Quantcast
Channel: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live

''Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΝΗ! ΦΥΣΑ ΤΗΝ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΤΕΙ''

$
0
0



2. «Τον κόσμο μάς τον αφηγήθηκαν»
Καθισμένος στην καφετέρια εκείνης της άγνωστης πόλης, Τον άκουγα γεμίζοντας πολλές σελίδες με σημειώσεις. Είχα την αίσθηση ότι η μαθητεία μου, που ξεκίνησε σε εκείνο το ξεχωριστό σπίτι, και συνεχίστηκε στο Μαρακές, ακολουθούσε μια μυστική διαπαιδαγώγηση, τις γραμμές ενός σχεδίου που δεν διακόπηκε ποτέ.
«Η συνάντηση με τη ‘Σχολή’ είναι το πιο εξαιρετικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου… η μοναδική ευκαιρία για να ξεφύγει από την κοινή ύπνωση – έλεγε στον επίλογό Του ο Dreamer – για να συνειδητοποιήσει πως όλα αυτά που βλέπει και τον περιβάλλουν, δεν είναι ο κόσμος… αλλά μόνο μια περιγραφή».

«Ναι, αλλά εγώ Σε ακούω, αγγίζω αυτό το τραπέζι… βλέπω τον κόσμο που περνάει… ξέρω ότι ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει μια προσωπική ζωή, μια δουλειά, μια οικογένεια… πώς γίνεται να είναι όλα μια περιγραφή, μια δικιά μου οπτασία;»
 «Οι εικόνες που συλλέγονται από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα δεν είναι ο κόσμος, αλλά η αφήγησή του – απάντησε λακωνικά ο Dreamer – τον κόσμο στον περιέγραψαν».
Ο θαυμασμός για όσα άκουγα, ξεπεράστηκε από ένα μεγαλύτερο θαυμασμό όταν τον άκουσα να προσθέτει ψιθυριστά:
«Ο πραγματικός δημιουργός της πραγματικότητας που σε περιβάλλει είσαι εσύ!... μόνο που το έχεις ξεχάσει…».
«Τι έχω ξεχάσει;» ρώτησα. Μια διάθεση εχθρότητας στη φωνή μου, έδειχνε ότι μεγάλωνε η απόσταση ανάμεσά μας.
«Εσύ είσαι η αιτία για όλα και για κάθε τι. Κάποια μέρα, όταν θα έχεις θεραπευτεί, θα ξέρεις ότι εσύ είσαι οι ρίζες του κόσμου. Ο κόσμος σε χρειάζεται για να υπάρχει… Ξέχασες ότι είσαι ο δημιουργός, ο επινοητής, και έγινες η σκιά της ίδιας σου της δημιουργίας». Ο τόνος Του, κατάργησε εκείνο το χάσμα πριν ακόμα γεννηθεί και με ξανάβαλε στη γραμμή, σαν ένα μαθητούδι.
«Ο κόσμος είναι υποκειμενικός, προσωπικός!... Είναι η απατηλή αντανάκλαση του εαυτού μας… Οπτασία και πραγματικότητα είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα, αυτό που τα χωρίζει είναι απλά ο ‘παράγοντας χρόνος’…»

Θα ήθελα ν’ απαντήσω ναι. Να δεχθώ την άποψή Του. Κι ωστόσο, κάτι μέσα μου αντιστεκόταν. Η λογική μου αμφιταλαντευόταν, αλλά δεν υποχωρούσε. Πώς ήταν δυνατόν να βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο αντικείμενο, θέα, συμβάν ή πρόσωπο, και να έχουμε διαφορετικές απόψεις;
«Θα υπάρχει πάντως μια αντικειμενική πραγματικότητα! – ισχυρίστηκα για να υποστηρίξω τις πεποιθήσεις που ανέκαθεν είχα – Άλλωστε, ένα  πράγμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από αυτό που είναι…».
Προσπαθούσα ακόμα να υπερασπίσω τα πιστεύω ‘μου’, αλλά ήξερα ότι, όσο και αν ήταν ριζωμένα, δεν θα άντεχαν. Ήταν γραφτό να ανατραπούν μόλις θα έρχονταν σε επαφή με την οπτική του Dreamer. Και αυτή τη φορά, όπως όλες τις άλλες φορές, θα επαληθευόταν ο απρόβλεπτος οιωνός: εκείνο το κλικ στην κατανόηση, που δίπλα Του συνέβαινε αναπόφευκτα, χωρίς να μπορείς να προβλέψεις πότε και πώς. Επιθυμούσα και φοβόμουν αυτή τη μετάλλαξη. Όταν τελικά συνέβαινε, ένιωθα τα τείχη του εαυτού μου ν’ ανοίγουν υπέρμετρα, για να κάνουν χώρο σε μια πιο διάφανη, πιο ελεύθερη, πιο ευφυή οπτική του κόσμου.
Βλέποντας ότι ήμουν ακόμα αμήχανος, εξαπέλυσε κι άλλο ένα αποφασιστικό χτύπημα με τον κριό στην περιγραφή του κόσμου, προσθέτοντας: «Εμείς μπορούμε να δούμε μόνο αυτό που είμαστε!». Έπειτα, με το απαράμιλλο χιούμορ Του, που πλησίαζε ελαφρώς στο σαρκασμό, δήλωσε: «Εάν ένας κλέφτης συναντούσε έναν άγιο θα έβλεπε μόνο τις τσέπες του».
Αυτή η boutade(2) μου ήταν πολύ διαφωτιστική, κι έκατσα να φαντάζομαι για λίγο εκείνη την κωμική και επιμορφωτική εικόνα. Αλλά ο Dreamer, με σοβαρό ύφος, συνέχισε την ομιλία Του, λες κι εκείνη η παρένθεση, όσο μικρή κι αν ήταν, Τον έκανε να καθυστερήσει ή να αποκλίνει υπερβολικά απ’ το
 θέμα της συνάντησής μας.
«Μόνο η συνάντηση με τη Σχολή μπορεί να μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από την ακαμψία μιας καθημερινής ζωής.
Μονάχα η ‘δουλειά της σχολής’ μπορεί να μας επιτρέψει κάποτε να ‘δούμε’ τον κόσμο, πέρα από την ψεύτικη περιγραφή του.
Μονάχα ένας ‘άνθρωπος της σχολής’ θα μπορέσει μια μέρα να προσεγγίσει μια αρμονική οπτική, μια κατάσταση τελείωσης. Και μόνο μια αρμονική και ολοκληρωμένη οπτική θα μπορέσει να θεραπεύσει τον κόσμο».

3. Η Σχολή της ανατροπής
 Ο Dreamer μου αποκάλυψε πως ανέκαθεν υπήρχαν Σχολές για σπουδαίους ανθρώπους, σε όλους τους πολιτισμούς. Αυτές οι ‘σχολές’, πέρα από τις φιλοσοφικές και πολιτιστικές διαφορές, που φαινόταν πως τις διέκριναν, στην πραγματικότητα ήταν μια και μόνο Σχολή. Η φωνή της είχε παραμείνει
 ίδια χωρίς αλλαγές, η σκέψη της είχε διασχίσει όλες τις εποχές, κι όλους τους πολιτισμούς. Αυτή τη Σχολή Εκείνος την αποκαλούσε «Σχολή του Είναι»: ένα παγκόσμιο εργαστήριο ονειροπόλων, όπου οραματιστές, διαφωτισμένοι ουτοπιστές, ανέκαθεν καλλιεργούσαν το σκοπό τους.
Ο Dreamer την αποκάλεσε επίσης «Μια Σχολή μεταμόρφωσης», και σώπασε. Εισέπνευσε δυνατά το άρωμα που ανέδινε το τσάι Του, κι έπειτα συμπλήρωσε ψιθυριστά: «Η Σχολή των Θεών . . . όπου, πριν μπορέσεις ακόμα να κυβερνήσεις τους άλλους, μαθαίνεις να κυβερνάς τον εαυτό σου». Η φωνή Του μου έφερε ρίγη. Είχε μετατραπεί σε σφύριγμα, σε εμβατήριο ενός στρατιώτη στον πόλεμο. «Μια Σχολή ανατροπής – είπε – όπου αναποδογυρίζονται πεποιθήσεις και ιδέες . . . και πριν από κάθε άλλη, η ιδέα του αμείλικτου θανάτου. Ο θάνατος είναι αντίσταση στην αλήθεια, στην αρμονία, στην ομορφιά.
Ο Θάνατος καταστρέφει οτιδήποτε δεν είναι ικανό να γίνει αλήθεια. Εάν είμαστε αληθινοί σε κάθε κύτταρο του σώματός μας, δεν θα πεθάνουμε ποτέ».
Αναλογίστηκα την κλασσική παράδοση, πριν την εποχή του Ομήρου, που χώριζε την ανθρωπότητα σε δύο είδη, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους: απ’
τη μια, τους ήρωες, δείγματα μιας ονειροπόλου ανθρωπότητας, άτομα ικανά
 να πραγματοποιήσουν το αδύνατο, και απ’ την άλλη, ένα απροσδιόριστο πλήθος ανθρώπων χωρίς θέληση, χωρίς όνειρα, απρόσωπο. Οι μεν, καθοδηγούμενοι από το Πεπρωμένο, είχαν προορισμό τη μεγάλη προσωπική περιπέτεια• οι δε, με προορισμό μια ασήμαντη ζωή, ζούσαν κάτω από τους νόμους της τύχης και της σύμπτωσης.
Η ιδέα ότι οι μεγάλοι μύθοι των μακρινών εποχών, στην πραγματικότητα αφηγούνταν τα κατορθώματα των ανθρώπων που είχαν ανακαλύψει τη ‘Σχολή’, διαφώτισε τη σκέψη μου. Οι περιπέτειές τους, οι αναμετρήσεις με τέρατα και γίγαντες, που τραγούδησαν περιπλανώμενοι αοιδοί, ήταν οι στάσεις του «ταξιδιού της επιστροφής», ενός ταξιδιού μέσα στην ψυχολογία του καθενός, στις δαιδαλώδεις διαδρομές, στα πιο μυστικά σημεία τού Είναι. Ο Dreamer μου εξήγησε ότι στις πιο απόκρυφες περιοχές της ύπαρξης, εκεί που φανερώνονται τα αρνητικά συναισθήματα και κυλάει η λήθη των καταστρεπτικών σκέψεων, των αισθημάτων ενοχής . . . ακριβώς εκεί βρίσκεται η πηγή όλων εκείνων των τεράτων, η πηγή των χυδαιοτήτων, των θανάτων, της κάθε μας πτώσης. . . «Πρέπει καταρχάς να βρεις τον εχθρό μέσα στο σώμα σου. Κι όταν θα τον έχεις ξετρυπώσει θα τον βρίσκεις μπροστά σου ολοένα και πιο ύπουλο, πιο ισχυρό... πιο ανελέητο. Ο ανταγωνιστής μεγαλώνει μαζί με σένα!... Δεν υπάρχουν χιλιάδες εχθροί, μα μόνο ένας, και η νίκη είναι μόνο μια… ενάντια στον εαυτό σου.
Το «ταξίδι της επιστροφής» για έναν άνθρωπο, είναι η μεγάλη ευκαιρία να θεραπεύσει το παρελθόν του» είπε, και με το βλέμμα του, αργά, διέσχισε την  πλατεία με τις δίδυμες εκκλησίες, τα αρχοντικά, τα αγάλματα γύρω από τον αρχαίο οβελίσκο• παρατήρησε το πλήθος που την πλημμύριζε.
«Ο κόσμος είναι το παρελθόν – ισχυρίστηκε, δημιουργώντας έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους αφορισμούς του – Οποιονδήποτε συναντήσεις, οτιδήποτε συναντήσεις είναι πάντα το παρελθόν. Ακόμα και αν εμφανιστεί μπροστά σου αυτή τη στιγμή, αυτό που βλέπεις κι αγγίζεις είναι μονάχα η υλοποίηση των νοητικών σου καταστάσεων…
Past is dust. Ο κόσμος που βλέπεις κι αγγίζεις αυτή ακριβώς τη στιγμή, είναι η υλοποίηση όλων όσα υπήρξες… Τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί στη ζωή σου, αν δεν είχε πρώτα λάβει τη συγκατάθεση μέσα στις σκέψεις σου…»
Ο κόσμος είναι σκόνη. Φύσα τη να σκορπιστεί».
Elio D’ Anna « Η Σχολή των Θεών»


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Θέατρο...

$
0
0

Το να ερμηνεύεις ‘τέλεια’ ένα ρόλο σημαίνει ότι στη ζωή έχεις υπερβεί εκείνο το ρόλο, σημαίνει ότι ‘κατανοείς’, έχεις πρόσβαση στις υψηλότερες περιοχές ευθύνης.

 Το θέατρο στην αρχή, ήταν μια σχολή τού Είναι, μια σχολή της ελευθερίας, όπου οι μαθητές-ηθοποιοί μάθαιναν να ενσαρκώνουν τους ρόλους και να τους υπερβαίνουν, να αποκτούν την ικανότητα να τους υποδύονται και να εξέρχονται από αυτούς χωρίς να εγκλωβίζονται. 

Ερμηνεία επομένως σήμαινε, μαθαίνω να απελευθερώνω το Είναι από τις καταστροφικές μου σκέψεις και από τα αρνητικά συναισθήματα.

 Κι αυτή η καθαρτική, εξαγνιστική πράξη που ασκούσε το θέατρο, αν και ευεργετούσε κυρίως τους ηθοποιούς, επεκτεινόταν και στο χορό, στο κοινό, στην πόλη, ακόμα και σε ολόκληρο το έθνος, ενώνοντάς το, δημιουργώντας τις συνθήκες της ελευθερίας του και του πλούτου του. 

Αυτή η λειτουργία εξασφάλισε στο θέατρο τον κεντρικό ρόλο που είχε πάντα σε όλους τους πολιτισμούς, και που ακόμα γοητεύει τον άνθρωπο και δικαιολογεί τη μαγεία του.
Elio D’ Anna «Η Σχολή των θεών»


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γυναίκα και παιδί;Κάτι έχω ακούσει...

$
0
0



Good News Ladies!
Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, ένα επιπλέον μισό βαγόνι στο μετρό του Ντουμπάι θα είναι διαθέσιμο για τις γυναίκες και τα παιδιά κατά τις ώρες αιχμής...

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πόνος στην λεκάνη, στην ούρηση, στην επαφή, δύσοσμες εκκρίσεις, φαγούρα, μπορεί να οφείλονται σε ουρολοίμωξη ή σε κολπίτιδα

$
0
0

Του Γιώργου Μονεμβασίτη, μαιευτήρα - γυναικολόγου
Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που τα κρούσματα κολπικών λοιμώξεων αυξάνονται αρκετά. Οι συχνές επισκέψεις στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά και η ηλιοθεραπεία στην άμμο θεωρούνται από τους βασικούς υπευθύνους για την αύξηση αυτή. Αν μάλιστα έχετε αντιμετωπίσει και παλιότερα πρόβλημα, τότε γνωρίζετε καλά πόσο εξαντλητικές είναι οι λοιμώξεις αυτές. H ζεστή άμμος της θάλασσας περιέχει μικροοργανισμούς (μύκητες, παράσιτα, κόκκους), τα οποία μπορεί να προέρχονται από ούρηση και αφόδευση ζώων (σκύλοι, γάτες, πουλιά), που μπορεί να μεταφερθούν στα εξωτερικά και εσωτερικά όργανα της γυναίκας με άσχημες συνέπειες.
Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν τις νέες γυναίκες είναι οι κολπίτιδες. Με τον όρο κολπίτιδα εννοούμε τη φλεγμονή του κόλπου. Η κολπίτιδα συνήθως εκδηλώνεται με την ύπαρξη κνησμού και αυξημένων υγρών από τον κόλπο, τα οποία ορισμένες φορές είναι δύσοσμα. 
Η κολπίτιδα, αν και στην πρώτη ματιά φαίνεται κάτι απλό, μπορεί ν΄ αποτελέσει ένα από τα δυσκολότερα στην αντιμετώπιση τους προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της φυσιολογίας του κόλπου και στην πολυπλοκότητα των λεπτών ισορροπιών πάνω στις οποίες στηρίζεται η εύρυθμη λειτουργία του.
Ο κόλπος υπό κανονικές συνθήκες αποικίζεται από ένα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών, οι οποίοι είναι γνωστοί με τον όρο φυσιολογική χλωρίδα. Πρόκειται δηλαδή για μικροοργανισμούς οι οποίοι πρέπει να υπάρχουν στον κόλπο. Η παρουσία αυτών των μικροοργανισμών είναι επιθυμητή για δύο λόγους:
α) Χάρη σε ουσίες που παράγουν διατηρούν το pH του κόλπου σε επιθυμητές τιμές και
β) εμποδίζουν την ανάπτυξη κάποιων άλλων μικροοργανισμών, οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται στον κόλπο (παθογόνοι μικροοργανισμοί). 
Στην περίπτωση της κολπίτιδας αναπτύσσονται κάποιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε βάρος της φυσιολογικής χλωρίδας, διαταράσσοντας έτσι την ισορροπία του κόλπου. Το pH διαταράσσεται και αυτό κλινικά εκδηλώνεται με τη μορφή κνησμού και υγρών στο κόλπο.
Οι μύκητες είναι ένα από τα πλέον συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα, με το οποίο όλες οι γυναίκες θα έρθουν κάποια στιγμή αντιμέτωπες. Σύμφωνα με μελέτες μάλιστα, τρεις στις τέσσερις γυναίκες παρουσιάζουν κολπική μυκητίαση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Γίνονται αντιληπτοί από τη φαγούρα, το τσούξιμο και τον ερεθισμό στην περιοχή του κόλπου και συνήθως, οφείλονται στη μακροχρόνια λήψη αντιβιοτικών, στη μείωση της άμυνας του οργανισμού και σε ορμονικές διαταραχές, επίσης εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Ωστόσο, το καλοκαίρι, πίσω από τους μύκητες κρύβονται τα στενά και συνθετικά ρούχα και εσώρουχα, τα βρεγμένα μαγιό που στεγνώνουν πάνω μας, καθώς και τα σερβιετάκια σε καθημερινή βάση.
Η ουρολοίμωξη επίσης ταλαιπωρεί πολύ τις γυναίκες μετά το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στη χρήση ακάθαρτων τουαλετών και στο ότι οι γυναίκες αποφεύγουν να ουρήσουν το βράδυ, ιδιαίτερα μετά από κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο δρα ως διουρητικό.
Τα οξυτενή κονδυλώματα, παρότι είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, εμφανίζουν έξαρση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, γιατί πολλοί αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους. Ακόμα και εάν η χρήση του προφυλακτικού δεν προστατεύει 100%, είναι απαραίτητη η χρήση του σε περίπτωση μη μόνιμης σχέσης. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε την λοίμωξη με τον ιό HPV και τις μετέπειτα θεραπείες με  laser , διαθερμία κλπ.
Το ίδιο ισχύει φυσικά με πιο σπάνιες λοιμώξεις όπως η Σύφιλη, η Βλεννόρροια, η Γονόρροια, τα χλαμύδια, ο Έρπης, ο ιός HIV και η Ηπατίτιδα Β & C. Κάποια απ’ αυτά, όπως ο έρπης, ενδεχομένως να μην εμφανιστούν άμεσα αλλά οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο σώμα μας. Ωστόσο νοσήματα όπως η γονόρροια και τα χλαμύδια μπορεί να επηρεάσουν ακόμα και τη γονιμότητα της γυναίκας.
Οι πιο συχνές γυναικολογικές λοιμώξεις μπορεί να οφείλονται:
  • μυκητίαση
  • Gardnerella
  • E. coli
  • μυκόπλασμα / ουρεόπλασμα
  • χλαμύδια
  • γονόκοκκος
  • εντερόκοκκος
  • έρπητας γεννητικών οργάνων
  • σύφιλη

Τα κλινικά συμπτώματα όπως:
  • πόνο στην πύελο (λεκάνη)
  • πόνο κατά την ούρηση
  • πόνο στη σεξουαλική επαφή
  • κολπική αιμορραγία
  • έντονες / δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις
  • κνησμό αυτόματο ή κατά την επαφή
  • ερυθρότητα του αιδοίου 
  • πυρετό
Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και αν δεν έχει γίνει αντιληπτό κάποιο σύμπτωμα, είναι απαραίτητες η διενέργεια τεστ ΠΑΠ και η καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού μετά τις διακοπές. Με την κλινική εξέταση και τη λήψη καλλιεργειών των κολπικών και τραχηλικών εκκρίσεων αναγνωρίζεται ο παθογόνος παράγοντας και χορηγείται η κατάλληλη αντιβιωτική ή αντιμυκητιασική αγωγή.
Η γυναίκα που θα εκδηλώσει αυτά τα συμπτώματα πρέπει να απευθυνθεί στο γυναικολόγο της. Αυτός θα εκτιμήσει τη βαρύτητα της κατάστασης και θα μεθοδεύσει την αντιμετώπιση της, με τη χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων, είτε τοπικά στον κόλπο είτε συστηματικά από το στόμα. 
Θα πρέπει να επισημανθεί η λανθασμένη τακτική πολλών γυναικών που αντιμετωπίζουν μόνες τους το πρόβλημα, με βάση την αγωγή που είχαν πάρει κάποιες φίλες τους για ανάλογα συμπτώματα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κάθε μόλυνση είναι διαφορετική και ο οργανισμός της κάθε γυναίκας διαφέρει. Στην καθημερινή μας πρακτική συναντούμε επίσης και ένα αρκετά μεγάλο αριθμό γυναικών οι οποίες λαμβάνουν αγωγή προληπτικά, χωρίς δηλαδή να έχουν κάποιο σύμπτωμα. Πρόκειται για γυναίκες οι οποίες πιστεύουν ότι για να αποφύγουν την εμφάνιση κάποιας κολπίτιδας χρειάζεται να πάρουν προληπτικά κάποια φαρμακευτική αγωγή, είτε σε μηνιαία βάση, είτε πριν από κάποια συγκεκριμένη περίοδο (π.χ στις διακοπές τους). 
Αυτή η αναίτια χρήση φαρμακευτικών ουσιών, όχι μόνο είναι άχρηστη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επιζήμια, δημιουργώντας ποικιλία διαταραχών στην εύθραυστη ισορροπία του κόλπου. 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι γυναικολογικές λοιμώξεις πρέπει να αντιμετωπισθούν σοβαρά και μεθοδικά Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σωστή πρόληψη, ο σωστός εργαστηριακός έλεγχος και η έγκαιρη επίσκεψη στον γυναικολόγο μόλις εντοπίσετε τα πρώτα συμπτώματα βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Γιουνανιστάν 29/05/2020:τα greeklish φεύγουν, τα gr-turkish έρχονται...

$
0
0


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

(ανταπόκριση από το μέλλον)

2020. Η επιμονή του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ σε συνεργασία με το υφιστάμενό τους Υπουργείο Πολιτισμού έφερε αποτελέσματα.
Μπορεί οι Άραβες και οι Σκοπιανοί να τους έφτυσαν στα μούτρα τα τουρκικά σήριαλ, αλλά ένα χωριό κάπου στα νότια της Βαλκανικής χερσονήσου, το Γιουνανιστάν αντιστάθηκε στις πατριωτικές σειρήνες και κράτησε χαρακτήρα.
Τα τουρκικά σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση πολλαπλασιάστηκαν.
Η επιμονή δε του Τουρκικού Παράγοντα να δίνονται μεν στα ελληνικά κανάλια  δωρεάν ή σε ιδιαιτέρως χαμηλή (συμβολική) τιμή πλην όμως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αναμεταδίδονται στα Τούρκικα, έπιασε τόπο.
Μέσα σε λίγα χρόνια οι Έλληνες εξοικειώθηκαν τόσο μα τόσο πολύ με τα Τούρκικα που πλέον δεν χρειάζονται μετάφραση. Τα καταλαβαίνουν όλα, μα όλα. Σαν δική τους γλώσσα!
Έχουν δε εξοικειωθεί τόσο πολύ που πλέον καταργήθηκαν και ταgreeklish (Ω, του θαύματος!) και, ναι, πλέον οι Έλληνες στα sms τους και στα διαδικτυακά τους σερφαρίσματα γράφουν μόνο, μα μόνον Ελληνικά.
Ποιοτικότατα Ελληνικά. Σαν τα παρακάτω...
Και το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως, επηρεασμένοι από το υψηλότατο πνευματικοδιανοητικό επίπεδο αυτών των σήριαλ που τόσο επίμονα παρακολουθούσαν τόσα χρόνια, είναι και οι ίδιοι οι διάλογοί τους εξαιρετικά υψηλού επιπέδου!!!

Να, όπως ας πούμε ο παρακάτω «σοβαρότατος» και «ελληνικότατος» διάλογος από επαιτειακή τηλεοπτική παραγωγή ελληνικού καναλιού με ημερομηνία 29 Μαίου 2020....
(Στο trailer) υποτίθεται πως δύο Έλληνες επικοινωνούν διαδικτυακά με τέτοια άνεση μεταξύ τους στα Τουρκικά που πλέον (υποννοεί) δεν υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη (στην κοινή γνώμη) η εναντίωση στα τουρκικά σήριαλ. Θεωρείται (πια) αναπόσπαστο τμήμα της νεοελληνικής κουλτούρας.
Το πρώτο μέρος του «Ελληνικού αφιερώματος» έχει να κάνει με τις τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική γλώσσα εν έτι 2013.
Το δεύτερο μέρος της παραγωγής θα έχει «εμπλουτισμένο λεξιλόγιο» με χιλιάδες τουρκικές λέξεις που είτε θα έχουν εισχωρήσει στην Ελληνική γλώσσα ως το 2020 είτε θα θεωρείται (τουλάχιστον) εξοικειωμένη η Ελληνική κοινωνία με την χρήση και τη σημασία τους. Θα συμμετέχουν Έλληνες και Τούρκοι ηθοποιοί και βεβαίως θα είναι συμπαραγωγή.
Ασχέτως εάν οι Έλληνες δεν θα έχουν βάλει δεκάρα και όλη η χρηματοδότηση θα προέρχεται από τα μυστικά κονδύλια της ΜΙΤ. Κι άλλα μεγάλα κέρδη για μερικούς μερικούς εγχώριους «γάτους της (τουρκο)παγκοσμιοποίησης».
Αναμένεται οσονούπω.

Ας δούμε όμως αυτό το πρώτο μέρος.

(Αυστηρή προειδοποίηση: ο ιντερνετικός αυτός διάλογος ακολουθεί το ποιοτικό παράδειγμα των «διδασκάλων» του Τουρκικών Σήριαλ και είναι αφόρητα βαρύς, σοβαρός και περίπλοκος. Όπως ακριβώς και τα σχετικά σήριαλ.Οπλιστείτε με υπομονή. Για όποιον δεν «αντέξει την ποιότητα του διαλόγου» μετά από τις πρώτες σειρές – θα είναι υπεραρκετή «δόση» - ας πάει κατ’ ευθείαν στον «επίλογο» ):

- Άφεριμ Μπίρουμ Τζερεμέ
- Άφεριμ γκιαβρούμ τσογλάν.
- Ίσα ρε ΑΛΑΝΙ. Κεφάτο σε χαμπαριάζω πρωινιάτικα.  
- Το γλεντάς ωρέ ποτέ με την σεκλέτω την Σουλτάνα σου; Ή μονίμως στο φατσοτεφτέρι είσαι;
- Στο μιλέτ της λούφας πάλι τεμενιάζεις μπήρουμ;
 - ΑΓΑμ’ εσύ με τα ντέρτια σου. Ζαμάνια κάναμε να σ’ ακούσουμε.
- Σε βάρεσε τ’ αγιάζι γρουσούζη; Σιγά μη σε πω και Πασάμ...
- Χα. Στην τσέπη τά’ χω γω τα χρονάκια μου. Αλί από σένα Μπάμπαλη...
- Άσε ρε ψευτοεργένη...μπαϊλντισες με το καβούκι σου μάλλον κι είπες να ξεσκαρίσεις μπίνικα, ε;
- Άιντε μωρέ, να σου κάνω το χατήρι...κοτζάμ γέρο τσόγλανος είσαι...μην μου πάθεις και κανένα νταβαντούρι...
- Κολαούζος κελεπούρι λαγούμιζε στα κουτουρού...βρε άι σιχτιρ...στην ηλικία σου θες και internet...
- Εμ τζάνεμ είσαι και λεβέντης, είσαι και λαπάς.
- Ωρε ζαγάρι δεν το κόβεις το κουσούρι εσύ...μπαξίσι από γεννησιμιού σου έμεινε, ε;
- Τώρα που πήρα το κολάι στο διαγούμισμα;
- Ντηπ για ντηπ μπάμιας και  μαγκούφης πάντα, έτσι;
- Ωπ, έπιασες ταβάνι τώρα...θ’ αρχίσει ο καβγάς...
- Θα με κάνεις μπαρούτι πάλι ρε μπαγιάτικο κοτσάνι;
- Άσε ρε μπαγλαμά, κάνε κανα μερεμέτι στο μαραφέτι σου πριν σε μπαγλαρώσει κανας μπινές σερέτης τσόγλανος...
- Το αφιονισμένο μπουρί μου ρε μπουλουκομπουνταλά; Άντε μη στο δώσω ρεγάλο για το βράδυ...
- Ίσα ρε μαραζωμένη νταντά...
- Τσιμπούκι σεβνταλίδικο γιουρούσι στον οντά σου γκιουζέλ χανούμ...
- Καλά, άσε το νταραβέρι τώρα μη σου’ ρθει κανας νταμπλάς από το νάζι...
- Ντελάλη έβγαλες μωρέ μπατίρη τενεκέ στο μαχαλά;...πάλι ντιβάνι ψάχνεις; το πολύ πολύ να βρεις καμιά κατσίκα ξανά...τέτοιος σακάτης τσομπάνης είσαι...
- Έλα ρε σέρτικε καρασεβνταλή, κάνε μου ένα ρουσφέτι στην γκιουζέλ χανούμ σου που είναι κι από σόι να της στήσω το μπαϊράκι μου στο Δερβένι της...
- Ου μωρέ φουκαρά τζαναμπέτη και τσάμπα να’ παιρνες τέτοιο τεφαρίκι, τι θά’ κανες βρε με σακατεμένη την τουλούμπα σου; Με το ζόρι τσίσα μόνο μπορείς πια...
- Τουμπεκί παλιοτσιφούτη...κάν’ το συ μωρέ και σε χαλαλίζω γω μετά...χαράμι πάντως δεν θα πάει...και κάτσε συ στο ραχάτι σου ασίκη μου μπατζανάκη να μαραζώνεις...
- Μπόλικο μπόι έβγαλες στο καραούλι κουβαρντά μου...ο κιμάς σου δεν ξέρω έτσι καβουρντισμένος που είναι πια αν αντέχει να’ ρθει μουσαφίρης ή αν θα σκάσει σαν καρπούζι...
- Μωρέ άμα πήρε το μαγγάλι να δεις πως πυρώνει ο μπαλτάς...
- Ντελη-πασά μου με το παντζάρι σου...μωρέ μπεκρή μπακάλη δεν μπούχτισες ακόμη με αυτό το ντουμάνι στο κεφάλι σου; Ρε κόψ’ το χούι πριν πάθεις κανά χουνέρι...μαστουροχασίκλα...
- Το χαβά σου εσύ κωλοχασάπη...αλλά τι να σου πω που σε κάνω χάζι...
- Βρε δε σε κάνω ζάφτι παναθεμά σε. Πως πάνε τα τεφτέρια σου ρε παλιοτσιγκούνη;δουλεύει αριάνι και το καλέμι τώρα;
- Όπως πάνε και τα δικά σου τα παζάρια...τσίφτικα...ε, δεν καζαντίζουμε κιόλας...
- Τσιράκι στα γρόσια πάντα, έτσι σαίνι μου; Εκτός από αντζαμής βεβαίως...
- Στην τράμπα δεν είναι όλος ο ντουνιάς τσαχπίνη και χαρμάνη μου;
- Μωρέ χάλι μαύρο και ζαβό είναι...για ένα χαρτζιλίκι κάνουμε όλοι τον χαμάλη....
- Πάλι μπόσικος είσαι μωρέ...βάλε γκέμι στο γινάτι σου και θα έρθει και το γούρι...
- Ποιό γούρι μωρέ που μου έχουν φύγει τα κότσια απ’ το μπινελίδικο αλισβερίσι;Με τέτοια κεσάτια που περνάμε, πάει το κέφι πλέον για αυτά. Καλύτερα να ήμουν στον κασμά ή τα καζάνια, τους κεφτέδες, τα τασκεμπάπ και τα γιουβετσοτουρλού ...πιο πολλά θα’ πιανα...
- Τι να πω κι εγώ μωρέ με τα καφάσια και τα ζαρζαβατικά; Και μπακάλης και μανάβης. Εσύ; Πάει το μποστάνι; Το’ βγαλες;
- Δεν πήγαινε άλλο. Μπαϊλντισα και τ’ άφησα αμανάτι . Αμάν πια. Μου έφυγε το καφάσι. Εσύ το καΐκι;
- Έξω. Με κούρασαν τα μελτέμια...δύσκολοι αμανέδες τ’ αμπάρια πια. Το γιαπί; Πας ακόμη;
- Μπαα...πάνε αυτά...μαζί και οι λουφέδες....μας έμεινε τ’ αραλίκι τώρα στο καφενείο...
- Χαβούζα η ζωή Αδερφέ...άτιμο κισμέτ και μπόχα τα καλντερίμια της...
- Χαλκάς σκέτος μωρέ...και τα λούκια της και τα τερτίπια της...με το καντάρι...
- Τι λέει το σινάφι σου ρε αχαΐρευτε; πάει το καμουτσίκι στην καμπούρα σύννεφο;
- Τι να λέει...τσαπατσούληδες, τεμπέληδες και μόνο σαματά ολημερίς...και τα βράδυ στους τεκέδες...μωρέ άχτι τους έχω αλλά τι να κάνω...
- Πιλάφι να υπάρχει καρντάσι στην καραβάνα και έξω απ’ το μπουντρούμι...τ’ άλλα όπως οριστούν...
- Κάλπικη η ζωή εφέντη μ’...για τα πολλά τ’ ασκέρια, εμάς τουλάχιστον...τα τσόλια και τα λέσια...
- Λεκές είμαστε Αδερφέ...λεκές στο μουσαμά της ζωής...όπως βαράει η γκάϊντα της θα χορέψουμε...
- Θέλει και μεράκι όμως για να βγει πέρα η ζωή...αν δεν υπάρχει ο νταλκάς πως θα βγεις τσάρκα στα σοκάκια της και θα βαράς παντζούρια να σε δούνε μωρέ;
- Έχεις δίκηο...αν είναι κάλπικη, μες στον κουβά σου θα χωθείς και θα κλείσεις και το καπάκι...
- Ναι μωρέ...κι αν δεν έχεις και μαγιά, το μεράκι μαντζούνι είναι και πάει...ταπί θα μείνει ο κουμπαράς...και βουρ στο βερεσέ μετά...
- Μωρ’ αν δεν είσαι από τζάκι ξέχνα το μεζέ...θα πας με τα μπουλούκια ντουγρού για το ντουβάρι...χωρίς καλή σερμαγιά και γερά τακίμια δεν κάνεις χαΐρι...
- Το μπούζι και η μπόρα θέλουν τσαρδί και σόμπα...αμ πως; Για λίγους είναι τα καλά τα βιλαέτια...τσιφλικάδες και δραγουμάνους...
- Γι’ αυτό σου λέω πεζεβέγκημ. Εμ που πας χωρίς γιλέκο και παπούτσια στη μπόρα; Αν είσαι με μπελαλίδικα μπατζάκια, τράβα στο νταμάρι καλύτερα να σπας χαλίκι...
- Πάντα το ίδιο καλούπι βρε γκαρντάσι...και με τσαντίζει σα γιακάς από τριχιά που θες δε θες το ζαλώνεσαι...
- Αμ ήθελες να γίνεις και μπαμπάς...δεν σού’ φτανε η δική σου η μαούνα να ταΐσεις, κάνε ρεφενέδες τώρα για ταγίνια στα τσογλάνια σου και στη χανούμ σου...
- Άιντε τζερεμέ, άνοιξες το μεντεσέ πάλι και μπέρδεψες τα μπούτια σου...το χουβαρνταλίκι σε μάρανε...
- Μωρέ κιοτή πότε θα σε τουλουμιάσει εσένα κανένας ...άιντε να δούμε...
- Εμένα δεν με τσουβαλιάζουνε πασά μου...εσένα μη σε βρούμε στο τσιγκέλι καμιά μέρα...δεν το γλιτώνεις το γιουχάρισμα...
- Όποιος χουζουρεύει δεν κινδυνεύει απ’ τον σουγιά γκαρντάσι μου...όποιος πετάει το τσουλούφι όμως στα 60 του, αυτός θα φάει τον σοβά, αυτόν θα κλείσουνε και στο σεντούκι...
- Άιντε ρε ταραμά, χαφιέ...αφού δεν την κουλαντρίζεις, κλείσου στο τσαντίρι σου λοιπόν κι άσε τα ζουμπούλια και τους μενεξέδες για μας τα λελέκια...
- Τσακμάκι μου εσύ...που όλοι οι μπαξέδες χαλί γίνονται να τους φυτιλιάσεις...μωρέ ντηπ κουμπούρα είσαι...
- Η μπογιά μας βαστά ακόμα ρε...τι τσακίρηδες γλεντζέδες είμαστε...το κουρμπέτι θέλει αστάρι από τσαγανό για να βγει πέρα βρε...
- Μπαγιάτικος μαϊντανός είσαι που περνιέται για ακριβό μπαχαρικό, αλλά ποιός να στο πει έτσι που κοζάρεις σαν κιρκινέζι ξεπουπουλιασμένο...
- Μμμ...τσαλίμιασε κι ο τσαμπουκάς ο τσαλαπετεινός τώρα... Άντε ρε γρουσούζη ζεμπερώσου στο ντουλάπι σου εσύ κι άσε τ’ σόϊκα περβάζια για μας...
- Μωρέ το σουλούπι σου πότε το είδες τελευταία φορά στο τζάμι;
- Άντε ρε πατημένε γιαρμά λούφαξε στο κιόσκι σου...
- Ναι, ξέρω, αφήνω τα μουρντάρικα τα κωλοχανεία για σένα...τον Μέγα Μπογιατζή...
- Αμεε...τα καλά σιρόπια θέλουν και γερά φλιτζάνια...δεν είσαι συ για λούκια...άστα αυτά για τους αληθινούς νταήδες της ζωής...
- Καλά μωρέ...μάζεψε τώρα το στέρφο το σιντριβάνι σου γιατί μας κατάβρεξες...φυντάνι μου εσύ...
- Ρε πάρε το φιστίκι σου απο δώ...
- Δε μου λες, την κόπιτσά σου την κουβαλάς στην τσάντα ή την πας τσουλώντας;
- Άιντε ρε με το μασούρι σου...και πάρε τα χάπια σου μην ξεραθείς απ’ τον καημό σου...
- Ρε Καραμήτροοο, που πας με το κεφάλι ταψί ρεεε; Οι χανούμισες θέλουν τσακάλια ορε, όχι μαχμουρλήδες μασκαράδες...
- Ουστ από δω ρε που θα με πεις Καραμήτρο, και μάθε να μιλάς Ελληνικά...το «Καρά» είναι Τούρκικη λέξη, μην με ξαναπείς έτσι.....
- Γιατί ρε; Ελληνικά μιλάω και φαρσί μάλιστα...

