Ο Νερων έστειλε σε όλες τις ελληνικές πόλεις γράμματα και καλούσε όλους τους πολίτες στις 28 του μήνα στην Κόρινθο γιατι η Κόρινθος στα ελληνιστικα χρονια ηταν κοσμοπολίτικο κέντρο για να τους διαμηνύσει σπουδαίες αγγελίες στις 28 Νοεμβρίου του 67 μετα ψευδοχριστου . Μέσα σε ενα κατάμεστο στάδιο κανει την εμφάνιση του ο ΜΕΓΑΣ Νερων και ομιλεί στον ελληνικο λαό οτι η Ελλαδα γινεται ανεξάρτητη . Αυτή του η απόφαση αφήνει εποχή . Κανένας πιο μπροστά δεν το κάνει αυτό σε μια ολόκληρη χώρα . Αυτή του η κίνηση εχει ενα μεγάλο συμβολισμό . Αναγνωρίζει τον ρόλο της ελλαδας στην δική του εποχή . Και δεν το κανει μόνο σε μια πόλη αλλα σε όλη την ελληνικη επικράτεια κάτι μοναδικό σε όλη την μέχρι τότε ιστορία της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας .
Αυτό σημαινει οτι δεν θα πληρώνουν άλλους φόρους στους Ρωμαίους ًγια αυτούς δεν παιζει μεγάλο ρόλο αλλα για τους Ελληνες γιατι η ελλαδα δεν έδινε έτσι και αλλιώς μεγάλο εισόδημα . Με αυτό ήθελε ο Νερων να πετύχει την ενότητα του κράτους του δείχνοντας αγάπη και σεβασμό για την Ελλαδα και τον πολιτισμό της και η ελλαδα συσπηρωνε μεγάλους ανθρώπους της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας και γιαυτο τον λόγο τον κατηγόρησαν Φιλελληνα . Ήρθε το 66 μετα βιιβλικου σκότους στην Ελλαδα και ο χρόνος που έλειψε απο την Ρώμη έπαιξε τον ρόλο του . Μπορει και αυτό να ηταν το λαθος του γιατι 13 χρονια που ηταν αυτοκρατορας ποτε δεν ειχε λείψει απο την Ρώμη γιατι οταν αναγκάσθηκε να γυρίσει γρήγορα γρήγορα στην Ρώμη οι εχθροί του τον αναγκάζουν να αυτοκτονήσει ...
Διαλέγει απο το προσωπικό των άρχοντων τους καλητερους σκλάβους και τους ποιο μορφωμένους και τους απελευθερώνει και πολλή μπαίνουν στην υπηρεσία του κρατικού μηχανισμού . Οταν η Ρώμη καίγεται προσφέρει τς πάντα στον λαό ως και τα ανάκτορα του για να κατοικησει ο λσος στο Πάνθεον και στα αλλα δημόσια κτίρια και ξανσκτιζρι την καμένη γη . Κατα τον ιστορικό Τακιτο βοηθούσε τον κόσμο με φαγητά απο τα περίχωρα και η τιμή για τα σιτηρά μέχρι 3 σιστερτια ενα έκτο απο την κανονική τιμή . Χαρίζει στον λσο υπό τύπο λαχειου δώρα αξίας όπως ζώα εκτάσεις γης πλοία και πολύτιμους λίθους .
Με αυτές τις ενέργειες κτυπάει την αριστοκρατια και αυτή γινεται αμιληκτος εχθρός του . Ο λσος τον λατρεύει και ειναι το μοναδικό του στήριγμα και βαδίζει προς το τελος της αυτοκρατοριας του . Η συνγκλιτος οι αριστοκράτες και οι διανοούμενοι σταματούν να εινσι με το μέρος του . Εχει απέραντο πάθος για την Ελλαδα . Τον κατηγορούν για φιλελληνισμο σε αντίθεση προς τον τον αυτοκράτορα Αδριανο που θεοποιηται για τον ίδιο λόγο . Αυτοανακηρυσεται ποιητής και εραστης των τεχνών . Η παιδεία του ειναι ελληνικη . Επηρεασμένος σπο τον Ελληνικο πολιτισμό προσπαθεί να τον μεταδώσει μέσα απο την γυμναστική και τους καλλιτεχνικούς αγώνες .
Το 62-63 κανει μεταρυθμηση του νομισματικου συστήματος . Οταν ηταν στην Ελλαδα έβαλε να ανοίξουν τον ισθμο της Κορίνθου . Εγκαινίασε αυτό το μεγσλεπιβολο σχέδιο για εκείνη την εποχή με ενα ολοχρυσο φτιαρι . Έφερε μηχανικούς απο την Αίγυπτο και εργάτες απο όλη την αυτοκρατορια . Ειχαν τελειώσει σχεδόν το 1/5 αλλα αναγκάσθηκε να γυρίσει αρον αρον στην Ρώμη . Μετα τον θάνατο του πεθανε νεότατος 30 χρονων το έργο έμεινε ατελείωτο για να τελειώσει μετα απο 1800 χρονια τελος του 19ου αιώνα . Απο το 1881 εώς το 1883 άνοιξε. Απο γαλλική εταιρεία ο ισθμος επάνω στα σχέδια κσι στην διαδρομή του μεγάλου Φιλελληνα αυτοκράτορα .
Ο Νερων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Ρωμης με ενα μεγάλο προγραμμα δημοσίων έργων . Έκτισε καινούργιο μεγαλοπρεπές παλάτι . Θέσπισε διατάγματα για τις πυρπολησεις πυρκαιες που τα θαυμάζουμε μέχρι σημερα . Έλαβε τελείως λαικα οικονομικά μέτρα όπως την κατάργηση έμμεσων φόρων και μειώνει την φορολογία . Αυτα όμως δεν αρεσουν στην συγκλιτον αφαιρεί απο τους άρχοντες το δικαίωμα ζωής και θανάτου για τους σκλάβους και τους ελευθερωνει .
Απαγορεύει να στελνουν σε μονομαχίες ακόμα και τους καταδικασμενους σε θάνατο όπως συνήθιζαν οι προηγούμενοι αυτοκρατορες . Δινει δικαιώματα στους σκλάβους και απαγορεύει την κακομεταχείριση αυτών . Ηταν πολυ ευγενικός και χαιρετουσε οταν συναντούσε τον λσο του έβγαινε μεταμφιασμενος τα βραδυα για να διασκεδάσει να ζήσει μέσα στις βρώμικες ταβέρνες και να συνομιλήσει με τον αγαπημένα του λαο διχως να ξέρει ο λαος ποιος ειναι . Οι πλούσιοι τον κατηγορούν για ομοφυλόφιλο την στιγμή που ο Ανδριανός διαλέγει για διάδοχο του ενα παλιό του εραστή και κτίζει ο Ανδριανός ναό προς τιμη αλλού εραστή του που αυτοκτονησε και ο Ανδριανός τον εθεοποιησε .
Την Ρώμη ο Νερων την ξανακτισε και την θαυμάζουμε σημερα . Το καινούργιο παλάτι του Νερωνα ειναι γεμάτο απο έργα Ελλήνων και Λατινων καλλιτεχνιων . Στην εποχή του ακμασαν και ανθησαν οι τέχνες . Σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών τα νομίσματα που βγήκαν εκείνη την εποχη ηταν τα καλυτερα της Ρωμαικης αυτοκρατοριας που γνώρισε ο κόσμος ποτε. Η πτώση του ωφειλεται στην αποτυχία της επανάστασης του εναντίων της κουλτούρας και συμπίπτουν μαζί κατα παράξενο τροπο .