Οι παντρεμένες γυναίκες παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους από ότι οι γυναίκες που είναι ελεύθερες και οι παντρεμένοι άντρες.
Σε αντίθεση, οι άντρες που είναι ελεύθεροι, παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα σεξ σε σύγκριση με τους παντρεμένους άντρες ή αυτούς που συζούν με γυναίκα χωρίς να είναι παντρεμένοι.
Η κυριότερη αιτία για την εν λόγω κατάσταση, είναι η απουσία καλής επικοινωνίας μεταξύ των δύο στο ζευγάρι. Σε ζευγάρια που ο ένας με τον άλλο δεν νιώθουν άνετα να μιλούν για θέματα σεξ, παρουσιάζονται περισσότερα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή.
Τα προβλήματα της σεξουαλικής ζωής δεν καθορίζονται μόνο από τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του καθενός στο ζευγάρι αλλά και από την ποιότητα της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ των δύο.
Τα ενδιαφέροντα αυτά δεδομένα προέκυψαν από έρευνα που διεξήγαγαν Βρετανοί ερευνητές σε 11.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 16 έως 44 ετών.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
Είχατε απουσία επιθυμίας για σεξ;
Νιώθατε άγχος, ανησυχίες για την απόδοση σας;
Παρουσιάζατε δυσκολίες διέγερσης και κορύφωσης;
Παρουσιάζατε πρόωρη κορύφωση, πρόωρη εκσπερμάτωση;
Είχατε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ;
Για άντρες: παρουσιάζατε στυτική δυσλειτουργία;
Για γυναίκες: παρουσιάζατε πρόβλημα λίπανσης;
Οι άντρες και γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα έπρεπε να απαντήσουν εάν είχαν τέτοιες δυσκολίες τουλάχιστον για ένα μήνα για τον ένα χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας.
Τα αποτελέσματα μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες:
Το 54% των γυναικών και το 35% των ανδρών, είχαν κάποια μορφής σεξουαλικά προβλήματα που διαρκούσαν τουλάχιστον ένα μήνα.
Περίπου 16% των γυναικών και το 6% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν τέτοια προβλήματα που διήρκεσαν περισσότερο από έξη μήνες στον χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας.
Λιγότερο από 21% των γυναικών ζήτησαν επαγγελματική βοήθεια από σύμβουλους για το πρόβλημα. Ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν χαμηλότερο από 11%.
Μια στις 10 γυναίκες είχε δηλώσει ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία της για το σεξ, τουλάχιστον για έξι μήνες στον ένα χρόνο που προηγήθηκε της έρευνας.
4% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στον οργασμό.
Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ‘ότι έκαναν σεξ περίπου 4 φορές τον μήνα. Αυτοί που δήλωσαν ότι είχαν σεξ λιγότερες φορές από 4 μηνιαίως , παρουσίαζαν περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα ανεξάρτητα από το φύλλο.
Οι παντρεμένες γυναίκες με παιδιά, πιθανόν λόγο κούρασης, δήλωναν ότι είχαν περισσότερες δυσκολίες στην σεξουαλική τους ζωή.
Οι άντρες που έκανα κατάχρηση αλκοόλ , είχαν περισσότερα προβλήματα στην σεξουαλική τους ζωή.
Τονίζεται ότι κάποιες διαφορές στα αποτελέσματα μπορεί να εξηγούνται από την έμφυτη τάση των ανδρών να μην επιθυμούν να μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σεξουαλική τους ζωή. Αντίθετα οι γυναίκες είναι περισσότερο εκφραστικές αναφορικά με τις ανησυχίες τους σχετικά με το σεξ.
Οι διαφορές μεταξύ παντρεμένων και ελεύθερων μπορούν να εξηγηθούν από τη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των έγγαμων σχέσεων. Η απόκτηση παιδιών μπορεί ακόμη να προσθέτει νέες δυσκολίες στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.
Αντίθετα οι ελεύθεροι μπορεί να μετακινούνται πιο εύκολα από μια σχέση όταν παρουσιάζονται προβλήματα σεξ.
Πολλές γυναίκες είναι σεξουαλικά πολύ δραστήριες κατά τους πρώτους 18 μήνες έως 3 χρόνια μιας σχέσης τους. Στην περίοδο αυτή έχουν σημαντική αυθόρμητη επιθυμία για σεξ. Στη συνέχεια όμως αυτό μειώνεται.
Πολλές γυναίκες είναι σεξουαλικά πολύ δραστήριες κατά τους πρώτους 18 μήνες έως 3 χρόνια μιας σχέσης τους. Στην περίοδο αυτή έχουν σημαντική αυθόρμητη επιθυμία για σεξ. Στη συνέχεια όμως αυτό μειώνεται.
Είναι βέβαιο ότι η καλύτερη επικοινωνία στο ζευγάρι, βοηθά στην απάμβλυνση ή επίλυση προβλημάτων σε σχέση με τη σεξουαλική ζωή.
Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί που έχουν προβλήματα, τα βιώνουν στη σιωπή, δεν τα μιλούν με το ταίρι τους και ούτε ζητούν βοήθεια από ειδικούς συμβούλους του θέματος.
Παράλληλα η απουσία ικανοποιητικής διαπαιδαγώγησης των νέων για ζητήματα που αφορούν το σεξ, δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες.
Η σεξουαλική ολοκλήρωση, αποτελεί σημαντικό μέρος της σεξουαλικής υγείας. Η κατανόηση των παραγόντων που σχετίζονται με τα σεξουαλικά προβλήματα όπως επίσης και η αναγνώριση των παραγόντων που είναι σχετικοί με τη λειτουργία της συζυγικής σχέσης, είναι σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σεξουαλικής ζωής και την παροχή φροντίδας και υποστήριξης σε αυτούς που χρειάζονται.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