Επίλογος – εν κατακλείδι:

Το 90% των παραπάνω λέξεων είναι «τούρκικα δάνεια» στην Ελληνική γλώσσα που διατηρούνται μέχρι σήμερα στην καθομιλουμένη.
Θα μπορούσε το κείμενο να φτάσει ακόμη και δέκα φορές σε μάκρος. Περίπου στις 5.000 τουρκικές λέξεις (βασικές και παράγωγα) λέγεται ότι χρησιμοποιούνται στον έναν ή στον άλλον βαθμό σε όλη την επικράτεια ή σε περιοχές της. Δεν χρειάζεται. Είναι υπεραρκετό το «δείγμα». Για περισσότερα δείτε το σχετικό λεξικό «Τουρκικών Γλωσσικών Δανείων»https://sites.google.com/site/1001lexeis/Home
Αν και ένα μέρος αυτών είναι παλαιότερες Ελληνικές που στην πορεία τις πήραν οι Τούρκοι, τις «παράφρασαν» και τις ξαναπήραμε κατόπιν εμείς «τουρκοποιημένες» δεν παύουν να είναι, έστω, «Τουρκικά αντιδάνεια»...
(το αντίστοιχο – και σε μεγαλύτερο βαθμό – συμβαίνει και στην δική τους γλώσσα ασφαλώς. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
Εάν μπορούμε να καταλάβουμε και να «νοιώσουμε σαν δικό μας» (γλωσσικά) τον παραπάνω «ελαφρύ» διάλογο με τις ήδη υπάρχουσες - στο λεξιλόγιό μας – τουρκικές λέξεις, τότε μπορούμε να φανταστούμε ότι σε λίγα χρόνια, με το εν εξελίξει μπαράζ των τουρκικών σήριαλ, θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε πολύ πολύ περισσότερα εφόσον η «φτωχή μας γλώσσα» θα έχει εμπλουτιστεί με πολλές χιλιάδες ακόμη Τουρκικές λέξεις...(κάποιοι φροντίζουν γι’ αυτό, πριν από μας για μας, χωρίς εμάς)...
Ναι, μέσα από κατώτερης ποιότητας – πλην καθημερινούς/απλούς, άρα «εύκολα αφομοιώσιμους» - ακατάπαυστους τηλεοπτικούς τουρκικούς διαλόγους...
Ίδιου επιπέδου με το παραπάνω «δείγμα»...
Τις κασσέτες οπτικοακουστικής διδασκαλίας ξένων γλωσσών (μέσω τρικ όπως η διαρκής επανάληψη διαλόγων/λέξεων κλειδιών) τις θυμούνται οι παλαιότεροι;
Ε, ένα τέτοιο πράγμα....

Αυτό ονομάζεται «σιωπηρός εν τοις πράγμασι Εκτουρκισμός»...

Ναι, μέσα από φτηνή υποκουλτούρα...ακριβώς γι’ αυτό και είναι «αποτελεσματικό εργαλείο»...

Περαστικά μας...

Προφανώς κάποιοι (εντός κι εκτός) ξέρουν καλά τι κάνουν...

ΥΓ: ο «αντίστοιχος» διάλογος, άραγε, μεταξύ γυναικών πως θα ήταν; Ε, δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς...όχι τίποτε άλλο, αλλά νομίζω πως η πλειοψηφία του σχετικού τηλεοπτικού κοινού είναι γυναίκες. Άρα, μάλλον εκεί θα διαπιστωθούν και οι «πρώτες σχετικές γλωσσολογικές/συμπεριφορικές αλλαγές»...Ε, ρε αντράκια του μέλλοντος τι σας περιμένει αν δεν έχετε την «ανάλογη Τουρκική Αύρα»....

Γιώργος Ανεστόπουλος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Υπάρχει ένας κόσμος για κάθε νου, επειδή κάθε νους ζει στον δικό του κόσμο

$
0
0


Σε μια αίθουσα κινηματογράφου, κοιτάζεις την οθόνη, ποτέ δεν κοιτάζεις πίσω. 
Η μηχανή προβολής είναι πίσω. Η ταινία δεν βρίσκεται πραγματικά πάνω στην οθόνη. Δεν είναι παρά μια προβολή σκιάς και φωτός. Η ταινία υπάρχει ακριβώς από πίσω, ποτέ όμως δεν κοιτάζεις εκεί. Και η μηχανή προβολής βρίσκεται εκεί. 


Ο νους σου είναι στο πίσω μέρος της όλης ιστορίας και ο νους είναι η μηχανή προβολής. Πάντοτε όμως κοιτάζεις τον άλλο, γιατί ο άλλος είναι η οθόνη.
Όταν είσαι ερωτευμένος, ο άλλος μοιάζει όμορφος, ασύγκριτος. Όταν μισείς, το ίδιο πρόσωπο δείχνει σαν το ασχημότερο, και ποτέ δεν έχεις επίγνωση πώς γίνεται το ίδιο πρόσωπο να είναι το ασχημότερο και το ίδιο πρόσωπο να είναι το ομορφότερο...
Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να φτάσεις στην αλήθεια, είναι να μάθεις πώς να είσαι άμεσος στην όρασή σου, πώς να αφήσεις τη βοήθεια του νου. Αυτός ο παράγοντας του νου είναι το πρόβλημα, γιατί ο νους μπορεί να δημιουργεί μονάχα όνειρα...
Μέσα στον ενθουσιασμό σου, το όνειρο αρχίζει να μοιάζει με πραγματικότητα. Αν είσαι υπερβολικά ενθουσιασμένος, τότε είσαι μεθυσμένος, τότε δεν έχεις τα λογικά σου.
Τότε ό,τι βλέπεις δεν είναι παρά μια δική σου προβολή.
Και υπάρχει ένας κόσμος για κάθε νου, επειδή κάθε νους ζει στον δικό του κόσμο.
Osho


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;

$
0
0

ΤΟ ερώτημα «Ποιος Είμαι;» είναι σημαντικό, γιατί αν δεν ξέρετε ποιοι είστε δεν μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά ή να ερμηνεύσετε την ενέργεια γύρω σας.
Όλοι σας έχετε μια αίσθηση για το ποιοι είστε: έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ξέρετε πώς αντιδράτε, πώς χρησιμοποιείτε το χρόνο σας κλπ. Οι περισσότεροι από σας έχετε επίσης μια εικόνα για το ποιοι θα θέλατε να είστε — πώς θα θέλατε να είναι το σώμα σας, πώς θα θέλατε να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας, πόσα χρήματα θα θέλατε να βγάζατε, πόσο θα θέλατε να γυμνάζεστε και ποια φαγητά νομίζετε ότι θα έπρεπε να τρώτε. Θα μιλήσουμε αργότερα για όλες αυτές τις εικόνες που έχετε σχετικά με το ποιοι νομίζατε ότι θα έπρεπε να είστε, το όραμα του ποιοι θα θέλατε να είστε.
Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να βρείτε την ηρεμία του νου σας. Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει να περάσετε αρκετό χρόνο μόνοι σας, ήρεμοι και συλλογιζόμενοι, ακούγοντας τις σκέψεις σας, σκεφτόμενοι τη μέρα που περάσατε καθώς και τον εαυτό σας.

Για να μάθετε ποιοι είστε πρέπει ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας. Τι σημαίνει μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας; Μερικοί από σας νομίζετε ότι σημαίνει να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της θέλησης για ν' αναγκάζετε τον εαυτό σας να ζει το όραμα αυτού που νομίζετε ότι θα έπρεπε να είστε. Μπορεί να νιώσετε ότι από τη στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε κάτι πρέπει να τηρήσετε ανυποχώρητα κι άκαμπτα αυτή την απόφαση.
Η Ανάληψη μιας Δέσμευσης Απέναντι στον Εαυτό σας Σημαίνει ν' Ακούτε τα Συναισθήματα σας από Στιγμή σε Στιγμή και να Ενεργείτε με Βάση το τι είναι Σωστό για σας στο Παρόν.
 Όλες σχεδόν οι αποφάσεις που παίρνετε σχετικά με το πώς θα φέρεστε, συνεπάγονται την προβολή του τωρινού σας εαυτού σε κάποιο μελλοντικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε αποφάσεις για ένα χρόνο που δεν έχει φτάσει ακόμη. Το ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας σημαίνει να είστε στο παρόν, ν' αναγνωρίσετε ότι διαθέτετε μια αρκετή αίσθηση του εαυτού σας για να κάνετε το σωστό αυτή τη στιγμή. Σημαίνει να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας ξέροντας ότι δε χρειάζεται να ξυπνάτε το πρωί και να λέτε στον εαυτό σας πώς θα είστε, πώς θ' αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις` δε χρειάζεται ν' ανησυχείτε για το τι θα συμβεί μετά από τρεις βδομάδες ή μετά από ένα χρόνο. Σημαίνει να γνωρίζετε ότι στο μέλλον δε θα είστε το ίδιο άτομο, ότι θα είστε πιο σοφοί και εξελιγμένοι. Είναι σημαντικό να προγραμματίζετε και να βλέπετε με νοητικές εικόνες το τι θέλετε για το μέλλον, μετά όμως χαλαρώστε και εμπιστευτείτε το μελλοντικό σας εαυτό.
Το ν' αναλάβετε μια δέσμευση απέναντι στον εαυτό σας σημαίνει να γνωρίζετε τι είναι σωστό για το παρόν. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να ξέρετε τα συναισθήματά σας. Μπορεί να πείτε, «Ξέρω Πώς Νιώθω», όμως πολλοί από σας δε γνωρίζετε πώς νιώθετε κι ακόμη περισσότεροι δεν «υποστηρίζετε» τα συναισθήματά σας με λόγια ή πράξεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας ζητήσει να του κάνετε μια χάρη μπορεί να πείτε, «δε θέλω να το κάνω αυτό, αλλά πρέπει να το κάνω». Και το κάνετε, κινούμενοι ενάντια στα συναισθήματά σας. Όταν αποφασίσετε να τιμάτε τον εαυτό σας, οι άλλοι μπορεί να σας ονομάσουν εγωιστές. Μπορεί να έχετε ένα προγραμματισμό που λέει ότι είναι κακό να είστε εγωιστές, ότι χρωστάτε κάτι στους άλλους ή ότι είστε υποχρεωμένοι απέναντι τους. Δεν μπορείτε να αισθανθείτε καθαρά την ενέργεια, δεν μπορείτε να είστε δυνατοί και να κατευθύνετε την ενέργεια, αν η πρώτη σας και κυριότερη δέσμευση δεν είναι απέναντι στον εαυτό σας. Αν δεν έχετε για πρώτη σας προτεραιότητα τη ζωή σας, τις σκέψεις, τους στόχους και το χρόνο σας θα χαθείτε στα ρεύματα των επιθυμιών και των προσδοκιών των άλλων. Ό,τι έρχεται στο δρόμο σας, όπως κάποιο άτομο, κάποιο εγχείρημα ή κάποιο συμβάν, θα σας πετά συνεχώς δεξιά κι αριστερά σαν να είστε μια βαρκούλα σ' έναν ωκεανό με τεράστια κύματα. Αν ξέρετε ποιοι είστε, αν δίνετε προτεραιότητα στη ζωή σας, αν αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας και ενεργείτε με βάση αυτά, είστε τότε σαν ένα γερό σκάφος που πλέει σε ήρεμα νερά προς την κατεύθυνση που έχετε επιλέξει εσείς.
Πρέπει να Γνωρίζετε Πότε να Προσέχετε τις Ανάγκες σας και Πότε να είστε Ανιδιοτελείς.
Από τη μια μεριά, είναι σημαντικό να είστε κεντραρισμένοι στον εαυτό σας και να ξέρετε ποιοι είστε και να δίνετε προτεραιότητα στη δική σας ζωή, από την άλλη όμως είναι σημαντικό ν' αντιλαμβάνεστε την επίδραση που έχετε στους άλλους. Είστε πιο δυνατοί όταν μπορείτε να καταλάβετε την επίδραση που ασκούν στους άλλους οι πράξεις σας, και τότε θα μπορείτε να διαλέξετε ποιες πράξεις θέλετε να κάνετε. Μερικοί ανησυχούν ότι αν κάνουν αυτό που είναι σωστό για τον εαυτό τους θα ενεργούν με εγωιστικό τρόπο. Όταν τιμάτε τον ανώτερο δρόμο σας και τον ανώτερο εαυτό σας, τιμάτε πάντα και τον ανώτερο δρόμο και τον ανώτερο εαυτό των άλλων — έστω κι αν δε φαίνεται να είναι έτσι εκείνη τη στιγμή. Είναι επίσης σημαντικό να ξέρετε πότε να είστε ανιδιοτελείς — πότε ν' ακολουθείτε τη ροή των πραγμάτων και να μην κινήστε με βάση τις απαιτήσεις του εγώ σας. Οι καλύτερες κατευθυντήριες γραμμές που μπορώ να σας δώσω είναι να είστε ανιδιοτελείς για τ' ασήμαντα πράγματα — ποιο τραπέζι θα σας δώσουν στο εστιατόριο, σε ποια ταινία θα πάτε — και να τ' αφήνετε να περνούν αδιάφορα. Όταν όμως πρόκειται για κάτι σημαντικό, ν' ακολουθήσετε το ανώτερο όραμά σας, να κάνετε εκείνα τα πράγματα που υπηρετούν την ανθρωπότητα, τότε είναι καιρός να μην υποχωρήσετε από την άποψή σας (αν κι αυτό πρέπει να το κάνετε με πολύ συμπονετικό και καλοσυνάτο τρόπο). Είναι σημαντικό να είστε ανιδιοτελείς όταν είστε μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας και δουλεύετε για κάποιους κοινούς στόχους, αν οι στόχοι αυτοί είναι μέρος του ανώτερου σκοπού σας και υπάρχει μια αίσθηση χαράς σ' αυτή την υπηρεσία και την ανιδιοτέλεια. Αν η ανιδιοτέλεια ξεκινά από την ενοχή, την πίεση ή μια στάση του τύπου «πρέπει να είμαι έτσι» τότε δεν είναι σωστή.
Οι περισσότεροι από σας είστε τυλιγμένοι στη δική σας ζωή. Σας απασχολεί τόσο πολύ ο αντίκτυπος που έχει στους άλλους η συμπεριφορά σας, καθώς αναρωτιέστε «τι θα σκεφτεί η τάδε όταν της πω τι κάνω!», ώστε συχνά δε βλέπετε ποιοι είστε παρά μόνο από μια περιορισμένη οπτική γωνία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βγείτε από το σώμα σας και ν' αλλάξετε την οπτική σας γωνία, και να δείτε τον εαυτό σας με νέο μάτι. Ένας απ' αυτούς είναι να μπείτε στη θέση κάποιων άλλων και να τους κοιτάξετε όχι μέσα από τις δικές σας κρίσεις και πεποιθήσεις, αλλά μέσα από τις δικές τους πεποιθήσεις και τη δική τους προοπτική. Πολλοί από σας νιώθετε συνέχεια σαν να είστε ηθοποιοί πάνω σε μια σκηνή, κι όλος ο κόσμος σας παρακολουθεί και σας κρίνει. Αλλά εσείς ο ίδιος έχετε βάλει τον εαυτό σας στη σκηνή και τον παρακολουθείτε, τον παρατηρείτε και τον κρίνετε. Όταν το κάνετε αυτό, αρχίζετε επίσης να νιώθετε υπεύθυνοι για τους άλλους — αν νιώθουν άσχημα, αισθάνεστε ότι μπορεί να το προκαλέσατε εσείς.
Η Ανάληψη μιας Δέσμευσης Απέναντι στον Εαυτό σας Σημαίνει ν' Ακούτε τα Συναισθήματα σας από Στιγμή σε Στιγμή και να Ενεργείτε με Βάση το τι είναι Σωστό για σας στο Παρόν.

Μη Νιώθετε Υπεύθυνοι για την Ευτυχία των Άλλων. Μόνον εκείνοι Μπορούν να τη Διαλέξουν, όχι Εσείς γι' Αυτούς.
Έχετε δει πολλά μικρά παιδιά που νιώθουν ότι αυτά προκάλεσαν το διαζύγιο των γονιών τους, επειδή με το νεανικό τους μυαλό νομίζουν πως ό,τι συμβαίνει το προκαλούν εκείνα. Αν θέλετε ν' αποκτήσετε μια νέα οπτική γωνία για το ποιοι είστε, δείτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Σκεφτείτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις στάσεις του, την αφθονία ή την έλλειψη αφθονίας στη ζωή του κι αφήστε τις εικόνες να κυλήσουν. Όταν το κάνετε αυτό αφήνετε το σώμα σας και την πραγματικότητά σας και γίνεστε μέρος του ενεργειακού συστήματος κάποιου άλλου. Θα καταλάβετε τις πράξεις και τη συμπεριφορά κάποιου άλλου αν βγείτε από τη δική σας ζωή και τη δική σας άποψη, και τότε θα μπορείτε 6πίσης να αισθανθείτε τον εαυτό σας πιο καθαρά. Κοιτάξτε τη ζωή σας μέσα από τα μάτια του άλλου. Μπορείτε ν' αρχίσετε από αύριο, μ' όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σ' επαφή. Μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν, το στρες που δέχονται, τις σκέψεις που περνούν από το νου τους και τα μαθήματα που διδάσκονται τώρα. Μ' αυτή την κατανόηση, θα μπορείτε να συνδιαλεχτείτε μαζί τους μ' έναν τρόπο που είναι θεραπευτικός και για σας και γι' αυτούς. Κάντε συνήθειά σας αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε να την πραγματοποιείτε χωρίς να προσπαθείτε ή να σκέφτεστε. Μετά, όταν ανησυχείτε για τους άλλους, όταν σας απασχολεί το τι θα σκεφτούν για σας, ή για το τι συμβαίνει σ' αυτούς, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να αισθανθείτε την ενέργειά τους.
Μια από τις μεγαλύτερες «τυφλές κηλίδες» στην αντίληψη της ενέργειας είναι το να έχετε υπερβολικά έντονη αίσθηση του εαυτού σας, να ζείτε σε υπερβολικό βαθμό στο κέντρο της σκηνής της ζωής σας. Μπλοκάρεστε και δεν μπορείτε να αισθανθείτε τις πραγματικότητες των άλλων όταν σας απασχολεί περισσότερο το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, παρά το τι μπορείτε να κάνετε για να τους θεραπεύεστε και να τους βοηθήσετε (πράγμα, βέβαια, που θεραπεύει και βοηθά εσάς τους ίδιους). Όταν μιλάμε για μια ανοδική κίνηση προς τ' ανώτερα ενεργειακά επίπεδα, μιλάμε για μια κατάσταση στην οποία θα θεραπεύετε τους άλλους — και όπου κάθε επαφή που θα έχετε στη διάρκεια της μέρας σας θα είναι θεραπευτική.
Δεν μπορείτε ν' αποκτήσετε μεγαλύτερη ευαισθησία στην ενέργεια μέχρι που να μπορείτε να τη χειρίζεστε με θεραπευτικό τρόπο. Το σύμπαν δε θα σας άφηνε να νιώσετε τόση πολλή ενέργεια αν δεν ξέρατε πώς να τη χειριστείτε. Όσο περισσότερο μπορείτε να δουλέψετε με την ενέργεια που αντιλαμβάνεστε, μ' έναν τρόπο που να θεραπεύει εσάς τους ίδιους και τους γύρω σας, τόσο περισσότερο θ' αυξάνεται η ικανότητά σας να αισθάνεστε και ν' αντιλαμβάνεστε τις ενέργειες που υπάρχουν γύρω σας.
Τι εννοούμε όταν λέμε θεραπευτική επαφή; Πώς μπορείτε να κάνετε κάθε σύνδεσή σας θεραπευτική; Το πρώτο βήμα προς μια θεραπευτική σύνδεση είναι να συγχωρείτε τους άλλους καθώς έρχεστε σ' επαφή μαζί τους. Πρώτα, πρέπει ν' αντιληφθείτε τις όποιες μνησικακίες είχατε ή έχετε απέναντι τους, τα τυχόν συναισθήματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας, τις κακίες, τις αρνητικές σκέψεις που τους έχετε στείλει (ακόμη κι αν είναι μόνο μια εικόνα που λέει ότι κάποιο χαρακτηριστικό τους δεν είναι ικανοποιητικό σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια). Για να θεραπεύσετε, νιώστε μια αίσθηση συγχώρεσης για τον εαυτό σας, για οτιδήποτε μπορεί να στείλατε στους άλλους στο επίπεδο των σκέψεων ή των συναισθημάτων, που μπορεί να μη βοήθησε στην ανάπτυξή τους. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε στην πνευματική τους εξέλιξη. Τι θα μπορούσατε να τους πείτε που να τους βοηθήσει? Για να βρείτε την απάντηση πρέπει ν' αφήσετε το σώμα σας και να γίνετε μέρος της δικής τους πραγματικότητας. Πώς μπορείτε να τους εκτιμήσετε, να τους αναγνωρίσετε και να τους ευχαριστήσετε; Αυτά τα ερωτήματα και οι σκέψεις θα σας βγάλουν έξω από τη στενή εστίαση της προσωπικότητάς σας.
Δώστε στους Άλλους αυτό που Θέλετε να Λάβετε - Αγάπη. Συμπαράσταση, Εκτίμηση. Θεραπεία & Αναγνώριση - και θα σας τ' Ανταποδώσουν.
Αν αρχίσετε ν' αναρωτιέστε, «τι πρέπει να κάνω για ν' αναγνωρίσουν εμένα περισσότερο, για να έχω περισσότερη συμπαράσταση, για να πάρω αυτό που εγώ θέλω!» θα μπλοκάρετε την καθαρή αίσθηση της ενέργειας. Η προσφορά ανοίγει την ικανότητά σας να βλέπετε τους άλλους και το σύστημα της πραγματικότητάς τους, και σας επιτρέπει να δείτε τον εαυτό σας μ' έναν ανώτερο τρόπο, έναν τρόπο με περισσότερη αγάπη.
Θ' αρχίσετε αυτόματα να συγχωρείτε, να βοηθάτε, ν' αναγνωρίζετε και να εκτιμάτε τον εαυτό σας όταν θα το κάνετε αυτό και για τους άλλους. Η θεραπεία των άλλων δεν είναι απλώς ένα δώρο που κάνετε στον κόσμο, είναι επίσης ένα δώρο προς τον εαυτό σας.
Όλοι σας μπορείτε να μάθετε ν' αντιλαμβάνεστε τη δική σας ενέργεια βλέποντας την ενέργεια των άλλων. Μ' όσο μεγαλύτερη ακρίβεια αντιλαμβάνεστε την ενέργεια των άλλων, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να αισθανθείτε και τη δική σας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη θετική ενέργεια αλλά και για το φόβο και για τη σκοτεινή ενέργεια. Όταν κρίνετε τους άλλους, νιώθετε τη δική σας σκιά και φέρνετε στον εαυτό σας την αρνητική ενέργεια που κατακρίνετε. Για να δείτε καθαρά την ενέργεια πρέπει ν' αφήσετε πίσω σας τις κρίσεις τύπου σωστό-λάθος. Προκαλέστε τον εαυτό σας να βγει από το πλαίσιο του σωστού- λάθους. Όταν παρατηρείτε στους άλλους μια ιδιότητα ή ένα χαρακτηριστικό που δε σας αρέσει, προσπαθήστε να δείτε πού ταιριάζει αυτό το χαρακτηριστικό στη δική σας ζωή. Κοιτάξτε με ποιον τρόπο λειτουργεί σ' αυτούς αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, πώς τους εξυπηρετεί αυτή η ιδιότητα. Αν αφήσετε πίσω σας τις κρίσεις θα πάψετε να επηρεάζεστε από την ενέργεια των άλλων.
Τι είναι ο φόβος; Τι είναι η περιοχή της σκιάς; Μέχρι να τον κοιτάξετε καταπρόσωπο, ο φόβος υπάρχει συχνά σαν μια βαριά αίσθηση ανησυχίας. Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ανάλαφροι και χαρούμενοι, και στιγμές που δε νιώθετε έτσι. Αυτές οι βαρύτερες στιγμές είναι συχνά μια ένδειξη φόβου. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε τόσο πιο πολύ θ' απαλλάσσεστε από το φόβο.
Για να Διαλύσετε το Φόβο.
Γυρίστε και Κοιτάξτε τον Καταπρόσωπο, γιατί Αυτά που Αντικρίζετε Διαλύονται μέσα στο Φως της Συνειδητότητας.
Ο φόβος στα κατώτερα επίπεδα υπάρχει με τη μορφή βαριών συναισθημάτων, σαν ένα βάρος, μια αίσθηση έντασης στο σώμα. Μπορεί να είναι μια αίσθηση βιασύνης, σαν να προσπαθείτε να κρυφτείτε κάτω από τη βιτρίνα της παραγωγικότητας, οπότε βρίσκεστε στο χώρο του πράττειν και όχι του είναι.
Όταν νιώθετε μια βαριά ή σκοτεινή αίσθηση ζητήστε από το φόβο να έρθει στη συνειδητότητά σας. 'Όλα εκείνα στα οποία γυρίζετε την πλάτη σας, θα μεγαλώσουν και θα γίνουν χειρότερα. Όταν είστε πρόθυμοι να σταθείτε και ν' αντικρύσετε αυτό που φοβάστε, το σύμπαν θα σας βοηθήσει να ελευθερωθείτε και να θεραπευτείτε. Πολλοί από σας φοβάστε ότι είστε μόνοι; πιστεύετε ότι πρέπει να τ' αντιμετωπίζετε όλα μόνοι σας. Μπορεί να νιώθετε το μεγάλο βάρος της ευθύνης, όμως το σύμπαν είναι γεμάτο φίλους, θεραπευτές και βοηθούς. Όσο πιο πολύ αρχίσετε να θεραπεύετε εκείνους με τους οποίους έρχεστε σ' επαφή, τόσο πιο πολλή θεραπεία θα επιστρέψει σ' εσάς. Η λήψη και η προσφορά θεραπείας είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανώτερη ενέργεια.
Ο φόβος μπορεί συχνά ν' αντιμετωπιστεί και να μετασχηματιστεί με την αναπνοή και τη χαλάρωση του σώματος. Μπορεί επίσης ν' αντιμετωπιστεί με την πράξη. Όταν νιώθετε αρνητική ενέργεια σε κάποιον άλλο, ένα συναίσθημα που δε σας αρέσει, μη γυρίσετε και κρυφτείτε απ' αυτό. Πρώτα, παγώστε τις κρίσεις σας και μετά ζητήστε από το σύμπαν να σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε (αν πρέπει να κάνετε κάτι). Το σύμπαν σας στέλνει πάντα βοήθεια όταν τη ζητάτε. Μπορεί να έρθει στις σκέψεις σας με τη μορφή ενοράσεων ή αποκαλύψεων: μπορεί να έρθει μέσα από κάτι που βλέπετε ή διαβάζετε ή μπορεί να έρθει μέσα από κάτι που ακούτε. Όταν νιώθετε κάποια αρνητικότητα στον άλλο, μπορείτε να την εμποδίσετε να σας επηρεάσει ρωτώντας πώς μπορείτε να θεραπεύσετε και να βοηθήσετε αυτό το άτομο στην ανάπτυξή του. Θα δείτε τότε πως οι άλλοι θα ψάξουν να βρουν τρόπους για να κάνουν τον ίδιο πράγμα για σας. Αν δεν μπορούν να σας ανταποδώσουν την ίδια ενέργεια θεραπείας και αγάπης θα φύγουν σιγά-σιγά από τη ζωή σας, ή θα δείτε ότι δε θα δημιουργείτε τόσες πολλές ευκαιρίες για να είστε μαζί τους.
Ποιος είναι ο φόβος που προκαλεί η αντίληψη της ενέργειας, ποιος είναι ο φόβος μήπως βρούμε αρνητική ενέργεια στους άλλους; Είναι ο φόβος μήπως σας βλάψουν; Είναι η πεποίθηση ότι οι άλλοι θα σας κατεβάσουν χαμηλά ή θα σας μειώσουν;  Όταν αντιλαμβάνεστε συνειδητά το φόβο σας για την αρνητική ενέργεια, όταν είστε σ' επαφή με το πώς νομίζετε ότι μπορεί να σας βλάψει η αρνητική ενέργεια, τότε έχετε μια βάση για ν' αρχίσετε να δουλεύετε μ' αυτήν. Μόνο αν αντιμετωπίσετε κι αναγνωρίσετε το φόβο σας για την αρνητική ενέργεια θα μπορέσετε να τη μετουσιώσετε σ' αβλαβή ενέργεια. Και πάλι, η θετική θεραπευτική ενέργεια είναι ισχυρότερη από την αρνητική.
Ο φόβος μπορεί να δημιουργηθεί ο' οποιονδήποτε τομέα όπου οι εικόνες σας για το ποιοι είστε τώρα δεν ταιριάζουν με τις εικόνες σας για το ποιοι θέλετε να είστε. Γιατί φοβάστε αυτό που δεν είστε; Νιώθετε ότι είστε απογοητευμένοι με τον εαυτό σας, ότι έχετε προδώσει τον εαυτό σας;
Αγαπάτε και Δέχεστε τον Εαυτό σας όπως Είναι, όχι όπως Θα Είναι ή όπως θα Έπρεπε να Είναι.
Αν αγαπάτε τον εαυτό σας γι αυτό που είναι, ζείτε στο παρόν το οποίο είναι η πύλη της προσωπικής δύναμης. Αν αγαπάτε μόνο αυτό που θα γίνετε τότε είστε έξω από το σώμα σας, και ζείτε σ' ένα μέλλον που δεν μπορείτε να επηρεάσετε (μέχρι να γίνει παρόν και να μπορέσετε να δράσετε σ' αυτό). Κοιτάξτε το ποιος είστε, συγκρίνετέ το με το ποιος θέλετε να είστε και ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Ρωτήστε, «αυτό που θέλω να είμαι ταιριάζει πραγματικά με το ποιος είμαι ή είναι κάτι που μου είπαν ότι πρέπει να είμαι» Όσο περισσότερο καθαρίσετε τον εαυτό σας από τα προγράμματα, τις προσδοκίες και τις εικόνες που έχουν οι άλλοι για σας, τόσο πιο δυνατοί θα γίνετε. Πολλές απ' αυτές τις μελλοντικές εικόνες προϋποθέτουν να ικανοποιήσετε μη ρεαλιστικά ή ακατάλληλα κριτήρια που σας έχουν δοθεί από άλλους. Πολλά απ' αυτά τα ιδανικά αντιπροσωπεύουν πεποιθήσεις άλλων τις οποίες προσπαθείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας. Κοιτάξτε καθαρά τις προσδοκίες που έχετε για τον εαυτό σας, ιδιαίτερα εκείνες που συστηματικά δεν καταφέρνετε να τις ικανοποιήσετε. Μπορεί ν' αποτελούν ενδείξεις κάποιων τομέων στους οποίους αυτό που θέλετε να είστε δεν ταιριάζει με τις αληθινές σας ανάγκες. Ο πόνος που νιώθετε μ' αυτή τη διαφορά, η βαριά αίσθηση, ο φόβος ή το σκοτάδι μπορούν να υπάρξουν μόνον επειδή προσπαθείτε να «φορέσετε» μια ενέργεια που δε σας ανήκει.
Για να μάθετε ποιοι είστε χρειάζεται να περάσετε χρόνο μόνοι σας, να συλλογιστείτε. Ο χρόνος που περνάτε μόνοι είναι ένας από τους σημαντικότερους χρόνους που μπορείτε να δημιουργήσετε.
Δε μιλώ για το χρόνο στον οποίο σκέπτεστε μ' ένα φρενιασμένο τρόπο για κάτι, αλλά για το γαλήνιο χρόνο στον οποίο δε σκέφτεστε τίποτα. Η ηρεμία του νου δημιουργεί χώρο για ιδέες που έρχονται στην πραγματικότητα σας και γεννιούνται. Η έμπνευση γεννιέται μέσα στην ηρεμία. Μπορεί να περάσει μια βδομάδα ή και παραπάνω μέχρι να έρθει μια νέα ιδέα στη συνειδητή σας αντίληψη. Αυτή η καθυστέρηση όμως δεν πρέπει να σας παραπλανήσει, έτσι που να μην καταλάβετε τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον ήρεμο χρόνο και τη δημιουργικότητα που έρχεται αργότερα.
Αν μένετε μόνος, ήρεμος, και επιτρέπετε στον εαυτό σας ν' αναπαυτεί σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά, θ' αποκτήσετε μια όλο και πιο καθαρή αίσθηση του εαυτού σας. Σ' αυτά τα ήρεμα διαστήματα δεν παίζετε κανένα ρόλο και καμιά ταυτότητα και η ψυχή σας μπορεί να σας μιλήσει πιο καθαρά. Την πιο καθαρή αίσθηση της ίδιας σας της ενέργειας την έχετε όταν δεν είστε μαζί μ' άλλους, όταν είστε μόνοι. Μερικοί από σας βρίσκεστε συνέχεια κοντά σ' άλλους, κι όταν τελικά μένετε μόνοι σας δημιουργείτε ένα εκατομμύριο πράγματα που θέλετε να κάνετε — κάνετε τα πάντα για να μη σκεφτείτε, να μη συλλογιστείτε, να μη μείνετε ήρεμοι. Σας έχουν μάθει ότι η παραγωγικότητα και η δημιουργία πραγμάτων που μπορείτε να δείτε, ν' αγγίξετε ή ν' ακούστε είναι πιο πολύτιμη από τον ήρεμο χρόνο. Όμως, ο χρόνος της περισυλλογής είναι η πηγή της αναζωογόνησης της ενέργειας, της καθαρής αίσθησης, των ιδεών και της έμπνευσης. Αρχίστε να εκτιμάτε το χρόνο που μπορείτε να δημιουργήσετε για να καθίσετε ή να ξαπλώστε κάπου και να μείνετε ήρεμοι. Εξασκηθείτε στο να μη σκέφτεστε τίποτα, γιατί η ηρεμία είναι η πόρτα για την αίσθηση της ενέργειας και για το άνοιγμα της διαίσθησης. Αυτή είναι επίσης η υψηλότερη και πιο αποτελεσματική μορφή αυτοθεραπείας που υπάρχει.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Babaji – Ο ακατανόητος (1970-1984)

