Quantcast
Channel: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34553

Γενετιστές Υπολόγισαν Την Ημερομηνία Δημοσίευσης Της «Ιλιάδας».

$
0
0
Ιλιάδα του Ομήρου

Τα Γονιδιώματα και η γλώσσα παρέχουν ενδείξεις σχετικά με την προέλευση των κλασικών του Ομήρου.

Οι επιστήμονες που αποκωδικοποιούν τη γενετική ιστορία του ανθρώπου με την παρακολούθηση της μετάλλαξης των  γονιδίων  εφάρμοσαν την ίδια τεχνική σε ένα από τα πιο αρχαία  κείμενα του Δυτικού κόσμου  με σκοπό την αποκάλυψη της ημερομηνίας που γράφτηκε για πρώτη φορά.

Το κείμενο είναι η "Ιλιάδα" του Ομήρου και - αν υπήρξε ένα τέτοιο πρόσωπο - πιθανότατα το έγραψε το 762 π.Χ., με 50 χρόνια διαφορά πάνω κάτω, ανακάλυψαν οι ερευνητές . Η «Ιλιάδα» αφηγείται την ιστορία του Τρωικού Πολέμου - αν υπήρξε ένας τέτοιος πόλεμος - με τους Έλληνες να μάχονται τους Τρώες.
Οι ερευνητές που έλαβαν μέρος στη έρευνα αποδέχθηκαν την κοινή πεποίθηση ότι ο πόλεμος συνέβη και κάποιος με το όνομα Όμηρος έγραψε γι 'αυτόν, είπε ο Mark Pagel, ένας εξελικτικός θεωρητικός στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Στους συνεργάτες του περιλαμβάνονται ο Eric Altschuler, γενετιστής στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ, στο Newark, και  ο Andreea S. Calude,  γλωσσολόγος επίσης στο Reading και το Sante Fe Ινστιτούτο στο Νέο Μεξικό.Εργάστηκαν πάνω στο  τυποποιημένο κείμενο του επικού ποιήματος.
Η ημερομηνία που βρήκαν συμφωνεί με την χρονολόγηση που έχουν συμπεράνει οι περισσότεροι  ειδικοί ως έτος γραφής της  «Ιλιάδας», έτσι η έκθεση,  που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Bioessays , δεν θα δημιουργήσει διαμάχες ανάμεσα στους ειδικούς. Η μελέτη επιβεβαιώνει ως επί το πλείστον αυτό που ήδη δέχεται ως σωστό η επιστημονική κοινότητα, ότι γράφτηκε  δηλαδή γύρω  στον όγδοο αιώνα π.Χ.
Αυτό που ανακάλυψαν οι γενετιστές με αυτή την εργασία δεν θα πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη, είπε ο Pagel .
"Οι Γλώσσες συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τα γονίδια," δήλωσε ο Pagel."Είναι ακριβώς ανάλογα. Προσπαθήσαμε να τεκμηριώσουμε τις κανονικότητες στη γλωσσική εξέλιξη και να μελετήσουμε το λεξιλόγιο του Ομήρου  ως έναν τρόπο για να δούμε αν η γλώσσα εξελίσσεται με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι γίνεται. Αν ναι, τότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βρούμε μια ημερομηνία για τον Όμηρο."
Είναι απίθανο να υπήρξε ποτέ ένας άνδρας με το όνομα Όμηρος, που έγραψε την «Ιλιάδα».Ο Brian Rose, καθηγητής κλασικών σπουδών και επιμελητής του Μεσογειακού τμήματος του Πανεπιστημίου του Μουσείου της Πενσυλβάνια , δήλωσε ότι είναι σαφές ότι η "Ιλιάδα" είναι μια συλλογή  προφορικής παράδοσης που μας πηγαίνει πίσω στον 13ο αιώνα π.Χ.
«Είναι ένα αμάλγαμα πολλών ιστοριών που επικεντρώθηκε σε συγκρούσεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή της βορειοδυτικής Τουρκίας," δήλωσε ο Rose.
Η ιστορία της "Ιλιάδας" είναι γνωστό, γεμάτο χαρακτήρες όπως η Ελένη της Τροίας, ο Αχιλλέας, ο Πάρης, ο Αγαμέμνονας και έναν αριθμό από θεούς και θεές που συμπεριφέρονται άσχημα. Εξιστορεί πώς ένας γιγαντιαίος στόλος  ελληνικών πλοίων έπλευσαν διαμέσου της "σκοτεινής θάλασσας κρασιού" με σκοπό την πολιορκία της Τροίας  και την ανάκτηση μίας κλεμμένης γυναίκας.Συνέχεια της είναι η Οδύσσεια.
Οι Κλασικιστές και οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι η Τροία υπήρξε και είναι σχεδόν σίγουροι για την τοποθεσία της . Τον 19ο αιώνα, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν και ο Άγγλος Frank Calvert έφεραν στο φως μέσω ανασκαφών αυτό που είναι γνωστό ως η ακρόπολη της Τροίας και βρήκαν στοιχεία μιας στρατιωτικής σύγκρουσης που έλαβε μέρος τον 12ο αιώνα π.Χ. Είτε ήταν ένας πόλεμος μεταξύ της Τροίας και ενός ξένου στοιχείου, ή ένας εμφύλιος πόλεμος , δήλωσε ο Rose.
Η συλλογή που γνωρίζουμε ως  «Ιλιάδα» γράφτηκε αιώνες αργότερα, την ημερομηνία  που ο Pagel προτείνει.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα λόγια στην "Ιλιάδα" με τον ίδιο τρόπο  που  παρακολουθούν τα γονίδια στο γονιδίωμα.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα γλωσσικό εργαλείο που ονομάζεται λίστα λέξεων Swadesh , που δημιουργήθηκε τις δεκαετίες του 1940 και του 1950 από τον Αμερικανό γλωσσολόγο Morris Swadesh. Ο κατάλογος περιλαμβάνει περίπου 200 έννοιες που έχουν προφανώς λέξεις σε κάθε γλώσσα και κάθε πολιτισμό, είπε ο Pagel . Αυτές είναι συνηθισμένες λέξεις   για τα μέρη του σώματος, χρώματα,  απαραίτητες σχέσεις όπως "πατέρας" και "μητέρα".
Έψαξαν για λέξεις της λίστας Swadesh  στην «Ιλιάδα» και βρήκαν 173 από αυτές. Στη συνέχεια, μέτρησαν πόσο άλλαξαν.

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Viewing all articles
Browse latest Browse all 34553

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>