Quantcast
Channel: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live

Δερύνεια: Ιστορία &Πολιτισμός

$
0
0


14 Αυγούστου 1974
Πριν χαράξει ακόμα το φως ξυπνήσαμε από εκρήξεις που ακούγονταν μακριά στα δυτικά μας. Οι συνομιλίες στη Γενεύη για επίλυση του κυπριακού προβλήματος όπως είχε διαμορφωθεί με την τουρκική εισβολή κατάρρευσαν. Η δεύτερη φάση της εισβολής ήταν γεγονός
Ανησυχήσαμε αλλά περιμέναμε να ξημερώσει, για να βγούμε έξω να ρωτήσουμε τι γινόταν
Αφού ξημέρωσε για τα καλά οι εκρήξεις και πυροβολισμοί πύκνωσαν και η αγωνία μεγάλωσε
Η έλλειψη καθοδήγησης, η άγνοια και ο πανικός, μας ώθησαν να φύγουμε από το σπίτι και να αναζητήσουμε προστασία κάτω από τα δέντρα στο πιο κοντινό περιβόλι, λίγο έξω από το χωριό


Από εκεί βλέπαμε την Αμμόχωστο να βομβαρδίζεται, να καίγεται. Τα αεροπλάνα σαν κοράκια σχίζαν από πάνω μας σπέρνοντας παντού τον όλεθρο. Μέσα στο φόβο και την αγωνία μας, μάταια πασκίζαμε να μάθουμε καμιά είδηση από το ραδιόφωνο του εθνοσωτήριου καθεστώτος που μιλούσε με συνθήματα και σχεδόν ακαταλαβίστικα
Νωρίς το απόγευμα επιστρέψαμε για τον εσπερινό του δεκαπενταυγούστου. Θέλαμε να προσευχηθούμε αναζητώντας προστασία από τον Θεό και τους αγίους. Ήταν η μόνη ελπίδα που μας απέμεινε μέσα σε εκείνο το χάος
Μείναμε στο σπίτι το βράδυ, μαζί μας μερικοί γείτονες και μια θεία με τον σύζυγο της που ήρθαν νωρίτερα από το Βαρώσι
Το βουητό των τροχοφόρων που διέσχιζαν τον δρόμο ποιο πέρα, δεν μας άφησε να κοιμηθούμε το βράδυ. Καμιόνια ουρές ατέλειωτες, άνθρωποι να φεύγουν τρομαγμένοι με ποδήλατα, μοτόρες, αυτοκίνητα, τρακτέρ, φορτηγά, λεωφορεία. Η μεγάλη φυγή είχε αρχίσει…

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τα μάτια σας προειδοποιούν για… έμφραγμα

$
0
0

Εσείς ξέρετε τι είναι τα ξανθελάσματα;...


Οι κίτρινες κηλίδες που μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν στο δέρμα γύρω από τα μάτια, μπορεί να αποτελούν αξιόπιστο δείκτη εμφράγματος αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 12.745 εθελοντές και έδειξε πως όσοι εκδηλώνουν ξανθελάσματα, όπως λέγονται επιστημονικά αυτές οι κηλίδες, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος την επόμενη 10ετία.


Τα ξανθελάσματα είναι κίτρινες επίπεδες πλάκες που αναπτύσσονται στο πάνω ή στο κάτω βλέφαρο, συνήθως προς τη μύτη.

Οφείλονται σε συσσώρευση χοληστερόλης κάτω από το δέρμα και είναι πιο συνηθισμένα στις ηλικίες 40-60 ετών, αν και μπορούν να εκδηλωθούν ακόμα και σε εφήβους ή ηλικιωμένους.

Επειδή στο περίπου 50% των περιπτώσεων σχετίζονται με τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, η πρώτη κίνηση όταν εμφανιστούν είναι να ελέγξει κανείς την χοληστερόλη του. 

Τα ξανθελάσματα είναι πιο συχνά στους μεσογειακούς και στους ασιατικούς λαούς. Αν και δεν προκαλούν πόνο, ούτε απειλούν την όραση, πολλοί επιλέγουν να τα αφαιρέσουν για αισθητικούς λόγους. Ωστόσο, στο περίπου 40% των περιπτώσεων, υποτροπιάζουν.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», όσοι αναπτύσσουν ξανθελάσματα διατρέχουν έως 12% υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα μέσα στην επόμενη 10ετία – με το ξανθέλασμα να είναι καλύτερος δείκτης εμφράγματος και καρδιοπάθειας στις γυναίκες και σε όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.

Η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων αποδίδεται στο ότι οι γυναίκες ούτως ή άλλως διατρέχουν πριν την κλιμακτήριο μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος απ’ ό,τι οι άντρες, κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Άννε Τίμπγιαεργκ-Χάνσεν, από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Η καθηγήτρια Τίμπγιαεργκ-Χάνσεν και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν τους εθελοντές τους από το 1976 έως το 2009. Οι εθελοντές είχαν ηλικία άνω των 20 ετών όταν άρχισε η μελέτη.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και στα δύο φύλα, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας, εμφράγματος ή θανάτου μέσα σε μια 10ετία ήταν αυξημένος σε όσους είχαν αναπτύξει ξανθελάσματα, με την αύξηση να κυμαίνεται από 8% έως 12%. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ο Μαύρος Γάτος (Edgar Allan Poe)

$
0
0
The Black Cat Edgar Allan Poe (4)


Αυτή τη τόσο φρικτή κι όμως τόσον απλή ιστορία που αρχίζω να γράφω, ούτε περιμένω ούτε ζητώ να τη πιστέψετε. Θα ‘μουν αληθινά τρελός αν περίμενα να πιστέψετε μια υπόθεση, όπου οι ίδιες οι αισθήσεις μου αρνούνται τη μαρτυρία τους. Κι όμως δεν είμαι τρελός κι ασφαλώς δεν ονειρεύομαι. Αύριο όμως πρόκειται να πεθάνω και γι’ αυτό θέλω να ξαλαφρώσω σήμερα τη ψυχή μου. Σκοπός μου είναι να διηγηθώ στον κόσμο, απλά, απέριττα και δίχως κανένα σχόλιο, μια σειρά συνηθισμένων γεγονότων που σχετίζονται με το σπίτι μου.