$
0
0



¨Είμαι ο κανένας και το τίποτα. Αυτό το σώμα δεν έχει σημασία. Είμαι μόνο ένας καθρέπτης στον οποίο μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας. Είμαι σαν την φωτιά. Μην μείνετε πολύ μακριά γιατί δεν θα πάρετε την ζέστη. Αλλά μην έρθετε και πολύ κοντά γιατί μπορεί να καείτε. Μάθετε την σωστή απόσταση.¨

Εμφανίστηκε το 1970 σε μια σπηλιά του Βουνού Καΐλας σε ηλικία περίπου 20 χρονών.
Ο Babaji κρατούσε την προσωπικότητα του σε δεύτερο ρόλο, εμφανίσεις τιμής προς αυτόν, αναγνωρίσεις και απορίψεις δεν σήμαιναν τίποτα. Επέτρεπε τυπικές πράξεις λατρείας και αφοσιώσεις από τους μαθητές του για δική τους χάρη και μόνο, για να ικανοποιήσει την επιθυμία τους. Μέσα από τις δυνάμεις τους καθοδηγούσε τον καθένα που έρχονταν σε αυτόν να αντιληφθεί το απόλυτο, τις αμετάβλητες αξίες και την γνώση της ενότητας της δημιουργίας. Στο τέλος μεταμόρφωνε τις καρδιές των ανθρώπων, αναβίβαζε την συνείδηση τους με το να μεταδίδει την ενέργεια του σε αυτούς, τους εξάγνιζε ελευθερώνοντας τους για νέες πνευματικές διαστάσεις.
Οποιοσδήποτε και ένα ερχόταν σε επαφή με τον Babaji λάμβανε υψηλούς κραδασμούς από αυτόν. Μπορεί να έβαζε το χέρι του σε κάποιον, να του δίνε ευλογία, να του έδινε κάποιο δώρο, κάποιο αντικείμενο που φορούσε ή κρατούσε, ή η ενέργεια μεταδιδόταν από ένα κοίταγμα ή μια λέξη. Μπορεί να χτυπούσε κάποιον ελαφρά με ένα μακρύ ξύλο στην σπονδυλική στήλη. Μπορεί να φώναζε σε κάποιον άλλον ή να τον χτυπούσε. Τα πάντα εξαρτιόνταν από το κάθε άτομο που πήγαινε προς αυτόν.
Ο μαθητής συνειδητοποιούσε ότι τα πάντα είναι μέρος της δημιουργίας, χωρίς διαχωρισμό. Το μονοπάτι προς την απελευθέρωση είναι στενό. Εάν κάποιος ξαναγυρνούσε ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο στις παλιές συνήθειες και ιδέες ο Babaji γινόταν πολύ σκληρός μαζί του. Απαιτούσε την πιο αυστηρή εσωτερική και εξωτερική πειθαρχία. Αυτό συχνά κόστιζε πολλά δάκρυα. Παρόλαυτα ο καθένας γνώριζε ότι για αυτό το λόγο ήταν πραγματικά ευλογημένος.
¨Στους μαθητές δίνω την Abhaya Dhan, την ευλογία της προστασίας μου, με την οποία θα είστε πάντα προστατευμένοι. Για αυτό να είστε άφοβοι. Είμαι υπεύθυνος για σας και για την απελευθέρωση σας. Η προστασία μου ποτέ δεν σας εγκαταλείπει, ούτε για ένα δευτερόλεπτο.¨
¨΄Έχω έρθει για να δώσω, μόνο για να δώσω. Είστε έτοιμοι να λάβετε; Δίνω τα πάντα αλλά λίγοι ζητούν αυτό για το οποίο έχω έρθει για να δώσω στην πραγματικότητα.¨
Οι διδασκαλίες του περιλάμβαναν όλα τα επίπεδα της συνείδησης. Στην φυσική του παρουσία, τα λόγια του δεν αναφέρονταν μόνο στην παρούσα κατάσταση, αλλά πάντα περιλάμβαναν ένα βαθύτερο νόημα, το οποίο συνήθως αργότερα αποκαλύπτονταν στον παραλήπτη. Για παράδειγμα εάν κάποιος του έφερνε ένα δώρο, θα έλεγε συχνά : ¨Άνοιξε¨. Μια τέτοια οδηγία περιείχε πολλά περισσότερα από ένα απλό ξετύλιγμα. Έδινε την παρόρμηση για εσωτερικό άνοιγμα, για την διάνοιξη προς τον Εαυτό.
 Από το ξεκίνημα του χρόνου, ο Babaji δίδασκε πέραν του υλικού πεδίου μέσα από όνειρα και οράματα. Οπουδήποτε και να ήταν ο μαθητής, ο Babaji τον έβρισκε μέσα από την υλοποίηση της μορφής του ή μέσω εσωτερικής φωνής.
 Ο σκοπός των διδασκαλιών του ήταν το ξεδίπλωμα και η εξέλιξη όλων αυτών που παρέδιδαν τον εαυτό τους σε αυτόν, είτε βρίσκονται στην φυσική παρουσία του είτε όχι. Οι θεμέλιοι λίθοι της διδασκαλίας του είναι η ¨Αλήθεια, η Απλότητα και η Αγάπη¨, η ανιδιοτελής εργασία και η συνεχή επανάληψη του ονόματος του Θεού, OM NAMAH SHIVAYA (Κύριε, γενηθήτω το θέλημα σου).
 Ο ίδιος ήταν ένα τέλειο παράδειγμα των διδασκαλιών, και προσκαλούσε τους μαθητές να βάλουν τις διδασκαλίες σε πράξη. Συνέχεια έδινε έμφαση στην ισότητα των θρησκειών.
¨Υπάρχει μόνο μια Αλήθεια……… Ο Θεός είναι αλήθεια¨
Ο Θεός ενυπάρχει στην  καρδιά του καθενός και μπορεί να επικληθεί με το συνειδητό κλείσιμο όλων των εξωτερικών σκέψεων. Με την συγκέντρωση στον Θεό, μέσα από την συνεχή επανάληψη του Ονόματος του, κάποιος φτάνει σε κατάσταση εσωτερικής σιωπής και κενότητας. Από κει και πέρα, η αληθινή εμπειρία του Θεού αρχίζει. Όλοι όσοι ήρθαν στο Haidakhan βιώσαν την εσωτερική αφύπνιση μέσα στην καρδιά τους του Μάντραμ OM NAMAH SHIVAYA.
Για πολλούς μαθητές από την Δύση, η αρχική εμπειρία της σκληρής ζωής στο Haidakhan ήταν δύσκολη. Ευκολίες όπως τρεχούμενο νερό, ηλεκτρικό υπήρξαν μόνο τα Τελευταία 2 χρόνια. Το φαγητό και τα δωμάτια ήταν πολύ απλά. Ο ίδιος ο Babaji ζούσε σε ένα δωματιάκι μόλις 3 τετραγωνικά μέτρα. Περπατούσε ξυπόλητος και όπως όλοι κατέβαινε τα 108 σκαλιά για να κάνει μπάνιο στον ποταμό Gautama Ganga.
Η μη-προσκόλληση στον παροδικό υλικό κόσμο ήταν κάτι δύσκολο να συνηθίσει κανείς, ειδικά οι δυτικοί που ήσαν συνηθισμένοι σε πολυτέλειες.
Η παρουσία του Babaji έκανε την Αγάπη να είναι συνειδητοποιήσιμη την κάθε στιγμή. Σκέψεις όπως ¨εγώ¨ και ¨δικό μου¨ διαλύονταν και η αίσθηση της ενωμένης ανθρωπότητας ήταν μια καθημερινή πραγματικότητα.
¨Στο παρελθόν οι άνθρωποι είχαν δυσκολίες να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Είναι για να σας φέρω το μήνυμα της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ που είμαι τώρα σε Σώμα.¨
Πράγματι, γύρω του δεν υπήρχε χώρος για ρατσισμό, κάστες ή θρησκευτικές διαφορές. Πλούσιοι και φτωχοί, μορφωμένοι και αγράμματοι ήταν όλοι ίδιοι σε αυτόν.
Η παρουσία του και μόνο ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει κάποιον να κοιτάξει μέσα του και να δει την πνευματική του κατάσταση να καθρεπτίζεται σε Αυτόν. Τα όνειρα, η καθημερινή προσπάθεια και η θέληση, η συνεχή δουλειά με τον εαυτό, η πειθαρχία, η συμπάθεια προς τους άλλους, όλες αυτές οι διαδικασίες ήταν μέρος της εσωτερικής ανάπτυξης και δραστηριοποίησαν τον σπόρο που είχε φυτευτεί στον καθένα με σκοπό να βλαστήσει και να ανοίξει.

Τα παιχνίδια ήταν η ουσιαστική διδασκαλία του Babaji. Πίσω από αυτά τα παιχνίδια, παρολαυτά κρυβόταν μια βαθιά σοβαρότητα. Μέσα από το παιχνίδι, o Babaji μεταμόρφωνε τα πάντα γύρω του και αποκάλυπτε την πνευματική τους ποιότητα. Με σκοπό να προάγει μια ενόραση και μια συνειδητοποίηση, θα έπαιζε με τα συνειδητά επίπεδα του ατόμου που εκείνη την στιγμή σχετιζόταν μαζί του. Ο Babaji ήταν ένας αψεγάδιαστος καθρέπτης στον οποίον το κάθε άτομο μπορούσε να δει πεντακάθαρα το δικό του επίπεδο συνείδησης να αντικατοπτρίζεται. Συμπεριφερόταν στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του.
Για παράδειγμα εάν ένας μαθητής ήταν αναποφάσιστος και ζητούσε συμβουλές, θα του έδινε τις πιο αντιφατικές απαντήσεις μέχρι το άτομο να μπορούσε να αποφασίσει για τον εαυτό του. Παρόμοια, με ανθρώπους που ήταν γεμάτοι με ανωτερότητα και εγωισμό θα τους έβαζε να αναλάβουν σημαντικά καθήκοντα και θα τους έδειχνε εύνοια αφήνοντας έτσι το εγώ τους να φουσκώνει όλο και περισσότερο. Όπως φούσκωναν από αλαζονεία, θα τους διάταζε να φύγουν από το άσραμ ή θα τους έδινε κάποια ταπεινή δουλειά ή εμπειρία. Στους ντροπαλούς, o Babaji θα τους αγνοούσε τόσο όσο χρειαζόταν να χάσουν την αυτοπειθαρχία τους.
Μέσα από το παιχνίδι με τα συναισθήματα μας, ο καθένας μάθαινε να βρίσκει μια καλύτερη ισορροπία. Οι αναποφάσιστοι σύντομα ήταν ικανοί να παίρνουν αποφάσεις. Οι εγωιστές έχαναν την αλαζονεία τους και οι ανασφαλείς ανακάλυπταν μια εσωτερική δύναμη. Έτσι ο καθένας αντίκριζε τον εαυτό στον καθρέπτη του Babaji, ο καθένας αναγνώριζε τον ρόλο στο παιχνίδι που είχε διαλέξει για τον εαυτό.
Εμπειρίες με τον Babaji
(όταν πρωτοεμφανίσθη σε μια σπηλιά στο Ινδικό Καΐλας). Όποτε καθόταν σε διαλογισμό στην σπηλιά, μια θεσπέσια ακτίνα φωτός ξεπηδούσε από τον Ναό ψηλά στον λόφο και κατέληγε λάμποντας πάνω από το κεφάλι του Μπαμπατζί. Άλλες στιγμές, Τέτοιες ακτίνες φωτός θα έφευγαν από τα μάτια του Μπαμπατζί και θα χτυπούσαν το Σίβα Λίνγκαμ μέσα στην σπηλιά.
 Σ’ αυτά τα φαινόμενα δεν ήμουν ο μόνος μάρτυρας (διηγείται ο Τσαντραμάνι ο πρώτος χωρικός που συνάντησε τον Μπαμπατζί το 1970 σε μια σπηλιά, αφού είδε στον ύπνο τον νεκρό πατέρα του να του λέει να πάει εκεί γιατί έχει ξαναγυρίσει ο Haidkhan Baba) υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ζωντανοί ακόμα και σήμερα στο χωριό που τα είδαν και μπορούν να αποδείξουν την αλήθεια αυτών των εμπειριών.
Σε ένα κρύο και σκοτεινό πρωινό τον Δεκέμβρη του 1970, θα έκανε το Μπάνιο του περίπου στις 4 το πρωί και θα έμενε μια ώρα στο νερό. Μια ακτίνα φωτός, υπερφυσική,  θα εμφανιζόταν και θα τον αντανακλούσε στο νερό.
-Τον Σεπτέμβριο του 1971 μια υπόθεση δικαστηρίου εκκρεμούσε εναντίον του από ένα παλιό μέλος του Ινδικού κοινοβουλίου, καθώς όπως τον κατηγορούσαν υποστήριζε  ότι είναι ο υψηλά τιμώμενος άγιος, που η μνήμη του ακόμα τιμάται από τους ανθρώπους της περιοχής.
Όταν ο Μπαμπατζί εμφανίσθηκε μπροστά στο δικαστήριο, δήλωσε ότι τον λένε Μπάμπα Χαιντακάν και ότι η ηλικία του είναι 130 χρονών. Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας της τοπικής πόλης γράφει τα ακόλουθα:
Έφυγα από το Χαλντβάνι στις 2 το απόγευμα και έφτασα στο άσραμ όπου ξεκουραζόταν ο Μπαμπατζί. Μετά από μισή ώρα με κάλεσε για συνέντευξη. Του είπα τα ακόλουθα:  «Τα γεγονότα στο δικαστήριο εχθές δεν ήταν μόνο μια προσβολή για τους ανθρώπους που πιστεύουν στον Χαιρακαν Μπάμπα, αλλά και η πίστη τους έχει κλονισθεί και αμφιβολίες  έχουν γεννηθεί στον νου τους από το άκουσμα της δήλωσης σου. Εάν πραγματικά είσαι ο ίδιος με τον Χαιρακαν Μπάμπα, που ήταν ευρεία γνωστός για τις θεϊκές του δυνάμεις και που ακόμα λατρεύεται σε αυτούς τους τόπους, τότε γιατί δεν έκανες κάτι για να μαγέψεις το ακροατήριο έτσι ώστε να τους πάρεις με το μέρος σου; Ποιος ήταν ο σκοπός όλου αυτού του «έργου»;
Σε απάντηση μου είπε: «Η αμφιβολία είναι κοινή σε πολλούς ανθρώπους, αυτό που μετρά είναι η πίστη. Αυτή ακόμα και από μόνη της οδηγεί στην Αλήθεια.»
Δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την απάντηση του, έτσι επέμεινα: «Εάν είσαι στα αλήθεια ο Χαιρακαν Μπάμπα, δεν ενδιαφερόμαστε για μια επίδειξη των θεϊκών σου παιχνιδιών, αλλά για χάρη αυτών των ανθρώπων, που η πίστη τους έχει κλονισθεί από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εχθές, δεν θα κάνεις ένα «θαύμα» (λίλα) για να αποδιώξεις τις αμφιβολίες από τον νου τους;
Μου απάντησε: «Το θαύμα (λίλα = θεϊκό παιχνίδι) ήδη παίχθηκε»
Του είπα: Δεν θα φύγω από εδώ, μέχρι να μάθω όλη την αλήθεια. Θα γράψω στην εφημερίδα μου το μήνυμα σου για αυτό σε παρακαλώ επιτρέψτε μου να μάθω τα γεγονότα.
Ο Μπαμπατζί έκλεισε τα μάτια του. Αυτό που εμφανίσθηκε μπροστά στα μάτια μου ήταν πέρα από κάθε περιγραφή. Μου αποκαλύφθηκαν εικόνες λουσμένες σε λαμπρό φως που μόνο μπορούν να βιωθούν και όχι να περιγραφούν. Ήλθαν τόσες πολλές μορφές μεγαλοπρεπών θεϊκών πλασμάτων, εγώ ίδρωνα και έκλαιγα με αναφιλητά, έπεσα στα πόδια του και τον παρακάλεσα να σταματήσει τα οράματα, είχε απαντήσει σε όλες μου τις ερωτήσεις. Από μέρους μου έχω απόλυτη πίστη σ΄ αυτόν μετά από αυτήν την εμπειρία. Το μήνυμα του που περνάω σε εσάς είναι «εξασκείστε την πίστη».
 -         Μια φορά πολλοί Sikhs ήρθαν στο ασραμ για να έχουν ένα ντάρσαν με τον Μπαμπατζί. Πριν τον πλησιάσουν, άρχισαν να ξετυλίγουν τα μακριά τουρμπάνια που φορούσαν στο κεφάλι τους.
¨Γιατί το κάνετε αυτό;¨ ρώτησε ο Μπαμπατζί.
¨Τιμημένε Δάσκαλε, είσαι Ινδουιστής, είμαστε Sikhs. Δεν θέλουμε να προσβάλουμε την θρησκεία σας όταν σας τιμούμε.¨

¨Ο Θεός έχει πολλά ονόματα, παρόλαυτα είναι Ένας!¨ απάντησε ο Μπαμπατζί, και την επόμενη αμέσως μέρα, προς μεγάλη χαρά των Sikhs, φόρεσε τουρμπάνι.
 -         Διαβάζοντας θρησκευτικά βιβλία για πολλά χρόνια είχα μεγάλη επιθυμία να βρω πνευματική καθοδήγηση. Δεν ήθελα να γίνω μαθητής απλά ενός Γκουρού. Οι Γκουρού σκεφτόμουν, είναι σαν και μας, γεννιούνται και πεθαίνουν. Οι Αβατάρες παραταύτα είναι μια εξαίρεση. Ανακάλυψα ένα βιβλίο στην Βεγγάλη που λεγόταν ¨Ευλογίες και αντιλήψεις¨. Περιείχε πληροφορίες για τον παλιό Haidkhan Baba, που θεωρούνταν σαν την ενσάρκωση του Αιώνιου Μπαμπατζί και περιείχε δυο φωτογραφίες που με μάγεψαν τόσο πολύ που ξεκίνησα να προσεύχομαι στον Μπαμπατζί. Αργότερα έπεσε στα χέρια μου η Αυτοβιογραφία ενός γιόγκι που περιείχε περισσότερες περιγραφές του Μπαμπατζί. Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος με αυτό το βιβλίο που προσευχήθηκα να με δεχτεί σαν μαθητή του.
 Τα χρόνια πέρασαν, μια μέρα ένας φίλος του πατέρα μου ανέφερε ότι ο Μπαμπατζί ξαναεμφανίστηκε στην μορφή του Haidkhan Baba και ζούσε κάπου στην Βόρειο Ινδία στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Αυτός ο φίλος τον επισκέφτηκε και τον είχε προσκαλέσει εκ μέρους πολλών μαθητών να τους επισκεφτεί στην Ασσάμ. Ο Μπαμπατζί εκπλήρωσε την επιθυμία τους και πήγε. Την δεύτερη μέρα μετά την άφιξη του, τον κοίταξα καλά από απόσταση, δεν έμοιαζε με την φωτογραφία στο βιβλίο και αυτό με έβαλε σε σύγχυση. Ήταν δύσκολο να αναγνωρίσεις τον Μπαμπατζι του Γιογκανάντα σε αυτήν την μορφή. Παραταύτα ένοιωθα μια έλξη από αυτόν σαν να με τραβά ένας μαγνήτης.

      Διστακτικά τον πλησίασα, υποκλίθηκα και ρώτησα: ¨Είσαι ο Μπάμπατζι;¨
      Κάποιος που στεκόταν δίπλα απάντησε, ¨Ναι είναι ο Μπάμπατζι¨.
Στην αυτοβιογραφία λέει ότι ο Μπάμπατζι Μυεί τους ειλικρινείς αναζητητές στην Κρίγια Γιόγκα έτσι ζήτησα για αυτήν την Μύηση αλλά αρνήθηκε. Δεν ήμουν αποφασισμένος να τα παρατήσω τόσο εύκολα έτσι επέμεινα.
¨Αν δεν με μυήσετε η ζωή μου δεν έχει πια νόημα, προτιμώ να πεθάνω.¨
Ο Μπαμπατζί μου έριξε μια ματιά που μου διαπέρασε την καρδιά. Έπαθα Τέτοιο σοκ από την ενέργεια που έβγαινε από τα μάτια του, έτρεμα και έμεινα σιωπηλός. Τελικά είπε: ¨έλα στο Βρινταβάν. Εκεί θα λάβεις από μένα αυτό που επιθυμείς¨.
Αμφέβαλα ότι ο διευθυντής μου θα ήταν πρόθυμος να μου δώσει άδεια ξανά μετά από αυτήν, αλλά ο Μπαμπατζί με διαβεβαίωσε: ¨Μην ανησυχείς, σύντομα θα είσαι ικανός να έρθεις¨.
4 ή 5 μήνες μετά ο ηλικιωμένος πατέρας μου συνόδευε τον Μπάμπατζι σε μια επίσκεψη σε διάφορα άγια μέρη. Στο Μαντουμπαν κοντά στο Βρινταβάν, έπεσε και τραυμάτισε τον γοφό του και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Εξαιτίας αυτού του συμβάντος κατάφερα να φύγω και να πάω στον Μπαμπατζί στο Βρινταβάν όπου και με μύησε στην Κρίγια Γιόγκα.
 -Στην παρουσία του Babaji, μου ήταν αδύνατο να δημιουργήσω μια σκέψη. Μέσα από τις εκφράσεις του πρόσωπου μου ήμουν ικανός να παρουσιάσω τα βαθύτερα ενδιαφέροντα μου – τις ερωτήσεις μου για την αλήθεια. Η απάντηση του ερχόταν με τα ίδια μέσα. – Με το βλέμμα του. Η Συνείδηση του αντανακλούσε σαν καθρέπτης, δείχνοντας μου έτσι ότι είναι ελεύθερος από την σκέψη. Αυτό ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου – ένα αξέχαστο δώρο.
-Ένας πολύ γνωστός Γιόγκι, με το όνομα Sita Ram Dass, ζούσε στην Καλκούτα και είχε χιλιάδες μαθητές από την Νότια Ινδία. Γνωρίζοντας ότι η ζωή του έφτανε στο τέλος της προσευχήθηκε στον Μπαμπατζί για εβδομάδες να του δώσει ένα τελευταίο Ντάρσαν.
Ο Μπάμπατζι ικανοποίησε την επιθυμία του και ταξίδεψε μέχρι την Καλκούτα, παίρνοντας μαζί του λίγο νερό από τον άγιο ποταμό Gautama Ganga και 3 φύλλα από τούλσι. Αφού ο Γιόγκι πήρε αυτά κάθισε μαζί του σε σιωπή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αμέσως μετά την επίσκεψη του Μπαμπατζί, άφησε αυτόν τον κόσμο.
-Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Καλκούτα, μια πόλη αμέτρητων εκατομμυρίων, ο οικοδεσπότης προσκάλεσε τον Μπαμπατζί και περίπου 40 μαθητές του να πάνε για προσκύνημα στο Puri. Τοποθετημένο στην θάλασσα στην περιοχή Orissa, Puri είναι μια από τις 4 πιο άγιες πόλεις της Ινδίας και συνεχώς προστρέχουν προσκυνητές. Λένε ότι εάν ένα άτομο περάσει 3 νύχτες και 3 μέρες εκεί, θα ελευθερωθεί από τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου.
Οδηγήσαμε στον διάσημο ναό του Jaganath, τον βρήκαμε γεμάτο προσκυνητές και περίπου 6.000 Ινδουιστές ιερείς.
Ένας όχλος από ανθρώπους, αμέτρητοι ζητιάνοι πλησίασαν τον Μπαμπατζί και εμάς. Ξανά και ξανά ο Μπάμπατζί πέταξε νομίσματα στο δύστυχο πλήθος.
«Μαχαρατζ», του φώναζαν, «Μαχαρατζ» και συνεχώς προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν. Σε κάποιον ο Μπαμπατζί έδινε άφθονα, σε άλλον μετρημένα, άλλους τους τρομοκρατούσε και άλλους τους ευλογούσε.
Ήταν ολοφάνερο ότι δρούσε σύμφωνα με κριτήρια που δεν ήταν γνωστά σε εμάς.
-Συνέβη την πρώτη μέρα στο Haidakhan. Με μεγάλη δυσκολία και φυσική προσπάθεια είχα καταφέρει να φτάσω σε αυτό το μέρος. Τα πάντα ήταν νέα για μένα. Βομβαρδίστηκα από εντυπώσεις.
Κάποια στιγμή ο Μπαμπατζί έκανε νόημα σε κάτι Ευρωπαίους στους οποίους ανάμεσα τους ήμουν και εγώ, να τον συνοδέψουν καθώς άφηνε το πλήθος και πήγαινε στο δωματιάκι του. Μίλησε για λίγο με τους άλλους, τότε γύρισε προς εμένα και μου είπε: «Που ήσουν;»
Απάντησα: « Στο Aurobindo ashram στο Pondicherry”
“Σου άρεσε εκεί;»
Ήταν το πρώτο μέρος στην Ινδία που ειλικρινά μου άρεσε έτσι απάντησα με ειλικρίνεια «Ναι».
«Πήγαινε όπου σου αρέσει!» Βρυχήθηκε ο Μπαμπατζί.
Ήταν σαν να με χτύπησε κεραυνός. Σκέψεις γέμισαν τον νου μου, να φύγω; να φύγω τώρα; αδύνατον, είναι πολύ αργά τώρα, και ακόμα δεν έχω την δύναμη να κάνω ούτε ένα βήμα. Αλλά δεν μου επιτρέπει και  να μείνω. Δεν μπορώ να φύγω…. δεν μπορώ να μείνω………
«Λοιπόν τι έχεις να πεις για αυτό;» ο Μπαμπατζί συνέχισε
Δάκρυα άρχισαν να τρέχουν σαν ποτάμι. Μια στιγμή αργότερα ο Μπαμπατζί έβγαλε ένα Μάλα από τον λαιμό του και το έβαλε στο δικό μου. Τότε άπλωσε το χέρι του και με ευλόγησε στην κορφή του κεφαλιού μου.
Μόνο αργότερα κατάλαβα τι μου είπε. Δεν είχε να κάνει με το να πάω όπου θέλω, αλλά με το να ακολουθήσω την εσωτερική μου αλήθεια. Ο κεραυνός στον τόνο της φωνής του είχε την δύναμη εσωτερικά να αφαιρέσει όλα τα εμπόδια.
 Ο Babaji αφήνει το σώμα του
¨Σύντομα θα φύγω για ένα μακρύ ταξίδι, που εσείς δεν μπορείτε να με συνοδέψετε¨
¨Το έργο είναι σχεδόν στο τέλος του, υπάρχει πολύς λίγος χρόνος ο οποίος τελειώνει¨.
Στις 13 Φλεβάρη 1984 οι προειδοποιήσεις έγιναν πιο έντονες, παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος. Συχνά έβαζε εκεί ένα Σρι Γιάντρα, το κοσμογράφημα, στην καρδιά του, τραγουδώντας ύμνους αφοσίωσης στον Θεό γραμμένους από τον Μιρα Μπαί, έναν Ινδό άγιο του 14ου αιώνα.
Παραταύτα, κάθισε ανάμεσα στους μαθητές του και δέχτηκε μερικούς επισκέπτες. Για μια μεγάλη περίοδο ασχολούταν σιωπηλά με έναν παγκόσμιο χάρτη και με την πιο μεγάλη σοβαρότητα ξεφύλλιζε ένα βιβλίο για την Χιροσίμα που κάποιος του είχε φέρει. Μέσα σε αυτήν την σιωπή που υπήρχε, σήκωσε το κεφάλι του και με τα ακόλουθα λόγια αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην επερχόμενη ραγδαία παγκόσμια αλλαγή που τόσο συχνά προειδοποιούσε:
¨Η καταστροφή πρέπει να συμβεί για δυο λόγους, επειδή οι άνθρωποι ακόμα σκέπτονται με βάση το ¨ΕΓΩ¨ και το ¨ΔΙΚΟ ΜΟΥ¨, αυτό δεν είναι Αλήθεια, δεν είναι ο πνευματικός δρόμος, δεν είναι Αγάπη. Και επειδή όλοι θέλουν να γίνουν μεγάλοι και κανένας δεν θέλει να γίνει μικρός.¨
Με ένα βαθύ αναστεναγμό κάθισε πίσω στην καρέκλα του και με μια πιο απαλή μόλις που ακουγόταν φωνή είπε: ¨Για αυτό και είναι μη-αναστρέψιμη¨
Το απόγευμα της τελευταίας μέρας είπε:
¨η Καρδιά μου είναι κομμάτια, πληγωμένη από χίλια μαχαίρια. Και έχω μόνο μια καρδιά για να αντέξει όλο τον πόνο του Κόσμου. Το σώμα μου έχει χίλιες πληγές και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να με θεραπεύσει. Γιατί, μα Γιατί; Η Σελήνη, ο Ήλιος και τα άστρα είναι όλα μέσα σε μένα, κουβαλώ το βάρος όλου του Σύμπαντος.¨

Το επόμενο πρωί o Babaji ψιθύρισε στο αυτί ενός μαθητή που στα χέρια του ξεκουραζόταν: ¨Τώρα πρέπει να αφήσω το σώμα¨
Μια ώρα μετά η καρδιά του σταμάτησε, το γεγονός αυτό αντικατοπτρίστηκε στην φύση. Έμοιαζε σαν όλη η φύση με τα πλάσματα της να κρατούσε την αναπνοή του. Τα τραγούδια των πουλιών στο Haidkhan έμειναν σιωπηλά για ώρες, οι άνεμοι έπεσαν και μια φοβερή σιωπή απλώθηκε σε όλη την κοιλάδα. Την επομένη ο ουρανός ήταν μουντός. Αυτός ο καιρός ήταν έξω από την εποχή του καθάρισε μόνο όταν μαζεύτηκαν οι μαθητές του από όλες τις γωνίες της γης. Τότε ο ήλιος βγήκε με το πιο λαμπρό φως. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια βίαιη καταιγίδα με κεραυνούς και αστραπές. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ εκεί αυτήν την περίοδο του χρόνου.
Στην πραγματικότητα ο Mahavatar Babaji δεν έχει φύγει από εμάς.
¨ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΟΥ¨
Λίγο πριν φύγει έδωσε την κληρονομιά του σε κάποιον που βρισκόταν κοντά του:
Να αγαπάτε και να υπηρετείτε όλη την ανθρωπότητα.
Βοηθάτε τους πάντες.
Να είστε χαρούμενοι. Να είστε ευγενικοί.
Να είστε μια γεννήτρια ακάθεκτης χαράς.
Να αναγνωρίζετε τον Θεό και την καλοσύνη σε κάθε πρόσωπο.
Δεν υπάρχει άγιος χωρίς παρελθόν αλλά ούτε και αμαρτωλός χωρίς μέλλον.
Να υμνείτε τους πάντες. Εάν δεν μπορείτε να υμνήσετε κάποιον….. αφήστε τον να φύγει έξω από την ζωή σας.
Να είστε αυθεντικοί, να είστε Εφευρετικοί.
Να είστε Γενναίοι. Πάρτε κουράγιο ξανά και ξανά.
Μην μιμείστε. Να είστε δυνατοί. Να είστε ακέραιοι.
Μην ακουμπάτε σε στηρίγματα των άλλων.
Σκεφτείτε με τον δικό σας τρόπο σκέψης. Να είστε ο εαυτός σας.
Όλες οι τελειότητες και κάθε θεϊκή αρετή είναι κρυμμένα μέσα σας- αποκαλύψτε τα στον κόσμο.
Η Σοφία, επίσης, είναι ήδη μέσα σας- αφήστε την να ακτινοβολήσει.
Αφήστε την Χάρη του Κύριου να σας ελευθερώσει.
Ας γίνει η ζωή σας σαν εκείνη του τριαντάφυλλου – που στην σιωπή μιλάει με το άρωμα του

