν χωρίς καμία αμφιβολία να το ξαναζήσουν! Αυτό που ενδυναμώνει την φύση του κεραυνοβόλου έρωτα είναι τόσο το γεγονός ότι μπορεί να συμβεί μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ένα τόσο δυνατό και ευχάριστο συναίσθημα, όσο και το μυστήριο που χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δύο άτομα.
Έρωτας με την πρώτη ματιά, υπάρχει. Ανεξάρτητα από το αν και πόσο αυτός θα εξελιχθεί ή όχι.
Το συναίσθημα του κεραυνοβόλου έρωτα είναι εξαιρετικά δυνατό και για τους περισσότερους ασυγκράτητο. Την ώρα που σου συμβαίνει δεν μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις σου ή το βλέμμα σου. η έλξη που σου προκαλεί το άλλο άτομο τόσο ξαφνικά, σε κάνει να χάσεις στιγμιαία τον έλεγχο.
Το σίγουρο είναι ότι οι ευκαιρίες για να ζήσει ο καθένας μας κάτι τόσο δυνατό, είναι σαφώς περιορισμένες. Μπορεί, όμως, να συμβεί, οπουδήποτε. Οι άνθρωποι που έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα το περιγράφουν σαν κάτι πολύ όμορφο και ζεστό: όταν οι ματιές συναντήθηκαν, ήξεραν ότι είχαν γνωρίσει τον άνθρωπο των ονείρων τους.
Όλα μοιάζουν αγγελικά πλασμένα, εκείνα τα πρώτα λεπτά. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε;
Ο έρωτας μπορεί να έρθει γρήγορα, για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Η διάθεση που θα έχουμε την στιγμή εκείνη, η εμφάνιση του άλλου, το βλέμμα, η φωνή, οι κινήσεις και, βέβαια, μην ξεχνάμε τη μυρωδιά. Ξέρουμε, βέβαια ότι δεν πρέπει να στηριχτούμε στα προφανή και να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ας χαρούμε την στιγμή και ας δώσουμε το χρόνο και την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το άτομο που μας συγκλόνισε!
Το κεφάλαιο κεραυνοβόλος έρωτας ή έρωτας με την πρώτη ματιά, έχει κινήσει και το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, η οποία, επίσης, επιβεβαιώνει την ύπαρξή του. Συγκεκριμένα, ορίζει πως η δραστηριότητα του εγκεφάλου συνηγορεί με την ύπαρξη του φαινομένου καθώς τα νεύρα και τα κύτταρα του εγκεφάλου αντιδρούν διαφορετικά.
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ερωτευτεί ή για να αντιληφθεί το κατά πόσον κάποιος είναι ελκυστικός ή όχι. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι το αν θα ερωτευτούμε κάποιον κεραυνοβόλα εξαρτάται από την ψυχολογική μας κατάσταση την δεδομένη στιγμή. Όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη διάθεση, ακόμα και ο πιο γοητευτικός άνθρωπος μπορεί να περάσει απαρατήρητος.
Οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Από ότι φαίνεται, πάντως, την πιο ολοκληρωμένη απάντηση τη δίνουν όσοι πραγματικά έχουν ερωτευτεί κάποιον με την πρώτη ματιά. Στον έρωτα εκτός της εξωτερικής εμφάνισης, βλέπεις και στοιχεία που δεν είναι ορατά σε άλλους. Ο έρωτας είναι μια χημεία περίεργου είδους που σε καλεί να εξερευνήσεις διαφορετικά τον άτομο που σε ενδιαφέρει.
Και, φυσικά, ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι εξίσου πλασματικός με κάθε άλλο είδος έρωτα. Τα συννεφάκια, το χάσιμο του μυαλού, η αφηρημάδα, η απροσδιόριστη χαρά ή μελαγχολία είναι επίσης βασικά συμπτώματα ενός έρωτα που είναι διαφορετικός και ίσως πιο βαρύς και βαθύς από όσο θα περίμενε κανείς.
Ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι καθόλου επιπόλαιη επιλογή. Αντίθετα είναι η φλόγα που πυροδοτεί μια βαθιά οικειότητα μεταξύ μιας εικόνας, τόσο συνειδητής όσο και ασυνείδητης, και του προσώπου που ερωτευθήκαμε κεραυνοβόλα. Στο πρόσωπο εκείνου ή εκείνης βλέπουμε το άτομο που εκφράζει τις πιο μεγάλες επιθυμίες μας, τους πόθους μας, τον ιδανικό σύντροφο που τριγυρνάει στα όνειρά μας.
Έτσι, βαθιά μέσα μας νιώθουμε ότι μέσα από το άτομο αυτό θα ολοκληρωθούμε ψυχολογικά και άρα θα γίνουμε ευτυχισμένοι. Μόνο που ο κεραυνοβόλος έρωτας περικλείει και μια μεγάλη αντίφαση, που είναι από τη μία, η επιθυμία για την εξέλιξη μιας ιδανικής σχέσης και από την άλλη ο φόβος της ανατροπής. Όταν η λογική αρχίζει να μας αγγίζει, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ατέλειες του άλλου.
Αξίζει τον κόπο, όμως, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας. Το στάδιο αυτό το περνούν όλες οι σχέσεις. Έχοντάς αυτό υπόψη, θα ξεπεράσουμε πιο εύκολα τις δυσκολίες και θα είμαστε έτοιμοι για πιο ουσιαστικά πράγματα μέσα στη σχέση. Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι βαθύς και στηρίζεται έντονα στην διαίσθηση. Είναι ένα συναίσθημα μοναδικό και μένει αξέχαστο σε όποιον το έχει ζήσει.
Φιλοσοφίες και επιστημονικές απόψεις γύρω από τον έρωτα
Ο Freud υποστηρίζει ότι ο έρωτας έρχεται σιγά σιγά, μέσα από την ικανοποίηση της ερωτικής ανάγκης. Ο Πλάτωνας θεωρούσε τον έρωτα, θεία τρέλα, ένα παραλήρημα σταλμένο από τον Θεό. Στο «Συμπόσιον», ο έρωτας αποδίδεται ως η επιθυμία του ανθρώπου να κατακτήσει την αιωνιότητα.
Η ψυχαναλυτική άποψη υποστηρίζει ότι ερωτευόμαστε κάποιον που μας θυμίζει αγαπημένα πρόσωπα της παιδικής ηλικίας. Ο άντρας ερωτεύεται μια γυναίκα που μπορεί να αντικατοπτρίζει εξωτερικά ή ψυχικά την μητέρα του και η γυναίκα κάποιον που να της δίνει την αίσθηση της πατρικής προστασίας ή ένα άτομο που, είτε για τον άνδρα είτε για την γυναίκα, να θυμίζει την εικόνα προσώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παιδική τους ηλικία. Αυτό εκδηλώνει την ανάγκη του ανθρώπου να εξελιχθεί και να προχωρήσει στη ζωή του με νέα δεδομένα.
Η ρομαντική αγάπη, που έχει γίνει κατά κόρον, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και μας έχει συγκινήσει μέσα από ταινίες, τραγούδια, ποιήματα κλπ., είναι ια επινόηση που ξεκινά από τον Μεσαίωνα και συγκεκριμένα από τον χώρο της Εκκλησίας. Ο επιθυμητός άνθρωπος, εξιδανικευόταν από τον ερωτευμένο, λατρευόταν και αποκτούσε μια θεϊκή υπόσταση.
Ο πόνος της καρδιάς και η λατρεία του άπιαστου αποτελούσαν τις συζητήσεις των ευγενών κα διανοούμενων της εποχής του ρομαντισμού. Ο πόνος αυτός έγινε πηγή έμπνευσης και μονοπώλησε την τέχνη, κάνοντας την προσμονή του πρίγκιπα, μέσα από εμπόδια, απογοητεύσεις και δάκρυα, μια μαγική κατάσταση, που, παραδόξως, ευχαριστούσε τους εκφραστές της.
Ο έρωτας, είτε επιστημονικά και πεζά, είτε ποιητικά και ρομαντικά, είναι ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στην ζωή ενός ανθρώπου. Μια εμπειρία που αξίζει σε αιχμαλωτίσει, που επιβάλλεται να τη ζήσεις! Το ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους!


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>