    Τα γεγονότα αυτά, και οι συνέπειες που προκάλεσαν, με τρομοκράτησαν, με βασάνισαν, με κατέστρεψαν. Ωστόσο δε θα προσπαθήσω να τους δώσω μια κάποια εξήγηση. Για μένα παρουσίαζαν κάτι φριχτό, σε πολλούς, τα γεγονότα που θα διηγηθώ θα φανούν μάλλον αλλόκοτα παρά τρομερά. Ίσως βρεθεί κάποιο μυαλό που να μπορέσει να μεταβάλει τα φαντάσματά μου σε κοινοτοπίες – κάποιο μυαλό πιο ήρεμο, πιο λογικό, και πολύ περισσότερο ευερέθιστο από το δικό μου, το οποίο στα περιστατικά που με δέος θα εξιστορήσω, δε θα δει τίποτα περισσότερο από μια συνηθισμένη κι απόλυτα φυσιολογική διαδοχή αιτιών κι αιτιατών.
     Από μικρός ακόμα διακρινόμουν για τον ήπιο και συμπονετικό μου χαρακτήρα. Η τρυφερότητα της καρδιάς μου ήταν μάλιστα τόσο φανερή, ώστε είχα καταντήσει το αντικείμενο της κοροϊδίας των συμμαθητών μου. Πάνω από όλα αγαπούσα τα ζώα, και οι γονείς μου με άφηναν να έχω στο σπίτι διάφορα ζώα που μάζευα. Περνούσα μαζί τους τον περισσότερο καιρό μου και η μεγαλύτερη ευτυχία μου ήταν να τα χαϊδεύω, να τα φροντίζω και να τα ταΐζω.
     Όσο μεγάλωνα τόσο πιο έντονη γινόταν η ιδιοτυπία αυτή του χαρακτήρα μου, κι όταν πια έγινα άντρας, από τα ζώα αντλούσα τις μεγαλύτερες χαρές μου. Για όσους έχουν αγαπήσει ένα πιστό και έξυπνο σκυλί, θαρρώ πως δε χρειάζεται να εξηγήσω το μέγεθος και το είδος της ευχαριστήσεως που νιώθει κανείς από ένα τέτοιο αίσθημα. Στην αγάπη ενός ζώου, στη γεμάτη αλτρουισμό και αυτοθυσία αγάπη του, υπάρχει κάτι που αγγίζει κατευθείαν την καρδιά όποιου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη σαθρή φιλία και τη χαλαρή πίστη του ανθρώπου.
     Παντρεύτηκα νέος και χάρηκα ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα πως κι η γυναίκα μου συμμεριζόταν τα αισθήματά μου για τα ζώα. Βλέποντας την αδυναμία που τους είχα, δεν έχανε την ευκαιρία να φροντίσει να αποκτήσουμε όσο γινόταν περισσότερα ζώα. Είχαμε πουλάκια, χρυσόψαρα, έναν ωραίο σκύλο, κουνέλια, μια μικρή μαϊμού και ένα γάτο. Ο γάτος αυτός, ήταν ένα πολύ μεγάλο και ωραίο ζώο, κατάμαυρος κι υπερβολικά έξυπνος. Όταν μιλούσε για τον γάτο, η γυναίκα μου, που κατά βάθος ήταν τρομερά προληπτική, ανέφερε συχνά τη παλιά λαϊκή δοξασία, πως όλες οι μαύρες γάτες ήταν μεταμορφωμένες μάγισσες. Φυσικά δεν το έλεγε σοβαρά κι αν κάνω λόγο για το θέμα αυτό είναι μόνο και μόνο γιατί έτυχε να το θυμηθώ τούτη τη στιγμή.
     Ο Πλούτωνας -αυτό το όνομα είχαμε δώσει στο γάτο- ήταν ο αγαπημένος μου κι ο αχώριστος σύντροφός μου. Μονάχα εγώ τον τάιζα και σε όποιο μέρος του σπιτιού κι αν πήγαινα με ακολουθούσε. Με δυσκολία μάλιστα τον εμπόδιζα νάρχεται πίσω μου και στο δρόμο. Η φιλία μας αυτή κράτησε πολλά χρόνια, και σε αυτό το διάστημα η ιδιοσυγκρασία κι ο χαρακτήρας μου – εξαιτίας του σατανά αυτού που λέγεται ποτό -είχα πάθει (κοκκινίζω από ντροπή που το ομολογώ) μια ριζική μεταβολή προς το χειρότερο.
     Μέρα με τη μέρα γινόμουν όλο και πιο ιδιότροπος, πιο ευερέθιστος, περισσότερο αδιάφορος για τα αισθήματα των άλλων. Υπέφερα κι ο ίδιος καθώς αντιλαμβανόμουν πόσο άσχημα μιλούσα στη γυναίκα μου. Στο τέλος έφτασα στην κατάντια να σηκώνω χέρι πάνω της και να τη χτυπώ. Φυσικά τον αντίκτυπο αυτής της μεταβολής του χαρακτήρα μου τον ένιωσαν και τα ζώα που υπήρχαν στο σπίτι μας. Ωστόσο τον Πλούτωνα τον είχα ακόμη σε υπόληψη και απέφευγα να τον κακομεταχειρίζομαι, αλλά για τα κουνέλια, τη μαϊμού, ακόμη και τον σκύλο δεν είχα κανέναν ενδοιασμό όταν τυχαία ή και από αγάπη, βρίσκονταν στο δρόμο μου.
     Η αρρώστια μου όμως χειροτέρευε – κακή αρρώστια το πιοτό! Στο τέλος ακόμα κι ο Πλούτωνας που είχεν αρχίσει πια να γερνά κι όπως είναι φυσικό να γίνεται κάπως δύσκολος, άρχισε να δοκιμάζει τα αποτελέσματα της αλλαγής του χαρακτήρα μου.
     Μια νύχτα, έχοντας γυρίσει στουπί στο μεθύσι μετά από μια πολύωρη βόλτα στις ταβέρνες, μου καρφώθηκε η ιδέα πως ο γάτος με απόφευγε. Τον άρπαξα με το ζόρι και εκείνος, καθώς τρόμαξε με τη βίαιη ενέργειά μου, με δάγκωσε ελαφρά το χέρι. Τα νεύρα μου, τεντωμένα κι από το μεθύσι, ξέσπασαν. Δεν ήξερα τι έκανα, δεν ήμουν πια ο εαυτός μου. Λες και τη στιγμή εκείνη η ψυχή μου είχε πετάξει μακριά εγκαταλείποντας το σώμα μου’ και μια διαβολική μοχθηρία – ίσως και κάτι περισσότερο – θρεμμένη με αλκοόλ, διαπέρασε το κάθε μόριο του κορμιού μου. Έβγαλα από το γιλέκο μου ένα σουγιά, τον άνοιξα, άδραξα το δυστυχισμένο ζώο από το λαιμό και το ξερίζωσα το ένα μάτι.
     Ντρέπομαι, ανατριχιάζω γράφοντας αυτή τη φρικαλέα πράξη μου.
     Όταν το άλλο πρωί ήρθα πάλι στα λογικά μου – όταν πια το νυχτερινό μου μεθύσι είχε πια ξεθυμάνει με τον ύπνο -ένιωσα ένα αίσθημα ανάμιχτο από φρίκη και τύψεις για το έγκλημα που είχα διαπράξει. Αλλά, όπως και αν το κάνουμε, ήταν ένα αδύναμο και αμφίβολο αίσθημα κι η ψυχή μου έμεινε ανέγγιχτη. Ξανάπεσα στο πιοτό και δεν άργησα να πνίξω στο κρασί κάθε θύμηση από κείνη μου την πράξη. Στο μεταξύ ο γάτος συνερχόταν σιγά-σιγά.
     Είναι αλήθεια πως η τρύπα του χαμένου ματιού του παρουσίαζε ένα φριχτό θέαμα, αλλά δεν φαινόταν να πονά και να υποφέρει. Τριγύριζε όπως πάντα στο σπίτι, αλλά, όπως είναι φυσικό, έτρεχε κατατρομαγμένος να κρυφτεί μόλις με έβλεπε να πλησιάζω. Καθώς μέσα μου απόμενε ακόμα κάτι από τον παλιό μου εαυτό, στην αρχή λυπόμουν για αυτή την απέχθεια που τόσο φανερά μου έδειχνε ένα πλάσμα που κάποτε με είχε αγαπήσει. Το συναίσθημα όμως της λύπης παραχώρησε γρήγορα τη θέση του στο θυμό.
     Και τότε, σαν τελειωτική και αμετάκλητη κατάπτωση, φώλιασε μέσα μου το πνεύμα της διαστροφής. Η φιλοσοφία δεν το λογαριάζει και πολύ αυτό το πνεύμα. Κι όμως όσο βέβαιος είμαι πως ζω, άλλο τόσο βέβαιος είμαι πως η διαστροφή είναι ένα από τα αρχέγονα ορμέμφυτα της ανθρώπινης καρδιάς – μια από τις ιδιαίτερες πρωταρχικές δυνάμεις, ή συναισθήσεις, που δίνουν μια κατεύθυνση στον χαρακτήρα του ανθρώπου. Ποιος δεν έπιασε, όχι μια αλλά εκατό φορές, τον εαυτό του, να κάνει μια ποταπή ή ανόητη πράξη απλώς και μόνο επειδή ήξερε πως δεν έπρεπε να την κάνει; Μήπως άλλωστε δεν έχουμε μια παντοδύναμη ροπή, όσο και αν είμαστε άνθρωποι με κρίση, να παραβαίνουμε το νόμο μόνο και μόνο γιατί είναι ο νόμος;
     Το πνεύμα αυτό της διαστροφής, όπως σας είπα, έφερε την τελειωτική μου κατάπτωση. Ήταν αυτός ο αβυσσαλέος πόθος της ψυχής να εναντιωθεί στο εαυτό της, να παραβιάσει την ίδια της τη φύση, να κάνει το κακό προς χάρη του κακού, που με έσπρωξε να συνεχίσω και να αποτελειώσω το βασάνισμα του άκακου αυτού ζώου. Κάποιο πρωινό, του πέρασα ψύχραιμα τη θηλιά στο λαιμό και το κρέμασα από το κλαδί ενός δέντρου.
     Το κρέμασα ενώ από τα μάτια μου τα δάκρυα κυλούσαν ποτάμι κι ένιωθα τις σκληρότερες τύψεις να με βασανίζουν, το κρέμασα γιατί ήξερα πως με είχε αγαπήσει και γιατί καταλάβαινα πως δεν μου είχε δώσει την αφορμή να του κάνω κακό το κρέμασα γιατί ήξερα πως αυτό που έκανα ήταν μια αμαρτία – μια θανάσιμη αμαρτία που με αυτή και μόνο θα διακινδύνευα να θέσω την ψυχή μου (αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει) πέρα κι από το άπειρο έλεος του παντοδύναμου και παντελεήμονος Θεού. Τη νύχτα της ίδιας ημέρας, που είχα κάνει αυτή την τόσο μεγάλη αμαρτία, με ξύπνησαν φωνές:
 -»Πυρκαγιά, πυρκαγιά!»
     Οι κουρτίνες του κρεβατιού μου φλέγονταν. Ολόκληρο το σπίτι λαμπάδιασε. Με μεγάλη δυσκολία η γυναίκα μου, μια υπηρέτρια κι εγώ, μπορέσαμε να γλιτώσουμε. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Όλα τα επίγεια αγαθά μου είχαν χαθεί και το μοναδικό μου καταφύγιο από δω και μπρος απόμενε η απελπισία. Δεν μπορώ -δεν θέλω- να επιχειρήσω να βρω μια σχέση ανάμεσα στην καταστροφή που με έπληξε και στην κτηνωδία που είχα διαπράξει. Παραθέτω μόνο έναν-έναν τους κρίκους μιας αλυσίδας γεγονότων, και δεν θέλω να παραλείψω κανέναν. Την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς πήγα να δω τα ερείπια. Οι τοίχοι, εκτός από μια εξαίρεση, ήταν σωριασμένοι στο χώμα.
     Η μοναδική εξαίρεση ήταν ένας εσωτερικός τοίχος, όχι πολύ χοντρός, περίπου στη μέση του σπιτιού, εκεί που ακουμπούσε το κεφάλι του κρεβατιού μου. Ο σοβάς, στο μεγαλύτερο μέρος του, είχε αντέξει στη φωτιά, κι αυτό το απέδωσα στο γεγονός ότι ο τοίχος ήταν φρεσκοσοβατισμένος.  Γύρω από τον τοίχο ήταν συγκεντρωμένο ένα πυκνό πλήθος περιέργων, και πολλοί φαίνονταν να εξετάζουν ένα συγκεκριμένο τμήμα του με μεγάλη και ζωηρή προσοχή. Οι λέξεις «παράξενο!», «καταπληκτικό!» και άλλες παρόμοιες εκφράσεις τράβηξαν την περιέργειά μου.
     Πλησίασα και είδα σαν να ήταν βαθουλωτά ανάγλυφη πάνω στην άσπρη επιφάνεια, τη μορφή ενός γιγάντιου γάτου. Το αποτύπωμα είχε αληθινά μια εκπληκτική ακρίβεια. Ένα σκοινί ήταν περασμένο από το λαιμό του ζώου.
     Όταν πρωταντίκρισα το φάντασμα αυτό -γιατί δεν μπορούσα να το θεωρήσω τίποτα άλλο παρά μόνο φάντασμα- έμεινα έκπληκτος και τρομοκρατημένος. Σιγά-σιγά όμως το μυαλό μου άρχισε να δουλεύει. Θυμήθηκα πως είχα κρεμάσει το γάτο σ’ ένα κήπο δίπλα στο σπίτι μου. Όταν δόθηκε ο συναγερμός για την πυρκαγιά, ο κήπος γέμισε αμέσως κόσμο, και κάποιος θα πρέπει να έκοψε το σκοινί από το δέντρο και να πέταξε το γάτο στην κάμαρά μου, ίσως για να με ξυπνήσει.
     Οι άλλοι τοίχοι, καθώς έπεφταν είχαν πιέσει στο θύμα της μοχθηρίας μου πάνω στο φρέσκο σοβά, κι ο ασβέστης με την επίδραση της φωτιάς και της αμμωνίας του ψοφιμιού, είχαν σχηματίσει την εικόνα που είχα τώρα μπροστά μου.
     Μολονότι η λογική μου, αν όχι η συνείδησή μου, εξήγησε με τόση ετοιμότητα το εκπληκτικό γεγονός που μόλις σας διηγήθηκα, ωστόσο μια βαθιά εντύπωση έμεινε χαραγμένη στη φαντασία μου. Για μήνες ολόκληρους δεν μπορούσα να απαλλαγώ από το φάντασμα του γάτου. Και σε αυτό το διάστημα γεννήθηκε αργά στη ψυχή μου κάτι που έμοιαζε – αλλά και που δεν ήταν – με τύψεις, Κατάντησα να λυπάμαι τώρα για το χαμό του άλλοτε αγαπημένου μου ζώου, και να ψάχνω παντού, στα καταγώγια που σύχναζα τώρα, μήπως βρω κανέναν άλλο γάτο, που να του μοιάζει κάπως ώστε να τον αντικαταστήσω.
     Κάποιο βράδυ, έτσι που καθόμουν μισοναρκωμένος σ’ ένα ελεεινό καταγώγιο, τράβηξε την προσοχή μου κάποιο μαύρο πράγμα που βρισκόταν πάνω σε ένα από τα πελώρια βαρέλια με τζιν που αποτελούσαν και την κυριότερη επίπλωση εκεί μέσα. Είχα από ώρα καρφωμένα τα μάτια μου πάνω σε εκείνο το βαρέλι, κι αυτό που με παραξένεψε τώρα ήταν που δεν είχα προσέξει πιο πριν εκείνο το μαύρο πράγμα. Πήγα κοντά και το άγγιξα με το χέρι μου.
     Ήταν ένας μαύρος γάτος, πολύ μεγάλος, στο μπόι περίπου του Πλούτωνα, και που του έμοιαζε σε όλα εκτός από κάτι. Ο Πλούτωνας δεν είχε ούτε μιαν άσπρη τρίχα σε ολόκληρο το κορμί του, ενώ αυτός εδώ ο γάτος είχε μια μεγάλη τούφα από άσπρες τρίχες, με ακαθόριστο σχήμα, που του σκέπαζε ολόκληρο σχεδόν το στήθος. Μόλις τον άγγιξα σηκώθηκε αμέσως, γουργούρισε δυνατά, τρίφτηκε πάνω στο χέρι μου και φαινόταν ευχαριστημένος που τον πρόσεξα.
     Ήταν ακριβώς το ζώο που γύρευα. Πρότεινα στον ταβερνιάρη να τον αγοράσω, αυτός όμως μου απάντησε πως δεν είχε καμιά απολύτως απαίτηση, γιατί όχι μόνο δεν ήταν δικός του ο γάτος αυτός αλλά και ούτε τον είχε ξαναδεί. Συνέχισα να τον χαϊδεύω κι όταν ετοιμάστηκα να γυρίσω στο σπίτι μου, έδειξε τη διάθεση να με συνοδέψει. Τον άφησα να έρθει μαζί μου και καθώς βαδίζαμε έσκυβα που και που και τον χάιδευα. Όταν φτάσαμε πια στο σπίτι, εγκαταστάθηκε κοντά μας κι αμέσως έγινε ο αγαπημένος της γυναίκας μου.
     Όσο για μένα, δεν άργησα να νιώσω αντιπάθεια για το ζώο αυτό -ακριβώς το αντίθετο δηλαδή απ’ ό,τι περίμενα να συμβεί. Κι ακόμη -χωρίς να ξέρω πως και γιατί- η αγάπη που μου έδειχνε μου προξενούσε απέχθεια και στενοχώρια. Σιγά-σιγά τα συναισθήματα αυτά της απέχθειας και της στεναχώριας μεταμορφώθηκαν σε μίσος. Απόφευγα το γάτο. Κάτι σαν αίσθημα ντροπής κι αναμνήσεως της προηγούμενης μοχθηρής συμπεριφοράς μου, με εμπόδιζαν να του κάνω κακό.
     Για μερικές βδομάδες δεν τον χτύπησα, ούτε τον κακομεταχειρίστηκα βαθμιαία όμως, κατάντησε να τον βλέπω μ’ ανείπωτη σιχαμάρα και να φεύγω βιαστικά μόλις έβλεπα το απαίσιο αυτό ζώο, όπως φεύγει κανείς μπροστά σε μια σιχαμερή μυρουδιά. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αυτό που δυνάμωσε το μίσος μου ήταν ότι ανακάλυψα -όχι την ίδια βραδιά, που τον είχα φέρει σπίτι, αλλά την άλλη μέρα το πρωί- πως, όπως κι ο Πλούτωνας, είχε κι αυτός το ένα μάτι του βγαλμένο. Το περιστατικό αυτό τον έκανε ωστόσο πιο αγαπητό στη γυναίκα μου, που διατηρούσε ακόμη το αίσθημα εκείνο της συμπόνιας που άλλοτε χαρακτήριζε και εμένα και που μου χάριζε τις πιο απλές κι αγνές χαρές.
     Όσο όμως εγώ σιχαινόμουν περισσότερο το γάτο, τόσο φαινόταν να μεγαλώνει η δική του αδυναμία για μένα. Ακολουθούσε τα βήματά μου με μια επιμονή που μου είναι αδύνατο να την περιγράψω στον αναγνώστη. Όπου και αν καθόμουν, κουλουριαζόταν κάτω από την καρέκλα μου ή πηδούσε πάνω στα γόνατά μου και δεν σταματούσε να χαϊδολογιέται. Όταν σηκωνόμουν να φύγω, μπερδευόταν στα πόδια μου με κίνδυνο να με κάνει να πέσω ή έμπηγε τα μακριά και μυτερά του νύχια στο παντελόνι μου και σκαρφάλωνε στο στήθος μου.
     Σε κάτι τέτοιες στιγμές ένιωθα τη διάθεση να τον σκοτώσω με ένα μου χτύπημα, εμποδιζόμουν όμως να το κάνω, όχι τόσο από την ανάμνηση του προηγούμενου εγκλήματός μου, αλλά κυρίως εξαιτίας του τρόμου που μου ενέπνεε το ζωντανό αυτό.
     Ο τρόμος που με κυρίευε δεν ήταν τρόμος πως θα πάθαινα κάτι σωματικά -κι όμως δεν βρίσκω άλλο τρόπο να τον προσδιορίσω. Ντρέπομαι σχεδόν να ομολογήσω -ναι, ακόμη και σε αυτό το ατιμωτικό κελί που βρίσκομαι ντρέπομαι να το μολογήσω- πως ο τρόμος κι η φρίκη που μου ενέπνεε το ζώο αυτό είχαν ενταθεί από μια από τις απιθανότερες χίμαιρες που μπορεί να διανοηθεί κανείς. Η γυναίκα μου επέστησε αρκετές φορές την προσοχή μου στη μορφή του σημαδιού με τις άσπρες τρίχες, που έχω προαναφέρει και που αποτελούσε τη μοναδική διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό το παράξενο ζώο και σε κείνο που είχα σκοτώσει. Ο αναγνώστης θα θυμάται πως το σημάδι αυτό, αν και μεγάλο, ήταν στην αρχή ακαθόριστο.
     Σιγά-σιγά όμως, ανεπαίσθητα, τόσον αδιόρατα που για πολύν καιρό η λογική μου αγωνιζόταν να μη το παραδεχτεί, θεωρώντας το απλή του φαντασιοπληξία, είχε πάρει ένα σχήμα σαφέστατα σχεδιασμένο. Παρίστανε τώρα κάτι που ανατριχιάζω να προφέρω την ονομασία του… Ήταν η εικόνα από κάτι φριχτό και απαίσιο: η εικόνα της αγχόνης! Εκείνο το σκυθρωπό και τρομερό σύνεργο της Φρίκης και του Εγκλήματος, της Αγωνίας και του Θανάτου! Και τώρα η κατάντια μου ξεπερνούσε κάθε ανθρώπινη αθλιότητα. Ένα ζώο χωρίς λογική, να κατεργάζεται για μένα -για μένα, έναν άνθρωπο πλασμένο κατ’ εικόνα κι ομοίωση του Θεού- μα τόσον αβάσταχτη κατάρα! Αλίμονο!
     Ούτε μέρα, ούτε νύχτα γνώρισα πια την ευλογία της ησυχίας! Τη μέρα δεν με άφηνε ούτε μια στιγμή μόνο μου το σιχαμερό αυτό πλάσμα, και τη νύχτα ξυπνούσα κάθε τόσο από όνειρα ανείπωτα τρομαχτικά για να βρω τη ζεστή ανάσα του πάνω στο πρόσωπό μου και το τεράστιο βάρος του -ένας αληθινός βραχνάς που δεν είχα τη δύναμη να τον διώξω- να πλακώνει συνεχώς τη καρδιά μου!
     Κάτω από την πίεση μιας τέτοιας αγωνίας το ασθενικό υπόλειμμα του παλιού αγαθού εαυτού μου δεν άργησε να χαθεί. Πονηρές σκέψεις -οι πιο καταχθόνιες και πονηρές σκέψεις- ήταν πια οι μοναδικοί και μόνιμοι σύντροφοί μου. Η ζοφερή μου διάθεση εξελίχθηκε σε ένα μίσος για όλα τα πράγματα και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και συχνά, τα απότομα και ασυγκράτητα ξεσπάσματα μιας μανίας, που της είχα παραδοθεί τώρα στα τυφλά, το συνηθισμένο και απέραντα υπομονετικό μου θύμα ήταν η γυναίκα μου που ποτέ της δεν ξεστόμιζε το παραμικρό παράπονο.
     Κάποια μέρα ήρθε κι αυτή μαζί μου, για κάποια δουλειά, στο κελάρι του παλιού σπιτιού, που η φτώχια μας ανάγκαζε τώρα να κατοικούμε. Καθώς κατέβαινε τις σκάλες ο γάτος μ’ ακολούθησε και με τη συνήθειά του να μπερδεύεται στα πόδια μου, με σώριασε καταγής με το κεφάλι. Έγινα έξω φρενών. Σήκωσα ένα τσεκούρι και ξεχνώντας στο θυμό μου τον παιδιάστικο φόβο που ως τώρα συγκρατούσε το χέρι μου, κατέβασα με δύναμη το τσεκούρι στο ζώο και σίγουρα θα το σκότωνα, αν η γυναίκα μου δεν προλάβαινε να συγκρατήσει το χέρι μου. Η επέμβασή της μ’ έκανε να φρενιάσω, να λυσσάξω. Τράβηξα το μπράτσο μου που το κρατούσε σφιχτά, και με το τσεκούρι τη χτύπησα κατακέφαλα. Έπεσε νεκρή χωρίς ούτε ένα βογκητό.
     Το πρώτο πράγμα που έκανα μετά από το απαίσιο αυτό φονικό ήταν να σκεφτώ ψύχραιμα που θα έκρυβα το πτώμα. Καταλάβαινα πως δεν μπορούσα να το κουβαλήσω έξω από το σπίτι, ούτε μέρα αλλά ούτε και νύχτα, χωρίς να διατρέξω τον κίνδυνο να με δουν οι γείτονες. Έκανα με το μυαλό μου διάφορα σχέδια. Προς στιγμή σκέφτηκα να κόψω το πτώμα σε μικρά – μικρά κομματάκια και να το κάψω. Ύστερα, έκανα τη σκέψη να ανοίξω ένα λάκκο στο κελάρι και να θάψω εκεί το πτώμα.
     Έπειτα είπα να το ρίξω στο πηγάδι της αυλής ή να το συσκευάσω σε ένα μεγάλο κιβώτιο, σαν εμπόρευμα, με όλους τους συνηθισμένους τύπους και να φωνάξω κανένα χαμάλη να το πάρει από το σπίτι. Τελικά μου ήρθε μια ιδέα που την έκρινα σαν την καλύτερη από όλες. Αποφάσισα να χτίσω το πτώμα μέσα σε ένα τοίχο του κελαριού, όπως αναφέρει κι η Ιστορία πως έχτιζαν τα θύματά τους οι καλόγεροι του Μεσαίωνα.
     Το κελάρι ήταν κατάλληλο για το σκοπό αυτό. Οι τοίχοι ήταν ψευτοχτισμένοι και τώρα τελευταία τους είχαν σοβαντίσει, αλλά η υγρασία δεν άφησε το σοβά να ξεραθεί. Κι εξάλλου, ο ένας από τους τοίχους είχε μια εσοχή, σαν να προοριζόταν για θέση τζακιού, αλλά φαινόταν πως τελικά το είχαν μετανιώσει, και είχαν γεμίσει με τούβλα το κενό. Ήμουν σίγουρος πως εύκολα θα μπορούσα να βγάλω από τη θέση τους τα τούβλα, να βάλω το πτώμα στην εσοχή, κι έπειτα να ξαναχτίσω το μέρος εκείνο, όπως ήταν πριν, έτσι που κανένα μάτι δε θα μπορούσε να ανακαλύψει τίποτα το ύποπτο. Και δεν έπεσα έξω στους υπολογισμούς μου.
     Με λοστό ξεχαρβάλωσα εύκολα τα τούβλα κι αφού τοποθέτησα προσεχτικά όρθιο το πτώμα, ακουμπώντας το στον εσωτερικό τοίχο, το στήριξα στη θέση αυτή και χωρίς πολύ κόπο ξανάβαλα τα τούβλα όπως ήταν πριν. Με κάθε προφύλαξη προμηθεύτηκα ασβέστη, άμμο κι άχυρα, ετοίμασα ένα σοβά, που δε ξεχώριζε καθόλου από τον παλιό κι έχτισα τον καινούριο τοίχο. Όταν τελείωσα έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά μου. Ο τοίχος δεν φαινόταν καθόλου πως είχε πειραχτεί. Μάζεψα από κάτω τα μπάζα με τη μεγαλύτερη προσοχή. Έριξα γύρω μου μια θριαμβευτική ματιά και μονολόγησα:
 -»Εδώ, τουλάχιστον ο κόπος μου δεν πήγε χαμένος».
     Η επόμενη ενέργειά μου ήταν να ψάξω να βρω το ζώο που είχε σταθεί η αιτία της καταστροφής αυτής. Γιατί τώρα είχα πια την απόφαση να το εξοντώσω. Αν το έβρισκα μπροστά μου εκείνη τη στιγμή, θα το είχα ξεμπερδέψει. Μα φαίνεται πως το πονηρό ζώο είχε τρομοκρατηθεί από την εκδήλωση του θυμού μου κι απέφευγε να παρουσιαστεί μπροστά μου. Είναι αδύνατο να περιγράψει ή να φανταστεί κανείς τη βαθιά, την ηδονική ανακούφιση που μου προξένησε η απουσία του σιχαμερού ζώου. Δε φάνηκε ούτε ολόκληρη τη νύχτα, κι έτσι, τουλάχιστο για μια νύχτα, από τότε που είχε πατήσει το πόδι του στο σπίτι μου, μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχα και ατάραχα. Ναι, κοιμήθηκα, παρόλο το βάρος του φόνου που είχα στη ψυχή μου.
     Πέρασε η δεύτερη, πέρασε κι η Τρίτη μέρα κι ο τύραννός μου εξακολουθούσε να μη φαίνεται. Ανάσανα σαν ελεύθερος άνθρωπος. Το τέρας, τρομαγμένο, είχε φύγει μια για πάντα από το σπίτι μου! Δε θα το ξανάβλεπα στα μάτια μου! Ήμουν ευτυχισμένος! Το αίσθημα της ενοχής για τη βδελυρή πράξη μου δεν με βάραινε σχεδόν καθόλου. Στην ανάκριση που έγινε αποκρίθηκα με ετοιμότητα και χωρίς να τα χάσω. Έγινε και μια έρευνα -μα φυσικά, τίποτα δεν ανακάλυψαν. Θεωρούσα πια πως η μελλοντική μου ευτυχία ήταν εξασφαλισμένη.
    Τέσσερις μέρες μετά το φόνο, οι αστυνομικοί ξανάρθαν απροειδοποίητα για να κάνουν μια πιο αυστηρή έρευνα. Σίγουρος πως ο κρυψώνας μου ήταν αδύνατο να ανακαλυφθεί δεν ανησύχησα καθόλου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους συνοδεύσω στην έρευνά τους. Δεν άφησαν καμιά γωνιά, καμιά κώχη χωρίς να την ψάξουν. Στο τέλος κατέβηκαν και πάλι στο κελάρι -για τρίτη ή τέταρτη φορά. Ούτε μια τρίχα μου δε σάλεψε. Η καρδιά μου χτυπούσε ήρεμα, σαν την καρδιά του ανθρώπου που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
     Πηγαινοερχόμουν μέσα στο κελάρι. Σταύρωσα τα χέρια μου στο στήθος και βημάτιζα εδώ κι εκεί. Οι αστυνομικοί, απόλυτα ικανοποιημένοι από την έρευνά τους, ετοιμάζονταν να φύγουν. Η χαρά μου ήταν τόσο πολύ μεγάλη ώστε δεν μπορούσα να τη συγκρατήσω. Λαχταρούσα να πω κάτι, έστω και μια λέξη, έτσι, σαν εκδήλωση του θριάμβου μου, αλλά και για να τους διπλασιάσω τη βεβαιότητα πως είμαι αθώος.
 -»Κύριοι», τους είπα τη στιγμή που ανέβαιναν τη σκάλα, «είμ’ ενθουσιασμένος που οι υποψίες σας χάθηκαν. Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και κάπως περισσότερο ευγενείς. Εδώ που τα λέμε, κύριοι, το σπίτι αυτό είναι πολύ καλοχτισμένο» (μέσα στη φλογερή μου επιθυμία να πω κάτι με άνεση, δεν ήξερα καλά-καλά τι έλεγα), «μπορώ μάλιστα να πω ότι είναι εξαιρετικά καλοχτισμένο. Αυτοί οι τοίχοι -μα γιατί φεύγετε κύριοι;- αυτοί οι τοίχοι είναι γερά φτιαγμένοι…»
     Και λέγοντας αυτά τα λόγια, χτύπησα δυνατά -μόνο και μόνο από μια μανία για επίδειξη που με είχε πιάσει- μ’ ένα μπαστούνι που κρατούσα στο μέρος ακριβώς εκείνου του τοίχου με τα τούβλα, που πίσω του στεκόταν το πτώμα της αγαπημένης μου γυναικούλας. Μα ο Θεός να με φυλάξει και να με σώσει από τα νύχια του Αντίχριστου! Δεν είχαν πάψει καλά-καλά να αντηχούν τα χτυπήματα του μπαστουνιού μου και μου αποκρίθηκε μια φωνή μέσα από τον τάφο!
     Μια φωνή πνιγμένη και κομμένη σαν αναφιλητό παιδιού στην αρχή, που έπειτα φούντωσε βιαστικά σε μια μακρόσυρτη δυνατή κι αδιάκοπη κραυγή φρίκης και θριάμβου μαζί, τέτοια που μόνο από την κόλαση θα μπορούσε να είχε βγει -μια κραυγή που έμοιαζε να βγαίνει ταυτόχρονα από το λαρύγγι των κολασμένων που αγωνιούν και από τους δαίμονες που χαίρονται την κόλαση κι αναγαλιάζουν.
     Είναι αστείο να μιλήσω για τις σκέψεις που έκανα εκείνη τη στιγμή. Παρέλυσα. Τρικλίζοντας, πήγα κι ακούμπησα στον αντικρινό τοίχο. Οι αστυνομικοί για μια στιγμή έμειναν ακίνητοι από τρόμο και δέος στη σκάλα. Αμέσως μετά, δέκα γερά μπράτσα καταπιάστηκαν με τον τοίχο. Έπεσε μονοκόμματος. Το πτώμα, σε αρκετά προχωρημένη αποσύνθεση πια, γεμάτο πηγμένα αίματα, στεκόταν όρθιο μπροστά μας. Πάνω στο κεφάλι του, με κατακόκκινο ανοιχτό στόμα κι ένα μοναδικό μάτι που πετούσε φωτιές, καθόταν το απαίσιο ζώο, που η πανουργία του μ’ είχε κάνει φονιά. Κι η κατήγορη φωνή του μ’ έστελνε στο δήμιο.
     Είχα χτίσει το τέρας μες στον τοίχο …
————
Edgar Allan Poe  
«The Βlack Cat» (1840)
Ο σκοτεινός κόσμος του Έντγκαρ Άλαν Πόε ξεπροβάλλει μέσα από τις αράδες του «Μαύρος Γάτου», του εμβληματικό έργου του Πόε. Είναι το ‘παραλήρημα’ ενός ανθρώπου που -όπως ο ίδιος ο συγγραφέας- κυριαρχείται από το δαίμονα του ποτού και από μια ακατάληπτη επιθυμία της ψυχής να βλάψει η ίδια τον εαυτό της, να κάνει κακό για το κακό..
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικότερος γενετικός "χάρτης" για τις κυριότερες μεταλλάξεις που προκαλούν καρκίνο