Sri BABAJI (February 1984)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο έρωτας στην αρχαιότητα και οι παρερμηνείες του

$
0
0
EROS (5)
Όλες οι εποχές, όλοι οι πολιτισμοί και όλοι οι άνθρωποι, ασχολήθηκαν, ασχολούνται και θ’  ασχολούνται με τον Έρωτα. Έχουν δοθεί πάρα πολλοί ορισμοί, εξηγήσεις και ερμηνείες,σε τέτοιο βαθμό ώστε δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο καθένας ταυτίζει τον Έρωτα μ’ αυτό που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι είναι.
Όπως η Φιλοσοφία σε κάθε εποχή αναζητάει τόσο για τον Έρωτα όσο και για κάθε τι που σχετίζεται με την ζωή και την ύπαρξη, αυτό που πραγματικά είναι και όχι τις υποκειμενικές και σχετικές αντιλήψεις. Στόχος της εργασίας αυτής είναι να προσεγγίσει την άποψη για το Έρωτα όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη Φιλοσοφία της Κλασικής Ελληνικής Αρχαιότητας και ακόμα να συσχετίσει αυτή την άποψη με τις σημερινές αντιλήψεις περί σεξουαλικής διαστροφής στην Αρχαία Ελλάδα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ: Ανάμεσα στις ιστορικές πηγές που μπορούμε να έχουμε γι’ αυτό το θέμα, ξεχωρίζει ο διάλογος του Πλάτωνα «Συμπόσιο» ή «Περί Έρωτος Ηθικός». Σ’ αυτό το διάλογο οι Φαίδρος, Ερυξίμαχος, Παυσανίας, Αριστοφάνης, Αγάθων, Σωκράτης και Αλκιβιάδης, θα μιλήσουν με τη σειρά και θα τοποθετηθούν πάνω στο θέμα του Έρωτα.
Ο Φαίδρος λοιπόν, παρουσιάζει τον Έρωτα σαν ένα Θεό Μέγα, γεννημένο πρώτο απ’ όλους τους Θεούς, ο οποίος προξενεί όλα τα αγαθά. Τη ντροπή για τα άσχημα και το φιλότιμο για τα ωραία. Προκαλεί ανδρεία, γιατί μόνο οι ερωτευμένοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το αγαπημένο τους πρόσωπο κι όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες.
Έπειτα ο Παυσανίας θα κάνει το διαχωρισμό ανάμεσα στον ουράνιο και τον πάνδημο Έρωτα ανάλογα με την ουράνια και την πάνδημο Αφροδίτη. Πάνδημος είναι αυτό του χυδαίου ανθρώπου με αντικείμενο περισσότερο τις γυναίκες παρά τα παιδιά. Οι εμπνευσμένοι από τον ουράνιο Έρωτα απέχουν από κάθε αδιαντροπιά. Τους αρέσει το αρσενικό επειδή έχει περισσότερη δύναμη σωματικά και πνευματικά.
Αυτός ο Έρωτας γεννά στις ψυχές των πολιτών μεγάλα φρονήματα, δυνατές φιλίες και συντροφιές. Στις Ελληνικές πόλεις προστατεύεται από το νόμο και τον ονομάζει Παιδεραστία.
Σκοπός της Παιδεραστίας είναι η απόκτηση της αρετής, με την προϋπόθεση ότι ο εραστής είναι ικανός να διαμορφώσει τον ερωμένο ο οποίος όντως αισθάνεται την ανάγκη για μόρφωση και σοφία. Θα πρέπει να προσέξουμε ότι τόσο για αυτή την παιδεραστία όσο και για άλλα φαινόμενα της αρχαίας Ελληνικής κοινωνίας θα πρέπει να προσεγγίζονται στις σωστές ιστορικές τους διαστάσεις και όχι να μελετώνται αναχρονιστικά.
Ο Ερυξίμαχος θα προσθέσει ότι ο έρωτας αναφέρεται και στα ζώα και στα φυτά και αλλά και σε όλο το σύμπαν. Στα ανθρώπινα σώματα ο Ουράνιος Έρωτας προκαλεί υγεία ενώ ο Πάνδημος νοσηρότητα.
Η Ιατρική συντελεί ώστε τα σώματα να υιοθετούν τον ωραίο έρωτα μέσα από τη συμφιλίωση των εχθρικών στοιχείων του σώματος. Αυτός ο δυαδισμός υπάρχει και για τη μουσική, ώστε υπάρχει αυτή που εξυψώνει ηθικά αλλά και αισθητικά, αλλά και αυτή που προκαλεί ακολασία. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα πράγματα ανθρώπινα και Θεία.
Τέλος ο Ουράνιος Έρωτας είναι παντοδύναμος γιατί εγκαθιδρύει την φιλία μεταξύ ανθρώπων και Θεών, μέσα από τη χρήση της μαντικής επιστήμης.Ο Αριστοφάνης θα παρουσιάσει τον Έρωτα σαν τη τάση των ανθρώπων για ξανά-ολοκλήρωση, εφόσον σε κάποια παλαιότερη εποχή διχοτομήθηκαν από τους Θεούς.
Αναλύει τη διαδικασία της επανένωσης, στην οποία τοποθετεί τον έρωτα για αρχηγό ο οποίος απαιτεί από τους ανθρώπους να έχουν σεβασμό προς τους Θεούς, για να επιτευχθεί η οριστική επανένωση του καθενός με το έτερο ήμισυ και ν’ αποφευχθεί πιθανή δεύτερη διχοτόμηση.
Ακολουθεί ο Αγαθών που παρουσιάζει τον Έρωτα σαν τον πιο ευτυχισμένο, ωραίο και άριστο από τους Θεούς. Είναι πάντα νέος,τρυφερός και ελαστικός. Ακόμα έχει τις αρετές της δικαιοσύνης, της φρόνησης και της ανδρείας.
Πέρα από άριστος ποιητής είναι και μεγάλος σε κάθε τέχνη, εφ’ όσον και οι Θεοί με τον έρωτα για οδηγό αποκτούν μαστοριά στις τέχνες τους. Έτσι πριν τον Έρωτα βασίλευε η Ανάγκη. Με την γέννηση του έγιναν και όλα τα αγαθά στους θεούς και στους ανθρώπους.
Στη συνέχεια αναλαμβάνει ο Σωκράτης, που αποδεικνύει στο Αγάθωνα ότι ο Έρωτας δεν είναι ούτε όμορφος, ούτε αγαθός γιατί αυτά είναι που στερείται εφόσον πάντα τα αναζητάει. Ακολουθεί η διήγηση από το Σωκράτη της διδασκαλίας της Διοτίμας που μάλλον πρόκειται για γυναίκα «σαμάνο» της εποχής.
Ο Έρωτας λοιπόν δεν είναι ωραίος όπως τους Θεούς αλλά ούτε και άσχημος. Είναι κάτι ανάμεσα, όπως η σωστή δοξασία μεταξύ της γνώσης και της άγνοιας. Είναι λοιπόν ανάμεσα στους ανθρώπους και στους Θεούς.Ένας δαίμονας μεσάζων και οι άνθρωποι επικοινωνούν με τους Θεούς μέσω αυτού, χρησιμοποιώντας την Ιερατική και τη Μαντική τέχνη.
Ο Έρωτας είναι γιος του Πόρου και της Πενίας, που η σύλληψή του έγινε στα γενέθλια της Αφροδίτης. Έτσι είναι πάντα φτωχός, άσχημος και στερημένος. Κυνηγάει όμως τα ωραία και τα αγαθά με ορμή, ανδρεία και εξυπνάδα. Αγαπάει τη γνώση και είναι εφευρέτης της.Πάντα φιλοσοφεί. Το αντικείμενο του Έρωτα είναι η παντοτινή κατοχή του αγαθού και η αθανασία. Και η αθανασία αρχικά επιτυγχάνεται μέσα από την αναπαραγωγή των σωμάτων, που διαιωνίζει το είδος.
Αυτός όμως που εγκυμονεί ψυχικά δηλαδή (φρόνηση, δικαιοσύνη,σωφροσύνη) αναζητάει μια όμορφη, έξυπνη και ευγενική ψυχή για να γεννήσει τις αρετές του. Στη συνέχεια το γεννημένο ανατρέφεται από κοινού και αυτό δημιουργεί ένα πιο σπουδαίο δεσμό από αυτό των παιδιών και μια πολύ πιο σταθερή φιλία.
Αυτά βέβαια τα παιδιά (οι αρετές) είναι πιο ωραία και πιο αθάνατα ώστε καθένας θα προτιμούσε τέτοια να γεννήσει και όχι ανθρώπινα. Για παράδειγμα τα «παιδιά» του Λυκούργου σώζουν τη Σπάρτη και αυτά «νόμοι» του Σόλωνα σώζουν και γεννούν αρετή στην Αθήνα.
Γι’ αυτά τα παιδιά τους έχουν τιμηθεί και τους έχουν αφιερωθεί πολλά ιερά.Στη συνέχεια σ’ αυτό το λόγο η Διοτίμα διδάσκει στο Σωκράτη το σωστό δρόμο για τη μύηση στα «τέλεια και εποπτικά» μυστήρια του Έρωτα.
Πρώτα λοιπόν πρέπει από νεαρή ηλικία κάποιος να πλησιάσει νέους με ωραία σώματα, να αγαπήσει κάποιον και σ’ αυτόν να γεννήσει ωραίους λόγους, μετά να διευρύνει την αγάπη του προς όλα τα ωραία σώματα,ανακαλύπτοντας την ομορφιά του είδους, έπειτα ν’ ανακαλύψει την ομορφιά των ψυχών που είναι ανώτερη από αυτή των σωμάτων και που εκδηλώνεται στους ωραίους τρόπους ζωής και στους νόμους.
Στη συνέχεια αναζητώντας την ομορφιά των επιστημών, θα στρέψει το βλέμμα του στη μια και μοναδική επιστήμη. Την επιστήμη της ομορφιάς καθ’ αυτής.
Με αυτό λοιπόν το δρόμο της παιδεραστίας φτάνει κανείς ως τη θέση της ίδιας της ιδέας της ομορφιάς ώστε να μπορεί πια να γεννήσει όχι είδωλο αρετής παρά αληθινή αρετή. Έτσι θα γίνει αγαπημένος στους Θεούς και αθάνατους περισσότερο από κάθε άλλον.
Ακολουθεί ο λόγος του Αλκιβιάδη που θα εγκωμιάσει τον ίδιο τον Σωκράτη. Αναφέρει ότι ο Σωκράτης ήταν ο μόνος που τον έκανε να ντραπεί, εκθειάζει την ανωτερότητα και τις αρετές της ανδρείας και της φρόνησης του Δαιμόνιου Σωκράτη, που όμοιος ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βλέπουμε λοιπόν ότι για τη Φιλοσοφία ο Έρωτας ταυτίζεται με τη δύναμη που τείνει στην ολοκλήρωση και στην κατάκτηση της αθανασίας. Σαν πρωταρχική ελκτική δύναμη ο Θεός Έρωτας είναι μια δύναμη ικανή να ταξινομεί και να δίνει ζωή στα πάντα. Πλάθει διαφορετικά σκαλοπάτια από ένα λεπτότατο ουρανό σε μια απτή γη, όπου σε κάθε επίπεδο υπάρχει και μια διαφορετική μορφή Έρωτα.
Και για να φτάσουμε στην ουσία του Έρωτα, πρέπει να μάθουμε να ανακαλύπτουμε τη σκάλα ανάβασης ξεκινώντας από τη ομορφιά. Αυτή που υπάρχει στα σώματα, στις ψυχές, στις δράσεις, στους Νόμους της φύσης, στην Επιστήμη και στην Τέχνη και ακόμα πιο πέρα φτάνουμε στο Ωραίο καθ’ αυτό, στην αγνή ιδέα, στην αφηρημένη ομορφιά καθαρή και άψογη, η οποία όμως συμπίπτει και με το Καλό, το Δίκαιο και το Αληθές.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ: Σήμερα αυτές οι αντιλήψεις σε μεγάλο βαθμό έχουν παρερμηνευθεί ολοκληρωτικά. Μέσα από ξένες αλλά και Ελληνικές επίσημες εκδόσεις ακόμα και από ντοκιμαντέρ πολιτιστικού περιεχομένου υιοθετείται και επαναλαμβάνεται η εσφαλμένη αντίληψη πως οι Αρχαίοι Έλληνες ασκούσαν την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία με την έννοια του σεξ στα πλαίσια ενός κοινωνικά και νομικά αναγνωρισμένου θεσμού.
Έτσι, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί, που αναζητούσαν την αρετή, την ανδρεία, την τιμή, την αξιοπρέπεια, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη και που άφησαν για το μέλλον αθάνατα μνημεία πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς, δεν ήταν παρά κίναιδοι που με κάθε ελευθεριότητα επιδίδονταν σε κάθε είδος σεξουαλικές περιπτύξεις. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος.
Η ουσία της παρερμηνείας εντοπίζεται κυρίως στη ύποπτα λανθασμένη απόδοση ορισμένων λέξεων που το νόημα και οι λέξεις οι σχετικές με το έρω, έρως, εραστής και παιδικά. Σχετικά γράφει ο Γιάννης Γιουδέλης στο βιβλίο του «η Ερωτική φιλία των Αρχαίων Ελλήνων», σελίδα 69-70 ότι:
«Το έρω σημαίνει και αγαπώ θερμά, κατ’ έννοια απολύτως άσχετη προς το μεταξύ των φύλων έρωτα, περιβάλλω τινά διά θερμής αγάπης, αφοσιώσεως, λατρεύω, εμφαντικότερο του φιλώ» (Σταματάκου, Μέγα Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας, Δ.Δημητράκου).
Εδώ κλείνεται και η έννοια της ερωτικής φιλίας, ενός αισθήματος ανώτατου που, αν και βρισκόταν τότε σε ακμή, τώρα έχει χαθεί τελείως από τη γλώσσα και τη καρδιά μας, και βέβαια βρίσκεται πέρα από τα όρια της αντίληψης των σημερινών ανθρώπων. Γι’ αυτό και αδυνατώντας να ερμηνεύσουν μια σχέση που εγείρει και δεν διαφθείρει, παρερμήνευσαν εξωραΐζοντας το χυδαίο.
Η λέξη έρως, πέρα από τη γνωστή έννοια σημαίνει και: η μετά πάθους αφοσίωση, προσήλωση σε κάτι, αντικείμενο, πρόσωπο, ιδέα ( Μ.Λεξ. Δ.Δημητράκου ). Ειδικά όλον τον Πλάτωνα τι άλλο τον χαρακτηρίζει πέρα από τον έρωτα των ιδεών; Η λέξη εραστής, εκτός από τη σημασία που δίνουμε έχει και τις εξής: α)θαυμαστής, θιασώτης, λάτρης. β) μτφ.εν. αναφ. προς πράγμ., ενέργεια, κατάσταση, θεωρία κ.α., λίαν αγαπών τι, ο μετά πάθους ορεγόμενο, ο θιασώτης τινός. (Μ. Λεξ. Δ.Δημητράκου )
Παίδων εραστής = ο επιθυμών να έχει τέκνα και σε προέκταση η επιθυμία να φέρεις στον κόσμο παιδιά της ψυχής σου, ομοιώματα του ανώτερου σου εγώ και αυτό ήταν έρως όπως λέει ο Ιωάννης Συκούρτης στη σελ. 33. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ι. Συκουρτής, Ακαδημαϊκός, στην επανέκδοση του Συμποσίου του Πλάτωνα από την Ακαδημία των Αθηνών στα 1949 παραθέτει εισαγωγή με μελέτη και σχόλια 250 σελίδων (16 κεφάλαια όπου δημιουργεί μια πραγματική σύγχυση για το θέμα.
Στο κεφ. 4 για π.χ.,σχετικά με τον παιδικό έρωτα στους Αρχαίους Έλληνες αναφέρει ότι: «ήτο θεσμός κοινωνικώς αναγνωρισμένης με τας συνήθειας και τους κανονισμούς του με την παράδοση και την τεχνική του, όπως ο ιπποτικός έρως εις το μεσαίωνα.»
Ακόμα «το θέμα βέβαια είναι πολύ λεπτό. Αναφέρεται σε κάτι απολύτως ξένο προς τις συνήθειες και τις ηθικές αντιλήψεις της σημερινής κοινωνίας, αλλά αυτό δε μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να το αντικρίσουμε με ψυχραιμία και αγνότητα … Δι’ εκείνους ο έρως ο παιδικός δεν θεωρείτο και δεν ήτο απλώς μια ηθική διαστροφή, διαδεδομένη και σήμερον περισσότερον απ’ ότι ομολογούμε,την οποία προσπαθούμε για λόγους ηθικούς και αισθητικούς να ανακαλύψωμεν με ένα πέπλον σιγής αισχυντηλής…» με παρρησία και υπερηφάνεια τον ανέφεραν ως ένα σημείο ανωτερότητας από τους βάρβαρους λαούς, ως ένα κατ’ εξοχήν δείγμα πολιτισμού.
Ως θεσμόν κοινωνικών και όχι ως παρεκτροπήν, ιστορικώς και ψυχολογικώς, πρέπει να εξετάσωμεν αυτή τη συνήθεια.
Να εισδύσωμεν δηλαδή εις τη νοοτροπίαν εκείνων και να την εννοήσομεν. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας που δε θα είναι επιδοκιμασία αλλά ούτε και απδοκιμασία..αυτή η προσπάθεια κατανόησης εγκλείει πολύ μεγαλυτέρα δικαιοσύνην και σεβασμό προς τους πατέρας του ωραίου και του αληθινού, παρ’ όσον η μονοκόμματος καταδίκη ή, το χειρότερον, η δήθεν ευλαβής και μηδέν λέγουσα, πολλά δε σημαίνουσα παρασιώπησις.»
Με τις αντίστοιχες παραπομπές στους αρχαίους συγγραφείς αναφέρει πως ήταν ένας θεσμός κυρίως των Δωριέων που επικρατούσε στην Ηλεία,Θεσσαλία, Βοιωτία, Σπάρτη και Κρήτη. Έπειτα επηρεασμένοι από τους Δωριείς τον υιοθέτησαν οι Ίωνες στην Εύβοια και στη Αθήνα.« Εις την Σπάρτην η σχέσις εράστου (εισπλήνας ελέγετο) προς τον (αϊταν τον ερωμένον) τόσο νόμιμος εθεωρείτο ώστε ο εραστής επείχε θέσιν ανεγνωρισμένου κηδεμόνος και ήτο υπεύθυνος απέναντι της πολιτείας δια τας παρεκτροπάς εκείνου. Δια την Κρήτη, την κοιτίδα του εθίμου μας προσφέρει ο Έφορος παρά Στράβωνι ( σελ.483 ) λεπτομερή περιγραφή της εθιμοτυπίας.
Ο εραστής ( φιλήτωρ ελέγετο ) προανήγγελλε από τριών ημερών εις τους οικείου του νέου την εκλογήν του και εκείνοι έκριναν αν έπρεπε να επιτρέψουν τη σχέση αυτή. Κριτήριο ήταν όχι αν η σχέση αλλά αν ο εραστής ήταν αντάξιος του υιού τους. Αν προτιμούσαν άλλον εραστή φρόντιζαν να ματαιώσουν την αρπαγή, διαφορετικά η αρπαγή του νέου ήταν εικονική όπως και η αντίσταση των συγγενών.
Το ζεύγος κατέφευγε στα βουνά όπου για δύο μήνες διδάσκονταν ο νέος τη σκληραγωγία, το κυνήγι και τη χρήση των όπλων, ιδιαίτερα των δύσκολων τεχνικών όπλων ( τόξο, σφενδόνα κτλ.) στα οποία διακρίνονταν στην αρχαιότητα οι Κρήτες. Έπειτα επέστρεφαν και ο εραστής χάριζε στο νέο μια πανοπλία, την πρώτη που θα φορούσε, ένα κύπελλο και ένα βόδι που θυσιάζονταν στο Δία.
Ο νέος έπαιρνε τότε το όνομα κληνός και απολάμβανε μεγάλες τιμές. Η μεγαλύτερη ντροπή για ένα νέο ήταν να μη βρεθεί γι’ αυτόν ένας φιλήτωρ. Η σχέση εξακολουθούσε ειδικά στους πολέμους όπου ο ερωμένος λεγόταν περασταθένς δηλαδή παραστάτης.» Το δρώμενο αυτό–γιατί περί αυτού πρόκειται–έχει αρκετές προεκτάσεις με την ιδέα της σχέσης πολίτη-οπλίτη.
Πρόκειται επίσης και για μία διαβατήρια διαδικασία. Ουσιαστικά έξοδος από την παιδική ηλικία, από την κοινωνότητα, από την οργανωμένη ζωή και είσοδος στην ενηλικίωση και στην ενεργή συμμετοχή τόσο στην πολιτική ζωή, αλλά και την αναπαραγωγική αφού με την επιστροφή στην κοινότητα πραγματοποιούνταν και «ιεροί γάμοι». Πρόκειται για έναν συμβολικό θάνατο και αναγέννηση, αναπροσδιορισμός μέσω του έρωτα.
Αυτός βέβαια ο δεσμός υπήρχε σε όλες τις πόλεις όπως και στην Αθήνα όπου ο εραστής με τη συγκατάθεση των γονέων προετοίμαζε τον νέο ώστε να μπορέσει να γίνει ικανός και άξιος πολίτης ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε υποχρέωση προς την πόλη και να μπορεί να έχει αξιοπρεπή ιδιωτική ζωή.Στην Αθήνα λοιπόν έχουμε εραστή και ερωμένο, στη Σπάρτη εισπλήνα και αϊτα, στην Κρήτη Φιλήτωρ και κληνόν ή παρασταθένς.
Γιατί όμως θα πρέπει να δεχτούμε ότι στη σχέση αυτή μαθητείας απαραίτητο στοιχείο ήταν το σεξουαλικό; Και έχει θέση το σεξ σε μια τέτοια σχέση ανάμεσα σε άνδρες; Ο Γιάννης Γουδέλης μας δίνει τις έννοιες των λέξεων φιλήτωρ και κληνής ως εξής: «φιλήτως: φίλος της καρδιάς, καρδιακός φίλος=εραστής ,η έννοια της λέξης φαίνεται και στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (18,55) ‘Ιησούς δ’ ανέκοψε φιλήτορι Πέτρον…’ όπου ο Ιησούς αναφέρεται στο φιλήτορα.
Η λέξη Κληνής είναι λάθος, που σημαίνει αγαπητικός της κλήνης, ενώ η σωστή που θα έπρεπε να γράφεται είναι: κλεινός που σημαίνει ‘»ο πλήρης κλέους, ο ένδοξος, ο επιφανής»
Στο ίδιο βιβλίο σελ.35 διαβάζουμε: «Πώς μπορεί ένα παιδί να παράδινε τη νεανική του σάρκα για μια σειρά ετών, να άλλαζε ρόλο εραστή ερωμένου και να λαμβάνει αποστολή στην οικογένεια και στην κοινωνία; Δεν χρειάζονται πολλά χρόνια αρσενοκοιτίας για να παραμορφώσουν και να διαστρεβλώσουν πλήρως τη φύση. Έτσι που να μην επανορθώνεται σε καμιά περίπτωση.
Αντίθετα, η περίπτωση της φιλίας, στη δυνατή μορφή της, που αναφέρεται με τις λέξεις εραστής και ερωμένος, αποσκοπούσε στη φήμη και όχι στη δυσφήμιση. Ήταν δεσμός δασκάλου, φροντιστή,καθοδηγητή και που μια αναλογία μπορούμε να βρούμε και σήμερα στις σχέσεις νονού-βαφτιστήρα.»
Στη σελίδα 52 γράφει: «Ο έρωτας των αρχαίων Ελλήνων πρέπει να έχει αντιπαρατεθεί στη περίπτωση της ερωτικής φιλίας με τη Χριστιανική αγάπη, με τους Γιόγκι ( δάσκαλος γκουρού και μαθητής ) και με κάθε δεσμό που το δόσιμο δένει τα άτομα.  Τα δυναμώνει δεν τα εκφυλίζει. Σκεφτείτε όλους αυτούς τους χριστιανικούς αγίους που εμφανίζονται σε ζευγάρια και έχουν κοινή δράση και πορεία. Πρόκειται για μία συγκεκαλυμμένη μορφή του έρωτα των αρχαίων Ελλήνων, όπως πέρασε στη χριστιανική διδασκαλία.
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές, σε όλους τους χώρους και όλους τους χρόνους. Πρόσφατο παράδειγμα οι σταυραδερφοί. Ακόμα να φέρνουμε στο νου τη χριστιανική αγάπη, το δεσμό λ.χ. Ιησού και Λαζάρου και ειδικά τους πρώτους χριστιανούς, ακόμα και μοναχούς εκείνους, που τηρούσαν την αυστηρή και απαρέγκλιτη σχέση Γέροντα και νεοφώτιστου που θα τον διαδέχονταν τη λέξη έρως έχει εγκολπωθεί και η εκκλησία και τη συναντάμε με δοξαστική έννοια σε πολλούς αίνους: «…πάντες οι των λόγων αυτών εραστές συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν…’Ψάλλουν προς τους τρις Ιεράρχες οι χριστιανοί. Χρειάζεται σχόλιο;»
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Στις σελίδες 73,82, ο Γουδέλης παραθέτει αποσπάσματα από την νομοθεσία της Σπάρτης και της Αθήνας που είναι και πολύ διαφωτιστικά για το θέμα μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε δυο αποσπάσματα. «Όποιος παρακινεί σε ακολασία παιδιά ή γυναίκα ή άνδρα ελεύθερο ή δούλο, ή παρανομεί σε βάρος κάποιου από αυτούς, να καταγγέλλεται από οποιοδήποτε Αθηναίο έχει το δικαίωμα (επίτιμο δηλαδή ) στους θεσμοθέτες.
Οι δε θεσμοθέτες μέσα σε τριάντα μέρες από την καταγγελία να εισάγουν προς δίκην τον τούτον ( τον ένοχον ) ετώπιον της Ηλιαίας, εάν οι δημόσιες ασχολίες το επιτρέπουν (εάν δεν υπάρχει κάποιο δημόσιο κόλλημα). Εδ’ αλλιώς, όταν καταστεί δυνατόν. Αφού δε, δικαστεί πρώτα από την Ηλιαία, εάν κηρυχθεί ένοχος, καταδικάζεται πάραυτα σε φυλάκιση ή πρόστιμο. Αν δε, αποτιμηθεί η ύβρις με θάνατο, να παραδίδεται στους ένδεκα και να θανατώνεται αυθημερόν.»
«Δημοσθένους, Κατά Μειδίου»  «Εάν κάποιος αποδεικνυόταν ότι επιθυμούσε παιδικό σώμα, ο Λυκούργος το έκανε με νόμο στη Σπάρτη να είναι αισχρότατο, ώστε οι εραστές να αποφεύγουν τα παιδικά σώματα καθόλου λιγότερο απ’ ότι οι γονείς τα παιδιά τους.» ‘Ξεν. Λακαιδ. Πολιτ. //,13′
Ακόμη ο Πλούταρχος στον ‘Ερωτικό’ (769 α.β.) αναφέρει ότι: «…ο Σόλωνας στάθηκε εμπειρότατος νομοθέτης του γάμου, που όρισε να μη σμίγει λιγότερο από τρις φορές το μήνα ο άντρας με τη γυναίκα του, όχι βέβαια για τη σαρκική ηδονή, αλλά γιατί, όπως οι πόλεις ανανεώνουν ύστερα από ορισμένο χρόνο τις συμμαχίες αναμεταξύ τους, έτσι ήθελε να ανανεώνεται ο γάμος από τη φθορά του κάθε φορά βυθώντας μέσα σε μια τέτοια ευχαρίστηση.»
Βλέπουμε λοιπόν ότι, τόσο ο Ι. Συκουρτής όσο και ο Άγγλος καθηγητής Κ.J.Dover,(βλ. «Η Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα» Copyright 1978 by K.J.Dover,ελληνική έκδοση Π. Χιωτέλη, Αθήνα 1990) αλλά και τόσοι άλλοι σχολιαστές ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή, δεν επιθυμούν μια πραγματικά και αντικειμενική προσέγγιση της νοοτροπίας των Αρχαίων Ελλήνων όπως ισχυρίζονται εφ’ όσον δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ξεκάθαρα στοιχεία όπως τα παραπάνω.
Νοοτροπία όμως πολύ ξεκάθαρη που εκφράζεται και  μέσα από το γνωστό μύθο του Έρωτα και της Ψυχής ( Απουλήιου ‘Μεταμορφώσεις’ )  όπου η Ψυχή μέσα από τη σχέση της με τον Έρωτα καταφέρνει να ξεπεράσει όλες εκείνες τις δοκιμασίες που θα της επιτρέψουν να γίνει δεκτή αθάνατη στον Όλυμπο.
Έναν άλλο μύθο μας διηγείται ο Αίσωπος.
ΑΙΣΩΠΟΥ ΕΠΩΔΟΣ ΖΕΥΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΝΗ: «Ο Ζευς πλάθοντας τους ανθρώπους, έβαλε μέσα τους διάφορες ψυχικές αρετές και μόνο την ντροπή λησμόνησε να βάλει. Γι’ αυτό, μη έχοντας άλλο δρόμο να την τοποθετήσει, την πρόσταξε να μπει απ’ τον πισινό των ανθρώπων. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε και διαμαρτυρήθηκε για τη προσβολή.
Επειδή όμως ο Ζευς τη ζόρισε πολύ, είπε: «Ας είναι, θα μπω, υπό τον όρο ότι από κει δε θα μπει ο έρωτας. Γιατί αν τύχει και μπει, εγώ θα βγω αμέσως». Από τότε συμβαίνει όλοι οι ανώμαλοι να είναι και αδιάντροποι.»  Ο μύθος σημαίνει ότι είναι αδιάντροποι όσοι κατέχονται από ανώμαλες ερωτικές επιθυμίες. (Αισώπου Μύθοι, Αρχαίο κείμενο, μετάφραση στη δημοτική Τάσου Βουρνά, τομ. Ά, Εκδόσεις Αφών Τολίδη).
Στα ‘Ορφικά’, μετάφραση Ιωάννου Δ. Πασσά, Αθήναι, Εκδόσεις Εγκυκλωπαίδειας του « ΗΛΙΟΥ» υπάρχει ένας ωραίος ύμνους για τον Έρωτα, που έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΟΣ θυμίαμα, αρώματα Επικαλούμαι τον μεγάλον, τον αγνόν,
τον Περιπόθητον, τον γλυκύν Έρωτα.
Τον ισχυρόν τοξότη, τον φτερωτόν, που φλογίζει με δύναμιν τους ανθρώπους, τον ταχύν και ορμητικό
που παίζει με τους θεούς και με τους θνητούς ανθρώπους, τον έξυπνον, τον εφευρετικόν,
με των πάντων, τα κλειδιά του επουράνιου αιθέρος, της θαλάσσης και της γης,
και όσα πνεύματα που γεννούν εις τους ανθρώπους,
τρέφει η θεά, παράγουσα χλωρούς καρπούς,
και όσα έχει ο ευρύς Τάρταρος και η θορυβώδης θάλασσα
διότι μόνον εσύ κρατείς το πηδάλιον ( είσαι κυρίαρχος ) όλων αυτών.
Αλλά ω μακάριε, με καθαρές διαθέσεις έλα Μαζί με τους μύστας,
Και απομάκρυνε από αυτούς τις φαύλες και Παράδοξες ορμές.
Τι ήταν λοιπόν ο έρωτας στην Αρχαία Ελλάδα; Σεξουαλικά διαστροφή ή σχέση μαθητείας που οδηγούσε προς την ηθική τελείωση και τον αυθεντικό άνθρωπο; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα η δεύτερη αν πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλησαν να ζουν σε αρμονία με τη φύση και τους νόμους της. Ακολουθούν κάποιες αναφορές σχετικά με το πόσο αυστηροί ήταν οι φιλόσοφοι και οι νόμοι για την ομοφυλοφιλία και όλες τις σεξουαλικές παρεκκλίσεις στην αρχαία Ελλάδα.
Πλουτάρχου, Περί Αλεξάνδρου Τύχης ή Αρετής Λόγος Α’ 12«Αλέξανδρος δε, Φιλοξένου του της παραλίας υπάρχου γράψαντος, ότι παίς εν Ιωνία γέγονεν οίος ουκ άλλος ώραν και είδος, και πυνθανομένου δια των γραμμάτων ει αναπέμψη, πικρώς αντέγραψεν ω κάκιστ’ ανθρώπων, τι μοι πώποτε τοιούτο συνέγνως, ίνα τοιαύταις με κολακεύσης ηδοναίς;»
«Και ο Αλέξανδρος, όταν του έγραψε ο Φιλόξενος, ο κυβερνήτης της παραλίας ότι υπάρχει στην Ιωνία ένα παιδί που, όμοιο στην ομορφιά του δεν ξανάγινε ποτέ, και ζητούσε να πληροφορηθή με γράμμα, αν ήθελε να του το στείλη, ο Αλέξανδρος του έγραψε απαντώντας αυστηρά: «Ω πιο κακέ απ’ όλους τους ανθρώπους, με ξέρεις ανακατεμένο, ποτέ, με τέτοιες βρωμοδουλειές, για να με κολακεύσης με τέτοιου είδους απολαύσεις;».
Aισχύνου, Kατά Tιμάρχου § 21«Eάν κάποιος Aθηναίος εκδίδεται ως παθητικός ομοφυλόφιλος, να μην επιτρέπεται σ’ αυτόν να εκλέγεται ως ένας εκ των εννέα αρχόντων, ούτε να αναλαμβάνει το αξίωμα του ιερέως, ούτε να γίνεται σύνδικος του δήμου, ούτε να αναλαμβάνει κανένα απολύτως αξίωμα ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό, ούτε κληρωτό, ούτε αιρετό, ούτε να αποστέλεται σε διπλωματική αποστολή, ούτε να εκφέρει τη γνώμη του, ούτε να εισέρχεται στα δημόσια ιερά, ούτε να έχει δικαίωμα να φέρει στεφάνι στις Eορτές που συνηθίζεται αυτό, ούτε να πηγαίνει στα περιαντήρια που βρίσκονται μέσα στην αγορά. EAν δε κάποιος κάνει κάτι από αυτά και εφόσον αυτό αποδειχθεί δικαστικώς, τότε να τιμωρείται με θάνατο».
Δημοσθένους, Kατά Aνδροτίωνος § 21«Δεν επιτρέπεται στους ομοφυλοφίλους ούτε να ομιλούν, ούτε να γράφουν».
Aιλιανού, Ποικίλη Iστορία III 12«O Σπαρτιατικός έρωτας δεν είχε καμία σχέση με αισχρότητες. Εάν ποτέ κάποιος έφηβος τολμούσε να ανεχθεί ασέλγεια εις βάρος του ή εάν κάποιος άλλος έφηβος επιχειρούσε να ασελγήσει εις βάρος κάποιου άλλου, δεν συνέφερε κανέναν απ’ τους δύο να καταντροπιάσουν την Σπάρτη, αφού σε τέτοια περίπτωση ή εξοριζόντουσαν εφ’ όρου ζωής από την Σπάρτη ή έχαναν την ζωή τους».
Πλουτάρχου, Λακεδαιμονίων Eπιτηδεύματα 7,237c
Mάξιμος Tύριος, 20,8d,e
«O ψυχικός δεσμός μεταξύ των νέων δεν έχει καμία σχέση με σωματικές επαφές. Όποιος νέος επιχειρήσει να ασελγήσει εις βάρος άλλου θα στερηθεί διά βίου τα πολιτικά του δικαιώματα».
Ξενοφώντος Λακεδαιμονίων Πολιτεία ΙΙ, 13«Ο δε Λυκούργος Εναντία και τούτοις πάσι γνούς, ει μεν τις αυτός ων οίον δει αγασθείς ψυχήν παιδός πειρώτο άμεμπτον φίλον αποτελέσασθαι και συν-είναι, επήνει και καλλίστην παιδείαν ταύτην ενόμιζεν. Ει δε τις παιδός σώματος ορεγόμενος φανείη, αίσχιστον τούτο θείς εποίησεν εν Λακεδαίμονι μηδέν ήττον εραστάς παιδικών απέχεσθαι ή γονείς παίδων ή και αδελφοί αδελφών εις αφροδίσια απέχοντα».
«Ο Λυκούργος όμως, αντιθέτως προς όλα ταύτα πιστεύων, επεδοκίμαζε μόνον το εάν σημαίνων άνθρωπος, θαυμάσας την ψυχική αρετήν του παιδίου, προσεπάθη να κάμη αυτόν φίλον με δεσμούς αναμεταξύ των αμέμπτους και να τον συναναστρέφεται, διότι τούτο ενόμιζε μέσον καλλίστης ανατροφής. Εάν όμως επαρουσιάζετο κανείς επιθυμών το παιδικόν σώμα, επειδή ο Λυκούργος εθεώρη τούτο πολύ αναίσχυντον, ενομοθέτησεν εις την Σπάρτην να απέχουν οι ερασταί από τα αγαπώμενα παιδιά, όπως αποφεύγουν εις αφροδισίους (ερωτικάς) σχέσεις οι γονείς από τα τέκνα των και οι αδελφοί από τους αδελφούς των».
Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι, Λυκούργος ΧVII«Λακεδαιμόνιοι δε οι νομίζοντες, εάν και ορεχθή τις σώματος, μηδενός αν έτι καλού καγαθού τούτον τύχειν, ούτω τελέως τους ερωμένους αγαθούς απεργάζονται ως και μετά ξένων καν μη εν τη αυτή [πόλει] ταχθώσι τω εραστή, ομοίως αιδούνται τους παρόντας απολείπειν. Θεάν γάρ ου την Αναίδειαν αλλά την Αιδώ νομίζους»ι.
«Οι Λακεδαιμόνιοι, αντιθέτως, που πιστεύουν ότι το μόνο αν επιθυμήσει κανείς το σώμα νέου, αυτός δεν είναι δυνατόν πια να επιτύχη τίποτε το ωραίο και το αγαθό, καθιστούν τους ερωμένους τόσον τελείους αγαθούς, ώστε και αν ακόμη ταχθούν στην μάχη μεταξύ ξένων και όχι στην ίδια πόλη με τον εραστή, εξ ίσου από αιδώ δεν εγκαταλείπουν τους συμπολεμιστές των. Γιατί πιστεύουν ως θεά όχι την Αναίδεια, αλλά την Αιδώ».
«Εκοινώνουν δε οι ερασταί τοις παισί της δόξης επ’ αμφότερα και λέγεταί ποτε παιδός εν των μάχεσθαι φωνήν αγεννή προεμένου ζημιωθήναι τον εραστήν υπό των αρχόντων. Ούτω δε του εράν εγκεκριμένου παρ’ αυτοίς, ώστε και των παρθένων εράν τας καλάς και αγαθάς γυναίκας, το αντεράν ούκ ην, αλλά μάλλον αρχήν εποιούντο φιλίας προς αλλήλους οι των αυτώ ερασθέντες, και διετέλουν κοινή σπουδάζοντες, όπως άριστον απεργάσαιντο τον ερώμενον».
«Οι ερασταί δε των παίδων μετείχον της φήμης αυτών και εις τάς δύο περιπτώσεις (δηλαδή = της φήμης και επί καλώ και επί κακώ). Και διηγούνται σχετικώς ότι, όταν κάποτε εις παίς εξεφώνησε κατά την διάρκειαν της μάχης μίαν απρεπή κραυγήν, οι άρχοντες ετιμώρησαν δια τούτο τον εραστήν του παιδός.
Ενω δε ο έρως επεδοκιμάζετο κατ’ αυτόν τον τρόπον υπό των Σπαρτιατών, ώστε και αι αγαθαί και ευγενείς γυναίκες να τρέφουν έρωτα προς τας παρθένους, δεν υπήρχεν όμως αντιζηλία εις τας ερωτικάς των σχέσεις, αλλά μάλλον εύρισκον αφορμήν να συνάψουν μεταξύ των στενήν φιλίαν εκείνοι , οι οποίοι είχον αγαπήσει τους ιδίους παίδας, και κατέβαλλον από κοινού, συνεχείς φροντίδας, δια να εξεύρουν τον καλύτερον τρόπον, με τον οποίον θα ήτο δυνατόν να γίνη άριστος ο υπ’ αυτών αγαπώμενος νέος».
Πλάτωνος Νόμοι 636c«Εννοητέον ότι τη θηλεία και τη των αρρένων φύσει εις κοινωνίαν ιούση της γεννήσεως ή περί ταύτα ηδονή κατά φύσιν αποδεδόσθαι δοκεί, αρρένων δε προς άρρενας ή θηλέων προς θηλείας παρά φύσιν»
«Είναι λοιπόν κατανοητό ότι η φύσις ωθεί τα θηλυκά να είναι σε επαφή με τα αρσενικά από την γέννηση τους, και η ηδονή σε αυτά είναι φανερό ότι έχει δοθεί σύμφωνα με την φύσιν, ενώ (η επαφή ενν.) των αρσενικών με τα αρσενικά και θηλυκών με τα θηλυκά ενάντια στην φύσιν (παρά φύσιν).»
Πλάτωνος Νόμοι 836c-e«…ει γάρ τις ακολουθών τη φύσει θήσει τον προ του Λαίου νόμον, λέγων ως ορθώς είχεν το αρρένων και νέων μη κοινωνείν καθάπερ θηλειών προς μίξειν αφροδισίων, μάρτυρα παραγόμενος την θηρίων φύσιν και δεικνύς προς τα τοιαύτα ουχ απτόμενον άρρενα άρρενος δια το μη φύσει τούτο είναι, ταχ’ αν χρώτο πιθανώ λόγω…
«Όποιος, υπακούοντας στην φύση, προτείνει την επανακαθιέρωση του νόμου, όπως ήταν πριν από τον Λάιο-(ο οποίος εθεωρείτο ο μυθικός εφευρέτης της ομοφυλοφιλίας, με τον βιασμό του Χρυσίππου, για τον οποίο και τιμωρήθηκε από την μοίρα με το να δολοφονηθεί από τον ίδιο του τον γιό) και διακηρύσσει ότι δεν είναι σωστό να έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή με άνδρες και αγόρια, όπως με τις γυναίκες, και προσάγει ως απόδειξη γι’ αυτό, την φύση των Ζώων και επισημαίνει ότι (ενν. Ανάμεσα τους) το αρσενικό δεν αγγίζει αρσενικό με σεξουαλικό σκοπό, αφού αυτό δεν είναι φυσικό, βρίσκεται, νομίζω, σε πολύ ισχυρή θέση…»
Πλάτωνος Νόμοι 840de«…ως ου χείρους ημίν είναι τους πολίτας ορνίθων και άλλων θηρίων πολλών, οι κατά μεγάλας αγέλας γεννηθέντες, μέχρι μεν παιδογονίας η ίθεοι και ακήρατοι γάμων τε αγνοί ζώσιν, όταν δ’ εις τούτο ηλικίας έλθωσι, συνδυασθέντες άρρην θηλεία κατά χάριν και θήλεια άρρενι, τον λοιπόν χρόνον οσίων και δικαίως ζώσιν, εμμένοντες βεβαίως ταίς πρώταις της φιλίας ομολογίαις δειν δη θηρίων γε αυτούς αμείνους είναι.»
«Οι πολίτες μας δεν πρέπει να είναι κατώτεροι από τα πουλιά και πολλά άλλα είδη ζώων, που γεννιούνται σε αγέλες και ζουν αζευγάρωτα, ως την ηλικία της τεκνοποιίας, αγνά και αμόλυντα από τον γάμο, αλλά, όταν φτάσουν σ’ εκείνη την ηλικία, ζευγαρώνουν αρσενικό με θηλυκό και θηλυκό με αρσενικό σύμφωνα με τις διαθέσεις τους και για το υπόλοιπο της ζωής τους ζουν με ευλάβεια και είναι νομοταγή, μένοντας πιστά στις συμφωνίες που ήταν η αρχή της σχέσεώς τους. Πρέπει λοιπόν αυτοί (δηλ οι πολίτες) να είναι ακόμη καλύτεροι από τα θηρία».
Πλάτωνος Νόμοι 841d«Ή μηδένα τολμάν μηδενός άπτεσθαι των γενναίων άμα και ελευθέρων πλην γαμέτης εαυτού γυναικός, άθυτα δε παλλακών σπέρματα και νόθα μη σπείρειν, μηδέ άγονα αρρένων παρά φύσιν ή το μέν των αρρένων πάμπαν αφελοίμθ’άν..»
«Ή κανένας να μην τολμά να έρχεται σε επαφή με τους γενναίους και ελευθέρους εκτός από την ίδια τους την γυναίκα, ούτε να επιτρέπεται να σπείρουν νόθα σπέρματα στις παλλακίδες, είτε σε άνδρες άγονα παρά φύσιν ή μάλλον καλύτερα την μεταξύ ανδρών επαφή να την απαγορεύσουμε εντελώς».
Ξενοφώντος Απομνημονεύματα Α,ΙΙ30«Κριτίαν μεν τοίνυν αισθανόμενος ερώντα Ευθυδήμου και πειρώντα χρήσθαι, καθάπερ οι προς τ’ αφροδίσια των σωμάτων απολαύοντες, απέτρεπε φάσκων ανελεύθερόν τε είναι και ου πρέπον ανδρί καλώ καυγαθώ τον ερώμενον, ω βούλεται πολλού άξιος φαίνεσθαι, προσαιτείν ώσπερ τους πτωχούς ικετεύοντα και δόμενον προσδούναι, και τύτα μηδενός αγαθού του δε Κριτίου τοις τοιούτοις ουχ υπακούοντος ουδέ αποτρεπομένου, λέγεται τον Σωκράτην άλλων τε πολλών παρόντων και του Ευθυδήμου ειπείν ότι υιικόν αυτώ δοκοίη πάσχειν ο Κριτίας, επιθυμών Ευθυδήμω προσκνήσθαι ώστπερ τα ύιια τοις λίθοις, εξ ων δη και εμίσει τον Σωκράτην ο Κριτίας».
«Αντιθέτως όμως, όταν αντιλήφθηκε πως ο Κριτίας ήταν ερωτευμένος με τον Ευθύδημο και επροσπαθούσε να τον χρησιμοποιήση καθώς εκείνοι που απολαμβάνουν τα σώματα αφροδιασικά, τον απέτρεπεν ο Σωκράτης λέγοντας ότι και ανάξιο για ελεύθερον άνθρωπο είναι και ανάρμοστο για έναν άνδρα μορφωμένον ενάρετα, εκείνον που αγαπά, χάριν του οποίου θέλει να φαίνεται πως αξίζει πολύ, να τον ζητιανεύει, ικετεύοντας και παρακαλώντας να του στέρξει σε κάτι, που μάλιστα κάθε άλλο παρά αγαθό είναι.
Επειδή δε ο Κριτίας δεν άκουσε αυτά τα λόγια και δεν απομακρυνόταν από τον σκοπό του, λέγεται ότι ο Σωκράτης, παρουσία και πολλών άλλων και του Ευθύδημου, είπεν ότι του φαίνεται πως ο Κριτίας υποφέρει από κάτι που παθαίνουν οι χοίροι, αφού επιθυμεί να τρίβεται επάνω στον Ευθύδημο, όπως ακριβώς τρίβονται τα χοιρίδια στις πέτρες. Εξ αιτίας αυτών ακριβώς ο Κριτίας εμισούσε τον Σωκράτη».
Αισχίνου Κατά Τιμάρχου 72:«Ου γαρ έγωγε υπολαμβάνω ούτως υμάς επιλήσμονας είναι, ώστε ασχημονείν ων ολίγω πρότερον ηκούσατε αναγιγνωσκομένων <των> νόμων, εν οις γέγραπται, εάν τις μισθώσηται τινα Αθηναίων επί ταύτην την πράξιν, ή εάν τις εαυτόν μισθώση ένοχον είναι τοις μεγίστοις και τοις ίσοις επιτιμίοις».
«Εγώ τουλάχιστον, δεν νομίζω πως ξεχνάτε τόσο εύκολα, ώστε να μη θυμάστε αυτά που ακούσατε προηγουμένως, όταν γινόταν η ανάγνωση των νόμων. Θυμάστε ασφαλώς, ότι οι νόμοι αναφέρανε ότι, όποιος πληρώσει άλλον άνδρα γι΄ αυτή τη δουλειά, ή πληρωθεί για να ικανοποιήσει τέτοιες επιθυμίες, και στις δύο περιπτώσεις η τιμωρία είναι ίδια και μάλιστα από τις πιο βαριές».
Ειδικότερα δε για τον Ιερό Λόχο των Θηβαίων φαίνεται ότι στην αρχαιότητα κάποιοι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας είχαν προσπαθήσει να συσχετίσουν αυτά τα ζευγάρια των εραστών και ερωμένων με ζευγάρια που είχαν σαρκικές σχέσεις, γι’ αυτό ο Πλούταρχος, ο οποίος βέβαια γράφει τον 2ο μ.κ.ε. αιώνα, άρα έχει περάσει ολόκληρη την Ρωμαϊκή εποχή της πλήρους διαστροφής και διαφθοράς των ηθών, βάζει μετά την μάχη της Χαιρωνείας στο στόμα του νικητού της μάχης, Φιλίππου τα εξής συνταρακτικά λόγια:
Πλουτάρχου, Βίοι Παράλληλοι: «ας έχουν κακό τέλος εκείνοι που τόλμησαν να υπονοήσουν ότι κάτι αισχρό συνέβαινε μεταξύ αυτών των (πολεμικών) ζευγαριών»
Ξενοφώντος Συμπόσιον VIII, 28-32«επιθυμώ δε σοι, έφη, ω Καλλία, και μυθολογήσαι ως ου μόνον άνθρωποι αλλά και θεοί και ήρωες την της ψυχής φιλίαν περί πλείονος ή την του σώματος χρήσιν ποιούνται. Ζεύς τε γάρ όσων μεν θνητών ουσών μορφής ηράσθη, συγγενόμενος εία αυτάς θνητάς είναι όσων δε ψυχαίς αγαθαίς αγασθείη, αθανάτους τούτους εποίει ων Ηρακλής μεν και Διόσκουροί είσι, λέγονται δε και άλλοι και εγω δε φημι και Γανυμήδην ου σώματος αλλά ψυχής ένεκα υπό Διός εις ΅Ολυμπον ανενεχθήναι, μαρτυρεί δε και τούνομα αυτού έστι μεν γάρ δήπου και Ομήρω γάνυται δε τ’ακούων, τούτο δε φράζει ότι ήδεται δε τ’ακούων έστι δε και αλλοθί που πυκινά φρεσί μήδεα ειδώς τούτο δ’ αυ λέγει σοφά φρεσί βουλεύματα ειδώς, εξ ούν συναμφοτέρων τούτων ουχ ηδυσώματος ονομασθείς ο Γανυμήδης αλλ’ ηδυγνώμων εν θεοίς τετίμηται αλλά μην, ω Νικήρατε, και Αχιλλεύς Ομήρω πεποίηται ουχ ως παιδικοίς Πατρόκλω αλλ’ ως εταίρω αποθανόντι εκπρεπέστατα τιμωρήσαι και Ορέστης δε και Πυλάδης και Θησεύς και Πειρίθους και άλλοι δε πολλοί των ημιθέων οι άριστοι υμνούνται ου διά το συγκαθεύδειν αλλά δια το άγασθαι αλλήλους τα μέγιστα και κάλλιστα κοινή διαπεπράχθαι, τι δε, τα νυν καλά έργα ου παντ’ αν εύροι τις ένεκα επαίνου υπο των και πονείν και κινδυνεύειν εθελόντων πραττόμενα μάλλον ή υπό των εθιζομένων ηδονήν αντ’ ευκλείας αιρείσθαι;»
«28. Επιθυμώ τέλος, Καλλία, εξηκολούθησεν ο Σωκράτης, να σου αποδείξω και με την μυθολογία ότι όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι θεοί και οι ήρωες προτιμούν περισσότερο την φιλία της ψυχής παρά την χρησιμοποίηση του σώματος. 29. Ο Ζεύς, ως γνωστόν, όσες γυναίκες θνητές ερωτεύθηκε για τη σωματική τους ομορφιά, αφού συναντιόταν μαζί τους, τις άφηνε να μένουν θνητές όσους όμως αγάπησε για την ομορφιά της ψυχής τους, αυτούς τους καθιστούσε αθάνατους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ο Ηρακλής, οι Διόσκουροι και άλλοι.
30. Εγώ επίσης υποστηρίζω ότι και ο Γανυμήδης μεταφέρθηκε στον ΅Ολυμπον επάνω όχι για την ομορφιά του σώματός του, αλλά για την ομορφιά της ψυχής του. Επιβεβαιώνει δε την γνώμη μου και το όνομά του, διότι και σε κάποιο χωρίον του Ομήρου υπάρχει γάνυται δε τ’ ακούων τούτο δε σημαίνει «ευχαριστείται να τον ακούη» υπάρχει επίσης και κάποιο άλλο χωρίον του Ομήρου: πυκίνα φρεσί μήδεα ειδώς κι’ αυτό πάλι λέγει «αυτός που είχε σοφές σκέψεις». Απ’ αυτά τα δύο λοιπόν ο Γανυμήδης αφού πήρε τ’ όνομα όχι ηδυσώματος αλλά ηδυγνώμων έχει τιμηθή μεταξύ των θεών.
31. Αλλ’ επίσης και ο Αχιλλεύς, Νικήρατε, έχει παρασταθή από τον Όμηρον ότι περιφανέστατα εκδικήθηκε τον θάνατο του Πατρόκλου όχι ως ερωμένου του, αλλ’ ως φίλου του. Και επίσης ο Ορέστης και ο Πυλάδης και ο Θησεύς και ο Περίθους και άλλοι πολλοί απο τους ημιθέους οι άριστοι εξυμνούνται, όχι γιατί εκοιμούντο μαζί, αλλά γιατί εθαύμαζε ο ένας τον άλλον και από κοινού έχουν κάμει μέγιστα και ωραιότατα κατορθώματα.
32. Και ως προς τ’ σύγχρονα έργα τι γνώμην έχεις; Όλα δεν θα εύρισκε κανείς ότι γίνονται από εκείνους που συνηθίζουν να προτιμούν αντί της δόξας την ηδονή;»
Ξενοφώντος, Λακεδαιμονίων Πολιτεία II 13«Eάν κάποιος επιθυμούσε το σώμα μικρού παιδιού, αυτό εθεωρείτο τόσο αισχρό όσο και το να επιθυμεί κάποιος αδελφός το σώμα του αδελφού του ‘ή κάποιος γονέας το σώμα του παιδιού του».
Ξενοφώντος, Λακεδαιμονίων Πολιτεία«Λεκτέον δε μοι δοκεί είναι και περί των παιδικών ερώτων έστι γαρ τι και τούτο πρός παιδείαν»
«Μου φαίνεται και περί παιδεραστίας πρέπει να ομιλήσω, διότι και τούτο είναι κάτι, το οποίον έχει σχέσι με την αγωγήν».
(Παιδεραστία: O Nοητικός Έρως του Διδασκάλου προς τον Mαθητή, ανάλογον του σημερινού «Oι εκπαιδευτικοί πρέπει να αγαπούν τα παιδιά».)
Ξενοφώντος Κύρου Ανάβασις II,VI28«Αριαίω δε βαρβάρω όντι, ότι μειρακίοις καλοίς ήδετο…»
«στον Αριαίο εξ άλλου, που ήταν βάρβαρος, διότι ευχαριστιόταν με όμορφα παιδιά»
Aισχύνου, Nόμος Aττικού Δικαίου – Kατά Tιμάρχου 12«Oι διδάσκαλοι να μην ανοίγουν τα σχολεία πρίν ανατείλει ο ήλιος και να τα κλείνουν πριν από την δύση του. Nα μην επιτρέπεται σε όσους έχουν μεγαλύτερη ηλικία από τα παιδιά να εισέρχονται στα σχολεία, όταν υπάρχουν μέσα παιδιά, εκτός αν πρόκειται για τον υιό, τον αδελφό ‘ή τον γαμπρό του διδασκάλου.
Εάν κάποιος παραβεί αυτή την απαγόρευση και εισέλθει στο σχολείο, θα τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Επίσης οι επί κεφαλής της παλαίστρας να μην επιτρέπουν, επ’ ουδενί λόγο, σε κανέναν ενήλικο να κάθεται μαζί με τα παιδιά στις Εορτές του Eρμή. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί ο επί κεφαλής της παλαίστρας είναι ένοχος παραβάσεως του νόμου περί διαφθοράς των ελευθέρων παίδων».
Aισχύνου, Nόμος Σόλωνος – Kατά Tιμάρχου 16«Eάν κάποιος ωθήσει σε ασέλγεια ελεύθερο παίδα, να καταγγέλλεται ενώπιον των θεσμοθετών από εκείνον που έχει την κηδεμονίαν του παιδός, αφού προηγουμένως αναγράψει στην μήνυση την ποινή που θεωρεί άξια για τον δράστη. Αν δε ο μηνυθείς καταδικασθεί, να παραδοθεί στους ένδεκα και να θανατωθεί αυθημερόν».
Αισχίνου Κατά Τιμάρχου 13«εάν τινά εκμισθώσει εταιρείν πατήρ ή αδελφός ή θείος ή επίτροπος ή όλως των κυρίων τις, κατ’ αυτού μεν του παιδός ουκ εά γραφήν είναι, κατά δε του μισθώσαντος και του μισθωσαμένου, του μεν ότι εξεμίσθωσε, του δε ότι, φησίν εμισθώσατο»
«εάν κάποιος ή πατέρας είναι αυτός ή αδελφός ή θείος ή κηδεμόνας ή τέλος πάντων ένας που έχει κάποια εξουσία πάνω στο παιδί, παραχωρήσει για χρήματα ένα παιδί, στην περίπτωσι αυτή, εναντίον του παιδιού δεν ασκείται ποινική δίωξη, ασκείται όμως εναντίον εκείνου που πλήρωσε και εκείνου που το παραχώρησε»
Δημοσθένους, Nόμος Σόλωνος – Kατά Mηδείου § 47«Όποιος παρακινεί σε ακολασία παιδί ‘ή γυναίκα ‘ή άνδρα ελεύθερο ‘ή δούλο ‘ή παρανομεί εις βάρος κάποιου απ’ αυτούς, να καταγγέλλεται από οποιονδήποτε Αθηναίο έχει το επίτιμο δικαίωμα, στους θεσμοθέτες. Oι δε θεσμοθέτες μέσα σε τριάντα ημέρες από την καταγγελία να εισάγουν προς δίκη τον κατηγορούμενο ενωπίον της Hλιαίας εφόσον οι δημόσιες ασχολίες το επιτρέπουν.
Σε αντίθετη περίπτωση να δικαστεί με την πρώτη ευκαιρία. Αφότου δικαστεί από την Hλιαία και αν κριθεί ένοχος, καταδικάζεται σε φυλάκιση ‘ή πρόστιμο. Εάν το αδίκημα όμως είναι σοβαρό τότε να παραδοθεί στους ένδεκα και να θανατωθεί αυθημερόν».
Αισχίνου Κατά Τιμάρχου 16”τις Αθηναίων ελεύθερον παίδα υβρίση, γραφέσθω ο κύριος του παιδός προς τους θεσμοθέτας, τίμημα επιγραψάμενος ου δ’ άν το δικαστήριον καταψηφίσηται, παραδοθείς τοις ένδεκα τεθνάτω αυθημερόν, εάν δε εις αργύριον καταψηφισθή, αποτισάτω εν ένδεκα ημέραις μετά την δίκην, εάν μη παραχρήμα δύνηται αποτίνειν έως δε του αποτίσαι ειρχθήτω ένοχοι δε έστωσαν ταίσδε ταίς αιτίαις και οι εις τα οικετικά σώματα εξαμαρτάνοντες.]
«Αν κάποιος Αθηναίος προσβάλει έναν ελεύθερο νέο, να καταθέσει γραφή (μήνυση) ο κηδεμών προς τους θεσμοθέτες (εισαγγελείς) και να ζητάει την τιμωρία του. Εάν το δικαστήριο τον καταδικάσει, τότε να παραδοθεί στους ένδεκα δημίους και να εκτελεστή την ίδια ημέρα. Εάν καταδικαστεί σε χρηματικό πρόστιμο να το εξοφλήσει μέσα σε διάστημα ένδεκα ημερών από την καταδίκη του, εάν δεν έχει την δυνατότητα να το εξοφλήσει αμέσως και μέχρι να το εξοφλήσει να είναι σε κάθειρξη, ένοχοι δε για τις ίδιες πράξεις να είναι και όσοι τις κάνουν προς τους δούλους.
Αισχίνου Κατά Τιμάρχου 136«Εγώ δε ούτε έρωτα δίκαιον ψέγω, ούτε τους κάλλει διαφέροντας φημί πεπορνεύσθαι, ούτε αυτός εξαρνούμαι μη ου γεγονέναι <τ’> ερωτικός και έτικαι νυν είναι? Ορίζομαι δ’ είναι το μεν εράν των καλών και σωφρόνων φιλανθρώπου πάθος και ευγνώμονος ψυχής, το δε ασελγαίνειν αργυρίου τινά μισθούμενον υβριστού και απαιδεύτου ανδρός έργον είναι ηγούμαι.
Και το μεν αδιαφθόρως εράσθαι φημί καλόν είναι, το δ’ επαρθέντα μισθώ πεπορνεύσθαι αισχρόν?Οι γαρ πατέρες ημών, οθ’ υπέρ των επιτηδευμάτων και των εκ φύσεως αναγκαίων ενομοθέτουν, α τοις ελευθέροις ηγούντο είναι πρακτέα, ταύτα τοις δούλοις απείπον μη ποιείν?.»δούλον ελευθέρου παιδός μητ’ εράν μητ’ επακολουθείν, ή τύπτεσθαι τη δημοσία μάστιγι πεντήκοντα πληγάς» αλλά ου τον ελεύθερον εκώλυσεν εράν <και ομιλείν> και ακολουθείν, ουδέ βλάβην τω παιδί, αλλά μαρτυρίαν σωφροσύνης ηγήσατο συμβαίνειν?το δ’ επακολουθείν και εφοράν φρουράν και φυλακήν σωφροσύνης ηγήσατο είναι μεγίστην».
«Αλλά εγώ, κύριοι δικασταί, δεν κατηγορώ τον όμορφο έρωτα. Ούτε λέω ότι είναι πόρνος όποιος είναι όμορφος. Ούτε αρνούμαι, ότι έχω αγαπήσει, και αγαπώ τα παιδιά;. Και σας διευκρινίζω, ότι το να ερωτεύεται κανείς τα παιδιά τα όμορφα και με ανατροφή, αυτό είναι μια αδυναμία που χαρακτηρίζει ανθρώπους ανωτέρους. Αλλά το να ασελγή κάποιος πληρώνοντας, αυτό νομίζω είναι χαρακτηριστικό κακού και αμόρφωτου ανθρώπου. Υποστηρίζω ακόμη ότι το να αγαπηθεί ένας νέος με σκοπούς ανιδιοτελείς (αδιαφθόρως), είναι κάτι το ηθικό και όμορφο;
Οι πρόγονοί μας κύροι δικασταί, όταν θεσπίζανε νόμους για τις ασχολίες μας και τις ανάγκες της ανθρώπινης φύσεως, όσα, κατά την γνώμη τους, αρμόζουν σε ελευθέρους ανθρώπους, αυτά τα απαγόρευαν στους δούλους.Ο νόμος λέει ο δούλος απαγορεύεται να γίνεται εραστής ελευθέρου παιδιού, ή να το παίρνει από κοντά γι’ αυτό τον σκοπό.
Ο παραβάτης δε να μαστιγώνεται δημόσια με πενήντα κτυπήματα. Τον ελεύθερο άνθρωπο όμως, κύριοι δικασταί, δεν τον εμπόδισε να γίνεται εραστής του παιδιού, ούτε τον εμπόδισε να το παρακολουθεί. Και δεν νόμισε πως αυτό είναι ζημιά για το παιδί, παρά απόδειξη καλής ανατροφής; Πάντως το να συνοδεύει κανείς παιδιά και να εποπτεύει τις πράξεις τους, αυτό ο νομοθέτης το θεώρησε σαν πολύ σπουδαίο τρόπο περιφρουρήσεως της καλής ανατροφής του παιδιού»
Συμπερασματικά, αυτό που βγαίνει είναι ότι οι αρχαίες Ελληνικές κοινωνίες δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ομοφυλοφιλία, την ανεχόντουσαν στα πλαίσια ενός μικρού φυσιολογικού ποσοστού απόκλισης από το φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν την πρόβαλαν ως αγαθό και ιδανικό.
Ασφαλώς και δεν τους έκαιγαν στην πυρά, αλλά απαιτούσαν να το δηλώσουν, έτσι ώστε να μην έχουν κανένα δικαίωμα σε δημόσια αξιώματα. Εάν το έπρατταν δεν τους ενοχλούσε κανείς. Εάν, όμως το έκρυβαν, τότε ο πέλεκυς του Νόμου έπεφτε πάνω τους βαρύς.
Στην αρχαία Ελλάδα το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος είχε τις εξής επιπτώσεις:
Δεν μπορούσε να γίνει ένας απο τους 9 άρχοντες
Ούτε ιερέας
Ούτε δικηγόρος δημοσίων δικώνή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω από τα όριά της,είτε με κλήρο είτε με εκλογή
Ούτε να μυηθεί στα ιερά μυστήρια
Ούτε να στέλνεται ώς κύρηκας
Ούτε να λέει τη γνώμη του(η γνώμη του σε δίκες είχε μηδενική αξία)
Ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές
Ούτε να φοράει στεφάνι στις δημόσιες στεφανοφορίες
Ούτε να περιφέρεται στην δημόσια αγορά (αυτό ισχύει για αυτόν που ήταν «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος).
Ο παραβάτης των παραπάνω ετιμωρείτο με την ποινή του θανάτου.
Ο ομοφυλόφιλος στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε πολιτικά και ιερατικά δικαιώματα.
Βιβλιογραφία
۰ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ. Κείμενο, μετάφραση και ερμηνεία υπό
Ιωάννου Συκουρτή «Εστία»
۰ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννη Γουδέλη,
«ΔΙΦΡΟΣ» 1992
۰ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΣ Μ.Γ. Μερακλής, « ΓΝΩΣΗ » 1985
۰ ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ Σ. Μαγγίνα, Ι. Δ. Πασσά Εγκυκλοπαίδεια του « ΗΛΙΟΥ »
۰ ΑΠΟΥΛΗΙΟΥ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ»
۰ DELIA STEINBERG GUZMAN ‘ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ή σεξουαλικός έρωτας’
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«Το Ρόδον της Ρόδου» επανέρχεται και συγκινεί

