Αν και όχι τόσο γνωστό όσο το λευκό, το μαύρο σκόρδο απολαμβάνει την δημοτικότητα του στους γαστρονομικούς κύκλους και στην εναλλακτική ιατρική. Εισήχθη στην αγορά των τροφών και της υγείας πριν 5 χρόνια από τους Κορεάτες. Το σκόρδο γίνεται «μαύρο» μέσω μια πολύμηνης διαδικασίας ζυμώσεως (ωριμάνσεως) κάτω από αυστηρώς ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Τα πλεονεκτήματα του στην υγεία διαφημίζονται από επαγγελματίες της φυσικής υγείας, βοτανολόγους και άλλους.
Καρκίνος και Χοληστερόλη: Η πολύμηνη ζύμωση δημιουργεί ένα υπερ-σκόρδο. Το συστατικό S- Ακετυλοκυστεΐνη, ένα φυσικό συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξύ κυστείνης, βρέθηκε σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο, και πιστεύεται ότι βοηθά στην ισορροπία της χοληστερόλης και την ελάττωση του κινδύνου του καρκίνου, αναφέρει το HealthMad.com. Η Ακετυλοκυστεΐνη βοηθά στην απορρόφηση του ενεργού ιατρικού συστατικού την αλισίνη και την βοηθά να μεταβολιστεί πιο εύκολα.
Αντιοξειδωτικά, Ελεύθερες Ρίζες και Οξείδωση:Το λευκό σκόρδο ήταν γνωστό για αιώνες για τις ιατρικές του ιδιότητες. Είναι πολύ γνωστό ότι όλα τα σκόρδα έχουν αντιμικροβιακούς, αντιβιοτικούς και αντί αντιμυκητιακούς παράγοντες. Το ενεργό συστατικό του σκόρδου η αλισίνη είναι γνωστή ότι έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και το μαύρο σκόρδο βρέθηκε ότι έχει διπλάσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από το συμβατικό σκόρδο.
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από την αρρώστια και πιστεύεται ότι καθυστερεί την διαδικασία γηράνσεως. Επειδή το μαύρο σκόρδο έχει γίνει τόσο ισχυρό λόγω της διαδικασίας που έχει υποστεί, τα υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών προσφέρουν προστασία από την ζημιά που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες το κάνουν σχεδόν την ιδανική τροφή να καταναλώνει κανείς για το καρδιοαγγειακό σύστημα και να αποτρέπει τις χρόνιες αρρώστιες. Οι ελεύθερες ρίζες κάνουν ζημιά στα κύτταρα και αυτό οδηγεί σε καρδιακή αρρώστια, στο Αλτζαχάιμερ, κυκλοφοριακά προβλήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, τον καρκίνο, τα αυτοάνοσα και άλλες χρόνιες αρρώστιες.
Καρδιακή βελτίωση και Προστασία του Ανοσοποιητικού συστήματος: Τρώγοντας κανονικά περιλαμβάνοντας στην δίαιτα σας το μαύρο σκόρδο μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, χαμηλώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πιέσεως και βοηθά στην αποφυγή των πονοκεφάλων. Αραιώνει το αίμα όπως ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και άλλα παρόμοια βότανα για να ελαττωθεί η εσωτερική πίεση στα αγγεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μπλοκάρισμα στην ροή του αίματος. Όπως το λευκό σκόρδο, η κανονική κατανάλωση μαύρου σκόρδου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη του κρυώματος και της γρίπης.
Μυρουδιά και Γεύση του Μαύρου Σκόρδου: Η διαδικασία της ζυμώσεως ελαττώνει την οξεία μυρωδιά και την δυνατή γεύση κάνοντας το μαύρο σκόρδο εύγεστο για κάποιους και αρκετά ελκυστικό για άλλους, που το χρησιμοποιούν για τις θεραπευτικές του ουσίες. Η γεύση του μαύρη σκόρδου είναι σαν αυτή ενός αποξηραμένου φρούτου με καπνιστή γεύση, είναι γλυκό και ελαφρώς έχει την υφή τσίχλας. Το συμβατικό σκόρδο—ακόμα και σε μορφή ξηρών παγωμένων χαπιών—αναδίδει μία δυνατή μυρωδιά που διαπερνάει το δέρμα και προκαλεί δυσάρεστη οσμή στο σώμα και στην αναπνοή. Το μαύρο σκόρδο δεν έχει τη δυνατή μυρωδιά του σκόρδου και μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες χωρίς τις οσφρητικές παρενέργειες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