$
0
0
Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικότερος γενετικός χάρτης για τις κυριότερες μεταλλάξεις που προκαλούν καρκίνοΩς "ορόσημο" και "υπερβολικά σημαντικό γεγονός¨χαρακτηρίζεται η ανακάλυψη του λεπτομερέστερου γενετικού "χάρτη" για τις μεταλλάξεις που προκαλούν καρκίνο
 
Δημοσιεύτηκε ο αναλυτικότερος γενετικός χάρτης για τις κυριότερες μεταλλάξεις που προκαλούν καρκίνο

Οι επιστήμονες πρώτη φορά έχουν πλέον στα χέρια τους έναν λεπτομερή γενετικό «χάρτη» των κυριότερων μεταλλάξεων που προκαλούν τις διάφορες μορφές καρκίνου, ρίχνοντας έτσι φως στους κυτταρικούς μηχανισμούς που «πυροδοτούν» τη νόσο με τα πολλά πρόσωπα. Τουλάχιστον 21 διαφορετικά είδη μεταλλάξεων, μόνες τους ή σε συνδυασμό μεταξύ τους, γεννούν τα 30 συχνότερα είδη καρκίνων σε διάφορα σημεία του σώματος.
   


Το γεγονός αυτό ενισχύει την πιο σύγχρονη αντίληψη πως ο καρκίνος δεν είναι μια ενιαία νόσος, αλλά ο κάθε διαφορετικός όγκος απαιτεί διαφορετικές και πιο εξατομικευμένες στρατηγικές πρόληψης και θεραπείας, πέρα από τις έως τώρα γενικού τύπου προσεγγίσεις, που αντιμετωπίζουν όλους τους καρκινοπαθείς ως ίδια περίπτωση, άσχετα με το ποιες ακριβώς μεταλλάξεις έχουν στο DNA τους.
   
Η δημοσίευση του αναλυτικότερου μέχρι σήμερα γενετικού «χάρτη» από μια μεγάλη διεθνή ερευνητική κοινοπραξία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Στράτον, διευθυντή του βρετανικού Ινστιτούτου γενετικής Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, χαιρετίστηκε ως «ορόσημο» και «υπερβολικά σημαντικό γεγονός» από τη διεθνή ιατρική κοινότητα, η οποία ευελπιστεί ότι θα ανοίξουν πλέον νέοι δρόμοι αντιμετώπισης της πολυδιάστατης νόσου.
   

Ένας όγκος αρχίζει όταν ένα κύτταρο γίνεται καρκινικό. Όλες σχεδόν οι μορφές του καρκίνου αποδίδονται σε μεταλλάξεις του DNA, τις οποίες ο οργανισμός δεν κατορθώνει να διορθώσει μόνος του, οδηγώντας τελικά σε έναν ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
   

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον τις αιτίες για περίπου τις μισές γενετικές μεταλλάξεις, οι οποίες οδηγούν σε κάποιο καρκίνο (π.χ. του δέρματος λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας ή των πνευμόνων λόγω των ουσιών του καπνού), αλλά οι αιτίες για τις υπόλοιπες μεταλλάξεις (12 στον αριθμό) συνεχίζουν ακόμα να περιβάλλονται με μυστήριο. Μπορεί να οφείλονται σε χημικές ουσίες στο περιβάλλον ή σε γενετικά σφάλματα που εμφανίζονται μόνα τους καθώς ο άνθρωπος γερνάει.
   

Οι Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν το γονιδίωμα 7.042 καρκινοπαθών από όλο τον κόσμο, εντοπίζοντας εκείνες τις μεταλλάξεις που αποτελούν την αιτία των συχνότερων μορφών καρκίνου. Για παράδειγμα, η υπεριώδης ακτινοβολία αλλάζει ένα γράμμα του γενετικού κώδικα από "C" σε "T", ενώ οι καρκινογόνες χημικές ουσίες του καπνού αλλάζουν το γράμμα "C" σε "A".
   

Η γενετική ανάλυση έδειξε πως οι περισσότεροι καρκίνοι προέρχονται από τουλάχιστον δύο μεταλλάξεις, ενώ μερικοί, όπως του ήπατος, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκοι, καθώς παρατηρούνται έξι διαφορετικές διαδικασίες μετάλλαξης (γι' αυτό είναι και πιο δύσκολη η θεραπεία τους). Μερικές μεταλλάξεις προκαλούν μόνο ένα είδος καρκίνου, ενώ άλλες περισσότερα, είναι δηλαδή κοινές σε διάφορες μορφές της νόσου.
   

Σε 25 από τα 30 πιο κοινά είδη καρκίνου, τουλάχιστον μια μετάλλαξη οφείλεται στη διαδικασία της γήρανσης. Μια άλλη συχνή αιτία των μεταλλάξεων είναι η λανθασμένη διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA από τον ίδιο τον οργανισμό. Εξάλλου, σύμφωνα με τους ερευνητές, μια παράπλευρη απώλεια του «πολέμου» του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου κατά των ιών που εισβάλλουν συνεχώς σε αυτόν, είναι η πρόκληση μεταλλάξεων, οι οποίες διασπείρονται στο γενετικό υλικό και μπορεί να οδηγήσουν στην μετατροπή ορισμένων κυττάρων σε καρκινικά.
   

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση:http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature12477.html

Πηγή: ΑΜΠΕ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

"Made in Bulgaria".... Μια χώρα πρότυπο που πρέπει να της μοιάσουμε

$
0
0


Δεν αντέχεται πλέον αυτή η ιστορία ή καλύτερα ηλιθιότητα με τη Βουλγαρία και τον παραλογισμό ότι δήθεν οι μισθοί θα πρέπει να μειωθούν...

Δηλαδή η Γερμανία η οποία για παράδειγμα συνορεύει με την Πολωνία και την Τσεχία, θα έπρεπε να έχει τους μισθούς αυτών των χωρών, με την ίδια λογική. 

Πάμε λοιπόν να δούμε το οικονομικό θαύμα τη Βουλγαρίας, αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό των τόσων χαμηλών μισθών, που κάποιοι μας συμβουλεύουν να υιοθετήσουμε στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται έβδομη χώρα μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, καθώς το 27,7% των πολιτών ζει στα όρια της φτώχειας, προτού καν εφαρμοστούν τα τελευταία νέα μέτρα της Τρόικα. Ποιες είναι οι πρώτες χώρες. Μα πολύ απλά η Ρουμανία (και σε αυτή αναφέρονται συχνά οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες) και η «χώρα πρότυπο» αυτή της Βουλγαρίας (41%). Για την ιστορία ακολουθούν η Λετονία (38%), η Λιθουανία (33%), η Ουγγαρία (30%), η Πολωνία (27,8%) και η Ελλάδα (27,7%). Πάμε να δούμε τα ποσοστά ανά κατηγορία. Στη χώρα μας, κοντά στο όριο της φτώχειας ζει το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Να σημειωθεί ότι τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ των «27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγράφονται στη Ρουμανία (48,7%) και στη χώρα πρότυπο τη Βουλγαρίας (44,6%!). Για την ιστορία οι επόμενες χώρες είναι η Λετονία (42%), η Ουγγαρία (38,7%), η Λιθουανία (34,3%), η Πολωνία (30,8%), η Ισπανία (29,8%), η Μ. Βρετανία (29,7%), η Ιταλία (28,9%) και η Ελλάδα και η Πορτογαλία (28,7%).

Συνεχίζουμε με τη χώρα θαύμα…. 

Το κατά κεφαλή εισόδημα είναι μόλις 7,200 δολάρια. Άλλος ένας θρίαμβος της βουλγαρικής οικονομίας. 

Στο κομμάτι του ΑΕΠ είναι αλήθεια ότι η χώρα από το 1999 ως το 2008 πέτυχε ένα καλό growth (στα έτσι και αλλιώς καλά χρόνια της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και της Ελλάδας), αλλά έχοντας ξεκινήσει από το απόλυτο μηδέν, ενώ σε καμία περίπτωση αυτή η αύξηση του ΑΕΠ δεν έχει αποτυπωθεί στο επίπεδο ζωής του μέσου βούλγαρου. 


Μεταβολή του ΑΕΠ… 




Country

1999

2000

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

Bulgaria

2.5

5

4.8

4.3

5.3

5.5

6.3

6.2

6

-5

0.2

Αναφορικά με το εμπορικό ισοζύγιο, τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια βελτίωση, με τις εξαγωγές το 2011 να ήταν 26,0δις δολάρια, ενώ οι εισαγωγές ήταν 29δις δολάρια. Έτσι και παρά τη βελτίωση, συνεχίζουμε να μιλάμε για ένα εμπορικό έλλειμμα της τάξης των 3δις δολαρίων. Άλλο ένα θαύμα της βουλγαρικής οικονομίας. 

Αναφορικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού, εδώ είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια καλή επίδοση, αν και αυτό οφείλεται σε άλλες παραμέτρους. Πάντως σε κάθε περίπτωση το ποσοστό της φτώχιας 41% τα λένε όλα. 

Επίσης, δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι το βουλγαρικό ΑΕΠ είναι μόλις 38δις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές λιγότερο από το ΑΕΠ της χώρας μας, ακόμη και μετά τη μεγάλη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια. 

Τέλος, να θυμίσουμε άλλο ένα θαύμα της Βουλγαρίας, στο οποίο είχαμε αναφερθεί προσφάτως και το οποίο κρίνουμε ως και το πλέον σοβαρό πρόβλημα μιας χώρας. Συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα το Βουλγαρικό Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο, η Βουλγαρία βρίσκεται πλέον σε δημογραφική κατάρρευση, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι τα μισά βουλγαρικά νοικοκυριά αποτελούνται από δύο ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά και ζουν μόνοι (αυτά τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας επίσημης απογραφής). 

Στα δέκα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των νοικοκυριών χωρίς παιδιά κάτω των 16 ετών, έχει αυξηθεί κατά 211,136, ενώ τα νοικοκυριά με παιδιά κάτω των 16 ετών, μειώθηκαν κατά 127.434! 

Κατά το 2011, το 75,5% των νοικοκυριών δεν έχουν παιδιά. Μεταξύ των δύο τελευταίων απογραφών, ο αριθμός των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 83.702 και ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 564.331 άτομα. Μάλιστα, ο αυξανόμενος αριθμός των νοικοκυριών με τη σημαντική μείωση του πληθυσμού, συνεχίζει τη διαδικασία κατακερματισμού των νοικοκυριών, η οποία οδηγεί σε αύξηση μονοπρόσωπων νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα απογραφικά στοιχεία της χώρας, υπάρχουν 3.006.376νοικοκυριά, από αυτά τα τρία τέταρτα ήτοι 73,3% του πληθυσμού κατοικεί σε πόλεις. Μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικολόγους αυτή η τάση αναμένεται να οδηγήσει στην κατάρρευση της Βουλγαρίας τις επόμενες δεκαετίες (κάτι το οποίο ισχυρίζονται ότι είναι μη αναστρέψιμο αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής), ενώ σε οικονομικούς όρους θεωρείται ότι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα σε θέματα όπως το συνταξιοδοτικό, όπου απλά θα καταρρεύσουν τα όποια ταμεία υπάρχουν. 

Αμέσως λοιπόν να εφαρμόσουμε το βουλγαρικό μοντέλο!!!!!!! Να σωθεί η χώρα….


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Οι έμποροι της ΦΡΙΚΗΣ…

$
0
0
Του Θύμιου Παπανικολάου
Μια κυβέρνηση που αποτελεί τον κυνικό εντολοδόχο του 4ου Ράιχ και τον εμπορομεσίτη της τοκογλυφικής ληστείας, μοιραία κατασκευάζει νέα και ποικίλα ψεύδη και μύθους και τα εμπορεύεται και αυτά.
Ένα τέτοιο ψεύδος και νέος μύθος είναι το “πρωτογενές πλεόνασμα”.
Είναι φρενοβλάβεια αυθάδειας του ψεύδους και του κυνισμού το να μιλάει μια κυβέρνηση για «πρωτογενές πλεόνασμα»:

α). Όταν έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά την ελληνική κοινωνία και την έχει ρίξει στα τάρταρα της χρεοκοπίας, σε μια ΦΡΙΚΗ δίχως ΤΕΛΟΣ…
β). Όταν έχει ρίξει στον καιάδα της εξαθλίωσης και της πείνας τον ελληνικό λαό, όταν βάζει λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, όταν σπέρνει καθημερινά στρατιές ανέργων, όταν πολλαπλασιάζει τα χαράτσια, όταν βγάζει σε πλειστηριασμούς τα σπίτια και πολλά άλλα, ΟΛΑ για την τροφή του αδηφάγου κτήνους της κερδοσκοπικής απληστίας των μαφιόζων του χρήματος…
γ). Όταν προωθεί και τα τελευταία συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της: Την ΟΛΙΚΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΦΡΙΚΗ…
δ). ΟΤΑΝ, τέλος, αποτελεί το εκτελεστικό, δωσίλογο όργανο της χρηματιστηριακής κακουργίας, κατοχικό όργανο του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
ΟΤΑΝ είσαι το ανδρείκελο των μαφιόζων του χρήματος ΚΑΝΕΝΑ «πρωτογενές πλεόνασμα» δεν μπορεί να ΥΠΑΡΞΕΙ, διότι τα πάντα καταβροχθίζουν τα αφεντικά σου, ιδιαίτερα σε εποχές μεγάλων κρίσεων (κρίσεων κατάρρευσης του καπιταλισμού), όπως η σημερινή…
Όταν συνεπώς η κυβέρνηση πλασάρει, σαν δόλωμα ελπίδας, το «πρωτογενές πλεόνασμα», αυτό φαντάζει σαν μακάβρια κοροϊδία.
Δεν αποτελεί κανένα «εμπόριο ελπίδας», αλλά μια κακόγουστη παράσταση «εμπορίου ελπίδας» για τα ΜΜΕ, που ΟΧΙ μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά γίνεται αποκρουστικά απωθητική…
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνήθως, έμεινε στο σχολιασμό: Σαν σχολιαστής δεν είναι και τόσο κακός (αν και πολύ επίπεδος και δημοσιογραφικός), αλλά σαν κόμμα και μάλιστα αυτό-ονομαζόμενο «αριστερό» είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ…
Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8860.html
Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς σχολιάζει, εμπορευόμενος και ο ίδιος της ΦΡΙΚΗ.
Στο εμπόριο ελπίδας ειδικεύεται και αυτός, κερδοσκοπώντας, σαν κυνικός εκλογικός τοκογλύφος, πάνω στις συμφορές και τις δυστυχίες του ελληνικού λαού που συσσωρεύει πολλαπλασιαστικά η κατοχική κυβέρνηση.
Αφήνει τον ελληνικό λαό να καταστραφεί και να «εκτελεστεί» από τη δωσίλογη κυβέρνηση του 4ου Ράιχ, ατενίζει σαν παρατηρητής και σχολιαστής τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας ΚΑΙ εμπορεύεται εκλογικά τα ερείπια, το ξεχαρβάλωμα, τη δυστυχία, την εξαθλίωση και την «εκτέλεση» του ελληνικού λαού…
Εμπορεύεται και αυτός εκλογικά τη ΦΡΙΚΗ. Εμπόριο ψεύδους και ελπίδας πουλάει:
«Ο αδιάκοπος αγώνας του λαού και η συγκρότηση ενός πλειοψηφικού κοινωνικού μετώπου μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική και την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση της αριστεράς. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό και τη χώρα”.»
Μιλάει για «αδιάκοπο αγώνα του λαού», αλλά ο ίδιος δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να οργανωθεί η λαϊκή ΟΡΓΗ, να αναπτυχτεί «ο αγώνας του λαού», να πυροδοτηθούν τα εκρηκτικά αποθέματα της ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ λαϊκής κίνησης.
Το αντίθετο: Όταν ξεσπάνε εκρηκτικές καταστάσεις ικανές να πυροδοτήσουν τα συσσωρευμένα αποθέματα των λαϊκών εκρηκτικών υλών, ΤΟΤΕ ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την ουρά στα σκέλια και καταναλώνει εκλογικά σχόλια: Ένας δημοσιογραφικός σχολιαστής είναι, ρηχότατος και άνευρος, όπως η καθεστωτική δημοσιογραφία…
Το χειρότερο βεβαίως είναι άλλο: ΟΤΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ αυτή την κυβέρνηση (την κατοχική) και συμμετέχει ΕΝΕΡΓΑ στο άθλιο παιχνίδι του εκλογικού κρετινισμού και του κοινοβουλευτικού ΨΕΥΔΟΥΣ: Στις θεατρικές παραστάσεις του διακοσμητικού ντεκόρ της ΑΠΑΤΗΣ, την κατοχική Βουλή…
ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, όπως η κυβέρνηση των ανδρεικέλων και ΟΛΑ τα κόμματα, εμπόριο ελπίδας πουλάνε, κερδοσκοπώντας πάνω στην αποτέφρωση και τις στάχτες της ελληνικής κοινωνίας, πάνω στο πόνο, τις αγωνίες, τη δυστυχία και απελπισία των «εκτελεσθέντων» Ελλήνων…
ΟΤΑΝ θα έχουμε μπει στον τάφο θα έλθει ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των εκλογών, για να μας …αναστήσει: Τι «αριστερή» φρενοβλάβεια ΑΠΑΤΗΣ και «εμπορίου ελπίδας»…
Μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζει με ζήλο την κατοχική «νομιμότητα» και τη Βουλή του 4ου Ράιχ και θα τα …σχολιάζει, πάντα με «αριστερή» ματιά!!!
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ από δύναμη ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΡΗΞΕΩΝ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, έχει μεταλλαχτεί σε «αριστερά» σχολιασμού και σε «γλάστρα» της κατοχικής Βουλής: Σε δεκανίκι του καθεστώτος, σε γρανάζι του πλανητικού φασισμού…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πότε πρέπει να αφαιρέσετε μια ελιά απ' το δέρμα σας;