$
0
0
«Το Ρόδον της Ρόδου» επανέρχεται και συγκινεί



Τα αρώματα, τα χρώματα, η μυθολογία μιας ολόκληρης εποχής, της εποχής που η Ρόδος μεσουρανούσε, παρήγαγε μέχρι τσιγάρα, είχε επισκέπτες βασιλείς και δική της αρωματοποιία… Όλα σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας σήμερα ένα μπουκάλι “Caresse”, της πασίγνωστης υπέροχης γυναικείας κολόνιας της αρωματοποιίας «Το Ρόδον της Ρόδου», που παρασκευαζόταν με μια σειρά άλλων αρωμάτων από την οικογένεια Αγιακάτσικα, κι έφτανε στα πέρατα του κόσμου το όνομα του νησιού.
Φέτος, στην Έκθεση της Κρεμαστής, μια από τις αξιοσημείωτες συμμετοχές ήταν αυτή του Τριαντάφυλλου Τριανταφύλλου, ενός νέου ανθρώπου που αγόρασε την “ROSA DI RODI”, σύμφωνα με την αρχική της ονομασία, την Αρωματοποιία –Profumeriaτης οικογένειας Αγιακάτσικα, και προκάλεσε συγκίνηση στους παλιούς και ενδιαφέρον στους νεώτερους… 


Πώς σκεφτήκατε κάτι τέτοιο, πώς είχατε αυτή την πολύ ωραία ιδέα;
Έχω μια αγάπη για τα προϊόντα που παρήγαγε κάποτε η Ρόδος που ήταν πολλά και καλά και συλλέγω ό,τι βρω απ΄ αυτά. Τα σαπούνια, τα τσιγάρα, τα πιάτα… Ενδιαφέρθηκα ν΄ αγοράσω κάποια παλιά μπουκάλια με αρώματα από την αρωματοποιία η οποία έμαθα ότι θα έκλεινε. Έτσι γνωρίστηκα με τον κ. Στεργιανάκη που την είχε αγοράσει τα τελευταία 18 χρόνια. Φτάσαμε στο σημείο να την αγοράσω, κι έτσι να έρθει στα χέρια μου η ιστορική αρωματοποιία «Το Ρόδον της Ρόδου». ROSA DI RODI, σύμφωνα με την αρχική της ονομασία.

