Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου
Οι λέξεις και γενικά η γλώσσα του μύθου κρυπτογραφούν και μιμούνται την πραγματικότητα.
Η Γνώση των διαύλων και η διαδικασία μετουσίωσης, που φθάνει μέχρι την ελεγχόμενη εξαύλωση, έπρεπε να προστατευτεί από τους εκάστοτε μυημένους .
Συγκεκριμένα, όπως ήδη αναφέραμε, τους δίαυλους, τις χθόνιες αστρικές πύλες , ο Πλούταρχος τις περιγράφει ως το κάτω μέρος του Σείριου ( Σελήνη) , που φυσικά βρίσκεται στην γη ...
Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την φράση "κλειδί" :
"... ΤΑ Δ' ΕΝΤΑΥΘΑ ΦΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΟΥΚ ΑΝΤΙΧΘΟΝΟΣ..."
(Μετάφραση :... Ενώ τα προς τη γη λέγονται Φερσεφόνης... όχι του αντιθέτου της γης...)
Το όνομα Φερσεφόνης κρυπτογραφεί το όνομα της Περσεφόνης, που προέρχεται από το όνομα Φερέπαφα, Φερρέφαττα, διότι η θεά είναι σοφή, επειδή τα πράγματα είναι σε κίνηση και, δείχνει πως εφάπτεται και έχει επαφή....
Για το λόγο αυτό η θεά ονομάζεται Φερέπαφα για την σοφία και την επαφή με την κίνηση του Φερομένου... (Πλάτων, Κράτυλος).
Έτσι, αν λάβουμε υπόψιν τα προηγούμενα , καταλαβαίνουμε γιατί κωδικοποιήθηκε το όνομα της Περσεφόνης σε Φερσεφόνης , με την αλλαγή του αρχικού γράμματος από
"Π" σε "Φ", για καθαρά κρυπτογραφικούς λόγους, αλλά όχι αυθαίρετα.
Η Περσεφόνη διατηρεί την επαφή με τον κινητό Συνοδό ( Σελήνη) και τούτο την κάνει σοφή.
Πρόκειται για μια ακατανόητη επιστημονική γνώση για το Ουράνιο αδράχτι και τα δυναμικά πεδία των δίαυλων:
"...ΚΑΛΟΥΣΙ ΔΙ' ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΜΕΝ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΕΚΑΤΗΣ ΜΥΧΟΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣ ΔΙΔΟΑΣΙΝ ΑΙ ΨΥΧΑΙ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΣΙΝ ΩΝ ΑΝ ΗΔΗ ΓΕΓΕΝΗΜΕΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ Η ΠΑΘΩΣΙΝ ΤΑΣ ΔΕ ΔΥΟ ΜΑΚΡΑΣ..."
(Πλούταρχος: "περί του Εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης")
(Μετάφραση:"... Καλούν από αυτά το μέγιστο μύχο της Εκάτης, όπου δικάζονται οι ψυχές , τιμωρούνται και εκδικούνται πράττουν ή πάθουν, εάν ήδη δεν έχουν γίνει δαίμονες και τα δυο Μακρές...")
Και εδώ σε κρυπτογραφημένη γλώσσα αναφέρεται το : "ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΕΚΑΤΗΣ ΜΥΧΟΝ", όπου είναι μια εσώτερη διάσταση κατά την οποία "δικάζονται και τιμωρούνται οι ψυχές"
Η Εκάτη συμβολίζει τον κινητό Συνοδό ( Σελήνη) του Σείριου, που εφάπτεται με τον "Τριτόκοσμο"... Είναι η θεά, η παρθένος Κόρη με τους Πυρσούς που συντροφεύει την Περσεφόνη.
Ο ποιητής της Θεογονίας, ο Ησίοδος , αναγνωρίζει στο πρόσωπο της Εκάτης, την πανίσχυρη Κυρία των τριών βασιλείων: γης, ουρανού και θάλασσας.
Η θεά είναι κόρη των τιτάνων Πέρση : Περσείακαι Αστερίας. Γι΄αυτό κι ένα άλλο όνομα που ήταν γνωστή είναι Περσηίς.
Ο Αισχύλος, μυημένος στα Ελευσίνια μυστήρια, συσχετίζει την Εκάτη με την Σελήνη και την αναφέρει ως Άρτεμη-Εκάτη.
Σταδιακά, ο Πλούταρχος, όπως και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς, μέσω των θεοτήτων, περιγράφουν τις ουράνιες δυνάμεις και περιστροφές που δρούν γεωδαιτικά στα εφαπτόμενα σημεία...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