$
0
0

Πότε πρέπει να αφαιρέσετε μια ελιά απ' το δέρμα σας;

Την άμεση αφαίρεση των σπίλων (ελιές) που αλλάζουν χρώμα, σχήμα, μέγεθος ή...



 αιμορραγούν συστήνουν οι πλαστικοί χειρουργοί.
Κι αυτό γιατί μια τέτοια ενδέχεται, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, να εξελιχθεί σε μελάνωμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του ανθρώπου.

«Η οποιαδήποτε αλλαγή στη μορφή ενός σπίλου θα πρέπει άμεσα να μας οδηγήσει στον γιατρό μας, είτε αυτός είναι πλαστικός χειρουργός, είτε είναι δερματολόγος, γιατί η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση σώζει ζωές», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.



«Μετά την ιατρική διάγνωση θα πρέπει να αφαιρούνται άμεσα οι σπίλοι εκείνοι που εμφανίζουν ύποπτες αλλαγές (σχήμα, μέγεθος, χρώμα, μόνιμο κνησμό, αιμορραγία), ενώ οι υπόλοιπες μπορούν να παρακολουθούνται», συμπληρώνει ο κ.Νταμάγκας.

Το μελάνωμα είναι ένας κακοήθης όγκος του δέρματος που προέρχεται από τα μελανινοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική του δέρματος (μελανίνη). Σε αντίθεση με τα καρκινώματα του δέρματος, που προέρχονται από τα κερατινοκύτταρα και έχουν βραδεία τάση ανάπτυξης και καλή πρόγνωση το μελάνωμα έχει επιθετική βιολογική συμπεριφορά, που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή του ανθρώπου, αν δεν διαγνωσθεί έγκαιρα. Μάλιστα την τελευταία πενταετία, παγκοσμίως, έχουμε αύξηση κατά 30%.

Το μελάνωμα είναι πολύ σοβαρή νόσος γιατί δίνει εύκολα μεταστάσεις σε άλλα όργανα του σώματος, μέσω του λεμφικού συστήματος.

Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε:

60.000 νέες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο και 40.000 θανάτους
Η συχνότητα εμφάνισης είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες
Είναι πιο συχνή στις νεαρές και μέσες ηλικίες
Συχνότερη εμφάνιση είναι τα άκρα για τις γυναίκες και στον κορμό για τους άνδρες
Είναι 10πλασια η εμφάνιση στη λευκή φυλή σε σχέση με τη μαύρη
Περίπου το 30% των μελανωμάτων αναπτύσσεται σε προϋπάρχοντες σπίλους, ενώ το υπόλοιπο 70% εξαρχής στο δέρμα (de novo).
Στην Ελλάδα έχουμε 400 τουλάχιστον νέα κρούσματα μελανώματος κάθε χρόνο.

Συμφωνά με τους επιστήμονες οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του μελανώματος είναι:

Ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τεχνητές πηγές υπεριώδους UV ακτινοβολίας (ένα ηλιακό έγκαυμα κατά την παιδική ηλικία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης μελανώματος)
Γενετική προδιάθεση και κληρονομική επιβάρυνση
Καλοήθεις μελανοκυτταρικοί σπίλοι(αριθμός › 50)
Άνθρωποι με «δυσπλαστικούς» σπίλους, οι οποίοι διαφέρουν από τους κοινούς σπίλους στο ότι έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και σχετικά ανώμαλο σχήμα και χρώμα.
Χρωστικά χαρακτηριστικά (ανοιχτό χρώμα μαλλιών και ματιών, φακίδες, δέρμα που δεν μαυρίζει)
Ανθρωπομετρικά στοιχεία (πιο αυξημένη συχνότητα σε μεγαλύτερο ύψος και βάρος)
Ανοσοκαταστολή (μεταμόσχευση νεφρού, λέμφωμα)
Οι πλαστικοί χειρουργοί τονίζουν πως η καλύτερη θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση, ωστόσο όταν διαπιστωθεί το πρόβλημα η θεραπευτική αντιμετώπιση του μελανώματος είναι κυρίως χειρουργική.

«Συνήθως η χειρουργική προσέγγιση γίνεται σε δύο φάσεις. Πρώτα αφαιρείται η βλάβη, γίνεται ιστολογική εξέταση και, αφού επιβεβαιωθεί, γίνεται ευρύτερη εκτομή για καλύτερο καθαρισμό της περιοχής. Επειδή συνήθως το έλλειμμα που προκύπτει είναι μεγάλο, καλό είναι η αποκατάσταση να γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, προκειμένου να επιτευχθεί παράλληλα με τη θεραπεία, το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα», τονίζει ο κ.Νταμάγκας.

Αν η ιστολογική εξέταση δείξει αυξημένη διείσδυση μελανώματος στο δέρμα (αυξημένο «πάχος»), τότε γίνεται βιοψία του λεμφαδένα «φρουρού» προκειμένου να εξετάσουμε αν έχουν προσβληθεί οι γειτονικοί λεμφαδένες.

Σε περίπτωση που υπάρχει προσβολή λεμφαδένων, γίνεται ολική αφαίρεση (λεμφαδενικός καθαρισμός) και ο ασθενής τίθεται σε προφυλακτική θεραπεία με ανοσολογικούς παράγοντες (ιντερφερόνη).

Για την αποτελεσματική πρόληψη του μελανώματος οι επιστήμονες προτείνουν:

Μείωση προσωπικής έκθεσης στον ήλιο: κάλυψη (ομπρέλα), κατάλληλη ένδυση (ανοιχτού χρώματος, καπέλο, γυαλιά ), σωστή χρήση αντιηλιακού
Σωστή κι έγκυρη ενημέρωση για μείωση προσωπικής έκθεσης στον ήλιο, κατά την καθημερινότητά μας, στη δουλειά, στο σχολείο, στη διασκέδαση
Λογική έκθεση σε συσκευές τεχνητού μαυρίσματος, ενώ δεν συνιστάται η έκθεση σε άτομα κάτω των 18 ετών
Αυτοεξέταση
Προληπτικός έλεγχος από πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο, ειδικά για τα άτομα με πολλούς σπίλους ή οικογενειακό ιστορικό.

ΠΗΓΗ


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Στάση σώματος ή μήπως ζωής ;

$
0
0
Ίσως να σας φαίνεται παράλογο ή απίθανο η στάση του σώματος σας να εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη στάση της ζωής σας, όμως πιστέψτε το: Ισχύει 100%!

Αν θέλετε να μάθετε πολλά για τους ανθρώπους γύρω σας, υποστηρίζει η ολιστική γιατρός παθολόγος, ομοιοπαθητικός και βελονίστρια, κυρία Έφη Παπακωνσταντίνου,παρατηρήστε τον τρόπο που στέκονται ή περπατάνε, πώς στήνουν ή καμπουριάζουν τη πλάτη τους, πως προτάσσουν ή αντίθετα κρύβουν το στήθος τους, αν οι ώμοι τους ώμοι τους είναι σφιγμένοι ή χαλαροί. 

Μ άλλα λόγια η γλώσσα του σώματος είναι εύγλωττη και ξεκάθαρη :
· Ελιτισμός και υπερηφάνεια : Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίση της σπονδυλικής στήλης προς τα πίσω τόσο μεγαλύτερη είναι η τάση του ανθρώπου προς τον ελιτισμό και την υπερηφάνεια, τόσο πιο απόμακρος είναι από τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο πιο εύκολα κατακρίνει τους άλλους.

· Ισχυρογνωμοσύνη : Αντίθετα αν η κλίση της σπονδυλικής στήλης είναι προς τα εμπρός-η πλάτη καμπουριάζει ελαφρώς και το σώμα γέρνει μπροστά- ο άνθρωπος έχει την τάση να επιμένει στις απόψεις του, ή την τάση να βιάζεται σε ότι κάνει, είτε τρώει, είτε παίρνει αποφάσεις.

· Επιθετικότητα : Τα άτομα που έχουν σφιγμένους και ελαφρώς ανασηκωμένους ώμους και γέρνουν ελαφρώς μπροστά, είναι συνήθως άτομα επιθετικά, με το ζωνάρι τους λυμένο για καυγά. Βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή-εξ ου και οι σφιγμένοι ώμοι.

· Υπερβολικός συναισθηματισμός : Όταν η πλάτη στέκεται ίσια αλλά οι ώμοι είναι σφιγμένοι και το στήθος προβάλλει μπροστά τότε το κέντρο βάρους του σώματος είναι ψηλά,. Σ αυτή τη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με άτομα πειθαρχημένα μεν, που συγκινούνται όμως εύκολα και γενικά είναι αδύναμα να πάρουν αποφάσεις ή να δώσουν μάχη για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

· Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα : Όταν η πλάτη είναι ίσια, οι ώμοι χαλαροί, το κεφάλι μοιάζει να στηρίζεται αναπαυτικά πάνω στου ώμους, τότε το κέντρο βάρους του σώματος είναι πιο χαμηλά, κι έχουμε να κάνουμε με ισορροπημένο, πειθαρχημένο και αισιόδοξο άτομο.
Η λάθος στάση της πλάτης, όπως είναι εύκολα κατανοητό επηρεάζει αρνητικά τις μυϊκές ομάδες που σχετίζονται με αυτήν. Διορθώνοντας τη στάση της πλάτης με την άσκηση, ουσιαστικά βελτιώνουμε τις μυικές αυτές ομάδες, δηλαδή της ενδυναμώνουμε και τις κάνουμε πιο εύκαμπτες, γεγονός που με τη σειρά του μας αποφορτίζει από την ένταση, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, σωματική και ψυχική.



Ελισάβετ Κοκκίνου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Τελικά είμαστε κοινωνία κανίβαλων

$
0
0
Του Άγη Βερούτη
Με 65% ανεργία στους νέους ως 25 ετών, τους ζητούμε όταν βρουν δουλειά να πληρώνονται €511 ώστε να παίρνουν από την εργασία τους σύνταξη τριπλάσια, άνθρωποι που βάραγαν σφραγίδες ως τα 40 τους που βγήκαν στη σύνταξη.

Τους υποβάλλουμε σε έμμεση  φορολόγηση εξόντωσης, ενώ οι φόροι δεν έχουν καμία ανταπόδοση.

Τους αντιμετωπίζουμε ατιμωτικά, κοροϊδεύοντας το γεγονός ότι πηγαίνουν σε καφετέριες με το χαρτζιλίκι από την οικογένεια, αντί να μείνουν κλεισμένοι σε 4 τοίχους να μαραζώσουν στα νιάτα τους, και γιατί μένουν στο πατρικό τους.
Ταυτόχρονα, όμως, κυνηγάμε να κλείσουμε και την τελευταία μικρομεσαία επιχείρηση που θα μπορούσαν να βρουν δουλειά.


Τους ζητάμε να είναι κόσμιοι και νομοταγείς, όταν οι ίδιοι οι νόμοι μας τους στερούν την αξιοπρέπεια, και παραβαίνουν τις ατομικές ελευθερίες του ανθρώπου, θεσμοθετούν την ατιμωρησία των διεφθαρμένων, και τιμωρούν την ανέχεια και τη νομοταγή συμπεριφορά, ενώ ευνοούν τη λαμογιά και τους απατεώνες.

Όσοι νέοι αντιλαμβάνονται την αρρωστημένη μηχανή μας, και φεύγουν μετανάστες, τους κατηγορούμε πως εκμεταλλεύτηκαν τη δωρεάν παιδεία που τους παρείχε η κοινωνία χωρίς να ανταποδώσουν την παροχή.

Όσοι μένουν και μαστίζονται από την ανεργία τους κατηγορούμε για τεμπέληδες που δεν πάνε να ανοίξουν πάγκο σε μια λαϊκή. Λες και μπορούν, ή δεν τους εμποδίζουμε.

Ξοδεύουμε σε μισθούς οδηγών λεωφορείων και τρένων, περισσότερα κατά κεφαλή απ΄ όσο στους πιλότους πολεμικών αεροσκαφών.

Πληρώνουμε με τους φόρους της κοινωνίας το 70% του κόστους των ΜΜΜ, και χρεώνουμε πλέον το διπλάσιο εισιτήριο από 4 χρόνια πριν.

Κυνηγάμε τα άνεργα παιδιά που δεν πλήρωσαν, με τελώνες, με την αρχαία έννοια: ανθρώπους που μοιράζονται το μισό των προστίμων με το "δημόσιο" σαν αμοιβή για τον κανιβαλισμό των αδύναμων και των ανώριμων.

Για να συντηρούνται οι τελώνες, δεν βάζουμε ένα σύστημα με μπάρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μη μπορούν οι μη έχοντες να μπούνε χωρίς εισιτήριο.

Προτιμούμε τη βρωμιά της μοιρασιάς του πρόστιμου με τους τελώνες, που το έχουν δει όργανα της τάξης και θέλουν να κάνουν και προσωποκράτηση στους "παραβάτες" για το πταίσμα της μη πληρωμής μισού ευρώ τα βλαχαδερά, λες και είναι αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες ή τελωνειακοί με αληθινή κρατική εξουσία. Αντιποίηση αρχής το λένε αυτό στο χωριό μου. Ατιμώρητη αντιποίηση αρχής.

Ανεχόμαστε να βγάζει αθωωτική επίσημη ανακοίνωση, μονόπλευρη και ατεκμηρίωτη, ο ΟΑΣΑ, που σκοπό έχει να προκαταβάλει την εν εξελίξει έρευνα της δικαιοσύνης, και κανείς δεν βγαίνει να κατακεραυνώσει τους καρεκλοκένταυρους για παρακώληση της Δικαιοσύνης, και να απολύσει σύσσωμο το ΔΣ του οργανισμού, για ασέβεια προς τους θεσμούς και τους νεκρούς.

Συντηρούμε μια βλαχομπαρόκ κρατική μηχανή με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για Ίδρυμα για την Έρευνα του Αρχαίου Υφάσματος (http://www.artext.gr/index_gr.html), με Οργανισμούς Αποξήρανσης της Κωπαΐδας, Διοργάνωσης του 2004, Συντονισμού Ανοίγματος του Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά αξιώνουμε από ανήλικους και ανέργους εισιτήριο για να κινηθούν λίγα τετράγωνα με τα δημόσια μέσα που πληρώνουμε όλοι με τους φόρους μας.

Αυτές και χιλιάδες άλλες μικροασχημίες διαπράττουμε ως κοινωνία απέναντι στα παιδιά μας, τους νέους μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον τους. Δίνοντάς τους το παράδειγμα.

Έχουμε εξελιχθεί σε μια κανιβαλιστική, γεροντολατρική κοινωνία, όπου ακόμη και οι μεσήλικες διεκδικούν τα προνόμια του προσόδου και τις συντάξεις του γήρατος εις βάρος των νέων.

Σε λίγα χρόνια, που αναπόφευκτα οι νεώτεροι, τα παιδιά μας, θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες μας, ας μη παραπονεθούμε που θα μας ανταποδώσουν την περιποίηση.

Το καλύτερο μήνυμα...

$
0
0
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Το καλύτερο μήνυμα...    
Η γυναίκα μου, μου πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα...
'Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς' μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.
'Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.'
'Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ' της είπα έντονα.
'Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.'

Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.'
Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.
'Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;' με ρώτησε.
Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
'Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί' της απάντησα. 'Οι δυο μας μόνοι... Τί λες;'
Σκέφθηκε λιγάκι και απάντησε: 'Θα το ήθελα πολύ.'
Εκείνη την Παρασκευή, καθώς οδηγούσα μετά το γραφείο για να πάω να την πάρω, αισθανόμουν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού... Και πώς τα φέρνει η ζωή, όταν έφθασα στο σπίτι της, παρατήρησα πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη!
Με περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της, είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το πρόσωπό της χαμογελούσε, ακτινοβολούσε φως, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου.
'Είπα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκαν' μου είπε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό μου. 'Δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδινή έξοδό μας.'
Πήγαμε σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα μου με έπιασε από το μπράτσο σαν να ήταν ΄Η Πρώτη Κυρία της χώρας.΄
Μόλις καθίσαμε, έπρεπε εγώ να της διαβάσω τον κατάλογο με τα φαγητά. Το μόνο που ΄έπιαναν΄ τα μάτια της ήταν κάτι μεγάλες φιγούρες.
Μόλις έφθασα στη μέση του καταλόγου, σήκωσα το πρόσωπό μου. Η μαμά μου καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και με χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο πέρασε από τα χείλη της.
'Εγώ ήμουν αυτή που σου διάβαζε τον κατάλογο, όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι;'
'Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρη' απάντησα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση, τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας μας κάθε μέρα.
Μιλούσαμε για ώρες, που τελικά χάσαμε την ταινία στον κινηματογράφο.
'Θα βγω μαζί σου την επόμενη φορά, αν μου επιτρέψεις να κάνω εγώ την πρόταση' μου είπε η μητέρα μου καθώς την επέστρεφα στο σπίτι. Την φίλησα, την αγκάλιασα.
'Πώς πήγε το ραντεβού;' θέλησε να μάθει η γυναίκα μου μόλις μπήκα στο σπίτι εκείνο το βράδυ.
'Πολύ όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περισσότερο κι απ΄ό,τι περίμενα.' της απάντησα.
Μερικές μέρες αργότερα η μητέρα μου ΄έφυγε΄ από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.
Λίγο καιρό μετά, έλαβα έναν φάκελο από το εστιατόριο όπου είχαμε δειπνήσει η μητέρα μου κι εγώ. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
'Το δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς τί σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα. Σε αγαπώ!'
Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα του να είχα πει εγκαίρως 'ΣΕ ΑΓΑΠΩ'.
Συνειδητοποίησα ακόμη τη σπουδαιότητα του να δίνουμε στους αγαπημένους μας το χρόνο που τους αξίζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια σου. Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.
Εάν ζει η μητέρα σου
.......... Απόλαυσε τη στιγμή.
Εάν δεν ζει
.......................... Να τη θυμάσαι.
Εάν έχεις μητέρα
................ Προώθησε αυτό κείμενο.
Αμέσως θα κάνεις κάποιον να αισθανθεί κάτι για κάποια που ξέχασε, για αυτό το υπέροχο ον που αποκαλείται... ΜΗΤΕΡΑ!
Και να θυμάσαι πάντοτε:
Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Πώς να ξεφορτωθείτε 500 θερμίδες την εβδομάδα

$
0
0
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Πώς να ξεφορτωθείτε 500 θερμίδες την εβδομάδα    
Μάθετε μερικά διαφορετικά είδη εκγύμνασης που αφορούν στο περπάτημα.
Την επόμενη φορά που θα πάτε για περπάτημα, γιατί να μην έχετε τη δυνατότητα να χάσετε επιπλέον θερμίδες, να κάψετε κι άλλο λίπος και να διασκεδάσετε κιόλας; Είναι εύκολο να γίνουν όλα αυτά, αρκεί να αναμείξετε ορισμένα διαφορετικά είδη εκγύμνασης που αφορούν στο περπάτημα. Το κάθε ένα, σχεδιασμένο από τον Mark Fenton, συγγραφέα του βιβλίου The Complete Guide to Walking: Stepping Your Way to Health, Weight Loss, and Fitness, επιταχύνει την καύση του λίπους προσθέτοντας κάτι κάθε φορά.

Προσθέστε ένα μπαστούνι
Αν περπατάτε κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, μπορείτε να επιταχύνετε την καύση θερμίδων από 20 μέχρι και 46%, ανάλογα με το έδαφος και το πόσο έντονη ώθηση δίνετε στο βήμα σας με το μπαστούνι. Επιπλέον, η «χρήση των μπαστουνιών κάνει την εκγύμναση πιο εύκολη, ενισχύει τη δύναμη που έχετε στο πάνω μέρος του κορμού σας και απαλλάσσει αρκετά τα γόνατα από την επιβάρυνση που συνήθως δέχονται», αναφέρει ο Fenton.
Το πρόγραμμα με το μπαστούνι
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά
Επιπλέον θερμίδες που καίγονται: 90
1. Περπατήστε με πιο χαλαρό ρυθμό για οκτώ λεπτά, εναλλάσσοντας το βήμα σας με το μπαστούνι για να προθερμανθείτε.
2. Σταδιακά αυξήστε το ρυθμό σας και αρχίστε να περπατάτε πιο γοργά κουνώντας πιο αποφασιστικά το μπαστούνι για 12 λεπτά.
3. Κάντε εναλλαγές ανά δυο λεπτά μεταξύ του πιο γοργού βαδίσματος και του πιο αργού για συνολικά 14 λεπτά.
4. Κάντε εναλλαγή για ένα λεπτό αναπηδώντας από το ένα μεγάλο βήμα στο επόμενο και χρησιμοποιήστε το μπαστούνι άλλοτε πιο έντονα κι άλλο πιο ήρεμα για συνολικά έξι λεπτά.
5. Περπατήστε με το μπαστούνι σε χαλαρό ρυθμό για πέντε λεπτά για αποθεραπεία.
Προσθέστε ανηφορική κλίση
Αρχίστε να περπατάτε σε έδαφος με κλίση, κι όχι μόνο σε επίπεδο, καθώς έτσι θα χάνετε από 20 έως 70% περισσότερες θερμίδες, ανάλογα με το πόσο ανηφορικό είναι το έδαφος και το πόσο γρήγορα περπατάτε. «Η γυμναστική κόντρα στο νόμο της βαρύτητας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να δυναμώσετε και να ενισχύσετε τα πόδια και τα οπίσθια σας», λέει ο Fenton. Όταν περπατάτε σε επικλινές έδαφος, κάντε μικρότερης έκτασης βήματα, αλλά διατηρήστε τον ίδιο ρυθμό που έχετε και σε επίπεδο έδαφος. Γείρετε μπροστά από το ύψος των αστραγάλων σας (όχι τη μέση σας) και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να δώσετε ώθηση να προχωρήσετε, αλλά μην ανεβοκατεβάζετε τα χέρια σας πάνω από το επίπεδο του στέρνου.
Το πρόγραμμα στην ανηφόρα
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Επιπλέον θερμίδες που καίγονται: 90
1. Περπατήστε για πέντε λεπτά σε επίπεδο έδαφος.
2. Περπατήστε για 15 λεπτά με μέτριας έντασης βήμα σε ανηφορικό έδαφος που σας αναγκάζει συνεχώς να ανεβαίνετε ψηλότερα ή ανεβείτε σε λιγότερο επικλινές επίπεδο για δυο με τρία λεπτά, αυξάνοντας σταδιακά το ρυθμό.
3. Ανεβείτε σε πολύ ανηφορικό κι απότομο επίπεδο με γοργό ρυθμό για έξι λεπτά και με πιο αργό ρυθμό για άλλα τέσσερα λεπτά.
4. Χαλαρώστε το βήμα σας και περπατήστε σε επίπεδο έδαφος για 5 λεπτά για αποθεραπεία.
Προσθέστε ταχύτητα
Εναλλάσσοντας την υψηλή ταχύτητα με τη χαμηλότερη έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε περισσότερη ώρα με έντονο ρυθμό χωρίς να ξεθεωθείτε. Τα διαλείμματα είναι το κλειδί για την ενίσχυση της καρδιάς και των πνευμόνων και φυσικά για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της απώλειας βάρους. «Μην υποτιμάτε τα οφέλη της ενδυνάμωσης του σώματος», λέει ο Fenton. Το κλειδί για να προστεθεί ταχύτητα στην άσκηση είναι να κάνετε πιο γρήγορα βήματα, όχι πιο σύντομα.
Το πρόγραμμα με ταχύτητα
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Επιπλέον θερμίδες που καίγονται: 80
1. Περπατήστε με χαμηλό ρυθμό για πέντε λεπτά για προθέρμανση.
2. Σταδιακά αυξήστε το βήμα σας, βρίσκοντας έναν ρυθμό τον οποίο να μπορείτε να διατηρήσετε για δέκα λεπτά.
3. Χαμηλώστε πάλι την ένταση του βήματός σας για πέντε λεπτά.
4. Περπατήστε όσο πιο γρήγορα γίνεται για ένα λεπτό χωρίς να τρέχετε.
5. Κάντε εναλλαγές μεταξύ γρήγορου και πιο αργού βαδίσματος ανά λεπτό για συνολικά 10 λεπτά.
6. Περπατήστε ήρεμα για τέσσερα λεπτά για αποθεραπεία.
Προσθέστε παρέα
Αν θέλετε να διασκεδάσετε τη βαρεμάρα σας, ζητήστε από ένα φίλο να σας συντροφεύσει στο περπάτημά σας κι έτσι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να παρατήσετε τη γυμναστική ή να τη μειώσετε. «Επιπλέον, αν, όταν είστε μόνοι σας περπατάτε κατά μέσο όρο για 30 λεπτά κι όταν είστε με παρέα περπατάτε μέχρι και μια ώρα, αμέσως καίτε τις διπλάσιες θερμίδες», λέει ο Fenton. Ένα ακόμα όφελος είναι ότι μπορεί λόγω της παρέας να αρχίσετε να περπατάτε πιο γρήγορα ασυναίσθητα. Αν είστε με φίλους, επιλέξτε έναν γοργό ρυθμό που σας επιτρέπει να διατηρήσετε μια κουβέντα ώστε να μην λαχανιάζετε. Αν είστε αρχάριοι, μην αποθαρρύνεστε αν ο ρυθμός σας είναι πιο αργός αρχικά, καθώς μια νέα έρευνα έδειξε ότι αν είστε παχύσαρκοι και κάνετε καθιστική ζωή, ο αργός ρυθμός είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε τη γυμναστική χάνοντας περισσότερο λίπος και βελτιώνοντας τα επίπεδα ινσουλίνης του αίματος.
Το πρόγραμμα με φίλους
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά
Επιπλέον θερμίδες που καίγονται: 130
1. Περπατήστε παρέα με φίλους για δέκα λεπτά σε χαλαρό ρυθμό για προθέρμανση.
2. Για τα επόμενα 40 λεπτά, κάντε εναλλαγές μεταξύ του πιο γρήγορου και του πιο αργού βαδίσματος.
3. Περπατήστε πιο χαλαρά για δέκα λεπτά για αποθεραπεία.
Προσθέστε καθίσματα στο βάδισμα
Το βάδισμα με καθίσματα ενδυναμώνει τα πόδια και τα οπίσθια, δίνει τεράστια ώθηση στο μεταβολισμό και βελτιώνει την ισορροπία και τη δύναμη του κορμού. «Επειδή τα καθίσματα αυτά σας κάνουν πιο δυνατούς, βάζετε τα θεμέλια για πιο έντονα και πιο μεγάλα σε διάρκεια προγράμματα γυμναστικής», λέει ο Fenton. «Αυτό είναι το κλειδί για να συνεχίσετε να καίτε όλο και περισσότερες θερμίδες με το περπάτημα».
Το πρόγραμμα με τα καθίσματα
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Επιπλέον θερμίδες που καίγονται: 100
1. Περπατήστε με χαλαρό ρυθμό για οκτώ λεπτά για προθέρμανση.
2. Περπατήστε γρήγορα για ένα λεπτό και κάντε βάδισμα με καθίσματα προς τα εμπρός για το επόμενο μισό λεπτό. Κρατήστε αυτό το ρυθμό για συνολικά οκτώ λεπτά.
3. Περπατήστε με πιο ήρεμο ρυθμό για πέντε λεπτά.
4. Περπατήστε γρήγορα για ένα λεπτό και κάντε βάδισμα με καθίσματα προς το πλάι για το επόμενο μισό λεπτό. Κρατήστε αυτό το ρυθμό για συνολικά οκτώ λεπτά.
5. Περπατήστε με πιο ήρεμο ρυθμό για πέντε λεπτά.
6. Περπατήστε γρήγορα για μισό λεπτό και κάντε βάδισμα με καθίσματα προς τα εμπρός για το επόμενο μισό λεπτό. Κρατήστε αυτό το ρυθμό για συνολικά τέσσερα λεπτά.
7. Περπατήστε χαλαρά για δυο λεπτά για αποθεραπεία.
Βασικοί κανόνες για τα καθίσματα
1. Τοποθετήστε τα χέρια στους γοφούς σας για ισορροπία και σφίξτε τους κοιλιακούς σας.
2. Κάντε ένα μεγάλο βήμα με το δεξί σας πόδι προσέχοντας ώστε το δεξί γόνατο να μην εκτείνεται πέρα από τα δάκτυλα των ποδιών.
3. Πιέστε δυνατά κατά την έκταση των ποδιών και πατήστε το αριστερό σας πόδι για το επόμενο μεγάλο βήμα.
4. Συνεχίστε στον ίδιο ρυθμό εναλλάσσοντας τα πόδια.
5. Ταυτόχρονα με τα πόδια, συγχρονίστε και τα χέρια κατά το κάθισμα.


ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!

$
0
0

του Δημήτρη Καζάκη

Δημήτρης Καζάκης
Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί.
Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.
 
Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
 
Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.
 
Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας.
 
Γιατί νομίζεις οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ελεγκτή και τον οδηγό ως συνεργό σε ανθρωποκτονία, όπως όφειλαν; Για σκέψου το λίγο. Οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν το πτώμα του νέου και μαθαίνουν για την συμπλοκή που προηγήθηκε με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Κι αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου, τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Συλλέγουν απλά τη σωρό του παιδιού και αφήνουν τους δράστες ελεύθερους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν. Έστω κι αν κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.
 
Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό.
 
Και η δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη; Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς όπου η έννοια του δικαίου έχει ταυτιστεί απόλυτα με το συμφέρον του ισχυρού και της εξουσίας η τέχνη κάθε δικαστή και εισαγγελέα συνίσταται – στην καλύτερη περίπτωση – «εις το να πλατύνη τα πράγματα και τα μυίας να μεταποιεί εις ελέφαντας,» όπως έγραφε ο Παύλος Καλιγάς στον Θάνο Βλέκα ήδη από το 1850. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το χειρότερο, δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας κι αυτών που κρύβονται πίσω της. Να γιατί οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο ελεγκτής κι ο συνεργός του είναι «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Έστω κι αν από τη στιγμή που ασκήθηκε φυσική βία εναντίον του νέου προκειμένου να κρατηθεί παρά τη θέλησή του, το «εξ αμελείας» είναι πρόκληση που προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου.
 
Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται το κουμπί. Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας, είτε πρόκειται για ελεγκτή, είτε για οποιονδήποτε άλλο, έχει δικαίωμα να ασκήσει φυσική βία, να ποδοπατήσει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και για ένα αντίτιμο εισιτηρίου. Πρέπει ο ραγιάς να αισθάνεται ραγιάς σε κάθε φάση της καθημερινής ζωής του. Και πότε ο ραγιάς έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από ραγιάς; Όταν πληρώνει αδιαμαρτύρητα και από φόβο ότι του απαιτεί η εξουσία, όσο παράλογο κι αν είναι, όσο κι αν θέτει την ίδια την επιβίωσή του σε κίνδυνο. Τα χαράτσια και ο αγάς που τα εισπράττει κάνουν τον ραγιά φιλήσυχο, έλεγε παλιά το δοβλέτι.
 
Κι αν χαθεί μια ζωή; Κι αν χαθεί η ζωή του παιδιού σου; Τι πειράζει; Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει καμιά κατηγορία «εξ αμελείας» με όλους τους υπουργούς, τους αστυνόμους, τους εισαγγελείς, τους δικαστές, τους επιθεωρητές και τα υπόλοιπα θηρία της εξουσίας σε παρέλαση να εφαρμόζουν το νόμο, το δικό τους νόμο. Κι ο ραγιάς, ραγιάς.
 
Γιατί εκπλήσσεσαι; Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις; Εμείς δεν τους έχουμε επιτρέψει να έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα παιδιά μας; Χρειάζεται να πηδήξει και να σκοτωθεί ένα νέο παιδί ώστε να γλυτώσει τον εξευτελισμό για να αντιληφθούμε πόσο μηδαμινή αξία έχει μια ανθρώπινη ζωή σήμερα μέσα στο καθεστώς που ζούμε; Ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή ενός νέου. Θάνατος δεν είναι για τα παιδιά μας η ανεργία που με δόλιο τρόπο τα έχουν καταδικάσει; Θάνατος δεν είναι για τους νέους το αδιέξοδο μιας δουλειάς χωρίς μέλλον για ένα ξεροκόμματο, ή ενός μέλλοντος χωρίς δουλειά; Τι σε εκπλήσσει λοιπόν;
 
Γιατί σοκάρεσαι με τον ακαριαίο θάνατο ενός νέου και δεν εξεγείρεσαι με τον αργόσυρτο θάνατο μιας ολόκληρης νεολαίας, μιας ολόκληρης κοινωνίας κάτω από ένα καθεστώς που σε κάθε πτυχή του θέλει να εθιστούμε στο παλιό δόγμα του φασισμού, ότι μόνο η εξουσία έχει το μονοπώλιο της βίας. Τι κι αν πεθάνουν χιλιάδες σαν τον νέο που σκοτώθηκε για να γλυτώσει τον εξευτελισμό. Τι κι αν είναι το δικό σου παιδί. Τι σε νοιάζει; Εσύ θα βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να μην επαναστατήσει το είναι σου. Για να μην κάνεις κάτι. Για να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να βουλιάξει αυτό το καθεστώς και οι συνεργοί του, να αποτεφρωθεί από τις φλόγες της οργής ενός λαού που τον θανατώνουν εξεπιτούτου, με πρώτα τα παιδιά του, για να του αρπάξουν την πατρίδα, το βιός και το μέλλον του.
 
Αισθάνομαι να ξεχειλίζω. Όχι από οργή. Η οργή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Ξεχειλίζω από μίσος για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση να βλέπουμε τα παιδιά μας να τους στερούν το παρόν και το μέλλον, να αργοπεθαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Και την ημέρα της κηδείας αυτού του νέου, του δικού μας παιδιού, που δολοφονήθηκε από ένα ολόκληρο καθεστώς δεν έχω παρά να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους κυρίους και τις κυρίες αυτού του καθεστώτος: Δείτε με τι ταχύτητα η άμμος χάνεται από την κλεψύδρα της ζωής σας. Πολύ σύντομα οι ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί σας θα κλείσουν μια και καλή. Ο νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης θα λειτουργήσει και πάλι για να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία και την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Κι ως τότε στο μόνο που έχετε να ελπίζετε είναι στον οίκτο των θυμάτων σας, του απλού κόσμου, του κόσμου του μεροκάματου, που μέρα με τη μέρα λιγοστεύει επικίνδυνα για εσάς.
 