Η ιδέα ωραία, αλλά και το ρίσκο μεγάλο, φαντάζομαι!
Ήταν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, ειδικά γι αυτή την εποχή της κρίσης όταν δύο χρόνια πριν ζήτησα δάνειο από αρκετές τράπεζες. Η μόνη τράπεζα που μου έδωσε ήταν η Τράπεζα Δωδεκανήσου όταν της πήγα το φάκελο όπου περιέγραφα τι θέλω να κάνω για να σώσω την αρωματοποιία της Ρόδου. Ανταποκρίθηκε τόσο η Τράπεζα Δωδεκανήσου όσο και το Εμπορικό Επιμελητήριο και ειδικά ο κ. Νίκος Παπασταματίου, που το στήριξε πάρα πολύ. Επισκευάσαμε τον χώρο στον οποίο στεγαζόταν τα τελευταία 18 χρόνια, περάσαμε τον έλεγχο του ΕΟΦ, του Χημείου της Ρόδου και του Τελωνείου και εδώ θέλω να τους ευχαριστήσω που αντιλήφθηκαν ακριβώς τη σημασία αυτού του εγχειρήματος και ανταποκρίθηκαν αμέσως. Έτσι, εδώ και λίγους μήνες, από το ξεκίνημα του 2013 είμαστε στην παραγωγή και διαθέτουμε και πάλι τα αρώματα με την επωνυμία «Το Ρόδον της Ρόδου» και σε λιανική και σε χονδρική.

«Το Ρόδον της Ρόδου» επανέρχεται και συγκινεί
Παράγετε τις παλιές συνταγές;
Παράγουμε όλες τις παλιές συνταγές που παραλάβαμε, δηλαδή 14 συνταγές, ανδρικά και γυναικεία αρώματα και κολόνιες τα πιο πετυχημένα της αρωματοποιίας. Πρόκειται για συνταγές 60 χρόνων πριν, όπου κάποιες είναι βαριά αρώματα, άλλα είναι φρουτώδη, άλλα αρώματα της Ανατολής, όλα επηρεασμένα από τις εποχές και τις επιδράσεις που είχαν οι εποχές αυτές στους ανθρώπους. Οι Ιταλοί κατακτητές, οι μουσουλμάνοι, πολλοί εκ των οποίων ζούσαν στη Ρόδο, κι επομένως είχαν ζήτηση τα ανατολίτικα αρώματα και γι αυτό εξ άλλου ένα από τα αρώματά μας έχει ετικέτα ένα μιναρέ και το όνομά του είναι «Ο δρόμος της Ανατολής»! Επίσης το “Venus de Rhodes” την Αφροδίτη της Ρόδου, το “Domino” γυναικείο πολύ γνωστό άρωμα και βέβαιο το πασίγνωστο και υπέροχο “Caresse”. Τα παλιά αρώματα συνεχίζουμε να τα συσκευάζουμε σε παλιά μπουκάλια τα οποία είναι κρυστάλλινα, εισαγωγής από την Ιταλία και τη Γερμανία και έμειναν σήμερα σ΄ εμάς χιλιάδες απ΄ αυτά τα οποία και χρησιμοποιούμε.

Έχει μεγάλη ιστορία η αρωματοποιία, δημιούργημα μιας σημαντικής οικογένειας της Ρόδου. Μιλήστε μου γι’ αυτήν, οι παλιοί θα ξέρουν ήδη! 
Την αρωματοποιία δημιούργησε η οικογένεια Αγιακάτσικα το 1935, σ΄ ένα μικρό, λιτό κτήριο, σε οικόπεδο της οικογένειας στην περιοχή Κόβα, το οποίο αγοράστηκε από τούρκικη οικογένεια. Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι η ομόρρυθμη εμπορική και βιομηχανική εταιρία «Υιοί Αντωνίου Αγιακάτσικα» ιδρύεται το 1928 και εδρεύει στην πλατεία Μουσείου. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις συνορεύουν με τις εγκαταστάσεις των «Υιών Ιωάννου Αγιακάτσικα» στην περιοχή Ζέφυρος και συγκεκριμένα στην οδό Βολονάκη όπου βρισκόμαστε κι εμείς σήμερα. Ονομάστηκε «Το Ρόδον της Ρόδου» έγινε το σήμα κατατεθέν της και ξεκίνησε την παρασκευή και το εμπόριο αρωμάτων, κολόνιας, αρωματικών σαπουνιών, πούδρας, κρεμών ξυρίσματος και άλλων όπως αεριούχων ποτών και χυμών, αλλά και το εμπόριο τροφίμων και ειδών γενικού εμπορίου. Μέλη της εταιρείας ήταν οι αδελφοί Ιωάννης, Κλεόβουλος, Αναστάσιος και Δημήτρης Αγιακάτσικας. Οι εταιρεία χωρίστηκε λίγα χρόνια αργότερα, έγινε δύο εταιρείες και η αρωματοποιία ήρθε στα χέρια της εταιρείας «Υιοί Αντωνίου Αγιακάτσικα».

Τα αρώματα ποιος τα έφτιαχνε;
Από το 1935 που ξεκίνησε η δράση της αρωματοποιίας τις συνταγές δημιουργεί ο Τάσος Αγιακάτσικας, ο χημικός της αρωματοποιίας, με εξαιρετική μόρφωση, σπουδαγμένος στην Γαλλία και την Ιταλία, ο οποίος συνέχιζε να μελετά και δημιούργησε μια γκάμα 62 αρωμάτων, γυναικεία, αντρικά, κρέμες προσώπου, ντεμακιγιάζ, προϊόντα πολύ προχωρημένα για την εποχή. Τα αιθέρια έλαια εισάγονταν από τους καλύτερους οίκους της Ευρώπης όπως ήταν ο οίκος Civaudant και της Ανατολής, το οινόπνευμα από την Ολλανδία και τα μπουκάλια από την Γερμανία και Ιταλία και συγκεκριμένα τον οίκο Bormioli. Έτσι φτιάχτηκαν κάποια από τα πιο γνωστά αρώματα της εποχής: Caresse, Reve d Orient, Brecce d’Alba, το λεμόνι, το περγαμόντο, η λεβάντα και άλλα 80 είδη, μπριγιαντίνες, αρωματικά σαπούνια, όλα εξαιρετικής ποιότητας που γίνονταν ανάρπαστα από Έλληνες, Ιταλούς, Εβραίους, Τούρκους… Οι συνταγές του ήταν βασισμένες σε γαλλικά βιβλία, η παρασκευή γινόταν στο κτήριο που είπαμε και η πώληση στην πλατεία Μουσείου όπου υπήρχε μαγαζί λιανικής πώλησης από το 1935.

Πήγαιναν καλά οι πωλήσεις τους, υπήρχε ενδιαφέρον;
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε μαγαζί στη Ρόδο, τουριστικό και άλλο που να μην διέθετε τα προϊόντα αυτά με αποτέλεσμα να φτάνουν στην άκρη του κόσμου από τους ποιοτικούς τουρίστες που συγκέντρωνε τότε το νησί. Μην ξεχνάτε ότι οι Ιταλοί είχαν δρομολογήσει υδροπλάνα, κάτι που εμείς ακόμα το σχεδιάζουμε, είχαν δρομολογήσει αεροπλάνα και βαπόρια προς όλους τους προορισμούς για να φέρνουν κόσμο στο νησί και ειδικά από την Ιταλία, επομένως έφταναν μέχρι και τη Βραζιλία ακόμα σύμφωνα με τις μαρτυρίες.
«Το Ρόδον της Ρόδου» επανέρχεται και συγκινεί
Πώς ήταν τα παρασκευαστήρια, πως γινόταν η συσκευασία… 
Το κτήριο παρασκευής αποτελείτο από ισόγειο και ημιυπόγειο, το οποίο χρησιμοποιείτο ως χώρος αποθήκευσης και ωρίμανσης των αρωμάτων ενώ στο υπερυψωμένο ισόγειο γινόταν η παρασκευή τους στο χώρο του χημείου αμέσως δεξιά της κεντρικής εισόδου και στο χώρο στα αριστερά της η συσκευασία. Η κάτοψη του κτηρίου ήταν ορθογώνια και η κάθε του πλευρά φιλοξενούσε επτά παράθυρα, τέσσερα συμμετρικά διατεταγμένα ανά ζεύγη στον πρώτο όροφο και τρία στο ημιυπόγειο, για την εξασφάλιση του απαραίτητου φωτισμού και αερισμού.

Πόσος χρόνος ωρίμανσης χρειάζονται τα αρώματα;
Εμείς έχουμε από 15 μέρες έως και 4 μήνες.

Οι γιαγιάδες μας μιλούσαν για τη σπιρτοκολόνια και τις ιδιότητές της. Τι ήταν αυτή;
Ήταν η έντονη μυρωδιά του οινοπνεύματος που σου ερχόταν στη μύτη με το άνοιγμα του μπουκαλιού πριν μυρίσεις το άρωμα. Αυτό θεωρούσαν ότι ήταν δυνατό σαν οινόπνευμα και το ονόμασαν σπίρτο, εξ ου και το σπιρτοκολόνια, την οποία χρησιμοποιούσαν ακόμα και για εντριβές. Την έβαζαν μετά από το μπάνιο τους, όταν κάποιος αισθανόταν αδιαθεσία του έδιναν να τη μυρίσει για να συνέλθει, ήταν για μετά το ξύρισμα για τους άντρες, ακόμα και στα παιδιά την έβαζαν πριν πάνε στο σχολείο για να μην κολλήσουν ψείρες.

Να γυρίσουμε στο σήμερα. Πώς προχωράτε, τι στόχους έχετε;
Συνεχίζοντας την παράδοση κάνουμε εισαγωγή αιθέριων ελαίων από τη Γαλλία, κατασκευάζοντας έτσι άριστης ποιότητας αρώματα, σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα του εμπορίου γιατί στο άρωμα πληρώνεις τη διαφήμιση με τον γνωστό ηθοποιό, το μπουκάλι γνωστού σχεδιαστή, την ακριβή διαφήμιση… Χωρίς αυτά το άρωμα δεν είναι ακριβό. Κι επεκτεινόμαστε. Με τον χημικό της εταιρείας μας, τον Νεκτάριο Σαντορινιό θα ετοιμάσουμε μέσα στο χειμώνα νέα αρώματα για παιδιά, εφήβους, γυναικεία, αντρικά και after shave, σε νέες μοντέρνες συσκευασίες που θα απευθύνονται σε νέους ανθρώπους. Και θα βαδίσουμε με σεβασμό στην ιστορία της αρωματοποιίας που φέρει αυτό το βαρύ όνομα με στόχο να της δώσουμε ζωή και να την επεκτείνουμε.

Στην Έκθεση της Κρεμαστής, που έκλεισε προχθές τις πύλες της, κι είχατε δικό σας περίπτερο φέτος, θα πέρασε κόσμος, θα είδατε τις αντιδράσεις των παλιών Ροδιτών. Τι σας έλεγαν;
Ήταν συγκινημένοι! Ήρθε μια κυρία, έπιασε στα χέρια της την “Caresse” και μυρίζοντάς την έκλαψε. Μυρίζει το άρωμα και θυμάται που έφυγε μετανάστρια και το πήρε μαζί της, που παντρεύτηκε κι ήταν το πρώτο δώρο που πήρε, που το έστειλε σε συγγενείς στο εξωτερικό… Στα χωριά, στους γάμους περνούσε μια κοπέλα κι έριχνε στα χέρια όλων. Τα αρώματα αυτά είναι συνδεδεμένα με τη ζωή τους. Με τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές όπως αυτή της μετανάστευσης. Κάποιοι μου λένε ότι τα έχουν κλειστά 30 χρόνια! «Έχω μπουκάλι, μου λένε, δεν τ΄ αγγίζω, δεν υπάρχει τώρα αυτό»… Μόνο που τώρα υπάρχει, υπάρχουμε εμείς! 

Γράφει : Pοδούλα Λουλουδάκη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Από την Philadelphia στην Αθήνα, το USS Eldridge σε πολεμική αποστολή

$
0
0
virus1.jpg



Η Scotland Yard ερεύνησε την θεωρία της διπλής υφής του Τρίτου Ράιχ (η διείσδυση στο Βρετανικό Συμβούλιο των Βαυαρών Ιλλουμινάτων ή του Astrum Argentium “Silver Star”). Φυσικά η τελική αναφορά παραμένει κρυφή από το κοινό.
Μία απαγόρευση ΕΚΑΤΟ ΕΤΩΝ έχει επιβληθεί στα σημαντικά γεγονότα που αφορούν τους θανάτους ορισμένων Γερμανών ηγετών του πολέμου. Το Αμερικανικό πολεμικό ναυτικό από την άλλη κρατά κρυφά τα δικά του ντοκουμέντα (Stargate Project) και είναι έτοιμο να αποκαλύψει δημοσίως, το ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις δεν ενεπλέχθησαν σε παράνομη δραστηριότητα. Γράφει ο Peter Fotis Kapnistos στις 09/18/2010
[ Προς το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου η πυρηνική στρατηγική του 3ου Ράιχ βρισκόταν σε αταξία. Το Βερολίνο δεν μπορούσε να παράγει ένα λειτουργικό πυρηνικό όπλο. Ούτε μπορούσε να ενεργοποιήσει την μεγάλη «Μηχανή Ουρανίου»  που οι κορυφαίοι  επιστήμονες του είχαν πιθανώς σχεδιάσει. 
Αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Τα πληρώματα των Αμερικανικών πολεμικών πλοίων συζητούσαν κρυφά μεταξύ τους για έναν πλωτό Αμερικανικό ατομικό αντιδραστήρα!

Το 1961 ένα διασκευασμένο φορτηγό πλοίο τύπου liberty  αποτελούσε μέρος του Πυρηνικού Προγράμματος του Αμερικανικού Στρατού και παρήγαγε 10 MW  (13,000 hp)  ηλεκτρικό ρεύμα. Ο MH-1A κινητός υψηλής ισχύος υπό πίεση πυρηνικός αντιδραστήρας κατασκευασμένος από την Martin Marietta τοποθετήθηκε στο σκάφος  USS Sturgis.  Ειπώθηκε ότι ήταν ο πρώτος πλωτός παγκοσμίως πυρηνικός αντιδραστήρας.
Όμως φήμες για ένα πλωτό σύστημα πολλών μεγαβάτ άρχισαν κατά την διάρκεια του 2ουΠαγκοσμίου Πολέμου, όταν η ατομική έρευνα κρατιόταν ακόμη μυστική. Το αποκαλούμενο «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» το 1943 από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία του Ναυτικού, κατά το οποίο το αντιτορπιλικό USS Eldridge και το πλήρωμα του βίωσαν παράξενες φυσικές αλλαγές. Πειράματα υψηλής συχνότητας συνεχίστηκαν αργότερα σε ένα άλλο αντιτορπιλικό, το USS Timmerman:
«Κατά την δεκαετία του 1950 αυτό το πλοίο ήταν μέρος πειράματος για την δοκιμή μιας μικρής γεννήτριας των 1.000Hz αντί για το στάνταρτ των 400Hz. Η υψηλότερης συχνότητας γεννήτρια προκαλούσε ηλεκτρικές εκκενώσεις στέμματος και άλλα γνωστά φαινόμενα που συνδέονται με τις γεννήτριες υψηλών συχνοτήτων» (www.history.navy.mil)
Ότι συνέβη στην Φιλαδέλφεια ήταν μόνο ένα πείραμα. Η «πραγματική πολεμική αποστολή» του USS Eldridge έλαβε χώρα λίγο αργότερα, στην Ανατολική Μεσόγειο.  Θεωρείται βέβαιο από κάποιους ιστορικούς του ναυτικού ότι το καταδρομικό ήταν στην πραγματικότητα ένας ναυτικός πυρηνικός αντιδραστήρας (σαν Ναυτικό σύστηνα back-up) για το άκρως απόρρητο σχέδιο Manhattan Project για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.
Ένας ατομικός αντιδραστήρας μερικές φορές εκκενώνει μια κορώνα φωτονίων (Ακτινοβολία Cerenkov) δίνοντας μια μερική διαφάνεια η μια ορατότητα see-through. Όσο οι κριτικοί του πειράματος της Φιλαδέλφειας έδιναν διαλέξεις μόνο για ηλεκτρομαγνητικά πεδία η μανδύες αορατότητας, και όχι για τις ιδιότητες σχάσης του ουρανίου-235 η τις αντιδράσεις σύντηξης των πυρήνων, ο πλωτός ατομικός πυρηνικός αντιδραστήρας ουσιαστικά παρέμεινε στο σκοτάδι και μετά τον πόλεμο.
Το USS Eldridge (DE-173) ήταν ένα αντιτορπιλικό συνοδείας που βοηθούσε τα κονβόυ της Μεσογείου. Αυτά τα κονβόυ συνήθως περιελάμβαναν 100 πλοία. Κάθε τμήμα αποτελείτο από έξι πλοία. Μαζί με το USS Eldridge ήταν τα USS Atherton, και το USS Amick. Μεταξύ τις 4 Ιανουαρίου 1944 και 9 Μαΐου 1945, απέπλευσαν με την ζωτικής σημασίας αποστολή να συνοδεύσουν  άνδρες και υλικά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Carlos Miguel Allende, (Carl Meredith Allen) έγραψε μια σειρά από γράμματα το 1955 στον ερευνητή UFO αστρονόμο Morris K. Jessup. Ο Allende ισχυριζόταν ότι είδε ένα πλοίο στην Φιλαδέλφεια να γίνεται «αόρατο» με ηλεκτρομανητικά πεδία όταν ήταν ναύτης το 1943. Το Γραφείο της Ναυτικής Έρευνας ζήτησε από τον Jessup να ταξιδέψει στην Washington D.C. για να συζητήσει τα παράξενα γράμματα με τους αξιωματικούς του Ναυτικού. Το 1959 ο Jessup βρέθηκε νεκρός στην έρημο, έχοντας «αυτοκτονήσει» με την εξάτμιση του αυτοκινήτου του από μονοξείδιο του άνθρακος.
Οι συγγραφείς Brad Steiger και Sherry Hansen αρχικά έψαξαν τα αρχεία της κρυμμένης τεχνολογίας του Ναυτικού κάτι που ήταν γνωστό ως Project Rainbow. Το βιβλίο “The Philadelphia Experiment: Project Invisibility,” των William Moore και Charles Berlitz βγήκε το 1979. Ένα εικαζόμενο μέλος του πληρώματος ο Alfred Bielek αργότερα ισχυρίσθηκε ότι ήταν ένα πείραμα με τον χρονοχώρο και σχετιζόταν με το Montauk Project. Ένας από τους υποτιθέμενους οδηγούς του αποκαλούμενου “Montauk time vortex” δεν ήταν άλλος από τον θρυλικό Aleister Crowley.
Ενώ ο Crowley ήταν φιλογερμανός προπαγανδιστής συμπαθών του φασιμού, ήταν ταυτόχρονα ένα εξέχον σύμβολο της περιθωριακής Μασωνίας του Λονδίνου και σε επαφή με τις Βρετανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών. Ενώ η πραγματική πολεμική αποστολή του καταδρομικού λάμβανε χώρα την Ανατολική Μεσόγειο, οι στρατιωτικοί αναλυτές διερωτόντουσαν εάν ο Aleister Crowley  χρησιμοποιούσε ως  «τυφλοπόντικας» τα ταλέντα του με κάποιο τρόπο για να σουφρώσει την  τεχνολογία του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της χαοτικής περιόδου.
Θεωρητικά οι κορυφαίοι Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές ήθελαν να βρουν οι Ναζί ότι η Αμερική είχε τον πρώτο πλωτό πυρηνικό αντιδραστήρα. Επιδεικνύοντας το «εργαλείο» της σε ένα απελευθερωμένο λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο και επιτρέποντας στους ηγέτες του 3οΡάιχ να να πιστεύουν ότι η πυρηνική φορτηγίδα σύντομα θα έπεφτε στα χέρια τους. Οπότε οι τοπικές Γερμανικές προσπάθειες να ξεκλειδώσουν την δικιά τους Μηχανή Ουρανίου θα σταμάταγαν.
Η στρατηγική της αντικατασκοπείας ήταν να πείσει τους παραπληροφορημένους «τυφλοπόντικες» της Gestapo ότι η Γερμανία θα μπορούσε να κερδίσει εύκολα τον έλεγχο της πυρηνικής φορτηγίδας και να κρατήσει το Ναζιστικό όνειρο του σωλήνα ουρανίου αρκετό καιρό για να αποκόψει τη Γερμανία του Χίτλερ.
Έτσι ώστε το Ράιχ να μην έχει στρατιωτικού τύπου πυρηνικό αντιδραστήρα έως το τέλος του πολέμου. Αλλά πρώτα το γενναίο πλοίο συνοδείας θα έπρεπε να κάνει γνωστή την κινητή πυρηνική του δυνατότητα. Ταυτόχρονα μια ανταρσία δημιούργησε πρόβλημα στο κύριο λιμάνι των Συμμάχων στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Μην κοιτάς μέσα στην τρύπα για πολύ» προειδοποίησε ο γηραιός καπετάνιος.
«Ποια τρύπα;» ρώτησε ο επόπτης του λιμανιού.
«Τη μαύρη τρύπα μέσα στο κενό της πυρηνικής διάσπασης,» απάντησε ο καπετάνιος. «Μπορεί να είναι ατσάλι η οποιοδήποτε στοιχείο. Αλλά μην αφήσεις το βλέμμα σου να συγκλίνει σε αυτό χωρίς ικανοποιητική προστασία των ματιών. Η ακτινοβολία μπορεί να σου στερήσει την όραση σου.»
Ο επόπτης του λιμανιού ήταν «τυφλοπόντικας» της Gestapo. Είχε μεσολαβήσει μια σκληρή γραμμή συμφωνίας  για μια επίδειξη χρησιμότητας στο απελευθερωμένο λιμάνι, ως μια επίδειξη δύναμης αποτροπής. Το κόλπο ήταν να δημιουργηθεί μια μικροσκοπική ποσότητα πυρηνικής ενέργειας – μια αμελητέα πηγή νετρονίων – αρκετή για να ψήσει ένα καλαμπόκι η να θερμάνει μια πίτσα.
Για να αποδείξει το δυναμικό της, με ένα σόου απομαγνητίσεως για την εξουδετέρωση του μαγνητικού του πλοίου, το Αμερικανικό αντιτορπιλικό θα τρομπάριζε «μια ασθενική ακτίνα σωματιδίων» σε αυτό που έμοιαζε με μια συνήθη σωλήνα πετρελαίου στην προβλήτα. Με αυτόν τον τρόπο, οι Σύμμαχοι θα είχαν στόχο να «ξεβουλώσουν» και να χαρτογραφήσουν ένα άγνωστο Ναζιστικό στόχο θαμμένο κάτω από τους αρχαίους δρόμους μιας πόλης της Ανατολικής Μεσογείου.
«Μην κοιτάς την τρύπα για πολύ,» προειδοποίησε ξανά ο καπετάνιος. «Άστο να περάσει σαν μακρινή αστραπή.» ήξερε για το ήταν ικανός να κάνει ο σκληρός τυφλοπόντικας της Gestapo. Μια κακότεχνη ανταρσία στο λιμάνι θα πρόσθετε σύντομα καύσιμα σε έναν πικρό εμφύλιο πόλεμο και θα έδινε την δυνατότητα της ενάρξεως του Ψυχρού Πολέμου. (και όχι μόνο, με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια)!
Ο Stewart Raffill σκηνοθέτησε την ταινία “The Philadelphia Experiment” το 1984. Το 1989 το βίντεο κλιπ “If I Could Turn Back Time”  της τραγουδίστριας  Cher έπαιζε με τα αισθήματα ότι ένα πολεμικό πλοίο πέρασε το φράγμα και μπήκε στο Υπερδιάστημα. Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Σαιεντολογίας αποτελούν την “Sea Organization,” μια ελίτ ομάδα που φορά ναυτικές στολές και βρίσκεται μονίμως σε ένα πλοίο στα διεθνή ύδατα.
Το USS Eldridge  αποκτήθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 1951 και μετονομάσθηκε στο Λέων HS Leon (D-54). Στους συνοικιακούς κινηματογράφους η «εθνική στάρ» Αλίκη Βογιουκλάκη έπαιζε στην ταινία  «Η Αλίκη στο Ναυτικό»!!!
Παρόλο που η Ελλάδα εθεωρείτο περιφερειακή δύναμη και ανεπαρκής εκείνη την εποχή, οι Αμερικανοί γραφειοκράτες κατασκεύασαν το κέντρο Πυρηνικών Δοκιμών Δημόκριτος με ένα αντιδραστήρα και με μια μονάδα απολυμάνσεως στην Αθήνα. Ταυτόχρονα ένα τελεφερίκ δινόταν στο κοινό.
Το HS Leon λέγεται ότι πουλήθηκε ως σκράπ μετά το έτος 2000. Εξακολουθούν να σχεδιάζονται πλοία ως πλωτοί πυρηνικοί αντιδραστήρες για να τροφοδοτούν με ρεύμα πόλεις. Η Ρωσική εταιρεία Rosenergoatom κατασκευάζει μια πυρηνική φορτηγίδα των πολλών megawatt για να τροφοδοτεί απομακρυσμένες περιοχές.
Όταν ρωτούσαν τον στρατηγό Dwight D. Eisenhower γιατί δεν μπήκαν πρώτα τα Αμερικανικά στρατεύματα στο Βερολίνο το 1945, συνήθως απαντούσε ότι έψαχναν για τον Χίτλερ στο Νότιο Οχυρό του. Η επιχείρηση «Alsos» του Αμερικανικού Στρατού ξεκίνησε το 1943!
Ονομάστηκε από την Ελληνική λέξη και μάλιστα αυτή του «Ιερού Άλσους» “sacred grove” προς τιμήν του στρατηγού Leslie Groves του επικεφαλής του προγράμματος Manhattan. Η εξερεύνηση της επιχειρήσεως Άλσος στα Ναζιστικά στρατόπεδα επιβεβαίωσε ότι οι Γερμανοί δεν είχαν ατομική βόμβα.
Όμως, στην δεκαετία του ΄90, προέκυψαν ορισμένες αξιοσημείωτες εξελίξεις που έμελλε να ρίξουν φως σε αυτήν την ανεξιχνίαστη υπόθεση.
Το πρώτο από αυτά ήταν η δημοσίευση των απορρήτων μαγνητοφωνήσεων του Farm Hall. Στο τέλος του πολέμου, οι Αγγλο-Αμερικανοί Σύμμαχοι συγκέντρωσαν τους κορυφαίους πυρηνικούς επιστήμονες του Χίτλερ και τους μετέφεραν υπό συνθήκες μυστικότητας στο Κέημπριτζσαϊρ, όπου τους απομόνωσαν σε ένα εξοχικό σπίτι, γνωστό ως Farm Hall.
Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης που έφερε το κωδικό όνομα Έψιλον, οι Σύμμαχοι μαγνητοφώνησαν, κατέγραψαν και μετάφρασαν τις ιδιαίτερες συνομιλίες ανάμεσα στους Γερμανούς επιστήμονες, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν, παρ’ όλα αυτά σε ό,τι σώζεται από αυτό το αρχείο δεν υπάρχει τίποτα που να θεμελιώνει την άποψη ότι ο Χίτλερ ενδιαφερόταν να κατασκευάσει μία ατομική βόμβα.
Αντί γι’ αυτό, φαίνεται ότι τα μυστικά πειράματα των Ναζί είχαν σκοπό την κατασκευή μιας “μηχανής ουρανίου”, ή όπως θα λέγαμε σήμερα, έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, “υπέρ-όπλο” για στρατιωτική χρήση. Όμως, επειδή ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ο Βέρνερ Χάιζενμπεργκ, δεν ήταν οπαδός του Χίτλερ, οι Ναζί έθεσαν αυστηρούς περιορισμούς στο πρόγραμμα της έρευνας.
Έτσι, αφού ζήτησαν από τον Χάιζενμπεργκ και η ομάδα του να παραδώσουν όλους τους μαθηματικούς τύπους, τα σχέδια λειτουργίας και τα μοντέλα υπό κλίμακα της μηχανής ουρανίου, στη συνέχεια ανέθεσαν την κατασκευή του αντιδραστήρα σ’ ένα πιστό οπαδό των Ναζί, τον Αβραάμ Έζαου, εικ.5, διευθυντή του Γραφείου Μέτρων και Σταθμών της Γερμανίας, ο οποίος ανέλαβε την υλοποίηση και κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος του Χίτλερ, καθώς και τους τομείς παραγωγής ουρανίου και βαρέως ύδατος (δευτερίου).
Οπαδός του Ναζισμού και έμπιστος του Χίτλερ, ο Αβραάμ Έζαου ήταν αυτός που είχε στα χέρια του τον πλήρη έλεγχο των μυστικών πειραμάτων που απέβλεπαν στη στρατιωτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Ωστόσο, η πραγματική έκταση των σχεδίων του Έζαου για την στρατιωτική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, δεν εξακριβώθηκε ποτέ από τους Συμμάχους. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι διάφοροι ανεξάρτητοι τομείς πυρηνικής έρευνας και πειραματισμού ήσαν καλά κρυμμένοι στα άδυτα του τμήματος έρευνας των Ταχυδρομείων του Ράιχ.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα δημοσιευμένα κείμενα των απομαγνητοφωνήσεων από το Farm Hall αντιπροσωπεύουν ίσως μόνο το 25% των συνομιλιών ανάμεσα στους Γερμανούς επιστήμονες. “Δεν έχουν βρεθεί αρκετές καταγραφές ούτε στα Αγγλικά, ούτε στα Αμερικανικά αρχεία, και επομένως πρέπει να θεωρηθούν χαμένες.”
Παρ’ όλα αυτά, απ’ ό,τι διαβάζει κανείς στις υπάρχουσες καταγραφές, είναι φανερό ότι αυτό που απασχολούσε τους έγκλειστους επιστήμονες δεν ήταν οι ατομικές εκρήξεις, αλλά μάλλον οι “ακτίνες” υψηλής ενέργειας. Μάλιστα, κάποια στιγμή, στη διάρκεια του εγκλεισμού τους στο εξοχικό, συζήτησαν ανοιχτά το ενδεχόμενο να υπάρχουν γύρω τους κρυμμένα μικρόφωνα.
Οι ιστορικοί του πολέμου επιμένουν να διατυπώνουν ένα κρίσιμο ερώτημα που επανέρχεται κάθε φορά, όταν γίνεται λόγος για την επιχείρηση Farm Hall: “Που, τέλος πάντων, βρίσκονται, αν βέβαια υπήρξαν ποτέ, αυτά τα μεγάλης κλίμακας πυρηνικά προγράμματα των Ναζί;” Η πιο συνηθισμένη απάντηση που προτείνουν κάθε φορά διάφοροι ενθουσιώδεις απολογητές δεν είναι άλλη από το μύθο για το Τελευταίο Οχυρό του Γερμανικού Έθνους.
“Ενώ το Ράιχ κατέρρεε κάτω από τις τελευταίες σφοδρότατες επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης και της Ανατολής, η Ναζιστική προπαγάνδα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να καλλιεργήσει στο Γερμανικό λαό την πεποίθηση σε ένα όραμα: ένα Νότιο Οχυρό, υπόγειο καταφύγιο τεραστίων διαστάσεων από το οποίο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών η Γερμανία θα εξαπέλυε αντεπίθεση χρησιμοποιώντας τρομερά οπλικά συστήματα και έτσι θα άρπαζε την τελική νίκη από τα χέρια των Συμμάχων, έστω και ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα.”
“Εδώ, προστατευμένες από τη φύση και από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά όπλα που εφευρέθηκαν ποτέ, πρόκειται να επιβιώσουν οι δυνάμεις που μέχρι τώρα οδήγησαν την Γερμανία, και θα οργανώσουν την ανόρθωσή της· εδώ, μέσα σε αντιαεροπορικά καταφύγια θα γίνει μαζική παραγωγή όπλων, τρόφιμα και υλικά θα αποθηκευτούν σε τεράστιες υπόγειες σπηλιές και ένα ειδικό σώμα από νέους θα εκπαιδευτεί στον ανταρτοπόλεμο, ώσπου τελικά θα συσταθεί ένας συγκροτημένος υπόγειος στρατός που θα εκστρατεύσει και θα ελευθερώσει τη Γερμανία από τις δυνάμεις κατοχής.”