Κι όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα όπου οι νεκροί και οι αδικημένοι θα βρουν τη δικαίωσή τους, ο αδικοχαμένος νέος, το δικό μας παιδί, θα βρίσκεται εκεί ολοζώντανο να σέρνει τον χορό της νίκης, σαν έναν λεβέντικο τσάμικο, ή ποντιακό πυρρίχιο, με τρόπο που μόνο τα καλύτερα παλικάρια της πατρίδας μας με αλύγιστη ψυχή και ακόρεστη δίψα για την ζωή ξέρουν. Κι εμείς, οι γονείς του, θα είμαστε εκεί να τον χαρούμε στην αυγή μιας νέας Ελλάδας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δημήτρης Αντωνίου: EUROBANK: Το νέο ΔΣ ΔΕΝ εγκρίθηκε από την ΤτΕ. Xωρίς νόμιμη εκπροσώπηση και πληρεξουσιότητες δικηγόρων - Ακυρώσιμες όλες οι δικαστικές της πράξεις - Κάντε Ενστάσεις

$
0
0

Με τον ν.3864/2010, την υπουργική απόφαση αρ.38/9.11.20.12, την από 30.04.2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας Eurobank, με έδρα την Αθήνα, οδός Όθωνος 8, Πλ. Συντάγματος, ΜΑΕ 6068/6/Β/86/7 και ΓΕΜΗ: 223001000, ΑΦΜ: 094014250 (εφεξής «τράπεζα»), και το έγγραφο αρ.1744/22-07-2013 της Δ/νσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (Τμήμα Εποπτείας Πιστωτικών Ιδρυμάτων Α`), η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε κατά 94% και περιήλθε στην πλήρη, κατά 100%, διαχείριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) (*)(ν.3864/21-07-2010, ΦΕΚ Α` 119/21-07-2010). Η εξαγορά της τράπεζας από το ΤΧΣ εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευσή της 30-04-2013.

(*) Το Ταμείο ξεκίνησε τη λειτουργία του με τον διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
(εφεξής ΔΣ) με την απόφαση Α.Π.44560/Β.2018 της 30/09/2010 του Υπ. Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 319/30.9.2010http://www.hfsf.gr/el/

Από την ημερομηνία αυτή άρχισε μιας «μαύρης» περιόδου ως προς την νόμιμη εκπροσώπηση της τράπεζας ενώπιον των (αστικών) δικαστηρίων, διότι η διοίκηση και συνεπώς και η εκπροσώπηση της τράπεζας περιήλθαν εκ του νόμου (ν.3864/2010 άρ.6 παρ.3β) στο ΤΧΣ (αρ.6 παρ.3β, ν.3864/2010), το οποίο σημειωτέον δεν ενέκρινε αναδρομικά τις ενέργειες και τις πληρεξουσιότητες του παλαιού, από το 20120, ΔΣ της τράπεζας, αλλά κι ούτε εξέδωσε το ίδιο νέες πληρεξουσιότητες στους δικηγόρους της τράπεζας.
Για τον λόγο αυτό οι πλείστοι των δικηγόρων της Eurobank στην Αθήνα, ζητούν οι ίδιοι αναβολές των συζητήσεων στα δικαστήρια (ποινικά και αστικά) με τον αιτιολογικό ότι «έχουν πρόβλημα νόμιμης εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας» εκ μέρους της τράπεζας αυτής. Αντίθετα όμως, μεγάλος αριθμός δικηγόρων Αθηνών κι όλων ανεξαιρέτως των δικηγόρων της επαρχίας, συνεχίζουν να παρίστανται σε δίκες ποινικών και αστικών δικαστηρίων και σε εκτελέσεις (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ), ως νόμιμοι δήθεν εκπρόσωποι και πληρεξούσιοι της Eurobank, χωρίς φυσικά τούτο να είναι αληθές, εφόσον στερούνται την νομιμοποίησή των από το ΔΣ του ΤΧΣ που διοικούσε τώρα την τράπεζα.
Η «μαύρη» αυτή περίοδος, ως προς την εκπροσώπηση της τράπεζας, δεν έληξε ούτε όταν την 27-06-2013 όταν οι Γενικές Συνελεύσεις της τράπεζας και του ΤΧΣ ομού, εξέλεξαν το νέο ΔΣ της τράπεζας με την συμμετοχή μέλους του ΤΣΧ και του Δημοσίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα την 18-07-2013, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:
4436/18-07-2013. Το νέο όμως αυτό ΔΣ, για να καταστεί έγκυρο και ισχυρό πρέπει να εγκριθεί από την ΤτΕ, σύμφωνα με το ν.3864 αρ.6 παρ.3β (και ν.3601 αρ.5 παρ10γ), έγκριση όμως που μέχρι τώρα δεν έχει χορηγηθεί. Συνεπώς το νυν ΔΣ είναι ανίσχυρο και στην πράξη ανύπαρκτο, εφόσον δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση, συμπεριλαμβανομένων φυσικά της εκπροσώπησης της εταιρείας εξωδικαστικά και ενώπιον των δικαστηρίων και τη χορήγησης νόμιμης πληρεξουσιότητας προς τους δικηγόρους. 

Έτσι, παρόλο που το νέο ΔΣ της τράπεζα συγκροτήθηκε σε σώμα κι εξέλεξε ως εκπρόσωπο της τράπεζας ενώπιον των δικαστηρίων τον Δ/ντα Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου (ΦΕΚ 4436/18-07-2013), η πράξη του αυτή δεν έχει καμία νομική ισχύ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι: Οι νομικές, εξωδικαστικές και δικαστικές πράξεις της τράπεζας  και τα μέχρι τώρα και μελλοντικά αποτελέσματά των, από την 30-04-2013 μέχρι και σήμερα και για άγνωστο ακόμα χρόνο είναι ακυρώσιμες στα δικαστήρια για τους παραπάνω λόγους. Εάν συνεπώς προταθεί ένσταση πληρεξουσιότητας κατά των παρισταμένων δικηγόρων της τράπεζας, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ευδοκιμήσει.
Και με δεδομένο ότι οι παραπάνω συνθήκες ακυρότητας των παραστάσεων των δικηγόρων στα δικαστήρια είναι γνωστές σε αυτούς, η επιμονή των στην παράστασή των συνιστά την διάπραξη εκ μέρους των των εγκλημάτων της Απάτης κι Εκβιασμού εναντίον των αντιδίκων οφειλετών της τράπεζας.

********************************************************************************************************

Διάφορες σκέψεις: Το νέο ΔΣ της τράπεζας εξέλεξε ως νέο του εκπρόσωπο ενώπιον των δικαστηρίων τον Δ/ντα Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, αλλά δεν ενέκρινε αναδρομικά τις ενέργειες και τις πληρεξουσιότητες του παλαιού, από το 2012, ΔΣ της τράπεζας, ούτε εξέδωσε μέχρι σήμερα πληρεξουσιότητες στους δικηγόρους της τράπεζας για την νόμιμη παράστασή των στα αστικά δικαστήρια (εξαιρούνται τα ποινικά) (ΦΕΚ 4436/18-07-2013).

(στο ΦΕΚ 4436/18-7-2013 (απόφαση του νέου ΔΣ του ΤΣΧ την 27-06-2013) αναφέρεται: «Γ. Οι εκάστοτε ειδικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για εκπροσώπηση και δέσμευση της Τράπεζας σε συγκεκριμένα θέματα ή έννομες σχέσεις εξακολουθούν να ισχύουν χωρίς να ανακαλούνται από την ανωτέρω γενική απόφαση», …μια ασαφή παράγραφο που απαιτεί ερμηνεία, διότι δεν διευκρινίζει σε ποίο ΔΣ αναφέρεται και σε ποία περίοδο και σε ποία είναι τα «θέματα και έννομες σχέσεις» κλπ… σίγουρα όμως δεν αναφέρεται σε «συνεχόμενη εκπροσώπηση της τράπεζας», όπως ρητά αναφέρεται σε άλλα παλαιότερα  ΦΕΚ (αποφάσεις παλαιοτέρων ΔΣ). 

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια διακοπή και μια ασυνέχεια της εκπροσώπησης της τράπεζας μεταξύ της προ και μετά την 30-04-2013 περιόδου.

Σχετικά ΦΕΚ: 7909/19-7-2010, 10755/3-10-12 (με διορθώσεις: αντί «25/6/2012» γράψε «25/6/2010»), 11745/22-10-2012, 2255/12-4-2013, 4319/15-7-2013, 3150/3-6/2013, 3430/12-6-2013, 4436/18-7-2013
Και οι νόμοι: 2190/1920, 3864/2010, 3213/2003, 3601/2007

ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ και Αποζημίωση των τραπεζών για τα ληξιπρόθεσμα «κόκκινα δάνεια»: Ένσταση έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης, λόγω έλλειψης νόμιμης απαίτησης? (έλλειψη δανειστή).

Αν και όπως είπα η αιτία της μη-χορήγησης πιστοποιητικών εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας της τράπεζας προς τους δικηγόρους της δεν έχει ουσιώδη σημασία
για την θεμελείωση της ένστασης του δανειολήπτη στον δικαστήριο, εφόσον το βάρος της απόδειξης της νομιμότητάς της ανήκει στην τράπεζα και τελικά στο δικαστήριο,
εγώ δίνω μια ευλογοφανή εξήγηση,  η οποία ένα επαληθευθεί, καθιστά τα παραπάνω εγκλήματα βαρύτερα. Η εξήγηση αυτή είναι η εξής: Ως γνωστόν οι τράπεζες ανακεφαλαιποιήθηκαν με το συνολικό ποσόν των 50 δις. ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα «ίδια κεφάλαιά των» (Core Tier I) από το PSI και τα ανεξόφλητα δάνεια των νοικοκυριών. Τα κεφάλαια της ανακεφαλαιποίησης διατίθενται αποκλειστικά  για τον παραπάνω σκοπό (σύμφωνα με τον νόμο 3601/2007, άρθρα 27α και 28 περί κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, ΦΕΚ Α`178/01-8.2007. Συνεπώς οι τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απαιτούν για δεύτερη φορά τις οφειλές των δανειοληπτών των!...κι όμως το κάνουν με σφοδρότητα.  Για το θέμα αυτό έχει διατάξει έρευνα το υπουργείο οικονομικών με το αρ. πρωτ. Β.871.12-06-2012 εντολή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ΣΔΟΕ, ΤτΕ (γραφείο διοικητή), εισαγγελέα Χαλκίδος, μετά από δικές μου καταγγελίες.
Δεν αποκλείω βέβαια η άρνηση της τράπεζας για την χορήγηση πιστοποιητικών εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας στους δικηγόρους της να είναι ενσυνείδητη, ηθική και ειλικρινής για τον παραπάνω λόγο της ανακεφαλοποίησής της, είτε για άλλο λόγο άγνωστο σε μένα.

Τα παραπάνω είναι δικά μου συμπεράσματα μετά από μακρά κι επίπονη έρευνα. Είναι το τέλος ενός δρόμου που ξεκίνησε με έλλογες υποψίες μου και κατέληξε σε τεκμηριωμένα νομικά επιχειρήματα για το έλλειμμα νομιμότητας εκπροσώπησης τηςEurobank, με αποτέλεσμα την ακυροσιμότητα των δικαστικών πράξεών της ενώπιον των δικαστηρίων. Και νομίζω ότι και με τον τρόπο αυτό ξεπλήρωσα στο ελάχιστο, το καθήκον και την υποχρέωση που έχω απέναντι στον κόσμο που με  στηρίζει τόσα χρόνια. Δεν παύει όμως, η παραπάνω μελέτη μου, να χρήζει και μιας καλής δικηγορικής μελέτης και υποστήριξης για το καλό των ελλήνων από τους σύγχρονους μαυραγορίτες, τραπεζίτες τους δικηγόρους των και εισπρακτικών εταιρειών.
Αν και όπως είπα η αιτία της μη-χορήγησης πιστοποιητικών εκπροσώπησης και πληρεξουσιότητας της τράπεζας προς τους δικηγόρους της δεν έχει ουσιώδη σημασία
για την θεμελείωση της ένστασης του δανειολήπτη στον δικαστήριο, εφόσον το βάρος της απόδειξης της νομιμότητάς της ανήκει στην τράπεζα και τελικά στο δικαστήριο, οι παραπάνω σκέψεις μου. δίνουν στο θέμα μια επιστημονική (νομική) τεκμηρίωση και θα βοηθήσουν τόσο τους δικηγόρους, όσο και το δικαστήριο της υπόθεσης, κατά τις δυνάμεις μου.

Links για σημαντικά νομικά θέματα ληξιπρόθεσμων δανείων, διαφόρων τραπεζών

http://zoidosia.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html (Ληξιπρόθεσμα Δάνεια και Ανακεφαλοποίση Τραπεζών, Eθνική, Πειραιώς, ΑlphaEurobank)



             
(ερευνα από τις αρχές, ΣΔΟΕ, ECBTτΕ, Εισαγγελέας,  για την ανακεφαλοποίηση και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια)

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/07/h-funds-ena.html#.UfTOdo8og71.facebook (η δήθεν πώληση των δανείων σε ξένα funds)

Που θα με βρείτε:

www.zodiosia.blogspot.com (το blog μου)
https://www.elpida-politeias.gr (το site μου)

Δημ. Αντωνίου, τηλ. 22210-62743 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΦΑΡΜΑΣ

$
0
0
Αύγουστος 1974
Καταστρεμμένο τουρκικό άρμα Μ-47 στην περιοχή της Διαβάσεως Αγίας Μαρίνας από την ΕΦ κατά τη δεύτερη φάση των επιχειρήσεων.
Εντελώς αναπάντεχα, τα τουρκικά αεροπλάνα ακριβώς στις 2μμ της 15ης Αυγούστου 1974, εξαφανίστηκαν. Η κόλαση πυρός από τους πολυβολισμούς, τις εκρήξεις βομβών και ρουκεττών, αλλά και των δικών μας αντιαεροπορικών μέσων, σταμάτησε. Απόλυτη σιγή επικρατούσε εκεί, στην κοίτη του ποταμού "Οφκού". Μόνο εκείνη η απαίσια μυρωδιά του θειαφιού απλωνόταν παντού. Όλοι κοιταζόμαστε μεταξύ μας και μας ερχόταν να γελάσουμε. Ήταν απίστευτο! Από τις 5.30 πμ μέχρι τις 2 μμ είμασταν στόχος μιας ΝΑΤΟϊκής αεροπορίας που διέθετε τα πλέον σύγχρονα αεροπλάνα της εποχής και δεν είχαμε καμμιά απώλεια. Ούτε η 33η Μοίρα Καταδρομών μπροστά μας είχε οποιαδήποτε απώλεια. Η Τουρκική αεροπορία πέτυχε με ρουκέττες μια φάρμα με κοτόπουλα δίπλα μας και η περιοχή γέμισε από πανικόβλητα άσπρα κοτόπουλα, όσα γλύτωσαν φυσικά..
Ακριβώς στις 3μμ, ακούστηκε βόμβος τουρκικών αεροπλάνων. Οι αντιαεροπόροι της Πυροβολαρχίας μας υπό τον υπολοχαγό Ν. Σκαρλάτο και του Πάφιου λοχαγού Πέτρου Χατζιάντωνα, ήταν στις θέσεις τους. Τώρα κανένας μας δεν έλαβε προφυλακτικά μέτρα. Αντιληφθήκαμε πως η Τουρκική αεροπορία ήταν αεροπορία της πλάκας και αρχίσαμε όλοι να βάλλουμε με τα ατομικά μας όπλα, εναντίον των τουρκικών αεροπλάνων. Σε ένα έξαλλο πανηγύρι και ανάμεσα σε κραυγές "έτον ποτζιεί σύρτου την" ή κατεβαίνει χαμηλά ξαπόλα του την τωρά", βλέπαμε τα τουρκικά αεροπλάνα να κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν τα πυρά των Brownings που φαινόντουσαν από τα τροχιοδεικτικά, αλλά και από τα βλήματα των Μπώφορς, που οι μεγαλειώδεις τροχιές των φαινόντουσαν που ανέβαιναν στον ουρανό και χρύσιζαν από τις ακτίνες του ήλιου! Φαινόταν το μανιτάρι της έκρηξης και σε δευτερόλεπτα αργότερα την ακούαμε. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος των τουρκικών αεροπλάνων..
Αργά το απόγευμα και με την δύση του ηλίου, απόλυτη σιγή. Πέρασαν μερικά λεπτά και ξαφνικά ένας Τούρκος πιλότος ήθελε να μας κάνει την έκπληξη. Ο ίδιος ο λοχαγός της 195ης Μοίρας Αντιαεροπορικού Πυροβολικού της ΕΦ Πέτρος Χατζιάντωνας από την Πάφο (και αργότερα Αρχηγός Πυροβολικού της ΕΦ), χειρίστηκε το Μπώφορ και έστειλε τρία βλήματα εναντίον του τουρκικού αεροπλάνου. Ο Τούρκος πιλότος έκανε στροφή δεξιά προς την Τουρκία και χάθηκε..
Όλα είχαν τελειώσει. Οι Τούρκοι παγιδεύτηκαν στο πέρασμα της Αγ. Μαρίνας, αφού με αντιαρματικές βολές καταστρέψαμε τα πρώτα άρματα τους και το πέρασμα έκλεισε. Δεν είχαμε καμμιά απώλεια και μετακινηθήκαμε τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου, νότια σε ασφαλή περιοχή. Ένα αεροπλάνο τους κτυπήθηκε και θεάθηκε να πέφτει στην περιοχή Μόρφου και δεύτερο θεάθηκε να βγάζει καπνό από τους κινητήρες του και να απομακρύνεται. Η Τουρκία πέτυχε με την υπεροπλία της στον 2ο γύρο την κατάληψη της μισής Κύπρου, αλλά εμείς σαν απλοί φαντάροι υπό τον υπολοχαγό Σκαρλάτο (σήμερα υποστρ. ε.α. κάπου στην Δράμα) κάναμε το καθήκον μας. Τις ζωές μας εκείνη την μέρα, στις 15 Αυγούστου 1974, τις χρωστάμε στον λοχαγό Πέτρο Χατζιάντωνα και στους αντιαεροπόρους του.
Στην φωτογραφία φαίνεται τουρκικό άρμα μάχης Μ 47, που κατέστρεψε με αντιαρματική βολή στο πέρασμα της Αγ. Μαρίνας, η Πυροβολαρχία μου. Φαίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες που το φρουρούν και οι ΟΗΕδες που το επιθεωρούν..
(Έπονται πολλά παραλειπόμενα)..


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Παράξενο πλάσμα αιφνιδιάζει κολυμβητές στο Villaricos (Ισπανία)!!!

$
0
0

Την Πέμπτη ένα παράξενο πλάσμα ξεβράστηκε στην παραλία Luis Siret Villaricos της Ισπανίας. Το πλάσμα, τεσσάρων μέτρων μήκος, βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Σύμφωνα με το Inexplitica , το αποκάλεσαν «μεταλλαγμένο ψάρι», και το σύγκριναν με το φημισμένο μυστηριώδες τέρας του Λοχ Νες.

Η Πολιτική προστασία της de Cuevas κοινοποίησε στους συνεργάτες της στο Promar, Pulpí: «Παρακολουθούμε τις παραλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μια κυρία βρήκε ένα μέρος του πλάσματος και με τη βοήθεια μας  το υπόλοιπο. Δεν έχουμε ιδέα τι ήταν.  Βρομούσε, όπως στα προχωρημένα στάδια αποσύνθεσης. Οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να εξακριβώσουν τη φύση του », εξήγησε η Maria Sanches , συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας στη Cuevas.

Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

$
0
0

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε.

Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου. 

Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.




Σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στα όρια του ηλιακού συστήματος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που περίμεναν οι ερευνητές: Οι ηλιακοί άνεμοι χάνουν την έντασή τους, οι κοσμικές ακτίνες κινούνται ιδιόμορφα και το μαγνητικό πεδίο αυξομειώνεται αναπάντεχα. Οι αστροφυσικοί έχουν έρθει σε αμηχανία καθώς αναλύουν τις πληροφορίες που έρχονται από το Voyager1. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε μια περιοχή, πέρα από την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Παλινδρομεί συνέχεια εμπρός-πίσω, σαν να το εμποδίζει μια γιγάντια, αόρατη ασπίδα.

Ο διεθνώς διακεκριμένος Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας, ερευνητής του αμερικανικού Johns Hopkins University Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής σημαντικού τμήματος της έρευνας, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο επιστημονικά και αποδεικνύει ότι η φύση είναι πολύ πιο ευφάνταστη από όσο είμαστε εμείς. «Το Voyager πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο κος Κριμιζής.

Εν ολίγοις πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία κάνει τους αστροφυσικούς να συνειδητοποιήσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν στα χέρια τους ένα επαρκές μοντέλο που να εξηγεί τα του σύμπαντος.

Ίσως αυτή η ασπίδα (ή φυσαλίδα, αν προτιμάτε, μέσα στην οποία περικλείεται το ηλιακό μας σύστημα) προστατεύει το πλανητικό μας σύστημα. Ή (κάνοντας μια δική μας ακραία υπόθεση) προστατεύει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«Codex Alimentarius» και FDA

$
0
0
agenda 21


«Codex Alimentarius» Το πανηγύρι συνεχίζεται, η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων, Ω! ναι η αμαρτωλή FDA ετοιμάζεται να κλείσει την βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών και όλων των ευεργετικών για τον άνθρωπο τροφών. Η εξαφάνιση του ανθρώπου όπως τον γνωρίζουμε, έχει ήδη αρχίσει εντατικά και μεθοδικά, μετά τον πόλεμο, τώρα απλά βιώνουμε τις απόρροιες.
Ο γερουσιαστής Dick Durbin επανέφερε νομοθεσία που θα φέρει ένα θανάσιμο πλήγμα για τα συμπληρώματα διατροφής. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η FDA, μαζί με το Ινστιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ), καταρτίζει έναν κατάλογο διατροφικών συστατικών (συμπληρώματα) που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες, ή άλλως θεωρούνται επικίνδυνα κατά κάποιο τρόπο-με βάση εντελώς αυθαίρετα ή ανύπαρκτα πρότυπα.

Με δεδομένη τη βαθιά προκατάληψη του FDA ενάντια στα συμπληρώματα, και τις λοξές, αντι-επιστημονικές συστάσεις της βιταμίνης D εκθέσεις του ΙΟΜ ,είναι οι ελάχιστα αξιόπιστες πηγές καθοδήγησης. Η δημιουργία αυθαίρετων καταλόγων απο «κακά» συμπληρώματα ή «κακές» δόσεις, ειδικά χωρίς επιστημονική απόδειξη, είναι ένας επικίνδυνος κατήφορος.
Αυτό το νομοσχέδιο θα δώσει στην FDA σημαντικές νέες εξουσίες για να περιορίσει τις πωλήσεις σε συμπληρώματα διατροφής.
Σας θυμίζει κάτι αυτό ή όταν τα γράφαμε τα θεωρούσατε αστεία και φαντασιώσεις;
Ναι! Είναι η εφαρμογή του Codex Alimentarius που θα απαγορεύει ρητά τη χρήση θρεπτικών ουσιών για τον ΆΝΘΡΩΠΟ, όπως οι βιταμίνες τα βότανα κλπ κλπ.
…και ο «Codex Alimentarius» είναι απλά μια παράγραφος μέσα στην «ANGEDA 21». Πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην www.miastala.com δημοσιεύτηκε η «ANGEDA 21», τα ολέθρια σχέδια που επεξεργάζονται  -δεν μας ξαφνιάζουν εμάς, γνωρίζουμε ποιοί είναι και τι επιδιώκουν – για να φανούν συνεπείς ως προς τις εντολές που έχουν.
Έχουν συγκεκριμένο σκοπό να εκτελέσουν και αυτό θα κάνουν «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας»  (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) πρώτα με αυτό Suncruiser η “συγκομιδή”, Albert Pike  και κατόπιν όσοι απομείνουν με την «ANGEDA 21».
Τι δίνει στην Agenda 21 την Κυρίαρχη Αρχή; Περισσότερα από 178 έθνη υιοθέτησαν την Agenda 21 σαν κυρίαρχη πολιτική κατά την διάρκεια της τελετής υπογραφής στο Earth Summit. Ο πρόεδρος της Αμερικής George H.W. Bush υπέγραψε το έγγραφο εκ μέρους των ΗΠΑ. Με την υπογραφή του, κάθε έθνος αναγκαστικά υιοθετεί τους σκοπούς της Agenda 21. (δηλαδή για όποιους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, να σκοτώσει με διαφόρους sic τρόπους και ωραία ρομαντικά λογάκια το 85% από εσάς Έλληνες και τους ανθρώπους όλου του πλανήτη, είτε πιστεύετε ότι θα σας σώσουν οι Ε, ο ΖΟΥ-ΖΟΥ, οι ΕΛ, οι κουνέλ και το κακό συναπάντημα, είτε όχι).
Το 1995 ο πρόεδρος Clinton σε συμμόρφωση με την Agenda 21, υπέγραψε την Executive Order #12858 για να δημιουργήσει το Προεδρικό Συμβούλιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη ώστε να εναρμονίσει την περιβαλλοντολογική πολιτική των ΗΠΑ με τις οδηγίες της Agenda 21.
Η Executive Order απευθύνθηκε σε όλες τις Ομοσπονδιακές Κυβερνήσεις ώστε να συνεργαστούν με όλες τις τοπικές κυβερνητικές κοινότητες σε μια συνδυασμένη προσπάθεια ώστε να «ξανά εφεύρουν» την διοίκηση βάσει των οδηγιών της Agenda 21. Σαν αποτέλεσμα με την βοήθεια groups όπως το ICLEI, η Βιώσιμη Ανάπτυξη τώρα ξεπροβάλει ως κυβερνητική πολιτική σε κάθε πόλη, επαρχία και έθνος.
Ο «Codex Alimentarius» είναι ένας «Κώδικας Τροφίμων». Περιλαμβάνει μια σειρά γενικών και αόριστων «προτύπων»  ασφάλειας τροφίμων που έχουν διατυπωθεί δήθεν με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας και τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. Τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή πρέπει να είναι ασφαλή προς βρώση και καλής ποιότητας. Επιπλέον, τα τρόφιμα δεν πρέπει να φέρουν τους νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.
Όπως πχ. τα χάμπουργκερ, τα τρόφιμα fast food και όλα τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που μας λένε πως είναι κατάλληλα προς βρώση και υγεία !!! θα έπρεπε ν’ ακριβολογούν λέγοντας πως … μας κάνουν κατάλληλους προς βρώση και υγεία !!
Ο «Codex Alimentarius» οργανώθηκε από κοινού στη δεκαετία του ’60 από δύο αμαρτωλές οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο σκοπός του ήταν να καθοδηγήσει και να προωθήσει την επεξεργασία και καθιέρωση των ορισμών και των απαιτήσεων για τα τρόφιμα, να βοηθήσει στην εναρμόνισή τους και, με αυτό τον τρόπο, να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις 170 χώρες, οι οποίες είναι μέλη του «Codex Alimentarius» και οι οποίες συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και στην εφαρμογή τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Ο «Codex Alimentarius» είναι ένα διεθνώς χρησιμοποιούμενο σημείο αναφοράς κι ελέγχου.
Όλα τα  πρότυπα που υιοθετούνται από τον «Κώδικα» είναι δεσμευτικά, -ενώ λένε ψευδώς ότι δεν είναι- φέρουν πολύ βάρος και αναγνωρίζονται ως απόλυτα βασισμένα στην επιστήμη. Όπου απαιτείται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναφέρεται στα πρότυπα του «Κώδικα» στην προσπάθεια να επιλυθούν οι εμπορικές διαφωνίες που αφορούν τα είδη διατροφής ή τα προϊόντα τροφίμων. Οι εθνικοί και τοπικοί νόμοι και κανόνες έχουν σχεδόν πάντα τα πρότυπα του «Κώδικα» ως αφετηρία τους. Στην ουσία, η επιρροή του «Codex Alimentarius» επεκτείνεται σε κάθε ήπειρο, και η συμβολή του στην προστασία της δημόσιας υγείας και των πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων είναι ανυπολόγιστα καταστροφική. Η Ινδία το έχει πληρώσει με αίμα και δάκρυα.
Αποκαλυπτικά Αποσπάσματα από τους Σχεδιαστές: «Η Agenda 21 προτείνει μια σειρά δράσεων που προορίζεται να εφαρμοστούν σε ΚΑΘΕ άνθρωπο στην Γή … καλεί για συγκεκριμένες αλλαγές στις δραστηριότητες ΟΛΩΝ των ανθρώπων … Αποτελεσματική εκτέλεση της Agenda 21 θα απαιτήσει ένα βαθύ αναπροσανατολισμό ΟΛΩΝ των ανθρώπων , τέτοια που δεν έχει ποτέ βιώσει ο κόσμος ξανά … ” Agenda 21: The Earth Summit Strategy to Save Our Planet (Earthpress, 1993).
Επείγον να εφαρμοστεί – αλλά δεν ξέρουμε τι είναι ! «Οι πραγματικότητες της ζωής στον πλανήτη υπαγορεύουν ότι η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη όπως την ξέρουμε δεν μπορεί να είναι βιώσιμη … Η Βιώσιμη ανάπτυξη λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα δράσεως για τοπική και παγκόσμια μεταρρύθμιση – ένα πρόγραμμα που απομένει να καθορισθεί πλήρως» The Local Agenda 21 Planning Guide, published by ICLEI, 1996.
Κρύψτε τις ρίζες της Agenda 21 από τους ανθρώπους: “Participating in a UN advocated planning process would very likely bring out many of the conspiracy- fixated groups and individuals in our society… This segment of our society who fear ‘one-world government’ and a UN invasion of the United States through which our individual freedom would be stripped away would actively work to defeat any elected official who joined ‘the conspiracy’ by undertaking LA21. So we call our process something else, such as comprehensive planning, growth management or smart growth.” J. Gary Lawrence, advisor to President Clinton’s Council on Sustainable Development.
Agenda 21 και Ιδιωτική Περιουσία: «Το τωρινό lifestyle και οι μορφοδιατάξεις καταναλώσεως της εύπορης μεσαίας τάξης – που περιλαμβάνει την υψηλή κατανάλωση κρέατος, την χρήση απολιθωμένων καυσίμων, οικιακές συσκευές, air conditioning στο σπιτι και το γραφείο, και τις κατοικίες στα προάστια δεν είναι βιώσιμα.» Maurice Strong, Secretary General of the UN’s Earth Summit, 1992. Αν σας φαίνετε ότι ακούτε κανέναν απηρχαιωμένο κομμουνιστή , κάνετε λάθος ! Ψάξτε να δείτε ποιος είναι αυτός ο κύριος !
Reserve and Corridor System: Σε όλο τον πλανήτη έχουν εκχωρηθεί τεράστιες περιοχές που θα απαγορεύεται με ένοπλη βία η πρόσβαση ανθρώπων σε αυτές . Σε ποιους θα επιτρέπεται βρείτε το εσείς ! Όποιοι προσπαθήσουν να μπουν θα χαρακτηρίζονται «οικολογικοί τρομοκράτες» ! Στην Ελλάδα έχει εκχωρηθεί η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου κλπ.
Διαλύεται η τράπεζα γενετικού υλικού: Ο πόλεμος που δεχόμαστε από την παγκόσμια ολιγαρχία ή τις λεγόμενες αγορές (νεολογισμός), όλοι οι λαοί του κόσμου είναι στα δύο πολύ βασικά για την επιβίωση επίπεδα, εθνικής – οικονομικής κυριαρχίας και διατροφής.Τα εργαλεία για να το πετύχουν, πολλά, μετά την οικονομία και η διατροφική κυριαρχία  χάνεται αν δεν έχει χαθεί ήδη για τους περισσότερους λαούς της γης.
Όσοι θα επιζήσουν της ατζέντας θα βρεθούν κάτω από ένα υπέρ Σταλινικό Φεουδαρχικό καθεστώς. Τότε ίσως καταλάβουν γιατί η Ελλάδα (του μπουζουκιού και του τσίπουρου) μάζεψε μόνο 2.200 υπογραφές, κατά του κώδικα Alimentarius, ενώ η Ουγγαρία δέκα φορές περισσότερες.  Έτσι από 30 Απριλίου συνεχίζεται η αυτοματοποιημένη εφαρμογή του από την ΕΟΚ (Ελλάδος Ολική Καταστροφή). Καλά κρασιά !
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Μη Γράφεις Περιττά Πράγματα

$
0
0

Χρήστος Οικονόμου 


[Εις εαυτόν]
  • Μη γράφεις περιττά πράγματα.
  • Μη γράφεις για να εκφραστείς, για να πεις τον πόνο σου ή την άποψή σου για τη ζωή και τον κόσμο. Η λογοτεχνία είναι προσωπική αλλά όχι ιδιωτική υπόθεση.
  • Ο πάσχων άνθρωπος, ο άνθρωπος που δοκιμάζεται:  η μεγάλη σου έγνοια.
  • Η δουλειά σου δεν είναι να αναπαριστάς ή να σχολιάζεις την πραγματικότητα, αλλά να δημιουργείς νέες πραγματικότητες, γράφοντας με αιμοφόρες λέξεις, λέξεις που αν τις κόψεις θα τρέξουν αίμα.
  • Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη, ούτε ένα κόμμα, ούτε μια τελεία. Θυμήσου ότι, πάνω απ’ όλα, οφείλεις να είσαι τεχνίτης των λέξεων και των σημείων στίξης.




  • Εξάσκησε το βλέμμα σου για να καταγράφει την παραμικρή λεπτομέρεια. Η λεπτομέρεια είναι η ζωογόνος δύναμη της λογοτεχνίας.
  • Θυμήσου τι είπε ο Τσέχοφ: η λογοτεχνία πρέπει να γίνεται κατανοητή αμέσως, σε δευτερόλεπτα.
  • Θυμήσου τι είπε ο Φροστ:  ο αυτί είναι ο μόνος αληθινός συγγραφέας και ο μόνος αληθινός αναγνώστης.
  • Να μη νιώθεις δέος, ούτε λαγνεία για τις λέξεις.  Αρκεί να τις αγαπάς.
  • Να τρίβεσαι με τις λέξεις. Να παίζεις με τις λέξεις. Να τις βλέπεις, να τις αγγίζεις, να τις γεύεσαι, να τις μυρίζεις —και, κυρίως, να τις ακούς. Οι λέξεις είναι πλάσματα ζωντανά, όχι εκθέματα σε μουσείο.




  • Η λογοτεχνία χωρίς ήθος είναι περιττή λογοτεχνία. Ήθος στη λογοτεχνία σημαίνει ν’ αγωνίζεσαι για να μείνουν ζωντανές οι αξίες που εμψυχώνουν τον άνθρωπο, που τον ενθαρρύνουν να μείνει άνθρωπος. Η απόσταση που χωρίζει το ήθος από την ηθική είναι τόσο μεγάλη όσο η απόσταση που χωρίζει τη δικαιοσύνη από τον νόμο και την αγάπη από τη φιλανθρωπία.
  • Να γράφεις κάθε μέρα — στο χαρτί ή στο μυαλό σου.
  • Να ξαναγράφεις κάθε μέρα ό,τι έγραψες στο χαρτί ή στο μυαλό σου.
  • Θυμήσου ότι οι λέξεις είναι ο μοναδικός τρόπος που έχεις στη διάθεσή σου για να μοιραστείς την έκσταση με τον αναγνώστη.
  • Η λογοτεχνία δεν είναι δημοσιογραφία, δεν είναι χρονογράφημα, δεν είναι εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, δεν είναι μανιφέστο ιδεών, ούτε πολιτική διακήρυξη.




  • Η λογοτεχνία δεν είναι αισιόδοξη ή απαισιόδοξη.  Η λογοτεχνία είναι πίστη. Πίστη στον μύθο και στα πρόσωπα που κουβαλάνε τον μύθο.
  • Η λογοτεχνία είναι εμψύχωση. Είναι δοκιμασία.  Είναι η σταύρωση πριν την ανάσταση και η ανάσταση μετά τη σταύρωση. Η λογοτεχνία είναι η αλήθεια που γεννιέται μέσα από τις αντιφάσεις και τις αμφιβολίες.
  • Η λογοτεχνία είναι η αέναη προσπάθεια να γίνεις κάποιος άλλος, να βρεθείς κάπου αλλού.
  • Δεν αρκεί ν’ ανοίξεις ένα βιβλίο. Πρέπει ν’ ανοιχτείς εσύ στο βιβλίο.
  • Η καλή λογοτεχνία σε προκαλεί να διαβείς τα πιο δύσβατα απ’ όλα τα σύνορα: τα σύνορα του εαυτού σου.





  • Η λογοτεχνία πρέπει ν’ αρδεύεται από τα μεγάλα ρεύματα της εποχής της αλλά να μην πλημμυρίζει από κανένα.
  • Η λογοτεχνία είναι το σταυροδρόμι όπου σμίγουν ο συγγραφέας, ο τόπος, ο χρόνος και η αιωνιότητα.
  • Ο συγγραφέας δεν είναι μόνο σεισμογράφος ή σεισμολόγος. Ο συγγραφέας πρέπει να είναι ο σεισμός.
  • Δεν πρέπει ν’ αναρωτιέσαι αν η λογοτεχνία μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο αλλά αν θ’ άξιζε να ζεις σ’ έναν κόσμο χωρίς λογοτεχνία.
  • Η λογοτεχνία δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.  Υπάρχει όμως η σοβαρή πιθανότητα να μας κάνει περισσότερο ανθρώπους.