[(Σημ. Ion Maggos: Πριν το τέλος του πολέμου μια ανησυχητική είδηση ξεπήδησε ότι το θρυλούμενο Νότιο Οχυρό συνδεόταν με ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΡΑΙΝΟ με την Γερμανία - πρόκειται για τεράστιο θέμα- το τραίνο έφθανε μέσω του συστήματος των υπογείων πανάρχαιων στοών στην Αθήνα κάτω από τον Λυκαβηττό, χάρις στις μαρτυρίες ελάχιστων επιζησάντων εργατών. Όμως πήγαινε και κάπου αλλού. Που αλλού; (!) μα φυσικά στην Τουρκία το ανέκαθεν πολυαγαπημένο παιδί των Γερμανών. Εκεί έφτιαξαν τερατώδους εκτάσεως υπόγειες εγκαταστάσεις για μελλοντική χρήση. Αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα)]


Ακόμα και στο επιτελείο του Eisenhower το έπαιρναν σοβαρά. Η ιδέα του Νότιου Οχυρού ήταν στην νοοτροπία της Συμμαχικής Διοικήσεως  – ότι αν βρισκόταν ο Χίτλερ, θα ήταν κάπου στον Νότο. Την παραμονή της εισβολής στην Νορμανδία μι απολεμική αναφορά της Συμμαχικής Διοικήσεως κατέληγε ότι:
«Φαίνεται λογικό ότι οι σημαντικές διοικήσεις και προσωπικότητες των Ναζί ήδη βρίσκονται στο Οχυρό.  Οι Goring, Himmler, Hitler θεωρείται βέβαιον ότι έχουν αποσυρθεί στα προσωπικά τους καταφύγια στα βουνά.» Στο πικρό τέλος, το μαγικό παιδί δίσταζε και δεν ήθελε να πολεμήσει, προδόδοντας την υπόσχεση του υπέρτατου κεραυνοβόλου πολέμου. Όταν οι φρουροί του κατάλαβαν ότι του έπαιρνε πολύ ώρα να φτάσει στην πόρτα, καταλαμβάνονταν από ανησυχία και φόβο.
Αλλά όταν ένας σωλήνας ελέγχου καυσίμου σαμποταρίστηκε  λίγο αργότερα, συνειδητοποίησαν ότι η μηχανή τους Ουρανίου δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί και ότι ο πόλεμος θα χανόταν. Ο θυμός δεν περιγραφόταν. Αντί να σηκώσει το ανάστημα του το μαγικό παιδί προτιμούσε την αυτοκτονία και ήθελε να πεθάνει σε ένα μπούνκερ.
Συνεπώς αναπτύχθηκε ένα εφεδρικό σχέδιο σε δράση. Στη θέση ενός κατεστραμμένου αγωγού ελέγχου, ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ θα πρέπει να χειραγωγηθεί, ασαφώς. Ακόμα κι αν πυρηνικό κύμα του πλοίου συνοδείας δεν θα έστελνε τόση ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να στηρίξει μια αλυσιδωτή αντίδραση, η πλωτή ατομική φορτηγίδα ήταν εδώ σε μια σαφή αποστολή να κατακτήσει.
Η συνοδεία του κυβέρνησε τη θάλασσα και γύρισε όλες τις αρνήσεις για να πάει μαζί με αυτό. Μια αμερικανική επίδειξη της πυρηνικής διακυβέρνησης στην απελευθερωμένη λιμάνι θα σήμαινε το τέλος της Γερμανικής πολεμικής προσπάθειας.
Βρισκόμενοι σε βάναυση δυσαρέσκεια, οι φρουροί υποσχέθηκαν στον κρατούμενο μια μοίρα πολύ χειρότερη από τον θάνατο: δυαδική σχάση, σε πλήρη εγρήγορση. Θα εξανάγκαζαν το μαγικό παιδί να δοκιμάσει την ακτίνα θανάτου (την ακτίνα Νετρονίων που εφεύρε James Chadwick στα 1930. Όταν μια ακτίνα Νετρονίων συγκρούεται  με στόχο σχάσιμο ουράνιο, μια πυρηνική αντίδραση λαμβάνει χώρα, η οποία μπορεί να ελεγχθεί ώστε να παράγει ενέργεια.
Τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» ένα φιλμ του 1961 βασισμένο σε μια νουβέλα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου του Alastair MacLean στο οποίο έπαιζαν Gregory Peck, David Niven, και ο Anthony Quinn. Δείχνει τις προσπάθειες μιας ομάδος κομάντος των συμμάχων να εισβάλουν σε ένα απόρθητο Ναζιστικό φρούριο στην κατεχόμενη Ελλάδα και να καταστρέψουν μια τεράστια εγκατάσταση Γερμανικών όπλων που φρουρεί ένα σημαντικό ναυτικό πέρασμα.
Στην πραγματικότητα από πάνω και κατά μήκος ενός στιλάτου δρόμου στην Αθήνα που ονομάζεται «Ναβαρίνου» , οι γωνίες ενός αρχαίου λόφου είναι κούφιες και περιέχουν κανόνια και οπλικά συστήματα που ελέγχουν ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Οι Γερμανοί αρχιτέκτονες έκτισαν ένα αριθμό στρατιωτικών μπούνκερς, περάσματα και δωμάτια μέσα σε αυτήν την υπερυψωμένη μάζα γης ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

[(Σημ. Ion Maggos: Το όνομα Ούλεν σας λέει τίποτα; Το αναφερθέν συγκρότημα στην καρδιά του Λυκαβηττού ενεργοποιήθηκε προσωρινά το 1967 από την Χούντα. Το εκπληκτικό ήταν ότι οι εξαερισμοί ήταν σχεδιασμένοι για πυρηνικό πόλεμο σε μια εποχή που ήταν άγνωστη η έννοια του πυρηνικού πολέμου στην πλέμπα (εμάς δηλαδή) !!! 
Ποιος παρακαλώ είχε σχεδιάσει τους εξαερισμούς; Μα φυσικά η Siemens, η οποία είχε ακόμη τα προπολεμικά ανταλλακτικά με τον ίδιο κωδικό!!! Μετά όταν γράφω για 4ο Ράιχ, κάποιοι - οι γνωστοί-  ενοχλούνται! Οι Γερμανοί ξανάρχονται. διάβασε το άρθρο μου ΠανΤουρκισμός, Ναζισμός, και η Ελληνική «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία. )]
«Απόδραση στην Αθήνα» ήταν ένα φίλμ του 1979 με σκηνοθέτη τον George Cosmatos. Έπαιζε ο Roger Moore, Telly Savalas, και ο David Niven. Δείχνει τις πράξεις κάποιων ακαλλιέργητων Ελλήνων παρτιζάνων που κλέβουν θησαυρούς τέχνης από τους Ναζί, και τελικά εξοντώνουν μια φρουρά με πυραύλους V2 στην κατεχόμενη Ελλάδα ικανή να σταματήσει μια Συμμαχική εισβολή.
Όταν έσκαβαν τις σήραγγες για το νέο Μετρό της Αθήνας, οι εργάτες ανακάλυψαν με έκπληξη υπόγειους αγωγούς που δεν ήσαν σημειωμένοι στους χάρτες και τα σχεδιαγράμματα. Αναμφίβολα, αυτοί οι μυστηριώδεις σωληνώσεις δεν ήσαν παρά άλλο ένα τμήμα της μυστικής υποδομής που οι Γερμανοί αρχιτέκτονες είχαν εγκαταστήσει στην Αθήνα λίγο πριν την έναρξη του πολέμου.
Πράγματι, το 1936, την ώρα που το Βερολίνο ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα γίνονταν έργα εκσυγχρονισμού του υδραυλικού και ηλεκτρικού δικτύου από Βαυαρικές εταιρείες με βάση τα παλαιά σχέδια της Επιτροπής Σταυρίδη που είχε επεξεργαστεί ο Γερμανός αρχιτέκτονας Λέο φον Κλέντζε (βλ., Χάρτης Αθήνας, 1933 – Albert Speer). Ωστόσο, καθώς αυτοί οι σχεδιαστές ήσαν οπαδοί των Ναζί, φαίνεται ότι το πρόγραμμα των υπόγειων εργασιών περιείχε επίσης μία σειρά από μυστικές προτεραιότητες.
Παρά όλα αυτά το πλέον τρομερό όπλο του Νότιου Οχυρού σύμφωνα με τις φήμες ήταν ένας τύπος «ακτίνας θανάτου». Πιθανώς ο ποιος καλός τρόπος που δείχθηκε ήταν στη ταινία του James Bond  “Goldfinger,” Ο James Bond είναι δεμένος σε ένα τραπέζι κάτω από μια ακτίνα lazer που κόβει το τραπέζι στην μέση.
Οι ισχυρές ελεγχόμενες ακτίνες σε ελεγχόμενη σχάση μπορούν να απελευθερώσουν ραδιενέργεια και υψηλότατη θερμοκρασία, παρόμοιες με αυτήν ενός εργοστασιακού lazer. Αλλά οι πυρηνικές συγκρούσεις σωματιδίων μπορούν στιγμιαία να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μαύρες τρύπες – στιγμιαία να «λυγίσουν» την βαρυτική δομή του χρονοχώρου.
«Μία φλεγόμενη βολίδα (Fireball From Wikipedia, the free encyclopedia . A fireball is a somewhat spherical mass of fire, such that is caused by an explosion or a firestorm.) η οποία δημιουργήθηκε σε έναν Αμερικανικό επιταχυντή σωματιδίων έχει τα χαρακτηριστικά μιας μαύρης τρύπας είπε ένας φυσικός.»
Δημιουργήθηκε στο Relativistic Heavy Ion Collider (RHIC) στην Νέα Υόρκη πού σπάει πυρήνες χρυσού με ακτίνες σε ταχύτητες κοντά σε αυτήν του φωτός. Ο Horatiu Nastase λέει ότι οι υπολογισμοί του δείχνουν ότι η φλεγόμενη βολίδα μοιάζει καταπληκτικά με μαύρη τρύπα. (“Lab fireball ‘may be black hole,’” BBC News, Mar 17, 2005)
Ειπώθηκε σχεδόν σε όλους τους ναυτεργάτες ότι τα ξύλινα κιβώτια στην αποβάθρα με την επιγραφή «MEL» επάνω τους περιείχαν μέλι, και οι εργάτες ντυμένοι με στολές μελισσουργών προετοιμάζανε προϊόντα μελιού για τον στόλο. Την άνοιξη του 1945, ελάχιστοι ναυτικοί μπορούσαν να καταλάβουν ότι οι ολόσωμες στολές, τα γάντια και οι πλήρεις προσωπίδες προστάτευαν τους φυσικούς επιστήμονες από την ραδιενέργεια ενός πλωτού πυρηνικού αντιδραστήρα.
Το να καμουφλάρουν όμως την λάμψη του πλοίου ήταν πιο δύσκολο, αλλά ακόμη εντός των αποδεκτών ορίων μιας ατμοσφαιρικής αντανακλάσεως. Η πυρηνική ενέργεια του πλοίου συνδέθηκε με τον αγωγό στο λιμάνι την στιγμή που ξεκινούσε η ανταρσία.  Μια καταιγίδα με ουράνιο τόξο βρυχιόταν.
Οι σειρήνες ούρλιαζαν προειδοποιητικά.  Ηλεκτρικά τόξα και θύσανοι ξέσπασαν παντού στην Μεσογειακή μητρόπολη, απελευθερώνοντας ηλεκτρικές εκκενώσεις σε πολλά σημεία στις γραμμές του ηλεκτρικού.
Τα συμμαχικά αεροσκάφη παρακολουθούσαν από τον ουρανό για σημάδια. Τελικά έγινε όταν παρατήρησαν μια μεγάλη διαρροή νερού σε απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων. Ένας αγωγός νερού είχε σπάσει, πλημυρίζοντας ένα πάρκο αναψυχής. Οι ειδικές δυνάμεις έφτασαν σε μερικά λεπτά. Μερικοί από την ταξιαρχία είχαν ήδη μπει από τις υπόγειες στοές.
Άλλοι είχαν φτάσει με στρατιωτικά οχήματα. Κοντά στο πάρκο ήταν ένα εγκαταλελειμμένο Γερμανικό ημιφορτηγό το οποίο μπλοκάριζε την είσοδο ενός καλοφτιαγμένου μικρού σπιτιού. Μακριές μαύρες σωλήνες  έκαναν ζικ-ζακ από ένα πίνακα στο πλάι του ημιφορτηγού συνδεδεμένες με τάπες του γκαζιού στο πεζοδρόμιο.  Το ημιφορτηγό ήταν ένας κινητός μηχανισμός για να ελέγξει μια πηγή νετρονίων μέσω ενός καναλιού του αντιδραστήρα και να την εκτρέψει στον στόχο της. Το δρομάκι ήταν πλημυρισμένο με γλιστερά ρυάκια λιπαντικών.
Οι ειδικές μονάδες έψαχναν για περισσότερα μηχανήματα των Γερμανών. Οι δυνάμεις του στρατού είχαν φτάσει όμως πρώτες. Ο τυφλοπόντικας της Gestapo τους περίμενε στην είσοδο του μπούνκερ όταν φτάσανε. Το δόλωμα μπούνκερ είχε τελείως εκκενωθεί. Δεν υπήρχαν σημάδια ζωής μέσα – εκτός από το τελικό σημείο αναπαύσεως.
Οι οραματιστές φαντάζονται το ταξίδι του ανθρώπου με την ταχύτητα του φωτός με ολόκληρο το σώμα του. Όμως οι Ναζί όχι. Αφάνισαν ωμά ένα πειραματόζωο σε ένα αντιδραστήρα εγκιβωτισμένο με τσιμέντο. Μερικά σωματίδια έφτασαν την ταχύτητα του φωτός. Το υπόλοιπο της παραμορφωμένης μάζας ήταν πλήρως ξυπνητό, ακόμη ζωντανό, αλλά όχι για πολύ.
Οι μαχητές όρμησαν κάτω στις τούβλινες σκάλες προς το βυθισμένο εσωτερικό διαμέρισμα. Το ανελέητο κυνηγητό του εμπορίου οργάνων επιτέλους αποκάλυψε τα σοκαριστικά ίχνη ενός βιολογικού πειράματος. Το γεννητικό μόριο ήταν καμένο. Μια μοναχική ξύλινη καρέκλα ήταν θρυμματισμένη με μια τρύπα.
Ο τυφλοπόντικας της Gestapo τράβηξε γρήγορα ένα σωλήνα από τον λαιμό του θύματος και το άδειασε πάνω σε ένα γλιστερό στρώμα. Είπε ότι ο αιχμάλωτος ήταν σε κώμα και πέρα από κάθε ελπίδα. Ο τυφλοπόντικας κατόπιν πυροβόλησε. Αυτό που είχε ξεκινήσει σαν μια αποστολή εκδικήσεως έληξε ως δολοφονία ελέους.
«Βρήκαμε τον πραγματικό» ούρλιαξε ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων με όλη την ένταση της φωνής του. «Ο στρατιώτης είναι νεκρός. Πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ήταν άρρωστος.»
Άρρωστος μέχρι θανάτου – σαν ένας εγκέφαλος σε δεξαμενή. Ποδαράκια από πηλό χρησιμοποιούνταν για να βασανίσουν το μαγικό παιδί, που ήταν εξαναγκασμένο να μένει ΕΝΤΕΛΩΣ ακίνητο. Μια μπίλια πηλού σαν χώμα βρισκόταν γύρω από τα πόδια της καρέκλας. Μια κίνηση της καρέκλας θα έσπαζε τον πηλό σε μικρά θραύσματα. Οι φρουροί μπορούσαν να μετρήσουν τις ελάχιστες κινήσεις που είχαν γίνει όταν οι ίδιοι δεν ήταν παρόντες και να τιμωρήσουν αντίστοιχα τον κρατούμενο.
Φαίνεται ότι οι φρουροί με κάποιο τρόπο είχαν τα μέσα να παράγουν ένα παλλόμενο σπινθήρα ατομικού κεραυνού, σε υψηλή ισχύ. Η θερμότητα και το μήκος κύματος της απελευθερωμένης φλεγόμενης βολίδας περεξέκλινε κατά μια γωνία. Οι ευρείας ζώνης συχνότητες της φλεγόμενης βολίδας δεν φαινόταν να εκπέμπουν αρκετή ενέργεια για να μεταμορφώσουν χημικά υλικά με απλή θερμική μεταφορά. Αλλά ο εστιασμένος πυρήνας της είχε την ισχύ μιας βιομηχανικής μηχανής κοπής με λέιζερ.
Η ανακάλυψη από την Γερμανία της ατομικής σχάσεως το 1938 εκπλήρωσε τα μεγαλύτερα όνειρα της Αλχημείας: την μεταστοιχείωση. Νέες φόρμες ύλης μπορούσαν να δημιουργηθούν από άλλες. Σηματοδότησε μια στροφή στα μαγικά τάγματα που θέλανε να μετουσιώσουν τα στοιχεία. Σε ένα Ναζιστικό μπούνκερ δόλωμα, μια ζωντανή ψυχή έγινε πυκνή πρωταρχική ύλη. Ένα ατομικό ίχνος πλουτωνίου – διαβρωτικό,  παράνομο για επεξεργασία – δημιουργήθηκε σε ένα παραγωγικό αντιδραστήρα.
Παρθήκανε αναγνωριστικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με τον διακανονισμό που είχε κάνει ο τυφλοπόντικας της Gestapo, το καμένο πτώμα θα μεταφερόταν αμέσως στην Γερμανία και θα βρισκόταν από τους Ρώσους στην Καγκελαρία στα ερείπια του Βερολίνου. Οι επιπλέον προφυλάξεις όπως η άφεση του σε έναν κήπο και το κάψιμο με βενζίνη, θα εμπόδιζε μια εξέγερση ανάμεσα στους ακραίους Ναζί και θα τους έκανε να παραδώσουν τα όπλα.
Μέσα σε 24 ώρες, μεγάλα πλήθη θα γιορτάζανε στην Ευρώπη. Οι αναφορές των νέων θα ήταν σύντομες αλλά ακριβόλογες. Ο άρρωστος ηγέτης πέρασε σχεδόν όλη την περίοδο της επιρροής του σε ένα σπηλαιώδες μπούνκερ, κάτω από το Βερολίνο.
Από εκεί κατεύθυνε τον κεραυνοβόλο πόλεμο του κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όταν ο κεραυνοβόλος πόλεμος του απέτυχε, αποφάσισε να τελειώσει την ζωή του στο υπόγειο αρχηγείο του. Μετά τον πόλεμο, το παροπλισμένο ατομικό πλοίο συνοδείας δόθηκε στην Ελλάδα για να επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αβάσιμες φήμες μεταξύ των στρατευμάτων μιλούσαν για μεταφορά στον χρόνο και για μέλη του σώματος των ναυτών φυτεμένα σε κομμάτια των μετάλλων του πλοίου. Πάντως τα «χαμένα» μέλη δεν χρειάστηκε ποτέ να λάβουν επίσημη απάντηση.
“Please don’t lose your balls down in the bunker.” (“Down In The Bunker,” Steve Gibbons Band, 1978)
Καθώς το Τρίτο Ράιχ κατέρρεε την άνοιξη του 1945, οι σπηλιές στο Νότιο Οχυρό λεηλατήθηκαν από όπλα και μηχανήματα. Οι θωρακισμένοι από βόμβες χώροι αυτοί που θα επέτρεπαν στον Ναζισμό να επιβιώσει και να αναδιοργανωθεί, γίνανε δυσώδεις τάφροι με σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα. Οι Γερμανοί ρημάξανε τα μπούνκερ πριν αποχωρήσουν. Πολλές είσοδοι των σπηλαίων καταστραφήκανε επίτηδες με εκρηκτικά ώστε να μην μπορούν να ανιχνευτούν στο μέλλον. Πολλές δε σφραγιστήκανε.
Εκ των υστέρων, βλέπουμε ότι ένας λόφος προστατευμένος από αρχαίους μύθους και θαμμένους πυλώνες μπορεί να ήταν η φυσική επιλογή των πομπωδών Γερμανών ηγετών οι οποίοι ήθελαν να κρύψουν το Νότιο Οχυρό τους και να διεξάγουν μυστική πυρηνική έρευνα στην χώρα του Δημόκριτου. Ο Φύρερ ανακοίνωσε την επίσημη άφιξη του στην κατεχόμενη Ελλάδα το 1941.
Βέβαια η τεχνολογία του 20ουαιώνα παρήγαγε μια πυρηνική σφαίρα  για να παραμορφώσει τον χρονοχώρο και να στείλει την γενετική λίμνη της ζωής σε μια δίνη. Ήταν όμως ένα τόσο καλά διατηρημένο μυστικό;  Τα λατομεία της Αθήνας έχουν συσχετιστεί με μυστηριώδη δραστηριότητα από τα αρχαία χρόνια.
Το δόγμα του «καθαρτηρίου» μέσα στους αιώνες αποδίδεται σαν ένα οχυρό βουνό στον Νότο, θεωρούμενο σαν τρόπος καθάρσεως: «Οι χαμηλότερες κοιλότητες του Αδη βρίσκονται κάτω από ένα βουνό που αποκαλείται διαυγές από τους λύκους, το αόρατο μέρος των σκορπιών. Είναι το κρησφύγετο των χαμένων, όπως  στην Κόλαση του Δάντη, κρατώντας τους φυλακισμένους πέρα από τις επτά πύλες και την θάλασσα κάτω από όλες τις θάλασσες, που φτάνει μέχρι την Ιερουσαλήμ.»
Η μυστηριώδης μηχανή ουρανίου δεν είναι άλλη από την Κάμινο που αναφέρεται στην Αρχαία Ελληνική Ατομική Θεωρία ότι αναδύεται από τον κάτω κόσμο, τον Αδη ή Άβυσσο ή Αμπσού, όπου γεννιέται το Πυρ και στη συνέχεια εξορκίζεται και δαμάζεται από τις πρωταρχικές δυνάμεις στις οποίες πίστευαν οι αρχαίοι.
Έτσι λοιπόν, στις Αίθουσες του Magick η τέχνη της αλχημείας πετύχαινε πέρα για πέρα το βασικό στόχο της. Διασπώντας το άτομο του Δημόκριτου, οι σκοτεινοί τόποι ανάμεσα στα άστρα γέμιζαν φλόγες, ενώ από το θρυμματισμένο άστρο του Λεύκιππου ξεπηδούσαν νέες μορφές ύλης. Στην Κάμινο έχει δοθεί ένα καταραμένο όνομα που απαγορεύεται να ειπωθεί: Βετς Μελ, δηλαδή, Κατασκευαστής Μελιού από Λωτό, μιας πηκτής ουσίας σαν πίσσα –ραδιενεργό οξείδιο.
Η καρέκλα του Νότιου Οχυρού της «Μηχανής Ουρανίου» θρυλείται ότι μεταφέρθηκε στην αεροπορική βάση  Camp Hero στο Montauk Point, New York (γνωστή ως Καρέκλα του Montauk) στην δεκαετία του 1980, για να μελετήσουν μεταβολικές επιδράσεις της κβαντικής εμπλοκής.]
© Peter Fotis Kapnistos, 09/18/2010
[(Σημ. Ion Maggos: Δεν αναρωτιέστε όσοι είχατε την υπομονή να διαβάστε το άρθροΠΩΣ ΞΕΡΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ;Μα απλά γιατί διαβάζουνε! Εσείς Ελληναράδες μου, έχετε διαβάσει την Αληθινή Ελληνική Μυθολογία; Ποια έκδοση; Ξέρετε από πόσους τόμους αποτελείται η έκδοση της Λειψίας; )]
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Οι Κεραυνοί Στρατιωτικό Όπλο

$
0
0
Οι “περιθωριακοί” στρατιωτικοί παίζουν με τον έλεγχο του καιρού και την Γεωμηχανική για χρόνια. Πρόσφατα οι ιδέες τους να προσθέσουν σίδηρο στους ωκεανούς, η να καλύψουν την Αρκτική με σκόνη έχουν κάνει τον γύρο στους κύκλους των επιστημόνων που “πιστεύουν” στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Αλλά το Πεντάγωνο έχει ένα μακρύ ιστορικό να χαλάει τον καιρό του εχθρού και να βελτιώνει τις επιχειρησιακές του ικανότητες.

Τώρα, η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) βρήκε ένα νέο στόχο, να χακεριάζει τις γεω-επιστήμες, και εάν μπορέσουν να το κάνουν να λειτουργήσει, θα μπορούσαμε να δούμε τα σύγχρονα πυροβόλα όπλα να θυμίζουν τα όπλα της μυθολογικής ποικιλίας.
Αυτός ο στρατιωτικός οργανισμός ερευνών εξετάζει προτάσεις πως να εκτοξεύει ανθρώπινα κατασκευασμένους κεραυνούς, και να προλαμβάνει η να ανακατευθύνει φυσικούς κεραυνούς για να επιφέρει την ανάλογη καταστροφή.
Προετοιμαστείτε για θυελλώδη ουρανό εσείς στις ΗΠΑ, διότι η DARPA θέλει τις τεχνικές θυελλών – κεραυνών να ελεγχθούν σε εθνικό επίπεδο.
[1η φωτογραφία: Lawrence Livermore Εθνική] Lab
ΑΠΟΚΛΑΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών

$
0
0

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην...
στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.


Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

"Επίορκοι Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τουλάχιστον, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη"ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπας.

Πρόκειται για τις τις Κοινοτικές Οδηγίες:87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998,τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης:Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου:υπ'αριθμόν: 430 / 04.03.2005 / Α.Π. Καιυπ'αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός οτι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζώνόφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι'ευνομούμενη Χώρα. Και ποιο είναι αυτό;

Όπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα παραπάνω οι τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το δικό του δάνειο ύψους 60.000 ευρώ που έλαβε το 1998 και στάθηκε η αφορμή να διαπιστώσει την τεράστια απάτη εις βάρος των Ελλήνων - κι όχι μόνο - δανειοληπτών. Όπως ανέφερε, εκτός των άλλων παράνομων και καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, αυτή η τακτική της τράπεζας τον επιβάρυνε κατά 12.000 ευρώ!!!

Στη ζημία που υφίσταται κάθε δανειολήπτης ότι μορφής δανειακή σύμβαση κι αν έχει υπογράψει κατέληξε κι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών.

Κρίνει καταχρηστικό τον όρο σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε οτι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.

«Δια της δόλιας και παρανόμου αυτής μεθόδου καταλήστευαν τουςδανειολήπτεςπελάτες τους και εξαπατούσαν τους επενδυτές -μετόχους τους με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποίαείναιεν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής.Τα αποτελέσματα χρήσεως και η κερδοφορία των τραπεζών είναι μαϊμού. Επενδυτές αγόρασαν ακριβά μετοχές, κερδοσκόπησαν μέσω του λεγόμενου shorts elling εις βάρος των τραπεζών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών"τόνισε ο κ. Τσίπας. Υπενθύμισε οτι δεν είναι καθόλου άσχετο με την κομπίνα αυτή το γεγονός οτι η εταιρία BlackRock διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. "Έχουμε χάσει διεθνώς την αξιοπιστία μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι για να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα μας όπως η ΔΕΗ. Δε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε εσείς, θα μας πουν", σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ Τσίπας είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε εχέφρονος πολίτη (ο καθείς με όποιο τρόπο μπορεί), τουλάχιστον τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, (πρώην Υπουργό Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως και νυν Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως), ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο κι'αυτοί κρυφό καμάρι, πως η υποβάθμιση, η απαξία και η χρεοκοπία των Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Εθνικής μας Οικονομίας οφείλεται κυρίως, εις το γεγονός, ότι επίορκες Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών «αρίστευσαν» από την 21.09.1991 μέχρι και σήμερα δολίως σε:

Α) Απάτη - Δημιουργική Λογιστική εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 386 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού Κώδικος),

Β) Τοκογλυφία εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 404 παράγραφοι 1, 2, 3, & 4 του Ποινικού Κώδικος, και εν κατακλείδι

Γ) Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 187 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού μας Κώδικος, εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των Δανειοληπτών Πελατών τους και κυρίως εις βάρος Εγχωρίων & κυρίως Διεθνών

Επενδυτών - Μετόχων των Πιστωτικών τους Ιδρυμάτων.

Οι παραπάνω καταγγελίες του Στέφανου Τσίπα, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από συνολικά 8.000 δανειολήπτες, διακομίστησαν τον περασμένο Μάιο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όμως, λόγω της «παραίτησης» τους ο φάκελος πέρασε στα χέρια της Ελένης Ράϊκου, της νέας εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ουδέν νεώτερον ούτε και για τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής εναντίον των τραπεζικών ομίλων της ALPHA BANK A.E., της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ και της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.

Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται και Μηνυτήριος Αναφορά κατά του Ομίλου της EFGEurobankA.E. Hκαθυστέρηση οφείλεται εις το γεγονός, ότι αναμέναμε την οριστικοποίηση και δημοσιοποίηση του «φλέρτ» μεταξύ της εν λόγω Τραπέζης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. και όχι σε τυχόν έλλειψη παραβατικής δραστηριότητος εκ μέρους και των 2 προαναφερθέντων Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Eurobank & TT), τα οποία έπρατταν ακριβώς ότι και οι 3 προαναφερθέντες και ήδη μηνυθέντες Τραπεζικοί Όμιλοι (Εθνικής, Alpha & Πειραιώς) .

Θα μπούνε άραγε φυλακή οι διοικητές των τραπεζών που έγραψαν στα «παλιά τους τα παπούτσια» κοινοτικές οδηγίες και νόμους του Κράτους; Θα υπάρξει και δεύτερος «Κοσκωτάς» σε αυτή τη χώρα μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις.

Η λύση

Θετικά απάντησε στον πανελλήνιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Στέφανος Τσίπας ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου

α) αθρόες αγωγές αποζημιώσεως δανειοληπτών & επενδυτών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των 4 Ομίλων των Ελληνικών Τραπεζών, πρωτοπόρων στις ανωτέρω παραβατικές δραστηριότητες, για τους καταληστευθέντες δανειολήπτες και τους εξαπατηθέντες μετόχους - επενδυτές και

β) ασφαλιστικά μέτρα, που θα υποχρεώνουν τις Τράπεζες να συμμορφωθούν άμεσα με την νομιμότητα.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες οι οποίοι ζημιώθηκαν σφόδρα από αυτήν την τακτική των τραπεζών θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα ακίνητα κι ότι άλλο έχασαν εξαιτίας αυτής.

Διότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, απειλώντας κυρίως τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήρωσαν με το αίμα τους το μοναδικό σπίτι που απέκτησαν για να στεγάσουν την οικογένεια τους
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μήπως μεγαλώνουμε μικρούς νάρκισσους;

$
0
0

narkisos mikrosΑπό: Ελένη Χαδιαράκου 
Με την συνεργασία της κας Αλεξάνδρας Καππάτου (ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος –συγγραφέας)
Ποιος δε θέλει το παιδί του να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση και να τοποθετεί τον εαυτό του ψηλά; Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να διακρίνουμε είναι τα «λεπτά» όρια μεταξύ χαριτωμένης ματαιοδοξίας και άκρατου ναρκισσισμού!
Θα έχετε σίγουρα συναντήσει τρίχρονες μικρούλες να στριφογυρίζουν φιλάρεσκα μπροστά στον καθρέφτη…σαν σταρ που κοντοστέκονται στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, πριν αρχίσουν να αστράφτουν τα φλας των παπαράτσι...
Η σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωπες με την άρνηση του γιου σας ή της κόρης σας να φορέσει ένα συγκεκριμένο ρούχο που πιστεύει ότι καθόλου δεν την κολακεύει. Τι δηλώνει άραγε αυτή η ματαιοδοξία των νηπίων, πρόκειται για ένα πρόσκαιρο παιχνίδι, ή μήπως τελικά μεγαλώνετε ένα μικρό νάρκισσο;

Ματαιοδοξία ή ναρκισσισμός;
Ποια όμως είναι τα λεπτά όρια ανάμεσα στη φυσιολογική ματαιοδοξία και τον άκρατο ναρκισσισμό; Σύμφωνα με την ψυχολογία, στη φυσική ανάπτυξη του εγώ, όλοι οι άνθρωποι περνούν από ναρκισσιστικά στάδια. Τα παιδιά από την βρεφική τους ηλικία νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει.
Η πρώτη σχέση με τον καθρέφτη διαμορφώνεται από την ηλικία του ενός μήνα, και στους τρεις μήνες μπορεί πια να ξεχωρίσει διαφορετικά πρόσωπα. Τα παιδικά παιχνίδια που ερεθίζουν την αίσθηση της όρασης συνήθως έχουν καθρέφτη και τα μωρά ανταποκρίνονται στην αντανάκλασή της εικόνας τους με διαφορετικούς τρόπους το καθένα. Αν κρατήσετε το μωρό σας απέναντι από έναν καθρέφτη, μπορεί να του χαμογελάσει, να τον ακουμπήσει ή να προσπαθήσει να γλύψει την αντανάκλασή του.
Τα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη δεν είναι κάποιο άλλο μωρό αλλά η δική τους αντανάκλαση, στην ηλικία των 15 με 24 μηνών.
Τα μικρά παιδιά κοιτάζονται στον καθρέφτη για να καταλάβουν ποιοι είναι. Πριν την ηλικία των τριών ετών προσπαθούν να συνηθίσουν την ιδέα ότι αυτό που βλέπουν είναι μόνιμο. Μεταξύ τριών και πέντε το να κοιτάζονται στον καθρέφτη δεν είναι μόνο φυσιολογικό, αλλά και απαραίτητο, μια που το κάτοπτρο τους βοηθάει να σχηματίσουν την πρώτη « καλή» εικόνα για τον εαυτό τους.
Η ματαιοδοξία είναι προσόν...
Η αυτοεκτίμηση είναι ένα από τα πρώτα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού που προσπαθούν να ενισχύσουν οι παιδαγωγοί. Στους περισσότερους παιδικούς σταθμούς και στις πρώτες τάξεις του σχολείου βλέπουμε κρεμασμένες στους τοίχους φωτογραφίες των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο οι δάσκαλοι προσπαθούν να βοηθήσουν το παιδί να ενισχύσει τη θετική εικόνα που έχει για τον εαυτό του, να καταλάβει ποιος είναι αλλά και σε τι διαφέρει από τους φίλους του.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ματαιοδοξία κάθε παιδιού, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς, είναι το φύλο. Σε γενικές γραμμές τα αγόρια δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την εμφάνιση και αυτό γιατί οι γονείς σπάνια τα επιβραβεύουν γι’ αυτή. Τι είναι όμως αυτό τελικά που κάνει κάποια παιδιά ματαιόδοξα και άλλα αδιάφορα για την εμφάνιση τους; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η προσωπικότητα του παιδιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. «Μερικά παιδιά δείχνουν την τάση να ενθουσιάζονται περισσότερο με την εικόνα τους στον καθρέφτη σε σχέση με άλλα παιδιά», μας λέει η ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου.
«Αυτά τα παιδιά που ενθουσιάζονται με τα οπτικά ερεθίσματα μπορεί μεγαλώνοντας να γίνουν μακιγιέρ, σκηνοθέτες, σχεδιαστές μόδας, ή ακόμη και τηλεπαρουσιαστές».
Μήπως μεγαλώνουμε μικρούς νάρκισσους;
Ωστόσο πέρα από την προσωπικότητα κάθε παιδιού, σημαντικό ρόλο για το ματαιόδοξο προφίλ του μπορεί να παίξουν τόσο οι γονείς όσο και οι κοινωνικές συνθήκες. Για παράδειγμα, αν οι γονείς δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και στην γενικότερη εικόνα τους αυτό θα επηρεάσει σίγουρα και τα παιδιά τους.
Συνήθως οι γονείς προσφέρουν στα παιδιά τους το ακριβότερο πιστεύοντας πως είναι το καλύτερο. Αυτό όμως που παραβλέπουν είναι πως ‘ένα παιδί χρειάζεται σωστό κτίσιμο της προσωπικότητας και όχι ακριβά υλικά αγαθά. Μακροπρόθεσμα λοιπόν αυτή η λανθασμένη καταναλωτικότητα, μπορεί να προκαλέσει ναρκισσιστικό τραύμα στο παιδί, μια που η εμφάνιση του περνάει πια σε πρώτο πλάνο.
Αλλά τι σημαίνει ματαιοδοξία σήμερα; Μήπως αυτό που οι προηγούμενες γενιές ονόμαζαν ματαιοδοξία σήμερα έχει μετατραπεί σε υγιή αυτοεκτίμηση;
Σε μια κοινωνία όπου πρωταγωνιστεί η εικόνα, τα ριάλιτι και η τέλεια ομορφιά, η ματαιοδοξία των ενηλίκων φαντάζει σαν πταίσμα. Και αν όντως συμβαίνει αυτό, πώς μπορούν οι γονείς να αντιμετωπίσουν την ματαιοδοξία των παιδιών τους;
Οι γονείς του 21ου αιώνα θέλουν να μεγαλώνουν παιδιά με αυτοεκτίμηση. Και αυτό γιατί γνωρίζουν πως ένα ντροπαλό, συνετό και μετριόφρων παιδί θα δυσκολευτεί να επιβιώσει σε ένα σκληρό κόσμο. Θα δυσκολευτεί να βρει φίλους, μια καλή θέση στο σχολείο ή μια σωστή δουλειά στο μέλλον.
Σύμφωνα πάντως με τους ψυχολόγους οι γονείς δε θα πρέπει να σταματήσουν να επαινούν τα παιδιά από φόβο μήπως γίνουν αυτάρεσκα ή αλαζονικά. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση τους και να αποφεύγουν να το μαλώνουν όταν κοιτάζουν το είδωλο τους στον καθρέφτη με θαυμασμό.
Αν χαρακτηρίσουμε τα παιδιά μας ματαιόδοξα είναι σαν να αποδίδουμε στις πράξεις και τις σκέψεις τους κίνητρα που έχουν οι ενήλικες, κάτι που τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν.
Πότε η ματαιοδοξία γίνεται πρόβλημα;
Μόνο αν εμποδίζει το παιδί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λένε οι ψυχολόγοι. Αν το παιδί εξαιτίας του ναρκισσισμού του παραμελεί τα μαθήματά του ή έχει προβλήματα με τους φίλους, τότε οι γονείς πρέπει να το αντιμετωπίσουν.
Αυτό που θα πρέπει να αποφύγουν οι γονείς, είναι να δημιουργήσουν ενοχές στο παιδί για τη συμπεριφορά του και να απαιτήσουν να αλλάξει. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η συμπεριφορά του είναι να προσπαθήσουν να του αποσπάσουν την προσοχή. Από την ηλικία των έξι ετών τα παιδιά γίνονται λιγότερο εγωκεντρικά και μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα των άλλων. Αυτή είναι λοιπόν και η πιο κατάλληλη ηλικία για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την αλαζονεία του, μια που τότε αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις αρνητικές εντυπώσεις που έχει στους άλλους.
Από την άλλη πλευρά, αν το παιδί δείχνει πως θα εξελιχθεί σε μια Μαντόνα, ίσως αυτό που χρειάζονται τελικά είναι να του ενισχύσετε αυτήν την τεράστια ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αυτογνωσία: Η στροφή από το ασήμαντο στο σημαντικό

$
0
0


Βασιλειάδης Γρηγόρης

Συχνά οι σύγχρονοι άνθρωποι απομακρυνόμαστε από την αυθεντική μας βούληση, τη βούληση της Ψυχής και τις καθοδηγητικές της αρχές. Ζούμε σ? ένα βιαστικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από την 'ανάγκη'για γρήγορη επιτυχία...
Αναπτύσσεται μέσα μας μια αίσθηση βιασύνης, και πολύ συχνά έχουμε την τάση να ζούμε υπο πίεση. Σ? αυτόν τον κικεώνα του διαρκούς αυτοματισμού πολλά πράγματα στη ζωή μας μοιάζουν επείγοντα, παρόλο που δεν είναι σημαντικά.
Πιστεύω ότι εάν αρχίσετε να εστιάζετε την προσοχή σας στις πιο σημαντικές πλευρές της ζωής σας, αυτή η φαινομενικά ακαταμάχητη αίσθηση του επείγοντος θα μειώνεται όλο και περισσότερο, και θα νιώσετε ότι ξαναέχετε τον έλεγχο της ζωής σας, η οποία θα αρχίσει να αποκτά ξανά νέο νόημα.