  • Μία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη έγνοια σου:  πώς θα μικρύνεις, κάθε φορά, το χάσμα που χωρίζει αυτά που έχεις γράψει στο μυαλό σου από εκείνα που θα γράψεις στο χαρτί.
  • Να θυμάσαι ότι δεν είσαι μέντιουμ, ούτε αγγελιαφόρος. Να θυμάσαι ότι πρέπει να αφηγηθείς την ιστορία όχι έτσι όπως έγινε, αλλά έτσι όπως πρέπει.
  • Ο συγγραφέας παλεύει με τις ιδέες, τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τις αρχές και τη συνείδησή του. Παλεύει με τις αμφιβολίες, τις αντιφάσεις, τις αγωνίες, τους εφιάλτες, τα όνειρά του.  Η πιο σκληρή πάλη, όμως, είναι με τις λέξεις.
  • Η λογοτεχνία δίνει πρόσωπο στο απρόσωπο.
  • Το χρέος του συγγραφέα δεν είναι μόνο να ρίχνει φως στο σκοτάδι, αλλά να δίνει πρόσωπο στο σκοτάδι.




  • Η λογοτεχνία είναι η συναίρεση του ατομικού με το κοινωνικό, του προσωπικού με το συλλογικό.
  • Η λογοτεχνία είναι ένας μοναχικός αγώνας για την κατάλυση της μοναξιάς, με την απόλυτη επίγνωση όμως του γεγονότος ότι, ειδικά στην εποχή μας, η μοναξιά δεν είναι ο εφιάλτης της ανθρώπινης επικοινωνίας αλλά το χαρακτηριστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις.
  • Ο φόβος δεν είναι το αντίπαλον δέος της ελπίδας, αλλά το χαρακτηριστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζει η ελπίδα. Είναι χρέος του συγγραφέα να δείξει πώς ο φόβος δεν μπορεί να προγράψει την ελπίδα, έτσι όπως η επίγνωση του θανάτου δεν μπορεί να προγράψει τη ζωή.



Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Έχει δημοσιεύσει τις συλλογές διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα» (Ελληνικά Γράμματα) και «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Πόλις), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και έχει μεταφραστεί στα γερμανικά και τα ιταλικά.
 
 
 
artworks : Daniel Barkley
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Περί Του Διαβόλου

$
0
0

Της Ειρήνης Βακαλοπούλου




 
ή διαφορετικά τι σχέση μπορεί να έχουν ο Φερνάντο Πεσσόα, «Τα Πουλιά» του Χίτσκοκ, ένας μυστηριώδης ξένος και η τελευταία ταινία του Μπέλα Ταρ
“Early this mornin’,

when you knocked upon my door,


and I said,”Hello, Satan,” 


I believe it’s time to go,

me and the Devil 
was walkin’ side by side,


and I’m goin’ to beat my woman,

until I get satisfied”

 

Robert Johnson, Me and the Devil blues

 Ποιά θα μπορούσε να είναι η σχέση μεταξύ Πεσσόα, Χίτσκοκ, ενός μυστήριου κυρίου και του Μπέλα Τάρ; Κάποια έργα των παραπάνω βρίσκουν κοινό παρανομαστή τον Σατανά. Αν δούμε από το πρισματικό πεδίο αυτών των δημιουργών, αντιλαμβανόμαστε πως η διαβολική φύση του ανθρώπου είναι αυτή η οποία δημιούργησε τον Εωσφόρο και τον έχρισε δημιουργό των περισσότερων δεινών του. Οι στρατηλάτες της έβδομης και συγγραφικής Τέχνης αποδεικνύουν πως ίσως τελικά είναι η ηθική αίσθηση του ίδιου του ανθρώπου να ενοχοποιεί τον Διάβολο, ο οποίος σύμφωνα με αυτούς, τοποθετείται στην σφαίρα της ανθρώπινης φαντασίας.

 

Το 1963, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η ταινία “Τα Πουλιά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η Tippi Herden αγοράζει από ένα pet shop τους μικρούς παπαγάλους (lovebirds) όπου και αποφασίζει κάνοντας ένα μικρό ταξίδι σε μία επαρχιακή περιοχή της Καλιφόρνια, να τους χαρίσει στον αγαπημένο της Rod Taylor. Από αυτό το σημείο αρχίζουν τα βάσανα όχι μόνο για την πρωταγωνίστρια του έργου, αλλά και για τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής. Η μητέρα του Taylor δεν δέχεται την κοπέλα για σύντροφο του γιού της και η πρώην εράστρια αυτού θρέφει γι’αυτήν και πάλι μία υπερτροφική ζήλια. Όταν αρχίζει ο σπαρακτικός καταιγισμός των πουλιών στην ανθρώπινη σάρκα, όλοι οι κάτοικοι πιστεύουν πως έφτασε η ώρα της Αποκάλυψης και ο Σατανάς τους έχει κυριολεκτικά κυριέψει. Κατά βάση όμως, οι γυναικείοι κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας, έρχονται μέσα από τον φθόνο, τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα, να προκαλέσουν όλο αυτό το κακό. Σαν προέκταση λοιπόν της ίδιας της φύσης, έρχεται η γυναικεία να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας όπου και απελευθερώνονται από μέσα όλα τα κακά. Με το τέλος της ταινίας επέρχεται ο εξαγνισμός, δηλαδή η συμφιλίωση αυτών των γυναικών και τα πουλιά απομακρύνονται στο ρομαντικό δείλι. Κατ’ αυτόν τον αλληγορικό τρόπο, ο Χίτσκοκ αποτυπώνει την διαβολική ανθρώπινη φύση η οποία και δελεάζει τον ερχομό του κακού.

 

«Καλή μου κυρία, είμαι ο Διάβολος. Ναι είμαι ο Διάβολος. Αλλά μη με φοβάστε, μην τρομάζετε, γιατί είμαι στ’αλήθεια ο Διάβολος, ένας επαρχιώτης, και γι’αυτό δεν κάνω κακό». Με αυτά τα λόγια απευθύνεται στην Παρθένο Μαρία ο Διάβολος, σε μία τυχαία αλλά ταυτόχρονα ρομαντική κατά κάποιο τρόπο συνάντηση που έχουν οι δυό τους στο διήγημα «Η Ώρα του Διαβόλου» του Φερνάντο Πεσσόα. Συνώνυμο το νόημα αυτού του γραπτού, του μυστικιστή Πορτογάλου συγγραφέα, με τον Χίτσκοκ ο οποίος έρχεται να απενοχοποιήσει από μέρους του τον Σατανά, ως προξενητή των κακών που συμβαίνουν στον άνθρωπο. Ο Διάβολος εδώ εμφανίζεται σαν Όν της συγγραφικής τέχνης και συγκεκριμένα της ποίησης, και όχι σαν δημιουργός όλων των πραγμάτων όπως είναι ο Θεός. Δεν είναι αυτός που δημιούργησε τον άνθρωπο, τα ελλατώματα αυτού, το σύμπαν και τη φύση. Υποστηρίζει πως ο άνθρωπος τον δημιούργησε με σκοπό να υποσκιάζει τις αδυναμίες του, την ατελή, ανολοκλήρωτη ύπαρξή του. Βέβαια, αν αποστολή Θεού και ανθρώπου είναι να δημιουργούν, η αποστολή του Διαβόλου είναι να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται δίχως να αποκλείονται τα πονηρά όνειρα, διότι ο καθένας διατηρεί μέσα του ενδόμυχες τέρψεις, φευγαλέες εικόνες του επιθυμητού. Όπως άλλωστε είναι και το αισθαντικό άγγιγμα της Παναγίας με τον Σατανά στην κορύφωση της πλοκής του αναφερόμενου διηγήματος.

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ο Σατανάς –ίσως και δικαιολογημένα- βρίσκει χώρο στις μύχιες ερωτικές σκέψεις, με τον ίδιο τρόπο και η επιθυμία δεν είναι μέρος της ανθρώπινης σφαλερότητας ;

Το παραπάνω έρχεται να μας το επιβεβαιώσει και ο Αντονέν Αρτώ με το βιβλίο του «Ο Καλόγερος» σαν ακρογωνιαίος λίθος της σατανικής λογοτεχνίας. Το μυθιστόρημα εξιστορεί την ζωή ενός καλόγερου ο οποίος καταβάλλεται από το πνεύμα του Σατανά κάνοντάς τον να συμπεριφέρεται ανεξέλεγκτα στα ερωτικά του πάθη, ώσπου στο τέλος καταλήγει βιαστής και μπλέκεται σε σεξουαλικά όγρια. Στο επίλογο διαλέγει αντί να κρεμαστεί, να πουλήσει την ψυχή του στον Διάβολο. Ο Γάλλος σουρεαλιστής Αντρέ Μπρετόν θεωρεί τον Καλόγερο ως ένα από τα αριστουργήματα του φανταστικού μυθιστορήματος.

 

«Η σκληρότητα της ανθρώπινης ύπαρξης». Με  αυτήν την πρόταση συνόψισε ο Μπέλα Ταρ το νόημα της τελευταίας του ταινίας «Το Άλογο του Τορίνο» ή και διαφορετικά το πόσο δύσκολο είναι να ζει μια νεαρή κοπέλα με τον γέρο πατέρα της σε μία καλύβα στην επαρχία της Ουγγαρίας. Πόσο δύσκολο είναι σαν αυτήν να μεταφέρεις νερό, όλους τους μήνες του χρόνου από το πηγάδι. Μία εξουθενωτική βιοπάλη η οποία βρίσκει κάτοπτρο της την επανάληψη σκηνών κάθε φορά από διαφορετική κινηματογραφική προοπτική. Τα κατ’ εξακολούθηση λάθη και δυσκολίες της ανθρωπότητας ανά τους αιώνες βρίσκουν αριστοτεχνικό καταφύγιο στην ταινία αυτή.  Κάποια στιγμή όμως που η κόρη διαβάζει ένα  αντί-Βιβλικό κείμενο (το οποίο έχει αναφορές από τον «Αντίχριστο» του Νίτσε) ακούγεται το χτύπημα της πόρτας. Ένας άνδρας φαλακρός που φοράει ψεύτικη γούνα και δαχτυλίδια, όπου στο πρόσωπο αυτού αποκρυπτογραφείται ο ίδιος ο Σατανάς, κάθεται στο τραπέζι με τον γέρο άντρα και μονολογεί:

« Θα έλεγα πως οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει και εξεφτελίσει τα πάντα και αυτό δεν είναι κάποιο είδος καταυλισμού που συμβαίνει με τη δήθεν αθώα ανθρώπινη βοήθεια. Αντιθέτως, πρόκειται για την ίδια τιμωρία του ανθρώπου πάνω στον ίδιο του τον εαυτό [...] Τολμώ να πω πως ο άνθρωπος συμμετέχει σε ότι συμμετέχει και ο Θεός, είναι η πιό απεχθή δημιουργία που μπορείς να φανταστείς».

 

Το Έσελντορφ ήταν ένας παράδεισος για τα παιδιά και για τους υπόλοιπους κατοίκους. Κανείς δεν ενοχλούσε αυτή τη μεσαιωνική πόλη της Αυστρίας όπου η ζωή κυλούσε απλά και ήρεμα. Η εκπαίδευση των κατοίκων, βασιζόταν στο να είναι όλοι καλοί χριστιανοί και να σέβονται την Παρθένο Μαρία, την εκκλησία και τους αγίους. Ώσπου κάποια στιγμή ένας μυστηριώδης ξένος επισκέπτεται το μέρος αυτό κάπου το 1500 και σαν ταχυδακτυλουργός τους φανερώνει το χρήμα, εκλεκτά φαγητά και σπίτια. Οι κάτοικοι τότε αρχίζουν να αντιπάλονται δείχνοντας τρομερή απληστία. Στο τέλος ο ξένος αποχωρεί ήσυχος και πεπεισμένος πως ο άνθρωπος και η φύση του είναι κολασμένοι, πως ο Θεός σιγοντάρισε σε αυτό, να ακολουθούν οι άνθρωποι ηθικούς κανόνες ενώ ο ίδιος δεν το κάνει. Δημιούργησε τους ανθρώπους και έπειτα τους κατηγόρησε για τις πράξεις τους. Ο μυστηριώδης ξένος είναι φυσικά ο Σατανάς, τίτλος της τελευταίας ομόνυμης νουβέλας του Μάρκ Τουαίν (1919).

Για το τέλος, παραθέτω τα τελευταία συγγραφικά λόγια του γνωστού όχι μόνο παραμυθά αλλά και εκφραστή μιάς πάγιας αλήθειας:

«Δεν υπάρχει Θεός, ούτε ανθρώπινο είδος, δεν υπάρχει παράδεισος ούτε και κόλαση, όλα είναι ένα όνειρο. Ένα χοντροκομμένο ανόητο όνειρο. Και εσύ δεν είσαι δεν είσαι τίποτα περισσότερο από μια περιπλανώμενη, άχρηστη, άστεγη σκέψη που περιφέρεται απελπισμένη στην έρημη αιωνιότητα».


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΛΕΟΝΤΑ - ΥΔΡΟΧΟΟ

$
0
0

Η Πανσέληνος γίνεται στις 4.45π.μ.(θερινή ώρα) την 21.8.2013, στην 28ο  του άξονα Υδροχόου - Λέοντα, σε αναιρετική μοίρα (για τις αναιρετικές μοίρες έχουμε γράψει και παλιότερα στα πλαίσια αυτής της στήλης).


Ας δούμε τις πλανητικές θέσεις της ημέρας:

Ήλιος και Σελήνη στην 28ο Λέοντα - Υδροχόου αντίστοιχα.
Ερμής στις 24ο Λέοντα, καμένος από τον Ήλιο.
Αφροδίτη στις 5ο Ζυγού, απέναντι από τον Πλούτωνα της Ελλάδας.
Άρης στην κρίσιμη μοίρα της 25ο Καρκίνου, κοντά στην απόλυτη πτώση του.
Δίας στην κρίσιμη μοίρα της 12ο Καρκίνου σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ουρανό, που είναι στις επίσης κρίσιμη μοίρα της 12ο Κριού (για το τετράγωνο Δία - Ουρανού που διαδέχεται το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα θα μιλήσουμε αναλυτικά πιο κάτω.
Κρόνος στην 6ο Σκορπιού, κρατά το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, που είναι στις 4ο Ιχθύων.
Β. και Ν. Δεσμός στις 10ο Σκορπιού -Ταύρου σε ακριβέστατο τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας.
Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου στις 3ο Λέοντα και το M/C στις 21ο Κριού, στον επικίνδυνο απλανή Baten - Kaitos, που συνδέεται με «ναυάγια» κάθε μορφής, ενώ ο ωροσκόπος κάνει τετράγωνο με Κρόνο (η Κρόνια δυναμική έντονη και σ’ αυτήν την πανσέληνο).
Ο επικίνδυνος άξονας Άρη/Κρόνου εμπλέκεται με τον Άρη της Ελλάδας, και ο άξονας της σύγχυσης και των ασθενειών (Κρόνος/Ποσειδώνας) εμπλέκεται με την Αφροδίτη της Πανσελήνου. Ας δοκιμάσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της πανσελήνου.
Η πανσέληνος - στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε γι’ αυτήν - γίνεται σε οίκους που συνδέεται με οικονομικά, άρα ο τομέας αυτός φαίνεται πως ενεργοποιείται σ’ αυτήν την Πανσέληνο.
Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γίνεται σε οίκους που έχουν να κάνουν με κυβέρνηση - αντιπολίτευση, γι’ αυτό είναι πιθανότατοι οι κλυδωνισμοί και σε πολιτικό επίπεδο στη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου.




Η Αφροδίτη απέναντι από τον Πλούτωνα της Ελλάδας είναι ένδειξη εξαιρετικής έντασης, ευνοεί σκάνδαλα κυρίως σε θέματα χρηματοοικονομικά και, σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο γι’ αυτόν τον τομέα.
Τόσοι πλανήτες σε κρίσιμη μοίρα φαίνεται πως κάποια κρίση υποδηλώνεται, πολύ περισσότερο που «βαρείς» πλανήτες είναι σε κρίσιμες μοίρες.
Το τετράγωνο Δία - Ουρανού συνδέεται με απώλεια ευκαιριών, λογομαχίες (πολλές φορές και για θέματα ασήμαντα), αστάθεια, αδιακρισία, έλλειψη καλής συμπεριφοράς. Το ότι όμως εμπλέκεται με την Πανσέληνο δίνει μια πολύ θετική δυναμική (εμπλέκεται το μεσοδιάστημα Δία - Ουρανού με την Πανσέληνο), που μπορεί να εκφραστεί ως εξής:
oΚαλή διανοητική αντίληψη
oΕφευρετικότητα
oΙκανότητα «να βλέπει» κάποιος μακριά
oΞαφνική επιτυχία, ξαφνική γέννηση κάτι καινούργιου
oΦρόνηση, σύνεση, συγκρατημένη αισιόδοξη στάση
oΞαφνική χαρά
Ουρανός /Πλούτωνας σε εμπλοκή με τον Ερμή της Πανσελήνου δείχνει:
oΕνασχόληση με νέα πράγματα και σχέδια
oΔημιουργική δραστηριότητα
Β. Δεσμός σε τετράγωνο με το M/C της Ελλάδας λειτουργεί στο να εκδηλωθούν οι δυσκολίες σε κοινές επιδιώξεις και το τετράγωνο Κρόνου/ ωροσκόπου είναι μια κατάσταση «του να λες αντίο».
Γενικά η Πανσέληνος αυτή, όπως και όλα τα «φεγγάρια» του Λέοντα, έχουν μέσα στην όλη σκληρή δυναμική τους και αισιόδοξα στοιχεία και σ’ αυτά πρέπει κυρίως να εστιάσουμε.

Φαίνεται πως μέσα από συνθήκες αποσύνθεσης και φθοράς καινούργια πράγματα γεννιούνται, σίγουρα όχι με τον πιο εύκολο τρόπο.

Άλλωστε, αν θυμάστε, και στο ετήσιο ωροσκόπιο της Ελλάδας είχαμε δώσει τον τίτλο: «κάτι καινούργιο γεννιέται»· ίσως τώρα στο ζώδιο της γέννησης (Λέων) αυτό το καινούργιο να εμφανιστεί ή ίσως να εκκολαφτεί. 

Καλό καλοκαίρι, μιας και ο Λέων είναι η «καρδιά» του καλοκαιριού.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Viewing all 34553 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>