Για μένα προσωπικά, τα πράγματα που έχουν αληθινή σημασία στη ζωή είναι η δημιουργία ικανοποιητικών σχέσεων, η ενίσχυση άλλων ανθρώπων, η ανάπτυξη ενός οράματος στη ζωή και η συνεχής τροφοδότησή του, καθώς επίσης και η καταλυτικής σημασίας επαφή με την ψυχή μου.
Οι σημαντικοί τομείς στη ζωή μας είναι τέσσερις: ο σωματικός, ο νοητικός, ο κοινωνικός και ο πνευματικός. Εάν επιλέξετε να εστιάσετε την προσοχή σας σ?αυτούς τους τέσσερις τομείς, θα αναγνωρίσετε σταδιακά πόσα πολλά είναι τα πράγματα στη ζωή σας που δεν έχουν ουσιαστική σημασία, και αντίστοιχα, σε πόσα πολλά μπορείτε να πείτε όχι.
Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση να επιμείνετε στο σημαντικό, αντί να εμμένετε στα δήθεν 'επείγοντα'της καθημερινοτητας είναι μια δύσκολη διαδικασία. Οι άνθρωποι νιώθουν άβολα χωρίς την πίεση της καθημερινότητας στην οποία έχουν εθιστεί, και μάλιστα δείχνουν να έχουν πόνους απεξάρτησης όταν επιλέγουν να απομακρυνθούν από τις συνθήκες πίεσης. Απ? τη στιγμή όμως που αρχίσετε να επικεντρώνεστε στο σημαντικό, τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα είναι πολλά και θα πάρετε μεγάλη ικανοποίηση απ αυτή σας την επιλογή.
Η θεραπευτική λογοτεχνία έχει, κατά τη γνώμη μου, επιμείνει υπερβολικά στην ανάλυση και την κατανόηση των ψυχικών μας τραυμάτων από κακοποιήσεις της παιδικής ηλικίας, ενώ έχει υποτιμήσει την ικανότητα του ανθρώπου να πλουτίζει τη ζωή του -θρέφοντας την Ψυχή του- κατασκευάζοντας ένα προσωπικό όραμα για τον εαυτό του.
Είμαι σίγουρος ότι το όραμα είναι απείρως μεγαλύτερο και ισχυρότερο από τα τραύματα που κουβαλάμε. Έχουμε μέσα μας την -εν δυνάμει- ανεξάντλητη ικανότητα να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα και να εξαλείψουμε ό,τι κουβαλάμε και το έχουμε επιτρέψει να λειτουργήσει μέχρι σήμερα ως τροχοπέδη στην εσωτερική μας δύναμη.
Δεν εννοώ ότι είμαι αντίθετος στις βοηθητικές συνέπειες της συνειδητοποίησης που προέρχεται ως αποτέλεσμα της ψυχοθεραπείας. Απλώς, δεν νομίζω ότι κανείς πρέπει να επαναπαυτεί σ? αυτή τη συνειδητοποίηση. Δεν πρέπει ούτε η σκέψη μας, ούτε κατ? επέκταση η ζωή μας να παραμείνει προσκολλημένη σ? αυτήν την περιορισμένη εικόνα. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε χώρο στις αυθεντικές ανάγκες της Ψυχής. Αυτό είναι που τελικά αλλάζει και θεραπεύει τους ανθρώπους.

Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τριχόπτωση και αλωπεκίες: Αίτια και θεραπείες

$
0
0

Συνηθισμένα αίτια τριχόπτωσης είναι εκτός από το στρες, η εποχικότητα, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η σιδηροπενία, η λοχεία και η διακοπή αντισυλληπτικών, η λήψη κάποιων φαρμάκων, εξαντλητικές δίαιτες και τέλος η κληρονομικότητα.


Μουσάτου Βασιλική
Γράφει: Μουσάτου Βασιλική
Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

Τριχόπτωση και αλωπεκίες: Αίτια και θεραπείες

Η ποιότητα των μαλλιών είναι γενετικά προκαθορισμένη, αλλά εξαρτάται και από εξωτερικούς παράγοντες. Κατά περιόδους μπορεί να παρατηρούμε μεγαλύτερη απώλεια τριχών από το κανονικό, που συνήθως αποκαθίσταται μέσα σε λίγους μήνες και συνήθως συσχετίζεται με στρεσογόνες περιόδους ζωής (χειρουργικό στρες, άγχος, κατάθλιψη κ.α).
Συνηθισμένα αίτια τριχόπτωσης είναι εκτός από το στρες, η εποχικότητα, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η σιδηροπενία, η λοχεία και η διακοπή αντισυλληπτικών, η λήψη κάποιων φαρμάκων (ρετινοειδή, βαρβιτουρικά, χημειοθεραπευτικά κ.α), εξαντλητικές δίαιτες απίσχνασης και τέλος η κληρονομικότητα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάχυτη αλωπεκία (τριχόπτωση) που δεν οφείλεται σε οργανικά αίτια, αποκαθίσταται με τη βοήθεια ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν κυστείνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Υπάρχουν και τοπικά προιόντα (σαμπουάν, αμπούλες, λοσιόν) με αντίστοιχα συστατικά που μπορεί να δοθούν επικουρικά. Οι βαφές, το χτένισμα στο κομμωτήριο και τα προιόντα styling δεν επηρεάζουν την τριχόπτωση, αλλά την ποιότητα της τρίχας που μπορεί να φθείρεται από την υπερβολική χρήση τους.
Η ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκία είναι η κληρονομούμενη προδιάθεση για αραίωση των μαλλιών που επηρεάζει σε μεγαλύτερο ποσοστό τους άνδρες. Οφείλεται σε γενετικά αίτια που κάνουν τους υποδοχείς ανδρογόνων στους τριχικούς θύλακες ευαίσθητους στα φυσιολογικά ανδρογόνα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα σταδιακά (χνοώδη), στη συνέχεια αραιώνουν και τελικά πέφτουν. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αραίωσης, έτσι άλλοι χάνουν μαλλιά με υποχώρηση της μετωποκροταφικής γραμμής, άλλοι από το κέντρο του κεφαλιού, άλλοι από τις κροταφικές χώρες.
Πάντα όμως διατηρείται η τριχοφυία στην ινιακή χώρα (πίσω μέρος κεφαλιού) και από εκεί λαμβάνονται μοσχεύματα στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται μεταμόσχευση μαλλιών.
Η θεραπεία γίνεται με τοπικά σκευάσματα που περιέχουν μινοξιδίλη, ένα φάρμακο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αντιυπερτασικό και είχε ως παρενέργεια την υπερτρίχωση. Στη συνέχεια παρασκευάστηκε για τοπική χρήση κι έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκία με συνεχή χρήση.
Δρα αυξάνοντας την αγγείωση και κατά συνέπεια τη θρέψη του τριχικού θυλάκου. Το δοσολογικό σχήμα περιλαμβάνει 6 ψεκασμούς 2 φορές την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μία άλλη πρόταση για αντιμετώπιση της ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκίας είναι η από του στόματος χορήγηση φιναστερίδης (αναστολέας 5-α ρεδουκτάσης) που δρα μπλοκάροντας ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε τέτοια μορφή που να μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό των κυττάρων.
Δεν επηρεάζει λοιπόν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό. Το φάρμακο αυτό μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια έως και 5 χρόνια και μπορεί να συνδυαστεί και με τη θεραπεία με μινοξιδίλη.
Για τις γυναίκες που πάσχουν από ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκία, η μορφή αυτής είναι διαφορετική από τους άνδρες, καθώς όση αραίωση και αν υπάρχει, δεν υποχωρεί ποτέ η τριχοφυία στη μετωποκροταφική γραμμή. Η μινοξιδίλη και εδώ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, ενώ σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορεί να χορηγηθεί και τοπικό σκεύασμα περιέχον οιστραδιόλη.
Υπάρχουν και αλωπεκίες όπως η γυροειδής όπου χάνονται μαλλιά από συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού αφήνοντας αποψιλωμένες περιοχές ωοειδούς ή στρογγυλού σχήματος. Σε ποσοστό άνω του 80% υπάρχει αυτόματη επανέκφυση, ενώ η αγωγή περιλαμβάνει κορτιζονούχες λοσιόν ή και ενέσεις κορτιζόνης πάνω στις βλάβες προκειμένου να σταματήσει η επέκταση της αλωπεκίας.
Οι πρώτες τρίχες που θα ξαναβγούν είναι λεπτές και ξανθές ή λευκές και στη συνέχεια επαναχρωματίζονται. Σπανίως και σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται αγωγή με κορτιζόνη από το στόμα ή και ανοσοκατασταλτική αγωγή (π.χ. κυκλοσπορίνη).
Τέλος κάποιες δερματολογικές παθήσεις καταλείπουν μόνιμη αλωπεκία, δηλαδή δεν ξαναβγαίνουν τρίχες στις πάσχουσες περιοχές (π.χ. δισκοειδής λύκος, θυλακικός λειχήνας) κι έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία για αναχαιτιστεί η εξέλιξη της πάθησης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΟΣΤΟΚ!!!!!

$
0
0
Πριν κάμποσο καιρό είχα γράψει δυο άρθρα για το τι είχε συμβεί στην λίμνη Βοστόκ δυο άρθρα για να τα διαβάσετε πατήστε πρώτα ΕΔΩ και μετά ΕΔΩ. Είχα κάνει κάποιες εικασίες μα τα γεγονότα τα οποία παρουσιάζονται είναι απίστευτα τα οποία όμως εξελίσσονται στα κρυφά και με άκρα μυστικότητα!!!!
limni vostokΗ Λίμνη Vostok ( Βοστόκ ) έχει 1.000 μίλια βάθος, με επιφάνεια ίση με τη λίμνη της Αμερικής – Οντάριο.

ΓΕΝΕΥΗ – Μια αποκάλυψη όπου έκανε Ρώσος επιστήμονας ( το όνομα του δεν αναφέρεται ) έχει ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στην λίμνη, όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του πήγαν για πέντε ημέρες σε μια μυστηριώδη λίμνη 12.366 πόδια κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής.



Ο Δρ Anton Padalka ( Άντον Παντάλκα ) είπε στις αρχές στην Ελβετία ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν μια περίεργη και θανατηφόρα μορφή ζωής που ονομάστηκε Οργανισμός 46-B όπου πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ευφυής χταπόδι- πλάσμα (ΠΡΟΣΕΞΤΕ << χταπόδι – πλάσμα ) που στοίχισε τη ζωή σε τρία από τα μέλη της ομάδας ( το ατύχημα που είχε συμβεί στην ομάδα και έδινα σημεία ζωής )!!!!
Όμως, η κυβέρνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι << τίποτα επιστημονικού ενδιαφέροντος >> δεν βρέθηκε και αυτό γιατί ο πρώην ισχυρός πράκτορας της KGB ελπίζει να κάνει όπλο τον οργανισμό αυτό!!!!

<< Η ανακάλυψη αυτών των ασυνήθιστων μορφών ζωής ( υπάρχουν και άλλες και μιλάνε και για μια εξωγήινη βάση ) στη λίμνη Βοστόκ ήταν το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα των τελευταίων δεκαετιών, αλλά δόθηκε εντολή να μην αποκαλυφτεί λόγω τα σχέδια που κάνει ο κ. Πούτιν για την περιοχή , << έγινε καταγγελία δυσλειτουργιών δήλωσε η γεωλόγος …. >> !!!!

Ήταν στις αρχές του Φεβρουαρίου 2012, ότι τα μέλη της Ρωσικής αποστολής επέτυχε γεωτρήσεις μέσα από περισσότερα από δύο μίλια κάτω από το παχύ πάγο στη λίμνη Vostok ένα έργο που πήρε πάνω από 30 χρόνια δουλειάς!!!!! Η λίμνη γλυκού νερού έχει σφραγιστεί από τον υπόλοιπο κόσμο μεταξύ από 15 έως και 34 εκατομμύρια χρόνια, οι επιστήμονες είχαν προβλέψει ότι θα βρουν νέα είδη που θα είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά από ό, τι οποιαδήποτε άλλο οργανισμό είχαν ξαναδεί.
<< Σύμφωνα με την έρευνά μας, η ποσότητα του οξυγόνου εκεί υπερβαίνει από άλλα μέρη του πλανήτη μας κατά 10 έως 20 φορές παραπάνω!!!! Οι μορφές ζωής που βρήκαμε εκεί είναι πιθανό να είναι μοναδικοί στην Γη, ο Sergey Bulat ( Σεργκέι Μπουλάτ ), αρχηγός αποστολής αλλά και του έργου, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση, όπως οι γεωλόγοι είχαν τρυπήσει σε κάποια άλλη << διάσταση >>!!!! >>.

Προηγουμένως, εξαιρετικά περίεργα πλάσματα είχαν βρεθεί σε βαθέων υδάτων αεραγωγών στα ανοικτά των ακτών της Ανταρκτικής συμπεριλαμβανομένων τριχωτά στέρνα καβούρια που τρέφονται από κήπους των βακτηρίων που καλλιεργούν στο σώμα τους και είναι σαρκοφάγα, επτά ένοπλες αστερίες που μπορούν να πιάσουν και να σκοτώσουν αυτά τα καβούρια !!!!

Ακριβώς η ομάδα όταν πλησίασε τρυπώντας τη λίμνη κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο μυστηριωδώς σταμάτησε (βλέπε πληροφορίες στο δεύτερο άρθρο μου για την λίμνη Βοστόκ ). Καθώς οι ημέρες περνούσαν και οι ερευνητές δεν έδιναν σημεία ζωής στην αυξανόμενη ξέφρενη προσπάθεια για την επίτευξή τους μέσω ασυρμάτου οι συνάδελφοι τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο φοβόντουσαν για το χειρότερο.

Δρ John Priscu ( Τζόν Πρίσκου ), καθηγητής οικολογίας στο Montana State University ( Μοντάνα Στέιτ Γιουνιβέρσιτι ) όπου και είναι αρχηγός ενός παρόμοιου προγράμματος εξερεύνησης της Ανταρκτικής είπε στο κανάλι Fox News ( Φοξ Νιους ) κατά τη χρονική στιγμή. ”Μπορώ μόνο να φανταστώ το τι μπορεί να έχει γίνει.”
Ο Δρ Padalka ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αγωνίζονταν για τη ζωή τους στον χαμένο κόσμο βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης!!!!
<< Αντιμετωπίσαμε Οργανισμούς όπως ο 46-B την πρώτη ημέρα, της πρώτης προκαταρκτικής βουτιάς στα κρύα νερά >>, αφηγείται. ,<< Συνέβησαν πράγματα τα οποία δεν ,μπορώ να πω αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι ο συναγερμός ήταν εσκεμμένος!!!! >>.

xtapodi B-46
Τα χταπόδια vitrelladonella Richardi ( Βιτρελλαντονέλλα Ρικάρντι ) γνωστά για την ακραία νοημοσύνη που τα κατέχει!!!!
Παρά το γεγονός ότι το πλάσμα έχει 14 πλοκάμια αντί της συνήθους οκτώ, σκοτώνει κατά τρόπο παρόμοιο με ένα συνηθισμένο χταπόδι – έχει κεντρί όπου εκχύει ένα είδος σάλιου όπου φέρνει παράλυση στη συνέχεια, και αργότερα διαμελίζει το θύμα του σε μικρά κομμάτια με το ράμφος του. Αλλά ο Οργανισμός 46-B έχει ένα άλλο άσσο στο μανίκι της.

«Είναι σε θέση να παραλύσει θήραμα σε απόσταση μέχρι 150 μέτρα από την απελευθέρωση το δηλητήριό του μέσα στο νερό από ένα όργανο παρόμοιο με τον σάκο μελανιού της,” εξήγησε ο Dr Padlaka. ”Δυστυχώς, ο συνάδελφός μου και δια βίου φίλος Δρ Vindogradov ( Βιντρογράντοβ ) σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο. Ήταν σαν να τον υπνώτισε τηλεπαθητικά …. Έριξε το δηλητήριο και ύστερα προσκόλλησε επάνω του όπου και τρομάξανε να το ξεκολλήσουμε από τον άτυχο συνάδελφο!!! Πολλά είδη χταποδιού μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή τους, συνήθως για να αποφύγουν τα μεγαλύτερα αρπακτικά, >> ο Δρ Padalka εξήγησε. Αλλά οι σχήμα-μετατοπίσεις – ικανότητες του οργανισμού 46-B είναι σχεδόν διαβολικές και απίστευτες…..!!!!

 Μπορούν και παίρνουν την μορφή ενός ανθρώπινου δύτη. Νομίζαμε ότι ήταν συνάδελφοί μου που κολυμπούσαν προς εμάς με εξοπλισμό για καταδύσεις. Μέχρι τη στιγμή που τον πιο κοντινό επιστήμονα τον άρπαξε και τον ξέσκισε σε κομμάτια!!!! Οι βραχίονες του οργανισμού 46-B έδειξαν μια ανατριχιαστική ικανότητα, λειτουργούν αυτόνομα!!!! Η μοναδική γυναίκα επιστήμονας έκοψε το ένα πλοκάμι από το χταπόδι και το πλοκάμι αυτόνομα την έπιασε από τον λαιμό και την στραγγάλισε!!!! Οι ειδικοί πιστεύουν για το συγκεκριμένο χταπόδι ότι όχι μόνο αναγέννα το άκρο του, αλλά το κομμένο πλοκάμι είναι σε θέση να σχηματίσει ένα νέο χταπόδι!!!!

«Από τον τρόπο που προσαρμόζεται κάθε φορά αλλάζαμε την τακτική μας είμαστε σίγουροι ότι είναι τουλάχιστον τόσο έξυπνα όσο ένας μέσος άνθρωπος, >> ο Δρ Padalka αποκάλυψε. «Αν δεν αναχωρούσαμε από την περιοχή θα ήμασταν όλοι χαμένοι, προτού βγούμε από το νερό χάσαμε άλλον έναν συνάδελφο!!!! >> Ως εκ θαύματος, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να συλλάβουν ένα τέτοιο πλάσμα σε μια δεξαμενή.

Αν και οι γεωλόγοι ανάμεναν να τιμηθούν διεθνώς για την καταπληκτική τους αυτή έρευνα. Προς μεγάλη απογοήτευσή τους, όμως, η ρωσική κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ομάδα τους δεν είχε βρει καμία ζωή στη λίμνη Vostok – και αρνήθηκαν ότι οι δύτες είχαν εισέλθει ακόμη και στο νερό.
“Δεν υπάρχει τίποτε εκεί κάτω, μπορώ να σας διαβεβαιώσω,” σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής του σταθμού Vostok Research, AM Yelagin ( ΑΜ Γελέτζιν ). Ο διευθυντής της Ρωσικής ακτοφυλακής Valery Lukin ( Βάλερι Λούκιν ), παραδέχθηκε ότι στην περιοχή είχε τεθεί μέγιστος συναγερμός οποίος είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, όπου τον ονόμασαν προφύλαξη “ρουτίνας”.

Αμερικανοί και Βρετανοί εμπειρογνώμονες προβληματίζονται από αυτήν την ανακοίνωση.
“Είναι ένα μικρό κομμάτι του αντί-αποκορύφωμα,” δήλωσε ο γεωλόγος Δρ David L. Meckenroy ( Δρ Ντέιβιτ Μεκένροη ) από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στην τηλεόραση κατά τη χρονική στιγμή.
<< Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ήταν τόσο λάθος για να υπάρχει μια ασυνήθιστη μορφή ζωής εκεί κάτω >>.

Ο Δρ Padalka ισχυρίζεται ότι έφυγε από την πατρίδα του τον Ιούλιο μετά την εκμάθηση στη φρίκη του, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει την ανακάλυψη αυτή για στρατιωτική χρήση.
“Μερικά είδη χταποδιού θέτουν έως 200.000 αυγά», τόνισε. ”Φανταστείτε αν κατατεθούν σε ταμιευτήρες και λίμνες σε όλη τη Βόρεια Αμερική το τι έχει να γίνει;”
Η ρωσική κυβέρνηση καλεί τους ισχυρισμούς των καταγγελιών παράλογο.
<< Είναι για γέλια. Χο, χο, χο, “δήλωσε ο Μιχαήλ Μπέλοκχιν του Προεδρείου του Υπουργείου Φυσικών Γεγονότων. << Ακούγεται σαν κάτι που μπορείτε να δείτε σε ένα από τα κανάλια επιστημονικής φαντασίας! Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, φίλοι μου. Εάν οι επιστήμονες μας έκανε μια ανακάλυψη τέτοιου μεγέθους, σοβαρά αμφιβάλλω ότι θα το μοιραζόμασταν με τον κόσμο; >>

Επειδή κάποιοι λένε πως είμαι ρεζίλης και μη σοβαρός για κάποια άρθρα μου ίσως με πουν και για αυτό εδώ!!!! Μα όπως πάντα δίνω στοιχειά ποιοι και πως τα είπαν!!!! Αν έχει γίνει λοιπόν μια τέτοια ανακάλυψη που εδώ πιστεύω ότι έχει γίνει τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά…… αν και πίεσαν πολύ για να μάθουν για την εξωγήινη βάση τον Ρώσο επιστήμονα αρνήθηκε να τους πει το παραμικρό!!!! Φανταστείτε τι μπορεί και κάνει αυτός ο οργανισμός….. που αν μας το έλεγε κάποιος μη επιστήμον και ειδικός θα τον βγάζαμε τρελό!!!!

 Τώρα όμως που το λέει κάποιος ο οποίος ήταν ειδήμον και παρών στην όλη έρευνα τι γίνεται!;! Και πάλι οι μισοί θα τον πιστέψουν και οι άλλοι μισοί όχι!!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ... ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΟΥ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ... ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ... ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙΣ... ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ...

$
0
0

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΥΜΙΣΗ...
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ. 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ...

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑ...
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΟΥ...


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΘΗΚΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΜΨΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ... 
ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ.... 
ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΟΛΩΝ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΘΕΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟΥ...

ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ... 
(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΙ...) ...ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ...

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ...
ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΑΣ ΠΟΡΕΙΑ...
ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΑΣ....

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ...
ΤΟ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΥ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ...

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΥΝΑΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...

ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙΣ, ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ...

ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ, Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΕΤΣΙ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ...
ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, Ή ΑΛΛΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ 3ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ...

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ,
ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ,
ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ - ΧΡΟΝΟ...

ΟΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΟΛΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ...

ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ...
ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ...
ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΚΛΕΙΔΙΑ...
ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ...
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΟΥ...

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, ΕΑΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙΣ...
ΓΙΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΘΕΟΣ... ΑΠΟ ΘΕΟΥΣ.. ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ... ΣΤΟ ΟΛΟΝ....


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πως καταργούμε τον εγωισμό μας

$
0
0




Παραιτήσου από την επιθυμία να έχεις δίκιο

Όταν παραιτείσαι από την επιθυμία να έχεις δίκιο, ισχυροποιείς τον δεσμό σου με την Ύπαρξη. Να θυμάσαι ότι το «Εγώ» είναι ένας αποφασισμένος πολεμιστής. Πολλοί άνθρωποι διαλύουν όμορφες σχέσεις από την προσκόλληση στην επιθυμία να έχουν πάντα δίκιο. Παραιτηθείτε από αυτή την εγωιστική ανάγκη, σταματώντας τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας και 

ρωτώντας τον : «Θέλω να έχω δίκιο ή να είμαι ευτυχισμένος ;» Όταν διαλέγεις την ευτυχία, την αγάπη, την πνευματικότητα, η σύνδεση σου με την Ύπαρξη δυναμώνει. Τότε η Υπέρτατη Πηγή ξεκινά να συνεργάζεται μαζί σου στην δημιουργία της ζωής που σκοπεύεις να ζήσεις.



Παραιτήσου από την επιθυμία να είσαι ανώτερος

Η αληθινή αρχοντιά δεν είναι να είσαι καλύτερος από τους άλλους. Είναι να γίνεις καλύτερος από τον παλιό σου εαυτό. Δώσε προσοχή στην δική σου εξέλιξη διατηρώντας σταθερή την επίγνωση ότι κανένας σ’ αυτόν τον πλανήτη δεν είναι καλύτερος από κανέναν άλλο. Όλοι μας απορρέουμε από την ίδια δημιουργική πηγή ζωής. Όλοι έχουμε αποστολή να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα της ύπαρξής μας. Ότι χρειαζόμαστε για να διεκπεραιώσουμε το πεπρωμένο μας, μας είναι διαθέσιμο. Δεν μπορείς να προχωρήσεις όταν θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από τους άλλους. Παραιτήσου από την ανάγκη να αισθάνεσαι ανώτερος βλέποντας την εκδήλωση του Θεού σε όλους. Μην αποτιμάς τους άλλους με βάση την εμφάνιση, τα επιτεύγματα, την περιουσία τους και άλλους εγωιστικούς παράγοντες. Τα αισθήματα υπεροχής οδηγούν σε δυσανασχέτηση, δυσφορία και τελικά σε αισθήματα εχθρότητας προς τους άλλους. Αυτά τα αισθήματα γίνονται το όχημα που σε απομακρύνουν περισσότερο από την Ύπαρξη. Ο αποκομμένος πάντα θα κάνει συγκρίσεις.

Παραιτήσου από την επιθυμία να έχεις περισσότερα αγαθά

Όσα κι αν καταφέρεις ή αποκτήσεις ο εγωισμός θα επιμένει ότι δεν είναι αρκετά. Θα δεις τον εαυτό σου να αγωνίζεται διαρκώς και ποτέ να μη καταφέρνει να φτάσει πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι έχεις ήδη φτάσει στον προορισμό σου και είναι καθαρά δική σου επιλογή το πώς θα χρησιμοποιήσεις την κάθε τωρινή σου στιγμή. Από ειρωνεία, μόλις σταματήσεις να επιθυμείς περισσότερα, αυτά που επιθυμούσες έρχονται στη ζωή σου.

Η Υπέρτατη Πηγή είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τον εαυτό της. Καθώς παραιτείσαι από την εγωιστική ανάγκη να έχεις περισσότερα, ενώνεσαι με αυτή την Πηγή. Όταν αρχίσεις να εκτιμάς όσα συμβαίνουν γύρω σου αντιλαμβάνεσαι το μάθημα που δίδαξε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης : «είναι στο δόσιμο που λαμβάνουμε». Επιτρέποντας στην αφθονία να ρέει προς και μέσα από σένα, εναρμονίζεσαι με την Ύπαρξη και εξασφαλίζεις ότι αυτή η ενέργεια θα εξακολουθεί να ρέει

Σταμάτα να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σαν την αιτία των επιτευγμάτων σου

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κατανοήσεις αν έχεις ταυτίσει τον εαυτό σου με τα επιτεύγματά σου. Ο Θεός συνθέτει όλη τη μουσική, ο Θεός χτίζει όλα τα κτίρια, ο Θεός είναι η πηγή για όλες τις επιτυχίες σου. Ωστόσο μείνε συντονισμένος σ’ αυτή την ιδέα. Όλα προέρχονται από την Πηγή ! Εσύ και η Πηγή είστε ΕΝΑ ! Δεν είσαι αυτό το σώμα και τα κατορθώματά του. Είσαι ο παρατηρητής. Να είσαι ευγνώμων για τις ικανότητες που έχεις συγκεντρώσει. Αλλά να δίνεις όλη την αναγνώριση στην Δύναμη της Πρόθεσης που σε έφερε στην ύπαρξη. Όσο μικρότερη ανάγκη έχεις να αναγνωρίζεις τις επιτυχίες σου και όσο περισσότερο συνδεδεμένος μένεις με την Ύπαρξη τόσο θα πληθαίνουν τα επιτεύγματά σου. Όταν συσχετίζεις τον εαυτό σου με τα επιτεύγματά σου και πιστεύεις ότι μόνο σου καταφέρνεις τα πάντα, τότε απομακρύνεσαι από τη γαλήνη και την χάρη της Υπέρτατης Πηγής.

Παραιτήσου από την ανησυχία να δημιουργήσεις ένα καλό όνομα

Η φήμη σου δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Εξαρτάται και από την αντιληπτική ικανότητα των άλλων, όπου εσύ δεν έχεις καθόλου τον έλεγχο. Αν μιλήσεις σε τριάντα ανθρώπους θα αποκτήσεις τριάντα διαφορετικές απόψεις για σένα. Σύνδεση με την Πηγή της Ύπαρξης σημαίνει να ακούσεις την καρδιά σου και να διαμορφώσεις την συμπεριφορά σου, σύμφωνα με αυτό που η εσωτερική σου φωνή σου λέει ότι είναι ο σκοπός σου εδώ. Αν έχεις υπερβολική ανησυχία για το πώς θα σε αξιολογήσουν οι άλλοι, τότε αποσυνδέεσαι από τη δύναμη της πρόθεσης και επιτρέπεις την γνώμη των άλλων να σε οδηγεί. Έτσι λειτουργεί το «εγώ» σου στην πράξη. Είναι μια ψευδαίσθηση που μπαίνει ανάμεσα σε σένα και τη δύναμη της πρόθεσης. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν αποσυνδεθείς από την Πηγή της Δημιουργίας και νομίσεις ότι ο σκοπός σου είναι να αποδείξεις στους άλλους πόσο ισχυρός και ανώτερος είσαι και ξοδεύεις όλη την ενέργεια σου προσπαθώντας να δημιουργήσεις μια μεγάλη φήμη ανάμεσα σε άλλα «εγώ». Κάνε οτιδήποτε σου υπαγορεύει η εσωτερική σου φωνή. Συγκεντρώσου στο σκοπό σου, αποστασιοποιημένος από το αποτέλεσμα και ανέλαβε την ευθύνη για τον χαρακτήρα σου. Άσε τους υπόλοιπους να διαφωνούν για το καλό σου όνομα. Δεν έχει να κάνει με σένα.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

αγαπη-ερωτας-παθος

$
0
0



Αυτό που οι περισσότεροι ονομάζουν αγάπη, δεν είναι παρά αυτό που νιώθουν οι ερωτευμένοι. Δεν είναι κάτι που διάλεξαν ή κανόνισαν να τους συμβεί, όμως ήρθε, και φυσικά ήταν καλοδεχούμενο. Όμως όπως ήρθε, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα, απότομα ή μη, θα εξασθενίσει, θα φθαρεί και θα χαθεί. Η πραγματική αγάπη όμως είναι αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε φίλους. Επειδή η θυσία για τον φίλο δεν γίνεται τυχαία, επειδή δεν είναι αποτέλεσμα ψυχοσωματικών διεργασιών αλλά αποτέλεσμα ελεύθερης θέλησης και αυταπάρνησης, είναι πανίσχυρη και άφθαρτη στο χρόνο. Ό,τι είναι αληθινό κρατάει για πάντα. Και το μόνο αληθινό που υπάρχει σ'αυτόν τον κόσμο και δεν είναι απ' αυτόν τον κόσμο είναι η αγάπη



 υπομένει, πονά, συμπάσχει, χαίρεται, τρελένεται, και όλα αυτά με φλόγα. Όταν κάθε σημάδι αυταρέσκιας μέσα μας πεθάνει, και μείνει μόνο η θέληση να δωθούμε ολοκληρωτικά σε έναν φίλο, τότε η ψυχή εντελώς γυμνή καταφλέγεται από ευτυχία και αγάπη φλογίζοντας όλους όσους είναι γύρω μας

Ο έρωτας και η λογική είναι παντοτινά δύο άγνωστοι. Stuart and Linda Macfarlane




Ο έρωτας ανήκει σε εκείνους που δέχονται να φτάσουν στα άκρα για χάρη του. ~ Τομ Ρόμπινς,


"Είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά". - Πυθαγόρας.


Όλες οι ανθρώπινες πράξεις έχουν ως αίτιο ένα από τα εξής επτά: τύχη, φύση, παρόρμηση, συνήθεια, λογική, πάθος, πόθο. - Αριστοτέλης

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>